venus99 07.07.09, 09:26 odmówili ciężko chorej kobiecie wykonania endoskopii powołując się na klauzulę sumienia.okazuje się,że w Polsce sumienie nie pozwala lekarzowi na leczenie chorej ale na skazanie jej na smierć już tak.co za szambo moralne!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmk9 endoskopia czego ? i jaki to ma związek 07.07.09, 12:29 z dewocją lub światłym laicyzmem ? Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: endoskopia czego ? i jaki to ma związek 07.07.09, 13:03 bardzo prosty:chorej kobiecie w ciąży lekarze odmówili badań i pomocy ponieważ była w ciąży a badania griziły utratą płodu.rezultat:poronienie i smierć kobiety.na tym własnie polega dewocja polskich lekarzy i tym się różni od laicyzmu,który jako nie ulegający szamańskim zabobonom z natury rzeczy jest światły.nie ma wyboru-albo wiara albo rozum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he3y znam ten szpital IP: 94.254.162.* 07.07.09, 13:09 każdy kto tam trafi, a mnie się niedawno zdarzyło, zaczyna sie modlić gdyż jest to podstawowa forma leczenia w tej placówce, i nie bądź taka surowa dla tamtejszych lekarzy po prostu żaden z nich nigdy nie robił endoskopii i nie umieją, wolą się powoływać na moc z zaświatów niż przyznać że są niedouki Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: znam ten szpital 07.07.09, 16:28 Od dawna jestem przekonany, że polska nauka medyczna dąży do jednoznacznego stwierdzenia iż kobieta w ciąąy przez 9 miesięcy jest jedynie samobieżnym inkubatorem. Ten przypadek jest tylko kolejnym dowodem twierdzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka jedna Re: znam ten szpital IP: 195.117.116.* 10.07.09, 09:01 Wiesz co, nie bredź jeśli nie masz pojęcia, akurat w tym szpitalu i na tym oddziale pracują bardzo doświadczeni proktolodzy i endoskopii wykonują setki jeśli nie tysiące.... Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: znam ten szpital 10.07.09, 17:10 tylko dlaczego nie wykonali akurat TEJ JEDNEJ?kapelan nie pozwolił?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: znam ten szpital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 17:23 Nie zrozumiesz tego. Szkoda czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: dewocyjni lekarze z Pirogowa IP: *.lodz.msk.pl 07.07.09, 16:50 > odmówili ciężko chorej kobiecie wykonania endoskopii [b]powołując > się na klauzulę sumienia. Jak to? Wszystkich pięćdziesięciu lekarzy? Ginekolodzy i okuliści też? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Czkawka Re: dewocyjni lekarze z Pirogowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 17:38 Prawa w Polsce nie ustalają lekarze. Lekarze muszą je przestrzegac. To do kogo te pretensje szanowni wyborcy mają? Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: dewocyjni lekarze z Pirogowa 07.07.09, 20:06 do lekarzy,bo praw tych nie przestrzegaja.obłuda i hipokryzja-to jest właściwe określenie postaw bardzo wielu lekarzy.klauzula sumienia pozwala na branie łapówek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Czkawka Re: dewocyjni lekarze z Pirogowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 21:02 A kto tu dał łapówke, bo zdaje się, zaczynasz bredzic. Filozofia i pseudoetyczne brednie są dobre na seminarium w szkole. Na sali operacyjnej liczy się doświadczenie, sprzęt i szczęście. A teraz możesz bredzic dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: dewocyjni lekarze z Pirogowa 07.07.09, 21:42 panie doktorze,nauka filozofii i etyki daje w rezultacie prawych ludzi,pod warunkiem,że przestrzegają norm i zasad jakich ich uczono.odnoszę wrażenie,że od wielu lat w Akademiach Medycznych te przedmioty nie były wykładane. ja nie pisałem,że w tym przypadku ktoś dał łapówkę chociaż gdyby dał to może młoda kobieta by żyła.ja pisałe li tylko o tam panie doktorze,że tak się dziwnie składa,że w opinii społecznej służba zdrowia jest w czołówce łapówkarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepokorna Re: dewocyjni lekarze z Pirogowa IP: *.134.rev.vline.pl 09.07.09, 22:32 Prawda .Służba Zdrowia w czołówce łapówkarzy ale nie we wszystkich szpitalach w Łodzi.Chyba że o//Kopertniaka//chodzi -czołówka łódzka.Pirogow -zawsze dobrze mi się kojarzył ,może coś przeoczyłam ""Jak tak nasze Władze połączą jeszcze kilka szpitali razem to Łódź i Region będą mieć wyśmienitą opiekę zdrowotną""Pozdrawiam potencjalnych pacjentów i współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sjp Skąd wiesz? IP: *.retsat1.com.pl 07.07.09, 18:28 Dlaczego uważasz, że tylko z wierzchu są pobożni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakty Tak IP: 193.238.18.* 07.07.09, 19:14 Udowodniono niedawno że pobożni w godzinach pracy po pracy zajmują sie pracą w podziemiu aborcyjnym Odpowiedz Link Zgłoś
mmk9 venus, porządki robilaś ? 08.07.09, 08:03 chodzi Ci o to ? www.federa.org.pl/Informacje/Wysluchanie/Agata.htm tragiczna historia, owszem, ale dlaczego najgorszy był akurat ten lekarz z Pirogowa ? Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: venus, porządki robilaś ? 08.07.09, 09:58 ja nie twierdzę,że najgorszy.ostatni jaki się wykazał.wszyscy dewoci tacy sami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek A czego ty w tym mieście oczekujesz? Dewocyjny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.09, 10:51 prezydent, dewocyjne władze miasta. ZCHN, PiS, proboszcze rządzą w tym mieście Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: A czego ty w tym mieście oczekujesz? Dewocyjn 09.07.09, 15:40 podbijam.ten watek nie powinien szybko zginąć. Odpowiedz Link Zgłoś
furazerkadziadka to wiadomość z 2005 roku... 11.07.09, 08:20 Nie masz czegos świezszego na tych dewotów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: dewocyjni lekarze z Pirogowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 17:26 A wiesz co to endoskopia i do czego służy? No to słuchamy kolejnych wypocin. Odpowiedz Link Zgłoś