johnkruger1984 04.06.09, 11:44 Witam Wie ktos, gdzie można znaleźć pole słonecznikowe w województwie łódzkim? (tylko nie 2-3 sloneczniki, tylko żeby ich troche było;) ) dzieki z góry Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lew_konia Re: pole słoneczników w łódzkiem 04.06.09, 14:26 Słonecziki o tej porze roku dopiero zaczynają wychylać spod ziemi swoje łodyżki. Zanim zobaczymy słonecznikowe pole minie jeszcze sporo czasu. Warto zapytać w Agencji Rynku Rolnego - tam rejestowane są rodzaje upraw ze względu konieczność ustalenia wysokości dopłat z UE. Odpowiedz Link Zgłoś
johnkruger1984 Re: pole słoneczników w łódzkiem 04.06.09, 21:46 pleneru na pewną okazję;) to kiedy można się spodziewać dojarzałych słoneczników? Odpowiedz Link Zgłoś
17marta Re: pole słoneczników w łódzkiem 05.06.09, 08:56 Hm... jest takie pole... ooooogromniaste!!! słoneczniki az po widnokrag ale... daleko bo pod Lwowem. Sama tam na plener jechałam ale warto było (w sumie raptem 5 godzin w jedną i 5 w drugą) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: \M. Re: pole słoneczników w łódzkiem IP: *.ericpol.pl 05.06.09, 13:42 hmmm... szukam też takiego miejsca i przypuszczam, że na podobną okazję ;) ba nawet znalazłem, prawie. znalazłem post na forum nikona gdzie było takie miejsce namierzone, sfotografowaen, dojazd opisany. Linka zbookmarkowałem sobie ale jak ostatnio tam wlazłem to niestety posta wcięło. Pisałem do adminów forum ale niestety wszystko w /dev/null czyli dla nieinżynierów w czarną d.... link to forum.nikon.org.pl/showthread.php?s=7589f626e8bc92ef942e1626a0d42e0b&t=66103 jakby ktoś coś wymyślił wiecej to chętnie się dowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
staahoo Re: Już kwitną... 29.06.09, 21:42 ...Oszkowic, Brzozowa, Bielaw, Janinowa.....pola słonecznikowe widziane w niedzielę 28 bm.. Początki kwitnienia. Odpowiedz Link Zgłoś