Gość: Kaczus (Tomek) Re: wasze opinie na temat basenu fala IP: 78.8.192.* 24.07.09, 21:06 Ogólnie robi dobre wrażenie... Choć parę rzeczy do poprawki jest. Pierwszy zgrzyt to szafki - są za małe - w okresie letnim, pół biedy, przychodząc zimą ma się zazwyczaj dłuższe ubranie. Druga rzecz - skoro robiono system chipowy, to czemu każdy ma przypisaną konkretną szafkę, a nie wybraną przez siebie? Druga rzecz - na moje oko to mało sanitariatów i pryszniców, chyba, że kompielisko nastawione jest na nikłą ilość osób. Trzecia rzecz, to o tyle najgorsza, że raczej nie do poprawy, o ile spodziewałem się, że basen z falami bedzie miał mniejsze fale, niz te które pamiętamy ze starej fali, to w Garnisch- Partenkirchen widziałem basen wykonany w podobnej technologii, tylko był dłuższy i troche szerszy, dzięki temu fale dużo ciekawsze niż te, u nas, te wyglądają jak wzburzona woda w szklance.... Kolejny minus to brak sauny w części dla tekstylnych (może być dodatkowo płatna, ale mogłaby być) i mały pomysł, w Garnisch-Partenkirchen widziałem basen do skoków z trampoliny - fajna rzecz.... W Polsce to jedno z lepszych kompielisk, niestety wystarczy przejechać naszą granicę, czy to zachodnią, połódniową, czy wschodnią (na Litwe) i już jawi nam sie troszkę podrzędnie.... Niestety kuje w oczy brak przemyślenia.... A zapomniałbym - jak popsują się już calkowicie suszarki, przydaloby się kupić coś porządnego, bo to co jest to mały wyjący koszmarek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pływak Re: wasze opinie na temat basenu fala IP: *.toya.net.pl 25.07.09, 12:46 Byłem na fali kilka razy, zazwyczaj przed południem, żadnych tłumów, pływałem tylko w basenie, gdzie są tory (28,5 metra), może być, chociaż woda jest za ciepła. Ale stamtąd można obserwować, kto wchodzi - więc wiekszośc osób, które wchodzą na basen, są suche, chyba się tam nikt nie myje, może dlatego, że ludzie nie wiedzą, że należy się umyć, a może dlatego, że wejście pod prysznice odgrodzone jest zasłonką od korytarza, a otwarte drzwi od strony basenu pozwalają popatrzeć pływającym na kąpiących się. Ta kwestia jest rozwiązana nieciekawie, skutek - co jakiś czas gronkowiec. I zdarzaja się sytuacje, że do męskiego prysznica wchodzi mąż i żona, czad jakiś :) Generalnie to fajny przybytek dla fanów fal, jacuzzi i innych bąbelków :) Część z saunami jest podobno bardzo chwalona, nie byłem, nie wiem. Można tam pobierać lekcje nauki pływania, grupowo i indywidualnie, podpatrzyłem takiego pana Adama, jak uczył grupkę, byłem pod wrażeniem. Generalnie proponuję pójść, zobaczyć i samemu się przekonać, czy jest fajnie czy nie. Co do szafek, to poprzedni post obrazuje sytuację. Pozdrawiam czytających :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pływak Re: wasze opinie na temat basenu fala IP: *.toya.net.pl 25.07.09, 16:13 Tu jeszcze coć ciekawego w temacie basenów: miasta.gazeta.pl/bielskobiala/1,88025,6798795,Po_szatni_bez_majtek__To_sie_ludziom_nie_podoba.html Odpowiedz Link Zgłoś