Gość: aa IP: *.retsat1.com.pl 29.01.09, 20:23 Czyli CAŁY ROK utrudnień. Koszmar na tej trasie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Al. Jana Pawła II - remont wiaduktu IP: *.toya.net.pl 29.01.09, 21:08 Rok czasu modernizować jeden wiadukt??? Przecież to jakaś kpina! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Al. Jana Pawła II - remont wiaduktu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 22:28 Zgadzam się, to kpina! Rok czasu koszmaru dla kierowców! Szkoda słów, kolejny "prezent" władz tego zapyziałego miasta dla mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
koobersky Al. Jana Pawła II - remont wiaduktu 29.01.09, 22:31 myslisz ze remont to tylko wymiana asfaltu i kraweznikow.jest to skomplikowana operacja ktora miala miejsce na ulicy kopcinskiego.wiadukt jest w tak zlym stanie ze trzeba to zrobic i lement kierowcow ze beda korki nic tu nieda lepiej sie ciesz ze jest remontowany niz czekac na tragedie i wtedy tacy jak ty pisali by ze"trzeba bylo wczesniej zrobic remont a nie jak doszlo do wypadku".wiec uspokuj swoje emocje drogi kierowco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Al. Jana Pawła II - remont wiaduktu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 12:59 > wiadukt jest w tak zlym stanie ze trzeba to zrobic Z publikacji prasowych wynika co innego - głównym powodem remontu jest chęć podniesienia nośności wiaduktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magik Re: Al. Jana Pawła II - remont wiaduktu IP: *.retsat1.com.pl 31.01.09, 15:49 > Z publikacji prasowych wynika co innego - głównym powodem remontu jest chęć > podniesienia nośności wiaduktu. Wiadukt nie został dopuszczony do użytku przez UDT. Podniesienie nośności to będzie "przy okazji". Jak już maja robić remont, to niech zrobią go porządnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Al. Jana Pawła II - remont wiaduktu IP: *.toya.net.pl 29.01.09, 23:00 Ja rozumiem, że trzeba remontować, ale po pierwsze primo to dlaczego to ma trwać rok? (pewnie wygrała firma która okazała się najtańsza, a co za tym najmniejszym nakładem sił będzie to robiła), po drugie primo czy nie można było tego zrobić kiedy był remont całej Włókniarzy?? Odpowiedz Link Zgłoś
koobersky Re: Al. Jana Pawła II - remont wiaduktu 29.01.09, 23:30 widocznie nie mozna bylo zreszta zapytaj kropy i jego poplecznikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogus Re: Al. Jana Pawła II - remont wiaduktu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 11:31 Nie mozna krócej pamietaj pod wiaduktem sa tory kolejowe które zapewniają dostawy węgla do EC-2 . z czteerech torów dwa musza byc cały czas przejezdne!!! Po drugie praktycznie nie jest to remont a rozebranie wiaduktu i budowa od podstaw. Wiadukt bedzie szerszy beda wejścia technologiczne podwójne barierki(Unijne :)) to trwa trochę czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
lukaswu Wymiana dywanika nie wzmocnila konstrukcji mostu. 29.01.09, 23:11 I drogowcy znow sie zdziwili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrednosek Al. Jana Pawła II - remont wiaduktu IP: *.toya.net.pl 29.01.09, 23:21 i znowu objazd pod oknami mojej sypialni :(( o autostrado długa i szeroka! kiedy cię ujrzymy?! :< Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wybiórczek Al. Jana Pawła II - remont wiaduktu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 08:40 Jak zwykle Wyborcza pisze jako ostatnia. "Express Ilustrowany" i Dziennik Łódzki..." już dawno o tym pisały. I Wy sie dziwicie, że Was wywalaja z roboty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagi Re: Al. Jana Pawła II - remont wiaduktu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.09, 10:57 najwidoczniej przeoczyłeś, o tym remoncie można juz było czytać w GW wiele tygodni temu, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomKs Al. Jana Pawła II - remont wiaduktu IP: *.pai.net.pl 30.01.09, 10:15 A nie można było tego zrobić jak remontowali całą Włókniarzy? Znowu robią dwa razy to samo. Mam ochotę wysłać do urzędu miasta zgłoszenie następującej treści: "Podejmę się organizacji remontów ulic. Nie mam wykształcenia budowlanego, nie wiem nic o urbanistyce i drogownictwie. Ale i tak będę lepszy niż to, co się dzisiaj dzieje, bo zdarza mi się myśleć." Myślicie, że mnie zatrudnią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przygoda Re: Al. Jana Pawła II - remont wiaduktu IP: *.lodz.mm.pl 30.01.09, 10:58 najlepiej by bylo zrobic calosc raz a dobrze ale robi sie "na raty" jak pojawiaja sie pieniadze z roznych dofinansowan i w ten sposob jest 2x drozej i 2x dluzej! Ale i tak dobrze ze robia cokolwiek, w koncu remonty ustana czy tylko nie zaczna jak juz bywalo poprawiac tego co ledwie skonczyli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Al. Jana Pawła II - remont wiaduktu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 13:05 > Myślicie, że mnie zatrudnią? Myślę, że nie. Nie posiadasz 3 podstawowych kwalifikacji, jakie są wymagane przy podejmowaniu pracy na stanowiskach kierowniczych w UMŁ: 1. Bycie krewnym, powinowatym lub znajomym prezydenta, dowolnego z wiceprezydentów lub przewodniczącego rady miasta 2. Wrodzona niechęć do pracy i logicznego myślenia. 3. Wrodzona arogancja wobec klientów (nazywanych tu dla podkreślenia swej wyższości petentami). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas kolejne bezsensowne działania UM Łodzi IP: *.3s.pl 30.01.09, 10:29 Przecież zamiast zwiększać wytrzymałość wiaduktu dla TIR-ów jadących przez Łódź,remont odbędzie się kosztem mieszkańców (korki), lepiej by było w końcu zbudować obwodnicę Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Al. Jana Pawła II - remont wiaduktu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.09, 11:13 Wyborcza w wydaniu gazetowym nie jest zdecydowana która strona wiaduktu będzie remontowana. Na pierwszej stronie łódzkiego dodatku piszą, że "W weekend drogowcy zamkną zachodnią jezdnie wiaduktu ...", a na trzeciej tego samego dodatku, że "Jako pierwsza zamknięta zostanie wschodnia część wiaduktu ..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Al. Jana Pawła II - remont wiaduktu IP: *.gprs.plus.pl 30.01.09, 12:39 Witam, jeżeli juz tak musi być to szkoda, że nie rozszerzono planów i nie zbudują od razu estakady nad Obywatelską - co z tego, że nie stoimy na torach skoro i tak stoimy na swiatłach na skrzyżowaniu z Obywatelską. Wymiana wiaduktu w żaden sposób nie usprawni ruchu na "1". Pozdrawiam, Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Al. Jana Pawła II - remont wiaduktu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 16:55 co z tego, że nie stoimy > na torach skoro i tak stoimy na swiatłach Tu raczej nie chodzi o "niestanie na torach", bo pociąg tam zdarza się najwyżej raz, kilka razy w niektóre dni, tylko o to, żeby nie trzeba było zwalniać na przejeździe. I oczywiste jest, że na każdym skrzyżowaniu ruch jest blokowany dużo bardziej. Tyle, że wychodząc z takiego założenia, to byśmy w końcu wybudowali całą drogę na estakadzie, bo skoro czemu nie wydłużyć o pół km do obywatelskiej, to tym bardziej czemu by nie pół kilometra do Wróblewskiego, a tam to już prawie łączymy z istniejącą estakadą, potem jest Zielona, Srebrzyńska, Drewnowska, Lutomierska, Limanowskiego itd. To jest normalna miejska droga. Odpowiedz Link Zgłoś
skodabodzio Po co ta modernizacja 10.02.09, 19:12 Totalna glupota i marnowanie lodzkich pieniedzy. Mozna bylo dolozyc drugie 15 mln i zrobic pozadna estakade na wlokniarzy nad ktoryms z zakorkowanych skrzyzowan. Albo chociaz porobic kladki dla pieszych w miejscu przejsc na guzik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magik Re: Po co ta modernizacja IP: *.retsat1.com.pl 10.02.09, 21:59 > Albo chociaz porobic kladki dla pieszych w miejscu przejsc na guzik Można, tylko po co? Piesi niechętnie korzystają z kładek, jak również z przejść podziemnych. Powód? Schody. NIE wszystkim zdrowie pozwala na pokonywanie takich przeszkód. Dochodzą do tego osoby z wózkami itp. Zobacz co się dzieje a Rokicińskiej, Pabianickiej czy Zgierskiej. Przejścia podziemne sobie, a piesi na poziomie jezdni sobie. Każde rozwiązanie ma wady i zalety. Zmuszanie pieszych do chodzenia po kładkach, to tak jak zmuszanie kierowców do korzystania z komunikacji miejskiej. Po prostu nie zdaje egzaminu :( Odpowiedz Link Zgłoś
skodabodzio Re: Po co ta modernizacja 10.02.09, 22:46 jak bys troche swiata zwiedzil, np. Warszawe, to bys zobaczyl ze dla leniwych pieszych i niepelnosprawnych wymyslono takie cuda jak windy. A kladka na takiej drodze to po prostu oczywistosc, tyle ze w Lodzi mamy jakies chore lobby, ktore na sile wlasnie stara sie zmusic kierowcow na przesiadke na komunikacje miejska stad wogole sie nie robi inwestycji w dorgi a jak juz sie robi to takie jak ta zupelnieniepotrzebna modernizacja wiaduktu. PS Tylko mi nie pisz ze sie nie da zrobic kladek z windami ze wzgledu na wandali, skoro w Warszawie mozna to i w Lodzi sie da wbrew zasciankowych i malomiasteczkowym tutejszym opiniom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magik Re: Po co ta modernizacja IP: *.retsat1.com.pl 10.02.09, 23:24 > mamy jakies chore lobby, ktore na sile wlasnie stara sie zmusic > kierowcow na przesiadke na komunikacje miejska Nie na siłę, nie na siłę. Jeśli chcesz jeździć autkiem, to sobie jeźdź. Tylko nie narzekaj że są korki bo sam się przyczyniasz do ich powstawania. Nie będę ci tu matematycznie udowadniał, że autobus/tramwaj zajmuje mniej miejsca przewożąc większą liczbę osób :( > PS Tylko mi nie pisz ze sie nie da zrobic kladek z windami ze > wzgledu na wandali, skoro w Warszawie mozna to i w Lodzi sie da > wbrew zasciankowych i malomiasteczkowym tutejszym opiniom Wszystko można. To tylko kwestia czasu i... pieniędzy. W Łodzi wszędzie stosuje się "wariant oszczędnościowy" i dlatego mamy to co mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
skodabodzio Re: Po co ta modernizacja 10.02.09, 23:34 Nie na siłę, nie na siłę. > Jeśli chcesz jeździć autkiem, to sobie jeźdź. Tylko nie narzekaj że są korki bo > sam się przyczyniasz do ich powstawania. > Nie będę ci tu matematycznie udowadniał, że autobus/tramwaj zajmuje mniej > miejsca przewożąc większą liczbę osób :( No i co z tego ze matematycznie mi udowodnisz ze tramwja czy autobus moze przewiesc wieksza ilosc osob? Lodz to nie Paryz, tu mieszka zdecydowanie mniej ludzi i wydajnosc transportu prywatnego jest na tyle duza ze spokojnie bedzie sie jedzic wciaz samochodami. Poza tym mozna tez matematycznie udowodnic ze dla wiekszosci osob mieszkajacych poza scislym centrum doajzd samochodem jest krotszy nawet w przypadku korkow niz dojazd komunikacja miejska. I jezeli kiedys to sie zmieni, co oznacza ze w stosunkowo malym miescie jakim jest Lodz, gdzie nie ma rzeki, gdzie mamy uklad ulic opierajacy sie na szachownicy, to wine za to nie beda ponosic kierowcy, tylko glupie wladze, ktore poprzez wlasne zaniechania, brak inwetsycji i kierowanie sie glupimi teoriami doprowadzily do katastrofy komunikacyjnej w miescie > Wszystko można. To tylko kwestia czasu i... pieniędzy. > W Łodzi wszędzie stosuje się "wariant oszczędnościowy" i dlatego mamy to co mam > y. Pieniedzy? nie rozsmiesazaj mnie. Skoro stac miasto na wydawanie dziesiatek milionow na niepotrzebne wypozyczalne rowerow, na niepotrzebna modernizacje wiaduktu i wiele innych niepotrzebnych rzeczy, to stac tez to miasto na wybudowanie kilku nowoczesnych kladek na alejach Wlokniarzy. Co do czasu, kladke taka postawic mozna lacznie z projektem itp. w pol roku Odpowiedz Link Zgłoś