Dodaj do ulubionych

Traktorowa tylko dla traktorów

IP: *.4web.pl 21.11.08, 19:14
Podobnie jest na ul. Ogrodowej przy Starym Cmentarzu. Roboty rozbabrane, a rano nie ma nikogo pracującego. Ostatnio przed południem widziałam czterech panów w roboczych ubrankach, którzy z wielkim zainteresowanie wpatrywali się w wykopany kilkanaście dni wcześniej dół. Drogowiec to specyficzny zawód. Kiedyś roboty drogowe prowadzone były w wolne dni, pracowano również w nocy. Teraz to tylko dniówka, byle jak najprędzej minęły godziny pracy i do domeczku. W sobotę wiele szkół odpracowywało niedawne święto, ale drogowców nie było ani 10 listopada ani w sobotę. Ciekawe kiedy odpracują dodatkowy wolny dzień? Dzieci odpracowały. A dorośli?
Obserwuj wątek
    • Gość: michalr Traktorowa tylko dla traktorów IP: *.retsat1.com.pl 21.11.08, 20:35
      hm, ciekawe jakie prognozy nie przewidują mrozu, bo wszystkie z którymi się
      zetknąłem (w tym ta na www.gazeta.pl) już co najmniej od wczoraj przewidywały
      zimę i mróz od piątku wieczorem (co jak widać za oknem się sprawdza)
    • Gość: aksamitna Traktorowa tylko dla traktorów IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.11.08, 20:43
      jak widać za oknem śnieg pada...ciekawe czy coś sie na Traktorowej ruszyło?
      • camelot Re: Traktorowa tylko dla traktorów 22.11.08, 10:36
        A czy uważacie że kładzenie asfaltu nawet gorącego na mokrą i zimną podbudowę to
        normalne. Jak długo taka jezdnia wytrzyma?
    • Gość: Pierożek oj znikli ;P IP: 195.69.81.* 22.11.08, 12:49
      Drogowcy znikli... a ja zniknąłem xD
    • Gość: aksamitna Traktorowa tylko dla traktorów IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.11.08, 14:55
      To po się za to brali zimą??
    • Gość: wacuś 4 Traktorowa tylko dla traktorów IP: *.4web.pl 22.11.08, 16:58

I bardzo dobrze bo to jedyny sposób na to aby co poniektórzy zaczęli
      normalnie jeżdzić a nie na wyścigi...a poza tym to drogowcy
      przygotowali drogę do aut terenowych co to coraz więcej w mieście
    • Gość: rozbitek Traktorowa już gotowa! IP: *.toya.net.pl 22.11.08, 17:35
      Dziś się okazało, że największą przeszkodą w organizacji robót
      drogowych była dyr. Giedryś.
      Spodziewałem się akcji podobnych do robót na południowym odcinku
      Traktorowej i przyległym Rąbieńskiej - mijanki, światła, korki.. a
      tu wielka niespodzianka - dziś można już przejechać po nowym
      asfalcie!

Dziękuję w imieniu kierowców (i pasażerów też). Czyżby to była
      jaskółka zwiastująca zmianę..?
    • Gość: gosc Re: Traktorowa tylko dla traktorów IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.08, 14:52
      A moze gazeta zainteresuje sie remontem na ul. Warszawskiej?
      Trwa od 3 miesiecy, od tygodnia a moze dwoch zywej duszy nie widac. Droga w polowie jest zamknieta. Stare nie aktualne znaki wisza na bocznych ulicach.
      Poza tym firma PolAqua zostawila po sobie balagan...na chodnikach np. na ul. Teczowej zostaly resztki asfaltu.

Ale nikt sie tym nie interesuje w zaden sposob.
    • Gość: czytelnik Traktorowa tylko dla traktorów IP: 81.168.185.* 23.11.08, 16:42
      Znikli ???? Panie dziennikarzu,JEDYNA z ortografii.Daj se chłopie spokój z pisaniem tekstów i przenies się do radia.
      • m-nick Może najpierw sam sprawdź... 24.11.08, 10:13
        so.pwn.pl/lista.php?co=znikli

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka