Gość: JA IP: *.toya.net.pl 10.07.09, 21:25 Kolejny błyskotliwy artykuł pani Wioletty... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gość Re: Daleko Fali do Termy IP: *.wroclaw.mm.pl 10.07.09, 22:25 bo ma rację. Ta cała fala to jest o kant tyłka. Takie tam nudy. A najlepsza jest zjeżdżalnia do której są tylko 4 opony. Jak jest 6 osób to jużsię robi zamieszanie. Najgorszy aquapark w jakim byłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Daleko Fali do Termy IP: 78.8.192.* 13.07.09, 20:01 Byłem dziś, nie jest tak źle - ogólnie robi dość dobre wrażenie, ale fakt, zrobiono kilka nieprzemyslanych rzeczy, część (małe szafki, które lubia się zacinać i dodatkowo są przypisane do chipa (jak to powinno być rozwiązane, proponuję pojechać do Popradu), który dostaniemy, można zmienić, basen z falami jednak już nie, a jest za krótki. Wiem, że to nie to samo co bylo na starej fali, ale w Garmisch Partenkirchen jest dłuższy, dzięki temu fale daja więcej zabawy, a nie obijają się bezmyślnie o brzegi. Brakuje też basenu do skoków. Brakuje sauny dla osób, które niekoniecznie chcą wchodzić do strefy dla naturystów, mogłaby byc dodatkowo płatna, ale dobrze aby była. Dodatkowo obiekt niestety jest mały. Z jednej strony wydawałoby się, że jest przygotowany na większą ilośc osób (np przestronna część wejściowa), z drugiej ilość sanitariatów, prysznicy itp temu przeczy. Fajnie i miło można spędzić czas, tylko trzeba się modlić, by było mało osób (czyli, by obiekt nie zarabiał na siebie), bo jest trochę niestety nieprzemyślany. Aczkolwiek bez żenady można powiedzieć, że jest to najlepszy obiekt tego typu w Łodzi i sądzę, że jeden z lepszych w Polsce, no ale to żadna pociecha, bo puki co dużych, rozsądnych obiektów tego typu w Polsce za dużo nie ma... Mam nadzieję, że z czasem zostaną szafki wymienione na lepsze - notabene nie zajmują one wcale dużo więcej miejsca, są po prosu inaczej podzielone, dzięki temu nie trzeba zwijać spodni, czy spokojnie można tam płaszcz powiesić. Dodatkowo system z przypisywaniem konkretnej szafki, też moim zdaniem do zmiany. Kolejna rzecz, to suszarki - jak się popsują (nie trzeba będzie czekać na to zbyt dlugo, patrząc po tym jak juz wyglądają) - kupić inne, które mniej hałasują i są wygodniejsze. Prysznice tez do poprawki. Cóż to za głupota, że zeby sie opłukać, czlowiek musi się przykleic do ściany, bo strumień jest skierowany nienajlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Daleko Fali do Termy IP: *.cable.ubr01.dals.blueyonder.co.uk 10.07.09, 22:30 Brawo Pani Wioletto, co za zdolnosci analityczne, co za polot, znakomita polszczyzna. Spodziewam sie, ze uda sie Pani znalezc kolejny aquapark, w Polsce, a moze za granica, ktory bedzie jeszcze atrakcyjniejszy od tego w Bukowinie Tatrzanskiej. Proponuje kolejna wyprawe i porownanie trzech aquaparkow! Co Pani na to? A moze tak napisac cos rzeczywiscie ISTOTNEGO: na temat infrastruktury i oferty miasta, architektury, inwestycji. Pani Wioletto, litosci nad czytelnikami z Lodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Urlop pani Wioletty IP: *.toya.net.pl 11.07.09, 10:57 Zostawcie w spokoju pania Wiolette. Ona po prostu byla tam na urlopie, poszla z dzieckiem do aquaparku i przy okazji mozna bylo zrobic wierszowke. Jakby pojechala gdzie indziej to i artykul bylby o czym innym. A w Gazecie Lodzkiej niecierpliwie czekamy na kolejne relacje urlopowe pani Wioletty z Bukowiny oraz innych redaktorow z ich wyjazdow. Przeciez jest sezon urlopowy to i bedzie o czym pisac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryska wakacje IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.09, 11:30 Nie ma juz wierszówek -tkwisz w dawnych czasach. To chyba dobrze,że można dowiedziec sie jak jest gdzie indziej.Po to jest rownież lokalna gazeta-źrodło informacji. Jade z dziećmi do Zakopanego i chętnie odwiedzę ten akwapark. Wybieraliśmy sie juz kilka razy ale pewnosci nie mialam jak tam jest i czy warto-teraz pojade bo wiem co i jak. Dzięki za info. A ci co pluja jadem jechać i korzystać nie musza-a ja nie musze korzystac z reklamowych tekstow-Pani Redaktor była i wrażeniami sie podzieliła. Dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cmr Daleko Fali do Termy IP: *.4web.pl 11.07.09, 01:18 No to gazeta popada w "lekką" hipokryzję, bo kiedy otwierano Falę, to była "największa", "najnowocześniejsza", "najlepsza" i w ogóle ach i och. A teraz się okazuje, że wybudowano jeszcze lepszy aquapark... No cóż, taka jest chyba kolej rzeczy, że obiekty budowane później sa bardziej nowoczesne i mają jeszcze więcej atrakcji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tosk Daleko Fali do Termy IP: 91.193.99.* 11.07.09, 18:48 w pełni zgadzam się z autorką. "Fala" jest żle zaprojektowana, wystarczy zobaczyć ile wolnej powierzchni jest pod "piramidą" wejściową. Mało atrkacji, nieduże baseny, wysokie ceny. lepiej spędza się czas na "Angelice" WSInfu. Mój pomysł na "Falę"? Zbudowanie parku rozrywki, połączenia aquaparku i dużego lunaparku ( może z wykorzystaniem terenów Brusa), na wzór włoskiej Mirabilandii czy nawet niemieckiego Tropical island. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Daleko Fali do Termy IP: *.toya.net.pl 11.07.09, 19:50 Kiedy wpadasz na te wspaniale pomysly? Chyba w kiblu jak masz zaparcie i stekasz i nic innego ci nie wychodzi. Lepiej sie skoncentruj na wlasnej d... z korzyscia dla siebie i innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andi Re: Daleko Fali do Termy IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.09, 21:37 Cóż za polot, cóż za język... tylko na tyle Cię stać ? Cienias jesteś kmiotku z bąblem w nosie... Pewnie znów jakaś laska powiedziała że masz małego i wyżywasz się teraz na innych bezwartościowy synu neardeltaczyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Daleko Fali do Termy IP: *.toya.net.pl 12.07.09, 23:19 Neardeltaczyka ??? Coraz ciekawiej na tym forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PK Daleko Fali do Termy IP: 217.153.148.* 13.07.09, 08:19 Fala jest caly czas w trakcie rozbudowy wiec jest szansa, ze beda jakies dodatkowe atrakcje. Poza tym obecnie za wejscie placi sie w naliczaniu minutowym (po przekroczeniu zalozonego czasu), gdzie minuta kosztuje dokladnie 1/60 stawki godzinowej. Genialne rozwiazanie. Bylem raz i w sumie mi sie calkiem podobalo. Gdyby tylko pogoda byla lepsza... Odpowiedz Link Zgłoś
wredny_online Daleko Fali do Termy 13.07.09, 10:28 W bukowinie jest co najmniej jeden base, w którym można popływać - nawet w okresie zimowym. Na fali można brodzić po wodzie obijając się o innnych ludzi krażących w każdym kierunku niczym naćpani... Jak ktoś idzie na basen, żeby siedzieć w saunie - polecam falę. Jeżeli basen - ma kojarzyć się z pływaniem - to fali NIE POLECAM! I naraszcie ktoś napisał prawdę o tym durnym basenie. Nawet taka wioska jak bukowina ma więcej polotu i pomysłu na basen niż nasze cudne wielkie miasto.... Oddajcie pieniądze z naszych podatków, które poszły na wykup tego cud-basenu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Daleko Fali do Termy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 16:08 Byłem na fali dwa razy i jak dla mnie wystarczy.. jeśli chodzi o teren na zewnątrz to jest za mały i jak jest ciepło i jest dużo ludzi to jest po prostu za ciasno, po drugie jeśli chodzi o wewnątrz to dla mnie bezsensownym rozwiązaniem jest jest sprawa sauny... bo o to żeby iść na saune trzeba się zdecydować przy wejściu... bo jak wejdziemy na basen i po jakimś czasie zechcemy iść na sauny to trzeba wyjść do recepcji w mokrych gaciah(!) i wziąć drugą opaskę! Co za kretyn wymyślił tak durny system?! Nie prościej żeby przy wejściu na sauny "nabić" takie wejście przy drzwiach i później przy kasie pani sobie zczytuje wszystko? Przecież to jakaś paranoja że trzeba wyjść z basenu do kasy... Osobną sprawą jest kwestia nagości.. uważam że każdy powienien mieć prawo wyboru czy chce paradować bez niczego czy nie... Wydaje mi się że to jest jeden z powodów dla którego nie ma tam zbyt wiele odwiedzających. Odpowiedz Link Zgłoś