Dodaj do ulubionych

Leki na nerwicę i objawy

22.05.05, 16:27
Siemka.Wie ktoś może jakich leków używa się w leczeniu nerwicy??Są to
preparaty antydepresyjne ale jakie??Znacie może lek który ma działanie
przeciwlękowe i poprawiające nastrój??Seroxat jest niezły ale bardziej chodzi
mi o leki trójpierścieniowe a nie nowej generacji.Czy to normalne że każdy lek
przeciwdepresyjny powoduje u mnie zanik dolegliwości narządowych na 1-2
dni??Chodzi o zaroty i bóle głowy oraz bolące kości,serce,omdlenia i nagły lęk
trwający od 5-20 minut wieczorem który mnie paraliżuje i nie mogę się ruszyć z
miejsca bo umieram ze strachu.Mam takie niestety akcje ale jak wezmę lek
antydepresyjny to wszystko mija na jakiś czas prawie w 100% a jak wezmę lek
uspakajający to nic nie pomaga a nawet zasnąć się nie da.Proszę odpowiedźcie
jeśli ktoś ma klasyczną nerwicę oraz czy dolegliwości wymionione przeze mnie
zawsze występują przy nerwicy klasycznej.Aha i jaką nerwicę nazywa się
klasyczną??Bo w necie mówią tylko o 5-6 rodzajach a klasycznej nie ma.Dziękuję
Obserwuj wątek
    • suchyxxx Re: Leki na nerwicę i objawy 22.05.05, 21:25
      Lekarz przepisał mi moklor podobno nowy lek mao który jest bezpieczny i raczej
      spoko jeśli chodzi o objawy uboczne.Dodam że nigdy nie brałem MAO i mam nadzieję
      że nie będę za bardzo senny i że piwo czy tam dwa można wypić i nic się nie
      stanie.Pozatym jestem wkurzony i widać że nie mam depresji bo bym ryczał a jakoś
      nie jest mi smutno.Nerwy mam takie przez ojca i lekarza że aż mnie kark boli i
      zatyka przy oddychaniu.Zły:((((
      • nupik Re: Leki na nerwicę i objawy 23.05.05, 07:57
        czesc suchy,
        skoro massz te napady leku to wyglada to na nerwice lekowa, a w dodatku
        wegetatywna. mam identyczne objawy (plus jeszcze to cudowne dretwienie rak i
        nog i wrazenie ze niczego do reki wziac nie moge), niemoc, napady leku takie do
        15 minut, bole konczyc, glowy, trudny oddech. Zostalam zdiagnozowana z depresja
        lekowa. Depresja wcale nie oznacza ryceznia w poduszke, u niektorych objawia
        sie ona wlsanie bardziej w sposob fizyczny, ja tez poza napadami leku nie
        chodze smutna i nie mam ochotysie pociac. Moj psychiatra zapisal mi Cipramil m b
        (antydepresyjny) i tranxene przeciw lekowo (raz wieczorem bo napady leku mialam
        tez w nocy, albo doraznie przy leku w dzien). Bralam tranxen z dopadu przez
        trzy dni bo bylo fatalnie a le juz odstawilam i jade na cipramilu i tranxen na
        noc. Takie leczenie pomoglo mi trzy lata temu. Plus psychoterapia oczywiscie,
        ktora po tamtym leczniu olalam i po urodzeniu dzeicka nerwica wrocila.
        zapytaj lekarza ote leki, mi uratowaly zycie...
        pozdrawiam serdecznie
        aga
        ps przy tranxenie i cipramilu nie mozna pic alkoholu ale za to nie jest sie
        sennym
        • suchyxxx Re: Leki na nerwicę i objawy 23.05.05, 08:40
          Już znalazłem w necie informacje o moclarze(mocloxil).Jest to nowy lek i
          dokładnie to samo co aurorix.Podobno dobry bo bezpieczny a w dodatku działa na 3
          neuroprzekaźniki(serotonina,dopamina,noradrenalina).Podobno też doskonały jest w
          leczeniu fobii społecznych.W każdym razie jest on lekiem z grupy MAO ale w
          porównaniu z tamtymi lekami jest bezpieczny i mało objawów ubocznych.Lekarz
          mówił że alkohol mogę pić ale żebym najpierw testował jak działa na mnie przy
          tym leku ale ogólnie nic nie powinno się dziać i nie muszę diety stosować jaką
          stosuje się przy MAO.To tyle.Pozdrowienia dla all

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka