grover 22.01.02, 23:33 W dzisiejszym wydaniu Gazety Łódzkiej można przeczytać o budowie basnu na Teofilowie?? Czyżby nareszcie basen I klasy w Łodzi, czy po raz kolejny skończy się na planach... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Do. Re: Basen??? IP: *.bluewin.ch 22.01.02, 23:39 A co sie stalo z "Fala"? Czy ktos jeszcze pamieta kapielisko "Fala"? I czy tam juz nic sie nie da zrobic? Gdzie sie teraz w Lodzi chodzi na basen? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
grover Re: Basen??? 22.01.02, 23:45 O ile wiem "Fala" to projekt jak przystało na naszą Łódź niewykonalny, jakieś przepychanki. A tak to nie ma gdzie chodzić. Zostaje Ozorków, Aleksandrów itd. A u nas syf, małe baseny, a na teofilowie ma być rura do zjeżdżania i może lodowisko dobudują. Trzymam za nich kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do. Re: Basen??? IP: *.bluewin.ch 22.01.02, 23:47 Jak rura do zjezdzania to fajnie. Ja sie swietnie bawilam na Fali, ale moja siostra juz patrzy na mnie ze zdziwieniem jak ja pytam... A szkoda, bo to chyba dobry interes taki zespol basenow. Niech sie staraja na tym Teofilowie... Odpowiedz Link Zgłoś
grover Re: Basen??? 22.01.02, 23:58 Prawda jest taka, że jak basen zostanie uruchomiony to właściciele zarobią na nim SPORO kasy bo łodzianie będą tam walić tłumami. Pottrzebna jest taka inwestycja w Łodzi. Mniejsze miata mogą, a my nie? Odpowiedz Link Zgłoś
princepolo Re: Basen??? 17.08.02, 05:23 Mniejsze - mogą! My(?) - NIE!!! Większym zawsze trudniej... Odpowiedz Link Zgłoś
grover Re: Basen??? 23.01.02, 00:05 Na wakacjach byłem w Choszcznie. Mają tam przepiękny basen pierwszej klasy, zorganizowany doskonale. Sauny suchą i mokrą, zjeżdżalnie, siłownie, barek itd. Otwarty od 6 do 22. Ludzi zawsze trochę, tani 4 zł za 1 godz. Miasteczko ma wysoki poziom bezrobocia, a basen stoi 100 m od jeziora - dochody przynosi - TAK, dało się zrobić - TAK, a w naszej Łodzi - ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARCIO Re: Basen??? IP: 195.136.95.* 24.01.02, 09:02 Tak , tak ja też jeszcze pamiętam Falę co więcej kiedyś na niej bywałem, no ale cóż ja już swoje latka mam więc mam prawo pamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
dekster Tu i za chwilę 23.01.02, 00:01 Jestem za medialnym wspomaganiem Idei Budowy Basenu Z Prawdziwego Zdarzenia w Mieście nad Rzeką Łódką wraz z kompleksemprzyległości (saunami, dżakuzjami,) Dość regularnie korzystam z Basenu w Ozorkowie, wcześniej jeździłem do Konstantynowa i Pabianic. Basen na Lumumbowie - piękny przyznam, lecz trudno dostępny -tam też pływałem przez 2 lata. I ja wiem i Wy wiecie, że być może to jeden z nielicznych projektów, które w naszym mieście mają zagwarantowane powodzenie. I nie jest to sen szaleca, a projekt dla śmiałego inwestora, który chce zarobić i zarobi. Kto jest za ? Ręka do góry. już czas............... Maceo alias dekster Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf Re: Tu i za chwilę IP: 10.0.219.* 23.01.02, 14:39 ja też uważam że wszystko się uda i tyle! w koncu to miasto buduje i ma juz pieniadze! Tylko Teofilów to kawałek od centrum... ale chociaż dojazd MPK jest nawet w miarę.... Odpowiedz Link Zgłoś
niuteczka Re: Tu i za chwilę 23.01.02, 15:00 Mimo całych zapewnień ze strony miasta podchodzę do tego jakoś sceptycznie. Może wynika to z tego, że ten basen (może nie ten konkretnie) był zapowiadany już w okresie mojego dzieciństwa. Jak ja się cieszyłam, że tak niedaleko mnie będzie basen... cieszyłam się jak dziecko. I na uciechach poprzestało, bo basenu jak nie było tak nie ma. Teraz naście lat później w perspektywie znowu pojawia się "magiczny" basen. Mam nadzieję, że historia się nie powtórzy. Czego sobie i innym potencjalnym użytownikom życzę :o) pozdrawiam niut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kujawa Nie macie basenu? To zadanie na miarę Leszka..... IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.02, 22:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf Re: Nie macie basenu? To zadanie na miarę Leszka..... IP: 10.0.219.* 23.01.02, 22:37 to nie było śmieszne, to było zawistne.... Odpowiedz Link Zgłoś
grover Re: Basen... chyba nie :( 04.02.02, 08:11 Coś co rzucio mi się w oczy w sobotnim wydaniu Łódzkiej... "Zarząd Miasta poinformował o zerwaniu rozmów ze spółką Millenium, która miała zająć się odbudową kąpieliska FALA w Łodi przy al. Unii. Władze gminy podjęły taką decyzję, bo spółka nie znalazła pieniędzy na inwestycję w wyznaczonym terminie. Czy największe łódzkiem kąpielisko odzyska kiedyś dawny blask?" ...no i po basenie :( Odpowiedz Link Zgłoś
aksa Re: Basen... chyba nie :( 04.02.02, 10:22 Ale Fala to nie ten basen na Teofilowie. Falę remontują już ładnych parę lat i jakoś skończyć nie mogą. Z tego basenu chyba faktycznie nic nie będzie, może chociaż ten na Teofilowie.. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf Re: Basen... chyba nie :( IP: 10.0.219.* 04.02.02, 11:35 taaak, grunt to dobra orientacja w mieście.... ale szkoda i tak, że ten basen to na Teofilowie powstaje.... daleeeeeko od miasta:(( Odpowiedz Link Zgłoś
princepolo Re: Basen... chyba nie :( 17.08.02, 05:28 "Falę" remontują?!? Chyba część podziemną, bo z wierzchu nic takiego nie widać! :) Odpowiedz Link Zgłoś
princepolo Re: Basen... chyba nie :( 17.08.02, 05:29 "Falę" remontują?!? Chyba część podziemną, bo z wierzchu nic takiego nie widać! :) Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Basen??? Kaczkę??? 04.02.02, 13:11 Należy się obawiać, że jedyny basen, na który będzie można liczyć w Łodzi, to ten: - Siostro! Basen!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Basen??? IP: 217.97.160.* 05.02.02, 13:59 proponuję się nie emocjonować. jestem z teofilowa i na ten basen składała się już moja mama kiedy chodziłem do przedszkola :) potem już prawie zazynali budować kiedy chodziłem do podstawówki. Myślę, że zdążę jeszcze zrobić doktorat :)) > W dzisiejszym wydaniu Gazety Łódzkiej można przeczytać o budowie basnu na > Teofilowie?? Czyżby nareszcie basen I klasy w Łodzi, czy po raz kolejny skończy > > się na planach... Odpowiedz Link Zgłoś
aniapakero Re: Basen??? 05.02.02, 20:27 kiedy przeczytalam o tym basenie pomyslalam sobie:ciekawe ilu radnych tam mieszka... Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Basen??? 13.08.02, 11:12 W dzisiejszym Dzienniku poinformowano o postepujących pracach przy basenie na Teofilowie. Z jednej strony ciesze się, że w Łodzi w końcu będzie porżadny basen i rozrywka w wodna z prawdziwego zdarzenia; z drugiej jednak neguję pomysł dotyczący umieszczania takiej inwestycja DLA WSZYSTKICH ŁODZIAN w tak oddalonym od centrum osiedlu...za przykład podam chociażby kino Adria, które upadło...chociaz może to zły przykład?? w końcu na basen jest o wiele więcej chętnych niż do kina, których jest i tak dużo- w centrum, a tam brak pływalni... nie wiem. Wiem jedno- dla mieszkańca Chojen, Dąbrowy, Rokicia, Zarzewa, Rudy- ten basen będzie zbyteczny- ZA DALEKO!! no ale większość łodzian mieszka niedaleko tego basenu.... Oto link: lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/198769.html Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Basen??? 13.08.02, 17:34 Geo! Czyli Pietryna i nic więcej, tak? Wszystko ma być w Centrum? Jeśli basen ma powstać to niech tam go budują gdzie jest tańsza ziemia- koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Basen??? 13.08.02, 22:22 NIE! Nie wszystko, ale większość... a wiesz dlaczego?? przez dostępność dla WSZYSTKICH mieszkańców... Ty może sobie wsiądziesz w 84, mieszkaniec Teofilowa dojdzie piesza, Retkini dojedzie 76.... i to wszystko... przede wszystkim- komu będzie to służyło?? Weź pod uwagę, że nie wszyscy mają samochody, a taka podróż na basen, np. z Chojen, byłaby conajmnije półdniową wycieczką... podałem za przykład kino Adria... ona tez nie była w centrum.... Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Basen??? 15.08.02, 16:59 Geo, pozwole sobie się trochę z Tobą tą razą nie zgodzić. Jest sobie na przykład taka aglomeracja, którą zwą Zagłębiem Miedziowym. Miasta są tam trzy - Legnica, Lubin i Polkowice. Wiesz, gdzie wybudowano piękny aquapark? Otóż wyobraź sobie, że właśnie w tych najmniejszych i całkiem od Legnicy oddalonych Polkowicach! Poza tym - tego trodzaju inwestycje należą do przedsięwzięć o charakterze rekeracyjnym, a więc powinny znajdować się w otoczeniu odseparowanym od "wielkomiejskości", umożliwiającym odpoczynek od niej, nawet poprzez przejechanie się do innej dzielnicy i psychiczne "przestawienie się" na pobyt w innym miejscu. Dlatego być może ten Teofilów - zupełnie nieźle skomunikowany z resztą miasta - nie jest złym pomysłem. Geo, HuBar ma 84, Ixik - ósemkę, a Ty - piątkę. Każdy sobie poradzi. Pomyśl, jak trudno jest generalnie dojechać na Zdrowie ;) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: Basen??? IP: *.p.lodz.pl 15.08.02, 17:05 Czy mi sie zdaje, czy Polkowice sa MIEDZY Legnica i Glogowem? Co by potwierdzalo teorie Geografow. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Basen??? 15.08.02, 17:31 Tu Flipy mają rację, ale z trójcy Legnica - Lubin - Polkowice te ostatnie są najdalej na północ, a Lubin leży między nimi a Legnicą. Czyli i ja mam rację ;) Pozdrawiam serdecznie i ptysiowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: Basen??? IP: *.p.lodz.pl 15.08.02, 17:40 Prawdopodobnie ktos doszedl do wniosku, ze lepiej bedzie liczyc na ludnosc dwoch miast: Glogowa i Lubina, niz jednego z nich. Gdyby rozumowac tym torem, to wolalbym liczyc na ludnosc Chojen i Balut niz tylko Balut. Czy w srodmiesciu nie ma terenow rekreacyjnych? A park kolo folwarku Scheiblera? A Szkola Mistrzostwa Sportowego? A sama tkalnia wreszcie? Jeszcze by sie niejedno znalazlo. Toz juz Zdrowie jest bardziej posrodku niz Teofilow. Na Zdrowie moglibysmy jeszcze jezdzic, nawet z checia - na Teofilow nigdy (albo bardzo rzadko). Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Basen??? 15.08.02, 20:42 Dziękuję, ze ktoś się ze mną zgadza :) Zamku- może i masz rację w tym, ze obiekty rekreacyjne powinny być w miejscu "rekreacyjnym" :) Ale już Zdrowie- i cudowna Fala- jest dla wszystkich bliżej niż Teofilów... Ja na Zdrowie mam 40 minut drogi (52 jeździ w szczycie co 6 minut, później 8 co 10-7,5 minuty), Ixik podonie, ze wszystkich dzielnic jest mniej więcej tyle samo (opócz Retkini i Teofilowa), a na Teofilów to ja mam godzinę drogi tramwajem po kryzwych torach uloicy Kilińskiego :( Ale dość komunikacji- nadal uważam, że Teofilów to zły pomysł, skoro to miały być spokojne rejony i podałes przykład Polkowic- to czemu nie mogli wybudować "aquaparku" na mniej zabudowanym osiedlu?? powiedzmy- okolice Drewnowskiej- pola Radiostacja- pola ..... Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Basen??? 15.08.02, 20:43 a poza tym- ile w tamtym rejonie jest miejsc parkingowych?? nawet tych nowych, potencjalnych?? Odpowiedz Link Zgłoś