Gość: emerytka Lekarz pracuje na 25 etatach jednocześnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.09, 09:39 Ja pamiętam jak BUZEK swego czsu mówił ze pieniądze pójda za pacientam a co sie okazało ze pieniadze sa rozkradane prze NFZ I NIEUCZCIWYCH LEKARZY trzeba nam w polsce niemca to nauczy uczciwosci bo w niemczech jeden na tysiąc nieuczciwy a w polsce to co drugi złodziej i oszust i jak ma byc dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciacho To jest Kpina Panie i Panowie!!! IP: 195.205.148.* 18.06.09, 09:50 Rządamy kontroli i wysokich kar dla tych placówek co wyłudzają a raczej "kradną" pieniądze z NFZ-tu. To są nasze pieniądze każdego z Was na forum. Żądam aby zwrócili kasę i wysokie kary+zakaz prowadzenia działalności gospodarczej. Kropiwnicki jeżeli się tym nie zajmie NIE BĘDZIEMY NA NIEGO GŁOSOWAĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Lekarz pracuje na 25 etatach. W tym samym czasie IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.09, 10:52 Ciekawe ,co na to ZUS,przecież dane do nich są przekazywane od każdego pracownika .Do tej pory nikt się nie połapał.Co za kraj tylko kombinatorzy żyją ,pozostali wegetują............... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezar61 W NFZ mają bałagan i nie potrafią korzystać ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 17:25 z komputerów. Przecież dane o personelu trzeba w pisać do Portalu Świadczeniodawcy. Jezeli czas pracy jednego lekarza "zazębia" się w kilku miejscach - program powinien to wykryć. W przeciwnym razie po jaką cholerę ten cały system informatyczny? Odpowiedz Link Zgłoś
anna22290 Lekarz pracuje na 25 etatach jednocześnie 18.06.09, 17:33 Mieszkam w Niemczech i boje sie polskiej sluzby zdrowia choc to moja ojczyzna dla NFZ -u zdrowia nie powinno to byc czyms nadzwyczajnym tragicznie maja polscy chorzy ale to jest wina gornych szczebli tej calej drabiny ,jakby sluzba zdrowia dzialala tak jak w Niemczech /bez obciazen poitycznych/ czyli lekarze mieliby prywatne gabinety ,przyjmowali z wielu kas chorych i zyliby z pacjentow takich problemow by nie bylo ,gabinety widmolekarzy poprostu by nie istanily tutaj lekarz musi przychodzic na czas miec dosc dobrze wyposazona przychodnie i wychodzic punktualnie kiedy wreszcie w Polsce zawita obecny wiek bo nadal to sa chyba lata powojenne razem z smowola lekarzy i ich brakiem kultury ,przykre ale prawdziwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Zdaniem Sławomira Zimnego - przeklad wlasciwy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.09, 17:38 Zdaniem doktora Sławomira Zimnego, szefa łódzkiego związku zawodowego lekarzy, kontrola NFZ-etu pokazała to, o czym od dawna się mówi w środowisku. - Że jest nas za mało. Winno byc ... [ze oszukujemy dla kasy jesli sie da] Oczywiście, nie powinno być tak, że ktoś, kto do godz. 15 powinien być w szpitalu, od 12 przyjmuje w prywatnym gabinecie. Winno byc ... [od 12 zaczyna okradac ludzi, Państwo] Ale ludzie w pogoni za pieniędzmi robią różne głupstwa. Winno byc ... [za pieniedzmi szukaja kogo jeszcze mozna wykorzystac by zarobic wiecej] Od dawna proponuję kolegom, żeby z tym skończyli. Winno byc ... [proponuje by skonczyli krasc i oszukiwac] Przekonuję: "Rzućcie dodatkowe fuchy na dwa tygodnie. W tym czasie połowa przychodni upadnie, a te, które zostaną, zapłacą lekarzom tak, że nie trzeba będzie gonić ze szpitala do gabinetu". Ale jakoś nikt mnie nie chce posłuchać. Winno byc ... [zaplaca lekarzom tak ze nie trzeba bedzie oszukiwac, krasc] Koniec korekty. Reszta jest ok. po ostatnim zdaniu, powinien jeszcze byc dopisek . ....Oszukuja dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobslej Oszukańcze gnoje nie lekarze!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.06.09, 17:54 Myślę, że jak najszybciej tymi gnojami powinna się zająć prokuratura! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wagon Lekarz pracuje na 25 etatach jednocześnie IP: *.bb.online.no 18.06.09, 19:08 pokaż lekarzu co masz w garażu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Lekarz pracuje na 25 etatach. W tym samym czasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 19:29 nuer znam dobry w Bełchatowie, w mieście tym poradnie otworzył dumnie Instytut Somatologii z Łodzi . Tylko spotkac tutaj pracowników z instytutu tio cud. Często są to studenci lub lekarze na stażach odpracowujący etaty państwa z Ynstytutu bo oni na prywatkach w tym czasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baret 25 etatów x zdrowotne ok 200 zł do zus ! IP: 85.222.87.* 18.06.09, 19:35 czyli gosc odprowadza do zusu ponad 5000 zl miesiecznie z tytułu zdrowotnego. Patriota! ratuje przecież ZUS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rossa137 Lekarz pracuje na 25 etatach jednocześnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 19:52 GDZIE MOŻNA SPRAWDZIĆ??? W ILU PRZYCHODNIACH??? JESTEM LECZONY I NA JAKIE CHOROBY I ILE MÓJ PESEL WYGENEROWAŁ ,,,,,KOSZTÓW,,,bez mojej wiedzy...POMÓŻCIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepokorna Re: Lekarz pracuje na 25 etatach jednocześnie IP: *.134.rev.vline.pl 26.06.09, 18:07 Ile Twój pesel wygenerował kosztów sprawdzisz w NFZ Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Lekarz pracuje na 25 etatach. W tym samym cza 18.06.09, 21:03 Obawiamy się, że pacjenci nic z tego nie mają - głupi czy o drogę pyta, to przecież nie pacjęci mają coś z tego mieć, tylko lekarze ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Ksiazeczka zdrowia IP: *.st.vc.shawcable.net 18.06.09, 21:29 Kiedy zaczelam pierwsza prace /1958/dostalam brazowa ksiazeczke zdrowia, w ktorej sie wpisywalo wszystkie wizyty w przychodni,w szpitalu, oczywiscie miejsce zatrudnienia, otrzymywana place i ta ksiazeczka byla dowodem przebiegu mojego zatrudnienia i stala sie podstawa wyliczenia emerytury. Proste i jasne. W "wolnej" Polsce tego nie ma, bo chodzilo o zachachmecenie kontroli na faktycznym korzystaniem z medycyny publicznej, wyciaganiem pieniedzy z tej sfery budzetowej. Pani Clinton jako wzor podawala funkcjonowanie naszego systemu rozliczen poprzez ZUS .Tak,tak, poczytajcie sobie w jej biografii.Obecny system sprzyja wyludzeniom, a nawet przeprowadzaniu niepotrzebnych zabiegow, by kliniki zarabialy. Tak bylo we Wloszech. Trzeba szukac przyczyn a nie tylko rozwazac skutki. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak O czym ty piszesz? 19.06.09, 20:50 1. Pani Clinton nie jest dla mnie żadnym autorytetem, a w ogóle to nie wierzę w ten tekst. 2. Obecny system jest zły, to akurat wiemy. TYLKO CO PROPONUJESZ? Czy sądzisz, że brązowa książeczka coś zmieni? Teraz jest szara, ale nie o książeczkę tu chodzi. Pomijam, że w takiej książeczce każda kadrówa mogła wyczytać na co się leczyłem co bywa tematem wstydliwym. Po tamtej stronie kałuży nawet bardzo wstydliwym, vide HIPAA i jej kanadyjski odpowiednik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nestor Lekarz pracuje na 25 etatach jednocześnie IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.06.09, 21:38 Tydzień temu w kolejce do chirurga była podwójna numeracja pacjentów. Okazało się, że ten sam lekarz w tym samym gabinecie najpierw przyjmuje jako chirurg, potem jako ortopeda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Lekarz pracuje na 25 etatach jednocześnie IP: *.r.kbt.pl 19.06.09, 00:50 "Wreszcie zrozumiałe stały się skargi pacjentów..." - no niemożliwe, ktoś nieźle pogłówkował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kameleon Tylko kary więzienia dla oszustów są w stanie IP: *.toya.net.pl 19.06.09, 09:20 uzdrowić ten bajzel wymyślony przez urzędników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kas Lekarz pracuje na 25 etatach jednocześnie IP: *.strzecha.ds.polsl.pl 19.06.09, 14:27 No to się ładnie zbulwersowałam a NFZ PÓŹNIEJ nie ma pieniędzy ... to nie ludzie to WILKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś Re: Lekarz pracuje na 25 etatach jednocześnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 09:25 Dlatego musza byc kasy fiskalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zły!!!! Lekarz pracuje na 25 etatach jednocześnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 19:35 JA ZNAM PRZYPADKI LEKARZY KTÓRZY WYCIĄGAJĄ 15-18 TYS. MIESIĘCZNIE, A JEDEN TO NAWET 35 TYS. MIESIĘCZNIE. A ŻEBY ZROBIĆ SOBIE SPECJALIZACJE TRZEBA MIEĆ PLECY NIE WYSTARCZY WIEDZ I DOBRE CHĘCI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakto Lekarz pracuje na 25 etatach jednocześnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.09, 20:08 to nie mozliwe. Wydaje mi sie ze ktos tutaj grubo przesadzil Odpowiedz Link Zgłoś