pluskotka 04.06.09, 12:41 Muszę kupić internet bezprzewodowy, z którym będę siedzieć głównie w Łodzi. Dlatego chciałabym poradzić się osób, które owy już posiadają i pomogą wybrać mi sieć. A to wybór między złym, a gorszym... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pluskotka Re: Internet bezprzewodowy 04.06.09, 17:28 Są tu jakieś dobre dusze z Bałut? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magik Re: Internet bezprzewodowy IP: *.retsat1.com.pl 04.06.09, 19:19 Przejdź się do Plusa, Ery, Orange czy Toyi i wybierz ofertę najlepiej odpowiadającą Twoim potrzebom. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Internet bezprzewodowy 04.06.09, 19:40 Ale czy mogę spodziewać się po Łodzi jako dużym mieście dość sprawnego korzystania z tych sieci? Bo wiadomo jakie chodzą opinie i najchętniej korzystałabym z kablowego neta, ale wyjścia nie mam. Że tak powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: Internet bezprzewodowy 04.06.09, 22:09 Plus w standardzie edge chodził mi bez żadnych problemów już tak ze 2 lata temu. Ale pewnie nie myślisz już teraz o edżu:-) Sąsiadowi w zeszłym roku blue connect, czy jak to tam się w erze nazywa działało - w centrum! - na tyle średnio, że się tego wyzbył jeszcze w okresie rozruchowym. ALe szczegółów nie znam. Kiedyś wydaje mi się, że sporo o tym pisano w juznecie na pl.regionalne.lodz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazumi Re: Internet bezprzewodowy IP: *.toya.net.pl 05.06.09, 00:06 Iplusa na Balutach nie sprawdzalem , ale na Górnej (również w mieszkaniu)i w Centrum mam hsdpa Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Internet bezprzewodowy 05.06.09, 14:18 I nie narzekasz na niego? To znaczy czy w czasie otwierania strony możesz zrobić herbatę i zdążysz ją wypić? :) Bo jakoś tak do iPlusa najbardziej jestem przekonana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: play play jest ok IP: 94.254.241.* 05.06.09, 14:42 Kupiłem niedawno play na kartę i jestem zadowolony ale korzystam z niego głównie w centrum, sprawdza sie lepiej niż orange ewrycośtam w tych samych miejscach on mi pokazuje, znaczy orange, UMTS a play WCDMA. stronki w play otwierają się bardzo szybko a wysyłanie maili ze zdjęciami z czym w orange miałem problemy, play robi niezauważalnie wręcz błyskawicznie Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Internet bezprzewodowy 05.06.09, 14:57 miejskie_narty napisał: > Plus w standardzie edge chodził mi bez żadnych problemów już tak ze > 2 lata temu. Ale pewnie nie myślisz już teraz o edżu:-) Edge w moim rodzinnym mieście tylko jest, więc pośrednio o nim myślę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: Internet bezprzewodowy 06.06.09, 19:12 > Edge w moim rodzinnym mieście tylko jest, więc pośrednio o nim myślę. :) Nie wiem, jak jest teraz (może ktoś sypnie garścią informacji, bo też powoli zaczynam się tym interesować), ale w zeszłym roku jedynie plus udostępniał internet mobilny bez abonamentu w systemie simdata (tak to się chyba nazywało). Wystarczy kupić modem na allegro - te obsługujące tylko edge są względnie tanie - i nie trzeba uzależniać się umową roczną. Sam korzystam czasem wakacyjnie właśnie z tego rozwiązania. Może w tym roku konkurencja weszła do gry? Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: Internet bezprzewodowy 06.06.09, 19:20 Już się douczyłem:-) Modemy obsługujące HSDPA i Edge na allegro już od 75 zyla. Nic tylko kupować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rem Re: Internet bezprzewodowy IP: *.toya.net.pl 05.06.09, 16:17 Toya, jest dobra firma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Internet bezprzewodowy IP: *.toya.net.pl 05.06.09, 19:57 Na Hipotecznej BlueConnect śmiga po HSDPA. Żadnych przycięć, strony otwierają się bardzo szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
moniskap Re: Internet bezprzewodowy 05.06.09, 21:53 My od 2 lat mamy z 4web i nie narzekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble Re: Internet bezprzewodowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.09, 08:40 W temacie jasno jest napisane "Internet bezprzewodowy" 4WEB oferuje internet kablowy. Bezprzewodowy po podłączeniu routera wifi. zasięg nie jest zbyt duży. Autorce postu chyba bardziej zależało na internecie mobilnym. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Internet bezprzewodowy 06.06.09, 13:56 Tak, chodzi mi o internet mobilny. Raczej jego będę musiała zakupić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piko Re: Internet bezprzewodowy IP: *.toya.net.pl 06.06.09, 16:16 kup sobie organki. Odpowiedz Link Zgłoś