22.01.02, 23:33
W dzisiejszym wydaniu Gazety Łódzkiej można przeczytać o budowie basnu na
Teofilowie?? Czyżby nareszcie basen I klasy w Łodzi, czy po raz kolejny skończy
się na planach...
Obserwuj wątek
    • Gość: Do. Re: Basen??? IP: *.bluewin.ch 22.01.02, 23:39
      A co sie stalo z "Fala"? Czy ktos jeszcze pamieta kapielisko "Fala"? I czy tam
      juz nic sie nie da zrobic? Gdzie sie teraz w Lodzi chodzi na basen?
      pozdr.
      • grover Re: Basen??? 22.01.02, 23:45
        O ile wiem "Fala" to projekt jak przystało na naszą Łódź niewykonalny, jakieś
        przepychanki. A tak to nie ma gdzie chodzić. Zostaje Ozorków, Aleksandrów itd.
        A u nas syf, małe baseny, a na teofilowie ma być rura do zjeżdżania i może
        lodowisko dobudują.
        Trzymam za nich kciuki.
        • Gość: Do. Re: Basen??? IP: *.bluewin.ch 22.01.02, 23:47
          Jak rura do zjezdzania to fajnie. Ja sie swietnie bawilam na Fali, ale moja
          siostra juz patrzy na mnie ze zdziwieniem jak ja pytam... A szkoda, bo to
          chyba dobry interes taki zespol basenow. Niech sie staraja na tym Teofilowie...
          • grover Re: Basen??? 22.01.02, 23:58
            Prawda jest taka, że jak basen zostanie uruchomiony to właściciele zarobią na
            nim SPORO kasy bo łodzianie będą tam walić tłumami. Pottrzebna jest taka
            inwestycja w Łodzi. Mniejsze miata mogą, a my nie?
            • princepolo Re: Basen??? 17.08.02, 05:23
              Mniejsze - mogą!
              My(?) - NIE!!!
              Większym zawsze trudniej...
          • grover Re: Basen??? 23.01.02, 00:05
            Na wakacjach byłem w Choszcznie. Mają tam przepiękny basen pierwszej klasy,
            zorganizowany doskonale. Sauny suchą i mokrą, zjeżdżalnie, siłownie, barek itd.
            Otwarty od 6 do 22. Ludzi zawsze trochę, tani 4 zł za 1 godz. Miasteczko ma
            wysoki poziom bezrobocia, a basen stoi 100 m od jeziora - dochody przynosi -
            TAK, dało się zrobić - TAK, a w naszej Łodzi - ???
          • Gość: ARCIO Re: Basen??? IP: 195.136.95.* 24.01.02, 09:02
            Tak , tak ja też jeszcze pamiętam Falę co więcej kiedyś na niej bywałem, no ale
            cóż ja już swoje latka mam więc mam prawo pamiętać.
    • dekster Tu i za chwilę 23.01.02, 00:01
      Jestem za medialnym wspomaganiem Idei Budowy Basenu Z Prawdziwego Zdarzenia w
      Mieście nad Rzeką Łódką wraz z kompleksemprzyległości (saunami, dżakuzjami,)
      Dość regularnie korzystam z Basenu w Ozorkowie, wcześniej jeździłem do
      Konstantynowa i Pabianic.
      Basen na Lumumbowie - piękny przyznam, lecz trudno dostępny -tam też pływałem
      przez 2 lata.

I ja wiem i Wy wiecie, że być może to jeden z nielicznych projektów, które w
      naszym mieście mają zagwarantowane powodzenie. I nie jest to sen szaleca, a
      projekt dla śmiałego inwestora, który chce zarobić i zarobi.

Kto jest za ? Ręka do góry.
      już czas...............

Maceo alias dekster
      • Gość: geograf Re: Tu i za chwilę IP: 10.0.219.* 23.01.02, 14:39
        ja też uważam że wszystko się uda i tyle! w koncu to miasto buduje i ma juz pieniadze!
        Tylko Teofilów to kawałek od centrum... ale chociaż dojazd MPK jest nawet w miarę....
        • niuteczka Re: Tu i za chwilę 23.01.02, 15:00
          Mimo całych zapewnień ze strony miasta podchodzę do tego jakoś sceptycznie.
          Może wynika to z tego, że ten basen (może nie ten konkretnie) był zapowiadany
          już w okresie mojego dzieciństwa. Jak ja się cieszyłam, że tak niedaleko mnie
          będzie basen... cieszyłam się jak dziecko. I na uciechach poprzestało, bo
          basenu jak nie było tak nie ma.
          Teraz naście lat później w perspektywie znowu pojawia się "magiczny" basen. Mam
          nadzieję, że historia się nie powtórzy.
          Czego sobie i innym potencjalnym użytownikom życzę :o)

pozdrawiam
          niut
    • Gość: kujawa Nie macie basenu? To zadanie na miarę Leszka..... IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.02, 22:30
      • Gość: geograf Re: Nie macie basenu? To zadanie na miarę Leszka..... IP: 10.0.219.* 23.01.02, 22:37
        to nie było śmieszne, to było zawistne....
    • grover Re: Basen... chyba nie :( 04.02.02, 08:11
      Coś co rzucio mi się w oczy w sobotnim wydaniu Łódzkiej...

"Zarząd Miasta poinformował o zerwaniu rozmów ze spółką Millenium, która miała
      zająć się odbudową kąpieliska FALA w Łodi przy al. Unii. Władze gminy podjęły
      taką decyzję, bo spółka nie znalazła pieniędzy na inwestycję w wyznaczonym
      terminie. Czy największe łódzkiem kąpielisko odzyska kiedyś dawny blask?"

...no i po basenie :(
      • aksa Re: Basen... chyba nie :( 04.02.02, 10:22
        Ale Fala to nie ten basen na Teofilowie. Falę remontują już ładnych parę lat i
        jakoś skończyć nie mogą. Z tego basenu chyba faktycznie nic nie będzie, może
        chociaż ten na Teofilowie..
        pozdr.
        • Gość: geograf Re: Basen... chyba nie :( IP: 10.0.219.* 04.02.02, 11:35
          taaak, grunt to dobra orientacja w mieście....
          ale szkoda i tak, że ten basen to na Teofilowie powstaje.... daleeeeeko od miasta:((
        • princepolo Re: Basen... chyba nie :( 17.08.02, 05:28
          "Falę" remontują?!?
          Chyba część podziemną, bo z wierzchu nic takiego nie widać!
          :)
        • princepolo Re: Basen... chyba nie :( 17.08.02, 05:29
          "Falę" remontują?!?
          Chyba część podziemną, bo z wierzchu nic takiego nie widać!
          :)
    • zamek Basen??? Kaczkę??? 04.02.02, 13:11
      Należy się obawiać, że jedyny basen, na który będzie można liczyć w Łodzi, to
      ten:
      - Siostro! Basen!!!
    • Gość: pepe Re: Basen??? IP: 217.97.160.* 05.02.02, 13:59
      proponuję się nie emocjonować. jestem z teofilowa i na ten basen składała się już
      moja mama kiedy chodziłem do przedszkola :) potem już prawie zazynali budować
      kiedy chodziłem do podstawówki. Myślę, że zdążę jeszcze zrobić doktorat :))

> W dzisiejszym wydaniu Gazety Łódzkiej można przeczytać o budowie basnu na
      > Teofilowie?? Czyżby nareszcie basen I klasy w Łodzi, czy po raz kolejny skończy
      >
      > się na planach...

• aniapakero Re: Basen??? 05.02.02, 20:27
        kiedy przeczytalam o tym basenie pomyslalam sobie:ciekawe ilu radnych tam
        mieszka...
    • geograf Re: Basen??? 13.08.02, 11:12
      W dzisiejszym Dzienniku poinformowano o postepujących pracach przy basenie na Teofilowie.
      Z jednej strony ciesze się, że w Łodzi w końcu będzie porżadny basen i rozrywka w wodna z prawdziwego zdarzenia; z drugiej jednak neguję pomysł dotyczący umieszczania takiej inwestycja DLA WSZYSTKICH ŁODZIAN w tak oddalonym od centrum osiedlu...za przykład podam chociażby kino Adria, które upadło...chociaz może to zły przykład?? w końcu na basen jest o wiele więcej chętnych niż do kina, których jest i tak dużo- w centrum, a tam brak pływalni...

nie wiem. Wiem jedno- dla mieszkańca Chojen, Dąbrowy, Rokicia, Zarzewa, Rudy- ten basen będzie zbyteczny- ZA DALEKO!!
      no ale większość łodzian mieszka niedaleko tego basenu....

Oto link:
      lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/198769.html
      • hubar Re: Basen??? 13.08.02, 17:34
        Geo! Czyli Pietryna i nic więcej, tak? Wszystko ma być w Centrum?
        Jeśli basen ma powstać to niech tam go budują gdzie jest tańsza ziemia- koszty.
        • geograf Re: Basen??? 13.08.02, 22:22
          NIE! Nie wszystko, ale większość...
          a wiesz dlaczego??
          przez dostępność dla WSZYSTKICH mieszkańców...
          Ty może sobie wsiądziesz w 84, mieszkaniec Teofilowa dojdzie piesza, Retkini dojedzie 76....
          i to wszystko...
          przede wszystkim- komu będzie to służyło??
          Weź pod uwagę, że nie wszyscy mają samochody, a taka podróż na basen, np. z Chojen, byłaby conajmnije półdniową wycieczką...
          podałem za przykład kino Adria...
          ona tez nie była w centrum....
          • zamek Re: Basen??? 15.08.02, 16:59
            Geo, pozwole sobie się trochę z Tobą tą razą nie zgodzić.
            Jest sobie na przykład taka aglomeracja, którą zwą
            Zagłębiem Miedziowym. Miasta są tam trzy - Legnica, Lubin
            i Polkowice. Wiesz, gdzie wybudowano piękny aquapark?
            Otóż wyobraź sobie, że właśnie w tych najmniejszych i
            całkiem od Legnicy oddalonych Polkowicach! Poza tym -
            tego trodzaju inwestycje należą do przedsięwzięć o
            charakterze rekeracyjnym, a więc powinny znajdować się w
            otoczeniu odseparowanym od "wielkomiejskości",
            umożliwiającym odpoczynek od niej, nawet poprzez
            przejechanie się do innej dzielnicy i psychiczne
            "przestawienie się" na pobyt w innym miejscu. Dlatego być
            może ten Teofilów - zupełnie nieźle skomunikowany z
            resztą miasta - nie jest złym pomysłem.
            Geo, HuBar ma 84, Ixik - ósemkę, a Ty - piątkę. Każdy
            sobie poradzi. Pomyśl, jak trudno jest generalnie
            dojechać na Zdrowie ;)
            Pozdrawiam :)
            • Gość: flip Re: Basen??? IP: *.p.lodz.pl 15.08.02, 17:05
              Czy mi sie zdaje, czy Polkowice sa MIEDZY Legnica i Glogowem? Co by
              potwierdzalo teorie Geografow.
              • zamek Re: Basen??? 15.08.02, 17:31
                Tu Flipy mają rację, ale z trójcy Legnica - Lubin -
                Polkowice te ostatnie są najdalej na północ, a Lubin leży
                między nimi a Legnicą. Czyli i ja mam rację ;)
                Pozdrawiam serdecznie i ptysiowo
                • Gość: flip Re: Basen??? IP: *.p.lodz.pl 15.08.02, 17:40
                  Prawdopodobnie ktos doszedl do wniosku, ze lepiej bedzie liczyc na ludnosc
                  dwoch miast: Glogowa i Lubina, niz jednego z nich. Gdyby rozumowac tym torem,
                  to wolalbym liczyc na ludnosc Chojen i Balut niz tylko Balut. Czy w srodmiesciu
                  nie ma terenow rekreacyjnych? A park kolo folwarku Scheiblera? A Szkola
                  Mistrzostwa Sportowego? A sama tkalnia wreszcie? Jeszcze by sie niejedno
                  znalazlo. Toz juz Zdrowie jest bardziej posrodku niz Teofilow. Na Zdrowie
                  moglibysmy jeszcze jezdzic, nawet z checia - na Teofilow nigdy (albo bardzo
                  rzadko).
                  • geograf Re: Basen??? 15.08.02, 20:42
                    Dziękuję, ze ktoś się ze mną zgadza :)

Zamku- może i masz rację w tym, ze obiekty rekreacyjne powinny być w miejscu "rekreacyjnym" :)
                    Ale już Zdrowie- i cudowna Fala- jest dla wszystkich bliżej niż Teofilów...
                    Ja na Zdrowie mam 40 minut drogi (52 jeździ w szczycie co 6 minut, później 8 co 10-7,5 minuty), Ixik podonie, ze wszystkich dzielnic jest mniej więcej tyle samo (opócz Retkini i Teofilowa), a na Teofilów to ja mam godzinę drogi tramwajem po kryzwych torach uloicy Kilińskiego :(

Ale dość komunikacji-

nadal uważam, że Teofilów to zły pomysł, skoro to miały być spokojne rejony i podałes przykład Polkowic- to czemu nie mogli wybudować "aquaparku" na mniej zabudowanym osiedlu?? powiedzmy-
                    okolice Drewnowskiej- pola
                    Radiostacja- pola
                    .....
                    • geograf Re: Basen??? 15.08.02, 20:43
                      a poza tym- ile w tamtym rejonie jest miejsc parkingowych??
                      nawet tych nowych, potencjalnych??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka