presse123 04.02.09, 20:56 To wszystko było do przewidzenia. Tylko Gazeta Łódzka nie chciała przyjąć tego do wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: iwik Multibank i mBank będą traciły więcej... IP: *.multimo.gtsenergis.pl 04.02.09, 22:06 Czy zarząd tego paraBanku też sobie obciął premie? Nie ma się co dziwić malejącym zyskom, skoro BRE transferuje ogromne środki w postaci prowizji za kontrakty na zakup walut do swojego upadającego właściciela - Commerzbanku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ejty Re: Multibank i mBank będą traciły więcej... IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.09, 22:51 CB dostał wsparcie od swojego rządu więc nie będzie ciągnął z BRE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Multibank i mBank będą traciły więcej... IP: 217.153.153.* 05.02.09, 11:55 Gość portalu: ejty napisał(a): > CB dostał wsparcie od swojego rządu więc nie będzie ciągnął z BRE. to dlaczego BRE wzial CHFy od CB (za cene CHF + 2%) zamiast od NBP (CHF + 0.8%)? a teraz doi swoich starych klientow kredytowych, aby przezyc... k***stwo zarzadu BRE wyjdzie mu bokiem :) jak o mnie idzie - niech (u)pada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankier Re: Multibank i mBank będą traciły więcej... IP: *.acn.waw.pl 05.02.09, 12:46 juz nie moge tego czytac skad masz informacje, ze nasz szacowny NBP daje bankom pożyczki CHF po LIBOR + 0.8%???? dlaczego tych bredni nikt nie prostuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alus Ale jednak ma rację IP: *.wincor-nixdorf.com 05.02.09, 12:58 Aukcje SWAP. www.bankier.pl/wiadomosc/NBP-i-SNB-zawarly-umowe-swap-EUR-CHF-1860084.html www.bankier.pl/wiadomosc/NBP-umozliwia-od-piatku-zawieranie-umow-na-swap-walutowy-1848209.html Oprocentowanie to LIBOR + minimalna marża NBP. Daje to jakieś 0,8%. Banki nie chcą jednak franków z tego źródła bo nie chcą aby im grzebać po papierach - bo to swap na udzielone już kredyty. Jak się okaże co banki robiły z pieniędzmi to mogą mieć problemy w KNF. Więc nie korzystają z bardzo taniego franka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antymastalerz Żona nie dała mastalerzowi - ciach i wzrost % kred IP: *.eranet.pl 05.02.09, 13:30 ytu... Tak to obecnie wygląda w przypadku kredytów sprzed IX 2006 roku... Ten człowiek nie ma honoru, a jego wczorajsza wypowiedź powinna byc opisywana w podręcznikach dot. jakości w bankach/usługach... Niestety on mysli, że jak się zeszmaci i wydrenuje nieuczciwie kieszenie starych kredytobiorców to ocali swoją dobrze płatną posadkę... Takie lizanie dupska niemcom bez żadnych zahamowań moralnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ale jednak ma rację - jednak nie IP: *.acn.waw.pl 05.02.09, 13:48 :) kosztem w transakcji swap jest roznica miedzy oprocentowaniem dwoch walut. NBP daje w transakcji swap CHF w zamian za inna walute. to oznacza, ze: 1) bank (w tym przypadku BRE) musi miec nadmiar jakiejs waluty (PLN, EUR) zeby ją zamienić (przeswapować) na CHF. de facto NBP nie finansuje banku, tylko pozwala im wymienić jedną walutę na drugą. 2) musisz uwzglednic oprocentowanie na tej oddanej walucie jakie zaoferuje mu w transakcji swap NBP (czyli poziom LIBOR/WIBOR) - duuużo niższe niż płacą mu za nią kredytobiorcy, a być może nawet niższe niż koszt po jakim pozyskuje bank te pieniądze od depozytariuszy. Wiec dodatkowy koszt, którego nie uwzględniasz. weź jeszcze pod uwagę że linia z której ciągnie BRE od matki to strzały na pewnie 1, 3, 5 lat. oczywiscie bez angażowania Twoich środków (faktyczne finansowanie). wyjdz jako polski bank na rynek europejski i spróbuj uzyskać mniej niż te 2 p.p. marży ponad LIBOR. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
adam_mich Re: Multibank i mBank będą traciły więcej... 05.02.09, 12:10 Pewnie Balcerowicz tak powiedział ? Odpowiedz Link Zgłoś
mordomoja Multibank i mBank będą zwalniały 04.02.09, 22:36 A Millenium chyba będzie przyjmować. Witamy czwarty bank na Olechowie, a trzeci na ulicy Zakładowej /przewidujemy zmianę na Bankową/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banca Kapitalizacja banków IP: *.toya.net.pl 04.02.09, 22:52 1. Pekao SA 127 102,5 2. PKO Bank Polski 122 102,9 3. BRE Bank 67 723,2 4. ING Bank Śląski 65 277,4 5. Bank Zachodni WBK 46 208,2 6. Bank Millennium 39 112,5 7. Bank Handlowy w Warszawie 37 069,1 8. Kredyt Bank 33 367,8 9. BGŻ 22 230,0 10. GE Money Bank 20 192,4 11. Fortis Bank Polska 18 999,3 12. Nordea Bank Polska 13 698,4 13. Deutsche Bank PBC 12 666,7 14. Bank Przemysłowo-Handlowy 12 515,5 15. Lukas Bank 10 673,6 16. BOŚ 9 816,8 17. Santander ConsumerBank 8 787,2 18. Rabobank Polska 7 514,1 19. AIG Bank Polska 7 311,4 20. Eurobank 6 012,5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: Kapitalizacja banków IP: *.acn.waw.pl 05.02.09, 12:42 to nie kapitalizacja tylko suma aktywow ucz sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Re: Multibank i mBank będą zwalniały IP: *.fork.pl 04.02.09, 23:03 bankowa już jest na górnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurier Re: Multibank i mBank będą zwalniały IP: *.chello.pl 05.02.09, 19:11 Te osły poprostu podpisaly juz umowy na te lokalizacje i nie dalo sie zrezygnowac, za rok bedzie tam obuwniczy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziennikarzożerca Multibank i mBank będą zwalniały IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.02.09, 09:13 Błędna informacja w pierwszym akapicie. Oczywiście BRE nie jest udziałowcem mbanku i multibanku. Mbank i Multibank to BRE jako takie, mbank i multibank sa brandami BRE. To tak jakby mówić że polkomtel jest udziałowcem plusa. Ale dla dziennikarzy takie szczegóły są mało istotne. Liczy się zrobienie hałasu, sensacyjka. Na ustalenie podstawowych faktów już nie mam czasu. Cały artykuł jest rozbuchany wokół od dawna znanej informacji że Bank będzie zwalniać. Cały artykuł to wata słowna Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Będą się chyba zwijały? 05.02.09, 11:52 Po reklamie, jaką sobie zrobili nabiciem w butelkę tysięcy kredytobiorców, nie mają już co robić na rynku. Jaki idiota zaciągnie teraz u nich kredyt? Czy istnieją jeszcze kretyni, którzy w takim miejscu zdepponują oszczędności? Liczenie na jakąkolwiek biznesową uczciwość tej instytucji można wykluczyć, a bez nowych klientów, ze starymi czekającymi tylko na szansę ucieczki, bank nie ma żadnej przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Będą się chyba zwijały? IP: 217.153.153.* 05.02.09, 11:57 cóż powiedzieć: zgadzam się "w całej rozciągłości" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Inne zdanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.09, 12:06 A ja mam konto w mBanku od wielu lat, żadnych nieprzyjemności nigdy z nim nie mialem, na lokatach trzymam swoje oszczędności. Kredytów nigdy nie zaciagalem i z mBanku jestem bardzo zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlowski.tomasz Re: Inne zdanie 05.02.09, 12:16 zwłaszcza z niskiego oprocentowania lokat. chyba jednak żyjesz w innym świecie... Odpowiedz Link Zgłoś
az.anonim trzeba oddzielić to co było od tego co jest 05.02.09, 12:29 KIEDYŚ były dobre warunki w mBanku do oszczędzania, TERAZ takich warunków nie ma. O ile dobrze pamiętam, zmiana w podejsciu do klienta zbiegła sie w czasie ze zmianą warty w BRE, czyli w momencie kiedy ojciec sukcesów mBanku - Sławomir Lachowski został zastąpiony przez Mariusza Grendowicza. Od tego momentu postępuję sukcesywnie rozmienianie marki mBanku na drobne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Inne zdanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 16:12 Teraz wszystkie banki obniżają oprocentowanie. Jeśli któryś oferuje jeszcze 8%, to tylko na 3 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgn Re: Inne zdanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.09, 12:22 ja również jestem zadowolony z mbanku. pokażcie mi inny porywnywalny jeśli chodzi o opłaty bank. w każdym innym doją cie na najmniejszych bzdurach typu wpłata własna, przelewy, prowadzenie konta, opłaty za karty debetowe i inne. a kredyt hipo w mbank nadal jest jednym z najlepszych na rynku, tylko że teraz oparty jest na liborze, a nie na widzimisię prezesa (tak jak to jest u tych niezadowolonych z mstop). ci co podpisali ten stary kredyt mogą mieć pretensje, ale są one całkowicie niesłuszne bo w końcu zgodzili się na oprocentowanie ustalane przez jakiegoś prezesunia. i teraz prezesuńcio dowala im takie marże jakie są ogólnie na rynku. no ale oni by chcieli mieć po staremu, czyt. lepiej. no cóż, każdy chciałby mieć lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: violess Re: Inne zdanie IP: *.gprs.plus.pl 05.02.09, 12:53 Gość fgn zaglądnij do Eurobanku i sobie porównaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Inne zdanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 16:18 Pół roku temu szukałam drugiego banku (oprócz mBanku), zeby przenieść tam część oszczędności. Żaden, przynajmniej z tych powszechnie znanych, nie oferował konta internetowego za darmo. To znaczy naprawdę za darmo, a nie tak, że np. trzeba założyć konto "zwykłe" za 8 PLN miesięcznie, a do tego jest "darmowe" konto internetowe, albo opłaty za przelewy są takie, że "zrekompensują" bankowi z nawiązką "darmowość" konta. Poza tym żaden z banków nie miał tak praktycznego i klarownego interfejsu, jak mBank. Ostatecznie przeniosłam kasę do PKO BP, ale głównie ze względu na bezpieczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
az.anonim a ja znalazłem taki bank 05.02.09, 17:40 dokładnie pół roku temu. Tak samo darmowy jak mBank, z duzo lepszym oprocentowaniem. Jedyny koszt, to roczna opłata w wysokości ~30zł za uzywanie karty chipowej (zwracana jesli wykonuje się sporo operacji za jej pomocą). Nie chcę robić kryptoreklamy, chociaż mógłbym bo jestem zadowolonym klientem, powiem tylko że to jota ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xc Re: a ja znalazłem taki bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 19:04 badz zadowolony, ale ja nie mam ochoty placic 30zł za karte ktora nie jest mi do niczego potrzebna poza wyplacaniem gotowki. Karta nie place i nie mam zamiaru. W mBanku taka karte mam za darmo, prosze o oferte banku w ktorym: - za nic nie place, konto, przelewy, karta, slowem zero oplat - ma lepsze oprocentowanei niz mBank w takim banku chetnie otworze konto, zadne dodatkowe produkty nie sa mi potrzebne, kredytow nie biore bo nie mam potrzeby, a inne bzdurne produkty to szkoda nawet mowic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiever Lukas IP: *.szczecin.mm.pl 05.02.09, 20:22 Nie płacę za nic. Warunek 5000 na rachunku lub w lokatach. Oprocentowanie rachunku jest na pewno wyższe. Lokat nie porównywałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: a ja znalazłem taki bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 19:35 To dlaczego nie podajesz jego nazwy? Odpowiedz Link Zgłoś
az.anonim Re: a ja znalazłem taki bank 05.02.09, 21:57 Przecież podałem, fonetycznie ;) A jeśli dla kogoś 30zł rocznie za kartę to jest dużo, to ja wymiękam. Chyba lepiej zapłacić za kartę chipową niż oglądać każdy bankomat sprawdzając czy ktoś nie dokleił się z ustrojstwem zczytującym pasek magnetyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ap101218 Re: Inne zdanie IP: *.chello.pl 05.02.09, 20:34 SPRAWDŹ OFERTĘ GETIN BANKU - POLECAM PAKIET eGETIN ROR 0 OPŁAT, RACHUNEK OSZCZĘDNOŚCIOWY 7%, LOKATA 8% NA 5 M-CY KARTA PŁATNICZA ZA FREE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Inne zdanie IP: 77.79.210.