Gość: mama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 23:09 w jakim hotelu były dzieci w loret de mar bo syn wrocił stamtąd tydzień temu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maciekzy Najważniejsze to NIE iśc do lekarza 26.07.09, 23:39 Ciekawe czy mój poprzedno post był cenzurowany? Najgorsze to pokazac się lekarzowi gdy ma się jakieś objawy. Wtedy aresztują do szpitala. A tam wiadomo, bród, fatalne jedzenie mozna się zarazić czymś powazniejszym niż nijaka grypa. Pewnie dlatego nie napisali nic nt tego czy taki szpital przymusowy. Takie rzeczy zawsze ukrywają Dla nich lekarzy od chorób zakaźnych jednostka się nie liczy. Ważne aby miliony się nie zakaziły. Najchętniejby zabili tych zakażonych. To niewygoda jak taki zakażony się pojawi jak tu walczą żeby epidemia się nie pojawiła. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekzy sorry, brud szpitalny a nie bród 27.07.09, 01:48 ale to nic w porównaniu z pisownią GW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weeder Re: Najważniejsze to NIE iśc do lekarza IP: *.toya.net.pl 28.07.09, 21:21 zastanów się co piszesz! zatrzymano ich nie tylko dla dobra reszty mieszkańców Łodzi, ale przede wszystkim dla ich własnego dobra. każda choroba wcześnie wykryta jest łatwiejsza do leczenia. a co do szpitala Biegańskiego, to moja córka leżała tam na oddziale zakaźnym kilka miesięcy temu i byłem bardzo mile zaskoczony. czyste wnętrza, profesjonalne sprzęty, zaangażowanie personelu. lepszego szpitala w Łodzi nie widziałem, a widziałem już prawie wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veg nie byłoby choroby IP: *.toya.net.pl 27.07.09, 00:05 nie byłoby świń nie byłoby choroby, a wy płacicie za hodowlę masową i zabijanie - mięsożercy. Odpowiedz Link Zgłoś
arek74-pl No to wypuscmy swinie do lasu 27.07.09, 14:03 aby tam powoli zdechly z glodu, a moze zaopiekujesz sie ze dwoma maciorami z potomstwem. Swinie sa hodowane od kilku tysiecy lat i juz nie potrafia zyc na wolnosci. Istnieja wylacznie dzieki temu, ze sa zwierzetami gospodarczymi, z ktorych pozyskuje sie mieso. Gdyby go nikt nie kupowal, to wowszac trzeba by je bylo zarznac. Czy o to Wam chodzi Wegetarianie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Świńska grypa w Łodzi IP: *.Red-213-98-131.staticIP.rima-tde.net 27.07.09, 08:06 Panika i jeszcze raz panika. Widać, że kolejne służby pragną się wykazać. Jestem lekarzem i jestem z rodziną w Lloret od tygodnia i nic złego tu się nie dzieje. Ludzie opamiętajcie się! Bądżcie ostrożni, ale nie panikujcie. Przez takie artykuły wiele osób ma zepsute wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
arek74-pl Pobrano wymazy, zbadano krew i temperature 27.07.09, 14:11 tylko dlaczego nie robi sie tego przy przyjmowaniu wszystkich pacjentow z objawami grypy tylko aplikuje sie "na slepo" antybiotyki na zasadzie "a moze zadziala". Zeby przynajmniej zrobic antybiogram, ale to tez nie, a potem lekarze dziwia sie, ze bakterie uodparniaja sie na antybiotyki. A czego mozna sie spodziewac, gdy sa one przypisywane w zbyt duzych ilosciach i czesto bez szczegolowych badan? Tylko prosze nie piszcie, ze to kosztuje, naprawde to nie jest wytlumaczenie. Lekarze zamiast domagac sie podwyzek moze zaczna domagac sie zmiany w sposobie finansowania sluzby zdrowia, moze prywatne ubezpieczenia, a nie na zasadzie "wszyscy po rowno" niezaleznie od wysokosci placonej skladki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robercik Świńska grypa w Łodzi IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.07.09, 14:54 Biuro PODRÓŻY FUNCLUB ma obowiązek zwrócić pieniądze w tej sytuacji. Potrącić może jedynie niewielką kwotę kosztów poniesionych i udokumentowanych.Biuro na tym nieszczęściu SOLIDNIE ZARABIA.OSZUŚCI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolonistka Re: Świńska grypa w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 15:12 vw Don Juanie, też tam byłam, tylko z innego biura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marie Re: Świńska grypa w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 16:29 W Don Juanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obozowicz Świńska grypa w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 22:06 Ludzie. Jak organizator może odwołać wyjazd? To jest strata pieniędzy dla niego xD A że nie póściliście z nim swoich dzieci to już wasza ( materialna ) sprawa. Bardzo dużo polaków wraca z hiszpani właśnie z Lloret de Mar. Byłem sam tam i jak my wracaliśmy to też 1/3 osób chorowite. Jakieś bóle głowy, gardła, osłabienia. Skończyło sie tym że lekarze powiedzieli jak nie angina, to przeziębienie od klimatyzacji. Na tym zostańmy. Świńska grypa z tamtych rejonów jest jak normalna grypa. Niema obaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Świńska grypa w Łodzi IP: 80.50.21.* 28.07.09, 14:44 W artykule jest napisane: "W Łodzi zostało 46 osób, w tym trzy opiekunki, które również zrezygnowały z wyjazdu". Nie wiem czy Państwo się orientują, ale na 15 kolonistów (obozowiczów) przypada jeden opiekun, jak łatwo się domyślić skoro 46 osób zrezygnowało to 3 opiekunki straciły pracę i możliwość wyjazdu, a nie zrezygnowały z własnego "widzi mi się". Takich niedopowiedzeń w prasie można znaleźć dużo. Sami zresztą zobaczycie, że jak dzieci wyjdą ze szpitala to sprawa ucichnie i żadna gazeta, a tym bardziej śmieszny dziennikarz nie napisze o tym fakcie ani słowa. Dlaczego? Bo przecież nie o tym chcemy czytać! Wolimy przerażające newsy, im bardziej makabryczny tym lepszy - najważniejsze by przyciągnąć czytelnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: midi Świńska grypa w Łodzi IP: *.aster.pl 28.07.09, 15:15 Chwila, chwila, organizator wysłał sobie dzieci na badania lekarskie BEZ POWIADOMIENIA I ZGODY ich rodziców???? W takich momentach naprawdę żałuję, że nie jesteśmy jeszcze społeczeństwem roszczeniowym, bo prawnicy mieli by tu co robić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Świńska grypa w Łodzi IP: 83.143.101.* 31.07.09, 12:13 Mnie na nogi postawił stary przepis mamy - > jak od dawna wiadomo < czosnek < to naturalny antybiotyk. Polecam na wszelkie przeziębienia ,grypę itd.. Przepis : Szklana Ciepłego mleka + 2ząbki czosnku pokrojone , posiekane jak kto woli ( rzecz jasna , im więcej tym lepiej :) + łyżeczka cukru oraz łyżeczka masła . Całość zostawić na 5 minut i wypić ciepłe . Najlepiej 2 x w ciągu dnia . Mi pomogło i z dnia na dzień byłem zdrowy i pełen sił :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porksweetpork Re: Świńska grypa w Łodzi IP: *.pools.arcor-ip.net 31.07.09, 12:34 A ja kochac swinska poledwice. Mniam, mniam. Cos tych plag dostatek tego roku - biedronki, swinie.....co dalej? Niektorzy dobrze zarobia, niektorzy straca. Rzycie... Odpowiedz Link Zgłoś
wredny_online Re: Świńska grypa w Łodzi 31.07.09, 12:38 Jasne... czosnek pomaga też na wampiry i strzygi... Tutaj jest mowa o zmodyfikowanym wirusie grypy a nie o przeziębieniu czy anginie.... Jeżeli to takie proste, to czemu w Anglii tyle osób choruje? Myslisz że przepis "mamy" jest tak tajny, że tylko Ty go znasz...??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 17 Świńska grypa w Łodzi IP: 78.88.64.* 04.08.09, 23:48 jak to wszystko pieknie tu opisali... byłam wsrod tej szczesliwj 19, i prawde muwiac to lekarze nie zrobili za wiele.. prawda jest ze zatrzymali osoby z podwyrzszona temperatura, ale nic poza tym.. zero zorganizowania i czego kolwiek..wiekszosc osob chorowała juz w hiszpani wiec do powrotku zdarzylismy wydobrzec, a temperatura znikneła, totez wiekszosc osów z tej dziwietnastki zgłosiło sie na dalsze badania z własnej woli, pomimo tego nie zostali wskazani przez lekarzy na obserwacjie.. Odpowiedz Link Zgłoś