nefnef 17.03.09, 19:50 Nie jest dobrze, gdy "głowa państwa" nie wie co znaczy średnia krajowa i do tego brutto. Włos jeży się na głowie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: juzek z piewnicy Lech Kaczyński w Piotrkowie IP: *.chello.pl 17.03.09, 19:55 jakim prawem ten nieuk wyklada ekonomię na wyższej szkole? przeta to prawniczyna bez pojęcia o rynkowej rzeczywistości ... pocośta go zaprosili?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: Lech Kaczyński w Piotrkowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 21:49 Józek! Czy jest już z tobą tak żle że obrażasz sam siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vdziwny Lech Kaczyński w Piotrkowie IP: *.bredband.comhem.se 17.03.09, 20:32 Dobrze, że jeździ, Platforma ma stąd darmowe poparcie. Ma czas na rządzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Lech Kaczyński w Piotrkowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 20:37 "Prezydent zauważył, ż e p r z e c i e ż średnia krajowa wynosi 3,2 tys. zł." Byłem na tym spotkaniu i słyszałem wypowiedź Prezydenta. To była pierwsza fraza w zdaniu,którym Prezydent odpowiadał na pytanie. Zaczynała się od słów: " Średnia krajowa wynosi 3,2 tys. zł" - sala zareagowała tak jak to opisano i to uczyniło zdanie Prezydenta dłuższym ale nie aż tak bym nie zauważył, iż słowo "przecież" nie padło. Wypowiedź była wyważona i bardzo sensowna. Ujmy Prezydentowi nie przynosi. Prezydent wypowiadał się merytorycznie na tematy gospodarcze, nie znalazłem w jego wypowiedzi elementów populistycznych tak często mu imputowanych ani też jak sugeruje to redakcja - pogardy dla rzeczywistości i braku znajomości zróżnicowania płacowego w skali kraju. Jednym z głównych wątków wypowiedzi był między innymi stan dysproporcji w tej dziedzinie i związany z tym wniosek o konieczności obrony stanu zatrudnienia poprzez różne mechanizmy aby przeciwdziałać niebezpieczeństwom społecznym jakie stan pełnego bezrobocia generuje. Zauważyłem jednak, że jedno z pytań zadał dziennikarz z TVN przedstawiając się: "Panie Prezydencie jestem studentem politologii i w związku z tym chciałbym zapytać o pański komentarz w sprawie senatora Misiaka". Bardzo ciekawe dziennikarstwo...Śledcze? Chyba metodą pana Fouche - wymymyślanie i prowokacja metodą na sukces. To tak kreuje się dyskurs polityczny w mediach? Wy też? Mam nadzieję, że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MP Lech Kaczyński w Piotrkowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 21:00 Ten śmiech na sali... Ciekawa kreacja z waszej strony. Bo przecież wszystko co mówi prezydent jest śmieszne,żałosne, głupie.Prawda? Tylko,że ja byłem na tym spotkaniu i uważam, że było poważne , wyważone i sensowne. O mediach tego powiedzieć się nie da. Niech się dziennikarz TVN zdecyduje czy był tam jako reporter czy jako słuchacz wykładu "student politologii" - bo tak się przedstawił zadając prezydentowi pytanie "z sali"... A tak nawiasem mówiąc, szukałem dzisiejszych relacji z tego spotkania w wyszukiwarce umieściłem : "Prezydent w Piotrkowie" i ... prawie nic. Potem napisałem "Kaczyński w Piotrkowie" i... parę tendencyjnych komentarzy z Gazety Wyborczej. Wniosek: Gazeta kreuje obraz rzeczywistości. Ale jaki ? W jaki sposób? Tak na marginesie ale dla mnie to ważne. Prezydent nie usiłował wsiadać do bagażnika samochodu, nie mówił po rosyjsku lub w dialekcie zbliżonym, nie bełkotał, a kiedy składał kwiaty to się nie zataczał.Gdy mówiono o jego wykształceniu tytułując profesorem - poprawił,że własciwie to nie jest czynnym profesorem , że to tytuł honorowy nadany przez uczelnię i że jedynie był docentem . Nie czuje się specjalistą od ekonomii a mimo to mówił bardzo sensownie.Jedyne co go łączy z poprzednikiem na urzędzie - jest tego samego wzrostu. Po prostu taki mały człowiek. Ale człowiek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Lech Kaczyński w Piotrkowie IP: *.gprs.plus.pl 17.03.09, 21:58 Jak sie bierze miesiecznie wiecej jak emeryt czy rencista ma na caly rok,to nie dziwota ze ogarnia pusty i zalosny smiech.Wstydzil sie ludziom takie brednie pieprzyc.Jak by niemial co do gara wlozyc albo szedl bez kolacji spac to by inaczej spiewal,ale co mozna spodziewac sie po zgnilym kartoflaku.Jeszcze mu glod do d...nie zajrzal to mu zajrzal,przyjdezie taki czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spostrzegawczy Lech Kaczyński w Piotrkowie IP: 77.223.217.* 17.03.09, 22:32 No cóż mali ludzie mają głowę w której znajduje się mózg badzo blisko rectum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wzrost 1,90 Re: Lech Kaczyński w Piotrkowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 23:10 Chyba coś w tym jest. Tusk jest co prawda o 4 cm wyższy, ale ma dłuższe nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mac Lech Kaczyński w Piotrkowie IP: 94.254.149.* 17.03.09, 22:46 dialogizpodlogi.blogspot.com/ i możecie Panu Prezydentowi co najwyżej... Odpowiedz Link Zgłoś
almagus co tam roch kowalski 17.03.09, 23:27 Uczony, dźwięki kocie, mamla jak mamrocie. Pan „piżydęt” wetuje. Tusk z rządem nie pasuje. Nie wyszło zatapianie. Czas iść na polowanie. O Rydzyku, co to za ludzie? Nie trzymaj sfory w budzie. Niech zeżre tych mądrali. Niech Polskę nam ocali. Wykształciuchów w kamasze. Na wiedzę pieniądze nasze. Tu nie zbadają te geny. Rurki i fulereny. Niech błądzą w obcym kraju. Bez tych mądrali jak w raju. Niech ślą na konta pieniądze. Spełniają się nasze żądze. Urośnie wiernym stocznia. Faszystowska odskocznia. Tłusto jedzą klerycy. Spasiony w piłkę nie ćwiczy. Na eksport kanonicy. Won fizycy, chemicy. W miejsce mądrali kopana. Robię Polaka z bałwana. Bez intelektu ostentacji. Zagra w reprezentacji. Czarno, sielsko, anielsko. Kadzi kościelne zielsko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konro Lech Kaczyński w Piotrkowie IP: *.elb.pl 18.03.09, 07:50 W elektrowni Bełchatów środki bezpieczeństwa przebiły wszystko co tu widziano. Spotkał się z kierownictwem ścisłym, a na poznanie Elektrowni i kontakty z pracownikami przeznaczył 15 minut (sóownie: piętnaście) przy czy jego wizyta na nastawni bloku (jednego z 12) rozpoczęła się od usunięcia wszystkich pracowników poza operatorami bloków. Dzień wcześniej BOR badał teren pod kątem zagrożenia. Widać,że 11 września był potrzebny do realizacji antydemokratycznych celów elit władzy na całym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daglo Lech Kaczyński w Piotrkowie IP: 77.223.238.* 18.03.09, 09:11 Pan prezydent sporej grupy Polaków, nie wiadomo po co robi tego typu spotkania. Najprawdopodobniej w celu samodowartościowania.. Wracając do warszawki, myśli sobie: ale jestem fajny, byłem tam, wytłumaczyłem im to i owo. Ale oni obydwa (bliźniacy) są naturalnie odrzucający. Zostało im to z czasów kiedy Pan Rajmund z dalekich wojaży za PRL-owskie dewizy przywoził im różne zabawki a oni i tak nie dali ani jednemu koledze dotknąć się do nich. Nawet i z tych czasów gdy wkręceni przez PZPR-owskich kolesi tatki do filmu , nikomu nie dali się lubić bo byli taaacyyy ważni. Zresztą ten komunistyczny dryl zgłębiono przez jednego z bliźniaków poprzez zajęcie się niejakim Leninem. Nieszczęsna ziemia PIOTRKOWSKA musi się otrząsnąć po tym tornadu zadufanego w sobie człowieczka. Dałby sobie spokój z naprawianiem świata, zająłby się swoją córką, której w życiu nie wyszło, bo znów kogoś z rodu wygięło w stronę komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Lech Kaczyński w Piotrkowie IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.03.09, 09:48 Nie jest dobrze, jak nienawiść zalewa rozum i nie potrafi się zrozumieć prostego, logicznego zdania wypowiedzianego przez kogoś mądrzejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
cyborg57 Lech Kaczyński w Piotrkowie 18.03.09, 09:50 te wszystkie debile nie wiedzą ile normalni ludzie zarabiają, ja chcę pracy w Orlenie mogę szorować kible. Jebać tych kretynów kaczorów,nie mogę czytać i słuchać kretynów. cyborg57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Lech Kaczyński w Piotrkowie IP: *.eranet.pl 18.03.09, 11:33 Ty cyborgu do innych prac się nie nadajesz.Zgłoś się do nie Kaczorów i załatwią ci kible do szorowania.Misiak odstąpi ci szorowanie toalety tzw.narzeczonej.Adresy ci się pomyliły do tuska do tuska on teraz dzieli kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Wojtysiak Lech Kaczyński w Piotrkowie IP: 193.59.95.* 18.03.09, 13:21 Pozdrawiam wszystkich Piotrkowian Odpowiedz Link Zgłoś