sm_chrobry 24.03.09, 13:11 jedno sprostowanie: kilkaset, a dokładniej - na jedny osiedlu Widzewa jest ich 181 szt. W całej Łodzi są ich tysiace !!! Dodatkowe fotki kwadratów: picasaweb.google.com/smchrobry/GazonyKwietnikiCembrowinyNaWidzewie# . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: łodzianka Re: Najbrzydsze miejskie kwietniki IP: *.toya.net.pl 24.03.09, 14:02 "kwietniki", "trawniki", "skwery" to miejsca na odpadki i psie sralnie. SM powinno gonić odpowiedzialnych za ten stan i bezwzględnie karać. Na marginesie kilka tzw kwietników stoi przed Urzędem m. Łodzi przy Piotrkowskiej 113 na zapleczu, w przejściu łączącym Piotrkowską z Aleją Kościuszki. To mówi samo za siebie, niestety. Wrażliwość urzędnicza, chłe, chłe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo dokładnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.09, 14:07 Gość portalu: łodzianka napisał(a): > "kwietniki", "trawniki", "skwery" to miejsca na odpadki i psie sralnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ouroboros picasaweb.google.com/Urban.Greene ry.Lodz 24.03.09, 14:59 tak wygląda zieleń w mieście Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakaroni Re: picasaweb.google.com/Urban.Greene ry.Lodz IP: *.wroclaw.mm.pl 24.03.09, 16:19 A co w tym miescie robi plastyk i architekt miasta? jesli nic, to nich odejda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianka Re: picasaweb.google.com/Urban.Greene ry.Lodz IP: *.toya.net.pl 24.03.09, 16:38 plastyk i architekt miasta to chyba jakaś ściema. Obowiązuje totalna samowolka. Na różowo "pomalowany" parter kamienicy na rogu Więckowskiego i Wólczańskiej polecam. Czy ktoś ma kontrolę nad tą samowolką i oszpecaniem miasta? Na co idą podatki? Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Najbrzydsze miejskie kwietniki 24.03.09, 16:48 Proszę o nieużywanie słowa "gazon" w odniesieniu do betonowych klocków. Gazon: sjp.pwn.pl/lista.php?co=gazon "trawnik ozdobiony krzewami i kwiatami" _____________ pl.wikipedia.org/wiki/Gazon "Duży ozdobny trawnik w kształcie prostokąta, koła lub owalu znajdujący się na podjeździe do pałacu lub dworu, otoczony wokół drogą dojazdową kończącą się bezpośrednio przed wejściem do rezydencji." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawelb Najbrzydsze miejskie kwietniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 18:34 Nie ma w Łodzi koordynatora d/s zieleni. Wydział środowiska robi swoje, wydział dróg swoje, Adm swoje. Najlepszy jest ogrodnik miasta, Pani która widzi same trudności i przeszkody. Czeka aż MY czyli społeczeństwo dojrzejemy do estetyki. Proszę sprawdzić jak wygląda Poznań czy Wrocław, może nie jest to mistrzostwo świata ale i tak w temacie zieleni są o parę długości przed nami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bw Najbrzydsze miejskie kwietniki IP: 91.193.160.* 25.03.09, 00:01 nie wiem co autor zdjęć miał na myśli robiąc zdjęcia gazonów w marcu przy temperaturze otoczenia 3 st. może pokażmy kwietniki w czerwcu... w sierpniu, może wtedy będzie o czym porozmawiać. myślę, że autor fotek baaardzo się nudził albo nie miał pomysłu na ciekawy artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola44 Re: Najbrzydsze miejskie kwietniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 07:53 jeszcze brzydsze kwietniki sa w Osielsku, a to ponoc najbogatsza gmina w Polsce. warto przyjechac i zobaczyc O Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rexer Re: Najbrzydsze miejskie kwietniki IP: *.toya.net.pl 25.03.09, 16:54 > nie wiem co autor zdjęć miał na myśli robiąc zdjęcia gazonów w marcu przy > temperaturze otoczenia 3 st. może pokażmy kwietniki w czerwcu... w sierpniu, > może wtedy będzie o czym porozmawiać. myślę, że autor fotek baaardzo się nudził > albo nie miał pomysłu na ciekawy artykuł. po prostu teraz gpo zrobilo akcje sadzenia kwiatkow wiec zauwazono inne kwietniki, redakcja wielokrotnie nie majac wlasnych pomyslow podpie...la cudze pomysly i robi to dalej nigdy nie dziekujac na forum uzytkownikom na temat. 5-6 lat temu bylo inaczej ale teraz nowe pokolenie siada do biurek, wiadomo jakie pokolenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Ach te akcje wyborczej...parkowanie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 17:28 Z tym parkowanie tez wyborcza akcje zrobila. Dopoki tematu nowego nie bylo to pisali. Potem jak nozem ucial. A jak parkowali na zakazach, trawnikach i chodnikach nadal w tym samych miejscach prostactwo parkuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanni Re: bw, Ty widzisz "gazony" w marcu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.09, 17:53 A ja widzę je od wielu lat przez cały rok. Mam nawet kilka takich klocków pod oknami. Nie wygląda to dobrze. Ogrodnicy SM w nieczęstych porywach sadzili w nich jakieś rośliny ozdobne. Ale te rośliny "znikały", a odnaleźć je można zapewne na działce jakiegoś "przedsiębiorczego" działkowca. Sam kiedyś zakupiłem taką roślinkę, posadziłem w pustym "gazonie", podlewałem, a za kilka dni sam widziałem jak pewna emerytka-złodziejka wykopała moją roślinkę. Wyzwałem babcię przez okno, a ona szybko uciekła, zabierając zielsko. "Gazony", pełne czy puste, pełnią jedną, bardzo ważną funkcję - one blokują wjazd samochodów na trawniki. Tam gdzie nie ma tych klocków z trawników zrobiono parkingi. Jacy ludzie takie gazony. Odpowiedz Link Zgłoś