Dodaj do ulubionych

Pędził 163 km/h. Zarobił 42 punkty

18.05.09, 12:29
Na obrzeżu Warszawy, na Puławskiej, przynajmniej raz godzinę jeździ taki ktoś. A policja? Mój Boże...
Obserwuj wątek
    • Gość: edytor Re: Pędził 163 km/h. Zarobił 42 punkty IP: *.214.c74.petrotel.pl 18.05.09, 13:29
      "nie oznakowanym" - ocena 1.
    • Gość: sadf pełno takich deebili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.09, 13:34
      jest na drogach. Niech sie cieszy, że nie zginął.
      • Gość: mrX Re: pełno takich deebili IP: 195.164.255.* 18.05.09, 13:55
        no, szkoda, że nie zginął, bo miałbyś możliwość napisania: na
        szczęscie jednego debila mniej...
        tak więc ja też się cieszę, że ów motocyklista Cię rozczarował :D
        • Gość: buc Re: pełno takich deebili IP: *.toya.net.pl 18.05.09, 15:12
          160 w zabudowanym, wyprzedzanie na zebrze. DEBIL Czesc :/
    • Gość: Utran Pędził 163 km/h. Zarobił 42 punkty IP: 217.116.98.* 18.05.09, 13:36
      Ehehehe.. to mój kolega jechał :D
      • Gość: x Re: Pędził 163 km/h. Zarobił 42 punkty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.09, 16:14
        powiedz swojemu koledze, że jest debilem.
        ty też jesteś debilem, bo się cieszysz jak głupi do sera.
    • Gość: mocart Pędził 163 km/h. Zarobił 42 punkty IP: *.hortex.pl 18.05.09, 13:50
      znowu nagonka na motocyklistów... a kierowców aut, co wyprzedzają na trzeciego i
      "grzeją" czasem więcej niż 163 km/h jakoś nie opisują w gazetach... przecież to
      takie codzienne... ;)
      • wojcikmarcin Re: Pędził 163 km/h. Zarobił 42 punkty 18.05.09, 14:32
        Dobra ironia ale nie każdy zrozumie.
        Natomiast na pewno jakby koleś wpakował się w auto wyjeżdżające z
        podporządkowanej to na bank było by że "kolejny debil w puszce wymusił
        pierwszeństwo na grzecznym motocykliście"

Za jazdę motocyklem z taka prędkością powinien być zakaz prowadzenia przez
        minimum przez 5 lat. Biorąc pod uwagę masę oraz wielkość to był to pocisk na 2
        kołach. I niech obrońcy warzywek nie marudzą na temat aut jadących z taka
        prędkością bo jest to margines.
        • Gość: Przygoda Re: Pędził 163 km/h. Zarobił 42 punkty IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.05.09, 15:33
          Margines to kierowcy jezdzacy zgodnie z przepisami, jak auto jedzie 160 km/h to
          "jedzie szybko", motocyklem jedzie "samobojca" lub "warzywko"! Popatrz na
          statystyki, 80% wypadkow z udzialem jednosladu powoduja kierowcy puszek!
          • wojcikmarcin Re: Pędził 163 km/h. Zarobił 42 punkty 18.05.09, 17:26
            Właśnie przez takie interpretacje jak napisałem w moim poście. Zwróć uwagę że
            nikt nie ma pretensji do motocyklistów poruszających się np. czoperami czy tez
            prowadzących skutery. Wiesz dlaczego? Bo nie pajacują na drodze tak jak to mają
            w zwyczaju warzywa na ścigaczach.
            A co do jazdy 160 km/h. Jeżeli byś zrobił statystykę aut jadących, a obniżmy,
            130 km/h w mieście to by Ci wyszedł ułamek procenta no powiedzmy pojedyncze
            procenty jeżeli to samo kryterium byś zastosował do motocyklistów wyszły by Ci
            dziesiątki procentów. Kolejna sprawa sam sposób jazdy. W niedzielę wybrałem się
            na spacer. część drogi pokonuję wzdłuż Piłsudskiego. Na światłach przy Tulipanie
            stoi sobie przyszłe warzywko. Zapal się zielone. Opór. Błyskawicznie nabiera
            prędkości przy jednoczesnym bardzo dużym hałasie silnika osiągającego 10 tyś
            obrotów. I potem ostre hamowanie bo są kolejne światła na wysokości bodajże
            ulicy suchej. To jest normalna jazda? Chcesz następny przykład? Godzina 18,
            wracam z pracy jadąc Rokicińską w stronę śródmieścia. Auta jada ok 70-80 km/h
            czyli normalna prędkość jazdy (droga prosta, równa bez przejść dla pieszych, tak
            wiem że jest ograniczenie do 50). Przy widzewskiej auta dodatkowo zwalniają z
            uwagi na fotoradar powodując większe zagęszczenie pojazdów na jezdni a co robi
            warzywko? Przyspiesza i przeciska się na grubość lakieru między samochodami.
            Zaraz pewnie napiszesz że nie ma przepisu który by zabraniał takiego
            wyprzedzania. Tak masz rację ale jest jeszcze coś takiego jak sprowadzenie
            zagrożenia w ruchu i ci debile na dwóch kółkach właśnie tak jeżdżą.
            • Gość: ag Re: Pędził 163 km/h. Zarobił 42 punkty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 22:02
              > Jeżeli byś zrobił statystykę aut
              Statystycznie to ma masz jakieś 0,0001% szans, że zabije
              cię "pędzący" motocykl, 1% że "szybko jadący" samochód. Na 98%
              natomiast skończysz żywot z powodu raka, zawału, udaru itp. Więc
              mierz swoje fobie adekwatnie do zagrożenia, pamiętając że nadmierne
              denerwowanie się np. na motocyklistów jest przyczyną groźnych chorób
              (szczególnie tych w/w) i śmierci. Spokojnie martw się o siebie, nie
              o "debili".
              • wojcikmarcin Re: Pędził 163 km/h. Zarobił 42 punkty 19.05.09, 21:41
                może gdyby debile na ścigaczach nie budzili mi dziecka to bym miał do nich inne
                podejście?
            • Gość: kris Re: Pędził 163 km/h. Zarobił 42 punkty IP: 80.51.31.* 18.05.09, 22:55
              Szanowny wojcikmarcin
              Widzę, że nazywasz motocyklistę warzywkiem odnoszę zatem wrażenie, że jakiś
              motocyklista sprawił, że inni nazywają Ciebie rogaczem, a może nie stać Ciebie
              na sportowy motocykl, lub Twoja fizjonomia i umiejętność utrzymania równowagi
              nie pozwalają na poruszanie się sportowym motocyklem? Zawiść przez Ciebie
              chłopie przemawia, a jad z Ciebie cieknie jak ze starego Ursusa.
              • parkomat Re: Pędził 163 km/h. Zarobił 42 punkty 18.05.09, 22:59
                Jak fizjonomia może uniemożliwiać poruszanie się sportowym motocyklem? Że co,
                długi nos nie mieści się w kask?
              • wojcikmarcin Re: Pędził 163 km/h. Zarobił 42 punkty 19.05.09, 21:46
                Nie potrzebuję posiadać sportowego motocykla żeby poczuć się mężczyzną. A jad ze
                mnie cieknie? Tak pewnie masz rację. Jestem uprzedzony do warzywniaków na dwóch
                kółkach. Szczególnie wtedy gdy codziennie budzą mi dziecko przejeżdżając z
                rykiem 10 tyś obrotów obok moich okien.
                • Gość: mrX Re: Pędził 163 km/h. Zarobił 42 punkty IP: 212.180.168.* 19.05.09, 21:54
                  tzn. powinieneś mieć pretensje do konstruktorów motocykli? bo to
                  przecież oni zaprojektowali i wyprodukowali pojazdy, które są takie
                  głośne!

wg. Twojego rozumowania, to Ci, którzy mieszkają obok lotniska lub na
                  trasie lądowania/startowania samolotów powinni mieć pretensje do
                  pilotów o to, że nie dają dzieciom spać!

a mężczyzną to może i jesteś, ale chyba strasznie głupim lub
                  niezwykle bezzasadnie uprzedzonym... współczuje małżonce :(
                  • Gość: ag Dla tych co lubią czegoś się dowiedzieć a nie tylk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 23:09
                    Dla tych co lubią czegoś się dowiedzieć, a nie tylko bić pianę.
                    Zwracam uwagę na szybkość przy jakiej test wykonywano oraz
                    zniszczenia samochodu. Dają też do myślenia dane procentowe o
                    przyczynach zderzeń.
                    • Gość: ag Link: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 23:11
                      www.scigacz.pl/Crash,test,motocykla,w,PIMOT,9374.html
                    • Gość: mrX Re: Dla tych co lubią czegoś się dowiedzieć a nie IP: 195.164.255.* 20.05.09, 09:18
                      dzięki za linka ;)
                      a swoją drogą to nie trzeba wczytywać się w testy, aby zrozumieć, że
                      zderzenie przy 163 km/h miałoby masakryczne kosekwencje...
                      choć znam ludzi, którzy wyszli z takich opresji praktycznie bez
                      szwanku - ale to się nazywa szczęście (BARDZO DUŻE szczęście)

ag: ja nie biję piany, tylko próbuje dyskutować, a to co
                      zaprezentował mój przedówca było niczym innym niż bezsensownymi
                      argumentami i w mojej poprzedniej wypowiedzi zaprezentowałem podobny
                      tok myślenia w stosunku do samolotów
                  • wojcikmarcin Re: Pędził 163 km/h. Zarobił 42 punkty 21.05.09, 09:08
                    Bzdury gadasz a już przytaczanie przykładu z samolotem jest totalnym idiotyzmem.
                    Czy motocyklista jadąc od skrzyżowania do skrzyżowania musi doprowadzać silnik
                    do 10-12 tys obrotów? Nie. Można to zrobić jadąc z obrotami na poziomie 4-5 tyś.
                    Czy pilot samolotu może zmniejszyć ciąg silników podczas lądowania? Na to
                    pytanie odpowiedz sobie sam.
                    • Gość: mrX Re: Pędził 163 km/h. Zarobił 42 punkty IP: 195.164.255.* 21.05.09, 13:58
                      hahaha! dobre!
                      motocyklista ma prawo wkręcać maszynę na 10 tyś., aby dojechać do następnego skrzyżowania chyba, że jeździ chopperem, wtedy wystarczy 4-6 tyś.
                      skoro motocykl ma takie możliwości, to z jakiego powodu jego kierowca miałby z nich nie korzystać?
                      jeśli ktoś mieszka obok ulicy, to musi się liczyć z pewnymi niedogodnościami...
                      absurdem jest sytuacja, która pojawiła się przy jedynym w Polsce torze wyścigowym (Przeźmierowo obok Poznania) ludzie mieszkający obok toru (który był od wielu lat i wprowadzili się tam stosunkow niedawno) oprotestowali tor, że niby jest dla nich za głośno!
                      przez co AW zmuszony został do zablokowania treningów motocyklowych w weekend i ograniczył eliminacje Mistrzostw Polski do ... jednej!
                      tylko dlatego, że ludzie, którzy mieszkają obok, a wprowadzili się w ciągu ostatnich kilku lat, nagle stwierdzili, że tor jest dla nich problemem... ehhh...
                      i teraz taki amator wyścigów (jak ja) może jedynie rozkładać ręce, bo jakakolwiek próba dialogu z tymi ludźmi (podejmowana wiele razy) była przez nich całkowicie ignorowana :(
                      więc wybacz, że czepiam się uciążliwego dla Ciebie (i Twojej rodziny) dźwięków motocykla, ale jestem na tym punkcie bardzo wyczulony...

więc ja cały czas będę twierdził, że skoro są możliwości sprzętowe, z homologacją na drogi publiczne, to dlaczego miałbym z nich nie korzystać?

dodatkowo dodam, że motocykle z homologacją wynoszącą więcej niż 98 dB nie mogły wjeżdżać na tor w Przeźmierowie, bo mieszkańcy odwołali się do ustawy sprzed 20 lat!
                      tak więc mogłem jeździć tym motocyklem w okolicach toru, ale wjazd na tor, by potrenować, już był zabroniony - paranoja (na szczęście AW udało się ten problem wyrugować w przeciągu 2-3 miesięcy)

• wojcikmarcin Re: Pędził 163 km/h. Zarobił 42 punkty 21.05.09, 21:46
                        Auto też ma możliwość wykręcenia do 5 - 6 tysięcy powodując ryk jednak kierowcy
                        robią to marginalnie natomiast motocykliści robią to nagminnie jakby bez tego
                        nie mogli żyć. Jadąc na niższych obrotach krzywda by im się nie stała. Sytuacja
                        z torem to paranoja. Tutaj przyznaję Ci rację. Tor jest od tego żeby tam jeździć
                        nawet z 15 tyś obrotów (nie wiem czy są takie motocykle, nie znam się) natomiast
                        na jezdni oprócz przepisów obowiązuje jeszcze coś takiego jak kultura jazdy a
                        jeżdżenie z 10 tyś obrotów powodując jednocześnie hałas przelatującego
                        odrzutowca kulturalnym nie jest.
                        • Gość: mrX Re: Pędził 163 km/h. Zarobił 42 punkty IP: 195.164.255.* 22.05.09, 12:02
                          Hmmm... Mój motocykl kręci się do 17 tys.
                          Jak ruszam, to w sekundę mam 6-8, potem 11, potem 15...
                          Startując ze świateł do świateł (odcinek 100m), starając się nieraz
                          zdążyć na zmianę świateł, wkręcam mocniej/szybciej...
                          Nawet jeśli jadę spokojnie, to 8-10 tys. pojawia się dość szybko, a
                          sportowy wydech ma dość specyficzny dźwięk, itd.

Panie Marcienie: ja zawsze twierdzę, że są kibice i kibole, są
                          motocykliści i debile. Cóż tak było i będzie. Tylko szkoda, że przez
                          tych debili ludzie generalizują i naznaczają wszystkich motocyklistów
                          jako debili.
          • Gość: motocyk Re: Pędził 163 km/h. Zarobił 42 punkty IP: *.152.155.246.dsl.dynamic.eranet.pl 18.05.09, 23:57

Ja nie nazywam ich warzywami, tylko obornikiem na dwóch kółkach, bo
            tylko tyle z nich zostaje.
      • Gość: rowerzysta Re: Pędził 163 km/h. Zarobił 42 punkty IP: *.toya.net.pl 18.05.09, 15:31
        Mocart, człowieku, przecież to artykuł o motocykliście, a nie o
        kierowcy samochodu, tak więc czego oczekujesz? Może rozpoczęcia
        dyskusji nt dzieci co na sankach z górki zjeżdżają powyżej 50 km/h.
        A nawiązując do głównego tematu. Cieszę się, że tak się stało i nie
        mam zamiaru bronić tego "debila", bo stworzone przez niego
        zagrożenie, lekkomyślność mogło zrobić więcej złego, niż dobrego.
        Niestety "debili" nie brakuje zarówno pośród motocyklistów,
        kierowców samochodów, a także rowerzystów. Ale niestety pomimo
        najostrzejszych kar jest to problem społeczny, którego nie da się
        całkowicie wyeliminować.

Brakuje mi łagodnego słowa w j. polskim, które pasowałoby do
        bezmyślnego użytkownika ruchu drogowego. Przychodzi mi na myśl tylko
        słowo "debil" które odnosi się zarówno do motocyklem, samochodem, a
        nawet rowrem "bez trzymanki" po ulicy narażając innych na szkody.

Szkoda, że się nie wytłumaczył, że na obiad do mamy pędzi - wtedy
        może by mu uwierzyli.
        • Gość: hgfd Re: Pędził 163 km/h. Zarobił 42 punkty IP: *.wroclaw.vectranet.pl 18.05.09, 20:15
          za wpie**** sie na trzeciego miedzy dwa auta - czy wyprzedzajac, czy w korku -
          po kieszeni. i nie dyskutujcie nawet. Naklejki "patrz w lusterka" tez se
          wsadzcie! rozdaje nowe naklejki "mysl za prowadzacych scigacze, bo oni nie maja
          na to czasu"
      • Gość: x Re: Pędził 163 km/h. Zarobił 42 punkty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.09, 16:14
        popłacz się
    • Gość: shoo Re: Pędził 163 km/h. Zarobił 42 punkty IP: 217.96.70.* 18.05.09, 15:42
      raz na godzine? Chyba ze liczysz srednia z calej doby, bo 7-10 i 15-19 raczej
      sie nie da, natomiast o pozostalej porze to raczej co 20 minut.
    • Gość: mimi Pędził 163 km/h. Zarobił 42 punkty IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.05.09, 21:30
      a wystarczy dziecku zabrac zabawke zwana samochodem/motocyklem
      ale nie zawsze, to by byla zbrodnia kradziezy i oczywiscie unia by sie ujela,
      ale na 15 lat to dlaczego nie
      w Kanadzie zabiera sie pojazd za przekroczenie predkosci o 50%
      i minimum 5000 dolarow grzywna bez mozliwosci odwolania
      i prawo jazdy na dluuuuzszy czas, bez mozliwosci odzyskania

zabawek, rowniez klockow lego, nalezy uzywac racjonalnie

i z innej beczki
      czy w polsce sa mandaty w wysokosci 10-krotnej pensji?
      a powinny
      bo taki jeden facio, ktorego niestety troche znam, to kolekcjonuje te papierki
      po 100-200 zl, by se pokoj wytapetowac
      a te po 20.000 to by raczej szanowal

no to bawta sie dalej w udawanie scigania nieudawanych przestepcow
      powodzenia
    • Gość: herman witt Taaaaaaak, przecież o wiele większe zagrożenie IP: *.gl.digi.pl 18.05.09, 21:50
      stanowi rowerzysta po wypitym jednym piwie,dlatego odbiera mu się prawo
      jazdy.Co za durny kraj,litości.
      • Gość: herman witt No a potem,bym zapomniał, idzie siedzieć. IP: *.gl.digi.pl 18.05.09, 21:53
      • Gość: ministrant Re: Taaaaaaak, przecież o wiele większe zagrożeni IP: *.152.155.246.dsl.dynamic.eranet.pl 19.05.09, 00:05
        Gość portalu: herman witt napisał(a):

> stanowi rowerzysta po wypitym jednym piwie,dlatego odbiera mu się
        prawo> jazdy.Co za durny kraj,litości.

To nie Kraj durny, tylko durnie w nim mieszkają, durnie stanowią
        prawa i durnie je egzekwują. W tej sytuacji trudno oczekiwać
        normalności.
    • Gość: Mieszko Pędził 163 km/h. Zarobił 42 punkty IP: 80.51.31.* 18.05.09, 22:46
      Jazda motocyklem w deszczu jest bardzo niebezpieczna, zatem należy docenić
      fakt, że motocyklista zachował trzeźwość umysłu, i nie stracił zimnej krwi w
      obawie przed zbliżającą się nawałnicą. Wyrazy podziwu i gratulacje dla policji
      za opanowanie radiowozu pozwalające na dogonienie motocykla.
    • Gość: ag Zagadka logiczna, ciekawe kto rozwiąże: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 22:54
      Zagadka logiczna, ciekawe kto rozwiąże:
      W zeszłym roku zginęło 186 motocyklistów, najczęściej "pędzących".
      Przyjmijmy, że wbrew powszechnej opinii zaledwie od 20% udało się
      pozyskać organy do przeszczepu, czyli ok. 40 osobom dzięki tzw. moto-
      dawcom uratowano życie.
      W tym samym czasie kilka postronnych osób, przyjmijmy nawet z
      okładem że 10, straciło życie z winy "pędzących" motocyklistów.
      Czyli że statystyczny Polak ma 4 razy większe szanse że "szaleniec-
      samobójca-dawca-debil" uratuje go a nie zabije.
      Dlaczego więc nie ma dla tej grupy ludzi szacunku, a ich hobby jest
      powszechnie potępiane i z zaciekłością zwalczane, hę?
      Tyle tutaj mądrych i rozsądnych, to na pewno wiedzą. Czekam z
      niecierpliwością.
      • Gość: rower Re: Zagadka logiczna, ciekawe kto rozwiąże: IP: *.152.155.246.dsl.dynamic.eranet.pl 19.05.09, 00:08
        Gość portalu: ag napisał(a):
        > Tyle tutaj mądrych i rozsądnych, to na pewno wiedzą. Czekam z
        > niecierpliwością.

Niestety nie doczekasz się bo statystycznie ilość durniów jest
        większa w tym kraju a demokracja polega na tym, że większość stanowi
        prawa i warunki.
      • Gość: do ag Re: Zagadka logiczna, ciekawe kto rozwiąże: IP: *.chello.pl 19.05.09, 04:42
        Przyjmijmy, że wbrew powszechnej opinii zaledwie od 20% udało się
        > pozyskać organy do przeszczepu,

mylisz sie z reguły jak ginie motocyklista to nie ma z niego co zbierać
        może z tych 186 co zginęli na drogach to jakimś cudem z 3 może 4 udało sie
        pozyskać jakiś organ
        • Gość: ag Re: Zagadka logiczna, ciekawe kto rozwiąże: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 10:33
          > mylisz sie z reguły jak ginie motocyklista to nie ma z niego co
          > zbierać

Tak? A skąd ta wiedza? Pracujesz w firmie uprzątającej zwłoki?
          Zdecydowana większość dawców to ofiary wypadków, które odniosły
          nieodwracalne obrażenia mózgu. Dotyczy to szczególnie motocyklistów,
          bo kask stanowi ograniczoną ochronę. Więc szacunek proszę, bez
          oklasków.

Dodam jeszcze, że termin moto-dawcy z upodobaniem używany przez
          forumowych onanistów, wziął się z powszechnego wsród motocyklistów
          oddawania krwi.
          • Gość: ga Re: Zagadka logiczna, ciekawe kto rozwiąże: IP: *.152.153.114.dsl.dynamic.eranet.pl 19.05.09, 14:22
            Oprócz termi nu moto-dawca, jest jeszcze termin obornik na dwóch
            kołach.
        • Gość: rowerek Re: Zagadka logiczna, ciekawe kto rozwiąże: IP: *.152.153.114.dsl.dynamic.eranet.pl 19.05.09, 14:18
          Gość portalu: do ag napisał(a): > mylisz sie z reguły jak ginie
          motocyklista to nie ma z niego co zbierać > może z tych 186 co
          zginęli na drogach to jakimś cudem z 3 może 4 udało sie> pozyskać
          jakiś organ.

Lepszy cyc niż nic. Dobrze, że chociaż tych 3 może 4 w swoim całym
          życiu przysłuży się czemuś, czy komuś po raz pierwszy i ostatni.
      • Gość: ag Rozwiązanie zagadki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 10:42
        Przyczyn jest wiele, wszystkie wynikają z powszechnej głupoty:
        1. Bo media straszą i sterują ludźmi, a straszenie motocyklistami
        dobrze się sprzedaje. Czy gdyby to kierowca samochodu zdobył 42 pkt
        w gazecie ukazałby się artykuł?
        2. Bo ludzie boją się tego co nietypowe, nieznane. Na tej zasadzie
        boją się np. świńskiej grypy mimo, że jest równie niegroźna jak
        zwykła.
        3. Bo ludzie nie potrafią oszacować prawdopodobieństwa i wielkich
        liczb. Np. szansa że zginiemy w wypadku samolotu jest kilka tysięcy
        razy mniejsza niż że zginiemy w taksówce jadąc na lotnisko. Czy ktoś
        bije brawo gdy taksówkarz dojeżdża na miejsce? Kolejki przed
        Totolotkiem to już kliniczny przykład powszechnej głupoty.
        Można by dalej pisać ale po co? Głupia większość nie zrozumie, mądra
        mniejszość wie to sama. Rządzący i media sprzyjają większości, nawet
        jeśli sami (są takie przypadki) nie są głupi.
    • babaqba Pędził 163 km/h. Zarobił 42 punkty 19.05.09, 03:32
      Zaraz, bo nie rozumiem. Stało się coś? Jakiś wypadek? Nie? To skąd
      taka kara? Aaaa, bo mogło się stać? To dowalcie mu też za gwałt. Facet
      ma także takie możliwości.
      • Gość: moi Re: Pędził 163 km/h. Zarobił 42 punkty IP: 217.173.195.* 19.05.09, 07:49
        z powodu złamania kilku przepisów drogowych...?
        • eliksir Re: Pędził 163 km/h. Zarobił 42 punkty 19.05.09, 08:09
          Ja bym mu jeszcze dolozyl przynajmniej 48 za probe ucieczki. Polezalby na dechach to moze by sie nauczyl on (i czytajacy o tym) ze 'gluchota' kosztuje.
          Przekaz artykulu jest taki ze warto uciekac, jak sie uda to super, jak nie to zaplacimy mandat i stracimy prawko, co w wypadku opisywanym by sie stalo rowniez gdyby sie od razu sam zatrzymal. Uciekajac nic nie ryzykowal poza zyciem innych uzytkownikow drogi.
          • Gość: mrX Re: Pędził 163 km/h. Zarobił 42 punkty IP: 212.180.168.* 19.05.09, 21:45
            prowadziłeś kiedykolwiek sportowy motocykl z prędkością 163 km/h i
            wiesz ile dźwięków z zewnątrz dociera do twoich uszu przebijając się
            przez: pęd powietrza + pracę silnika + kask + kominiarkę?
            więc teraz przeprowadź sobie eksperyment myślowy i imaginuj!

poza tym zapomniałem, że każdy kierowca (bez względu na pojazd)
            doskonale rozpoznaje policję w nieoznakowanym samochodzie, który
            przed chwilą wyprzedził!

Twoje argumenty są pozpodstawne!
            • wojcikmarcin Re: Pędził 163 km/h. Zarobił 42 punkty 21.05.09, 09:32
              > prowadziłeś kiedykolwiek sportowy motocykl z prędkością 163 km/h i
              > wiesz ile dźwięków z zewnątrz dociera do twoich uszu przebijając się
              > przez: pęd powietrza + pracę silnika + kask + kominiarkę?
              > więc teraz przeprowadź sobie eksperyment myślowy i imaginuj!

Gdyby jechał w miarę normalnie. Nie mówię że że 50 w terenie zabudowanym ale
              powiedzmy to 80km/h to i nie było by problemu z pędem powietrza jak i z pracą
              silnika. Tak samo jak nieznajomośc prawa nie usprawiedliwia jego łamania tak
              samo to że pęd powietrza + praca silnika - bla bla nie może być
              usprawiedliwieniem w tej sytuacji.
              • Gość: mrX Re: Pędził 163 km/h. Zarobił 42 punkty IP: 195.164.255.* 21.05.09, 14:17
                zapewniam Cię, że niektóre choppery jadące 60 km/h robią taki hałas,
                że włączają się alarmy w stojących samochodach, więc kierowca też by
                nie usłyszał syreny

pęd powietrza w dobrym kasku jest nieznośny (sprawy wentylacji - duży
                przepływ powietrza redukuje pocenie się głowy), więc niektórzy
                używają stoperów do uszu

znam ludzi, którzy mieli podobne przypadki - nie słyszeli syren
                policji na autostradzie...
                btw - policja w Vectrze ich ładnie dogoniła i odpowiednio ukarała

• rajmunde Re: Pędził 163 km/h. Zarobił 42 punkty 19.05.09, 08:38
        Jesli karaliby za mozliwosci to juz bys mial wyrok za glupote.
        Gdyby sie cos stalo facet odpowiadalby (jesli zylby nadal) za
        morderstwo a tak odpowie tylko za wykroczenia.

pozdrawiam
        • Gość: mrX Re: Pędził 163 km/h. Zarobił 42 punkty IP: 212.180.168.* 19.05.09, 21:49
          a Ty nie waż się prowadzić samochodu, bo możesz zabić jakieś dziecko!
          bo mając możliwości (samochód) stanowisz śmiertelne zagrożenie dla
          dzieci!!!
      • Gość: alien Re: Pędził 163 km/h. Zarobił 42 punkty IP: *.net.autocom.pl 19.05.09, 10:18
        rozumie ze ty wlepilbys mu punkty dopiero jakby byly ze 3 ofiary smiertelne ..
        przestepstwo drogowe - 10
        spow. zagrozenia ruchu - 6
        przejscia za kazde - 9
        sygnaly swietlne - 6
        linia ciagla - 5
        predkosc - 10
        i jeszcze kilka mozna by znalezc wiec zanim cos napiszesz to przestudiuj temat
        • Gość: mimi Re: Pędził 163 km/h. Zarobił 42 punkty IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.05.09, 02:28
          >>>Tyle tutaj mądrych i rozsądnych, to na pewno wiedzą. Czekam z
          niecierpliwością.

Oki-doki, ja ci powiem
          jedziemy se, ja prowadze (nie mieszkam w polszuni), motocyklita na gazie wyprzedza z predkoscia dwa razy wieksza od swiatla, mowie - o, dawca przemknal, za chwile korek, objazd, dojezdzamy do korka z drugiej strony, helikopter stoi na czteropasmowce, kupy zlomu tu i tam, biora od facia nerki, mowi dziewczyna w polsce mieszkajaca, a co przewidywalem pytam?, cisza, jedziemy, przemknal motocyklista z predkoscia trzy razy swiatlo, ty juz lepiej nic nie mow, powiedziala dziewczyna
          zamknalem morde, przecie nie bede polakow zabijal, nie?????
          • Gość: mrX Re: Pędził 163 km/h. Zarobił 42 punkty IP: 195.164.255.* 20.05.09, 09:29
            fenomenalne! szacun! brawo! widzę, że jesteś z siebie dumny... może
            byś tak trochę pozabijał tych, którzy wsiadają za kółko w stanie
            nietrzeźwym? ;)
            • wojcikmarcin Re: Pędził 163 km/h. Zarobił 42 punkty 21.05.09, 09:29
              > fenomenalne! szacun! brawo! widzę, że jesteś z siebie dumny... może
              > byś tak trochę pozabijał tych, którzy wsiadają za kółko w stanie
              > nietrzeźwym? ;)
              hmmmm kto wie czy nie było by to dobre rozwiązanie. :)
              • Gość: mrX Re: Pędził 163 km/h. Zarobił 42 punkty IP: 195.164.255.* 21.05.09, 14:20
                ok, może zabójstwo było by przesadą, ale...
                do cholery jasnej! ile ludzi musi jeszcze przez 'wypitych' ucierpieć,
                aby policja w końcu coś zaczęła z tym robić?!
                a może problem nie leży jedynie w rękach wymiaru sprawiedliwości,
                tylko ludzi, którzy stosują tzw. 'ciche przyzwolenie' na prowadznie
                pojazdów na tzw. podwójnym gazie?

• wojcikmarcin Re: Pędził 163 km/h. Zarobił 42 punkty 21.05.09, 22:07
                  Fakt że niestety w Polsce jest na to przyzwolenie. "No wypij piwko przecież
                  jedziesz dopiero za godzinę". Nigdy nie prowadziłem auta nawet po symbolicznej
                  lampce szampana. Nigdy też nie proponowałem alko komuś kiedy wiedziałem że ten
                  ktoś ma jechać.
                  • Gość: mrX Re: Pędził 163 km/h. Zarobił 42 punkty IP: 195.164.255.* 22.05.09, 12:09
                    Pozwolę sobie jedynie dodać, że jest jeszcze jedne problem
                    pojawiający się raczej na całym świecie - przemęcznie i zasypianie za
                    kierownicą. Tego się najbardziej obawiam.
                    Notabene spotkałem kiedyś motocyklistę, który zdeżył się czołowo z
                    samochodem, w którym kierowca zasnął i zjechał na jego pas, tuż przed
                    samym motocyklem.
                    Obaj jechali bardzo szybko i jak się okazało, to właśnie szybkość
                    uratowała chłopakowi życie - nałożone na siebie siły wybiły go ponad
                    samochód i w miarę bezpiecznie wylądował kilkanaście metrów dalej
                    (pełen kobinezon + żółw).
                    Gdyby jechał (jechali) wolniej, to pewnie wleciałby przez szybę.
                    Ale i tak to podciągam pod kategorię szczęścia niż rutyny ( która
                    może uratować życie).
    • Gość: mrX Pędził 163 km/h. Zarobił 42 punkty IP: 195.164.255.* 21.05.09, 14:16
      zapewniam Cię, że niektóre choppery jadące 60 km/h robią taki hałas,
      że włączają się alarmy w stojących samochodach, więc kierowca też by
      nie usłyszał syreny

pęd powietrza w dobrym kasku jest nieznośny (sprawy wentylacji - duży
      przepływ powietrza redukuje pocenie się głowy), więc niektórzy
      używają stoperów do uszu

znam ludzi, którzy mieli podobne przypadki - nie słyszeli syren
      policji na autostradzie...
      btw - policja w Vectrze ich ładnie dogoniła i odpowiednio ukarała

• zarone Ograniczniki prędkości 28.05.09, 21:55
      Proste rozwiązanie- ograniczniki prędkości montowane w każdym
      motocyklu i samochodzie. I po kłopocie. Jak motocyklista lub
      kierowca zdemontuje ogranicznik, to konfiskata motocykla lub
      samochodu, zabranie prawa jazdy i ewentualnie grzywna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka