Dodaj do ulubionych

Internet bezprzewodowy

04.06.09, 12:41
Muszę kupić internet bezprzewodowy, z którym będę siedzieć głównie w Łodzi.
Dlatego chciałabym poradzić się osób, które owy już posiadają i pomogą wybrać
mi sieć. A to wybór między złym, a gorszym...
Obserwuj wątek
    • pluskotka Re: Internet bezprzewodowy 04.06.09, 17:28
      Są tu jakieś dobre dusze z Bałut?
      • Gość: magik Re: Internet bezprzewodowy IP: *.retsat1.com.pl 04.06.09, 19:19
        Przejdź się do Plusa, Ery, Orange czy Toyi i wybierz ofertę najlepiej
        odpowiadającą Twoim potrzebom.
        • pluskotka Re: Internet bezprzewodowy 04.06.09, 19:40
          Ale czy mogę spodziewać się po Łodzi jako dużym mieście dość sprawnego
          korzystania z tych sieci? Bo wiadomo jakie chodzą opinie i najchętniej
          korzystałabym z kablowego neta, ale wyjścia nie mam. Że tak powiem.
          • miejskie_narty Re: Internet bezprzewodowy 04.06.09, 22:09
            Plus w standardzie edge chodził mi bez żadnych problemów już tak ze 2 lata temu. Ale pewnie nie myślisz już teraz o edżu:-)

Sąsiadowi w zeszłym roku blue connect, czy jak to tam się w erze nazywa działało - w centrum! - na tyle średnio, że się tego wyzbył jeszcze w okresie rozruchowym. ALe szczegółów nie znam. Kiedyś wydaje mi się, że sporo o tym pisano w juznecie na pl.regionalne.lodz
            • Gość: kazumi Re: Internet bezprzewodowy IP: *.toya.net.pl 05.06.09, 00:06
              Iplusa na Balutach nie sprawdzalem , ale na Górnej (również w mieszkaniu)i w
              Centrum mam hsdpa
              • pluskotka Re: Internet bezprzewodowy 05.06.09, 14:18
                I nie narzekasz na niego? To znaczy czy w czasie otwierania strony możesz zrobić
                herbatę i zdążysz ją wypić? :) Bo jakoś tak do iPlusa najbardziej jestem przekonana.
                • Gość: play play jest ok IP: 94.254.241.* 05.06.09, 14:42
                  Kupiłem niedawno play na kartę i jestem zadowolony ale korzystam z niego głównie
                  w centrum, sprawdza sie lepiej niż orange ewrycośtam w tych samych miejscach on
                  mi pokazuje, znaczy orange, UMTS a play WCDMA. stronki w play otwierają się
                  bardzo szybko a wysyłanie maili ze zdjęciami z czym w orange miałem problemy,
                  play robi niezauważalnie wręcz błyskawicznie
            • pluskotka Re: Internet bezprzewodowy 05.06.09, 14:57
              miejskie_narty napisał:
              > Plus w standardzie edge chodził mi bez żadnych problemów już tak ze > 2 lata
              temu. Ale pewnie nie myślisz już teraz o edżu:-)
              Edge w moim rodzinnym mieście tylko jest, więc pośrednio o nim myślę. :)
              • miejskie_narty Re: Internet bezprzewodowy 06.06.09, 19:12
                > Edge w moim rodzinnym mieście tylko jest, więc pośrednio o nim myślę. :)

Nie wiem, jak jest teraz (może ktoś sypnie garścią informacji, bo też powoli zaczynam się tym interesować), ale w zeszłym roku jedynie plus udostępniał internet mobilny bez abonamentu w systemie simdata (tak to się chyba nazywało). Wystarczy kupić modem na allegro - te obsługujące tylko edge są względnie tanie - i nie trzeba uzależniać się umową roczną. Sam korzystam czasem wakacyjnie właśnie z tego rozwiązania.

Może w tym roku konkurencja weszła do gry?
                • miejskie_narty Re: Internet bezprzewodowy 06.06.09, 19:20
                  Już się douczyłem:-)

Modemy obsługujące HSDPA i Edge na allegro już od 75 zyla. Nic tylko kupować.
            • Gość: rem Re: Internet bezprzewodowy IP: *.toya.net.pl 05.06.09, 16:17
              Toya, jest dobra firma.
      • Gość: xyz Re: Internet bezprzewodowy IP: *.toya.net.pl 05.06.09, 19:57
        Na Hipotecznej BlueConnect śmiga po HSDPA. Żadnych przycięć, strony otwierają
        się bardzo szybko.
        • moniskap Re: Internet bezprzewodowy 05.06.09, 21:53
          My od 2 lat mamy z 4web i nie narzekamy.
          • Gość: bleble Re: Internet bezprzewodowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.09, 08:40
            W temacie jasno jest napisane "Internet bezprzewodowy" 4WEB oferuje internet
            kablowy. Bezprzewodowy po podłączeniu routera wifi. zasięg nie jest zbyt duży.
            Autorce postu chyba bardziej zależało na internecie mobilnym.
            • pluskotka Re: Internet bezprzewodowy 06.06.09, 13:56
              Tak, chodzi mi o internet mobilny. Raczej jego będę musiała zakupić.
    • Gość: piko Re: Internet bezprzewodowy IP: *.toya.net.pl 06.06.09, 16:16
      kup sobie organki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka