podpisanym 20.07.09, 21:50 czytając te słowa, czytasz te słowa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jaro AHE: Studenci, bądźcie spokojni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 22:02 Studenci AHE (dawniej WSHE) to w przeważającej mierze dresiarze (karki) i tipsiary (frytki). Zdarzają się tam wprawdzie też fajni, normalni ludzie, są on jednak wyjątkami i bardzo szybko (uświadomiwszy sobie błędny wybór) rezygnują z owej „uczelni”. Wiem, co piszę, gdyż miałem nieprzyjemność studiować tam przez chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DeBeN Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni IP: *.toya.net.pl 20.07.09, 22:35 Chyba jednak nie wiesz co piszesz nie jestem "Karkiem" ani "Frytką" jak nazwałeś część studentów nie mówię że takich nie ma bo wszędzie bywają. Przeniosłem się na WSHE/AHE świadomie z UŁ i nie żałuje bo mam tych samych wykładowców co koledzy na UŁ czy PŁ ale przynajmniej mają dla mnie czas. Mam nadzieję że sprawa się wyjaśni i będzie wszytko ok bo zostało mi 1,5 roku do inż i chciałbym go zrobić w miłej i spokojnej atmosferze. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni 21.07.09, 11:13 Przeniosłem się > na WSHE/AHE świadomie z UŁ i nie żałuje bo mam tych samych wykładowców co > koledzy na UŁ ale zapomniałes dodac, ze przeniosłeś sie z zaocznych, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DeBeN Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni IP: *.toya.net.pl 21.07.09, 17:15 Nie z Dziennych na Dzienne, na UŁ miałem przede wszystkim dość Pani od Anglika która nawijała o swojej rodzinie przez prawie wszystkie zajęcia i obrażała nas, a i mówiła że powinniśmy płacić za studia że w cywilizowanych krajach tak jest :) więc jej posłuchałem i wybrałem dla Mnie najlepszą opcje czyli WSHE Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni 22.07.09, 11:54 > Nie z Dziennych na Dzienne, na UŁ miałem przede wszystkim dość Pani od Anglika No to JESTES pierwszym znanym mi przypadkiem studenta, który przeniósł sie z dziennch bezpłatnych studiow na UŁ na płatne dzienne studia w WSHE, podobno z własnej woli ( ja sądze raczej, ze przez zawaloną kompletnie sesję) Wystarczyło moze zmienić lektorat, albo zdac egzamin zwalniający z lektoratu - banlanie zresztą prosty, wtedy nie musiałbyś wysłuchiwac lektorki zwanej "pania od anglika". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDENTKA Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 13:47 Widzę, że ktoś ma złe zdanie o studiach zaocznych, prawda? Tylko proszę wziąć pod uwagę, że studiując zaocznie masz na głowie jeszcze rodzinę i pracę. Musisz poświęcać nauce więcej czasu niż będąc na studiach dziennych. Niestety taka jest nasza polska, szara rzeczywistość że nie wszystkich jest stać aby pójść na studia dzienne: mieszkać, bawić się i "uczyć" za pieniążki rodziców. Ludzie, opanujcie się! Przecież jeśli ktoś chce się uczyć i zdobywać wiedzę to nieważne czy pójdzie do prywatnej, publicznej uczelni czy też na studia dzienne czy zaoczne. Poza tym jak już wcześniej pisałam decydując sie na zaoczną naukę rezygnujesz z tzw. "życia studenckiego"- które każdy wie jak wygląda. Pozdrawiam wszystkich DOJRZAŁYCH ludzi, którzy wiedzą na czym polega życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amanda147 jak takie rzeczy slysze to... IP: *.toya.net.pl 20.07.09, 23:00 na moim roku nie bylo tipsiar ani karków...:/ teraz studiuje prawo na Uł wiec do najgłupszych tez nie naleze fakt wshe leci na kase ale jak ktos chce sie nauczyc to nauczy sie wszedzie na wshe tez, do egzaminow uczylam sie tak samo ciezko jak teraz ja na wshe zrobilam licencjat i jakos w trakcie nie zrezygnowałam lepiej bylo isc na to iz jak wiekszosc na te zalosne pedagogiki na UŁ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysio Re: jak takie rzeczy slysze to... IP: 217.153.8.* 21.07.09, 09:23 Tak, za to UŁ nie leci na kasę... Popatrzcie na liczbę studentów zaocznych na takich kierunkach jak Prawo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hexe Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni IP: *.smrw.lodz.pl 21.07.09, 07:51 Jaro, w poście pod innym artykułem użyłeś zamiast słowa "karki" piękne słowo "krki", reszta to już ten sam przeklejony post. Jednak potrafisz się czegoś nauczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni 21.07.09, 11:12 Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale w pewnym momencie miałam wrazenie, ze WSHE w tym artykule na swoich stonach ostrzegała przed sama sobą w Kartuzach i zbierał o tym wycinki z gazet? Chyba, ze nazwiska mi sie pomyliły ... A tak poza tym, powim tylko jedno - filologia angielska w stosunku do UŁ ma okrojone 60% dydaktyki... O czym my mówimy w ogóle? Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni 21.07.09, 15:55 iluminacja256 napisał: > A tak poza tym, powim tylko jedno - filologia angielska w stosunku > do UŁ ma okrojone 60% dydaktyki... O czym my mówimy w ogóle? Mówimy o programie nauczania, który jest znany Ministerstwu i który w ogóle nie jest przedmiotem uwag ze strony Ministerstwa. Szukamy kija, żeby uderzyć psa? Nota bene: anglistyka na UŁ też nie błyszczy - przynajmniej takie wypowiedzi słyszałem z ust jej absolwentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 19:06 AHE/WSHE tworząc punkty rekrutacyjne (a praktycznie oddziały) doskonale wiedziała ,że działa niezgodnie z przepiami, ale tak sformułowała umowy i władowała w to wszystko IPT, że w sensie formalnym trudno udowodnić działanie wbrew prawu. A więc pomimo ,że działanie jest w zasadzie legalne , to mało eleganckie w stosunku do konkurencji. Ministerstwo wszczynając postępowanie w sprawie pozbawiania uprawnień AHE/WSHE i podając to do wiadomości działa zgodnie z prawem, aczkolwiek biorąc pod uwagę gorący okres rekrutacyjny jest to mało eleganckie w stosunku do AHE/WSHE. I to by było na tyle Odpowiedz Link Zgłoś
profzwdrhab Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni 21.07.09, 19:14 Wiec jak to jest? AHE dzialala legalnie, czy tez nie? Bowiem jesli dzialala legalnie, to moze sie teraz domagac olbrzymiego odszkodowania od ministerstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 19:25 A na podstawie jakiego paragrafu? Odpowiedz Link Zgłoś
profzwdrhab Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni 21.07.09, 19:42 Podstawowa zasada prawa cywilnego: "Kto wyrządził szkodę ze swojej winy zobowiązany jest do jej naprawienia". www.serwisprawa.pl/porady_prawne,28,1013,kto_wyrzadzil_szkode_ ze_swojej_winy_zobowiazany_jest_do_jej_naprawienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 19:49 A więc firma trnsportowa której zakazano przewozu dzieci niesprawnym autobusem może dochodzić odszkodowania od policji? Przecież sam Pan Rektor powiedział ,że są nieprawidłowości. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni 22.07.09, 10:37 Moze dochodzic, jesli autobus spelnial normy. Analogia jest taka, ze policjant moze zatrzymac dowod rejstracji autobusu z lysymi oponami albo niesprawnymi hamulcami, ale nie takiego, ktory ma wytarte siedzenia albo brzydki lakier. A w przypadku AHE: mozna zamknac uczelnie za udowodniona jej niska jakosc nauczania, ale nie za posiadanie zbyt wielu punktow konsultacyjnych. Tyle, ze gdyby zaczac oceniac jakosc nauczania, to trzeba by w Polsce znamknac takze 90% panstwowych uczelni wyzszych, w tym wszystkie PWSZ oraz tzw. uniwersytety i politechniki, moze poza tymi w Warszawie, Krakowie, Wroclawiu, Poznaniu czy Toruniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.07.09, 11:01 Ale nikt nie chce zamykać szkoły za jakość nauczania tylko za ewentualne działania niezgodne z ustawą o szkolnictwie wyzszym. Na dodatek ministerswo nie powiedziało ,że zamyka tylko ,że sprawdza nieprawidłowości. Skoro ludzie piszą do ministerstwa o nieprawidłowościach to minister sprawdza (notabene Pan rektor sam potwierdził nieprawidłowości) Nikt nie zamknie restauracji za niedobre jedzenie, ale taką która podaje smaczne jedzenie zamkną jezeli okaże się ze kurczak to kot, a wołowina to pies Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Trzeba zamknac wszystkie polskie uczelnie! 22.07.09, 11:47 Przeciez gdyby zbadac dokladnie dowolna polska uczelnie, niezaleznie, czy jest ona panstwowa czy prywatna, to by sie okazalo, ze nie spelenia ona mimimum wymogow odnosnie jakosci nauczania i badan naukowych. Przeciez uczelnie panstwowe ksztalca studentow nie tylko na studiach dziennych, ale takze popoludnowych, wieczorowych i 'weekendowych', w licznych filach, a to oznacza, ze pracownicy maja za duzo zajec, aby je prowadzic nawet na minimalnie przyzwoitym poziomie, i ze nie maja czasu na powazna dzialanosc naukowa, skoro pracuja na kilku etatach. Jesli AHE wysunie ten argument, to ministerstwo moze byc zmuszone zamknac wszystkie polskie wyzsze uczelnie ze wzgledu na niska jakosc dydaktyki i badan naukowych, czyli za niespelnianie ich statutowych zobowiazan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Trzeba zamknac wszystkie polskie uczelnie! IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.07.09, 12:28 A w Ameryce biją murzynów. Czy jeżeli sasiad jechał 200 km/h na godzinę w terenie zabudowanym i go nie złappali to jak ja będę jechał 200 km/h i mnie złapią to mam się tłumaczyć ,że inni też tak jeżdzą? Odpowiedz Link Zgłoś
profzwdrhab Re: Trzeba zamknac wszystkie polskie uczelnie! 22.07.09, 14:50 To nie oto chodzi. Chodzi o to, zeby tak samo brac pod lupe wszystkie uczelnie, czyli zebys ty mial taka sama szanse byc namierzonym przez policje, jak twoj sasiad. Ja nie usprawiedliwialem w mym poscie AHE, ja tylko napisalem, ze nalezaloby podobnie sprawdzic pozostale polskie uczelnie wyzsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Trzeba zamknac wszystkie polskie uczelnie! IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.07.09, 14:54 Ktoś musi być pierwszy. Może inne uczelnie przestraszą się i usuną nieprawidłowości same. Jest to przykład prewencyjnego działania kary.A że AHE ma pecha no to trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
profzwdrhab Re: Trzeba zamknac wszystkie polskie uczelnie! 22.07.09, 15:29 AHE nie ma pecha. AHE zostala wybrana, bo miala zbyt duzy sukces biznesowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Trzeba zamknac wszystkie polskie uczelnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 18:37 Określenie "pech" było ironią. Nie zmienia to jednak faktu ,że jakby wszystko było w porządku to nikt by się nie doczepił .Prawdziwa cnota krytyk się nie boi Odpowiedz Link Zgłoś
profzwdrhab Re: Trzeba zamknac wszystkie polskie uczelnie! 22.07.09, 18:40 Pamietasz slowa tow. Dzierzynskiego? "Nie ma ludzi niewinnych, sa tylko ludzie zle przesluchani" (tu" "zle zbadane instytucje")... forum.gazeta.pl/forum/w,755,98031598,98153783,Lodzka_AHE_do_likwidacji_A_czemu_.html?wv.x=2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palikotka Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.07.09, 11:22 Drogi studencie..widocznie, poziom był zbyt wysoki, że zabawiłeś (bo nie studiowałeś)przez chwilę..zapewne dla wykładowców to też była nieprzyjemność.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDENT KROTKPO AL Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni IP: *.teoc.pl 30.07.09, 23:38 dać, że to prwda jaką lipną uczelnią jesteście, skoro dwóch inteligentnych ludzi powiedziało odchodzimy z bagna i nie będziemy firmowali go swoimi nazwiskami, bo nasza dzialalność naukowa jest bardziej poważna niż działalność handlowa fajnej szkoły, która zmieniła swój profil na fabrykę tłuków azjatyckich i kasy. Dla mnie jest to oczywiste, skoro tak piszą agenci AHE, że Goetzen i Cader rozwalili AHE, to znaczy, że byli tak wybitni, iż po ich odejściu cały ten burdel walnął,,, czyli oni trzymali poziom tej wiejskiej szkoły tak długo, jak tylko starczyło im sił.. jak nie wytrzymali i odeszli, okazało się, że nie pozostalo tam nic wartyościowego.. jako przedsiębioprca biłbym się o takie nazwiska jak ich, a nieudacznikom rzeknę sela vi !!!! AHE TO TRUP I NA DODATEK WYSYSAJĄCY Z NAS PIENIĄDZE, PRYMITYWNA MANIPULACJA, DOBRZE ZE SIE PRZENBIOSLEM DO INNEJ UCZELNI BO TO WSTYD.. BLE............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela665 Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.09, 19:28 Wedlug mnie bardzo sie mylisz...W kazdej uczelni zdarzaja sie osoby ktore ty nazywasz KARKI i FRYTKI...A twoje domysly sa totalna bzdura,poniewaz AHE ma duzo studentow i bardzo nie znaczna ilosc rezygnuje ze studiow w tamtejszej uczelni, ale jestem pewna ze to z powodow osobistych a nie z powodu funkcjonalnosci uczelni!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia141176 Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni IP: *.radomsko.vectranet.pl 12.09.09, 11:33 A kim ty jesteś????? Ja nie jestem ani dresiarą ani tipsiarą. Mam 32 lata, dwoje dzieci, pracuję i cenię sobie to że mogłam studiować w przystępnym mi rejonie bez dojazdu. Studiowałeś przez chwilę?....Ile? miesiąc, dwa? Doszłeś chociaż do sesji? Wiesz jak ona wygląda? Skoro odpadłeś w przedbiegach (bo stać cię było ma to żeby przyjść, a już brakło ambicji na dyplom)to chyba niezły z ciebie leser więc nie wypowiadaj się na temat tych co chcą się uczyć. A poza tym ludzi nie ocenia się po wyglądzie tylko po charakterze, jeżeli jeszcze o tym nie wiesz to fakt....nie byłeś wart tego żeby tą Uczelnię skończyć :-)))))) PALANT!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gggg AHE: Studenci, bądźcie spokojni IP: *.toya.net.pl 20.07.09, 22:24 Haha w końcu się za nich wzięli ;) rok temu jak kontrola była to ponad 2 osób zostało skreślonych a później znowu przyjętych a najlepsze jest to że te osoby wcale o tym nie wiedziały xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DeBeN Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni IP: *.toya.net.pl 20.07.09, 22:38 Ciekawe skąd masz takie info. Jakoś pierwszy raz słyszę o takim zdarzeniu a co jak co takie "perełki" szybko się roznoszą po uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartekpawel Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni IP: *.pol-net.pabianice.pl 20.07.09, 22:47 Gość portalu: gggg napisał(a): > rok temu jak kontrola była to ponad 2 osób zostało skreślonych a później znowu przyjętych a najlepsze jest > to że te osoby wcale o tym nie wiedziały xD "Ponad 2 osób"? Czyli ile: 2,1 czy może 2,5 osoby, a może prawie 3...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Panie Stasiak - "Sapere aude" - a jesteś zachłany IP: *.torun.mm.pl 20.07.09, 23:21 Panie Rektorze i Panie Stasiak - misja AHE to: "Sapere aude - Miej odwagę być mądrym" więc dzisiejsza mądrość to przyznać się do błędów, zamknąć punkty rekrutacyjno-informacyjne w całej Polsce i zagranicą, a przez to uratować uczelnie w Łodzi. Studentka AHE Odpowiedz Link Zgłoś
jogissj Re: Panie Stasiak - "Sapere aude" - a jesteś zach 10.09.09, 02:10 Gość portalu: Ewa napisał(a): > > Panie Rektorze i Panie Stasiak - misja AHE to: > > "Sapere aude - Miej odwagę być mądrym" > > więc dzisiejsza mądrość to przyznać się do błędów, zamknąć punkty > rekrutacyjno-informacyjne w całej Polsce i zagranicą, a przez to uratować > uczelnie w Łodzi. > > Studentka AHE wtedy najwyzej by trochę większy kredyt musieli zaciągnąć an odszkodowanai ale uratowlaiby większosc szkoły i odbiliby się od finansowego dołka dosc szybko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa AHE: Studenci, bądźcie spokojni tylko Ci z Łodzi IP: *.torun.mm.pl 20.07.09, 23:32 Problem dotyczy jakości nauczania nie tych 6 tysięcy studentów kształcących się w Łodzi, tylko tych 30 tysięcy studentów z Poddębic, Konina, Sejn, Opoczna, Gniezna, Zawiercia, itd., którzy nie mają biblioteki, laboratoriów (lub wynajmowane w gimnazjum albo podstawówce), a zajęcia mają z magistrami i doktorami, a profesora wpisu w indeksie nie mają żadnego. Aby dodatkowo zyskać kasę, to zajęć mają 50% według standardów, (ma być 1200 godzin przez trzy lata, to oni realizują 600 godzin), w tym jest największe dziadostwo. Ten cyrk trzeba zamknąć. Dlaczego student spoza Łodzi podpisuje dwie umowy na studiowanie, jedną z AHE na 600 zł, a druga z prywatną spółką na 3000 zł, kto tu oszukuje, to tu coś ukrywa. Ten cyrk trzeba zamknąć. Tych punktów zamiejscowych w Polsce jest już 62, a zagranicznych 10. Oto lista, powinny nam się oczy otworzyć gdzie my studiujemy. Ja jestem z takiego jednego punktu informacyjno-rekrutacyjnego. Wykaz jest długi: Bełchatów, Białystok, Błonie, Bydgoszcz, Bytom, Chełm, Chęciny, Człuchów, Gdańsk, Głogów, Gniezno, Gorzów Wielk., Grudziądz, Inowrocław, Jarosław, Jasło, Kalisz, Kartuzy, Katowice, Kołobrzeg, Konin, Koszalin, Kozienice, Lębork, Lidzbark Warmiński, Lublin, Łowicz, Międzyrzec Podlaski, Nowogard, Opatów, Opoczno, Opole, Ostrołęka, Ostróda, Pińczów, Piotrków Trybunalski, Poddębice, Poznań, Przemyśl, Radomsko, Racibórz, Ropczyce, Sejny, Sieradz, Słupsk, Stalowa Wola, Starachowice, Stargard Szczeciński, Szczecin, Świdnica, Świnoujście, Tarnów, Trzcianka, Warszawa, Wieluń, Wodzisław Śląski, Zamość, Zakopane, Zawiercie, Ząbkowice Śląskie, Żukowo, Żychlin oraz 10 zagranicznych: Londyn, Edynburg, Manchester, Dublin, Rotterdam, Bruksela, Paryż, Rzym, Berlin, Havirov (Czechy). Tego Pan Rektor nie wiedział. Ten cyrk trzeba zamknąć. Co ze studentami z tych ponad 70 punktów w Polsce i zagranicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni tylko Ci z Ło IP: *.wroclaw.mm.pl 21.07.09, 06:58 Skoro tak źle odbierasz politykę tej uczelni i stosowane rozwiazania względem PIR'ów to dlaczego tam studiujesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni tylko Ci z Ło IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.09, 13:32 "Problem dotyczy jakości nauczania nie tych 6 tysięcy studentów kształcących się w Łodzi, tylko tych 30 tysięcy studentów z Poddębic, Konina, Sejn, Opoczna, Gniezna, Zawiercia, itd., którzy nie mają biblioteki, laboratoriów " Akurat Konin to w pelni legalny wydzial zamiejscowy, ze swietna baza, bibloteka i wszystkim czego dusza zapragnie. O innych punktach nie slyszalem, ale zanim cos mapiszesz wejdz chodz na strone WSHE i sprawdz. Nie ma rekrutacji zeby nie bylo kockow z AHE, dawna WSHE. Pod artykulem powinien byc tekst: "Artykul sponsorowany" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex-student AHE: Studenci, bądźcie spokojni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 00:42 Ciekawe czy jeszcze stosowana jest praktyka naliczania karnych odsetek za opóźnienie w płaceniu czesnego w stylu: Jest lipiec, nie zapłaciłem za maj i czerwiec w terminie. Za każdy miesiąc 20 zł, więc za dwa miesiące płacę...60 zł. Mnie mimo, że nie zaliczyłem sesji poprawkowej (co jest w normalnych uczelniach jednoznaczne ze skreśleniem z listy studentów i rozwiązaniem umowy) trzymano na wydziale na tajemniczym statusie "studenta" przez 18 miesięcy. W efekcie naliczono 3420 zł kary (oczywiście plus czesne) mimo, że przez ten czas moja noga w szkole nie postała. W efekcie wkroczyłem w dorosłość na minusie -10000 zł trafiając z tą sumką do KRD. Na szczęście łaskawcy umorzyli mi ok 8000 zł. Nie miało wpływu na to, ze nie mając zaległości za bieżące studia miałem wirtualny dług i wpis do rejestru przez co mogłem pomarzyć o kupieniu mieszkania na kredyt, gdy ceny za metr kwadratowy w Łodzi wynosiły mniej niż 2000 zł:-) Gdy zobaczyłem "nasze" patio to uśmiechnąłem się bo wiedziałem, że jestem jego sponsorem. Ciekawe ile osób znalazło się w podobnej sytuacji. Chciwość zjadła Kanclerza i spółkę. Współczuję studentom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autorka Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 16:52 Mój drogi, takie praktyki są stosowane na większości prywatnych uczelni. Zamiast psioczyć na szkołę, powinieneś uważnie przeczytać umowę zanim ją podpisałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trini ile kosztuje zamkniecie konkurencji IP: *.uni.lodz.pl 21.07.09, 07:15 Witajcie, jestem studentem owej uczelni, powiem, ze zauwazam od dawna juz nagonke na nia, dlaczego?! byc moze dlatego, ze tak prosperuje, dla kogos zbyt dobrze. W czasie kiedy nawet państwowe uczelnie reklamują się, aby zachecic studentow do siebie, wytacza sie takie dziala tylko w 1 przypadku - zabrac potencjalnych studentow. DLACZEGO TO WYNIKLO TERAZ? W OKRESIE ROZPOCZECIA REKRUTACJI? TEN SAM ORGAN DAL UPRAWNIENIA AKADEMII, TERAZ WIDZI PROBLEM, DOPIERO? SAM BYM ZLUSTROWAŁ TA MINISTER (JEJ KONTA W BANKU I CZARNE WORKI W OGRÓDKU) boje sie o studentow, jedyna taka mozliwosc w kraju, by uczyć sie mainframe'a na informatyce (studentom udostepniona jest ta maszyna, nigdzie indziej na zywo tego nie zobaczycie. To pilnie strzezone pomieszczenia w bankach). Ludzie mowia o poziomie szkoly... co jest prawda, a co bzdura...wiele. Moze jesli chodzi o matematyke na 1 roku, prawda, za 10 juz razem, mozna zaliczyc ten przedmiot, ale w momencie wejscia specjalnosci, sprawa sie komplikuje (jestem swiadomy, ze sa ludzie ktorzy na studiach nie powinni sie nigdy znalezc i tacy jej nie koncza, zwlaszcza na dziennych, ewentualnie pozostaja wiecznymi studentami :) ). W jakiej innej szkole zamiast PRZEDMIOTU-sieci komputerowe, robi sie sciezke cisco ccna za darmo. (egzamin miedzynarodowy w jezyku angielskim). Nie mowmy o poziomie nie znajac go. Podaje taki przyklad tylko ktory mnie dotyczy, jest ich wiecej... pielegniarki z tej szkoly sa przygotowane wysmienicie pod wzgledem teoretycznym, a tym bardziej praktycznym, (zalezy spod czyjej reki wyszly). Porownujac do uniwersyteckich dziewczat, ktore nie utrzymuja podstawowych zasad aseptyki i godności pacjentów, wypadaja o niebo lepiej-tipsiary z komorkami na oddzialach to UM. O innych kierunkach sie nie wypowiadam, choc wiem, ze grafika jest rownie prestiżowa. Wszystko zalezy od kadry, nazwisk i samych studentow. Jaki grupa utrzymuje poziom, taka nauke przyswoi. 40 tys studentow, 4 tys pracownikow na bruku i men wyjedzie na taczkach. Szkoła moze nie jest bez winy, ale to kwestia prawa i czasu. To niezbyt dobry czas na poglebianie bezrobocia i sianie paniki... Pozdrawiam wszystkich zwiazanych z ta uczelnia, osobiscie uwazam, ze bedzie dobrze. Sprawa zostanie zamknieta, a problemy rozwiazane. Żyjemy w cywilizowanym kraju w końcu........ :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentAHE Re: ile kosztuje zamkniecie konkurencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 10:18 zgadzam się z Tobą trini w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: ile kosztuje zamkniecie konkurencji IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.09, 10:31 zgadzam się z tą opinią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka AHE jest przybudówką Instytutu Postępowania Twórcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 07:22 ego. Już w swoim epokowym dziele samozwańczy profesor - Prof. Makary Krzysztof Stasiak - Metodyka pracy z podmiotem (ale płacącym) opisał metody twórczego wyprowadzenia kasy bokiem. IPT pomaga lokować kasę w przedsięwzięciach nie mających nic wspólnego z nauką, przez to unikanie podatków bo to cele "naukowe". Kupuje więc zakłady przemysłowe ZNTK Radom, PKS Kozienice, Polcon Trzcianka, nieruchomości, ośrodki wczasowe, działki, tworzy żłobki, przedszkola i szkoły "międzynarodowe". Kursy IPT są obowiazkowe dla pracowników a poziom żenujący. Ta cała konstrukcja służy tylko do twórczego pomnażania kasy dla właściciela i unikaniu płacenia podatków, ZUSu, wyciągania kolejnych dotacji na "projekty" naukowe. Swoim charakterem przypomina ona firmę ojca dyrektora z Torunia. Dlatego czy AHE zakmną czy nie, nie ma znaczenia bo powstaną nowe hybrydy do wyciągania kasy od wyznawców. SAPERE AUDE - myśl gdzie lokujesz kasę.... Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: AHE jest przybudówką Instytutu Postępowania T 21.07.09, 11:17 >Już w swoim epokowym dziele samozwańczy profesor - Prof. Makary Krzysztof >Stasiak - Metodyka pracy z podmiotem (ale płacącym) opisał metody twórczego >wyprowadzenia kasy bokiem. Doskonałe:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Prawda, ale nie na temat 21.07.09, 15:14 Mnóstwo racji w tym co napisałaś. Tylko że obecne kłopoty nie mają z tym nic wspólnego. To tak jakby gangstera ukarać nie za przestępstwa które popełnił, a np. za karmienie dziecka nieautoryzowaną zupką mleczną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Prawda, ale nie na temat IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.09, 15:28 A co w tym dziwnego? AlCapone skazali za niepłacenie podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Re: Prawda, ale nie na temat 21.07.09, 15:47 Gość portalu: ja napisał(a): > A co w tym dziwnego? AlCapone skazali za niepłacenie podatków. I fajnie. Tylko, że mówimy o uczelni, a nie o bandytach. Cel nie zawsze uświęca środki - to towarzysz Beria powiedział, że "dajcie człowieka, a jakaś wina się znajdzie". Próbujemy zamknąć AHE za filie, bo nie umiemy za prawdziwe grzechy? A co jeśli tych prawdziwych grzechów NIE MA? Naprawdę nie mam zamiaru bronić ani Stasiaka, ani AHE - tylko jeżeli macie im coś do zarzucenia - TO WŁAŚNIE TO POWINNIŚCIE ZARZUCIĆ. Nie szukać pretekstów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracujący AHE: Studenci, bądźcie spokojni IP: 194.42.116.* 21.07.09, 07:44 Myślę, że należałoby także przyjrzeć się oddziałom zamiejscowym licznych uczelni państwowych - nie są lepsze. Pracuję i studiuję w AHE - na studiach nauczyłam się dużo, a firma, lepsza- gorsza, dzięki niej dostaję pobory co miesiąc. Trzymam kciuki. A wszystkim krytykantom radzę powstrzymać się od zajadłości - chociażby z troski o innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik AHE: Studenci, bądźcie spokojni IP: *.uni.lodz.pl 21.07.09, 09:06 "Studenci! Bądźcie spokojni. Wciąż jesteśmy waszą uczelnią, a rekrutacja trwa - uspokajał Nowakowski." "Nasze wycieczki do Tunezji są najlepsze! Biuro zapewni Państwo wakacje życia - pracownik biura Kopernik w dzień ogłoszenia upadłości" Tak mi się jakoś skojarzyło, ciekawe czy efekt będzie podobny :) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_rafpak1 AHE: Studenci, bądźcie spokojni 21.07.09, 09:30 Chyba poniosą mnie emocję...ale likwidować kmiota aspirującego do wyższej uczelni!! Odpowiedz Link Zgłoś
profzwdrhab Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni 21.07.09, 09:44 Ciekawe jest, iz zarzutem jest zbytnia rozbudowa uczelni, a nie np. niski poziom nauczania, i ze te zarzuty pojawily sie w czasie rekrutacji, gdy jednoczesnie spada ilosc kandydatow na studia (tzw. niz demograficzny spowodowany glownie 'reformami' z poczatku lat 1990)... Wyglada mi to na walke o studenta pomiedzy uczelniami , w ktorej to walce, pani misister, zamiast byc bezstronnym arbitrem, stanela (niestety) po jednej ze stron konfliktu... Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni 21.07.09, 11:24 > Ciekawe jest, iz zarzutem jest zbytnia rozbudowa uczelni, a nie np. > niski poziom nauczania Ależ to jest dokładnie to samo! Jesli szkoa ma tak ogromna ilosc osrodków poza siedzibą głowną, to logistycznie niemozliwe jest, aby kazdy z tych osrodków obsadzał, a anawet wizytował i prowadził zajęcia jakiś profesor, bo ilosc zatrudnionych profesorów jest ograniczona i są oni na miejscu , w Łodzi. Posiadanie okreslonej ilosci profesorów lu dr. hab. prowadzących wykłady i egaminy to jeden z podstawowych wymogów otwierania kierunku przyznającego tytuł magisterski. I własnie dlatego ta rozbudowa osrodków zamiejscowych jest tozsama z niskim poziomem naucznia, wynikającym z niedostatków kadrowych. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni 21.07.09, 15:51 iluminacja256 napisał: > Ależ to jest dokładnie to samo! Jesli szkoa ma tak ogromna ilosc > osrodków poza siedzibą głowną, to logistycznie niemozliwe jest, aby > kazdy z tych osrodków obsadzał, a anawet wizytował i prowadził > zajęcia jakiś profesor No właśnie: jeżeli mamy zarzuty odnośnie tego kto prowadzi zajęcia - to zajrzyjmy do indeksów. Tam jest to napisane. Jeżeli, dajmy na to, student ma mieć xx% zajęć z profesorami - TO NALEŻY TEGO WYMAGAĆ. Nie opowiadać o pierdołach, tylko wymagać tego co ważne. Wnioskowanie poziomu nauczania z ilości filii jest niepotrzebne i zwyczajnie nierzetelne: albowiem zarzut ministerstwa mówi o nielegalnych filiach, a nie o zbyt dużej ilości nielegalnych filii. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni 22.07.09, 11:50 > > No właśnie: jeżeli mamy zarzuty odnośnie tego kto prowadzi zajęcia - to > zajrzyjmy do indeksów nie. ZAJRZYJMY DO SIATEK GODZIN. W dziwny sposób okaze nam sie wtedy, ze profesor jest w czterech miejscach jednoczesnie. >Wnioskowanie poziomu nauczania z ilości filii jest niepotrzebne i zwyczajnie > nierzetelne: albowiem zarzut ministerstwa mówi o nielegalnych filiach Oczywiscie, przecież to napisałam powyzej. Tylko siedziba głowna zatrudnia profesorów. Odpowiedz Link Zgłoś
profzwdrhab Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni 22.07.09, 14:53 A jak jest na innych uczelniach? Jak jest z profesorami- wieloeatowcami na innych uczelniach, co to maja po kilkadziesiat godzin zajec na tydzien, na roznych uczelniach i na roznych rodzajach studiow? Czemu nikt tego nie sprawdza? Czemu ministerstwo nie ustali maksymalnego pensum i nie zakaze wieloetatowosci? Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni 22.07.09, 15:40 Rozmawiamy teraz o WSHE, nei o innych uczelniach. Tutaj nawet nie chodzi o wieloetatowosc, ale o to, ze dokumenty kłamią - to jest niemozliwa sytuacja, aby student ANI RAZU nie miał zajęć z profesorem i ani jednego wpisu profesorskiego w indeksie ( a oni nie przyjeżdzaja do Łodzi, profesorowie natomiast nie jeżdzą do tych punktów w lixceach ) Odpowiedz Link Zgłoś
profzwdrhab Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni 22.07.09, 15:54 A czemu uwazasz, ze wpis profesorski jest az tak wazny? Ja na pierwszym roku studiow (i pozniej zreszta tez) na SGPiSie mialem bardzo malo wpisow od profesorow - olbrzymia wiekszosc zaliczen wykladow to byli docenci i adiunkci. Mialem tez zajecia z profesorami, i te byly na ogol na najnizszym poziomie, bowiem, jak dzis, tak i wtedy profesorami zostawalo sie w Polsce w wieku tak poznym, ze prawie kazdy profesor mial daleko posunieta skleroze... :( Odpowiedz Link Zgłoś
r-kwadrat Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni 16.08.09, 12:47 To tak jak np. zakazać mechanikowi, informatykowi lub grafikowi brania dodatkowych zleceń po godzinach pracy w miejscu zatrudnienia. Wiele osób z różnych zawodów pracuje na kilka etatów, ma dodatkowe zlecenia itp. Dlatego uważam że nie można zakazać możliwości dodatkowej pracy. To by było tyle w tej materii. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni IP: *.dip.t-dialin.net 27.07.09, 20:42 Zapisz sie cwaniaku na studia do tej szkoly, przejdz pierwszy semestr to wtedy zobaczymy jakis ty inteligentny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja AHE: Studenci, bądźcie spokojni IP: *.wroclaw.mm.pl 21.07.09, 10:18 Uważam iz cała nagonka na AHE spowodowana jest poczuciem zagrożenia ze strony innych łódzkich uczelni zwłaszcza publicznych. Niestety (jak juz to ktos napisał) Pani minister stanęła po jednej stronie i wykorzystuje swoje uprawnienia. W całej tej sytuacji jest wiele zaskakujących faktów. A PAni minister powinna mieć pojęcia na jaki temat podejmuje decyzje i brać pod uwagę wszystkie aspekty sprawy, a nie tylko jeden punkt widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria AHE: Studenci, bądźcie spokojni IP: *.phys.uni.lodz.pl 21.07.09, 10:20 NIGDY NIE BĘDZIE DOBREJ PRAWDZIWEJ NAUKI JEŚLI NIE BĘDZIE EGZAMINÓW WSTĘPNYCH TAKICH JAK NA DZIENNYCH UCZELNIACH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veritas Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni IP: 194.42.116.* 21.07.09, 10:48 a jakie egzaminy są na dziennych uczelniach. Bo jeśli dobrze wiem to jakiegoś już czasu wystarczy odpowiednia ilość punktów z matury. moim zdaniem, z roku na rok będzie coraz gorzej bo uczelnie publiczne będą musiały obniżać pułap aby przyjąć odpowiednią ilość osób na studia dzienne. tak obraca się ta machina. reszta pójdzie na studia płątne. obojętnie czy pańswtowe czy prywatne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filip AHE: Studenci, bądźcie spokojni IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.09, 10:25 Czuć działania konkurencji.AHE jest jedną z najlepszych i największch w Polsce.W kwietniu nominacja na Akademię,a w czasie rekrutacji straszenie likwidacją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga AHE: Studenci, bądźcie spokojni IP: *.lodz.mm.pl 21.07.09, 10:40 Teraz po tym wszystkim bedą mieli problem z rekrutacją i mogą podnieść czesne i nie tylko słyszałam ,że poszukują wykładowców są nowe ogłoszenia... i to na kilku kierunkach niektórzy studenci podobno już rezygnują z uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hexe Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni IP: *.smrw.lodz.pl 21.07.09, 10:52 Słyszałaś, czy widziałaś te ogłoszenia? Jak widziałaś to gdzie? Podobno jak się włoży twarożek do mikrofali, to on się w złoto zamienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.09, 11:05 Słyszałaś, czy widziałaś te ogłoszenia? Jak widziałaś to gdzie? > Podobno jak się włoży twarożek do mikrofali, to on się w złoto > zamienia. proszę zajrzeć www.wshe.lodz.pl/_wshe_2.php?j=pol&id=95&id_pop=77 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hexe Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni IP: *.smrw.lodz.pl 21.07.09, 11:33 Ogłoszenie jest z maja, czyli sprzed nagonki lipcowej i związane jest raczej z rozwojem szkoły i dobrą rekrutacją. Potrzeba po prostu większej kadry dla większej ilości studentów i nowych specjalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 21:21 Ogłoszenie z maja ,ale raczej nie swiadczy o rozwoju ilości kadrymiasta.gazeta.pl/lodz/1,35153,6845922,AHE_interpretuje_prawo__Po_swojemu.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni IP: *.lodz.mm.pl 21.07.09, 11:30 Wejdz na pracuj pl i poszukaj chłopcze ogłoszeń o dydaktykach z dnia wczorajszego a nie o twarożku piszesz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: libertas na miejscu wszystkich zachowałbym spokój IP: 194.42.116.* 21.07.09, 10:55 i obserwował rozwój wypadków. może będzie to porównanie nie na miejscu, ale sytuacja ta przypomina nieco sytuację oskarżenia o gwałt (może to drastyczne -zwłaszcza na nieletnim). Pojawiają się oskarżenia, po jakimś czasie okazuje się, że gość jest niewinny. Ale z jarzmem gwałciciela, nieistotne, że był niewinny, będzie żył do końca życia. W ostatnim tygodniu przypadek taki opisywała właśnie Łódzka Wyborcza, gość był w areszcie, a potem okazało się, że jest niewinny. Radzę zatem poczekać z ferowaniem opinii i czekać na rozwój sytuacji. Uczelnia nie jest zamykana. Wszczęto w jej sprawie postępowanie kontrolne. Można jedynie polemizować czy było to postępowanie uczciwe patrząc na termin postawienia oskarżeń. Ale o tym wiedzą najlepiej pani minister i rektorzy uczelni prywatni, którzy spotkali się niedawno na konferencji. Ciekawe jak smakował tort, który zaczęli wspólnie dzielić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tede Cader i Goetzen z SWSPIZ.... IP: 194.42.116.* 21.07.09, 10:56 nie wstyd Wam....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veritas Re: Cader i Goetzen z SWSPIZ.... IP: 194.42.116.* 21.07.09, 11:25 najbardziej rozwala mnie to, że pod tym forum lub wypowiedzią forumowicza jest reklama innej łódzkiej uczelni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studenci AHE: Studenci, bądźcie spokojni IP: 194.42.116.* 21.07.09, 13:36 Informacja rzecznika prasowego Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego udzielona Samorządowi Studentów AHE w Łodzi Wszczęcie procedury w sprawie cofnięcia pozwolenia na utworzenie Akademii Humanistyczno-Ekonomicznej w Łodzi nie oznacza likwidacji Uczelni. Jeśli władze AHE dostosują się do zaleceń Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego - Akademia będzie mogła pracować i rozwijać się nadal. Chcemy zdyscyplinować władze Uczelni i przywrócić porządek prawny. Uczelnie muszą spełniać pewne wymogi. Nasze działania służą studentom. Studenci nie mają, czego się obawiać. Dyplomy Uczelni są ważne. Nie kwestionujemy ich legalności. Uczelnia może nadal prowadzić rekrutację na studia. Bartosz Loba Rzecznik Prasowy MNiSW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni IP: 81.15.172.* 21.07.09, 15:00 Żenujące zachowanie ministerstwa. Najpierw podaje publicznie wiadomość o likwidacji, później przyznaje, że to tylko "straszenie". Niestety taka praktyka może oznaczac dramatyczny spadek rekrutacji i rzeczywiste kłopoty uczelni. Wszytsko to wygląda na działanie konkurencji. Wstydzę się za Minister Kudrycką, wstydze się za PO.... Co do ogólnej dyskusji a raczej obelg kierowanych w stosunku do studentów WSHE/AHE przez frustratów informuje, że ukończyłem studia na WSHE i Uniwersytecie Warszawskim. Te pierwsze cenie sobie znacznie bardziej. Nauczyły mnie tego, co przydaje mi się w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.09, 15:39 Ależ WSHE/AHE przez całe lata działała na granicy prawa - organizując punkty rekrutacyjne (patrz oddziały) dzięki czemu notabene Łódź została największym ośrodkiem akademickim i doskonale zdawała sobie sprawę ,że wykańcza w ten sposób konurencję, ale formalnie była w porządku. Teraz Minister Kudrycka zrobiła dokładnie to samo wszczęła postępowanie(co nie jest wbrew prawu), podała to do wiadomości (co nie jest wbrew prawu )i tyle . A że w terminie rekrutacji no to tak samo niemoralne jak to co robiła WSHE/AHE. Kto mieczem etc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pkz Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni IP: *.wsz-pou.edu.pl 07.08.09, 14:22 Studenci, badzcie spokojni. i zmiencie uczelnie poki czas :) sa uczelnie ktore oferuja pewne studia stacj i e-learning potwierdzone wieloletnim doswiadczeniem.. wsrod nich Polish Open University . z edukacja sie nie eksperymentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni 16.08.09, 17:17 Daj sobie spokoj z tym szkalowaniem AHE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola AHE: Studenci, bądźcie spokojni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 16:47 AHE stawia na praktykę a nie na teorię, której może nauczyć się każdy. Osoby, które nie znają systemu nauczania w AHE niech się nie wypowiadają, bo aż żal czytać te bzdety. Nauczanie tzw. metodą projektu nauczy Cie więcej, niż sucha teoria. Zresztą co tu dużo mówić… z samą teorią daleko nie zajdziecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: AHE: Studenci, bądźcie spokojni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.09, 09:32 A słynna uczelnia z Płocka działa legalnie? Też mają filie a przecież tam nikt nie jeździ do Płocka na żadne zajęcia ani egzaminy..... daje do myślenia dlaczego akurat AHE na celowniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bydgoszcz Zaczelo sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 18:19 Pierwsza zaatakowala Bydgoszcz: www.ahe.lodz.pl/index.php?lang=pl&content_id=46&id=237 Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: Zaczelo sie! 30.07.09, 10:19 Rowniez: forum.gazeta.pl/forum/w,33,98434203,98434203,Sledztwo_Gazety_Najwieksza_lipna_uczelnia_w_.html forum.gazeta.pl/forum/w,904,98434751,98434751,Najwieksza_lipna_uczelnia_w_Polsce.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studencik Kononowicz Studenci, bądźcie spokojni-zeby nie IP: *.anonymouse.org 31.07.09, 22:42 było niczego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: londynczyk AHE informatyka zamknięta, zarządzanie pewnie też IP: *.anonymouse.org 05.09.09, 14:06 niedługo. Zachłanność gubi. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7004312,Studenci_informatyki_AHE_musza_szukac_szkoly.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz AHE: Studenci, bądźcie spokojni IP: *.konin.mm.pl 05.09.09, 16:13 Z niepokojem od kilku miesięcy, a obecnie już z trwogą patrzę na sytuację studentów Informatyki AHE w Łodzi. Jestem ciekaw co myśli zrobić uczelnia, zwłaszcza z głównym odpowiedzialnym - Rektorem, prof. Nowakowskim,z ok. 2,5 tyś. studentów, którzy są w trakcie studiów( ci, którzy mieli zacząć naukę na I Roku w październiku, też tracą, ale nie tak wiele, jak studenci, którzy są w trakcie studiów. Nie wystarczą obietnice unormowania sprawy, przenosin na inne uczelnie (oby takie były mozliwe i to dla tak wielkiej grupy oszukanych). Kto ich teraz przygarnie, wykluczając inne "lewe" uczelnie w różnych pipidówkach. Nie wystarczą także ewentualne zwroty czesnego i innych świadczeń pieniężnych, strat, które można by zasądzać i żądać odszkodowań - są niewymierne. Kto jest temu winien. Otóż Ministerstwo prawdopodobnie nie mogło dłużej czekać i patrzeć na edukacyjny szwindel AHE. W przeciwnym razie p. rektor Nowakowski zyskałby niemalże monopol na szkolnictwo wyższe w Polsce. Winien jest p. rektor Nowakowski, który z pewnością pewny siebie, występował jeszcze parę tygodni temu na telekonferencji zorganizowanej i przesyłanej do innych ośrodków telewizyjnie. Na nic były dla niego uwagi , zastrzeżenia Ministerstwa co do nadmiernej liczby placówek dydaktycznych w terenie, podlegających AHE. Nieskromnie i wręcz bezczelnie informował, że Akademia uruchomiła i myśli uruchomic kilkanaście czy też kilkadziesiąt różnych ośrodków w całej Polsce i zagranicą. Moim zdaniem należałoby natychmiast unormować sytuacje i poruszyć ja na najwyższych szczeblach Państwa Polskiego. Studenci nie mogą być w taki sposób pokrzywdzeni, że wyrzucani są praktycznie na bruk, z wilczymi biletami. Rektora Nowakowskiego należałoby aresztować natychmiast z całą powagą i z określonymi zarzutami przestępczymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: londynczyk Stasiak jestem - poczytajcie: IP: *.anonymouse.org 07.09.09, 09:56 wyborcza.pl/1,76842,6995093,W_domu_Wielkiego_Brata.html?as=8&ias=9 wyborcza.pl/1,76842,6995093,W_domu_Wielkiego_Brata.html?as=2&ias=9&startsz=x Odpowiedz Link Zgłoś
spring04 AHE: Studenci, bądźcie spokojni 08.09.09, 18:54 Jutro 9 września, o godz. 11:00 na dziedzińcu AHE w Łodzi przy ul. Sterlinga 26 telewizja TVN przeprowadzi wywiad z Rektorem prof. Andrzejem Nowakowskim. Będzie to wejście na żywo w kontekście m.in. cofnięcia uprawnień Uczelni na kierunku Informatyka. Spotkanie to będzie również szansą dla Państwa zabrania głosu w sprawie. Serdecznie zapraszamy Państwa do udziału. Odpowiedz Link Zgłoś