Gość: Michał Niestety, ale urzędnicy mają rację IP: *.chello.pl 19.03.09, 21:57 Skoro ci Państwo z własnej woli zobowiązali się, że nie będą dokonywać żadnych zmian, a ponadto urząd wyraźnie powiedział, że nie zgadza się na ich wymianę, to urząd ma prawo odstąpić od umowy. Jej warunki przcież zostały złamane przez wynajmującego. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna nie mają 19.03.09, 22:01 przeczytaj ustawę o ochronie praw lokatorów, mieszkaniowym zasobie gminy i zmianie kodeksu cywilnego. w razie wypowiedzenia umowy na takiej podstawie urząd przegra w sądzie z kretesem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: auxa Re: Niestety, ale urzędnicy mają rację IP: *.olsztyn.vectranet.pl 19.03.09, 23:01 Michale, żadnych zmian? To by nie wolno było zawiesić żyrandolu czy nawet wymienić spalonej żarówki ani cieknącego kranu. Zgodzę się, ze nie wolno usunąć czy dostawić jakiejś ścianki działowej, wymienić okien. Ale drzwi zewnętrznych gdy jest tak wyraźny powód ku temu? A może i zamka w drzwiach? Tu chyba urzędnicy nie chcą się przyznać, ze nie dopilnowali, by wykonawca budynku oddał go w należytym. Co do podpisanej umowy, jest coś takiego jak klauzule niedozwolone - i tu niewątpliwie z właśnie z tym się spotykamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MooNTER Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie IP: 217.116.104.* 19.03.09, 22:08 Jasne ze zdemontowac, wymienili chociaz mieli jasny zakaz, a ze srodkami z unii to tak to juz jest i znam to z wlasnego doswiadczenia, wszystko musi byc dokladnie takie jak zaplanowano, mozesz doplacic z wlasnej kieszeni ale zmienic w harmonogramie nic nie mozesz.Druga rzecz- od kiedy inzynierowie zakladaja drzwi? chyba ze po zawodowce dostaje sie inzyniera... Odpowiedz Link Zgłoś
bogi-j Re: Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie 19.03.09, 22:19 Monter. Czys Ty chlopie wczoraj sie urodzil? Takie czasy nastaly ze szkoly zawodowe zlikwidowali, ale dziesiec uczelni otwarli. Trudno o fachowca!. Zreszta to wypatrzony kapitalizm, w Toronto na taxi to polowa doktorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
tia666 zapewne siostrzenica prezesa hahaha 19.03.09, 22:08 "Ile ważą? 70 kilogramów? Jak wszyscy w pionie wymienią drzwi, to zawali się ściana - oceniła." haha, spadlem z krzesla, gdyby tak kazdy spadl z krzesla w tej "kamienicy" to ...nie wiem co by sie stalo, zapytajcie sie tej pani - experta technicznego;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna jak wszyscy naraz wejdą w drzwi w pionie to... 19.03.09, 22:12 katastrofa LOL albo ta kamienica jest cała z dykty, albo ta baba ma mózg z dykty , ale pociotka na kierowniczym stanowisku generalnie panie w administracjach najczęściej spełniają oba te kryteria Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drojb To trochę jak z Kafki IP: *.aster.pl 19.03.09, 22:09 ciekawe, czy ta urzędnicza skłonność do absurdów, to z kultury katolickiej ("każdy musi nieść swój krzyż"), czy z pogańskiej ("bogu świeczkę, a diabłu ogarek"). Odpowiedz Link Zgłoś
bogi-j Debilizm czy moze Korupcja ? 19.03.09, 22:16 Co to za debil zatwierdzil ten remont.(a moze $$$). Na calym swiecie (oczywiscie cywilizowanym) w domu wielorodzinnym wymaga sie aby drzwi, sciany dzialowe, etc.. zapobiegaly przenoszenia sie ognia, z jednego lokum do drugiego. Czy w Polsce se inne normy budowlane? Czy debilizm to powszechne zjawisko w tym kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erghmmm Re: Debilizm czy moze Korupcja ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 23:35 alez nie- norma jest wlasnei taka o jakiej mowisz- tylko debile z magistratu jej nie znaja!Inspektor nadzoru budowlanego, kierownik i strazak ktorzy podpisali protokol odbioru tego bubla powinni za to beknac a nie biedni lokatorzy! Co sie dzieje, zeby warunkow technicznych nie przestrzegac?!..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie IP: *.renf.cable.ntl.com 19.03.09, 22:27 idioci 2012 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: auxa Alternatywy 4 IP: *.olsztyn.vectranet.pl 19.03.09, 22:31 Ja powiesiłem zasłony zielone, a pani jakie? Brązowe! I jak to wygląda? To pani powiem, jak g.wno w lesie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 22:38 Jakas pranoja! Zero logiki, tylko przepisy. Nie dajcie sie! Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Czy kretynizm jest tą wrodzoną cechą bez której 19.03.09, 22:39 nie można zostać urzędnikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzednik Re: Czy kretynizm jest tą wrodzoną cechą bez któr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 22:48 zamknij paszczę gamoniu bo się nie znasz na realiach pracy w urzędzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Czyżby? Raczej te realia znane są aż za dobrze. IP: 217.98.20.* 19.03.09, 23:31 Jeśli ktoś nie lubi samodzielnego i kreatywnego działania, idzie na urzednika. Tam zawsze można zasłonić się przepisem, rzeczywistym lub też zmyślonym przez podobnego sobie kretyna. Zgadłem? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Podpisali? Zgodzili się? IP: *.retsat1.com.pl 19.03.09, 22:39 To teraz cicho i pretensje mieć tylko do siebie. Oraz ew. do Unii Europejskiej na o której myśli niektórzy aż szczają po nogawkach. No to tak będziecie mieli i jeszcze gorzej - zrezygnujcie z własnej waluty to brak szansy na wymianę drzwi na lepsze będzie pryszczem w porównaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnitz Re: Podpisali? Zgodzili się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 10:22 Ja nie do końca byłabym taka pewna, czy to wina Unii, czy tez tępota urzędników. Kiedyś czytałam artykuł, ze większość obostrzeń w sprawie wykorzystania unijnych pieniędzy - wprowadzają ... sami urzędnicy w Polsce. Nie sądzę, że drzwi są integralna częścią mieszkania. Zwłaszcza takie, które nie spełniają określonych norm. To już chyba wina urzędników, ze taki budynek zatwierdzili. Trochę dobrej woli i myślę, że rozwiązanie się znajdzie. O ile oczywiści ktoś chce to rozwiązać (czytaj urząd), czy tez chce pokazać jaki jest ważny. A jeżeli nie to może warto założyć stare drzwi i zgłosić do straży, że nie spełniają wymogów ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Podpisali? Zgodzili się? IP: 62.69.202.* 23.03.09, 07:40 To na 100% nie wina UE. Tylko łódzkie biurwy zasłaniają się UE. Radzę zwrócić się bezpośrednio do UE - w końcu jesteśmy w tej UE czy nie? - i niech UE zrobi porządek. A wtedy może być dla urzędasków bardzo nieciekawie - np. omijanie przepisów p.poż., brak kompetencji, masa rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pd Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie IP: 79.139.95.* 19.03.09, 22:45 Durny kraj! pd Odpowiedz Link Zgłoś
jego.ekscelencja Miećka!!! 19.03.09, 22:46 Miećka!!! - zawołał Gospodarz Domu, Stanisław Anioł - Miećka!!! ono tu do mnie ze ścierą... Normalnie ten fragment o kolorze drzwi to mi zaleciał filmami Barei. A niedługo to jeszcze firanki w oknach będą tego samego koloru no bo jak to tak...żeby każde inne...no jak to wyglądać będzie... KOMUNO WRÓĆ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie IP: *.toya.net.pl 19.03.09, 22:46 a ja myślę, że w tym wypadku to urzędnicy mają rację. niestety, ale Ci państwo zobowiązali się umową i w pełni świadomie naruszyli jej warunki... wymówienie najmu uważam za w pełni uzasadnione. Odpowiedz Link Zgłoś
bogi-j Re: Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie 19.03.09, 23:24 Michal, pomysl troche mocniej, bo to co wymysliles to "kupy dupy sie nie trzyma" Jestes dobrym kandydatem na urzedasa. Szacunek.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vividienne Re: Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie IP: *.eimperium.pl 20.03.09, 00:08 Podejrzewam, że "unijne przepisy", którymi zasłaniają się urzędnicy, zakładają, że poziom wykonania inwestycji miał być wystarczający, by lokatorzy NIE MIELI POTRZEBY przez pięć lat dokonywać jakichkolwiek zmian. Żeby się zabezpieczyć, urzędnicy - zamiast dopilnować wysokiej jakości wykończenia - wprowadzili do umowy najmu klauzulę przerzucającą odpowiedzialność na lokatorów. Teraz są kryci. A co pozostaje lokatorom? Zamontować pancerne drzwi, okleić oryginalną dyktą i przez kolejne pięć lat nie wpuszczać urzędasów, a instalatorów grzecznie prosić o dyskrecję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Kropiwnicki wyeksmituje ich w Trzech Króli ? IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 19.03.09, 23:07 Najlepiej wyrzucić ich w Święto Trzech Króli o które walczy prezydent Kropiwnicki. Jeżeli drzwi sa pomalowane w kolorze innych drzwi , to o co chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
patriotaa Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie 19.03.09, 23:17 Jeszcze nie słyszałem i nie widziałem takich urzędników idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
bogi-j Re: Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie 19.03.09, 23:28 Co to za debil zatwierdzil ten remont.(a moze $$$). Na calym swiecie (oczywiscie cywilizowanym) w domu wielorodzinnym wymaga sie aby drzwi, sciany dzialowe, etc.. zapobiegaly przenoszenia sie ognia, z jednego lokum do drugiego. Czy w Polsce se inne normy budowlane? Czy debilizm to powszechne zjawisko w tym kraju? Jakie zabespieczenie przed pozarem bedzie miec spiaca rodzina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmichalg Re: Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie IP: *.chello.pl 20.03.09, 03:04 Niestety, urzędnicy mieli rację. Po pierwsze: samowolka budowlana jest zabroniona. Ja też kiedyś wymieniałem sobie drzwi i okna, ale zanim to zrobiłem, napisałem podanie do administracji spółdzielni. Po drugie: argument urzędników o utracie gwarancji jest jak najbardziej zasadny. Swego czasu mój brat chciał zainstalować na dachu bloku antenę satelitarną i przyścierwił ją do komina wentylacyjnego notabene świeżo wyremontowanego. Spółdzielnia kazała zdemontować. Raz: samowolka. Dwa: utrata gwarancji na komin od firmy, która go remontowała. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie 20.03.09, 15:16 Po pierwsze: samowolka budowlana jest zabroniona. Ja też kiedyś wymieniałem > sobie drzwi i okna, ale zanim to zrobiłem, napisałem podanie do administracji > spółdzielni. To gdzie jest taka spółdzielnia? U nas prawie wszyscy mają wymienione okna i drzwi, a spółdzielnia nie dość, że nikogo za to nie ściga, to jeszcze zachęca. Bo wymienione okna i drzwi na nowocześniejsze to zmniejszenie strat ciepła i mniejsze koszty ogrzewania. Spółdzielnia nawet zwraca część kosztów wymiany okien! Oczywiście okna muszą tak wyglądać, aby nie naruszały ogólnego wyglądu bloku, nie mogą to być jakieś fikuśne krateczki,jakieś kolorki, czy coś w tym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie IP: 62.69.202.* 23.03.09, 07:52 Bez przerwy narzekacie na UE, że to sio i owo. Że tylko prostowanie bananów i durna biurokracja. Nic bardziej mylnego! > Swego czasu mój brat chciał zainstalować na dachu bloku antenę satelitarną i > przyścierwił ją do komina wentylacyjnego notabene świeżo wyremontowanego. > Spółdzielnia kazała zdemontować. Raz: samowolka. Dwa: utrata gwarancji na komin > od firmy, która go remontowała. Trzy - właśnie DZIĘKI UE I JEJ DYREKTYWOM - jest coś takiego jak "Prawo do Anteny". Nie wolno zabraniać odbioru telewizji satelitarnej! Takie jest - dobre! - prawo UE. KAŻDY obywatel UE ma PRAWO do odbioru TV satelitarnej - nawet jeżeli mieszka np. w zabytkowym budynku etc. Jak widać na tym przykładzie - nie tylko trzeba być Europejczykiem, należeć do UE, znać OBOWIĄZKI i płacić składki. Trzeba jeszcze wiedzieć, co UE gwarantuje, jakie są PRAWA obywatela w UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szerszeń Re: Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.09, 06:27 Tacy sami urzędnicy idioci pracują w Bielsko-Bialskich ADM-ach. Te pseudo zarządy należy natychmiast zlikwidować, mieszkania dać ludziom i zaraz będzie porządek. Jak masz swoje to oto dbasz. Wszelkie tzw. administracje okradają lokatorów (zła gospodarka środkami pochodzącymi z czynszów). Są siedliskiem korupcji na skalę bizantyjską. Okradają też gminy koszmarnie marnotrawiąc pieniądze przyznawane im z budżetu miasta. Na temat działalności zarządów budynków komunalnych można napisać tomy, a prokuratorzy, CBA i ABW miałyby w nich zatrudnienie na najbliższe 30 lat. Tyle bowiem czasu potrzeba aby tego raka korupcji i marnotrawstwa wypalić ogniem i żelazem. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie 20.03.09, 15:24 Gość portalu: szerszeń napisał(a): > ...Tacy sami urzędnicy idioci pracują w Bielsko-Bialskich ADM-ach. > Te pseudo zarządy należy natychmiast zlikwidować, mieszkania dać > ludziom i zaraz będzie porządek. Ale w Bielsko-Bialskich spółdzielniach jest inaczej. Tu prawie wszyscy wymieniaja okna i drzwi, bo nowocześniejsze szczelne okna to zmniejszenie strat ciepła i obniżenie kosztów ogrzewania. Zresztą większość bloków jest juz ocieplona, co bez wymiany okien nie miałoby sensu. Spółdzielnia nawet zachęca do wymieny okien, a kiedyś zwracała część kosztów pod warunkiem, że nie skorzystało się z ulgi podatkowej (obecnie zniesionej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wdz82 Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie IP: *.city-net.pl 19.03.09, 23:27 alternatywy 4 się kłania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dj Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie IP: *.gprs.plus.pl 19.03.09, 23:46 Kamienica kosztowała 9 milionów złotych? To chyba najdroższy budynek mieszkalny w Polsce !! Zakładam, że jest tam ze 20 mieszkań... czyli średnia wartość mieszkania to 450 tyś złotych. Nawet we wsi Warszawa, w samym środku boomu, mieszkania budowane przez developerów (którzy przecież jeszcze na nich niemało zarabiali) tyle średnio nie kosztowały... Rozumiem, że to centrum Łodzi, kamienica - nie powiem - ładna. Ale jak miasto może budować tak drogo lokale socjalne!! No i jeszcze za taką cenę montują jakieś tandetne drzwi... Swoją drogą... Ja dobrze zarabiam (uczciwie ciężko pracując) więc na taki lokal szans nie mam... z drugiej strony na Rezydencję Solaris też mnie nie stać. I znów PiSowska sprawiedliwość społeczna: Kilku nierobów oraz kolesie urzędników dostali mieszkania w takim miejscu !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forest Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 19.03.09, 23:48 Ja myslalem ze serial "ATERNATYWY" dotyczyl przeszlosci, a tu co? fragment dotyczacych brazowych zaslon w oknach ktore ktos powiesil zamiast zielonych-wymaganych: pytanie p. Aniola gospodarza domu "... i jak to bedzie wygladalo prosze pani? Jak gowno w lesie." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinus Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie IP: 82.160.250.* 19.03.09, 23:52 "Jak wszyscy w pionie wymienią drzwi, to zawali się ściana" - fajny komentarz, to pewnie gości też nie można przyjmować, bo jak zadużo ludzi w domu będzie to się kamienica rozpierdzieli :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anihilator Re: Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 10:19 Gość portalu: pinus napisał(a): > "Jak wszyscy w pionie wymienią drzwi, to zawali się ściana" - fajny komentarz, to pewnie gości też nie można przyjmować, bo jak zadużo ludzi w domu będzie to się kamienica rozpierdzieli :D < Regulamin przyjmowania gości jest do wglądu w administracji. Nieoficjalne źródła podają, że jednorazowo może być jeden gość na piętro, nie dłużej niż 30 minut, więc zapisy przyjmowane są już na 2034 rok. To samo dotyczy korzystania z toalet - jest wyznaczony grafik godzinowy, bo jakby wszyscy nagle zaczęli sr..., to by się rura zapchała, a zgodnie z zasadami wykorzystania funduszy unijnych rury nie . Jednoczesne spuszczenie wody przez dwóch, lub więcej, lokatorów może dodatkowo spowodować powstanie fali akustycznej zagrażającej konstrukcji budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MisiekN dyr Chojancki jak "gospodarz domu" Anioł:D:D IP: *.173.18.24.tesatnet.pl 20.03.09, 00:03 "Jak jeden lokator wstawi sobie drzwi metalowe, drugi drewniane, a trzeci białe, to jak to będzie wyglądało? Szpetnie - kończy dyrektor Chojnacki." A pamiętacie Alternatywy 4, szło mniej więcej tak: -No i jakie firanki pani powiesiła? - Anioł. -Brązowe - jedna z lokatorek. -A u mnie wiszą zielone. I jak to teraz wygląda? Jak gó...no w lesie. Nic sie nie zmienia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uchat Re: dyr Chojancki jak "gospodarz domu" Anioł:D:D IP: *.gl.digi.pl 23.03.09, 08:05 Ja to jestem ciekaw jaki debil z asdministracji jest w stanie zobaczyc wszystkie drzwi do mieszkan równoczesnie?Bo tylko wtedy widac roznice.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: dyr Chojancki jak "gospodarz domu" Anioł:D:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 09:47 On nie musi-zobaczyć-on i tak wie lepiej.Na tym właśnie polega jego praca.Dlatego właśnie,jak już wcześniej zauważyli forumowicze,do tego zawodu trzeba mieć szczególne predyspozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezimienna Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie IP: *.range86-150.btcentralplus.com 20.03.09, 00:03 a czy unia europejska nie wymaga zeby drzwi spelnialy wymogi bezpieczenstwa? przedewszystkim przeciwpozarowego. to jakis absurd !!!!!!! co komu do tego ze jeden bedzie mial drzwi metalowe a drugi drewniane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator. Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie IP: 89.25.148.* 20.03.09, 00:25 Jak to bylo w Alternatywy 4- Aniiol nakazal aby firanki czy zaslony byly takie same jak on ma w oknach aby to jakos wygladalo inaczej bedzie to "tfu" wygladac ]:-> Odpowiedz Link Zgłoś
dryhas Jeśli przed każdymi drzwiami w pionie stanie 20.03.09, 00:30 człowiek ważący około 70kg,to zawali się ściana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.O.ncrette Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie IP: 82.160.252.* 20.03.09, 00:41 niedorzeczność naszych urzędników nie zna granic. skandal!! Odpowiedz Link Zgłoś