* 05.02.09, 12:25 Bedziesz zadowolony do czasu... jak zostaniesz z oprocentowaniem konta najniższym rynkowym poziomem to zmienisz zdanie. A na dodatek jak mBank padnie - a ma duże sznase po tym jak klienci zaczynają wycofywać z niego swoje oszczędności - i zostaniesz z zablokowanymi pieniędzmi. MBanku przestał być bankiem któremu można ufać! Dziś wykorzystuje niedozwolone klauzule względem częsci Klientów a jutro może probowąć naciągać cała resztę naiwniaków. ---- Michal (posiadacz konta w mBanku od 2000 roku) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankier Re: Inne zdanie IP: *.acn.waw.pl 05.02.09, 12:41 podpisuj sie michal - imbecyl prezentujesz bowiem tok myslenia 6-latka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal-imbecyl Re: Inne zdanie IP: 77.79.210.* 05.02.09, 13:07 Podpisuj sie: bankier-nabij mi kase za wszelke cene. Czasy pazernych bankierow i doradcow mijaja i najwyzsza pora sie z tym pogodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mBye Re: Inne zdanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.09, 13:32 A niech zwalniają! Może w ten sposób zaoszczędzą trochę kasy, zamiast zdzierać z posiadaczy kredytów ze "starego portfela"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahat do psedo bankiera: taki z ciebie bankier jak z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 17:48 koziej d...traba..michal ma racje...zaczyna sie wycofywanie aktywow z brrrr i jego klonow... za tratkowanie starych klientw jak smieci..patrz wypoeiedzi vice prezesunia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient BRE Re: Będą się chyba zwijały? IP: *.ghnet.pl 05.02.09, 14:10 Ja sie zastanawiam, jaki to mozliwe ze znalazlo sie tylu idiotow, ktorzy podpisali umowy kredytowe w ktorych sami, z wlasnej woli, zdali sie na laske zarzadu banku. Tenze zarzad, zgodnie z umowami, moze sobie dowolnie ustalac % tychze kredytow. Zastanawiam sie tez, jak to mozliwe, ze w polskich bankach pracuje tylu idiotow ktorzy nie widza nic poza wynikami na koniec najblizszego kwartalu - zadnej przemyslanej strategii, pracowania na dobre imie marki, dbania o wlasny wizerunek. Niestety - kazdy bank to instytucja ktorej celem jest maksymalne zarabianie na klientach - nie wazne czy masz u nich konto, kredyt czy lokate. Pamietajmy o tym, podpisujac jakakolwiek umowe z jakimkolwiek bankiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fg Re: Będą się chyba zwijały? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.09, 14:27 kliencie BRE - tak się składa, że nie ma czegoś takiego jak dobre imię banku. bank nie ma mieć dobrego imienia, a ma dla ciebie zarabiać (lokaty) lub pożyczać ci pieniądze. wszystko. nagonka na bre jest śmieszna aczkolwiek popieram to, bo nie lubię wszystkiego co niemieckie (ze względów historycznych). ale obiektywnie przyznaję, że mbank jest b. dobrym bankiem. a to że daje teraz lokaty 6% zamiast 7% czy 9% w jakichś skokach nie ma dla mnie żadnego znaczenia przykład: lokata 3m na 10.000zł - przy 6% to 40zł/miesięcznie - przy 7% to 47zł/miesięcznie - przy 8% to 53zł/miesięcznie. Dla tych kilku śmiesznych groszy nie chce mi się pajacować i przerzucać moich 100.000zł z mbanku do innych lichwiarzy, gdzie i tak zrobią wszystko oby mnie nomen omen oszwabić. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Dobre imię banku nie ma znaczenia? 05.02.09, 14:49 Chyba trudno się bardziej mylić. Jeśli powierzam komuś pieniądze, to przede wszystkim muszę być przekonany, że mnie nie oszuka. Jeśli zaciągam kredyt, to również muszę wierzyć, ze bank nie umieścił w umowie jakiejś bomby zegarowej, która mnie zniszczy. W tym przypadku takie założenia byłyby wbrew faktom. W dodatku mBank przeznaczony jest dla internautów, czyli najbardziej mobilnej, najlepiej poinformowanej i stosunkowo najlepiej wykształconej grupy klientów. Utrata zaufania na własne życzenie, z czystej pazerności, to w tym przypadku samobójstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgn Re: Dobre imię banku nie ma znaczenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.09, 15:07 ale jaka utrata zaufania?! o czym ty piszesz? czy bank nagle zaczął oszukiwać czy stosować jakieś niedozwolone czy niemoralne i oszukańcze praktyki? bank po prostu stosuje się do zapisów umowy, w której jak wół było napisane że oprocentowanie będzie ustalane na podstawie decyzji prezesa/zarządu czy innego oszusta. i do tego się stosuje, nic więcej. prezes patrzy jakie jest obecnie oprocentowanie w chf u konkurecji i wali swoim klientom podobne, nic więcej. tak było wcześniej jak oprocentowania były w okolicach 3-4% tak jest i teraz jak oscylują w okolicach 6-8%. dodatkowo prezes kombinuje tak, że teraz już nie tak łatwo dostać kredyt u konkurencji więc i to uwzględnia przy podnoszeniu oprocentowania dla swoich jelonków. proste? z bankiem podobnie jak z mężczyną - musi zarabiać. oczywiście życzę szkopkom jak najgorzej, żeby nie było że naganiam:-) a że jelonki płaczą, cóż.... Odpowiedz Link Zgłoś
tellico Re: Dobre imię banku nie ma znaczenia? 06.02.09, 10:57 > czy bank nagle zaczął oszukiwać czy stosować jakieś niedozwolone > czy niemoralne i oszukańcze praktyki? Dokładnie tak. Po pierwsze KNF uznała część zapisów w umowach mbanku jako niedozwolone. Moim zdaniem sęk właśnie w tym, że mbank nie łamie wprost postanowień umowy (choć i w tej kwestii opinie są podzielone) tylko zachowuje się niemoralnie - już słyszę ten parsk śmiechu twardzieli krzyczących, że bank jest po to żeby zarabiać i moralność nie ma tu nic do rzeczy, ale to nie ja podniosłem temat moralności;) - oraz nieuczciwie. Dlatego też mbank ma do czynienia z falą protestów i utratą zaufania a nie procesami sądowymi. > bank po prostu stosuje się do > zapisów umowy, w której jak wół było napisane że oprocentowanie > będzie ustalane na podstawie decyzji prezesa/zarządu czy innego > oszusta. i do tego się stosuje, nic więcej. W umowie jest napisane tak: Zmiana wysokości oprocentowania Kredytu może nastąpić w przypadku zmiany stopy referencyjnej określonej dla danej waluty oraz zmiany parametrów finansowych rynku pieniężnego i kapitałowego w kraju (lub krajów zrzeszonych w Unii Europejskiej), którego waluta jest podstawą waloryzacji. Niech mi ktoś powie, że sytuacja gdy stopy w Szawajcarii spadają prawie do zera nie jest zmianą rynku pieniężnego i kapitałowego w tym kraju. Zauważcie, że gdy LIBOR rósł i rosło oprocentowanie kredytu decyzją zarządu nikt nie protestował. Właśnie dlatego, że każdy był świadom warunków na jakie się decydował. Ale klient MA PRAWO oczekiwać od banku symetrii w działaniu i uczciwości, a nie tylko przetrzegania literalnie umowy (choć to najbardziej oczywiste). Zrozumcie wreszcie wszyscy ci, którzy jak mantrę powtarzacie "widzialy gały co brały". Nie chodzi o to, że oprocentowanie nie jest powiązane z LIBORem tylko o to, że jak LIBOR rósł o 0,25% to bank natychmiast podnosił oprocentowanie o 0,3% tłumacząc to zmianą na rynku kapitałowym ble ble ble. Natomiast gdy LIBOR spadł o 2 p.p. bank nie zrobił nic. A właściwie zrobił: pokazał niezbity dowód swojego stosunku do klienta przysyłając propozycję zmiany warunków kredytu na libor + marża. Oczywiście zrobił to w momencie gdy libor jest tak niski, że niższy już chyba nie będzie czyli de facto podsuwa swoim najwierniejszym klientom zgniłe jajo i namawia ich do podpisania aneksu sankcjonującego marżę w wysokości 3%!! Chyba każdy potrafi sobie zwizualizować co będzie jak LIBOR wzrośnie... Generalnie rzecz biorąc w całym sporze być może bank nie łamie prawa, być może łamie. W moim odczuciu nie to jest istotą sprawy. Istotą jest podejście do klienta i jasny sygnał, że bank nie traktuje go jako partnera w interesie tylko jak zwierzynę łowną. I to powinno być wskazówką dla jego przyszłych klientów. Ni mniej ni więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Dobre imię banku nie ma znaczenia? IP: 77.236.9.* 05.02.09, 17:35 > Jeśli zaciągam kredyt, to > również muszę wierzyć, ze bank nie umieścił w umowie jakiejś bomby zegarowej, > która mnie zniszczy. Nie musisz wierzyć - wystarczy, że przeczytasz, że zrozumieniem umowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piszczalka Do Magdy IP: *.aster.pl 05.02.09, 21:03 i tego filozofa, który wypowiedział się przed nim. Widać, że nie wiecie o czym piszecie. Problemem nie jest sam zapis ale jego interpretacja przez bank a już nawet bodajże któryś z Urzędów wypowiedział się, że takie wykorzystywanie tego zapisu jak obecnie robi Zarząd mbanku to jest sprzenieiwierzenie się jednej z podstawowych zasad prawa cywilnego. Jeśli jesteście tacy mądrzy jak się wypowiadacie to napiszcie jakiej :) powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
sinhuesinhue Re: Będą się chyba zwijały? 05.02.09, 20:14 jak kolega ma te "głupie" 100 000 PLN to dlaczego podaje odsetki od 10 000 PLN? dla 10 000 nie warto przerzucać ale dwa 200 000 czy 500 000juz tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahat do Gość: klient BRE..imbecyl to jestes totalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 17:50 kto i po co cie sklonowal??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: un Multibank i mBank będą zwalniały IP: *.infocity.pl 05.02.09, 12:33 BRE głównym udziałowcem mBanku? To tak jakby napisać, że Agora jest głównym udziałowcem "Gazety Wyborczej". Amatorszczyzna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daylight Re: Multibank i mBank będą zwalniały IP: *.lodz.agora.pl 05.02.09, 12:51 Raczej racja. Ze strony Grupy Bre: Grupę BRE Banku stanowią spółki, w których Bank jest jedynym lub znaczącym udziałowcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Multibank i mBank będą zwalniały IP: *.acn.waw.pl 05.02.09, 12:54 tez mnie denerwuje jak pisza: "banki z grupy BRE". toz to JEST BRE Bank tylko sprzedaje uslugi pod marka mBank czy Multibank wszystko wpada do jednego bilansu co za leszcze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alabama Re: Multibank i mBank będą zwalniały IP: 193.201.167.* 05.02.09, 12:34 No cóż szanowni klienci, pewnie byście woleli żeby Multibank i mBank trwały w niezmienionej formie po to aby nie tracić wiarygodności i prestiżu, jednocześnie dając podwyżki i premie pracownikom i w zastraszającym tempie kumulując straty. A potem wiekie bum i upadłość. Depozytariusze zostają wtedy z gwarancjami BFG a kredytobiorcy i tak muszą swoje należności spłacić. To odważny ruch - przyznać się do kłopotów związanych z kryzysem finansowym i dostosowaniem wielkości zatrudnienia do możliwości finansowych pracodawcy. Większość z pracowników z ciężkim sercem zrezygnuje z premii, tylko po to aby utrzymać swoją pracę i stałe źródło dochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BREandrez BREzrobocie IP: *.vegas.pl 05.02.09, 12:58 JA mam dla BREstrategów ciekawszą nazwę tej ich mega ultra nowoczesnej strategi BREnova. Proponuję BREzrobocie. To bardziej oddaje ideę "strategii".. Prawda że BREwelacyjny pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafik Re: BREzrobocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 18:30 Ale nazwa BREnova jest bardzo dobra. No va jest tłumaczone z hiszpańskiego jako "nie będzie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEPE Multibank i mBank będą zwalniały IP: *.jjs-isp.pl 05.02.09, 14:16 Jako "stary portfel" kredytowy - mPlan, doradzam unikanie banków (i ich kredytów) z grupy BRE. Zawyżają oprocentowanie bez uzasadnienia, konsruują umowy kredytowe niezgodnie z etyką biznesu, nie odpowiadają na reklamacje, i delegują obowiązki na mitycznych analityków, do których nie ma klient dostępu/kontaktu. Nie polecam i rozpoczynam procedurę wynoszenia się z mBanku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dx BRE = Bank Rabunku Expressowego IP: *.devs.futuro.pl 05.02.09, 14:23 "Zlodziejski swiat finansow" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarapaty oioiojjj Multibanku waluty chyba najdroższe w kraju . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 14:25 Zobaczcie jakie ogromne różnice między ceną zakupu i sprzedaży . Oj chyba ten bank jest w tarapatch skoro się takich chwytów podejmuje ,żeby więcej kasy ściągnąć . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hamer Multibank i mBank będą zwalniały IP: *.inetaccess.pl 05.02.09, 14:32 powinni zacząć od dyrektorów i koordynatorów, którzy nie mają najmniejszego wpływu na wyniki placówki a otrzymują czterocyfrowe miesięczne prowizje ( przynajmniej w mBanku ). Te osoby często nawet nie wiedzą, jaka jest oferta banku, który reprezentują. Przychodzą do pracy jak im się chce, a że koniunktura była dobra, to plany były realizowane. Czasem zastanawiam się nad zaufaniem do instytucji finansowych, które przecież przede wszystkim powinny wykazywać, że ekonomia jest im znana a gdzie tu ekonomia, jeśli marnotrawi się tyle kapitału na pensje nic nie robiących ludzi..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahat jest to sygnal do omijania brr z daleka: to kara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 14:48 za maniulacje z kredytami z przed 2007...bank musi upac maja taka polityke ...bojkotujemy ta grupe wyscofujac rodzinna swoja kase, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patalogia Czy "troskliwy" prezes Multibanku wystąpił IP: *.wp.mil.pl 05.02.09, 15:10 już z wnioskiem o radykalne zmniejszenie swojej astronomicznej pensji !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Energetyk Multibank i mBank będą zwalniały IP: 94.254.141.* 05.02.09, 16:12 Mam 4,5 tys na czysto , spokojną pracę ( zdarza się że całymi tygodniami nie wykonam żadnej czynności służbowej ) , sporo świadczeń o których Wy możecie tylko pomarzyć , gwarancję pracy do emerytury , a Wy cieniasy możecie tylko zazdrościć że nie pracujecie w ENERGETYCE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Multibank i mBank będą zwalniały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 16:22 Jeśli nic nie robisz, a bierzesz kasę, to jesteś pasożytem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Multibank i mBank będą zwalniały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 16:36 Czy ktoś zna inny bank internetowy, który oferuje tak dobre warunki i obsługę, jak mBank komuś, kto nie bierze kredytów? Chodzi mi o bezpłatne konto firmowe i prywatne, minimalne opłaty za przelewy (1 PLN), rozbudowaną sieć darmowych bankomatów i oprocentowanie lokat nie mniejsze niż w mBanku. Odpowiedz Link Zgłoś
az.anonim Re: Multibank i mBank będą zwalniały 05.02.09, 17:41 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=755&w=90877449&a=90922540 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos do autora tego artykułu!!!! IP: 129.35.231.* 05.02.09, 16:50 Bre Bank nie jest udziałowcem ani mbanku ani Multibanku. Proszę zapoznać się z dokumentacją zanim napisze się cokolwiek w gazetach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: do autora tego artykułu!!!! IP: *.4web.pl 05.02.09, 17:00 www.brebank.com.pl/O_BRE_Banku/Grupa_BRE_Banku: Grupę BRE Banku stanowią spółki, w których Bank jest jedynym lub znaczącym udziałowcem. zapraszam na kurs czytania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hardy Re: do autora tego artykułu!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 21:47 Koperty i pisma przychodzą do mnie sygnowane: mBank - departament bankowości elektronicznej BRE Banku. Tak było do niedawna i chyba nic się w ostatnich miesiącach nie zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mua Lokatka na 12% IP: 193.108.206.* 05.02.09, 18:02 kokos.pl/aukcje_firmowe.php?id=9829 Odpowiedz Link Zgłoś