Dodaj do ulubionych

Zamknięcie AHE?

19.07.09, 19:42
www.nauka.gov.pl/mn/index.jsp?
place=Menu06&news_cat_id=951&layout=2#LODZ

???
Obserwuj wątek
    • Gość: b Re: Zamknięcie AHE? IP: *.toya.net.pl 19.07.09, 20:28
      www.nauka.gov.pl/mn/index.jsp?
      place=Menu06&news_cat_id=951&layout=2#LODZ ?
      • Gość: magik Re: Zamknięcie AHE? IP: *.retsat1.com.pl 19.07.09, 21:14
        UWAGA: Ze względu na rażące naruszenie prawa polegające na prowadzeniu
        kształcenia poza siedzibą Uczelni zostało wszczęte postępowanie w sprawie
        cofnięcia pozwolenia na utworzenie Uczelni oraz nakaz jej likwidacji.

www.nauka.gov.pl/mn/index.jsp?place=Menu06&news_cat_id=951&layout=2#LODZ

ŁÓDŹ

Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna [dawniej: Wyższa Szkoła
        Humanistyczno-Ekonomiczna] (30)
        ul. Rewolucji 1905 r. 64, 90-222 Łódź
        tel. (0-42) 631-50-00
        kierunek: zarządzanie (II); informatyka (II); pedagogika (II); filologia (II);
        filologia polska (II); grafika (II); dziennikarstwo i komunikacja społeczna (I);
        politologia (II); pielęgniarstwo (I); kulturoznawstwo (I); transport (I);
        realizacja obrazu filmowego, telewizyjnego i fotografia (I), administracja (I)
        Wydział zamiejscowy w Koninie - kierunek: zarządzanie (I),
        Wydział zamiejscowy w Bydgoszczy - kierunek: kulturoznawstwo (I),
        Wydział zamiejscowy w Wodzisławiu Śląskim - kierunek: pedagogika (I),
        Wydział zamiejscowy w Gdańsku - kierunek: socjologia (I),
        Wydział Zamiejscowy w Bytomiu - kierunek: filologia polska (I)
        Wydział Zamiejscowy w Warszawie - kierunek: pielęgniarstwo (I)
        Zamiejscowy Ośrodek Dydaktyczny w Głogowie - kierunek: transport (I)
        Zamiejscowy Ośrodek Dydaktyczny w Wieluniu - kierunek: zarządzanie (I)
        Zamiejscowy Ośrodek Dydaktyczny w Wodzisławiu Śląskim - kierunek: informatyka (I)
        Zamiejscowy Ośrodek Dydaktyczny w Grudziądzu - kierunek: pedagogika (I)
        Zamiejscowy Ośrodek Dydaktyczny w Koszalinie - kierunek: pedagogika (I)
        Zamiejscowy Ośrodek Dydaktyczny w Koninie - kierunek: pedagogika (I)
        Zamiejscowy Ośrodek Dydaktyczny w Słupsku - kierunek: pedagogika (I)
        Zamiejscowy Ośrodek Dydaktyczny w Opolu - kierunek: pedagogika (I)
        Zamiejscowy Ośrodek Dydaktyczny w Kartuzach - kierunek: pedagogika (I)

UWAGA: Ze względu na rażące naruszenie prawa polegające na prowadzeniu
        kształcenia poza siedzibą Uczelni zostało wszczęte postępowanie w sprawie
        cofnięcia pozwolenia na utworzenie Uczelni oraz nakaz jej likwidacji.
        • zdanka1 Re: Zamknięcie AHE? 19.07.09, 21:21
          Tak to tylko w Erze;/

Posmaruja komu trzeba, zlikwidują parę zamiejscowek i sprawa
          rozejdzie sie po kosciach;/
      • Gość: gość portalu ola Re: Zamknięcie AHE? IP: *.informel.pl 12.08.09, 10:34
        jest informacja o zalegalizowaniu studiów I stopnia w nowopowstałych wydziałach
        zamiejscowych, a co ze studiami II stopnia???? Nikt nie nas nie informuje, co z
        nami będzie. Mamy już wybrane tematy prac magisterskich, pracujemy nad nimi
        przez wakacje. Nie chcemy aby nasza praca i rok zaliczonych studiów poszedł na
        marne!
        • Gość: pina Re: Zamknięcie AHE? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.09, 11:15
          Mam ten sam problem. Chyba poszukam innej uczelni na której będę
          mogła kontynuować naukę jestem na 2 roku i nie wiem co dalej?
          Widziałam na stronie Ministerstwa możliwości kontynuacji w innych
          uczelniach i chyba skorzystam?
      • Gość: glig Re: Zamknięcie AHE? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.09, 11:12
        Studiuje informatyke na AHE i co teraz?
    • Gość: LoMe Re: Zamknięcie AHE? IP: 212.51.205.* 20.07.09, 07:47
      Jeśli mieliby zamykać za kształcenie poza siedzibą uczelni (oddziały
      zamiejscowe) to niech zamkną też Kupiecką i parę innych szkół:)
    • graz.ka Artykuł w GW 20.07.09, 11:12
      i dyskusja na forum:

forum.gazeta.pl/forum/w,755,98031598,98031598,Lodzka_AHE_do_likwidacji_.html
    • aaa202 "Serce łódzkiego kampusu uczelni zamykają ulice" 20.07.09, 11:46
      Jedno jest pewne - zamykają serce.
      • pluskotka Re: "Serce łódzkiego kampusu uczelni zamykają uli 20.07.09, 14:06
        Niech zamkną jak najszybciej filię w Bełchatowie, żeby przestała namnażać masy
        zaocznych studentów.
      • Gość: karpa86 Re: "Serce łódzkiego kampusu uczelni zamykają uli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.09, 10:37
        karpa86.mondozoo.com
    • Gość: Ewa Re: Zamknięcie AHE? - koniecznie IP: *.torun.mm.pl 20.07.09, 18:03
      Problem jakości nauczania nie dotyczy tych 6 tysięcy studentów kształcących się w Łodzi, tylko tych 30 tysięcy studentów z Poddębic, Lęborka, Sejn, Opoczna, Chełma, Gniezna, Zawiercia (razem 62 miasta), którzy nie mają biblioteki, laboratoriów, a zajęcia mają z magistrami i doktorami, a profesora wpisu w indeksie nie mają żadnego. Aby dodatkowo zyskać kasę, to zajęć mają 50% według standardów, (ma być 1200 godzin przez trzy lata, to oni realizują 600 godzin), w tym jest największe dziadostwo.

Dlaczego student spoza Łodzi podpisuje dwie umowy na studiowanie, jedną z AHE na 600zł, a druga z prywatną spółką na 3000zł, kto tu oszukuje, kto tu coś ukrywa. Rektor i Stasiak robią z tego biznes edukacyjny, i w tym jest dziadostwo.

Sama to doświadczam w małej miejscowości z Punktem Rekrutacyjno-Informacyjnym AHE.

Tych punktów zamiejscowych w Polsce jest już 62 a zagranicznych 10. Oto lista, powinny nam się oczy otworzyć gdzie my studiujemy. Ja jestem z takiego jednego punktu informacyjno-rekrutacy jnego. Wykaz jest długi: Bełchatów, Białystok, Błonie, Bydgoszcz, Bytom, Chełm, Chęciny, Człuchów, Gdańsk, Głogów, Gniezno, Gorzów Wielk., Grudziądz, Inowrocław, Jarosław, Jasło, Kalisz, Kartuzy, Katowice, Kołobrzeg, Konin, Koszalin, Kozienice, Lębork, Lidzbark Warmiński, Lublin, Łowicz, Międzyrzec Podlaski, Nowogard, Opatów, Opoczno, Opole, Ostrołęka, Ostróda, Pińczów, Piotrków Trybunalski, Poddębice, Poznań, Przemyśl, Radomsko, Racibórz, Ropczyce, Sejny, Sieradz, Słupsk, Stalowa Wola, Starachowice, Stargard Szczeciński, Szczecin, Świdnica, Świnoujście, Tarnów, Trzcianka, Warszawa, Wieluń, Wodzisław Śląski, Zamość, Zakopane, Zawiercie, Ząbkowice Śląskie, Żukowo, Żychlin oraz 10 zagranicznych: Londyn, Edynburg, Manchester, Dublin, Rotterdam, Bruksela, Paryż, Rzym, Berlin, Havirov (Czechy).

Tego Pan Rektor nie wiedział. Ten cyrk trzeba zamknąć, dobrze, że do końca mam tylko obronę, ale co będzie ten dyplom wart!!!
      • Gość: oki Re: Zamknięcie AHE? - koniecznie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 02.08.09, 20:13
        ta uczelnia ma też ośrodki - w miejscowościach po 5 tys mieszkańców np Grodków
      • Gość: Jan Re: Zamknięcie AHE? - koniecznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 13:18
        Pytanie czy sie aby obronimy , czy nam nie przepadnie 1,5 roku
        nauku????
      • Gość: xxxxx piszcie prawdę IP: *.raciborz.vectranet.pl 08.08.09, 21:31
        jak ktoś już pisze na tym forum to niech pisze w miarę żetelnie w
        mieście racibórz nie ma ani punktu rekrutacyjnego, ani wydziału
        zamiejscowego ahe, za to jest wielu studentów tej akademii i są oni
        bardzo zadowoleni z nauki na tej uczelni a wykłady mają z
        wykładowcami ze stopniem doktora lub profesora i tylko niektóre lab
        z magistrami.
        • Gość: Niusia Re: piszcie prawdę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 14:37
          To prawda , popieram!!! Też studiuję w tej uczelni i jestem
          zadowolona zarówno z poziomu nauczania, jak i wykładowców z
          tytułami !!! Jęśli ktoś twierdzi inaczej - to zwykla zawiść !!!!!!!
      • Gość: anka Re: Zamknięcie AHE? - koniecznie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.09, 20:08
        Ja również zostałam oszukana przez ahe. Po jednym zjezdzie dostałam
        maila ze wszystkie zajęcia zostały odwołane.....
        Moze ktoś wie co można teraz z tym zrobić, gdzie się zgłosić?
        • kagan_pl Re: Zamknięcie AHE? - koniecznie 13.01.10, 18:34
          Ja zajecia na AHE odwolywalem tylko wtedy, gdy mialem wyglosic w tym samym
          czasie referat na konferencji naukowej.
          cetrad.info/?action=pessoas/viewPerson&id=90
    • Gość: gość Re: Zamknięcie AHE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 10:37
      wiadomo student uczelni publicznej sie wypowiada i to zapewne konkurencji.
      według mnie to jest lobbing ze strony innych uczelni, które boją się, że nie uda
      im sie utrzymać na rynku. Próbują zlikwidować największą uczelnię w Polsce
      (prywatną), ale powinno im się nie udać. AHE nie daj sie!
      Ja się wiele nauczyłam w AHE i to w punkcie, a nie w głównej siedzibie. Jestem
      zadowolona, bo wiedzę wyniosłam sporą, większą aniżeli moje koleżanki z
      publicznych uczelni, na których nic nie robią.
      Mam nadzieję, że uda mi się skończyć naukę.
      A za minister Kundrycką to powinien się Pan Premier wziąć, a nie, żeby w
      obecnych czasach miała miejsce taka korupcja. Mam nadzieję, że wyleci ze swego
      stołka, a PO niestety, głos u mnie już straciło!
      • Gość: eureka Re: Zamknięcie AHE? IP: 193.238.18.* 21.07.09, 11:13
        Mnie też zadziwia pycha studentów uczelni państwowych i ich przekonanie że się
        więcej nauczyli, jeśli u nas nawet kropa na uniwersytecie może uchodzić za dr
        ekonomii zwłaszcza po praktycznych efektach jego wiedzy. Jego uczniowie twierdzą
        że wiedzą lepiej. Dla wielu ludzi zamiejscowe wydziały AHE były jedyną
        możliwością uzupełnienia wykształcenia i to w sposób solidny, a ci którzy nie
        widzieli i tak jak zwykle wiedzą lepiej.
      • Gość: aaadelayda Re: Zamknięcie AHE? IP: *.subscribers.sferia.net 31.07.09, 21:49
        Studiowałam na uczelni państwowej i jednej z najlepszych uczeli
        prywatnych w tym kraju i nikt mnie nie przekona, że prywatna trzyma
        taki sam poziom ( mam porównanie ), zwłaszcza gdy uczy gdzieś na
        prowincji, ludźmi dopiero co po magisterium i na dodatek nie stroni
        od machlojek i kantów
      • petera73 Re: Zamknięcie AHE? 26.11.09, 10:49
        Jesteś Żałosny/a Gdyby ni handlowali tytułami i nie "produkowali
        debili z tytułami nie byłoby problemu. Tu widać najlepiej, po
        poziomie ortografii jakie "ORŁY" w AHE studiują
        • Gość: oś Re: Zamknięcie AHE? IP: 77.255.162.* 27.11.09, 15:09
          Ty to jesteś cały shandlowany!!

przypatrz się kto się podostawał na państwowe uczelnie 'same orły' najgorsi z najgorszychalbo najbogatsi

i nie pieprz tylko idź się pobaw lalkami czy resorakami
    • Gość: xda Re: Zamknięcie AHE? IP: *.brnt.cable.ntl.com 21.07.09, 10:58
      A co ze szkolami
      -Społeczna Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Zarządzania w Łodzi
      -Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
      Obie te szkoly obok WSHE sa w Londynie i obie dzialaja na tych
      samych zasadach. Wyklady i egzaminy sa w UK.
      • profzwdrhab Re: Zamknięcie AHE? 22.07.09, 17:46
        Otoz to...
        • lesialesia Re: Zamknięcie AHE? 23.07.09, 21:57
          ehh jak ktoś chce i jest inteligentny to się nauczy dobrze na każdej uczelni.
          ale prawda jest taka że prywatne uczelnie przepuszczą każdego kto płaci, nawet
          jeśli nie umie czytać. AHE od początku przekształcana była w fabrykę magistrów-
          tylko, że przez wątpliwą renomę tej 'uczelni' pracodawcy krzywo patrzyli na
          dyplomy tam zrobione. nie znam nikogo, kto mając do wyboru UŁ i AHE wybrał
          studiowanie na AHE.
          • Gość: eureka Re: Zamknięcie AHE? IP: 94.254.215.* 24.07.09, 01:51
            od kiedy pracodawcy bliżej poznali talenty ekonomiczne doktora kropaszenki
            cieplej patrzą na absolwentów wydziału ekonomii UŁ, proponują im posady
            dozorców, sprzątaczek oraz cieciów parkingowych, tak jakby zgodnie z
            wykształceniem które mógł im przekazać doktor kropaszenko to na więcej szans ni
            ma, a na ahe to kropaszenko mógłby co najwyżej być babcią klozetową, ale też nie
            za długo ze względu na przywalony wyraz twarzy
          • Gość: rout666 Re: Zamknięcie AHE? IP: *.ostrog.net.pl 03.08.09, 15:48
            Gadasz bzdury, skończyłam studia na AHE, wiele osób w tym czasie wyleciało, za
            to że się nie uczyli.
            Nawet na obronie kilka osób olało, ponieważ nie potrafili się obronić.
            Studiowałam na UŚ wcześniej, poziomem AHE nie odbiega, nawet jest dużo lepszy.
            Robicie zamęt a poszkodowani będą ci którzy ukończyli uczelnie, po takim bajzlu
            nikt nawet nie spojrzy na nasz dyplom i nieważne jest, że moją średnia na
            studiach wynosiła 4,8 a ocen nie dawali za to że chodziło się na zajęcia, ale
            trzeba było się nieźle przyłożyć i wykuć materiał ( którego było sporo) przed
            egzaminami, że pracę pisałam mgr pisałam dwa lata, i że do obrony musiałam się
            przyłożyć żeby ją zdać na pozytywną ocenę. Po tych genialnych opiniach moja
            praca i mój dyplom będzie gó... wart, i nieważne jest to ile pracy i czasu w to
            włożyłam.
    • Gość: gary Re: Zamknięcie AHE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 22:24
      Łoszusty!!!
      • Gość: marcinnoo Re: Zamknięcie AHE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 20:38
        Ta uczelnia to najbardziej lubiana i znana polska uczelnia kształcą się tam
        największe autorytety w naszym kraju skoro sama uczelnia umie zrobić biznes ze
        studentów to studenci na pewno zrobią biznes i dadzą pracę bezrobotnym ludziom,
        którzy skończyli inne uczelnie. Absolwenci AHE to ludzie wyjątkowi, przyszli
        biznesmeni, bo po co marnować czas na innych uczelniach i zmagać się z
        trudnościami i słuchać na rzeczy, które go nie interesują nara ciemniaki i
        tumany////!
    • Gość: cedryczek AHE jest za duze żeby to zamknąć. IP: 85.89.161.* 26.07.09, 00:16
      Nic się nie stanie, a ze mamy sezon ogórkowy... nie ma co bić piany.
    • mr_kagan Na innych forach: 30.07.09, 10:15
      forum.gazeta.pl/forum/w,33,98434203,98434203,Sledztwo_Gazety_Najwieksza_lipna_uczelnia_w_.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,904,98434751,98434751,Najwieksza_lipna_uczelnia_w_Polsce.html
      • przyslowie Re: Na innych forach: 30.07.09, 20:24
        AHA, już wiem, o co chodzi w AHE po lekturze tego artykułu.
    • danusia619 Re: Zamknięcie AHE? 30.07.09, 21:38
      Gość portalu: gary napisał(a):

> Studenci AHE (dawniej WSHE) to w przeważającej mierze dresiarze (kraki) i
      > tipsiary (frytki). Zdarzają się tam wprawdzie też fajni, normalni ludzie, są on
      > jednak wyjątkami i bardzo szybko (uświadomiwszy sobie błędny wybór) rezygnują z
      > owej „uczelni”. Wiem, co piszę, gdyż miałem nieprzyjemność studiowa
      > ć tam przez
      > chwilę.
      JA TAM STUDIUJE-I NIE JAKO FRYTKA
      CHYBA GOŚCIU NIE WIESZ CO MÓWISZ.....
      NAGŁOŚNIENIE SPRAWY PRZEZ GW NISZCZY I OBRAŻ STUDENTÓW I ABSOLWENTÓW!!!!
      • Gość: aaadelayda Re: Zamknięcie AHE? IP: *.subscribers.sferia.net 31.07.09, 21:58
        ...cała sytuacja tylko świadczy o studentach AHE . Nikt , kto ma
        możliwość studiowania na najlepszych uczelniach publicznych nawet
        nie spojrzy na AHE i inne tego typu wynalazki. Właściciele
        tychże "uczelni" nastawiają się na "inaczej inteligentny"
        sort "studentów" .....
      • Gość: ;o Re: Zamknięcie AHE? IP: 77.255.153.* 22.11.09, 00:16
        Żal mi Was... też bym sobie mogła obsmarowywać wszystkie szkoły; jak ktoś się chce uczyć to się i tak będzie uczył, jak komuś zależy tylko na papierze to też wie co robić...przyczepiliście sie do ahe jak rzep psiego... a czemu nikt nie gada o kielcach, gdzie nie maja akredytacji a filologia działa? a częstochowa? a UNIWERSYTET RZESZOWSKI? tam właśnie, żeby dostać się na studia trzeba na rozmowę kwalifikacyjną wejść z kopertą lub kluczykami i tam też ministerstwo cos wykryło!!! Z resztą MINISTERSTWO też pogrywa...najpierw nadaje status akademii dla ahe (wshe) a potem sie czepia!! ktos nie dał w łape czy o co w tym wszystkich chodzi?

a do tego kiepa czy co to, które pisało o tipsiarach itp itd... pewnie sam jestes chodzącym różowym tipsem i w dupe Ci wa*ą frytki, albo jesteś właśnie takim frytkiem co chodzi w jednym dresie i go tam nie przyjeli bo mial za malo "paskuff odidosa" :D:D:D:D kretyn
    • Gość: jerzy Strona www AHE jest jak "Pudelek" - laseczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.09, 11:33
      wychodzą zza studenta drapiącego się w głowę. Ciekawe kiedy te osoby zatańczą
      zaśpiewają.
      Oferta dodatkowa dla chętnych zrobienia matury podczas studiów:

liceumeum i gimnazjum
      British International School
      Szkoły Policealne Edukacji Innowacyjnej
      Międzynarodowa Szkoła Podstawowa Edukacji Innowacyjnej
    • Gość: jozef Strony związane z właścicielem AHE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.09, 13:46
      www.makary-stasiak.pl/
      osiągnięcia:

www.infobus.pl/text.php?id=234
      wysokieobroty.moto.pl/auto/1,48316,4548037.html
      miasta.gazeta.pl/lublin/1,48724,3891199.html
      miasta.gazeta.pl/lodz/1,35153,2068266.html
      www.zielonagora.osdw.pl/ksiazka/Stasiak-Makary-K-/Zarzadzanie-skierowane-na-podwladnego,40373101951KS
      zakupy.onet.pl/4950977-tworczy-i-harmonijny-rozwoj,produkt.html
    • Gość: mariola Kogo reprezentuje Makary: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.09, 16:23
      www.ktokogo.pl/Makary_Stasiak
    • Gość: tata Niech ją zamkną i zniknie z tego forum bo się IP: *.anonymouse.org 08.08.09, 13:46
      niedobrze robi. jakby była taka wspaniała jak mówią o niej pracownicy i studenci
      to by przetrwała.
      • Gość: Ania89 Re: Niech ją zamkną i zniknie z tego forum bo się IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.08.09, 16:16
        Jeżeli ktoś nie uczy się w AHE i nic nie wie na jej tamat to niech
        się nie odzywa.Studenci wnoszą sprawę do sądu przeciwko gazecie
        wyborczej o zniesławienie i mają poważne ku temu powody
        • Gość: rambo z kolei inni studenci wnosza sprawę przeciwko AHE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 17:28
          o zwrot pieniędzy i mają poważne ku temu powody
          • marysiaz0 żałosna minister 15.08.09, 16:35
            Gazeta ZDENERWOWAŁA 70 TYS OSÓB - STUDENTÓW TEJ UCZELNI.
            NAWET JEŚLI UCZELNIA AHE ROBI JAKIEŚ PRZEKRĘTY TO ARTYKUŁ W GAZECIE POWINIEN
            MIEĆ INNY TYTUŁ ODNOSZĄCY SIĘ DO OSZUSTW WŁDZ AHE A NIE DOTYCZĄCY STUDENTÓW.
            TO JEST DOBRA SZKOŁA, MOŻE NIE CUDOWNA BO TAKICH NIE MA, ALE JEST DOBRA.
            JA KOŃCZYŁAM LICENCJAT NA Filii UMCSu I NIESTETY WCALE UMCS NIE BYŁ LEPSZY OD AHE !!
            NA KAŻDEJ UCZELNI NAWET TYCH PAŃSTWOWYCH SĄ NIESAMOWITE PRZEKRĘTY I OSZUSTWA.
            Wszystko zależy od prowadzących zajęcia. Studiując na AHE filologie miałam
            zajęcia tylko z 2 beznadziejnych wykładowców, ale podobało mi się, że po każdym
            semestrze była ankieta w której można było opisać i ocenić lektorów. Moja grupa
            bardzo skrupulatnie oceniła tych Państwa i więcej nie widziałam ich na uczelni.
            A w filii UMCS miałam 3 wykładowców, którzy byli beznadziejni. NIE MA REGUŁY NA
            TO ze w prywatnej uczelni są gorsi wykładowcy!!
            Nie ma poziomu na AHE ?? i nie trzeba się uczyć ?? ..nie prawda ...maiłam wiele
            egzaminów...wiele osób musiało poprawiać bo nie zdało ich!

GDYBY FAKTYCZNIE AHE MIAŁO POWAŻNE PROBLEMY NA PEWNO BY SIĘ NIE STARALI O NAZWĘ
            AKADEMII.

JEŚLI FAKTYCZNIE COŚ ŻLE ZROBILI TO TYLKO POGRATULOWAĆ PANI MINISTER, KTÓRA SIĘ
            OŚMIESZY JEŚLI COFNIE NAZWĘ AKADEMIA KTÓRĄ ZALEDWIE 4 MIESIĄCE TEMU PRZYZNAŁA
            ...TO DOPIERO BĘDZIE ŻENADA !!!!!
            I za co ona bierze pieniądze?????
            • Gość: słuchaj przestań ściemniać z tą Akademią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 21:13
              ciemny lud ma to kupić? jeśli jesteś z AHE, to bardzo nieładnie o tej szkole świadczy, że chwytasz się ewidentnie nieuczciwego argumentu
              na podstawie ustawy z 27 maja 2005 r. szkoła, która ma uprawnienia do nadawania stopnia doktora na co najmniej dwóch kierunkach, automatycznie ma prawo nazwać się akademią
              po prostu ZGŁASZA ZMIANĘ NAZWY do ministerstwa, które nie ma nic do gadania w tej sprawie
              więc nie pani minister nadała, tylko szkoła sama się nazwała, baaardzo na wyrost, niestety

• Gość: MC Re: sprawa przeciwko AHE w łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 16:39
            Proszę o kontakt z ludźmi wnoszącymi sprawę przeciwko AHE.
            Chętnie się przyłącze do pozwu.
            • marysiaz0 Re: sprawa przeciwko AHE w łodzi 15.08.09, 16:42
              A dlaczego przeciwko?

Moze ja tez sie dołącze..
              • Gość: zdziwiona Re: sprawa przeciwko AHE w łodzi IP: *.toya.net.pl 15.08.09, 17:23
                Nie ma czegoś takiego jak pozew zbiorowy. Jeszcze nie ma.
                • Gość: kol Re: sprawa przeciwko AHE w łodzi IP: *.centertel.pl 15.08.09, 20:23
                  I właśnie dlatego nikt nie mówi o pozwie zbiorowym, chyba chodzi raczej o proces
                  cywilny
                  • Gość: ozw zamknijcie ten syf IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.08.09, 18:59
                    moj przyjaciel studiuje zaocznie na AHE, 2 lata robił mature i mimo
                    tego byl jednym z najlepszych w grupie, teraz przeniósl sie na
                    SWSPIZ i go wysmiali jak poprosil o przepisanie ocen, ja jestem NA
                    PŁ i czesto widze oferty pracy i w nawiasach czesto jest napisane
                    procz studentow AHE, dla mnie to syf takie cos, znam multum ludzi
                    inteligentnych innaczej co tam studiuje dziennie, zamknijcie ten syf
                    i uniewaznijcie im dyplomy
                    • Gość: kasia Re: zamknijcie ten syf IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.09, 14:17
                      nie rozśmieszaj mnie człowieku mówiąc, że na AHE jest syf bo na
                      innych(głównie publicznych) uczelniach z tego co słyszałam od innych
                      studentów podejmujących tam nauke jest tak samo. Ja studiuje
                      pielęgniarstwo na AHE i jestem bardzo zadowolona z poziomu
                      kształcenia jak i z środków naukowych jakimi dysponuje szkoła. Z
                      opinii pielęgniarek wypowiadających się w szpitalu wychodzi na to,
                      że my umiemy o wiele więcej niż studenci medyka bo w momencie kiedy
                      oni uczą się ścielić łóżka my już robimy przy pacjencie wszystko. Do
                      tego(z relacji pielęgniarek szpitali) studenci medyka nic nie robią
                      w szpitalu tylko podpierają ściany.Co z tego, że siedzą całymi
                      dniami na uczelni jak i tak w ten sposób niczego praktycznego się
                      nie nauczą dlatego tą swoją wiedzę mogą sobie o kant d*** potłuc
              • Gość: aristocat Re: sprawa przeciwko AHE w łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 11:41
                Ja też się dołączę. Proszę, napisz na mojego maila
                (aristocat@onet.eu) czy nadal jesteś za, chętnie ich pogrążę za to
                co zrobili!
                • mr_kagan Re: sprawa przeciwko AHE w łodzi 03.11.09, 18:09
                  A co ci zlego zrobili? Oblali na egzaminie?
    • Gość: student Re: Zamknięcie AHE? IP: *.32-79-r.retail.telecomitalia.it 18.08.09, 15:07
      Widac sezon ogorkowy w pelni: Gazeta ma sie czym zajac. Pozyjemy
      zobaczymy.
      • bbzyczek Re: Zamknięcie AHE? 18.08.09, 22:53
        Z całym szacunkiem OZW, ale ogłoszenie w gazecie może dać każdy ale jeśli dyskryminuje w treści ogłoszenia kogokolwiek (a w tym przypadku by tak było), wedle ustawy jest to wykroczenie i jeśli gazeta to przeoczyła, to powinieneś to zgłosić. W świetle prawa nie można nikogo dyskryminować ze względu na rodzaj ukończonej uczelni, rasę, wyznanie, płeć itd. Taki argument nie przemawia do nikogo, a Ty jeśli sam klasyfikujesz się wśród „tych lepszych”, powinieneś o tym doskonale wiedzieć. Takie ogłoszenia to bzdury! A jeśli je widziałeś to w jakiej gazecie i kiedy?!
        A tak na marginesie to przykład, który przeciwnicy AHE (dawniej WSHE) powtarzają od wielu lat i dawno już się wszystkim znudził i przejadł. Jeśli podajesz przykład, to poprzyj go faktami.
    • Gość: akademik_autobusow Nowy wymysł - AHE autobusowa, szybko, nie tanio i IP: *.anonymouse.org 19.08.09, 07:14
      wygodnie zawizie cie autobus z Kozienic na zajęcia do twojej ukochanej AKADEMII.

lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/1037814.html?ses_nm=ccfe652d5af14c2a70438f1781f50f75
      • Gość: wigor.pl Re: Zajmijcie się sobą i nie psujcie sobie dnia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 01:46
        O tym czy uczelnia jest dobra czy zła mogą mówić sami studenci i
        wykładowcy a nie ludzie postronni którzy łapią się sensacji. Ja
        byłem studentem AHE i jestem zadowolony z poziomu. Pewnie jest wielu
        zazdrośników i zawistniaków, ale to nie ma większego znaczenia,
        ponieważ to ludzie po studiach w AHE pokażą co potrafią. Czego życzę
        sobie i absolwentom. Pozdrawiam:)
    • Gość: MARTYNA9669 Re: zamknijcie ten syf IP: 81.15.151.* 19.08.09, 10:21
      JESTEM STUDENTKA AHE NA WYDZIALE ZAMIEJSCOWYM W BYDGOSZCZY I MOGE
      STWIERDZIC ZE JAK NA KAZDEJ UCZELNI SA PRZEDMIOTY KTORE MOZNA
      ZALICZYC BEZ WIEKSZEGO PRZYGOTOWNIA ALE SA TEZ I TAKIE DO KTORYCH
      TRZEBA SIE SOLIDNIE PRZYGOTOWAC. TAK SAMO JEST NA UCZELNIACH
      PANSTWOWYCH - WIEM TO Z WLASNEGO DOSWIADCZENIA!!! WIEC CI KTORZY
      PISZA O TYM ZE TA SZKOLA TO SCIEMA TO PROPONUJE SIE DOBRZE
      ZASTANOWIC NAD BZDURNYMI OSKARZENIAMI. SMIESZNE SA TAKZE POROWNANIA
      STUDENTOW PRYWATNCYH UCZELNI DO JAK TO KTOS NAPISAL "TIPSIAR" NA
      KAZDEJ Z WYZSZYCH UCZELNI JEST PRZEKROJ ROZNYCH OSOB I TO JEST ICH
      SPRAWA JAK WYGLADAJA - CO ZA TYM IDZIE ICH WYGLAD NIE SWIADCZY O TYM
      JAK KSZTALCI DANA UCZELNIA !!! SPOJRZMY NA TO OBIEKTYWNIE - TAM
      GDZIE SA PIENIADZE TAM SA PROBLEMY - NAJWAZNIEJSZE JEDNAK JEST TO ZE
      MY JAKO STUDENCI JESTESMY ZADOWOLENI Z DOSTARCZANEJ NAM WIEDZY I
      MATERIALOW UMOZLIWIAJACYCH NAM PRZYGOTOWNIE SIE DO EGZAMINOW. JEDYNE
      NAD CZYM UBOLEWAM TO BLEDY JAKIE POPELNILA UCZELNIA W OTWIERANIU
      NOWYCH KIERUNKOW ZAMIEJSCOWYCH - PRZEZ TO JEST TA CALA AFERA I CO
      NIEKTORZY PRZEZ TO ZLE POSTRZEGAJA STUDENTÓW, UCZELNIE A NAWT
      WYKLADOWCOW.... SZKODA ZE POZWOLILI SOBIE NA TAKIE NIEDOCIAGNIECIA
      PRZEZ CO PSUJA SWOJ WIZERUNEK - NIE ZMIENIA TO FAKTU ZE MY JAKO
      STUDENCI NA KIERUNKACH "LEGALNYCH" SOLIDNIE ZDOBYWAMY WIEDZE - MAJAC
      NADZIEJE ZE PO ZDOBYCIU DYPLOMU BEDZIEMY MOGLI POKAZAC NIEDOWIARKOM
      CZEGO NAS SZKOLA NAUCZYLA I JAK RADZIMY SOBIE W ZYCIU ZAWODOWYM.
      PS. DO WSZYSTKICH TAK STRASZNIE NEGUJACYCH STUDENTOW AHE - TO CO
      PISZECIE SWIADCZY O POZIOMIE WASZEGO WYCHOANIA I DOJRZALOSCI.
      • vox-dei Re: zamknijcie ten syf 11.09.09, 16:22
        Matynko, wyłącz Caps Lock, czy na tej Twojej wspaniałej AHE nie nauczyli Cię, że
        pisanie Capsem oznacza krzyk?
        I z interpunkcją też kiepściutko, no ale studentka AHE...
    • Gość: tylkowski Re: Zamknięcie AHE? IP: *.toya.net.pl 28.08.09, 07:51
      to nadaje sie do tv-toya.
    • Gość: londynczyk Angielskie służby sprawdzą praktyki AHE - IP: *.anonymouse.org 04.09.09, 08:21
      lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/15347,angielskie-sluzby-sprawdza-praktyki-ahe,id,t.html
      AHE czyli powinni tego zabronić!
    • graz.ka Informatyki tak: 05.09.09, 07:30
      Studenci informatyki AHE
      muszą szukać szkoły
    • Gość: londynczyk AHE powoli dogorywa - jeszcze jak studenci upomną IP: *.anonymouse.org 05.09.09, 09:41
      się o pieniądze / których już pewnie nie ma / to będzie afera. Ale
      odpowiedzialni będą pracownicy, studenci. Władze o niczym nie wiedzą.
      • Gość: Student PIR Pieniadze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.09, 13:47
        Witam na stronie AHE jest "...Akademii Humanistyczno-Ekonomicznej w Łodzi
        uczynią wszystko, aby zapewnić studentom Informatyki możliwość kontynuowania
        nauki i zdobycia wykształcenia wyższego. O procesach dotyczących przeniesienia
        studentów do innych uczelni wyższych..." Ale jak ktoś nie chce iść na inną
        uczelnie ze wzgledu np. dodatkowych kosztów, to odzyska pieniadze, które włożył
        w tę uczelnię.
        • senor.eugenio Re: Pieniadze 07.09.09, 13:52
          Gość portalu: Student PIR napisał(a):

> Ale jak ktoś nie chce iść na inną
          > uczelnie ze wzgledu np. dodatkowych kosztów, to odzyska pieniadze, które włożył
          > w tę uczelnię.

Gdzie to wyczytałeś?

• Gość: tudent PIR Re: Pieniadze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.09, 14:21
            Zapomniałem na końcu zdania dać znaczek ????? Własnie chcę się dowiedzieć co z
            naszą kasą bedzie?
            • senor.eugenio Re: Pieniadze 07.09.09, 14:33

Moim zdaniem nic nie będzie - studenci płacą opłatę roczną, rozłożoną na
              comiesięczne raty, za kształcenie a nie za otrzymanie dyplomu czy choćby
              uzyskanie absolutorium. Skoro kształcenie się odbywało to i opłata pobierana
              była zasadnie. Trzeba by przestudiować umowę, bo o ile dobrze pamiętam było tam
              coś o rozwiązaniu umowy kiedy strona nie jest w stanie świadczyć swoich usług.
              Taka mniej więcej sytuacja ma miejsce teraz, ale i tak nie sądzę, żeby było
              możliwe dochodzenie zwrotu zapłaconych już pieniędzy.
        • Gość: pina Re: Pieniadze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.09, 11:21
          Ministerstwo podało możliwe szkoły w których mogę kontynułować
          naukę. Studiowałam w Sieradzu i co teraz mam zrobić mieszkam w
          okolicy. Szukam w okolicy uczelni na której mogłabym kontynuować
          ostatni rok ?
          Czy wie ktoś gdzie mogę znaleźć taką uczelnie?
          Z góry dzięki
          • Gość: paweł Re: Pieniadze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.09, 11:26
            Słyszałem, że WSInf bodajże koło kalisza ma wydział zamiejscowy i
            akredytacje. Ogłosili, że przyjmuja bez wpisowego i opłaty
            rekrutacyjnej. Mają nam pomóc myśle że warto zaryzykować jak masz
            temat inżynierki to możesz u nich kontynułować ten temat i się
            obronić myśle że są ok.
    • Gość: ryszard To jeszcze jej nie zamkneli? Ile jeszcze musi być IP: *.run.pl 05.09.09, 17:09
      artykułów prasowych o różnych dziwnych praktykach żeby słowo ciałem się stało?
    • Gość: nefnef Re: Zamknięcie AHE? IP: *.toya.net.pl 05.09.09, 17:12
      Studentów też pozamykają?
      • Gość: Darek Re: Zamknięcie AHE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.09, 20:49
        A co z pozostałymi kierunkami???
        • Gość: z Politechniki. Re: Zamknięcie AHE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 23:23
          Jestem studentem Politechniki Koszalińskiej, znam 2 studentów którzy studiowali
          na AHE, możecie się oburzać ile chcecie, ale zdania nie zmienię - nigdy nie
          studiowaliście, to co wam serwowano na AHE to przedłużenie LICEUM. Konfrontując
          swój poziom wiedzy z poziomem tych dwóch studentów z AHE to oni naprawdę nie
          mają żadnego pojęcia o niczym. Teraz będzie fala oburzeń... podam przykład...
          chodziłem zaliczać matematykę 3 lata jeden semestr bo mimo że kułem to nie
          mogłem zaliczyć... a na AHE ? wystarczyło przynieść 50 zadań na kartce
          zrobionych w domu i 4+ do indeksu wędrowało... Szkoda mi WAS jako studentów że
          tak was zrobiono.. ale niestety przez to że taka uczelnia wypuszcza takich
          właśnie absolwentów walą się hale jak ta na Śląsku.
          • harol12 SWSPIZ-zapraszamy studentów AHE na spotkanie 10.09.09, 11:06
            Zapraszamy byłych studentów AHE na spotkanie z władzami uczelni, które odbędzie się w Społecznej Wyższej Szkole Przedsiębiorczości i Zarządzania,ul. Kilińskiego 98, aula A3 w najbliższą sobotę, 12 września o godzinie 9:00 i 13:00.
          • Gość: Pracownik AHE Re: Zamknięcie AHE? IP: 194.42.116.* 11.09.09, 08:35
            Czy ktoś z Was pomyślał w ogóle o ludziach którzy nie są studentami
            ale pracownikami AHE ?! Ja nie pracuję dla przyjemności ale po to by
            zapewnić mojej rodzinie coś takiego co zwane jest ogólnie: Godnymi
            warunkami życia. Pracuj w AHE i wkurza mnie to, że tyle na takich
            forach mówi się o studentach, a ani jednego słowa o tym że gdy
            zamkną tą uczelnię to 4500 ludzi trafi na bruk (powiększą grono
            bezrobotnych) i to nie tylko w Łodzi ale w całym naszym kraju. Łatwo
            wam się mówi o tym że uczelnia powinna przestać istnieć, ale czy AHE
            to tylko studenci?
            Niestety nie!!! Wypowiadacie się na tematy o których nie macie
            zielonego pojęcia jesteście w sferze mitów i fantazji, a realia są
            takie że jeśli zamkną AHE to, pracę stracą ludzie w niej
            zatrudnieni, ludzie z pod spółek, firm współpracujących, a także
            sami studenci którzy już ukończyli szkołę w poprzednich latach będą
            mieli problemy. Jestem też prawie pewny, że Łódzki rynek pracy
            dostanie nożem w plecy, co w dobie kryzysu załatwi go na AMEN.
            Więc zanim się zaczniecie wypowiadać na jakiś temat zastanówcie się
            dobrze nad wszystkimi aspektami danego problemu.
            • Gość: Pracownik AHE Re: Zamknięcie AHE? IP: 194.42.116.* 11.09.09, 12:59
              www.ahe.lodz.pl/index.php?lang=pl&content_id=46&id=379
            • Gość: Kagan Re: Zamknięcie AHE? IP: *.ip.netia.com.pl 25.09.09, 18:24
              Przeciez od roku 1990 w Polsce wprowadza sie swiadomie wysokie
              bezrobocie.
              W tym celu zamyka sie nie tylko PGRy, kopalnie czy stocznie, ale
              takze prywatne wyzsze uczelnie... To jest swiadoma polityka wszystkich polskich
              rzadow od roku 1990, narzucona Polsce przez Zachod via takie inastytucje jak IMF
              (MFW) czy Bank Swiatowy, aby Polska nie byla konkurencja dla 'starej' UE.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka