Dodaj do ulubionych

Ciekawe ile miał na liczniku kierowca:

28.11.08, 10:08
serwisy.gazeta.pl/kraj/1,77363,6000555,Lodz__12_osob_rannych_w_zderzeniu_autobusu.html
Nie wiem, co Wy myślicie o jeździe kierowców naszego MPK, ale mnie powyższy widok raczej nie dziwi.

Obserwuj wątek
    • big_news Re: Ciekawe ile miał na liczniku kierowca: 28.11.08, 10:16
      A co, w innych miastach komunikację obsługują sami Kubicowie, czy jak?
      • yavorius no:D 28.11.08, 10:22
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=484&w=87715015
      • Gość: miejskie_narty Re: Ciekawe ile miał na liczniku kierowca: IP: *.toya.net.pl 28.11.08, 11:05
        Nie obchodzi mnie to zbytnio. Zresztą ostatnio się zasiedziałem w Łodzi i od dosyć dawna ani nie jechałem komunikacją miejską poza naszym grajdołem ani nie miałem okazji obserwować.

Aaa już pamiętam, w Londynie korzystałem - ale tam to kompletni idioci jeżdżą, wszyscy pod prąd!
        • yavorius Re: Ciekawe ile miał na liczniku kierowca: 28.11.08, 11:09
          > Nie obchodzi mnie to zbytnio.

To po co założyłeś wątek?:)
          • Gość: miejskie_narty Re: Ciekawe ile miał na liczniku kierowca: IP: *.toya.net.pl 28.11.08, 11:32
            Bom ciekaw, ile kierowca miał na liczniku, gdy walił w słup. W Łodzi, wczoraj. Nie Warszawie, nie w Toruniu, ani nie w Trójmieście:-)
        • big_news Dobra, znajoma duszyczka to napisał: 28.11.08, 11:10
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=87815872&a=87816881
          • Gość: miejskie_narty Ok, zmieniam temat wątku: IP: *.toya.net.pl 28.11.08, 11:37
            Ciekawe ile mają na liczniku kierowcy MPK w różnych miastach Polski, Europy i Stanów Zjednocznych Ameryki (oczywiście) Północnej, gdy walą w słupy na rogach ichniejszych odpowiedników Legionów i Kasprzaka.

Teraz lepiej?
            • big_news Re: Ok, zmieniam temat wątku: 28.11.08, 11:39
              Rzeczywiście, bardzo intrygujące.
              Może miał pięćdziesiątkę na tym liczniku i zwyczajnie zasłabł?
              • Gość: miejskie_narty Re: Ok, zmieniam temat wątku: IP: *.toya.net.pl 28.11.08, 11:47
                Może i tak. Nie chcę tu oczywiście linczować nikogo, ale jednak zdjęcia robią wrażenie. Być może masa autobusu powoduje, że i przy 20km/h wspina się na słup, ale mimo wszystko fajnie by było dowiedzieć się, od jakiegoś eksperta, ile ten biedny, słabnący człowiek musiał jechał, by osiągnąć tak spektakularny efekt.

Temat chyba wyczerpany, nie?
                Czas wracać do pracy;-)
                • big_news Re: Ok, zmieniam temat wątku: 28.11.08, 11:52
                  Napisałbym coś refleksie niektórych ekspertów "wypadkowych", ale... nie chcę się
                  narazić;)
                  Chyba faktycznie można uznać, że temat się wyczerpał.
              • przyslowie Re: Ok, zmieniam temat wątku: 28.11.08, 11:50
                Skąd u Ciebie ta solidarność z kierowcami MPK?
                Jesteś pewien, że tego kierowcę trzeba uniewinnić? Ziobro przed
                uniewinnieniem zdążyłby go przynajmniej zakuć w kajdanki, sfilmować
                i pokazać w zaprzyjażnionej tvpis.
                • big_news Re: Ok, zmieniam temat wątku: 28.11.08, 12:03
                  Jesteś chora.
                  I to poważnie.
                  • przyslowie Re: Ok, zmieniam temat wątku: 28.11.08, 14:37
                    Kierowca tego autobusu zbiegł z miejsca wypadku zanim trafił do
                    szpitala, ale Bigi go uniewinnia.
                    • big_news Re: Ok, zmieniam temat wątku: 28.11.08, 15:39
                      Pięć osób w tym kierowca zostali przewiezieni do szpitala. - Nie wiemy jeszcze
                      co było przyczyną wypadku. Pobraliśmy krew od kierowcy, ale nie wiemy jeszcze
                      czy był pod wpływem alkoholu - mówił godzinę po zdarzeniu podinspektor Grzegorz
                      Dębski z Komendy Miejskiej Policji w Łodzi.

Komu i z jakiego powodu wciskasz ten kit?
                      Po kiego tak kłamiesz?
                      Kompromitujesz się koncertowo.
                      • przyslowie Re: Ok, zmieniam temat wątku: 28.11.08, 17:40
                        Bigusiu, ja tego nie wymyśliłam. Dziś o 14tej w wiadomościach radio
                        podało, że najpierw zbiegł z miejsca wypadku nim trafił do szpitala.
                        Daleko nie mógł uciec. Powtórzyłam po kimś. Podano też wstępnie
                        przyczynę kolizji tj. jak do tego doszło, ale nie potrafię tego
                        powtórzyć. Przecież było sporo świadków zdarzenia.
                        • big_news Re: Ok, zmieniam temat wątku: 28.11.08, 20:04
                          To nie było czasem Radio Erewań?
                          • przyslowie Re: Ok, zmieniam temat wątku: 28.11.08, 20:40
                            Niestety, to nie było Radio Erewań, tylko łódzkie lokalne.
                            Widzę, że masz ręce pełne roboty.
                            Ja sobie nie dorabiam.
                            • przyslowie Re: Ok, zmieniam temat wątku: 28.11.08, 20:41
                              A Zybertowicz proces przegrał.
                            • big_news Możesz odtrąbić sukces: 28.11.08, 20:48
                              zupełnie nie mi się już z Tobą gadać.
                              Żenadą jest to, co "tworzysz".
                              • przyslowie Re: Możesz odtrąbić sukces: 28.11.08, 20:58
                                Bigusiu, to nie ja "tworzę" tylko życie.
                                Nie upadaj na duchu! Głowa do góry!
                                Niech Ci się żyje lepiej jako mnie samej. Amen.
      • przyslowie Re: Ciekawe ile miał na liczniku kierowca: 28.11.08, 11:13
        Cześć, Bigusiu.
        Dobrego donka Ci życzę.
        Ty jako rasowy sPiSkowiec udajesz, że nie wiesz, że Longetę
        oddelegowano do pracy gdzie indziej.
        • big_news Re: Ciekawe ile miał na liczniku kierowca: 28.11.08, 11:24
          Już to pisałem, ale jak widzę, muszę się powtórzyć:
          coś słabujesz na zdrowiu.
          • przyslowie Re: Ciekawe ile miał na liczniku kierowca: 28.11.08, 11:44
            Rzeczywiście, lubisz się powtarzać. Znów robisz unik, uchylasz się
            od odpowiedzi wymawiając się wmawianiem mi ciąży bliżniaczej. Nihil
            novi.
            • big_news Re: Ciekawe ile miał na liczniku kierowca: 28.11.08, 11:49
              Jakie uniki?!
              Brzydko coś imputujesz, a ja mam się do tego ustosunkowywać? Dobre sobie.
              Poleć jeszcze tekstem jednego świra, że robię tu za dwóch albo i trzech, a może
              i za _pewną_ kobitkę, wtedy będzie komplet.
              Owszem, powtórzyłem się. Co zresztą sam zaznaczyłem. Gdybym miał wytykać innym,
              że klepią w kółko to samo, na nic innego nie pozostałoby mi już czasu.
              • przyslowie Re: Ciekawe ile miał na liczniku kierowca: 28.11.08, 11:53
                Twój unik w odpowiedzi uznaję więc za przyznanie mi racji.
                • big_news Re: Ciekawe ile miał na liczniku kierowca: 28.11.08, 12:02
                  Jak się nauczysz czytać ze zrozumieniem, to pogadamy.
                  • Gość: sebek Kurcze, jaka manipulacja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 19:52
                    1. kierowca nigdzie nie uciekał, bo był nieprzytomny
                    2. ludzi z autobusu ewakuowali nie jacyś ratownicy, tylko straznicy
                    miejscy, bo byli na miejscu jako pierwsi
                    3. straznicy wyniesli też nieprzytomnego kierowcę
                    4. tak samo było z Panią zaklinowaną przez siedzenie - straznicy
                    próbowali jej pomóc, ale nie mieli odpowiednich narzędzi, straż
                    pożarna ją uwolniła, ale to już była końcówka akcji.
                    Tylko po co ta manipulacja gazety wyborczej, przeciez jechałem
                    autobusem, więc wiem jak było naprawdę. A że kierowca jechał sporo
                    ponad 50 (według mnie), to tez prawda
                    • eva.07 Re: Kurcze, jaka manipulacja! 28.11.08, 21:50
                      > Tylko po co ta manipulacja gazety wyborczej,

standard.. w tym wypadku raczej nie manipulacja tylko niedbalstwo
      • przyslowie Nie wiecie, że kierowcy "dobrze się jechało"? bt 28.11.08, 11:14

• cassani pewnie lepiej 28.11.08, 11:52
        idioci z Pisu.
    • Gość: swiatowiec Re: Ciekawe ile miał na liczniku kierowca: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.08, 11:32
      polecam nocne autobusy w W-wie. tam jest dopiero gaz do dechy :)
      pare lat temu mialem tez okazje przejechac sie nocnym tramwajem we Wroclawiu.
      oj, trzeba sie bylo mocno trzymac (nawet nasz 101 na odcinku Helenowek-Chelmy
      wtedy wymiekal :))
    • Gość: lavinka z nielogu O, kurczę.../nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 12:21
    • Gość: bobslej Re: Ciekawe ile miał na liczniku kierowca: IP: *.toya.net.pl 28.11.08, 20:47
      Jakby tak określić większość z was, dyskutujących o tym wyoadku i
      prędkości mianem kretyni lub popie...ńcy oraz kundle umysłowe, to
      i tak byłyby to dla was komplementy. Zero refleksji, zero myślenia.
      Ludzie, reprezentujecie mniej niż żenujący poziom myślenia.
      Niestety, nie pozdrawiam.
    • Gość: a A mnie powyższy widok dziwi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 22:50
      Nigdy nie widziałam autobusu sterczącego na słupie.

Rany, nie wydawajmy wyroków (zwłaszcza na całą branżę) nie mając
      danych.
    • nefnef Kierowcy MPK jeżdżą coraz gorzej 29.11.08, 15:24
      Kierowcy MPK jeżdżą coraz gorzej. Często nie sygnalizują zamiaru włączenia się
      do ruchu, wymuszają pierwszeństwo, jeżdżą zbyt szybko i niebezpiecznie – mają
      trudną i stresującą pracę ale tym bardziej powinni jeździć bezpiecznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka