big_news 23.07.09, 12:16 Nie no, żartowałem. Sprawdzam tylko, czy można tu jeszcze pisać, czy nożyce ciachają jak leci, czy może jednak nie:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
super-super Re: Łódź jest Cudowna! 23.07.09, 12:24 big_news napisał: > Nie no, żartowałem. > Sprawdzam tylko, czy można tu jeszcze pisać, czy nożyce ciachają jak leci, czy > może jednak nie:) Bigluś, pisz choć raz, nie obrażając innych. A jak masz kompleksy, psycholog ci pomoże. Buzka Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Łódź jest Cudowna! 23.07.09, 12:27 Rozumiem, że powinienem wziąć wzór choćby z ciebie? Hm. Jeśli tak zrobię, bankowo mnie ciachną, pieszczoszku. Odpowiedz Link Zgłoś
super-super Re: Łódź jest Cudowna! 23.07.09, 12:29 big_news napisał: > Rozumiem, że powinienem wziąć wzór choćby z ciebie? > Hm. > Jeśli tak zrobię, bankowo mnie ciachną, pieszczoszku. tobie jest już tylko potrzebny dobry lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Łódź jest Cudowna! 23.07.09, 12:37 I ty miałeś czelność bąknąć o nie uwłaczaniu innym?! No widzisz, jaki z ciebie rzadki okaz? E tam! Guzik tam widzisz! Tyś do tego jeszcze nie dorósł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eureka Re: Łódź jest Cudowna! IP: 188.33.44.* 23.07.09, 16:45 Gdybyś umiał czytać ze zrozumieniem i przeczytał regulamin forum wiedziałbyś za co ciachnęli. No zreszta gdybys miał tę umiejetność nie musieliby ciachać. Odpowiedz Link Zgłoś
atreck Re: Łódź jest Cudowna! 23.07.09, 13:11 Pod rządami Jurka K bardzo cudowna. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Łódź jest Cudowna! 23.07.09, 13:14 E tam. Pod rządami jego kontrkandydata z ostatnich wyborów byłoby niewątpliwie dużo bardziej Cudownie. Odpowiedz Link Zgłoś
atreck Re: Łódź jest Cudowna! 23.07.09, 13:18 Skąd wiesz jakby była. Jasnowidz jesteś? To podaj liczby w totka. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Łódź jest Cudowna! 23.07.09, 13:22 Tak zakładam. Bo przecież wszystko co z tamtym związane jest Cudowne, co nie? Masz wątpliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
atreck Re: Łódź jest Cudowna! 23.07.09, 14:29 Już Ci mówiłem, że nie wiem jak jest z tamtym. Może Ty masz jakieś z nim doświadczenie. Nie wnikam. Wiem, że za Jurka jest Cudownie. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Łódź jest Cudowna! 23.07.09, 14:45 Przyjmuję po prostu, że w/g Ciebie wszyscy inni byliby lepsi niż Jurek K., a zatem kandydat PO niewątpliwie, czyli jeśli teraz jest (Twoim zdaniem) Cudownie, pod rządami Kwiatkowskiego byłoby Mega-Hiper-Super-Cudnie. Odpowiedz Link Zgłoś
atreck Re: Łódź jest Cudowna! 23.07.09, 14:49 No widzisz Bigi, jak Ty lubisz przekręcać fakty. Czy ja powiedziałem że byłoby lepiej czy gorzej. Nie wiem, nie jestem jasnowidzem jak Ty, dlatego oceniam sytuacje dzisiejszą. A Jurka oceniam negatywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Łódź jest Cudowna! 23.07.09, 15:09 i spokojna na dodatek...można śmiało chodzić ulicami o trzeciej w nocy wszyscy już śpią... jak to przystało na dużą metropolię Odpowiedz Link Zgłoś
jawlodek Re: Łódź jest Cudowna! 23.07.09, 16:23 Rety !!! Znów ten troll jaskiniowy Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Łódź jest Cudowna! 23.07.09, 16:25 Co z tym genialnym wątkiem, masz go już? To wrzucaj na forum, czekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Proponuję wątek 23.07.09, 16:31 (bo dręczy mnie to od dawna, ale nie mam śmiałości pytać, więc może ktoś..) Gdzie w Łodzi najtańszy kumkwat? Uwielbiam kumkwat, ale popyt na niego jest chyba sztywny - bez względu na cenę ma tyle samo nabywców. 2 dychy, 4 dychy, 5 dych... wsio rawno. Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Proponuję wątek 23.07.09, 16:39 o przyjaźni: polonia.wp.pl/kat,105396,title,Litewski-browar-uczy-jak-zdenerwowac-Polakow-,wid,11339827,wiad_media.html w UE Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Proponuję wątek 23.07.09, 16:58 Wyczytałem, że zwą to to również kinkan. Nie uprawiam tego. Nie wiem, nie znam się, cena nie ma znaczenia. Może kto inny. Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin wszak to ten nielog troll 23.07.09, 17:03 ale rozumiem...każdemu trzeba dać szansę na POgadanie;-) a kupcy od razu pałą i gazem dostali a tu proszę...sielanka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maurycy Re: Łódź jest Cudowna! IP: 91.193.160.* 09.08.09, 16:12 ... taaaak, w Brzezinach życie kwitnie o trzeciej nad ranem, co za dureń z tego Longiego. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Łódź jest Cudowna! 23.07.09, 15:44 W pierwszym swoim poście w tym wątku raczyłeś z przekąsem szturchnąć Kropę (bez znaczenia jest w tym momencie to czy masz słuszność). Każdy by w tej sytuacji przyjął, że tym samym masz na względzie kogoś lepszego. Idąc tym tropem można przyjąć, że tym doskonalszym byłby Twoim zdaniem ktoś z formacji, do której Ci bliżej. Gdzie tu widzisz przeinaczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
atreck Re: Łódź jest Cudowna! 23.07.09, 16:48 Twoim zdaniem ktoś z formacji, do > której Ci bliżej. Mozesz mi powiedzieć o jak ą formację Ci chodzi? Kropę szturcham, bo mi się nie podoba. A kto byłby lepszy to nie wiem, bo na dziś dzień nie ma nikogo na horyzoncie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eureka Re: Łódź jest Cudowna! IP: 188.33.44.* 23.07.09, 16:50 Biguś co za nagromadzenia manipulacji, złej woli i podłych intencji? Chcesz iść do piekła czy już tam jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Łódź jest Cudowna! 23.07.09, 16:55 O tą, do... której Ci bliżej. A jeśli na widnokręgu nie jawią się lepsi, to chyba można uznać, że ten, mimo swych niewątpliwych słabości, jest bezkonkurencyjny, co nie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eureka Re: Łódź jest Cudowna! IP: 188.33.44.* 23.07.09, 17:03 Niestety nie można... to właśnie jest to głupie myślenie które zawsze skłania do zastanowienia... manipulant czy kretyn? troll po prostu nie wie za co wylatuje kolejny raz i chwali się że tyle razy nie zrozumiał. PARANOJA Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Łódź jest Cudowna! 23.07.09, 17:06 Gość portalu: eureka napisał(a): > Niestety nie można... to właśnie jest to głupie myślenie które zawsze skłania d > o > zastanowienia... manipulant czy kretyn? troll po prostu nie wie za co wylatuje > kolejny raz i chwali się że tyle razy nie zrozumiał. PARANOJA za prawde...na tym forum to taka świecka tradycja Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Łódź jest Cudowna! 23.07.09, 17:11 Daj spokój biednemu POmywaczowi. Szkoda czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eureka Re: Łódź jest Cudowna! IP: 94.254.215.* 23.07.09, 17:36 Weź głęboki wdech i nie unoś się tak bo jeszcze znowu jak to ostatnio opowiadałeś posrasz się od tego. Już zaczynasz bredzić więc zejdź ze słońca i dużo wody. Jeszcze z tego wyjdziesz Odpowiedz Link Zgłoś
atreck Re: Łódź jest Cudowna! 23.07.09, 17:34 jest bezkonkurencyjny, co nie;) Tia. W nie byciu na miejscu, to prawda. Równego konkurenta nie ma. I inne grzechy, grzeszki też się znajdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eureka Re: Łódź jest Cudowna! IP: 94.254.215.* 23.07.09, 17:41 Myślałem cóż mógłbym pozytywnego powiedzieć o kropie...i mam: on na pewno nie pobił cugier-kotki. I to by była jego największa zasługa a witia też powinien go nie lubić bo opóźniał otwarcie manufaktury i nie miał gdzie za bardzo witia na darmowy net w pobliżu, hehe, miejsca zamieszkania pomknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Łódź jest Cudowna! 23.07.09, 17:48 do manu zaglądam raz na kwartał ćwoku...wolę las jak widać na obrazku ale na wozie jestem częściej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eureka Re: Łódź jest Cudowna! IP: 94.254.215.* 23.07.09, 18:28 Nie musisz się tłumaczyć a mimo to... Więc jednak...Bosko musi ci byc na tym wozie z drajwerem, wiedziałem że to się tak skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Łódź jest Cudowna! 23.07.09, 18:31 to młody łódzki drajwer więc sam rozumiesz;-) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Łódź jest Cudowna! 23.07.09, 17:58 Siedziałby na dupie - gnuśny dziad. Fruwa jak by miał robale - bezczelny typ, nie ma go na miejscu. Nie wpuszczałby potencjalnych inwestorów - menda do kwadratu. Lata jak kot z pęcherzem do ciepłych faciów - musi ma prywatny w tym interes. Itd. itp. etc. Powtarzam: Kropa nie jest idealny, mnie też niewąsko i nie raz wnerwił, ale nie ma co na okrągło puszczać mu wiąch, bo: ciesz się z tego szefa, którego masz, bo nie masz absolutnie żadnej pewności, że jego następca będzie cokolwiek lepszy, a c.h... bez czapki wie, czy nie gorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Łódź jest Cudowna! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.09, 13:18 A ty jesteś prorokiem i przecież wiesz, jakby to było. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Łódź jest Cudowna! 23.07.09, 13:23 Wiesz coś innego na ten temat? To się podziel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Łódź jest Cudowna! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.09, 13:41 Właśnie nie wiem, tym się różnimy, że ty wszystko wiesz najlepiej. Łącznie ze słynną wygraną (w cuglach) PiSu w wyborach parlamentarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Łódź jest Cudowna! 23.07.09, 13:51 Nie wiem wszystkiego (nie ma takiego), czasem snuję domysły. Tak jak i tym razem. Natomiast ty nie chcesz (nie potrafisz?) ani potwierdzić, ani podważyć tego co ja wyrażam. To jak, byłby lepszym preziem Kwiatkowski, czy gorszym? A może... takim samym? Co do drugiej kwestii, to moje błędne przewidywania wzięły się stąd, że nie założyłem, iż podobni tobie zabiorą babciom dowody, a sami będą głosować nie jak im rozum powinien dyktować, a zdali się na anty pisowską nagonkę. Już to wyjaśniałem, ale jak widzę, muszę to wciąż wbijać do głów, chociaż to mija się z celem, bo adresaci są niereformowalni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Łódź jest Cudowna! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.09, 13:59 Tak sobie myślę, że gorszym prezydentem miasta już się nie da być. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Łódź jest Cudowna! 23.07.09, 14:05 Gdybym był złośliwy, napisałbym... jesteś jakimś prorokiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eureka Re: Łódź jest Cudowna! IP: 188.33.44.* 23.07.09, 16:53 Tak bigoś nie da się podważyć tego co piszesz i snujesz, to się samo podważa. Dopiero co bredziłeś o bojówkach po molestujących cugier kotkę przedtem podobne bzdury, zawsze to co na pierwszej stronie w wyborczej. Człowiek prasówka, sekretarz prasowo polityczny forum łódź dorabia jako prorok Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Jest. 23.07.09, 13:33 Mam ciarki, jak sobie pomyślę, że przyszłoby mi się urodzić w jakimś Krakowie, Wrocławiu czy Gdańsku, gdzie o tej porze roku przelewają się tłumy turystów, którzy umieją zawłaszczyć każdy twój kąt, ulubioną trasę, knajpkę, ławkę, a gdyby im pozwolić, nie zostawiliby kamienia na kamieniu; albo Warszawie, której większość mieszkańców nie lubi, bo traktuje wyłącznie jak miejsce, gdzie można się odbić, a nigdy nie czuje się u siebie. Łódź to normalne miasto. Nie wdzięczy się, nie podlizuje, nie obiecuje, nie funduje darmowego romantyzmu. Bez pudru i bez znieczulenia. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Jest. 23.07.09, 13:40 Zawsze wtedy, kiedy gdzieś przemieszczają się tabuny gości, można sobie wpaść do Łodzi. Znaczy ci nieszczęśni mieszkańcy owych K. W. czy G. mogliby tu uciec. Tyle, że oni nie wiedzą tego co Ty. O Łodzi, w każdym razie. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: Jest. 23.07.09, 15:30 Jedyna wada Łodzi to jej zakompleksieni względem Warszawy mieszkańcy. Poza tym ok. :) Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Nie bardzo rozumiem, 23.07.09, 15:33 czy jest ów kompleks wobec Warszawy i jak się manifestuje. Rozwiniesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Re: Nie bardzo rozumiem, IP: *.toya.net.pl 23.07.09, 16:00 > czy jest ów kompleks wobec Warszawy i jak się manifestuje. > Rozwiniesz? Wg niej tym, że jeśli zabraknie argumentów, to zawsze może podeprzeć się pochodzeniem z Warszawy od przedwojnia i mieszkaniem w bloku na najwyższym piętrze. Na kaśliwe lub rozbawione komentarze, dotyczące takiej argumentacji odpowiada, że znów kompleksy wychodzą. Kwadratura koła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Re: Nie bardzo rozumiem, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 14:57 Raczej to ustawiczne porównywanie Łodzi do innych miast. Że na przykład w Warszawie to jest tak beznadziejnie i że mieszkają tam tacy straszni ludzie co nie lubią swojego miasta. Nie wiem skąd to przekonanie, jeśli mieszka się w Łodzi i w Warszawie bywa sporadycznie lub przejazdem. I nie wiem skąd potrzeba pisania o Warszawie w kontekście łódzkiej fajności lub niefajności. Chodzi o to ciągłe porównywanie, w którym pisze się,ze w Łodzi jest źle. Ale w stolicy to już w ogóle beznadzieja. Taki dziwny trynd. :) Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Trochę to pokrętne, 24.07.09, 16:02 bo wychodzi na to, że ja, pisząc, że nie chciałabym się urodzić w Krakowie, Wrocławiu, Gdańsku i Warszawie dałam pokaz swojego zakompleksienia wobec Warszawy. Ale już nie wobec Krakowa, Wrocławia i Gdańska? Do tego, wyszło Ci, że to, że napisałam, że NIE CHCIAŁABYM mieszkać w Krakowie, Wrocławiu, Gdańsku i Warszawie (co uargumentowałam dość prosto), oznacza, że właśnie CHCIAŁABYM mieszkać wszędzie (a zwłaszcza w Warszawie), tylko nie w Łodzi. Czyli cokolwiek bym napisała, będzie oznaczać coś zupełnie odwrotnego? No, to faktycznie mam problem;) Jeśli dodać do tego fakt, że ja "bywając w Warszawie sporadycznie lub przejazdem" nie mogę mieć przekonań na temat Warszawy (bo zawsze są fałszywe), za to Ty, mająca znajomych w innych miastach i bywająca w Łodzi sporadycznie lub przejazdem, masz solidne podstawy do porównywania postaw mieszkańców różnych miast. Powiem Ci, co to jest ten "dziwny trynd". To Twoje zacietrzewienie, które odbiera Ci zdolność formułowania logicznych sądów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Re: Trochę to pokrętne, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 18:33 Trochę to pokrętne, co piszesz. Mój prosty umysł nie jest w stanie tego ogarnąć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Re: Tu nie ma czego rozwijać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 14:59 Pewnie,że nie ma. Co i róż ktoś zakłada wątek jak to w tej biednej Łodzi jest tragicznie.... i jak jakiś Warszawiak pisze,że wcale nie - to się go nazywa Warszavką i mówi,jak to beznadziejnie jest w Warszawie :) Nie rozumiem tego, to się zdarza tylko Łodzianom (a mam znajomych w wielu miastach, mogę sobie porównać) :) Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Jest. 23.07.09, 15:33 lavinka napisała: > Jedyna wada Łodzi to jej zakompleksieni względem Warszawy mieszkańcy. > Poza tym ok. :) bez żartów...nie ma takiego nawet w okolicach Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Jest. 23.07.09, 15:46 A mnie się wydaji (za K. Górskim), że kompleksy to mają głównie warszawiacy. Bo nikt się tak bezzasadnie nie wynosi jak oni. Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Błazen 23.07.09, 20:19 przyslowie napisała: > Big jest nieżyczliwym typem. To Polak nie pisz do niego;-) nasze będą kamienice i hale itp...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: To ja Re: Błazen IP: *.toya.net.pl 09.08.09, 17:30 to wszystko nadaje sie do tv-toya. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eureka Re: Nie popłacz się, IP: 89.108.241.* 23.07.09, 20:34 Wystarczy faktycznie twojego płaczu za całe forum bekso Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Taak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 15:02 Z czego się wynoszą? Czy może wynoszą się ponad? A jeśli ponad to ponad co lub kogo? Nie zauważyłam. Mówienie o swoim mieście,że jest fajne, nie jest wynoszeniem się nad Łódź czy Łodzian.To poprostu miłość do miejca, w którym się mieszka. Wy Łodzianie tego nie rozumiecie, bo potraficie tylko narzekać. To źle, tamto krzywo, a wszystko to oczywiście wina Kropiwnickiego. Ciekawe,że tylko Łodzianom przeszkadza jak dobrze się mówi o stolicy. Tylko w Łodzi spotkałam się z podobnymi opiniami. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Taak? 25.07.09, 00:14 O, to to to! Ponad się wynoszą. Nie zauważyłaś tego z prostego powodu. Wiesz, to to samo co ze źdźbłem i belką... A poza wszystkim: jakoś dziwnie postrzegasz mieszkańców Łodzi poprzez FŁ. Zapewniam - to miejsce jest słabiutkim punktem odniesienia. Ile osób tu się produkuje? 50, 100, no, niech będzie, że dwieście. Jaki to stanowi % Łodzian? Gdzie tam procent. Promile jakieś! Ułamki czyli. A warszawiaków widzi się jako takich jak napisałem w całej Polsce. CAŁEJ. Czy tego chcesz, czy Ci się to podoba czy nie. Nosicie nosy w chmurach w zderzeniu z innymi. Fakt, że robią to szczególnie napływowi mieszkańcy stolicy, no, ale oni także (niestety?) gruntują opinie o was. I to od lat. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Re: Taak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 18:41 Ilu znasz Warszawiaków osobiście? Takich nieprzyjezdnych tylko powiedzmy urodzonych lub od dziecka wychowanych w Warszawie? Przyznaj się :) Założę się,że nie więcej niż ja znam Łodzian :) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Taak? 26.07.09, 19:35 Kilka... set. Znałem, znam i pewnie jeszcze poznam. Zdania nie zmieniam. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Jest. 23.07.09, 20:34 Lavina, napisz jak to zakompleksienie wyglada, bo dla mnie modelowe jest pod tym wzgledem zachowanie Longety. Czyli jak odrzucony syn wciaz sie czepia i wynajduje wszelkie sposoby by dokopac Lodzi, z drugiej strony jak tylko moze, to podkresla, ze matka jego pojechala rodzic do Lodzi, wiec on lodziak pelna geba. Kto tu na forum podobnie zachowuje sie wobec stolicy? Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Jest. 23.07.09, 20:37 całe szczęście że nie lubię miast jak longet i to bez ideologi POkreconych Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Jest. 24.07.09, 08:20 > Kto tu na forum podobnie zachowuje sie wobec stolicy? Longeta, pewnie kiedyś dziewczyna z Warszawy go rzuciła. Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Jest. 24.07.09, 11:12 yavorius napisał: > > Kto tu na forum podobnie zachowuje sie wobec stolicy? > > Longeta, pewnie kiedyś dziewczyna z Warszawy go rzuciła. Ty to masz fantazję...bez komentarza,list lepiej napisz do Agory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maurycy Re: Jest. IP: 91.193.160.* 09.08.09, 16:16 rzeczywiście, to niemożliwe, Longi podąża drogą jaką wskazał jego idol - tkwi w stanie bezżennym. Jaka dziewczyna pokusiłaby się mieszkać z facetem który głodzi swoje mózgojady? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Re: Jest. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 15:14 Wiesz, Longeta jest specyficzny. Jego nie liczę. Coś tam napisałam wyżej, to z grubsza zrozumiesz o co mi chodzi. To nie jest tylko moja opinia. Coś jet na rzeczy. Łodzianie mają zupełnie inny stosunek do swojego miasta, bardzo wyraźnie piętnują porażki władz, bardzo przejaskrawiają wady Łodzi. Niewiele czasu poświęcają na mówienie o Łodzi w sposób dobry. Kiedy spotykam Łodzianina, pierwsze o czym mówi, to jak beznadziejnie mu się gdzieś tam mieszka. A bo to koparka hałasuje(nie cieszy się,że będzie mieć nowy chodnik). A to samochody źle parkują(ale jakoś do parkujacego nie podejdzie i go nie ochrzani). A to Kropiwnicki coś tam coś tam. A to ścieżka rowerowa krzywa. A to komunikacja coś tam. Takie straszne smęcenie się z tego robi. Bardzo rzadko spotykam Łodzianina, który mówi i pokazuje mi Łódź piękną, wyjątkową, a już w marginalnych przypacdkach zdarza się by Łodzianin był szczerze i prawdziwie dumny z tego,że mieszka w Łodzi. O tym piszę. "Kompleks" był skrótem myślowym. W sumie to nieważne czy kompleks czy nie-kompleks. Chodzi o to,że mało kto w Łodzi kocha Łódź taką jaką jest. Warszawiacy to potrafią. Też mamy krzywe ścieżki, problemy z parkującymi, korki i sypiące kamienice. A narzekają na Wawę tylko przyjezdni z Kabat lub nieszczęśnicy,którzy kupili mieszkanie na Białołęce i jadą do centrum dłużej niż Łodzianie pociągiem do pracy w centrum Wawy :) Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: Jest. 25.07.09, 17:47 Z początku się zirytowałam czytając o kompleksie względem stolicy, bo to, o czym piszesz w tym poście jakby wcale tego kompleksu akurat względem Warszawy nie potwierdza. Nie wiem, ilu Łodzian spotykasz. Wielu jest istotnie krytycznych względem miasta, ale to wynika, moim zdaniem, z dość bezrefleksyjnego przyjmowania tego, co otrzymują w środkach masowego przekazu: ogólnie wizerunek Łodzi jest średnio ciekawy, ot brudne szare miasto z rezydentem, który więcej wydaje na wycieczki niż na cokolwiek innego dla miasta, czasem bąknie się coś o Camerimage czy Festiwalu Czterech Kultur. Tacy więcej świadomi mieszkańcy chyba raczej mają podejście, że Łódź potrafi być świetnym miastem z bardzo urokliwymi miejscami, natomiast jest w niej sporo do zrobienia, a nie zawsze się da zrobić samodzielnie. Bardzo fajnie napisała Aaa202 o tym braku wdzięczenia się i mamienia tanią poetycznością. PS Mnie z Białołęki dojazd do centrum zajął jakieś pół godziny - ale może dlatego, że nie pchałam się samochodem w korki, tylko dojechałam autobusem do metra Marymont, a stamtąd to już chwilka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Re: Jest. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 18:40 Zależy z którego miejsca z Białołęki jechałaś i o jakiej porze. To jest niestety spory problem, dużo samochodziarzy tam mieszka i za nic nie przesiądą się do autobusów(bo nie po to kupowali samochód by ściskać się w ciasnocie i smrodzie komunikacji miejskiej). To stoją rano przed wjazdem na trasę i potem na trasie na moście. Rano od Marymontu jeszcze do p.Wilsona wszystko stoi. Ale tylko do 9tej :) Wpisując się w tym temacie czułam,że będzie mały flejmik, ale nie mogłam tego nie napisać. Się dałam sprowokować, jak zwykle :) I nie wiem co to jest tania poetyczność, nigdy nie miałam bladego pojęcia w temacie rymów i bezrymów :) Co do kompleksu, to zdaje się,że Łodzianie i Warszawiacy mają inną definicję tego słowa. Dla mnie kompleks oznacza niskie poczucie wartości względem kogoś/czegoś. Łodzianie niejednokrotnie porównują Łódź do innych miast, jako gorszą, gorzej zarządzaną... a potem odreagowują ten kompleks krytykując inne miasta. Tak ten kompleks rozumiem i taki obserwuję. To nie musi być prawda, nie jestem wyrocznią. Ale bywam na forum łódzkim od wielu lat i ta postawa jest bardzo popularna. Nie jest jedyną, niemniej. Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef Łódź jest Cudowna! i wciąż zaniedbana 09.08.09, 22:58 A Łódź to wiele ulic, wiele placów, wiele skwerów, parków, budynków, wiele pól, lasów, nieużytków, meneli, trolli, inteligentów, cyklistów... a mało łodzi choć sporo stawów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Łódź jest Cudowna! i wciąż zaniedbana IP: *.smrw.lodz.pl 09.08.09, 23:01 Wszystkiego wiele... A czy ktos wie co sie stalo z wrobelkami ? Odpowiedz Link Zgłoś