Gość: kapibara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 20:34 Ministerstwo napiera... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasia AHE interpretuje prawo. Po swojemu IP: *.toya.net.pl 21.07.09, 20:57 Nie ma zwolnien pracowników administracyjnych?!? a to dobre, bo z moich informacji wynika, że dział personalny tejże uczleni ma pełne ręce roboty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DeBeN Re: AHE interpretuje prawo. Po swojemu IP: *.toya.net.pl 21.07.09, 21:34 Nie ma zwolnień hmm... KŁAMSTWO !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xaal Re: AHE interpretuje prawo. Po swojemu IP: *.toya.net.pl 27.07.09, 21:30 Niestety są zwolnienia. Sam dostałem informację, że nie będę miał przedłużonej umowy. Cóż - przejdę do konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: AHE interpretuje prawo. Po swojemu 27.07.09, 21:57 Do konkurencji, czyli gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xaal Re: AHE interpretuje prawo. Po swojemu IP: *.toya.net.pl 27.07.09, 22:06 Oczywiście nie mogę wprost powiedzieć. Ale nie będzie to wyższa uczelnia tylko firma prowadząca autoryzowane szkolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
skodabodzio Gazeta widze schodzi na psy 21.07.09, 21:10 Skoro przedsiebiorczosc to dla niej pazernosc. Szkoda gadac a raczej pisac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Gazeta widze schodzi na psy IP: *.toya.net.pl 21.07.09, 21:38 Tu nie chodzi o to kto napisał. AHE od lat jest znana z nieuczciwości i oszustwa i w żaden sposób nie można nazwać tego przedsiębiorczością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan P. minister walczy z przedsiebiorczoscia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 09:22 Pani minister jest intelektualnie wciaz w czasach PRLu i nie rozumie na czym polega przedsiebiorczosc i konkurencyjnosc. A swoja droga, to zamkniecie AHE, ktora zatrudnia glownie w Lodzi i regonie lodzkim, znanym z wysokiego bezrobocia, i to jeszcze podczas recesji, wyglada mi wrecz na sabotowanie polskiej gospodarki w imie czyichs (p. minister?) partykularnych interesow... :( Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak kiepski argument 22.07.09, 11:24 Równie dobrze można odmówić ścigania złodziei - bo utrzymują rodziny i nie są na zasiłku. Żeby było jasne: nie oceniam tutaj afery z AHE tylko twoją argumentację. Argumentacja jest naprawdę do du.py. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bK AHE interpretuje prawo. Po swojemu IP: *.toya.net.pl 21.07.09, 22:11 Zycze aby sprawą zająło sie nie tylko MEN ale i PIP. Ludzie sa masowo zwalniani z tej firmy - słowa rektora to jawne kłamstwo! AHE raczej juz sie nie wygrzebie...A konkurencja zaciera ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzdac a czemu sie dziwic... IP: *.20.rev.vline.pl 21.07.09, 22:34 przeciez to normalne działanie firmy, ogranicza koszty w sytuacji kryzysowej. To efekt działania Pani Minister i konkurencji (głównie z SWSPIZ). W ten sposób nasza milosciwa wladza z PO wprowadza w życie hasło: by żyło się lepiej! Przykre tylko jest to, że w dzisiejszych czasach pojęcie lojalnosci wobec firmy w której się pracowało i zwykłej przyzwoitości zupełnie straciło na znaczeniu. Dedykuje to takim osobom jak p. Cader Goetzen, i innym, którzy dorobili sie kasy na WSHE a potem bez żenady przeszli do konkurencji. Tylko na miejscu władz SWSPIZ byłym ostrożny: mogą zrobic taki sam manewr jak z WSHE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DeBeN Re: a czemu sie dziwic... IP: *.toya.net.pl 21.07.09, 23:15 Dobrze to niech Rektor nie mówi że nikogo nie zwalniają ;/ jak nie wie nic na ten temat to niech się nie wypowiada Studiuje tam ale nie lubię kłamstw mimo że się wie że jest inaczej. Mam nadzieje że wszytko się jakoś wyjaśni, szkoła będzie istnieć, spokojnie dokończę ja i inni studia a osoby zwolnione we wrześniu (jeśli będą same chciały) powrócą do uczelni. zamiast ograniczać koszty w łodzi niech zlikwidują te miejsca o które się ministerstwo czepia ..... Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Leczymy kompleksy? 22.07.09, 11:28 Po raz kolejny wymieniasz nazwiska Cader i Goetzen. Masz pretensje, że przeszli do konkurencji? A co - ślub brali z firmą? A skąd się wzięła kadra na AHE? Nie ma tam ludzi z UŁ? A ty nie zmienisz pracy gdy trafi się odpowiednia okazja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: a czemu sie dziwic... IP: *.centertel.pl 22.07.09, 13:13 gdyby WSHE zachowywało się fair w stosunku do pracowników, którzy kupę pracy wkładali w jej rozwój, to nie odchodziliby do konkurencji. A poza tym "brzdącu" pewnie byś się przewrócił, gdybyś zobaczył tę niby "kupę" kasy, której się dorobili. Ja akurat wiem, że jedyne czego się dopracowali, to garba. A takich ludzi, jak oni jest setki. Odpowiedz Link Zgłoś
profzwdrhab Re: a czemu sie dziwic... 22.07.09, 14:43 Ja tam nie narzekam na traktowanie mnie jako praciwnika WSHE/AHE w Lodzi. Oczywiscie, ze zawsze moglo byc lepiej, ale z drugiej strony bylo na pewno lepiej niz na wiekszosci pozostalych uczelni, na ktorych pracowalem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa i Hania AHE interpretuje prawo po swojemu - Rektor kłamie IP: *.torun.mm.pl 22.07.09, 00:02 Problem likwidacji AHE wynika z dwóch powodów: 1. jakości kształcenia, a dotyczy to w szczególności studentów nauczanych w punktach zamiejscowych, czyli około 30 tysięcy (może nie dotyczy tych 6 tysięcy studentów kształcących się w Łodzi) W punktach które istnieją już od 3-5 lat nie ma bibliotek, laboratoriów, a jeśli są to wynajmowane w szkołach gimnazjalnych lub liceach, a zajęcia dydaktyczne prowadzą w większości nauczyciele z tytułem magistra lub doktor (ja przez trzy lata nauki nie mam wpisu profesora do indeksie). Nigdy nie miałam zajęć on-line o których mówi Rektor. On jest kłamcą. Każdy z mojego ośrodka student to powie - oszukiwali nas przez te wszystkie lata. Musiałam podpisać oświadczenie że jestem studentem WSHE w Łodzi chociaż przez całe studia ani razu w Łodzi nie byłam. A okazało się, że mała liczba zjazdów i zajęć wypełnia zaledwie 50% godzin według standardów, (na moim kierunku ma być 1200 godzin przez trzy lata, a realizowaliśmy niecałe 600 godzin), w tym takie dziwa jak 'działania twórcze'. 2. Dlaczego musiałam podpisywać dwie umowy na studiowanie, jedną z AHE na 600 zł, a druga z prywatną spółką na 3000 zł, kto tu oszukuje, kto tu coś ukrywa. To miał być wybieg, że w punkcie mamy zajęcia ze spółką zoo (Instytut Postępowania Twórczego), ale zajęć w WSHE w Łodzi nie było, tzn. mam dyplom za zajęcia realizowane w spółce zoo. A jak ZOO to jest już CYRK. Tych punktów zamiejscowych w Polsce jest już 62, a zagranicznych 10. Oto lista, powinny nam się oczy otworzyć gdzie my studiujemy. Ja jestem z takiego jednego punktu informacyjno-rekrutacyjnego. Wykaz jest długi: Bełchatów, Białystok, Błonie, Bydgoszcz, Bytom, Chełm, Chęciny, Człuchów, Gdańsk, Głogów, Gniezno, Gorzów Wielk., Grudziądz, Inowrocław, Jarosław, Jasło, Kalisz, Kartuzy, Katowice, Kołobrzeg, Konin, Koszalin, Kozienice, Lębork, Lidzbark Warmiński, Lublin, Łowicz, Międzyrzec Podlaski, Nowogard, Opatów, Opoczno, Opole, Ostrołęka, Ostróda, Pińczów, Piotrków Trybunalski, Poddębice, Poznań, Przemyśl, Radomsko, Racibórz, Ropczyce, Sejny, Sieradz, Słupsk, Stalowa Wola, Starachowice, Stargard Szczeciński, Szczecin, Świdnica, Świnoujście, Tarnów, Trzcianka, Warszawa, Wieluń, Wodzisław Śląski, Zamość, Zakopane, Zawiercie, Ząbkowice Śląskie, Żukowo, Żychlin oraz 10 zagranicznych: Londyn, Edynburg, Manchester, Dublin, Rotterdam, Bruksela, Paryż, Rzym, Berlin, Havirov (Czechy). Dlaczego Pan Rektor kłamie. To ZOO i ten CYRK trzeba zamknąć. Rektor cały czas myśli że może kłamać. Razem z koleżankami i kolegami z roku (z punktu zamiejscowego) przygotowujemy list do Pani Minister, i opiszemy co w tej uczelni się dzieje i z przyjemnością przejdziemy do innej szkoły (o ile nas przyjmą?), aby skończyć studia i legitymować się innym - lepszym dyplomem. Żegnaj Akademio dawne WSHE (mówiono o nas Wyższa Szkoła Humorystyczno-Erotyczna). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxikaz alez ty kobito jestes głupia... IP: *.20.rev.vline.pl 22.07.09, 00:07 szkoda gadac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sarini Re: więcej argumentów, debilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 06:01 ...niż tylko "szkoda gadać". Dlaczego ta kobita jest twoim zdaniem głupia? Na tym forum opinie się uzasadnia, palancie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxikaz uwazaj bo Ci cisnienie skoczy.... IP: *.20.rev.vline.pl 22.07.09, 10:02 .... i bedziesz musiał isc na chorobowe. A SWSPIz podobno pozbywa się chorowitych pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: uwazaj bo Ci cisnienie skoczy.... 22.07.09, 10:07 Kazda prywatna firma pozbywa się chorowitych pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stu Re: AHE interpretuje prawo po swojemu - Rektor kł IP: 94.193.98.* 25.07.09, 01:35 sama pod soba dolki kopiesz bo niestety ale po tym cyrku na zadna uczelnie w polsce Cie nie przyjma Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: AHE interpretuje prawo po swojemu - Rektor kł 25.07.09, 16:50 Skad u ciebie taka pewnosc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st1 Re: AHE interpretuje prawo po swojemu - Rektor kł IP: 91.193.99.* 27.07.09, 22:16 A teraz mówią Akademia Pana Kleksa :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: csdb AHE interpretuje prawo. Po swojemu IP: *.retsat1.com.pl 22.07.09, 01:13 Pozdrowienia dla wszystkich, ktorzy mieli okazje pracowac dla WSHE i poznac, jak to wszystko naprawde wyglada :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Re: AHE interpretuje prawo. Po swojemu IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.09, 07:52 Pracuje dla WSHE od dluzszego czasu i moge powiedziec ze wyglada to niezle. Pensja na czas, reguly moze dziwne ale znane. Ktora to juz nagonka na WSHE w okresie rekrutacji? Pod tym artykulem powinien byc tekst "Artykul sponsorowany" Odpowiedz Link Zgłoś
terleo AHE interpretuje prawo. Po swojemu 22.07.09, 08:54 Dlaczego mój przyjaciel, wykładowca AHE, nazywa ją prywatnie "A********Chumorystyczno-Ekonomocna??? A może chodzi o WSHE? Już nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAiek AHE interpretuje prawo. Po swojemu IP: 212.160.240.* 22.07.09, 09:01 Mam wrażenie, ze ktoś robi z igły widły. Jak na razie to nie wygląda specjalnie aby zarzuty ministerstwa były ostre i poważne a mają raczej charakter interpretacyjny i bynajmniej nie sa to zarzuty, które uprawniaja do wyciagania wniosków o likwidacji uczelni. Panowie Dziennikarze więcej umiaru w słowach bo to co piszecie to tania sensacja niepodparta faktami, półprawdy i oszczerstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek AHE interpretuje prawo. Po swojemu IP: 212.160.240.* 22.07.09, 09:03 Interpretacja prawa zawsze odbywa sie po swojemu. std sowo interpretacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brambram Ewa i Hania - tak trzymac IP: 217.153.148.* 22.07.09, 09:14 Rzeczowa i celna wypowiedz. Wszystko, co sie dzieje wokol tej szkoly pachnie jakimis dziwnymi ukladami, jakby jacys scjentolodzy maczali w tym palce. Z wieloma osobami rozmawialam, majacymi stycznosc z ta szkola; wydaje sie, ze tam odbywa sie pranie mozgow, pod szmna nazwa rozwijania zdolnosci tworczych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel To jest właśnie twórcze interpretowanie prawa AHE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 09:20 pecunia non olet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JURGEN - UŁ AHE interpretuje prawo. Po swojemu IP: 213.17.223.* 22.07.09, 11:46 DROGA PANI MINISTER, MYŚLĘ ŻE WARTO BYŁOBY SIE ZAINTERESOWAĆ INNY UCZELNIAMI O KTÓRYCH JEST O DZIWO BARDZO CICHO, A MIMO WSZYSTKO PRAKTYKA W DZIAŁANIU I KSZTAŁCENIU PO ZA SIEDZIBĄ UCZELNI JEST PROWADZONA NA BARDZO DUŻĄ SKALĘ, TYLKO DLA CZEGO SIĘ O TYM NIE MÓWI ? PODAM PARĘ PRZYKŁADÓW: WYŻSZA SZKOŁA EDUKACJI ZDROWIA (NP. ZAKOPANE), WYŻSZA SZKOŁA STOSUNKÓW MIĘDZYNARODOWYCH (NP. ZAKOPANE), SPOŁECZNA WYŻSZA SZKOŁA PRZEDSIĘBIORCZOŚCI I ZARZĄDZANIA (POMOŻE, POMORZE MOŻE POMOŻE. PODAŁEM MIEJSCE ZAKOPANE ŻEBY BYŁO ŁATWIEJ SPRAWDZIĆ ZA JEDNYM RAZEM I SPĘDZIĆ MILO CZAS. I JESZCZE JEDEN PRZYKŁAD: UNIWERSYTET ŁÓDZKI, PUNKT W TOMASZOWIE MAZOWIECKIM, ALE JAK ROZUMIEM JEST TO UCZELNIA PAŃSTWOWA I MA PANI PRZYZWOLENIE NA PROWADZENIE TAKIEJ PRAKTYKI. POZDRAWIAMY, I LICZYMY NA OBIEKTYWNE PODEJŚCIE DO SPRAWY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kefaso AHE interpretuje prawo. Po swojemu IP: 217.168.136.* 22.07.09, 11:47 Uczelnia świeci pięknymi budynkami kupionymi za pieniądze płacone za dyplomy zdobywane w wątpliwej jakości budynkach w różnych wywiejewach bez zaplecza typu biblioteka, dziekanat (skoro są studentami AHE w Łodzi, to chyba musza tam jeździć, żeby podbić legitymację). Z drugiej strony po co biblioteka? Zaliczysz wszystko bez problemu (taka przyjazna szkoła), a jeżeli ktoś Cię obleje to Pan Kanclerz go zwolni za zbytnie trzymanie się ograniczających standardów Ministerstwa NAUKI. Szkoda gadać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JURGEN - UŁ AHE interpretuje prawo. Po swojemu IP: 213.17.223.* 22.07.09, 11:47 DROGA PANI MINISTER, MYŚLĘ ŻE WARTO BYŁOBY SIE ZAINTERESOWAĆ INNY UCZELNIAMI O KTÓRYCH JEST O DZIWO BARDZO CICHO, A MIMO WSZYSTKO PRAKTYKA W DZIAŁANIU I KSZTAŁCENIU PO ZA SIEDZIBĄ UCZELNI JEST PROWADZONA NA BARDZO DUŻĄ SKALĘ, TYLKO DLA CZEGO SIĘ O TYM NIE MÓWI ? PODAM PARĘ PRZYKŁADÓW: WYŻSZA SZKOŁA EDUKACJI ZDROWIA (NP. ZAKOPANE), WYŻSZA SZKOŁA STOSUNKÓW MIĘDZYNARODOWYCH (NP. ZAKOPANE), SPOŁECZNA WYŻSZA SZKOŁA PRZEDSIĘBIORCZOŚCI I ZARZĄDZANIA (POMOŻE, POMORZE MOŻE POMOŻE. PODAŁEM MIEJSCE ZAKOPANE ŻEBY BYŁO ŁATWIEJ SPRAWDZIĆ ZA JEDNYM RAZEM I SPĘDZIĆ MILO CZAS. I JESZCZE JEDEN PRZYKŁAD: UNIWERSYTET ŁÓDZKI, PUNKT W TOMASZOWIE MAZOWIECKIM, ALE JAK ROZUMIEM JEST TO UCZELNIA PAŃSTWOWA I MA PANI PRZYZWOLENIE NA PROWADZENIE TAKIEJ PRAKTYKI. POZDRAWIAMY, I LICZYMY NA OBIEKTYWNE PODEJŚCIE DO SPRAWY. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan A co z innymi uczelniami? 22.07.09, 11:49 Gdyby zbadac dokladnie dowolna polska uczelnie, niezaleznie, czy jest ona panstwowa czy prywatna, to by sie okazalo, ze nie spelenia ona mimimum wymogow odnosnie jakosci nauczania i badan naukowych. Przeciez uczelnie panstwowe ksztalca studentow nie tylko na studiach dziennych, ale takze popoludnowych, wieczorowych i 'weekendowych', w licznych filach, a to oznacza, ze pracownicy maja za duzo zajec, aby je prowadzic nawet na minimalnie przyzwoitym poziomie, i ze nie maja czasu na powazna dzialanosc naukowa, skoro pracuja na kilku etatach. Jesli AHE wysunie ten argument, to ministerstwo moze byc zmuszone zamknac wszystkie polskie wyzsze uczelnie ze wzgledu na niska jakosc dydaktyki i badan naukowych, czyli za niespelnianie ich statutowych zobowiazan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABW Nie rozumiem tego całego zamieszania. IP: *.toya.net.pl 22.07.09, 12:38 Nie od dzisiaj wiadomo co się dzieje we wszystkich szkołach wyższych. Skończyłem studia na PAŃŚTWOWYM uniwersytecie i jakoś nie widziałem, żeby była tam jakość nauczania. W starych ławkach i salach się siedziało, notorycznie wykładowcy się spóźniali, poziom wykładów żenada czytanaa ze slajdów przepisanych z podręczników. To ja już wolę szkoły wyższe niepubliczne. Właśnie w jednej z takich szkół niepublicznych studiuje, w punkcie konsultacyjnych, zajęcia mam w ekskluzywnym hotelu. Nikt się nie spóźnia, wykładowca przekazuje wykłady na platformie cyfrowej. jest miła atmosfera, nie ma wyścigu szczurów i przede wszystkim dziekanat jest bardzo życzliwie nastawiony. Dlatego będe bronił WSHE nazywanej Wyższą Szkołą Humoru i Elegancji, bo wiem co to jest uczenie w publicznych szkołach, gdzie poziom jest niższy!!!!!!!!!!!!!!! Mam licencjat w publicznej szkole i magistra już tam nie będę robił. Życzę AHE sukcesów i nie dajcie się.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HR AHE Zwolnienia na AHE IP: *.196.149.136.threembb.co.uk 22.07.09, 14:06 Rektor kłamie w sprawie zwolnień na AHE. Uczelnia od początku wakacji nie przedłuża umów na czas określony z pracownikami administracji, zwolnienia wśród pracowników naukowych nie dotyczą wyłącznie profesorów, umowy rozwiązano również conajmniej z kilkoma pracownikami z tytułem magistra i doktora. Informacja pochodzi z działu HR AHE, od pracownika, który z oczywistych powodów nie poda swojego nazwiska;-) Odpowiedz Link Zgłoś
profzwdrhab Re: Zwolnienia na AHE 22.07.09, 14:44 Taka 'wiadomosc' jest nic nie warta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pusiek Re: Zwolnienia na AHE IP: *.toya.net.pl 27.07.09, 21:38 Jest dokładnie jak piszesz. Mnie już podziękowano za współpracę na stanowisku dydaktycznym :( Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: Zwolnienia na AHE 27.07.09, 21:56 Napisz, prosze, do mnie na lech.keller@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolniony AHE interpretuje prawo. Po swojemu IP: *.toya.net.pl 22.07.09, 16:51 Też zostałem zwolniony... zwolnienia są masowe i cały czas trwają. Ktokolwiek twierdzi inaczej nie ma pojęcia o czym ględzi. Takie cięcie kosztów... pewnie się teraz parę złotych przyda władzom uczelni żeby zapłacić to i owo... Odpowiedz Link Zgłoś
profzwdrhab Re: AHE interpretuje prawo. Po swojemu 22.07.09, 17:50 A gdzie pracowales? W administracji czy w nauczaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolniony Re: AHE interpretuje prawo. Po swojemu IP: *.toya.net.pl 22.07.09, 18:17 Jeżeli przyjąć taki podział to w administracji. Odpowiedz Link Zgłoś
profzwdrhab Re: AHE interpretuje prawo. Po swojemu 22.07.09, 18:42 OK. Ja w "edukacji"... forum.gazeta.pl/forum/w,755,98031598,98153783,Lodzka_AHE_do_likwidacji_A_czemu_.html?wv.x=2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik zwolnienia w AHE IP: *.grs-k0.g1.pl 22.07.09, 17:16 Nowa pani kanclerz robi wszystko by pozbyć się jak największej liczby pracowników. W tej chwili każdy grosz się przyda, na bardzo różne "potrzeby". Jak tak dalej pójdzie to za chwilę zostanie sama na pokładzie. Zwolnienia masowe trwają, od początku lipca, a władze kłamią!!! Może zwolnionym pracownikom należą się odprawy??? Może warto byłoby dochodzić swoich praw. Skoro AHE oszukuje samo Ministerstwo to czym są dla niej niewidzialni pracownicy, których pozbywa się z dnia na dzień, często w bardzo nieprzyjemny sposób. Takich "zwykłych" pracowników bardzo łatwo oszukać. Życzę Ministerstwu powodzenia w tropieniu nieprawidłowości w AHE:) Odpowiedz Link Zgłoś
profzwdrhab Re: zwolnienia w AHE 22.07.09, 17:52 Nie sadze, aby AHE zwolnila dzis kogokolwiek niezgodnie z prawem. Musimy pamietac, ze to jest prywatna firma, nastawiona na zysk, wiec podziekujcie P. Minister za te "reklame", ktora ona zrobila ostatnio AHE, i przez ktora tracicie prace! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anndnb Re: zwolnienia w AHE IP: *.toya.net.pl 22.07.09, 18:06 Pracuję w AHE i aby z tej firmy wylecieć trzeba naparwdę się starać. Większość pracowników sama odchodzi niż są zwalniani. Mam nadzieję, że te zwolnienia to jedynie plotka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolniony Re: zwolnienia w AHE IP: *.toya.net.pl 22.07.09, 18:16 Chyba jesteś na urlopie i nie widzisz co się dzieje na uczelni. Ludzie od tak latają podpisywać obiegówki... dziewczyny snują się i płaczą na korytarzach... każdy drży jak tylko wchodzi do pokoju ktoś z HR... faktycznie nic specjalnego taka zwykła codzienność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anndnb Re: zwolnienia w AHE IP: *.toya.net.pl 22.07.09, 19:12 Nie jestem na urlopie. W tej firmie na prawdę trzeba być bardzo przeciętym pracownikiem by bać się zwolnienia. Wiadomo, że w przypadku takiej afery pewne obawy mogą mieć działy zajmujące się obsługą studenta, bo mniej studentów, to mniej potrzebnych ludzi. Dalej twierdzę, że ciężko od tak być zwolnionym, choćby dlatego ,że takie rzeczy nie dzieją się bez wiedzy kierownika działu. Jeżeli ktoś jest dobrym i cennym pracownikiem,to kierownik zawsze stanie w jego obronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolniony Re: zwolnienia w AHE IP: *.toya.net.pl 22.07.09, 19:29 Widzę zatem, że nie słyszałeś o odgórnej decyzji nowej Pani Kanclerz o obcięciu z każdego działu po kilku pracowników którzy pracują najkrócej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: zwolnienia w AHE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 20:33 To znana z "human resources management" zasada stosu (stack) czyli inaczej LIFO (Last In, First Out) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: zwolnienia w AHE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 18:34 Pani minister "zrobiła reklamę" jakieś trzy dni temu. Wypowiedzenia w zależności od przysługującego terminu wypowiedzenia daje się na koniec tygodnia lub miesiąca . Z logicznego punku widzenia chyba za wcześnie na to tsunami Odpowiedz Link Zgłoś
profzwdrhab Re: zwolnienia w AHE 22.07.09, 18:43 Pracownicy AHE w Lodzi! "Podziekujmy" P. Minister... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gatalan AHE interpretuje prawo. Po swojemu IP: *.net-partner.pl 22.07.09, 20:51 Jeszcze niecały rok temu pracowałem w WSHE. I już wtedy co niektórzy pracownicy gadali, że rektor Nowakowski to podstawiony gość, który rozłoży firmę w rok. I co?? Rozłożył. Ale jak ktoś sprzedaje tajemnice firmy w Ministerstwie... Makary rzeczywiście od dłuższego czasu jest ślepy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: AHE interpretuje prawo. Po swojemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 07:57 Uwazasz, ze Nowakowski to agent Kudryckiej czy konkurencji? A moze to Kudrycka jest ta knkurencja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jean AHE interpretuje prawo. Po swojemu IP: *.tvk.torun.pl 22.07.09, 22:01 AHE niw tylko zwalnia administracyjnych, ale tez dobrych pracowników naukowych, ktorzy afiliowali swoje dokonania w tej uczelni. Klamiie rektor i cala ta ekipa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: AHE interpretuje prawo. Po swojemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 07:59 A tak konkretnie, to kogo z wykladowcow zwolnila ostatnio AHE? Gość portalu: jean napisał(a): AHE niw tylko zwalnia administracyjnych, ale tez dobrych pracowników naukowych, ktorzy afiliowali swoje dokonania w tej uczelni. Klamiie rektor i cala ta ekipa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolniony Re: AHE interpretuje prawo. Po swojemu IP: *.toya.net.pl 24.07.09, 15:16 A oto pismo Pani Kanclerz... wyjaśniające całą sprawę... nie wiem czy śmiać się czy płakać... pozostawiam każdemu pod rozwagę. Szanowni Państwo, Drodzy Pracownicy, Koleżanki i Koledzy! W odpowiedzi na pojawiające się pytania i wątpliwości dotyczące aktualnej sytuacji firmy chcę Państwa uspokoić i bezpośrednio poinformować o podejmowanych działaniach. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom ministerstwa Uczelnia przygotowała program usprawniający działania, w szczególności w zakresie prowadzenia kształcenia poza główną siedzibą Uczelni – ten program, o którym krótko napisałam poniżej, wysłaliśmy już do Ministerstwa i przedstawimy dziennikarzom na konferencji prasowej w najbliższy poniedziałek. W dniu 18 czerwca 2009 r. Senat AHE w Łodzi podjął uchwały dotyczące utworzenia nowych zamiejscowych ośrodków dydaktycznych w Polsce i za granicą oraz rozszerzenia profilu kształcenia w zamiejscowych ośrodkach dydaktycznych, które już istnieją. W dniu 10 lipca złożyliśmy wniosek o wyrażenie przez Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego oraz Ministra Spraw Zagranicznych zgody na utworzenie zamiejscowych ośrodków dydaktycznych poza granicami kraju. Dementując plotki i spekulacje, informuję, że nie ma w naszej organizacji grupowych zwolnień. W ostatnim miesiącu fluktuacja kadry dotknęła nie więcej niż 30 osób, z czego grupie osób zapewniliśmy miejsce pracy w innych działach. Taki poziom alokacji zatrudnienia miał miejsce również w poprzednich miesiącach, jako, że jesteśmy dużym pracodawcą, który funkcjonuje na trudnym, ciągle zmieniającym się rynku. AHE to przede wszystkim Wy – ludzie tworzący i pracujący na rzecz największej niepublicznej uczelni w Polsce. Tworzymy grupę pracowników i współpracowników liczącą ponad 4 tys. osób! Głęboko wierzę, że razem, w tak silnej grupie, zdołamy przetrwać falę krytyki i ataki konkurencji, które nieprzypadkowo mają miejsce w okresie rekrutacji na studia. Dziękuję Wam za dotychczasowe wsparcie oraz ciężką pracę na rzecz AHE. Głęboko wierzę, że wzbogaceni o nowe doświadczenia potwierdzimy silną pozycję lidera na rynku edukacyjnym. Podsumowując, jako Kanclerz będę robiła wszystko, aby AHE była organizacją, miejscem pracy, z którym pracownicy chętnie się identyfikują i są dumni z tego, co robią. Mam nadzieje, że właśnie w takiej firmie chcielibyście pracować. Kanclerz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolniony Re: AHE interpretuje prawo. Po swojemu IP: *.toya.net.pl 24.07.09, 15:23 Oczywiście Pani Kanclerz nie wspomniała, że przeniesienie do innego działu równa się degradacji stanowiska i znacznemu zmniejszeniu pensji. Taki szczegół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pusiek Re: AHE interpretuje prawo. Po swojemu IP: *.toya.net.pl 27.07.09, 21:46 (..) Dementując plotki i spekulacje, informuję, że nie ma w naszej organizacj i grupowych zwolnień. (..) Grupowych i owszem bo takie trzeba zgłosić do UP ale punktowe to i owszem :P Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: AHE interpretuje prawo. Po swojemu 27.07.09, 21:56 Wiec sa te zwolnienia, czy tez ich nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bydgoszcz Re: AHE interpretuje prawo. Po swojemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 18:20 Bydgoszcz atakuje! www.ahe.lodz.pl/index.php?lang=pl&content_id=46&id=237 Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Na innych forach 30.07.09, 10:18 forum.gazeta.pl/forum/w,33,98434203,98434203,Sledztwo_Gazety_Najwieksza_lipna_uczelnia_w_.html forum.gazeta.pl/forum/w,904,98434751,98434751,Najwieksza_lipna_uczelnia_w_Polsce.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eos AHE interpretuje prawo. Po swojemu IP: 194.42.116.* 30.07.09, 15:07 Panowie i Panie troszkę godności. Sezon OGÓRKOWY w gazecie? Brak pomysłów i kreatywności? Może czas na zmianę pracy lub studia podyplomowe na AHE w Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eos AHE interpretuje prawo. Po swojemu IP: 194.42.116.* 30.07.09, 15:07 Panowie i Panie troszkę godności. Sezon OGÓRKOWY w gazecie? Brak pomysłów i kreatywności? Może czas na zmianę pracy lub studia podyplomowe na AHE w Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś