Gość: andyadam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.08, 08:37 Gdzie są teraz ci co na niego głosowali? GW też lobbowała za Kropą. A łodzianie snów zostali oszukani.Przed głosowaniem trzeba się dobrze zastanowić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pen Re: Dlaczego źle oceniamy Kropiwnickiego? IP: 194.42.116.* 14.11.08, 09:16 Cale rzady Kropy to jedna wielka kpina. Nawet media przypisywaly pseudoprezydentowi nie jego sukcesy. Przez pierwsze 4 lata jechal na dokonaniach poprzednikow (m.in. wymienionego w artykule prof. S. Krajewskiego), ktore sobie bezczelnie zawlaszczal i przypisywal swojej osobie. Skonczyly sie dokonania poprzednikow, skonczyly sie dokonania ich nastepcy. Zreszta jak czlowiek, ktory sie martwi tylko o swoje wojaze i obchody katolickich swiat w swieckim panstwie (wg Konstytucji) i o szybki zwrot kamiennic narodowi izraele moze byc nawet miernym przezydentem miasta... Dzisiaj Ci, ktorzy tak optowali za nim, zamilkli albo nawetkrytykuja... Ot, Polska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadjan Re: Dlaczego źle oceniamy Kropiwnickiego? IP: *.132.rev.vline.pl 14.11.08, 20:32 Pen, a jakie dokonania mieli poprzednicy? Szalejące bezrobocie? Pęczaka i Millera szlajających się po stadionie widzewa? Nie znaczy że jestem Kropiwnickim zachwycony ale on nami pewnie też ...niewdzięczny lud nie kocha swego pana. Pana, który ma zaprzyjaźnionego specjalistę d/s mediów i specjalistę od wiecznego odpoczynku.... nie mylić z emerytalnym. A turystyka? widać stwierdził że mu się od poddanych należy jak psu zupa. Więc jeździ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzierżyk a ja myślę, że facet coś w sobie ma. IP: *.toya.net.pl 15.11.08, 21:41 Jest twardziel - atakują go za wszystko, a on na to czka i karawana idzie dalej. I dobrze, gdyby te wielBŁADY, co go dziś krytykują, rządziły miastem, to trzeba by stąd wyjeżdżać. A co do tego sondażu, może i jest prawdziwy, ale jak wyborcza odpytała tu pięćset osób, cto większość nie lubi Kropiwnickiego, to jestem ciekaw ile osób pracuje w Gazecie i całym koncernie? No, bo to nie tylko Gazeta, ale i radio, i gazetka darmowa i jakas agencja reklaowa i coś tam jeszcze. Będzie ich z pięćset osób??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Następca Re: Dlaczego źle oceniamy Kropiwnickiego? IP: *.toya.net.pl 16.11.08, 10:50 Niezłę jaja z tymi sukcesami poprzedników i na tych dokonaniach jechał Kropiwnicki. Powiedz to publicznie o tych dokonaniach Millera i Pęczaka Odpowiedz Link Zgłoś
madox44 "dziennikarka" Gnacikowska ma chyba amnezje 14.11.08, 09:23 Zapomniała jak wychwalała profesora wizytującego miasto ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szepard O Pan Radny się odezwał!!! IP: *.toya.net.pl 15.11.08, 23:10 Powitać, powitać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniutek48 Dlaczego źle oceniamy Kropiwnickiego? IP: *.cbm.pan.pl 14.11.08, 10:29 Po latach oredowania na rzecz prezydenta Kropiwnickiego ten artykul oraz sonde uratuje tylko jedno, jesli teraz autorowie dopisza, ze ten artyklu to zabieg pozyczony z "Satyry na krola". Blagam, bo juz nigdy nie kupie GW. Jesli cala Polska papierowa i kolorowa od dawna pisze o zyczliwie tu sformulowanym globtroterstwie a lódzka GW milczy to chyba naprawde czas sie pogodzic z tym, ze media nie sa wolne (od wasalstwa.). Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Dlaczego źle oceniamy Kropiwnickiego? IP: 212.51.205.* 14.11.08, 10:37 A jakie to ma znaczenie dla miasta, że był z łodzianami gdy odszedł Wojtyła???!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halo takie zasługi IP: 149.226.255.* 14.11.08, 15:36 Bo takie są "zasługi" Kropiwnickiego. Ja pamiętam jego walkę z inwestorami, żeby czasem nie zniszczyli "mikroklimatu" łódzkich bram. Wstrzymywanie manufaktury to tylko czubek góry lodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eM(dma) Re: Dlaczego źle oceniamy Kropiwnickiego? IP: *.40.161.58.sub.mbb.three.co.uk 16.11.08, 01:26 nie ma najmniejszego.. prezydent jest od zarzadzania miastem i dbania o nie, a nie od sleczenia w kosciele. Modlic sie moga ksieza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kościelny Re: Dlaczego źle oceniamy Kropiwnickiego? IP: *.toya.net.pl 16.11.08, 10:53 To jest obraza ludzi chodzących do Kościoła! Nie zauważyłęm aby Kropiwnicki chodził częściej niż inni ludzie / raz na tydzień / i w święta. Ale te bzdury łatwp się jakoś przyjmują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubylec GW wchodziła w pupę Kropaszence przez 8 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.08, 10:44 i teraz nagle krytyka? Niemożliwe? Oczywiście prym wiodła redaktorzynka Gnacikowska z jej wasalnymi artykulikami. 8 lat pseudo-prezydentury Kropaszenki to 8 lat średniowiecza w Łodzi. Łódź, kiedyś prężne i dynamiczne miasto stało się slumsem, gdzie prym wiodą żule, lobby prożydowskie i klika przydupasów prezydenckich, kręcących własne lody w każdej miejskiej spółce. To najbrudniejsze miasto w Polsce. Prezydent pielgrzym tego nie widzi, bo go nigdy tu nie ma. Nie znam drugiego takiego gospodarza, który więcej czasu spędza poza swoim gospodarstwem. Ale czego wymagać od byłego ZMP-owca i nauczyciela ekonomii marksistowskiej. Niech teraz odezwą się ci, którzy na niego głosowali. Niech chociaż przyznają się do błędu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cmr Re: GW wchodziła w pupę Kropaszence przez 8 lat IP: *.4web.pl 14.11.08, 11:11 Oj lol. Staryy... jeśli dla Ciebie Łódź 8 lat temu była "prężnym i dynamicznym miastem" to albo masz słabą pamięć, albo żeś się czegoś naćpał... A wracając do artykułu - macie co chcieliście. Ktoś jednak na Kropiwnickiego głosował, bo nie dość, że został prezydentem miasta, to jeszcze na dwie kadencje. Więc następnym razem zastanówcie się dokładnie dwa razy na kogo chcecie głosować... Btw - straszni z Was hipokryci. Piszecie, że Kropiwnicki wykorzystał sukcesy poprzedników, jednocześnie oskarżając go o rzeczy, które w ogóle nie leżą w jego kompetencjach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubylec czytaj uważnie kolego cmr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.08, 11:16 Napisałem kiedyś, nie 8 lat temu. To nie jest równoznaczne. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LoMe Re: GW wchodziła w pupę Kropaszence przez 8 lat IP: 212.51.205.* 14.11.08, 11:22 Ja się przyznaję. Na pierwszą kadencję niestety głosowałem na niego. Na usprawiedliwienie podam, że wtedy wybór był między dżumą a cholerą - czyli między Kropą a Jagiełłą. Wybory na drugą kadencję odpuściłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: GW wchodziła w pupę Kropaszence przez 8 lat IP: *.smrw.lodz.pl 15.11.08, 01:23 jak odpóściłeś to sobie też teraz odpóść komentarze w stylu "niestety" , żałosne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LoMe Re: GW wchodziła w pupę Kropaszence przez 8 lat IP: *.smrw.lodz.pl 15.11.08, 17:34 A między kim miałem wybierać?? Między Kropą a Kwiatkowskim? Taki sam gwiazdor tyle, że AWS-owskimi korzeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: GW wchodziła w pupę Kropaszence przez 8 lat IP: 199.67.203.* 14.11.08, 12:00 przyznaję się do błędu, strasznie żałuję, przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuentes odpowiedz dla tubylca. IP: *.4web.pl 14.11.08, 16:33 w sredniowieczu kazda okazja była pretekstem do swietowania ,bawienia sie i urzadzania festynow...czyli odwołanie sie do tej epoki jest strzałem w płot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szepard Ciekawe co ich tak rozjuszyło? IP: *.toya.net.pl 15.11.08, 23:16 Czy 3 króli, czy wizyta Kaczyńskiego? Ten szał ataku ze strony asystentów kilku radnych wpisujących się pod różnymi pseudo jest dosyć dziwny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Be be Re: GW wchodziła w pupę Kropaszence przez 8 lat IP: *.toya.net.pl 16.11.08, 10:58 Podaj te sukcesy poprzedników. Nie byłęś człowieku tam gdzię rządzi pan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nachtigal Pogadra dra Kropiwnickiego IP: *.128.rev.vline.pl 14.11.08, 11:01 Niestety, po tym sondażu Ojciec naszego biednego Miasta dokręci nam śrubę i pokaże jak bardzo teraz nami łodzianami pogardza. Wylata jeszcze więcej budżetu, bo wie, że już mu nikt nigdy w życiu takich wakacji nie zafunduje. Całkowicie zaangażuje się też w Trzech Króli, bo to teraz jego potrzeba zapisania się w historii Kościoła jest większa od potrzeby dokonania czegoś w historii świeckiej, a już na pewno nie na szczeblu samorządu lokalnego (swoja drogą, wykład dra prof. Kropiwnickiego z o "innowacyjnym zarządzaniu miastem", z którym był na tournee po świecie, ciągle jest dokumentem tajnym). Tę smutną informację o naszym Mieście, my łodzianie, uczcijmy minutą ciszy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniutek48 Dlaczego źle oceniamy Kropiwnickiego? IP: *.cbm.pan.pl 14.11.08, 11:21 Po przemysleniu artykulu i opinii forumowych wniosek mam jeden- tylko krowa nie zmienia pogladow, a wiadomo ze GW krowa nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: finis Pani Gnacikowska wyczerpała limit zaufania IP: *.toya.net.pl 14.11.08, 11:39 ten artykuł niczego nie zmienia. "Gazeta" i jej prominentna dziennikarka odegrała fatalną rolę w tworzenia świata fikcji. Publicystyka gazety stała się dworska, nijaka, zakłamana i obłudna. Tworzyła medialne fakty, za którymi była już tylko potworna bylejakość i najgorsze cechy zarządzania miastem przez klan nieudaczników. Ten artykuł to ostateczny koniec wiarygodności "Gazety Łódzkiej". Nie kupuję, nie czytam. Koniec złudzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE ROZUMIECIE, Re: Pani Gnacikowska wyczerpała limit zaufania IP: *.toya.net.pl 14.11.08, 19:27 że Gnacikowska musiała reprezentować "linię" gazety czyli naczelnej? A ogłoszonka od pREZYDENTA to pestka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubylec Nic nie musiała.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 19:48 Albo jest się rzetelnym dziennikarzem, albo dziennikarskim zerem. Jak widać po wypocinach redaktorzynki Gnacikowskiej, jest dziennikarskim zerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcav Re: Pani Gnacikowska wyczerpała limit zaufania IP: *.smrw.lodz.pl 15.11.08, 23:13 amen... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzi_anka Dlaczego źle oceniamy Kropiwnickiego? IP: *.toya.net.pl 14.11.08, 11:43 Z artykułu wcale nie wynika ,że żle oceniacie K.,a więc nie można odnieść się do pytania "dlaczego?".Przecież przypisujecie mu zasługi nienależne, wspominając o paśmie "sukcesów"<sic> pierwszej kadencji/dlaczego już wtedy nie uwolniono mieszkańców miasta od "zakompleksionego, nieudacznego nieszczęśnika?"?/.Osadzenie na czele miasta tych trzech osobników możnaby traktować w kategoriach groteski, gdyby nie skutki jakie to przyniosło dla miasta.Należało przyjrzeć się uważnie umiejętnościom i osobowościom! kandydatów na stanowiska, zanim zgłoszono ich kandydatury w wyborach, a nie ronić teraz "krokodyle łzy".Przedłożono egoistyczne korzyści, również polityczne, nad dobro mieszkańców.I teraz znów próbujecie "rozdawać karty" i grać tragediami i ludzkim życiem? Długo można by wyliczać szkodliwe działania,decyzje,zachowania,postawy a także stanowiska osób wspierających z głupoty,strachu czy interesownie tych urzędników, ale nie miejsce i czas na to. P.S.Coś gazeta ma pecha, a może szczęście<?> popierać szkodliwe jak się póżniej okazuje inicjatywy;że wypomnę Wam początek lat 90-tych, gdy broniliście "bazgrzących na murach" twierdząc ,że to "przejaw artyzmu"-póżniej to się Wam zmieniło o 180 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: Dlaczego źle oceniamy Kropiwnickiego? 14.11.08, 11:47 Ha ha ha! Gazeto Wyborczo, rozbawiłaś mnie do łez. Skoro już robicie rachunek sumienia innym to może sami teraz weźmiecie się za siebie? Choćby za żałosne promowanie nieudaczników Kropiwnickiego w strategicznych dla Łodzi instytucjach, takich jak np. lotnisko? Spójrzcie do archiwum i zobaczcie, ile tam słodziutkich artykułów o nowym sprzęcie do obsługi samolotów (używanych schodkach), o wzorowej postawie personelu (bo dali herbatę komuś, kto musiał spędzić noc na lotnisku) czy o poważnych argumentach za brakiem dobrej siatki lotniczej (oj, dziesiątki!). A na koniec spójrzcie w lustro i powiedzcie, czy przypadkiem to miasto nie wyglądałoby inaczej gdyby nie ta Wasza konformistyczna postawa w niektórych sprawach? mx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bred Hall Re: Dlaczego źle oceniamy Kropiwnickiego? IP: *.eranet.pl 14.11.08, 12:17 Zgadzam się z Tobą we wszystkim co napisałeś. dodałbym jeszcze Pana Nieudacznika Nowickiego odpowiedzialnego za sport w mieście, przecież to głownie przez niego nie mamy mistrzostw europy w mieście. Osoba pisząca ten artykuł zdołała jedynie zauważyć fatalnie przygotowany projekt, no ale Nieudacznika Nowickiego zrobiło się żal że odszedł ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do maxa Re: Dlaczego źle oceniamy Kropiwnickiego? IP: *.toya.net.pl 14.11.08, 12:48 Łatwo tak generalnie oczerniać co? No śmiało wymieniaj kto jeszcze z dziennikarzy jest zasługuje na nagane i stanie w koncie? Nie potrafiłbyś pewnie wskazać nawet jednej osoby w łódzkiej GW, która zrobiła cokolwiek dla miasta albo chociaż zabiegała o zmiany? Może masz jakiś przykład pozytywny? Bo ja mam i nazywa się Joanna Podolska. Jej przewodniki od ponad roku budują tożsamość łodzian lepiej niż UMŁ i reszta mediów razem wzięte. Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: Dlaczego źle oceniamy Kropiwnickiego? 14.11.08, 13:25 Oj oj, skromny jesteś internauto, myślisz za wąsko. Podolska, Blewąska, Jagiełło, Wasiak z Anuszczykiem w walce o S8 - to tylko pierwsze skojarzenia które przychodzą mi na myśl. Ale obok wartościowego dorobku łódzka redakcja popełnia także błędy i chowanie pewnych spraw pod dywan czy wycieczki lotnicze na koszt podatników miasta do takich błędów należą. A oddzielenie ziarna od plewu jest jak najbardziej w interesie redakcji bo jej praca jest tak samo oceniana przez opinię publiczną jak praca polityków. Pro memoria. mx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ew Re: Dlaczego źle oceniamy Kropiwnickiego? IP: *.toya.net.pl 15.11.08, 13:57 Platforma nie może wybaczyć Gazecie, że w czasie kampani wyborczej nie poparła Krzysia. Cały leży to PO na wątrobie, co widać we wpisach na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka_m Re: Ważne, że prezydent Kaczyński ocenia Go dobrz IP: *.sttb.pl 14.11.08, 12:05 zaraz zaraz, olanie EURO 2012 zaliczylbym do plusow kadencji naszego prezydenta. jako jedyny spojrzal na temat rzeczowo i olal cieplym moczem impreze ponad nasze sily. szczerze dziekuje za ten przejaw rozsadku panie prezydencie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eurok Re: Ważne, że prezydent Kaczyński ocenia Go dobrz IP: *.toya.net.pl 16.11.08, 11:06 Przecież Euro 2012 nigdy nie miało być w Łodzi od tego trzeba zacząć. Łódż i tak skorzysta na tym,budują się hotele, infrastruktura sportowa. Pamietam jak komuchy zaatakowały Kropiwnickiego kiedy On pojechał na spotkanie w sprawie Euro u P. Kaczyńskiego - prezydenta. mówiło się wtedy, że możemy odebrać mecze przyznane dla Krakowa. Jakie larumk było, że tak nie należy .... jakie larum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efcia Re: Ważne, że prezydent Kaczyński ocenia Go dobrz IP: *.retsat1.com.pl 16.11.08, 11:31 Ale ciężko dziś od rana pracuje ta osoba z IP toya.net.pl. Większość postów z tego samego adresu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Dlaczego źle oceniamy Kropiwnickiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.08, 12:17 to miasto umiera i nie zmienia tego dla mnie żadne inwestycje jakie widzimy w Łodzi za unijne pieniądze kiedyś kochałem to miasto a teraz jako osoba wykształcona po studiach coraz częściej i poważniej myślę o wyjeździe - trzyma mnie tu chyba jeszcze sentyment i garstka przyjaciół ( bo wielu już uciekło), ile jest młodzieży w tym mieście najlepiej widać w okresach kiedy wyjadą studenci... dosyć mam wszechobecnego syfu (to miasto jest zdecydowanie najbrudniejsze w Polsce!), co drugi autobus nie przyjeżdża - ostatnio czekałem 40 minut na autobus linii 64 przez co kolejny raz spóźniłem się do pracy, bezdomni przesiadujący na głównej ulicy (np pod Magdą) do tego zarobki zdecydowanie niższe niż na analogicznych stanowiskach w innych miastach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Dlaczego źle oceniamy Kropiwnickiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.08, 12:21 zapomniałem jeszcze dodać o obleśnym wielkim zielonym toy toy'u umiejscowionym w centralnym miejscu głównego i najbardziej znanego placu w Łodzi tuż przy wejściu do archiwum państwowego i dawnego ratusza - ewenement na skale światową i idealny przykład totalnego braku wyobraźni ludzi, którzy "rządzą" tym miastem... kto nie wierzy niech pojedzie do Poznania, Gdyni czy choćby Katowic i porówna te miasta do Łodzi...zal serce ściska.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lumbago Toi Toi IP: *.128.rev.vline.pl 14.11.08, 12:43 Obok tej Toi Toiki stoi pomnik prezydenta Jerzego Kropiwnickiego i Przewodniczącego Rady Miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadjan Re: Dlaczego źle oceniamy Kropiwnickiego? IP: *.132.rev.vline.pl 14.11.08, 20:48 m, ten syf i meneli to znajdziesz i w Warszawie i Wrocławiu już na dworcu kolejowym. W tym, to jesteśmy dobrzy w każdym lub prawie każdym miejscu w kraju. Problem jest w tym że tu się niewiele dzieje już nie wspomnę o remontach ulic bo tym to się chyba zajmuje w magistracie jakiś mało lotny praktykant. Camerimage też na już podobno na wylocie. Policji i Straży miejskiej na ulicach jak na lekarstwo, założyć im kamery to w ogóle nie wyjdą z posterunku. Przeleżą zmianę i każą się jeszcze odwieźć do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Dlaczego źle oceniamy Kropiwnickiego? IP: *.toya.net.pl 15.11.08, 08:32 co do brudu - zapraszam do Poznania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwer Dlaczego źle oceniamy Kropiwnickiego? IP: 149.226.255.* 14.11.08, 12:21 Przyznaję że na niego głosowałem za 1-szym i 2-gim razem (wychodziłem z założenia że "koleś" nabrał doświadczenia i powalczy o miasto) - przyznaję mój błąd. Ale ja nie o tym. Łódź ma od dłuższego czasu "nie-fatr" do polityków z nia kojarzonymi - Miller - Sowińska - Kropiwnicki - Niesiołowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chojniak Dlaczego źle oceniamy Kropiwnickiego? IP: *.toya.net.pl 14.11.08, 12:22 "lajdko pajdkowanie" Odpowiedz Link Zgłoś
kriku Rozdaje nagrody? 14.11.08, 12:29 "[...]wreszcie po dwóch latach gehenny prezydent wysłał na urlop Alinę Giedryś, dyrektorkę Zarządu Dróg i Transportu. Ale za wyniki dzisiejszego sondażu Kropiwnicki może w dużej mierze podziękować właśnie jej." Dzisiaj w radiu nie wiem jakim słyszałem że prezydent rozdał nagrody: 40kzł dostał prezes oczyszczalni a 30kzł dostała wyżej wspomniana pani, czy to ktoś może potwierdzić? Słyszałem to około godziny 9 dzisiaj tj piątek 14.11 chyba w radiu eska, ale nie jestem pewien bo byłem w zakładzie wulkanizacyjnym i to sobie po prostu grało. BTW przepraszam, też na niego głosowałem w drugiej turze za inwestycje, nigdy więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miejskie_narty oto link: IP: *.toya.net.pl 14.11.08, 12:48 lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/921611.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terek Dlaczego źle oceniamy Kropiwnickiego? IP: *.chello.pl 14.11.08, 12:50 Bo to PIS-owiec. Nic dodać, nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kameleon Konieczne referendum w sprawie odwołania prezia a IP: *.toya.net.pl 14.11.08, 12:59 nie w sprawie Św.Trzech Króli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omen Kropa to biedny i schorowany człowiek IP: *.toya.net.pl 14.11.08, 13:04 zawinili jego wasale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lam Re: Kropa to biedny i schorowany człowiek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.08, 13:56 mi tam go nie szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin ŁESK! Dlaczego źle oceniamy Kropiwnickiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.08, 13:07 A czemu nie wspomnieliście o tym, że w Łodzi odbędą się mistrzostwa w siatkówce? O budowie Hali Widowiskowo-Sportowej? Czy to nie sukces prezydenta? O nowych inwestycjach? Zostawcie tego starszego człowieka w spokoju, niedługo sobie pójdzie, nie niszczcie mu jeszcze bardziej zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nota Kropiwnicki zawdzięcza to swojemu I zastępcy IP: *.toya.net.pl 14.11.08, 13:12 Źródłem wszelkiego zła jest Tomaszewski. Ale Kropiwnicki jest urzeczony niekompetencją łysiejącego blondwłosego Włodzia, że powierzył mu wszystkie istotne sprawy z zarządzania miastem. Miasto pogrąża się coraz bardziej w długach, czekać tylko chwili aż Kropa powie, że to wina rządów PO i Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były student Kropy Re: Kropiwnicki zawdzięcza to swojemu I zastępcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 14:05 >Ale Kropiwnicki jest urzeczony > niekompetencją łysiejącego blondwłosego Włodzia, Urzeczony to on nim był 30 lat temu, jak w godzinach swoich dyżurów asystenckich biegał na próby baletu w Teatrze Wielkim. Jedyne, za co można podziwiać K. to stałość w uczuciach. Kto z was tak będzie dbał o przyjaciela po 30 latach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocznik 75 Re: Kropiwnicki zawdzięcza to swojemu I zastępcy IP: *.toya.net.pl 15.11.08, 17:17 I jeszcze ta jego znoszona marynarka pokryta wstrętnym łupieżem. I te jego przysiady w czasie wykładu, rzucanie kredą, obrażanie kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Dlaczego źle oceniamy Kropiwnickiego? IP: *.toya.net.pl 15.11.08, 08:37 to dlatego ze jest biedny i schorowany ma niszczyć miasto ?? jak jest biedny i schorowany to niech odejdzie. schorowani ludzie siedzą w domu a nie latają po całym świecie nie wiadomo po co !!! brednie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lam Dlaczego źle oceniamy Kropiwnickiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.08, 13:50 Nie ma gorszego od Kropiwnickiego!- Łódź jest przykładem na całkowity brak intelektu "gospodarza".Bałagan w realizacji TR stał się już przysłowiowy.Miesiącami zamknięte ulice na których nikt nic nie robi.Godzinne korki spowodowane rozkopaniem całego miasta w poprzek.Ciagłe wyjazdy za pieniądze miasta na wycieczki krajoznawcze.To obraz prezydenta,który z urzedu zrobił sobie bióro turystyczne dla jednego turysty z o.o.Ma w głowie tylko wyjazdy i wspieranie kościoła.Inewstycje?DELL miał obiecaną "tanią siłe roboczą"-Kropa zrobił z łodzian pracowników trzeciego świata!Teraz gdy ludzie chcą godziwej płacy DELL sprzedaje fabryke.Taki to jest prezydent Łodzi-co "Nie obiecuje,a spełnia"(swoje prywatne marzenia).Na koniec-(zasłyszane)-Kropiwnicki Jerzy w podróżach zamierza być leprzy od papierza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duch Grzesia Palki Jurek ! daj se siana ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.08, 15:13 Jureczku, druhu serdeczny ! Nie prosiłem Cię o przemianowanie kawałka Strykowskiej ani o tabliczkę na głazie narzutowym przy rogu mojej ulicy z Wojska Polskiego. Nie po to Cię nawiedzałem po nocach, abyś rozpieprzył komunikację w mieście i latał na wycieczki. Chciałem Cię natchnąć, abyś zamiast swojego dworu kościoły budował. Przecież mogłeś zamiast Philipsowi dać ziemię i środki Panu Naszemu z Torunia, aby filię postawił i zatrudnienie wiernym dał. A Ty dojazd do katedry na wiele miesięcy ograniczyłeś i głos Boga słabo się wśród łodzian roznosił. Kostki, co po mnie na Pietrynie została nie odnowiłeś, a ścieżki rowerowe na chodnikach farbą wydzielasz. Przecież w ten sposób ludzi od kościoła odstręczasz, bo ci na bicyklach na zieloną trawkę wyjeżdżają, zamiast kazania w pokorze wysłuchać, a prawdziwi wierni kłopoty z dojściem do świątyń mają przez wielbicieli dwóch pedałów. Tramwaju przez pół Polski Ci się zachciało, a w niedzielę MPK tak kursuje, że ani do kościoła, ani na cmentarze katolickie dojechać ludzie nie mogą. Bój się Boga, Jurek i po co Ci ta żydowsko-rosyjsko-niemiecka propaganda pod pozorem zbliżenia kultur. Toż w Izraelu, Niemczech i Rosji nasza wiara jest w zaniku - tamtych nie nawrócisz, a naszych od pobożności odwiedziesz. Opamiętaj się, zamiast latać po świecie idź na kolanach do Torunia i wyjaśnij Wszechmogącemu Radiu, dlaczego wiarę mieszkańców Łodzi w słuszność wyboru zachwiałeś. I zrób to jak najszybciej, aby czasu starczyło przygotować wizerunek Twojego następcy, bo inaczej POruta nam w mieście grozi, a to przecież milion duszyczek do zagospodarowania. A tak po męsku to Ci powiem, że w niebie wszyscy mają Cie dość. Bierz dupę w troki i oddaj stołek, zanim Ci go spod tyłka wykopią. Trochę honoru by Ci się przydało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropa_nasze_zlotko Dlaczego źle oceniamy Kropiwnickiego? IP: *.popl.cable.ntl.com 14.11.08, 16:51 ja bym jeszcze do sukcesow dodala miasteczko filmowe w... niestety nie Lodzi, a w Nowym Mieście nad Pilicą :) Lodz - to miasto jest martwe co do biednego schorowanego staruszka, z tego co slyszalam od ludzi pracujacych w UML, to nie taki biedny ten nasz prezydent, a kawal skurw... z niego :) o i jeszcze wepchniecie rownie wspanialej pani S. na stanowisko dyrektora lodzkiego schroniska bym dodala, tam to sie dopiero dzieje pozdrawiam... juz teraz z Londynu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: js Lubię i będę głosować na Kropiwnickiego,Kropa OK. IP: *.dip.t-dialin.net 14.11.08, 17:25 Łódź ma najlepszego prezydenta od lat, i żadne bzdurny atak tego nie zmieni, nawet jakby wam ślina leciała partyjniacy do władzy. Kropa to najlepszy prezydent, a sondaż w Łodzi zawsze były wyssane z palca. Bravo Kropa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jes kundel spółki Kropa & spółka bez odpowiedzilności IP: *.gprs.plus.pl 14.11.08, 17:34 chyba widzisz , że jesteś w znacznej mniejszości , ale masz prawo lizać d... swojemu panu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Dlaczego źle oceniamy Kropiwnickiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.08, 17:29 Gratuluję amnezji szanowna Gazeto,pani redaktor Gnacikowska zapomniała o swoim entuzjażmie wobec Kropiwnickiego.Powinna się Pani wstydzić.Swoją drogą gratuluję także tupetu(syndrom Potockiej zapewne).GAZETE WYBORCZĄ czytam codziennie od pierwszego numeru i nigdy się na jej łamach z taką bezczelnością jak u p.Gnacikowskiej nie spotkałem.Pozdrawiam całą resztę uczciwych dziennikarzy Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon To szczyt arogancji i bufonady,trzeba referendum IP: *.toya.net.pl 14.11.08, 17:56 aby piewca Trzech Króli przeniósł się na posadę w kurii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madou Dlaczego źle oceniamy Kropiwnickiego? IP: *.retsat1.com.pl 14.11.08, 18:43 Negatywizm nie załatwia wszystkiego. Czy jest ktoś w tym mieście, kto zrobi tu porządek, będzie miał wizję na miarę ziemi obiecanej i na tyle konsekwencji, żeby ją zrealizować? Jak na razie mamy meneli na Piotrkowskiej, odrapane domy, marazm i kupę narzekania. A osoby nowego lidera na miarę prezydentów Wrocławia czy Gdyni jakoś nie widać. Może cud nam pomoże, gdy Trzej Królowie zjadą... Odpowiedz Link Zgłoś