grover 13.01.02, 08:49 Czy tylko ja podchodze do tego w ten sposob i jeszcze nie zaczalem uczyc sie do egzaminow w sesji zimowej. Powiedzcie ze nie i ze jescze mam czas... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ixtlilto Re: JUZ ZA TYDZIEN SESJA :( IP: *.tvsat364.lodz.pl 13.01.02, 09:55 spokojnie- nie tylko Ty nie zacząłeś sie uczyć i masz jeszcze czas :) pozdroofka, Ixtlilto ps. pisze to tylko dlatego, że prosiłeś o takie słowa bo myślę, że chyba czas usiąść do książek :)PP ALE GŁOWA DO GÓRY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafgeo Re: JUZ ZA TYDZIEN SESJA :( IP: 172.16.96.* 13.01.02, 11:03 Spoko - sesja nie zając - nie ucieknie. Nie ma się co przejmować. Do każdego egzaminu (oprócz tych z przedmiotów ścisłych i językow obcych) można z powodzeniem przygotować się w dwa, trzy dni. Pozdrawiam PS. Jejku to już za tydzień !!! :o( Odpowiedz Link Zgłoś
grover Re: JUZ ZA TYDZIEN SESJA :( 13.01.02, 11:16 No tak najgorsze jest jednak to ze mam 3 egzaminy z przedmiotow scislych... Pozdrawiam tych co zaczynaja sie uczyc, tych co sa w trakcie i tych co nie musza :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: To już SESJA ??? 13.01.02, 18:38 Ciekawe. U mnie w domu jeszcze wcale tego nie widać. A chyba powinno... powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biblifil Re: JUZ ZA TYDZIEN SESJA :( IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.02, 22:41 Gość portalu: rafgeo napisał(a): Do każdego > egzaminu (oprócz tych z przedmiotów ścisłych i językow obcych) można z > powodzeniem przygotować się w dwa, trzy dni. (no i tych na prawie , no i tych na medycynie też byłoby trudno nie sądzisz ? ) Niek żyje bibliotekoznawstwo Odpowiedz Link Zgłoś
willybob Re: JUZ ZA TYDZIEN SESJA :( 15.01.02, 16:42 Kropka nie martw się im gorzej wyglądają przygotowania tym lepsze wyniki. A mała kropka chyba nie jest strasznie leniwa więc sobie poradzi.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: JUZ ZA TYDZIEN SESJA :( IP: *.waw-smy.leased.ids.pl 15.01.02, 20:02 Dlatego najlepiej zdawać w zerówce.Jak się zda to wtedy się ma tyle wolnego czasy,że hoho. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: JUZ ZA TYDZIEN SESJA :( 15.01.02, 21:27 Oj, chyba rzeczywiście ta sesja tuż tuż, bo się jakoś cicho w domu zrobiło, każdy w swoim kącie siedzi i nosa nie wyściubi!!! Pozdrawiam biednych uczących się Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: JUZ ZA TYDZIEN SESJA :( 15.01.02, 21:25 Co mała kropka nie jest??????? Bo niedosłyszę!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Unita Unia nie chce tylu mądrych Polaków ! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.02, 22:44 Pomóż Unii ! Oblej sesję ! Odpowiedz Link Zgłoś
grover Re: JUZ ZA TYDZIEN SESJA :( 15.01.02, 22:21 Łatwo powiedzieć zaliczyć w terminach zerowych, skoro nie ma czasu aby się do nich przygotować bo prowadzący jak na źłość jeszcze w tym tygodniu robią kolokwia. Ale co tam, w końcu jest także sesja poprawkowa :), a do wojska w tym roku biorą mało osób. Może się nie załapie:). Ale obiecuje, że jak wszystko pozaliczam to w nowym semestrze będę się więcej uczyć - CHYBA... Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: JUZ ZA TYDZIEN SESJA :( IP: *.waw-smy.leased.ids.pl 15.01.02, 22:28 Dobrze mówisz.Z wiekiem się mądrzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: JUZ ZA TYDZIEN SESJA :( 15.01.02, 22:39 Ja co prawda mam sesję za dwa ale niekujcie mnie w oczy już tym wątkiem! nie odnawiajcie go, proszę pozdrowy Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: JUZ ZA TYDZIEN SESJA :( 15.01.02, 22:55 Niedoczekanie twoje, HuBar. Do roboty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: JUZ ZA TYDZIEN SESJA :( 16.01.02, 00:29 Tjaaa, ciekawe, czy moi studenci już o tym wiedzą, czy nie... Zamek ciut belfersko podekscytowany :)) Odpowiedz Link Zgłoś
grover Odwracanie kota ogonem 16.01.02, 11:58 Ciekaw jestem jestem jednego: Jak podchodzą do tego egzaminatorzy? Też się stresują? Czy cieszą się, że jest szansa kogoś oblać? Ciekawe...ciekawe... Pozdrawiam... i wracam do nauki :( Odpowiedz Link Zgłoś
yaa Re: Odwracanie kota ogonem 16.01.02, 13:06 grover napisał(a): > Ciekaw jestem jestem jednego: Jak podchodzą do tego egzaminatorzy? Też się > stresują? Czy cieszą się, że jest szansa kogoś oblać? Ciekawe...ciekawe... > Stresują to za dużo powiedziane. Po prostu zajęcia się skończą chciałoby się trochę wolnego a trzeba do roboty - niestety. Ale yaa tą sesje będę miał niewielką - tylko pilnuje na 2 egzaminach a potem wolne :))) Za to letnia przerąbana - będzie trzeba pytać. A mogłoby być tak pięknie... A może zrobić jakieś kolokwium pod koniec semestru ? Albo coś wymyślić, żeby nie trzeba było pytać na zaliczenie ? Może coś podpowiecie ? Pozdrawiam Yaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cumella Re: Odwracanie kota ogonem IP: *.uni.lodz.pl 17.01.02, 00:04 grover napisał(a): > Ciekaw jestem jestem jednego: Jak podchodzą do tego egzaminatorzy? Egzaminatorzy po prostu są żadni krwi studenckiej!!! Prawda? Zamek? Yaa? Ja osobiście już dwa tygodnie zaczęłam ostrzyć pazury na biednych studentów...My o niczym innym nie marzymy, ino o tym aby kogoś oblać! Też się > stresują? Czy cieszą się, że jest szansa kogoś oblać? Ciekawe...ciekawe... A tak serio! Dobrze przygotowany student jest największą nagrodą dla nauczyciela za jego pracę. Wiesz, nauczyciele akademiccy, oprócz zajęć dydaktycznych, mają jeszcze WIELE innych obowiązków i całą stertę pracy. To na prawdę żadna przyjemność oglądać po kilka razy te same osoby, które twierdzą, że coś tam, kiedyś czytały, słyszały... albo, że sytuacja w rodzinie ciężka. Każdemu z nas marzy się taka sesja, że wszyscy zdadzą w pierwszym terminie na pozytywne oceny... Czego szczerze życzę Cumella > Pozdrawiam... i wracam do nauki :( A ja pazury naostrzę... tak na wszelki wypadek :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Odwracanie Zamka wieżą 17.01.02, 00:53 Cummelka napisała w zasadzie wszystko, ale jeszcze parę słów ode mnie. Egzaminatorzy też się stresują - zwłaszcza, gdy należą do tzw. młodej kadry, podczas gdy "starsza wiara" siedzi również w komisji i uważnie przygląda się temu, jak szczeniak nauczył towarzystwo. I taki młody belfer zawsze będzie się obawiał, czy aby jego podopieczni umieją tyle, ile powinni - bo to o nim świadczy, dobrze lub źle. Ponadto - wierzcie mi albo nie - naprawdę niemiło jest stawiać złe stopnie, nawet tym, po których widać, jak bardzo im na tym przedmiocie nie zależy. I jeszcze często gęsto egzaminator musi ostatkiem sił dusić na ustach poprawną odpowiedź słysząc, jak "pacjent" jest wprost o krok od niej, a jednak ją omija. Trzeba mieć nerwy na wodzy. Pozdrawiam i powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
yaa Re: Odwracanie Yaa (nie wiem czym) ;-) 17.01.02, 10:42 Ale jest jeszcze "trzecia strona medalu" ;-) Mnie najbardziej denerwują studenci, którzy przychodzą "na betona" - kompletnie nieprzygotowani ale z nadzieją, że się uda. O ile jeszcze mają takt i są grzeczni to pół biedy, jednak coraz częściej są po prostu bezczelni i arogantccy. Na takich rzeczywiści warto ostrzyć pazury. Jeszcze mogę powiedzieć, że strasznie nie lubię odsyłać (na zaliczeniu z zasady u nas się nie oblewa tylko odsyła). Czasem mam nawet wyrzuty sumienia, że kogoś odesłałem. Ale w zeszłym roku z ankiety wypełnianej przez studentów wynikło, że za mało wymagam, więc w tym roku będę surowy ;-) Pozdrawiam Yaa Odpowiedz Link Zgłoś
cumella Re: Odwracanie Cumelli odwłokiem 19.01.02, 12:35 Pozwole sobie na uogólnienie... Jeśli popuści się studentowi na początku semestru, to można być pewnym, że załapie gałę na egzaminie, albo będą co najmniej problemy z zaliczeniem. Ja (tzn. Cumella, bo nie wiem jak Yaa postępuje) na pierwszym kolokwium zazywczaj ulewam. Dlaczego? Niejednokrotnie sprawdziła się zasada tzw. spoczywania na laurach. Jeśli "coś tam czytał" i zaliczył, to jeśli poczyta trochę mniej, to też jakoś zda, no nie? O, nie ma tak dobrze! I żadnego "P8 zmiłuj się". Są tacy wydeptują do mnie własne ścieżki i pewno uchodzę za jędzę. Trudno. Coś za coś. Wszyscy moi studenci zdają bardzo dobrze w pierwszym terminie. Pozdrawiam, Cumella Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELVIZ Re: JUZ ZA TYDZIEN SESJA :( IP: *.mipro.pl 16.01.02, 12:45 Ja już dwa egzaminy zdałem w grudniu, jak dobrze pójdzie, jutro dostanę dobrą ocenę z trzeciego, więc zostanie mi tylko jeden w lutym. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: JUZ ZA TYDZIEN SESJA :( IP: 212.191.74.* 16.01.02, 12:51 a ja tam sie sesja nie przejmuje bo co to za sesja:) lece na wczasy :P pozdrowka dla kropki,hubarka i willybob'a mag Odpowiedz Link Zgłoś
maq123 Re: JUZ ZA TYDZIEN SESJA :( 16.01.02, 18:31 zawsze jeszcze jest poprawk, albo przedłużenie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: JUZ ZA TYDZIEN SESJA :( 16.01.02, 20:01 czy to mag z krainy kangurów się pojawiła?????? Ty to masz dobrze! Gdzieś tam sobie latasz, na chwilę wpadniesz, hop! na kangura i dalej w drogę! Jednym słowem - powsinoga! Pozdrowionka serdeczne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baja Re: DOPIERO ZA TYDZIEN SESJA :) IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.02, 20:39 Towarzystwo ma złe podejscie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ninna Re: JUZ ZA TYDZIEN SESJA :( 17.01.02, 10:43 To wy macie tylko dwie sesje w ciagu roku? Eeee tam, takie strachy. JA MAM 4 (CZTERY) SESJE W CIAGU ROKU. W zeszlym tygodniu byla sesja egzaminacyjna a w tym tygodniu sa egzaminy poprawcze dla tych co nie zdali w poprzednich sesjach (oprocz tej w zeszlym tygodniu). Teraz nie mam egzaminow, bo pisalam prace magisterska. :o) Powiem wam jak ja sie przygotowuje do egzaminow. Ucze sie i czytam w czasie kursu. Charuje, charuje i jeszcze raz charuje.... W tydzien przed sesja przegladam troche notatki. Potem w tygodniu z sesja mam wakacje :o). Dwa dni przed egzaminem przegladam notatki jeszcze raz, a dzien przed egzaminem odpoczywam i robie cos co lubie. Gdy robie w ten sposob mam bardzo dobre rezultaty. A po egzaminie jestem chora, szczegolnie na drugi dzien. Najgorzej jest, ze sesja wiosenna wychodzi mi w tygodniu moich urodzin. :o( Raz zdazylo mi sie miec egzamin w moje urodziny. Nie zapraszalam gosci, ale mama sie wprosila i nie potrafilam jej odmowic. Gdy wrocilam z egzaminu ona i Ukochany pili kawe. Przywitalam sie z nimi, dostalam kubek z kawa i siedzielismy milczac. Nie mialam sily powiedziec slowa. Potem kupilismy pizze i dalej siedzialam bez slowa. Mama i Ukochany patrzyli sie na mnie z niepokojem, a ja dalej ani slowa. :o) No coz, zycie jest zyciem. NINNA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kostas Re: JUZ W PONIEDZIAŁEK IP: 10.0.212.* 19.01.02, 12:40 Jezu!!!! S E S J A !!!!!!!!!! 8-0 Odpowiedz Link Zgłoś
grover Re: JUZ ZA TYDZIEN SESJA :(( 05.06.02, 19:43 No i stało się, w poniedziałek pierwszy egzamin, kolejny we wtorek :( Ten tydzień zapowiada się wspaniale... studenci i wykładowcy trzymam za was kciuki i życzę powodzenia Grover Ps. I znowu do nauki... Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: JUZ ZA TYDZIEN SESJA :(( 05.06.02, 19:50 GROVERRRRR MUSIAŁEŚ????????!!!!!!!!!!!???????????!!!!!!!!!!!???????????? Q$##$%#%^%%#@!!(_++(*^$@!@)(*&*%%^#$#!@@#!#$%%^&%$%^##$@$#@!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
saper_ Re: JUZ ZA TYDZIEN SESJA :(( 05.06.02, 19:52 Uczcie się pilnie - sesja to nie przelewki!!! hihihihihi jak to miło być złośliwym, jak się już skończyło studia :)))) Pozdrowienia dla wszystkich walczących - kciuki już trzymam w pogotowiu :) Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: JUZ ZA TYDZIEN SESJA :(( 05.06.02, 20:09 U mnie sesja już trwa na dobre..., wczoraj i dzisiaj egzaminy, ale moi studenci z reguły trzymają się nieźle. Powodzenia wszystkim żakom od Zamka - belfra :) Odpowiedz Link Zgłoś
tulka Re: JUZ ZA TYDZIEN SESJA :(( 05.06.02, 22:02 Ja tam już mam dwa egzaminy zdane :-)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
saper_ Re: JUZ ZA TYDZIEN SESJA :(( 05.06.02, 22:09 SUPERTULKA znów w akcji! :))))))))) Pozostaje tylko pogratulować :) Pozdrawiam 8-? Odpowiedz Link Zgłoś
grover Re: JUZ ZA TYDZIEN SESJA :(( 05.06.02, 22:55 Gratulacje ja niestety mam 5 przed sobą + 4 ustne dopytki :(((((((( Grover Odpowiedz Link Zgłoś
tulka Re: JUZ ZA TYDZIEN SESJA :(( 07.06.02, 10:17 Dziękuję :-) Grover, będzie dobrze. Trzymam kciuki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: JUZ ZA TYDZIEN SESJA :(( 05.06.02, 22:53 A ja dziś też coś zaliczyłem hehe udało mi się, niestety drugiego już nie dałem rady, ale będę w piątek próbował Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: JUZ ZA TYDZIEN SESJA :(( 07.06.02, 07:58 Trzymajcie dzisiaj za Prezesa! Ja trzymam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzian Re: JUZ ZA TYDZIEN SESJA :(( IP: 212.191.74.* 07.06.02, 12:27 A ja za godzinkę idę "filozować" i szukami jeszcze Niczego... Odpowiedz Link Zgłoś