Dodaj do ulubionych

Nowe tablice rejestracyjne MPK

IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.09, 20:43
Wczoraj na POW widziałem w miarę zdezelowany autobus przegubowy MPK linii
chyba 70 czy coś koło tego i zastanowiły mnie dość nowiutkie tablice
rejestracyjne Były to chyba warszawskie bo zaczynały się na WI. Czy łódzkie
autobusy są rejestrowane w Warszawie? Dlaczego? Dlaczego płacimy warszawce
podatek od środków transportu?
Obserwuj wątek
    • Gość: gumiś Re: Nowe tablice rejestracyjne MPK IP: *.toya.net.pl 17.03.09, 21:06
      Czy kolega był zdrowy i trzeźwy gdy to widział, czy raczej coś koło
      tego? Koleś, walnij się w głowę zanim coś tak głupiego wymyślisz, bo
      z prawdą nie ma to nic wspólnego.
    • Gość: Życzliwy Re: Nowe tablice rejestracyjne MPK IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.03.09, 21:16
      Czy łódzkie
      > autobusy są rejestrowane w Warszawie? Dlaczego? Dlaczego płacimy warszawce
      > podatek od środków transportu?

To międzynarodowy spisek Warszawki mający na celu niepłacenie podatków w Łodzi.
      W ramach spisku śmieciarki MPO będą rejestrowane w Szczecinie, a limuzyna
      prezydenta - w Tel Avivie.
      Tablice rejestracyjne mają to do siebie, że zyskują oznaczenia właściwe dla
      siedziby właściciela/oddziału/miejsca stacjonowania pojazdu. Nie można sobie
      nimi dowolnie żonglować.
      • Gość: gumiś Re: Nowe tablice rejestracyjne MPK IP: *.toya.net.pl 17.03.09, 21:31
        Z tego co pisze "życzliwy" wyraźnie widać, że "szwed" uprawia
        takie "austriackie gadanie" lub po polsku - bredzi jak Piekarski na
        mękach.
        • Gość: krzysm Re: Nowe tablice rejestracyjne MPK IP: *.multimo.gtsenergis.pl 17.03.09, 22:49
          zgadzam sie z pierwsza osoba jezdza po lodzi takie autobusy jakies stare volvo
          np n alini 80
        • Gość: Życzliwy Re: Nowe tablice rejestracyjne MPK IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.03.09, 22:57
          Nie no, nie w 100% bredzi - owszem jeździ w MPK bodaj 10 autobusów z
          warszawskimi rejestracjami - tylko domysły autora wątku były z lekka absurdalne.
    • yavorius Re: Nowe tablice rejestracyjne MPK 18.03.09, 08:16
      Jak zaczynały się na WI, to były bardzo warszawskie.
    • zamek Re: Nowe tablice rejestracyjne MPK 18.03.09, 08:30
      Żebyś się, camelot, pytał.
      A w Warszawie są autobusy rejestrowane w Radomiu. Możesz się teraz wykazać
      Schadenfreude ;P
      • yavorius Re: Nowe tablice rejestracyjne MPK 18.03.09, 08:39
        No dobra, wszyscy wiemy czemu. A, zapomniałeś o WM!:)
        • Gość: GOSC Re: Nowe tablice rejestracyjne MPK IP: 212.191.130.* 18.03.09, 09:55
          Kończąc tę waszą jałową dyskusję powiem, że to są autobusy kupione w
          leasingu i dlatego mają "zagraniczne" tablice. Ot, to wszystko.
          • yavorius Re: Nowe tablice rejestracyjne MPK 18.03.09, 10:17
            Które są kupione w leasingu? Te zdezelowane łódzkie ikarusy? Napisz
            coś jeszcze ciekawego...

...bo ITS Michalczewski ma WR, bo ma siedzibę w Radomiu...
    • Gość: Art Re: Nowe tablice rejestracyjne MPK IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.09, 12:06
      Ale żeście się wszyscy popisali. Niema co. Z jednym się zgadzam używane
      Mercedesy od 2860 są w Leasingu i dlatego tablice mają WPI czyli Piaseczno.
      • Gość: szwed Re: Nowe tablice rejestracyjne MPK IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.09, 19:37
        Gumiś po pierwsze nie widzę powodu do Twojej agresji. Nie wymyśliłem sobie tego
        tematu i już. Mam za to pecha gdyż wożę na co dzień aparat fotograficzny w
        torbie a w tym momencie miałem tę torbę w bagażniku samochodu (odpada więc też
        posądzenie o nietrzeźwość gdyż w przeciwieństwie do wielu polaków nigdy w życiu
        nie prowadziłem samochodu po alkoholu). Ale myślę, że niedługo będzie fotka tego
        autobusu zrobiona nawet przez inne osoby. Bo to taka ciekawostka, chociaż mam
        wrażenie, że MPK nielegalnie manipuluje tablicami rejestracyjnymi.
        • Gość: Gumiś Re: Nowe tablice rejestracyjne MPK IP: *.toya.net.pl 18.03.09, 21:49
          Ty Szwed to chyba rzeczywiście jesteś naćpany jak myślisz, że MPK
          manipuluje tablicami rejestracyjnymi. Nieby jak? Koleś, zastanów się
          co piszesz. Poza tym, Polak, Polacy, to nazwy własne i pisze się z
          wielkiej litery. Chyba naćpany byłeś jak mnieszość Polaków i dlatego
          pisałeś swą nację z małej litery.
          • yavorius Re: Nowe tablice rejestracyjne MPK 19.03.09, 08:47
            A tak w ogóle, to co to jest mnieszość?

(I tak dalej, i tak dalej, troll_mode:ON)
            • Gość: szwed Gumiś lecz się! IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.09, 23:01
              Gumiś jednak powinieneś się leczyć u pewnego rodzaju lekarza specjalisty ze
              swojej agresji i obrażaniu ludzi. Nawet w prostej dyskusji emanuje z Ciebie jad
              w stosunku do obcych, nieznanych Ci Polaków.
              • Gość: szwed Re: Gumiś lecz się! IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.09, 23:04
                Ja też nie wiem co jest mnieszość i nieby drogi Gumisiu.
                • Gość: Gumiś Re: Gumiś lecz się! IP: *.toya.net.pl 19.03.09, 23:08
                  Szwedzie, ja nawet jeszcze nie sróbowałem być złośliwy i jadowity w
                  stosunku do Ciebie. I nie chce mi się nawet. Niemniej, wciąż
                  oczekuję wyjaśnienia co to się zrodziło w Twojej główeczce, jak to
                  MPK może kombinować z tablicami rejestracyjnymi. Koleś, jak coś
                  pieprzniesz niby bąka w kącie, to siedź cicho albo powiedz
                  przepraszam, a nie będziesz napinał się jak mucha, że niby jest
                  odrzutowcem.
            • Gość: Gumiś Re: Nowe tablice rejestracyjne MPK IP: *.toya.net.pl 19.03.09, 23:04
              Yawo - coś tam. Mnieszość to ty, bo to określenie tych mniej
              myślących i analizujących (uważaj - trudne słowo i nie od anala)
              świat i to, co widzą. Bo ty pewnie nie odróżniasz Ikarusa od
              Mercedesa? Cóż, mnieszość tak ma, ale nie przejmuj się, bo mnieszość
              i tak jest mniejszością w społeczeństwie. Co więcej, możesz się
              chwalić i szczyć, że jesteś rzadkością - bo mnieszość. Możesz też
              dodawać, że rodzice zrobili cię na próbę, ale jak im wyszła z ciebie
              mnieszość to zapomnieli cię udusić.
              • yavorius Re: Nowe tablice rejestracyjne MPK 20.03.09, 08:22
                Słońce słodkie, ja nic nie pisałem na temat ikarusa, ale co ja tam
                wiem.
                • Gość: Gumiś Re: Nowe tablice rejestracyjne MPK IP: 212.191.130.* 20.03.09, 09:49
                  Yavo - cos tam, krótka pamięć lub brak odpowiedzialności za słowa.
                  Oto co napisałej kilka wpisów powyżej: Re: Nowe tablice
                  rejestracyjne MPK
                  yavorius 18.03.09, 10:17 Odpowiedz Które są kupione w leasingu?
                  Te zdezelowane łódzkie ikarusy? Napisz
                  coś jeszcze ciekawego...
                  Jednak więc jestes w mnieszości. A taką dałem Ci szansę i myślałem,
                  że z niej skorzystasz nie otwierając paszczy więcej.
                  • yavorius Re: Nowe tablice rejestracyjne MPK 20.03.09, 10:23
                    Gumi - cośtam: owszem, pisałem o ikarusach, ale koniec końców
                    okazało się, że nie są w leasingu. Co w sumie należało udowodnić.
                    • Gość: Gumiś Re: Nowe tablice rejestracyjne MPK IP: 212.191.130.* 20.03.09, 14:37
                      Yavorius - wycofujesz się rakiem?
                      • yavorius Re: Nowe tablice rejestracyjne MPK 20.03.09, 14:52
                        Przede wszystkim - wyluzuj.
                        Od początku twierdziłem, że ikarusy w leasingu to bzdura.
                        • Gość: Gumiś Re: Nowe tablice rejestracyjne MPK IP: *.toya.net.pl 20.03.09, 21:35
                          Oj Yavorius, Yavorius.... Nawet Cię lubię, tę twoją (będzie trudne
                          słowo) dezynwolturę. Rozumiem, że chcesz wyjść z twarzą z tej
                          pyskówki, do której głupio i niepotrzebnie się wtrąciłeś dlatego też
                          może już się nie odzywaj ani w sprawie leasingu, ani Ikarusów.
                          Zwłaszcza, że chyba jednak będzie Ci trudno zacytować twoją
                          wypowiedź dotyczącą bzdurnego leasingu Ikarusów. Wiesz, z tej
                          dyskusji to wyciągnij taką naukę: lepiej paskudny koniec niż
                          paskudztwo bez końca. Wybierz co ci bardziej odpowiada.
                          • yavorius Re: Nowe tablice rejestracyjne MPK 21.03.09, 12:16
                            Ja też bym Cię lubił, gdybyś tylko się zalogował :>
                            • yavorius ps. 21.03.09, 12:17
                              Dobra, masz rację :)
        • Gość: K Re: Nowe tablice rejestracyjne MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.09, 07:44
          gtlodz.eu/i18091
          Tu masz zdjęcie. Koniecznie zgłoś to "organom".
          • Gość: magik Re: Nowe tablice rejestracyjne MPK IP: *.retsat1.com.pl 20.03.09, 18:40
            Jak by na to nie patrzeć, ale to Ikarus się nie nazywa...
            • Gość: K Re: Nowe tablice rejestracyjne MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.09, 08:09
              Te Ikarusy to jedynie chwilowy wymysł Yavoriusa, ale ty wiesz lepiej.
    • Gość: norweg Re: Nowe tablice rejestracyjne MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.09, 10:40
      Koniecznie zglos to do EI. Zglos tez kwestie starych slupow na
      Zachodniej oraz kwestie siedemnastu linii laczacych helenowek z
      rondem lotnikow lwowskich.
      • Gość: szwed Re: Nowe tablice rejestracyjne MPK IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.09, 22:11
        No i zdjęcie się znalazło. Skąd ta rejestracja na łódzkim autobusie? Czy ja
        pisałem, że to był Ikarus? Poprostu taka łódzka ciekawostka a zrobił się wątek,
        że ho ho z elementami chamstwa. A tak na poważnie. Chyba jeszcze istnieje
        obowiązek płacenia podatku od środków transportu samochodów ciężarowych i
        autobusów. Podatek ten pozostaje chyba w kasie gminy w której zarejestrowany ten
        środek transportu. Jeśli tak dlaczego łódzka spółka gminna płaci podatek do kasy
        WPI (Piaseczno)?
        • Gość: (gość portalu) Re: Nowe tablice rejestracyjne MPK IP: *.toya.net.pl 23.03.09, 01:35
          Gość portalu: szwed napisał(a):
          > Jeśli tak dlaczego łódzka spółka gminna płaci podatek do kas
          > y
          > WPI (Piaseczno)?

Bo autobusy są zarejestrowane w Piasecznie.

Uprzedzając spodziewane pytania "dlaczego w Piasecznie?" to odpowiadam, ze dlatego, bo sa w leasingu. A dlaczego sa w leasingu, no dlatego, ze ktos uznal, ze tak bedzie lepiej. Jest tez teoria spiskowa (czyli, zeby krecic lody na tablicach) oraz teoria problemowa (zeby szwedzi mieli problem).

Pozdrowienia dla trolli skandynawskich!
        • Gość: norweg Re: Nowe tablice rejestracyjne MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.09, 08:00
          Juz ci ktos pisal dlaczego, a ty JAK ZWYKLE nic nie kumasz, NIC NIE
          DOCIERA
        • Gość: Gumiś Re: Nowe tablice rejestracyjne MPK IP: *.toya.net.pl 23.03.09, 20:58
          Szwedowi ludność próbowała powiedzieć, że jest osobnikiem mało
          czającym to, co się do niego mówi, ale widać bozia umysłu poskąpiła.
          Teraz zaraz znów będzie wypisywał coś o chamstwie. Zatem słuchaj
          Szwedzie jeden - MATOŁ jesteś skoro nie rozumiesz co ludzie do
          ciebie piszą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka