Dodaj do ulubionych

Ryszard Kapuściński

IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 08:47
Właśnie skończyłem czytać jego nową książkę "Autoportret Reportera". Jak
zwykle jestem oczarowany językiem i mądrością tego człowieka. Czytając jego
książki uspokajam się, nabieram dystansu do rzeczywistości i mojej własnej
przyszłości (tych wszystkich planów kariery, zarabiania pieniędzy itp.). Nie
znam autora, który lepiej niż on tłumaczy czytelnikowi procesy toczące się we
współczesnym świecie, ukazuje kulisy mediów (w sposób pośredni, nie
plotkarski, emanuje szacunkiem do ludzi.

Czy wy uważacie podobnie? Co sądzicie o jego twórczości?
Obserwuj wątek
    • Gość: bialorusin Re: Ryszard Kapuściński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.03, 22:39
      Jak powszechnie wiadomo, Kapusciski wielkim pisarzem byl. Byl, bo ostania jego ksiazka, a wlasciwie zbior wycinkow wywiadow udzielonych przez niego, to jakies nieporozumienie! Doceniam prace redakcji, ktora te wycinki zebrala i ulozyla, ale to wszystko co mozna dobrego powiedziec o tej ksiazce.
      Wlasciwie to wszystko co moge napisac o tej ksiazce. Bo przeciez gdzie jej tam, do 'Hebanu', 'Wojny Futbolowej', 'Imperium'?
      • Gość: Ingo Re: Ryszard Kapuściński IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 15:49
        Dlatego pioszę, że dopiero skończyłem Autoportret. Ale swoją wypowiedź opieram
        na innych książkach. Moim zdaniem najlepszy jest Heban i Imperium.
      • Gość: Uniek Re: Ryszard Kapuściński IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.04, 18:14
        Przecieżn to tylko montowane na poczekaniu wypowiedzi zebrane przez redaktora.
        Chcesz prawdziwego Kapuścińskiego,to czytaj "Podróże z Herodotem"
        • Gość: ktos Re: Ryszard Kapuściński IP: 217.172.244.* 20.01.04, 03:06
          Niesamowite! Przeczytales przed wydaniem? Gratuluje... znac Kapuscinskiego z Wybiorczej... no, moze jakas recenzje jeszcze dopisz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka