Dodaj do ulubionych

Restauracjaaaa

08.06.09, 00:00
Witam

Potrzebuje jakiejs fajnej sprawdzonej restauracji w ktorej bede mogl razem z
moja dziewczyna zjesc romantyczna kolacje. Mozecie cos polecic ?

Z gory dziekuje za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Restauracjaaaa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.09, 09:24
      groups.google.pl/group/pl.regionalne.lodz/browse_thread/thread/4cc0e6fa7d09f95a/b9457e651b3a236c
      Ja polecam Analogię:
      www.analogia.com.pl/
      • Gość: wkl90 Re: Restauracjaaaa IP: *.133.rev.vline.pl 08.06.09, 15:51
        a co powiecie na restauracje cud miod ? czekam na wiecej propozycji, restauracja
        musi byc z klimatem, romantyczna ;]
        • aaa202 o rany, 08.06.09, 16:30
          to akurat jest moim zdaniem top wszechczasów wśród antytypów. Bez
          względu na to, czy ktoś chce tam po prostu zjeść, czy odbyć randkę,
          czy porzucić żółwia, to nie, nie, nie. Pomijam tak zwane kwestie
          gustu, wystrój, nastrój i jadłospis. Tam jest po prostu BRUDNO,
          naczynia są brudne, stoły sa brudne, kible są brudne, w surówkach
          siedzą muchy, a obsługa nie ma zielonego pojęcia o swojej pracy.
          • wkl90 Re: o rany, 08.06.09, 17:35
            Dzieki, czyli to na pewno odpada ;]

A wiec mozecie mi cos konkretnego polecic ?
            • Gość: dp Bar Anna ma czyste naczynia IP: *.toya.net.pl 08.06.09, 18:07
              fasolka po bretońsku jest ok a idąc do kibelka można wziąć ze sobą
              dyżurny odświeżacz powietrza:-)
            • Gość: Kaczus (Tomek) Re: o rany, IP: 78.8.192.* 08.06.09, 18:14
              Pisałem - Analogia na Starym Rynku - spokojnie, smacznie - w porządku
              obsługa. Mało znana restauracja, więc nie ma zbytniego tłoku. Po za tym
              w linku, który podalem były wymienione inne lokale polecane przez ludzi
              z PRL-a....
            • aaa202 A nie możecie od razu iść do łóżka? 08.06.09, 18:56
              Chociaż w sumie masz rację. Jeśli to ma być coś bardziej
              przewlekłego, to trzeba zaobserwować, jaką osobnik ma technikę
              spożycia. Potem człowiek latami patrzy, z roku na rok z coraz
              większą odrazą (przeradzającą się na szczęście w obojętność, ale to
              już na wyższym levelu) jak partnerowi jedzenie wypada z japy.
              • Gość: dp aaa202 a ja zawsze chciałem wypić z Toba w Annie IP: *.toya.net.pl 08.06.09, 19:00
                ...
                • miejskie_narty Re: aaa202 a ja zawsze chciałem wypić z Toba w An 08.06.09, 23:23
                  Ja też! :-)
                  • przyslowie Re: aaa202 a ja zawsze chciałem wypić z Toba w An 08.06.09, 23:28
                    Próżne nadzieje, marne szanse macie.
                    Tak czuję.
                    • miejskie_narty Re: aaa202 a ja zawsze chciałem wypić z Toba w An 08.06.09, 23:31
                      W najgorszym razie sami możemy się napić:-)
                      • przyslowie Re: aaa202 a ja zawsze chciałem wypić z Toba w An 08.06.09, 23:46
                        Rozumiem Was, ale to nie to samo.
                        Współczuję Wam.
                        • miejskie_narty Re: aaa202 a ja zawsze chciałem wypić z Toba w An 09.06.09, 00:29
                          Naprawdę nie musisz. Z Aaa już kiedyś ustaliliśmy, zresztą po wspólnie (a przynajmniej przy jednym stole)wypitym piwe, że zasadniczo znamy się z jednych zajęć, które miały miejsce w baraku niegydyś istiniejącym tam, gdzie dziś znajduje się nowa BUŁ-a (albo jej praking, już dokładnie tego nie wizualizuję).

Z DP też udało mi się kiedyś piwo wypić, i to nawet we wspomnianej Annie, więc teoretycznie układ rozłączny jest już przetestowany - wystraczy go teraz scalić. :-)

Z jakiego powodu więc nam współczujesz? - nie mam pojęcia.
                          • aaa202 Z trzeciej strony układ domyka 09.06.09, 08:16
                            mój brat, który podciągał Diogenesa z matematyki. Może nawet coś
                            przy tym wypili*, Diogenes najpewniej rozrabiany spirytus Royal, a
                            brat glukozę z wodą.

*jednak mało prawdopodobne, biorąc pod uwagę, że brat nieporadnych w
                            matematyce uważa za zaburzonych nieboraków, których ani chybi w
                            niemowlęctwie bito po głowie.
                            • Gość: dp Wtedy jeszcze rozrabiałem spirytus.. IP: *.toya.net.pl 09.06.09, 08:25
                              Co do matematyki to fakt, bez Maćka i Ani z wielkim biustem, z którą
                              siedziałem w ławce nie skończyłbym podstawówki. A do tego matematyk
                              się na mnie uwziął za moją anty społeczną postawę.
                              • aaa202 Ciekawe, jaką postawę ma człowiek, 09.06.09, 08:39
                                który wszystkim zarzuca aspołeczność.

Z Anią oraz jej biustem widziałam się w piątek. Nadal jest
                                nieodparta.
                                • Gość: dp Matematyk prowadził pierwsze lekcje z IP: *.toya.net.pl 09.06.09, 08:47
                                  "przysposobienia do życia w rodzinie" jako spec od PO..
                                  Pozdrów biust Ani jak go znowu zobaczysz:-)
    • Gość: a Re: Restauracjaaaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 18:00
      ja polecam Gęsi Puch na stefanowskiego, Revelo na wigury
      • wkl90 Re: Restauracjaaaa 08.06.09, 19:39
        Zastanawiam sie ... czekam na jeszcze inne propozycje, pozniej cos wybiore. A i
        napiszcie cos wiecej o tych restauracjach ktore podajecie ^^

A jak myslicie w Boze Cialo w czwartek czynne sa restauracje ? Bede musial
        zadzwonic do nich.
    • Gość: gość portalu Re: Restauracjaaaa IP: *.toya.net.pl 08.06.09, 20:03
      www.gastronauci.pl/restauracje/lodz
      • Gość: wkl90 Re: Restauracjaaaa IP: *.133.rev.vline.pl 08.06.09, 20:35
        To to i ja znalazlem, tam jest tego mnostwo a ja potrzebuje czegos sprawdzonego ;]
    • wkl90 Re: Restauracjaaaa 08.06.09, 22:09
      Zdecyduje sie na Revelo, jutro dzwonie i rezerwuje stolik ;] maja fajna sale
      zwana oliwkowa na romantyczne kolacje, z muzyczka itp ;]

A jak sie tam maja ceny ? byl ktos ? a i prosil bym o podanie godzin otwarcia ;]
      • Gość: sloven Re: Restauracjaaaa IP: *.toya.net.pl 08.06.09, 23:28
        Soplicowo! Wigury/Sienkiewicza. Proś o stolik "pod schodami", będziecie mieli zapewnioną prywatność. www.soplicowo.com.pl/gallery.php
      • miejskie_narty Re: Restauracjaaaa 08.06.09, 23:29
        Ja tam chyba kiedyś byłem. W archiwum powinieneś znaleźć, że to co zjadłem, to nawet mikrofalówce samo się faluje, więc zasadniczo nie należy się tym sugerować. Ale poszukać możesz.

Ogólnie podobało mi się - chociaż zupełnie nie było romantycznie:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka