Dodaj do ulubionych

Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie

• Gość: Michał Niestety, ale urzędnicy mają rację IP: *.chello.pl 19.03.09, 21:57
      Skoro ci Państwo z własnej woli zobowiązali się, że nie będą
      dokonywać żadnych zmian, a ponadto urząd wyraźnie powiedział, że nie
      zgadza się na ich wymianę, to urząd ma prawo odstąpić od umowy. Jej
      warunki przcież zostały złamane przez wynajmującego.
      • sralimuchibedziewiosna nie mają 19.03.09, 22:01
        przeczytaj ustawę o ochronie praw lokatorów, mieszkaniowym zasobie gminy i
        zmianie kodeksu cywilnego.

w razie wypowiedzenia umowy na takiej podstawie urząd przegra w sądzie z kretesem

• Gość: auxa Re: Niestety, ale urzędnicy mają rację IP: *.olsztyn.vectranet.pl 19.03.09, 23:01
        Michale, żadnych zmian? To by nie wolno było zawiesić żyrandolu czy nawet
        wymienić spalonej żarówki ani cieknącego kranu. Zgodzę się, ze nie wolno usunąć
        czy dostawić jakiejś ścianki działowej, wymienić okien. Ale drzwi zewnętrznych
        gdy jest tak wyraźny powód ku temu? A może i zamka w drzwiach?
        Tu chyba urzędnicy nie chcą się przyznać, ze nie dopilnowali, by wykonawca
        budynku oddał go w należytym. Co do podpisanej umowy, jest coś takiego jak
        klauzule niedozwolone - i tu niewątpliwie z właśnie z tym się spotykamy.
    • Gość: MooNTER Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie IP: 217.116.104.* 19.03.09, 22:08
      Jasne ze zdemontowac, wymienili chociaz mieli jasny zakaz, a ze srodkami z
      unii to tak to juz jest i znam to z wlasnego doswiadczenia, wszystko musi byc
      dokladnie takie jak zaplanowano, mozesz doplacic z wlasnej kieszeni ale
      zmienic w harmonogramie nic nie mozesz.Druga rzecz- od kiedy inzynierowie
      zakladaja drzwi? chyba ze po zawodowce dostaje sie inzyniera...
      • bogi-j Re: Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie 19.03.09, 22:19
        Monter. Czys Ty chlopie wczoraj sie urodzil? Takie czasy nastaly ze szkoly
        zawodowe zlikwidowali, ale dziesiec uczelni otwarli. Trudno o fachowca!. Zreszta
        to wypatrzony kapitalizm, w Toronto na taxi to polowa doktorzy.
    • tia666 zapewne siostrzenica prezesa hahaha 19.03.09, 22:08
      "Ile ważą? 70 kilogramów? Jak wszyscy w pionie wymienią drzwi, to zawali się
      ściana - oceniła."

haha, spadlem z krzesla, gdyby tak kazdy spadl z krzesla w tej "kamienicy" to
      ...nie wiem co by sie stalo, zapytajcie sie tej pani - experta
      technicznego;)))))))
      • sralimuchibedziewiosna jak wszyscy naraz wejdą w drzwi w pionie to... 19.03.09, 22:12
        katastrofa

LOL

albo ta kamienica jest cała z dykty, albo ta baba ma mózg z dykty , ale pociotka
        na kierowniczym stanowisku

generalnie panie w administracjach najczęściej spełniają oba te kryteria
    • Gość: drojb To trochę jak z Kafki IP: *.aster.pl 19.03.09, 22:09
      ciekawe, czy ta urzędnicza skłonność do absurdów, to z kultury katolickiej
      ("każdy musi nieść swój krzyż"), czy z pogańskiej ("bogu świeczkę, a diabłu
      ogarek").
    • bogi-j Debilizm czy moze Korupcja ? 19.03.09, 22:16
      Co to za debil zatwierdzil ten remont.(a moze $$$). Na calym swiecie (oczywiscie
      cywilizowanym) w domu wielorodzinnym wymaga sie aby drzwi, sciany dzialowe,
      etc.. zapobiegaly przenoszenia sie ognia, z jednego lokum do drugiego. Czy w
      Polsce se inne normy budowlane? Czy debilizm to powszechne zjawisko w tym kraju?
      • Gość: erghmmm Re: Debilizm czy moze Korupcja ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 23:35
        alez nie- norma jest wlasnei taka o jakiej mowisz- tylko debile z magistratu jej
        nie znaja!Inspektor nadzoru budowlanego, kierownik i strazak ktorzy podpisali
        protokol odbioru tego bubla powinni za to beknac a nie biedni lokatorzy! Co sie
        dzieje, zeby warunkow technicznych nie przestrzegac?!.....
    • Gość: jack Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie IP: *.renf.cable.ntl.com 19.03.09, 22:27
      idioci 2012
    • Gość: romek I to jest właśnie unijny socjalizm IP: *.chello.pl 19.03.09, 22:28
      • guru133 A to jest własnie głupota polskich urzędasów. 19.03.09, 22:43
        :(
    • Gość: auxa Alternatywy 4 IP: *.olsztyn.vectranet.pl 19.03.09, 22:31
      Ja powiesiłem zasłony zielone, a pani jakie? Brązowe! I jak to wygląda? To pani
      powiem, jak g.wno w lesie!
    • Gość: Majka Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 22:38
      Jakas pranoja! Zero logiki, tylko przepisy. Nie dajcie sie!
    • guru133 Czy kretynizm jest tą wrodzoną cechą bez której 19.03.09, 22:39
      nie można zostać urzędnikiem?
      • Gość: urzednik Re: Czy kretynizm jest tą wrodzoną cechą bez któr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 22:48
        zamknij paszczę gamoniu bo się nie znasz na realiach pracy w urzędzie!!!
        • Gość: z Czyżby? Raczej te realia znane są aż za dobrze. IP: 217.98.20.* 19.03.09, 23:31
          Jeśli ktoś nie lubi samodzielnego i kreatywnego działania, idzie na
          urzednika. Tam zawsze można zasłonić się przepisem, rzeczywistym lub
          też zmyślonym przez podobnego sobie kretyna. Zgadłem? ;)
    • Gość: m Podpisali? Zgodzili się? IP: *.retsat1.com.pl 19.03.09, 22:39
      To teraz cicho i pretensje mieć tylko do siebie.

Oraz ew. do Unii Europejskiej na o której myśli niektórzy aż szczają po
      nogawkach. No to tak będziecie mieli i jeszcze gorzej - zrezygnujcie z własnej
      waluty to brak szansy na wymianę drzwi na lepsze będzie pryszczem w porównaniu.
      • Gość: agnitz Re: Podpisali? Zgodzili się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 10:22
        Ja nie do końca byłabym taka pewna, czy to wina Unii, czy tez tępota urzędników.
        Kiedyś czytałam artykuł, ze większość obostrzeń w sprawie wykorzystania unijnych
        pieniędzy - wprowadzają ... sami urzędnicy w Polsce. Nie sądzę, że drzwi są
        integralna częścią mieszkania. Zwłaszcza takie, które nie spełniają określonych
        norm. To już chyba wina urzędników, ze taki budynek zatwierdzili. Trochę dobrej
        woli i myślę, że rozwiązanie się znajdzie. O ile oczywiści ktoś chce to
        rozwiązać (czytaj urząd), czy tez chce pokazać jaki jest ważny. A jeżeli nie to
        może warto założyć stare drzwi i zgłosić do straży, że nie spełniają wymogów ...
        • Gość: Gość Re: Podpisali? Zgodzili się? IP: 62.69.202.* 23.03.09, 07:40
          To na 100% nie wina UE. Tylko łódzkie biurwy zasłaniają się UE.

Radzę zwrócić się bezpośrednio do UE - w końcu jesteśmy w tej UE czy
          nie? - i niech UE zrobi porządek. A wtedy może być dla urzędasków
          bardzo nieciekawie - np. omijanie przepisów p.poż., brak
          kompetencji, masa rzeczy.
    • Gość: pd Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie IP: 79.139.95.* 19.03.09, 22:45
      Durny kraj!
      pd
    • jego.ekscelencja Miećka!!! 19.03.09, 22:46
      Miećka!!! - zawołał Gospodarz Domu, Stanisław Anioł - Miećka!!! ono tu do mnie
      ze ścierą...

Normalnie ten fragment o kolorze drzwi to mi zaleciał filmami Barei.
      A niedługo to jeszcze firanki w oknach będą tego samego koloru no bo jak to
      tak...żeby każde inne...no jak to wyglądać będzie...

KOMUNO WRÓĆ!!!
    • Gość: michal Re: Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie IP: *.toya.net.pl 19.03.09, 22:46
      a ja myślę, że w tym wypadku to urzędnicy mają rację. niestety, ale Ci państwo
      zobowiązali się umową i w pełni świadomie naruszyli jej warunki... wymówienie
      najmu uważam za w pełni uzasadnione.
      • bogi-j Re: Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie 19.03.09, 23:24
        Michal, pomysl troche mocniej, bo to co wymysliles to "kupy dupy sie nie trzyma"
        Jestes dobrym kandydatem na urzedasa. Szacunek....
      • Gość: Vividienne Re: Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie IP: *.eimperium.pl 20.03.09, 00:08
        Podejrzewam, że "unijne przepisy", którymi zasłaniają się urzędnicy, zakładają,
        że poziom wykonania inwestycji miał być wystarczający, by lokatorzy NIE MIELI
        POTRZEBY przez pięć lat dokonywać jakichkolwiek zmian. Żeby się zabezpieczyć,
        urzędnicy - zamiast dopilnować wysokiej jakości wykończenia - wprowadzili do
        umowy najmu klauzulę przerzucającą odpowiedzialność na lokatorów. Teraz są kryci.
        A co pozostaje lokatorom? Zamontować pancerne drzwi, okleić oryginalną dyktą i
        przez kolejne pięć lat nie wpuszczać urzędasów, a instalatorów grzecznie prosić
        o dyskrecję...
    • Gość: wojtek Kropiwnicki wyeksmituje ich w Trzech Króli ? IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 19.03.09, 23:07
      Najlepiej wyrzucić ich w Święto Trzech Króli o które walczy
      prezydent Kropiwnicki. Jeżeli drzwi sa pomalowane w kolorze innych
      drzwi , to o co chodzi ?
    • patriotaa Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie 19.03.09, 23:17
      Jeszcze nie słyszałem i nie widziałem takich urzędników idiotów.
      • bogi-j Re: Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie 19.03.09, 23:28
        Co to za debil zatwierdzil ten remont.(a moze $$$). Na calym swiecie (oczywiscie
        cywilizowanym) w domu wielorodzinnym wymaga sie aby drzwi, sciany dzialowe,
        etc.. zapobiegaly przenoszenia sie ognia, z jednego lokum do drugiego. Czy w
        Polsce se inne normy budowlane? Czy debilizm to powszechne zjawisko w tym kraju?
        Jakie zabespieczenie przed pozarem bedzie miec spiaca rodzina?
      • Gość: zmichalg Re: Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie IP: *.chello.pl 20.03.09, 03:04
        Niestety, urzędnicy mieli rację.
        Po pierwsze: samowolka budowlana jest zabroniona. Ja też kiedyś wymieniałem
        sobie drzwi i okna, ale zanim to zrobiłem, napisałem podanie do administracji
        spółdzielni.
        Po drugie: argument urzędników o utracie gwarancji jest jak najbardziej zasadny.
        Swego czasu mój brat chciał zainstalować na dachu bloku antenę satelitarną i
        przyścierwił ją do komina wentylacyjnego notabene świeżo wyremontowanego.
        Spółdzielnia kazała zdemontować. Raz: samowolka. Dwa: utrata gwarancji na komin
        od firmy, która go remontowała.
        • eti.gda Re: Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie 20.03.09, 15:16
          Po pierwsze: samowolka budowlana jest zabroniona. Ja też kiedyś
          wymieniałem
          > sobie drzwi i okna, ale zanim to zrobiłem, napisałem podanie do
          administracji
          > spółdzielni.

To gdzie jest taka spółdzielnia? U nas prawie wszyscy mają
          wymienione okna i drzwi, a spółdzielnia nie dość, że nikogo za to
          nie ściga, to jeszcze zachęca. Bo wymienione okna i drzwi na
          nowocześniejsze to zmniejszenie strat ciepła i mniejsze koszty
          ogrzewania. Spółdzielnia nawet zwraca część kosztów wymiany okien!
          Oczywiście okna muszą tak wyglądać, aby nie naruszały ogólnego
          wyglądu bloku, nie mogą to być jakieś fikuśne krateczki,jakieś
          kolorki, czy coś w tym stylu.
        • Gość: Gość Re: Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie IP: 62.69.202.* 23.03.09, 07:52
          Bez przerwy narzekacie na UE, że to sio i owo. Że tylko prostowanie
          bananów i durna biurokracja. Nic bardziej mylnego!

> Swego czasu mój brat chciał zainstalować na dachu bloku antenę
          satelitarną i
          > przyścierwił ją do komina wentylacyjnego notabene świeżo
          wyremontowanego.
          > Spółdzielnia kazała zdemontować. Raz: samowolka. Dwa: utrata
          gwarancji na komin
          > od firmy, która go remontowała.

Trzy - właśnie DZIĘKI UE I JEJ DYREKTYWOM - jest coś takiego
          jak "Prawo do Anteny". Nie wolno zabraniać odbioru telewizji
          satelitarnej! Takie jest - dobre! - prawo UE. KAŻDY obywatel UE ma
          PRAWO do odbioru TV satelitarnej - nawet jeżeli mieszka np. w
          zabytkowym budynku etc.

Jak widać na tym przykładzie - nie tylko trzeba być Europejczykiem,
          należeć do UE, znać OBOWIĄZKI i płacić składki. Trzeba jeszcze
          wiedzieć, co UE gwarantuje, jakie są PRAWA obywatela w UE.
      • Gość: szerszeń Re: Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.09, 06:27
        Tacy sami urzędnicy idioci pracują w Bielsko-Bialskich ADM-ach.
        Te pseudo zarządy należy natychmiast zlikwidować, mieszkania dać
        ludziom i zaraz będzie porządek.
        Jak masz swoje to oto dbasz.
        Wszelkie tzw. administracje okradają lokatorów (zła gospodarka
        środkami pochodzącymi z czynszów). Są siedliskiem korupcji na skalę
        bizantyjską. Okradają też gminy koszmarnie marnotrawiąc pieniądze
        przyznawane im z budżetu miasta.
        Na temat działalności zarządów budynków komunalnych można napisać
        tomy, a prokuratorzy, CBA i ABW miałyby w nich zatrudnienie na
        najbliższe 30 lat. Tyle bowiem czasu potrzeba aby tego raka korupcji
        i marnotrawstwa wypalić ogniem i żelazem.
        • eti.gda Re: Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie 20.03.09, 15:24
          Gość portalu: szerszeń napisał(a):

> ...Tacy sami urzędnicy idioci pracują w Bielsko-Bialskich ADM-ach.
          > Te pseudo zarządy należy natychmiast zlikwidować, mieszkania dać
          > ludziom i zaraz będzie porządek.

Ale w Bielsko-Bialskich spółdzielniach jest inaczej. Tu prawie
          wszyscy wymieniaja okna i drzwi, bo nowocześniejsze szczelne okna to
          zmniejszenie strat ciepła i obniżenie kosztów ogrzewania. Zresztą
          większość bloków jest juz ocieplona, co bez wymiany okien nie
          miałoby sensu. Spółdzielnia nawet zachęca do wymieny okien, a
          kiedyś zwracała część kosztów pod warunkiem, że nie skorzystało się
          z ulgi podatkowej (obecnie zniesionej).
    • Gość: wdz82 Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie IP: *.city-net.pl 19.03.09, 23:27
      alternatywy 4 się kłania
    • Gość: Dj Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie IP: *.gprs.plus.pl 19.03.09, 23:46
      Kamienica kosztowała 9 milionów złotych? To chyba najdroższy budynek mieszkalny
      w Polsce !! Zakładam, że jest tam ze 20 mieszkań... czyli średnia wartość
      mieszkania to 450 tyś złotych. Nawet we wsi Warszawa, w samym środku boomu,
      mieszkania budowane przez developerów (którzy przecież jeszcze na nich niemało
      zarabiali) tyle średnio nie kosztowały... Rozumiem, że to centrum Łodzi,
      kamienica - nie powiem - ładna. Ale jak miasto może budować tak drogo lokale
      socjalne!! No i jeszcze za taką cenę montują jakieś tandetne drzwi...

Swoją drogą... Ja dobrze zarabiam (uczciwie ciężko pracując) więc na taki lokal
      szans nie mam... z drugiej strony na Rezydencję Solaris też mnie nie stać. I
      znów PiSowska sprawiedliwość społeczna: Kilku nierobów oraz kolesie urzędników
      dostali mieszkania w takim miejscu !!
    • Gość: forest Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 19.03.09, 23:48
      Ja myslalem ze serial "ATERNATYWY" dotyczyl przeszlosci, a tu co? fragment
      dotyczacych brazowych zaslon w oknach ktore ktos powiesil zamiast
      zielonych-wymaganych: pytanie p. Aniola gospodarza domu "... i jak to bedzie
      wygladalo prosze pani? Jak gowno w lesie."
    • Gość: pinus Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie IP: 82.160.250.* 19.03.09, 23:52
      "Jak wszyscy w pionie wymienią drzwi, to zawali się ściana" - fajny komentarz,
      to pewnie gości też nie można przyjmować, bo jak zadużo ludzi w domu będzie to
      się kamienica rozpierdzieli :D
      • Gość: anihilator Re: Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 10:19
        Gość portalu: pinus napisał(a):

> "Jak wszyscy w pionie wymienią drzwi, to zawali się ściana" - fajny komentarz,
        to pewnie gości też nie można przyjmować, bo jak zadużo ludzi w domu będzie to
        się kamienica rozpierdzieli :D <

Regulamin przyjmowania gości jest do wglądu w administracji. Nieoficjalne źródła
        podają, że jednorazowo może być jeden gość na piętro, nie dłużej niż 30 minut,
        więc zapisy przyjmowane są już na 2034 rok.
        To samo dotyczy korzystania z toalet - jest wyznaczony grafik godzinowy, bo
        jakby wszyscy nagle zaczęli sr..., to by się rura zapchała, a zgodnie z zasadami
        wykorzystania funduszy unijnych rury nie . Jednoczesne spuszczenie wody przez
        dwóch, lub więcej, lokatorów może dodatkowo spowodować powstanie fali
        akustycznej zagrażającej konstrukcji budynku.
    • Gość: MisiekN dyr Chojancki jak "gospodarz domu" Anioł:D:D IP: *.173.18.24.tesatnet.pl 20.03.09, 00:03
      "Jak jeden lokator wstawi sobie drzwi metalowe, drugi drewniane, a trzeci białe, to jak to będzie wyglądało? Szpetnie - kończy dyrektor Chojnacki."
      A pamiętacie Alternatywy 4, szło mniej więcej tak:
      -No i jakie firanki pani powiesiła? - Anioł.
      -Brązowe - jedna z lokatorek.
      -A u mnie wiszą zielone. I jak to teraz wygląda? Jak gó...no w lesie.

Nic sie nie zmienia...
      • Gość: uchat Re: dyr Chojancki jak "gospodarz domu" Anioł:D:D IP: *.gl.digi.pl 23.03.09, 08:05
        Ja to jestem ciekaw jaki debil z asdministracji jest w stanie
        zobaczyc wszystkie drzwi do mieszkan równoczesnie?Bo tylko wtedy
        widac roznice.:))
        • Gość: mała Re: dyr Chojancki jak "gospodarz domu" Anioł:D:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 09:47
          On nie musi-zobaczyć-on i tak wie lepiej.Na tym właśnie polega jego
          praca.Dlatego właśnie,jak już wcześniej zauważyli forumowicze,do
          tego zawodu trzeba mieć szczególne predyspozycje.
    • Gość: bezimienna Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie IP: *.range86-150.btcentralplus.com 20.03.09, 00:03
      a czy unia europejska nie wymaga zeby drzwi spelnialy wymogi
      bezpieczenstwa? przedewszystkim przeciwpozarowego. to jakis
      absurd !!!!!!! co komu do tego ze jeden bedzie mial drzwi metalowe a
      drugi drewniane.
    • Gość: obserwator. Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie IP: 89.25.148.* 20.03.09, 00:25
      Jak to bylo w Alternatywy 4- Aniiol nakazal aby firanki czy zaslony byly takie
      same jak on ma w oknach aby to jakos wygladalo inaczej bedzie to "tfu"
      wygladac ]:->
    • dryhas Jeśli przed każdymi drzwiami w pionie stanie 20.03.09, 00:30
      człowiek ważący około 70kg,to zawali się ściana
    • Gość: K.O.ncrette Wymienili drzwi, więc stracą mieszkanie IP: 82.160.252.* 20.03.09, 00:41
      niedorzeczność naszych urzędników nie zna granic. skandal!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka