Dodaj do ulubionych

Netia: Odszedłeś? Płać dalej rachunki

IP: 91.198.234.* 16.07.09, 11:22
Dla takich najlepszy jest prepaid... Teraz nawet ojciec dyrektor oferuje i
myślę, że trafi z tym do właśnie takich osób odbierając jednocześnie klientów
TP/Netii.

pozdrawiam
r.
Obserwuj wątek
    • nocny-duch Zobaczycie u rydzola 16.07.09, 11:52
      od jego komórki nie będzie odwołania ani ucieczki, on jest ponad prawem,
      zrezygnujesz, pójdziesz siedzieć hehehehehehe
      • Gość: ojojoj Re: Zobaczycie u rydzola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.09, 17:23
        nie 'pojdziesz siedziec' a raczej 'pojdziesz do piekla'
        • Gość: gumis Re: Zobaczycie u rydzola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 22:15
          Albo! Pójdziesz siedzieć do piekła! :)))
          • zigzaur Re: Zobaczycie u rydzola 17.07.09, 06:52
            "A Marecki będzie dyndał w piekle przez całą wieczność!"

(film "Zmory", wypowiedź księdza katechety, granego przez Michała Pawlickiego, do uczniów na lekcji)
    • Gość: Kill Bill NETIA - najpodlejsza siec IP: *.dip.t-dialin.net 16.07.09, 12:13
      Moi rodzice przezyli dokladnie to samo przed 2 laty !!!
      Potem czytalem w prasie o innych klientach rowniez w wieku poznego
      seniora !! I dzisiaj slysze znowu to samo. Czyli to jest ich
      metoda !!

Takie same podle triki. cel grupa starsi ludzie ! - Nachodza w domu,
      obiecuja cuda, wymuszaja na podpis, a gdy klienci rezygnuja, to
      wtedy pokazuja, ze sa najpodlejsi z podlych.

Jak postraszylem NETIE adwokatem - to nagle przeprosili i zwrocili
      kilka rachunkow wstecz.

Tchorzliwe, podle, swinie !!
      • manhu Re: TPSA - najpodlejsza siec 16.07.09, 15:32
        TPSA nie jest lepsza, na odchodne złodzieje kradną ok.200 zł za internet (wszystkim którzy się sfrajerzyli i albo zapomnieli o 30 dniach albo nie mieli tego na piśmie). Z abonamentem też się mylą miesiącami. Różnica jest taka że ich nie można olać (bo to ich linia), a Netię tak.
        • Gość: fox Re: TPSA - najpodlejsza siec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 15:53
          Ale co to znaczy "zapomnieli" o 30 dniach? Tak to już jest, że o regulaminy
          trzeba czytać. Jak ktoś nie zna warunków umowy, to niech ma pretensje do siebie,
          nie do firmy...
      • Gość: temida NETIA niezgodna z prawem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 16:28
        Jeśli to prawda to natychmiast należy o przestępstwie powiadomić Prokuraturę!
      • Gość: rejs Re: NETIA - najpodlejsza siec IP: *.chello.pl 16.07.09, 16:37
        A mojej mamie wysyłali rachunki na nie istniejący numer (nie doszło
        z ich winy do instalacji ale numeru w tepsie nie zwolnili i ta
        odebrała go, gdy przyszedł termin) a potem oddali sprawę do
        windykacji i sądu.
        Jeśli możecie omijajcie Netię szerokim łukiem.
    • Gość: Anna Netia: Odszedłeś? Płać dalej rachunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 12:23
      Wszyscy oni siebie warci.
      Ale Netia jest strrraszna, najgorsza.
      Miałam u nich internet. Nie dość, że nie działał to nie mogłam się od nich
      uwolnić przez kilka miesięcy. Mam firmę w domu i internet jest niezbędny.
      Tymczasem łącznie na infolinii spędziłam 700 minut w ciągu 2 miesięcy. Żadnego
      innego operatora nie mogłam podłączyć, dopóki łączyła mnie umowa z Netią. A ta
      straszyła mnie kilkutysięcznymi karami za zerwanie umowy terminowej. Skandal.
      Dopiero jak zainteresowałam UOKiK sprawą, udało się umowę rozwiązać.
      NIE POLECAM NETII.
    • lider4 Wprowadzić urzędowe ceny za telefon i internet. 16.07.09, 12:39
      Skończą się pseudopromocje, manipulacje i inne szachrajstwa.
    • Gość: gaga Netia: Odszedłeś? Płać dalej rachunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 12:45
      Po co jest abonament? Powinno sie placic za to co sie wydzwoni. Rzad
      powinien zabronic abonamentu jako bezprawnej oplaty.
      • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Netia: Odszedłeś? Płać dalej rachunki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.09, 12:55
        heh jak czytam "rząd powinien zabronic", albo ceny urzędowe, to mnie ciarki
        przechodzą... Może co poniektórzy powinni przeprowadzić sie do jakiegoś
        demoludowego kraju...
        • Gość: tbrw Re: Netia: Odszedłeś? Płać dalej rachunki IP: *.chello.pl 16.07.09, 13:47
          no powoli zaczynam tęsknić za demoludowym ustrojem, bo ten trzymał
          bezmózgów za fraki i takie tępe buce które teraz robią co chcą
          kosztem innych bały się pierdnąć. Oczywiście demokracje zachodnie
          też tak robią, ale widocznie polacy nie potrafią obsługiwać
          demokracji, bo jeżeli demokracja polega na tym że im mniej masz
          mózgu i wyobraźni tym więcej ci wolno to... ja dziękuję.
          • agnieszka_72 Re: Netia: Odszedłeś? Płać dalej rachunki 16.07.09, 14:52
            > też tak robią, ale widocznie polacy nie potrafią obsługiwać
            > demokracji, bo jeżeli demokracja polega na tym że im mniej masz
            > mózgu i wyobraźni tym więcej ci wolno to... ja dziękuję.

To nie wina demokracji. W Polsce funkcjonują instytucje (Państwowa
            Inspekcja Handlowa, Urząd Ochrony Konsumenta, jest też coś od rynku
            telekomunikacyjnego) i często wystarczy telefoniczny kontakt z
            pracownikiem w/w instytucji żeby uzyskać poradę, lub zgłoszenie im
            problemu na piśmie. Narzędzia są, trzeba się tylko nauczyć z nich
            korzystać.
          • zigzaur Re: Netia: Odszedłeś? Płać dalej rachunki 17.07.09, 06:54
            Gdyby była komuna, to złożyłbyś podanie o podłączenie internetu i czekał 20 lat.
    • Gość: kot Netia: Odszedłeś? Płać dalej rachunki IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.09, 12:52
      Netia to jeden wielki b....l - i tyle w temacie.
      • Gość: tometaltek Re: Netia: Odszedłeś? Płać dalej rachunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 14:59
        Ja odszedłem z Netii beez problemu. Wysłałem faxem rozwiązanie umowy i
        przysłali faktury korygujące. Miałem ich internet i działał b. dobrze.
        Teraz muszę się rozejrzeć za czymś tańszym. Ale netia jest O.K.
        • zigzaur Re: Netia: Odszedłeś? Płać dalej rachunki 17.07.09, 06:58
          Prawda jest taka, że każdego usługodawcę należy od czasu do czasu przeczołgać: wstrzymywać płatności, zgłaszać stos skarg i reklamacji, grozić odstąpieniem od umowy.
    • Gość: bella96 Netia: Odszedłeś? Płać dalej rachunki IP: 83.238.24.* 16.07.09, 12:54
      Widzę z przykrością, że "konkurencja w telekomunikacji" przejęła
      najgorsze cechy od Tele2. Ja się tak z nimi bawiłem w ciuciubabkę
      przez rok. Szczęście, że wysłałem pisemnie rezygnację z usług za
      zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Dopóki obywatel nie będzie miał
      praw na równi z firmami, stoi na przegranej pozycji. Firma jak jej
      nie zapłacisz, to może Cię wpisać na listę dłużników od ręki,
      człowiek jak mu operator coś wisi to nawet nie może im wysłać
      faktury).

Moja rada - rozwiązujesz umowę? Wyślij pocztą za zwrotnym
      potwierdzeniem odbioru. Kosztuje jednorazowo mniej niż potem ciągłe
      wydzwanianie, nerwów nie licząc.

Pozdrawiam i życzę cierpliwości,

P.
    • Gość: Gość Netia: Odszedłeś? Płać dalej rachunki IP: *.134.130.147.static.crowley.pl 16.07.09, 13:02
      To jest celowe działanie Netii. Niecałe 2 lata temu miałem podobny przypadek.
      Kończyła mi się umowa czasowa, której nie chciałem przedłużać. Dowiedziałem się
      odpowiednio wcześniej jaka jest procedura zakończenia "współpracy". Wysłałem
      informację, że rezygnuję z usług zadzwoniłem z pytaniem czy rezygnacja dotarła
      (otrzymałem potwierdzenie) a po miesiącu przyszedł rachunek, po kolejnym drugi i
      trzeci. Tłumaczenie było takie - może i wysłałem rezygnacje i może ich pracownik
      ją nawet widział, ale już jej nie ma!!! Pomogło pismo z dokładnym opisem sprawy
      do UKE. Oni to robią specjalnie - zawsze znajdzie się jakiś procent ludzi,
      którzy dla świętego spokoju zapłacą. Moje koszty to kilka godzin rozmów,
      oczekiwania, bo ktoś z kimś się konsultował. Bałagan i złodziejstwo.
    • Gość: aaa Netia: Odszedłeś? Płać dalej rachunki IP: *.sotn.cable.ntl.com 16.07.09, 13:16
      Można założyć firme i nazwać ja swoim imienie i nazwiskiem. Dostając fakture
      za nienależny abonament zapłacić ją następnie wezwać Netie do zwrotu
      należności. Nie doczekać się później rozpocząć procedure wpisania dłużnika do
      BIK-u. Ponieważ na fakturze za abonament są wymagane nazwa firmy Twoje imię i
      nazwisko - można ją traktować jako fakture VAT "na firme" i utrudnić im życie
      jak robi to Netia innym.
    • Gość: fkimono A w tepsie? IP: *.poznan.uw.gov.pl 16.07.09, 13:34
      W neostradzie poblokowali dostęp do wielu stron internetowych ale chcą by
      płacić im cały abonament. To dopiero skandal!
      • Gość: harman Re: A w tepsie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 14:05
        Ale nie zmyślaj, mam paru kumpli co mają neo i nie pamiętam, żeby któryś się
        skarżył, żeby miał problemy z dostępem do jakiejś strony...
    • Gość: tjem Netia: Odszedłeś? Płać dalej rachunki IP: *.chello.pl 16.07.09, 13:43
      dokładnie ten sam numer mi wycięła niejaka firma GH Net, przed którą
      przestrzegam. powiedzieli że umowę mogę wypowiedzieć e-mailem,
      którego oczywiście nie dostali. Musiałem im zapłacić za kolejne
      bodaj 4 miesiące za internet. Żenada.
    • Gość: Pejter uwaga na oszustów z link4 IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 16.07.09, 13:51
      Link4 to też oszuści. Kupiłem auto rok temu. Poprzedni właściciel
      miał umowę z link4 na OC. Wygasła ona miesiąc przed moim zakupem,
      gdy auto stało w komisie. Po kupnie wysłałem im pisemne
      wypowiedzenie. W grudniu przysłali jedno pismo, a teraz drugie, że
      zalegam im ze składkami. Próbowałem wyjaśnić telefonicznie, ale
      młoda lulka stwierdziła, że to sprawa windykacji i chciała połączyć
      z tym działem. Czekałem prawie 10 minut na połączenie i nikt sie nie
      zgłosił. Po wysłuchaniu kilkunastu głupawych melodyjek się
      rozłączyłem. Oddałem sprawę do UOKIK oraz rzecznika konsumentów.
      • Gość: ewa Re: uwaga na oszustów z link4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 10:57
        mam ten sam problem . szukam pomocy u rzeczniika u weissa w radiu zet.
        wszedzie... wyslalam im mailem wypowiedzenie nie otworzyli bo byl za duzy mail i
        przedluzyli. moj e mail zakrzewska18@wp.pl
      • Gość: tom Re: uwaga na oszustów z link4 IP: 212.160.175.* 07.05.10, 12:28
        Zakupiłem auto, bez polisy ,poprzedni wlasciciel twierdził ze ja
        wypowiedział.Link 4 przysłało mi wezwanie do zapłaty oraz pogrózki krajowym
        jejestrem dluznikow .z tytułu polisy niby zawartej przed 9 miesiacami majac dane
        do polisy -tłumacza sie brakiem danych do kontaktu dziewiec miesiecy zajelo im
        wpadniecie na pomysł ze list idzie ok 7dni i mozna go bylo wysłac jeszcze w
        ubieglym roku.Po drugie sami sie przyznali ze moje dane otrzymali 9 miesiecy po
        podpisaniu pseudo umowy . NACIAGACZE I TYLE UWAZJCIE
    • Gość: Mex Netia: Odszedłeś? Płać dalej rachunki IP: *.acn.waw.pl 16.07.09, 14:43
      To chyba u nich standard bo Play wyczynia taką manianę że szkoda gadać,
      obciąża za za wiele rzeczy mimo że nei działają, nie zwraca nadpłaconych
      pieniędzy i jeszcze parę takich numerków wykręca...
    • czystosc Netia: Odszedłeś? Płać dalej rachunki 16.07.09, 14:56
      To co sie w netii dzieje to parodia! to sa oszusci jakich malo!!
      cale szczescie internet mam z innych zrodel (prywatne inicjatywy osiedlowe!)
    • Gość: koloo Netia: Odszedłeś? Płać dalej rachunki IP: *.chello.pl 16.07.09, 15:47
      Ja również przestrzegam przed TELE 2- netią. Miałem podobny przypadek, moja babcia (75 letnia) miała jakiś tam abonament w tele2 ( śmiesznie tani ok 25zł), po jakimś czasie zadzwonił do niej konsultant naopowiadał jej głupot i wcisnął abonament za 70 zł. Jak tylko to zauważyłem, po ok 2 tygodniach, odrazu zadzwoniłem żeby zmienić na to co było,ale oczywiście już sie nie dało bo "nie było go już w ofercie" no i babcia płaci teraz 35 zł. Jednym słowem tele 2 to oszuści i naciągacze żerujący na starszych ludziach.
    • Gość: dodo Netia: Odszedłeś? Płać dalej rachunki IP: 91.199.43.* 16.07.09, 15:51
      szwecki standard w Polsce ?
    • Gość: Netia_user Netia: Odszedłeś? Płać dalej rachunki IP: *.anonymouse.org 16.07.09, 16:10
      ale głupoty gadacie! ciekawe ilu z was miało rzeczywiście styczność z Netią.
      Powtarzanie zasłyszanych wiadomości od znajomych-znajomych nie jest dla mnie
      reprezentatywne. Ja mam internet i telefon z Netii, już dwa razy zmieniałem
      sobie parametry - internet w górę, ale telefon na niższą taryfę i jakoś nie
      miałem najmniejszych problemów - ale wszystko załatwiałem za potwierdzeniem i
      zapisując wszelkie numery zgłoszeń które podawano mi na infolinii. Jeśli zleca
      się coś agentowi przez telefon i nawet nie zna się jego nazwiska, czy numeru -
      ta jak później można cokolwiek wyegzekwować.
      Ale tego wszystkiego nauczyłem się na przykładzie "wspaniałej " błękitnej linii,
      tak więc myślę sobie, że zawsze musi być ten pierwszy raz żeby nauczyć się dbać
      o własne cztery litery,
      • Gość: . Re: Netia: Odszedłeś? Płać dalej rachunki IP: 94.254.145.* 16.07.09, 17:26
        Hihi to czemu przy IP: masz*.anonymouse.org ?
        Czyzby siec wewnetrzna netii? czy *.tpnet.pl?
    • Gość: canal Netia: Odszedłeś? Płać dalej rachunki IP: 91.204.210.* 16.07.09, 16:18
      miałem podobne doświadczenia z canal+, z tp i wszędzie można się naciąć na
      NIEKOMPETENTNEGO konsultanta który żyje z prowizji i wciska wszystko co może -
      ale nauczka jest taka, że nie musimy od razu na wszystko się zgadzać i trzeba
      potwierdzać wszelkie umowy zawierane zdalnie (zresztą zawsze mamy prawo taką
      umowę wypowiedzieć w ciągu 10 dni jeśli sie rozmślimy) ta wiedza czasem się
      przydaje!
    • dzakarta Netia: Odszedłeś? Płać dalej rachunki 16.07.09, 16:46
      Nie ma ani jednego porządnego, uczciwego operatora w Polsce ( i nie
      będzie)!
      • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Netia: Odszedłeś? Płać dalej rachunki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.09, 16:54
        Tak jak i dobrego biura podróży i dewelopera i... (w zasadzie można wpisać każdą
        usługę, gdzie Polacy nie czytają umów i podpisują to co im się posuwa).
      • Gość: :( Re: Netia: Odszedłeś? Płać dalej rachunki IP: *.zone8.bethere.co.uk 18.07.09, 17:50

W Wielkiej Brytanii to samo - takich spraw jak opisana zdarzają się setki jeżeli
        nie tysiące dziennie! Myślałem że to tylko w Polsce firmy telekomunikacyjne tak
        traktują klientów, ale w UK jest jeszcze gorzej!
    • Gość: Były pracownik TP Netia: Odszedłeś? Płać dalej rachunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 17:35
      Może napiszemy coś o TP.SA i jej oszustwach?! O umowach na 24 miesiące,
      których klienci nie podpisywali, o opłatach inicjacyjnych (19 gr za każde
      rozpoczęte połączenie) o których tepsa nie informuje. O tym, że wysyła
      oszustów do klientów, którzy w zamian za telefon za 1 zł podpisują umowę na
      24/36 miesięcy. O tym, że przedstawiciele tepsy zapisuję klientów innych
      operatorów na usługi, nie informując ich o karze!!! O tym, że na infolinii
      okłamują ludzi, że Netia nie naprawia kabli, nie usuwa usterek itp. TP. SA to
      wielki przekręt na skalę światową.
    • Gość: gonia Netia: Odszedłeś? Płać dalej rachunki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.09, 17:51
      Moja mama miała takie same cyrki najpierw z tele2 potem z
      netią,konsultanci telefoniczni to całkowici ignoranci albo mało
      rozgarnięci,żeby nie określic dosadniej-rok korespondencji- mama
      założyła nawet specjalny segregator-żenada...
    • Gość: gacek Netia: Odszedłeś? Płać dalej rachunki IP: *.xdsl.centertel.pl 16.07.09, 18:03
      były pracowniku, oszustwa były są i będą, ile z tele2 moja babcia sie użerała,
      nie chcieli jej wypuścić.. miał ktoś coś podobnego?
      • camelot Re: Netia??? 17.07.09, 12:44
        Korzystam z Netii z internetu od dawna, nie powiem nie mam żadnych kłopotów.
        Wprawdzie gdy do niej przechodziłem do nie miałem netu 3 miesiące. Teraz
        skusiłem się na jakąś promocję telefonu. Niedouczony chłoptyś co chwila dzwonił
        gdzieś aby odpowiedzieć na moje proste pytania. Miałem mieć telefon w Netii od 1
        czerwca, potem od 1 lipca a w tej chwili mam mieć od 1 sierpnia. Firma niesłowna
        i co najgorsze nie można z nimi się pogadać, niekompetentni pracownicy. Zmiana
        nazwiska na fakturach zajęło im 5 miesięcy. Aż się zbuntowałem i napisałem że
        jeśli tego nie zrobią natychmiast to zawieszam zapłatę rachunków. Pomogło
        natychmiast.
    • Gość: bubulek55 Netia: Odszedłeś? Płać dalej rachunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 14:58
      OSTRZEGAM wszystkich przed Tele-2, to jest firma, ktora zeruje na ludziach-
      proponuje im tanie polaczenia a gdy czlowiek dostaje pierwszy rachunek,okazuje
      sie,ze placimy"oferowany" najdrozszy abonament a potem mozna pisac od Ajfasza do
      Kajfasza bez rezultatu,gdyz maja tak przemyslnie zaplanowany "balagan" w
      firmie,ze sami gubia sie w tym gaszczu zamotania. Sa bezczelni, udaja przyglupow
      a przede wszystkim SA BEZKARNI!! .Gdyby szary czlowiek kogos oszukal- zaraz by
      poszedl siedziec a w Polsce FIRMY ZLODZIEJSKIE SA CHRONIONE MAJA WRECZ PARASOL
      OCHRONNY,DLACZEGO niema na nich BATA ani PARAGRAFU???, dlaczego polski Rzad na
      to POZWALA ilu jest starszych ludzi tak oszukanych, ktorzy nie maja
      sil,zdrowia,ani o tym nie wiedza,gdzie i komu sie poskarzyc,ze ich sie tak
      OSZUKUJE.Nie o taka POLSKE WALCZYLI .Ja z tymi oszustami urzeralam sie przez
      "AZ" ROK/o rok za dlugo/ i pomimo zerwania z nimi umowy- jeszcze dalej wysylali
      faktury, ktorych nie powinno byc.Wrocilam z powrotem do TP.SA i jestem bardzo
      zadowolona, wczesniej tez bylam tylko zachcialo mi sie przejsc bo mieli rzekomo
      tansze promocje, ktorych nie otrzymalam.Jestem juz od roku w TP.SA. i jestem
      naprawde szczesliwa i odetchnelam z ulga. Nie zgadzam sie z wypowiedziami
      krytycznymi,poniewaz kiedy bym nie zadzwonila w jakiejkolwiek sprawie zawsze
      otrzymuje mila i trafna odpowiedz. Nie czekam dlugo tak jak w tele 2- gdzie,
      nikt nic nie wiedzial.Faktury otrzymuje regularnie,nawet gdy sie spoznie z
      zaplata to tylko wysylaja "mechaniczny" komunikat .Mam tylko cicha nadzieje,ze
      TP.SA NIE POJDZIE w SLADY Netii i Tele-2.
      • Gość: ana Re: Netia: Odszedłeś? Płać dalej rachunki IP: 81.21.200.* 17.07.09, 15:05
        miałam to samo chociąż nigdy nie byłam ich klientem . Wzięłam na
        firmę nr i telefon z TP, po jakimś czasie zacżeła wydzwaniać netia
        ze firma zarejestrowan pod tym numerem ma długi wobec nich ( przy
        czym podali nie moją nazwę firmy. ( w telekomunikacji powiedzieli,
        ze wowszem ten numer miał kiedyś przekeirowanie z netii, ale teraz
        juz nie. Dzwonili kilka razy z nękaniami, pomimo, ze im tłumaczyłam,
        ze jestem zupęłnie inna firmą - jak niormalnie do ściany. W końcu
        zagrosiałm, ze pjdę do rzenika praw konsumenta i skieruję sprawe na
        policję o nękanie - od tamtego casu juz nie dzwonią. Radze więc
        wszystkim nekanym o skierowanie sprawy do rzecznika praw konsumenta,
        niech nałożą na nicj karę
    • Gość: Przemo Netia: Odszedłeś? Płać dalej rachunki IP: *.icpnet.pl 17.07.09, 17:19
      To nie jest odosobniony przypadek. Pismo o rezygnacji z ich usług
      zaniosłem do biura osobiście, dostałem pieczątkę potwierdzającą
      przyjęcie dokumentu, a pomimo tego jeszcze przez pół roku
      przychodziły faktury za Internet, po czym przyszła informacja, iż to
      Netia zrywa ze mną umowę! Potem weszła firma windykacyjna i cała
      masa problemów. Odkręcenie sprawy zajęło prawie rok z powodu
      totalnego bałaganu panującego w tej firmie. Moje reklamacje po kolei
      albo ginęły albo pozostawały bez odpowiedzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka