Gość: MP IP: 126.102.21.* 14.10.03, 19:15 Gdzie można kupić bilet do Londynu za 100 euro?!? Bo już nie wiem czy kupować na autobus za 420 zł :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hubar Re: Akcja 14.10.03, 19:38 "Mamy nadzieję", "czekamy", "moznaby spróbować"... cholera mnie bierze, jak to słysze już któryśtam raz!!! Panowie, do roboty!!! Bo niedługo to nas wszystkie wojewódzkie miasta wyprzedzą, nawet te sprezd reformy :[ Odpowiedz Link Zgłoś
beers Re: Akcja 14.10.03, 22:42 hubar napisał: > "Mamy nadzieję", "czekamy", "moznaby spróbować"... cholera mnie > bierze, jak to słysze już któryśtam raz!!! > Panowie, do roboty!!! Bo niedługo to nas wszystkie wojewódzkie > miasta wyprzedzą, nawet te sprezd reformy :[ Wydaje mi sie ze z wypowiedzi p. Marca wynika, ze cos robia. Nie obraz sie hubar, ale najlatwiej to jest pokrzykiwac i klac przed telewizorem. Celuja w tym ci, ktorym "z urzedu" automatycznie wszystko sie nie podoba. Mam propozycje: startuj w wyborach do Rady Miejskiej, zacznij dzialac w jakichs miejskich gremiach i komisjach, wtedy zobaczysz, ze nie wszystko robi sie tak hop siup i juz, zalatwione! pozdrowienia :) Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
default_user Re: Akcja 14.10.03, 23:01 beers napisał: > Wydaje mi sie ze z wypowiedzi p. Marca wynika, ze cos robia. Nie obraz sie > hubar, ale najlatwiej to jest pokrzykiwac i klac przed telewizorem. (ciach) Coś? Tylko co? Cytowałem dwa wątki obok artykuł z Rzeczposoplitej, w którym opisano linie EAE czy Germania które pchają się do kilku polskich miast, tylko nie do Łodzi. Linie te mogły by operować z Lublinka BEZ ŻADNYCH DODATKOWYCH NAKŁADÓW na infrastrukturę. Dlaczego ich tu jeszcze nie ma?! Co dla ich pozyskania zrobili łódzcy radni i podróżujący po całej Europie prezydent? Mówisz, że łatwo krytykować. Fakt, ale siedzieć cicho i patrzeć jak nic się nie dzieje jeszcze łatwiej. Przynajmiej dzieki temu forum i ludziom na nim działającym coś ma szanse w mieście ruszyć. Przykład już był rok temu i patrząc jak powoli wzbiera tutaj napięcie mam nadzieję, że przed gwiazdką znów w prasie będzie głośno o kolejnej akcji lotniskowców. Trzymam kciuki M..M Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Akcja 14.10.03, 23:19 Widzisz jak to jest, to teraz się np nie dziwcie, że GW nic nie pisze, no bo i o czym. Najłatwiej krytykować... tak? A wymagać od radnych aby robili to za co dostają kasę , to jak nazwać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neex Re: Akcja IP: *.toya.net.pl 16.10.03, 09:51 beers napisał: > Wydaje mi sie ze z wypowiedzi p. Marca wynika, ze cos robia. Nie obraz sie > hubar, ale najlatwiej to jest pokrzykiwac i klac przed telewizorem. Mam > propozycje: startuj w wyborach do Rady Miejskiej, zacznij dzialac w jakichs > miejskich gremiach i komisjach, wtedy zobaczysz, ze nie wszystko robi sie tak > hop siup i juz, zalatwione! Widzisz. Nie wszyscy pchają się do rządzenia, bo się na tym nie znają. Ci co uwazają się za obeznanych niech rządzą, a my będziemy oceniać ich pracę i wymagać. Nikt ich na stołki siłą nie sadzał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AUTOR Re: Akcja IP: *.softomasz.pl 16.10.03, 10:45 Bezczelnie wsadzę kij w mrowisko. Wielokrotnie już o tym pisałem i po raz kolejny z uporem maniaka to powtórzę: oceniać pracę pana Marca i stawiać mu wymagania może tylko i wyłącznie jego pracodawca czyli właściciel spółki Port Lotniczy Łódź Lublinek. Nit inny tego przywileju nie ma. Tak stanowi prawo. Natomiast mój Szanowny Przedmówca ma bezwzględne prawo i wyborczy obowiązek oceniać i stawiać wymagania władzom miasta, które są właścicielem wymienionej wyżej spółki. O właściwe adresowanie ocen i wymagań apeluję już od dawna. Przypominam jednocześnie, że osoba pana Marca jest mi głęboko obojętna. Upominam się jedynie o respektowanie pewnej zasady w debacie publicznej jaką jest poszanowanie obowiązującego prawa. W tym wypadku chodzi o Kodeks Handlowy. Jeżeli pan Marzec źle wypełnia swoje obowiązki w zakresie posiadanego mandatu (reguluje to wspomniany kodeks, statut spółki oraz uchwały Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy) trzeba żądać wyjaśnień od władz miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Akcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.03, 23:56 A co Ty zrobiłes dla lotniska w Łodzi??? A Pan Marzec obiecywał: 1. połaczenie z Frankfurtem - Eurowings 2. połączenie z Norymbergą - Eurowings 3. połączenie z Kopenhagą - SAS 4. czartery do Chorwacji 5. czartery do Turcji 6. czartery do Moskwy i Petersburga 7. liczne połączenia krajowe dzięki firmie Silesian Air 8. tanie przeloty Germanii i Ryanaira 9. obecnie opowiada o połączeniu aż z 3 portami: Berlinem, Wiedniem i znowu z Frankfurtem! Tylko, że trzeba mieć kiepsko ze swoim globusem, żeby opierać skomunikowanie Łodzi se światem na takiej firmie jak Globus, która posiada 1 (słownie: jeden) zdezelowany ATR. W Katowicach, jak powiedziałem kto będzie już niedługo latał do Łodzi, dostali ataku śmiechu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIASTO UMIERA Łódź się topi .... tu sie nic nie dzieje !! IP: *.lodz.mm.pl 14.10.03, 23:30 gdzie te samoloty?? no gdzie ??!!!ja chce stąd odlecieć bo łódka nabiera wody .... --- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el matador Re: Akcja IP: *.aster.pl / 10.68.6.* 15.10.03, 00:44 enigmatyczne wypowiedzi Dyrektora Lublinka świadczą ,że ci zbrodniarze norymberscy i gospodarczy odpowiedzialni za rozwój Łodzi niczego sie nie nauczyli,zamiast działać jak "błyskawica "z natychmiastowymi środkami na przedłużenie pasa,rozbudowę terminalu,stacji przygotowania zimowego odrzutowców,stacji odladzania,cateringu,zabezpieczeń bezpieczeństwa ruchu zgodnych z normami lotnisk europejskich deliberują nad nie wiadomo czym,typowo polski"choholi",prymitywny i pełen niedomówień taniec.... wstyd tych bzdur słuchać,żadnych konkretów,żadnego rozpisania wykonawstwa poszczególnych zadań i terminów ich wykonania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: Akcja IP: *.braun.de 15.10.03, 06:58 Wlasnie - gdzie mozna kupic taki tani bilet??? Ostatnio placilem ok 350 USD (w obie strony)i to bylo podobno tanio!! A zreszta - kiedy mam sie udac do Berlina pojade dosc szybkim pociagiem za sporo mniejsze pieniadze... Ale najwazniejsze ze cos sie dzieje!!! Jakikolwiek rozwoj jest wielkim krokiem naprzod!!! Brawo!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ Re: Akcja IP: 193.95.186.* 15.10.03, 14:42 ten franfurt i wieden to niby nic a jednak cos... mam nadzeje ze w przyszlym roku posuna sie dalej moze nawet ryanair przyjdzie do lodzi a nie do warszawy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lotnik Tanie linie IP: *.a.pppool.de 15.10.03, 20:02 W Europie szalaje na razie straszliwa konkurencja miedzy przewoznikami, ktorzy rwia sie do obslugi nowych polaczen. Czy Lodz wykorzysta swoje 5 minut, czy tez Ryan Air, Easyjet czy German wings pojda do innych miast (Krakow, Gdansk?) czy tez innych krajow??? Oby tylko nie trwalo to wszystko jak dlugo jak budowa austostrad bo malo kto w zyjacych obecnie tego dozyje. 50 mln - 12 mln EUR na przebudowe lotniska to dla miasta smieszna suma. A propos - dlaczego nie ma polaczen z Warszawa miedzy Swietami Boztegonarodzenia i 4.1.2004, kiedy jest najwiecej chetnych do latania???? Patrz www.traveloverland.com Swoja droga to juz sukces, ze "lotnisko" Lodz jest w ogole w spisie lotnisk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Akcja IP: *.proxy.aol.com 17.10.03, 13:55 Lecialem w czerwcu z Londynu z Heathrow do Lodzi i z powrotem (oczywiscie przez Warszawe) za GBP 185.00 w obie strony. Podroz byla super - poza opoznieniem wylotu z Warszawy. Lublinek jest swietnie polozony. Miasto powinno zainwestowac w przedluzenie pasa i sciagniecie np Ryan Air. PO zbudowniu szybkiego polaczenia kolejowego do Warszawy sciagnelibysmy sporo klientow nawet z Warszawy. Byle wladze miasta mialy wyobraznie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: Akcja 'Lotnisko dla Łodzi' - rozmowa z dyrekt 18.10.03, 18:37 Jeśli chodzi o LONDYN, to ostatnio widziałem gdzieś ofertę LOTu W-wa - Londyn - W-wa za 147$ + opłaty lotniskowe. Moim zdaniem warto o ile warunki lotu (trzeba być w Londynie przez cały weekend) wam na to pozwalają. maxxman Odpowiedz Link Zgłoś