Gość: Kasia IP: *.pai.net.pl 25.01.02, 22:31 No !!! Wreszcie!!! Takie wyznanie od Faceta ubranego ONLY w BLACK TIE - to jest coś!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia Re: _________________________do ChrisaBTO IP: *.pai.net.pl 25.01.02, 22:37 Zapomniałam o zegarku, ale to sie rozumie samo przez sie... Zapytam , tak , a proposem -jaka to maaarka??? (Pieees? Jaki pieees? Czy to jest moze taki maly, bialy ... rolexik? A moze to Rado? Ale moze tez byc Doxa? O,Boze , co ja tez tutaj....?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ChrisBTO Do Kasieńki IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 26.01.02, 13:21 Gość portalu: Kasia napisał(a): > No !!!> Wreszcie!!! > Takie wyznanie od Faceta ubranego ONLY w BLACK TIE - to jest coś!!! Dziękuję i Podtrzymuję: Aj lawju i Ty wiesz że Było Za Co. A dalej to jest taka licencia poetica jak w literaturze: 'w drzwiach stanął muskularny mężczyzna w futrzanej czapie', 'zerwała się z łóżka, szybko załozyła apaszkę i trampki i wybiegła na ulicę'. I tak dalej Abbreviation 'BTO' means 'Big Time Operator', and I'm very proud of this interationally famous nick, since several decades. Nie przeszkadza mi jego Całkiem Inne znaczenie w żargonie. Tak tak, to znaczy chciałem rzec: jes jes. BTW: BTO dopisane na zaproszeniu, ale takim poważniejszym, na Bankiet w Krzakach w jakiej ambasadzie (Garden Party), nie znaczy 'załóż muszkę', ale raczej 'przyjdź ćwoku w smokingu'. Muszą mnie wszedzie dobrze znać, bo raz w Erewaniu przylazłem na takie party do Hiszpanów w t-shircie i dzinsach. Jeszcze dobrze że to był tylko jakiś kurduplowaty Charge d'Affairs, a nie Jego Excelencja Ambasador. Zresztą on też wtedy nie wystąpił w Pierogu i Przy Szpadzie, jak by należało. Nikodem Dyzma znalazł zaproszenie na raut, gdzie też podano małym drukiem 'strój balowy - ordery'. To mniej więcej to samo. W zapoznanej już Sztuce Epistolografii Odręcznej, dział Zaproszalnictwa to w ogóle była cała Kultura i Sztuka: często umieszczano na zaproszeniach malutkie PPP (Proszę Przyjść Punktualnie) albo PPPP (proszę potwierdzić punktualne przyjście), czytałem że jakiś dowcipny odpowiedział zapraszającej hrabinie wytwornym liścikiem ze słowem DUPA co miało znaczyć 'Dziękuję Uprzejmie Przyjdę Akuratnie'. Zegarka nigdy nie noszę: czas nie jest moim problemem. Mam co prawda złotego Rolexa; na pewno jest Autentyczny i ze Szczerego Kruszcu, bo ma to jak byk napisane na tarczy, a ja święcie wierzę w Pisane, no i jeszcze ta cena: trzy dychy na bazarze ŁKS! Rączyny całuję, Kasieńko Twój na wieki Chris-Big-Time-Operator Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia ______________________________od Kasieńki IP: *.pai.net.pl 26.01.02, 14:16 Gość portalu: ChrisBTO napisał(a): > W zapoznanej już Sztuce Epistolografii Odręcznej, dział Zaproszalnictwa to w ogóle była cała Kultura i Sztuka: często umieszczano na zaproszeniach malutkie PPP (Proszę Przyjść Punktualnie) albo PPPP (proszę potwierdzić punktualne przyjście), czytałem że jakiś dowcipny odpowiedział zapraszającej hrabinie wytwornym liścikiem ze słowem DUPA co miało znaczyć 'Dziękuję Uprzejmie Przyjdę Akuratnie.< Pamietam sprzed wojny, ze to bylo wydarzenie autentyczne. Wielki polski rzeźbiarz, Jacek Puget (rodzina potem sie chyba zupelnie spolszczyla -takze w pisowni nazwiska -uzywając formy Puszet)dostal zaproszenie Pod Barany z dopiskiem R.S.V.P. No i odpisal , ze "Dziekuje Uprzejmie , Przybedę Akuratnie". Ale użył wyłącznie tego, co u mnie Wersalikiem zaznaczone. No i byl skandalik,czyli cos, co u nas wsadzonoby na Oślą Ławkę, a do czego my własnie umiejętnie zmierzamy. "Sługa, słuzka unizony"- Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: ______________________ do ChrisaBTO IP: *.pai.net.pl 27.01.02, 11:05 Prezesowi www.sweetlaugh.com/friends/index.html -Bestyjka Pierwsza Odpowiedz Link Zgłoś