Gość: gosc IP: *.toya.net.pl 27.07.09, 18:49 Takiego cyrku nie było! Jeździ co 5 autobus na tej linii ! Gratuluję MPK Łodź Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: FISHRMAN Re: Autobusy nr 57 IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.09, 19:41 zgłoś do ZDiT-u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Autobusy nr 57 IP: *.lodz.msk.pl 27.07.09, 21:20 Myślę, że to kolejny argument za likwidacją linii "16" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Autobusy nr 57 IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.07.09, 21:46 Miałeś chamie złoty róg. Podziękuj ZDiTowi, który nie godzi się na wyłączenie Kilińskiego z ruchu samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
gothmucha Re: Autobusy nr 57 28.07.09, 23:55 Mogę tylko napisać "a nie mówiłem"... Ps - i jeszcze: "I hate to tell I told you so". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: Autobusy nr 57 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 09:38 temat prowokacja Odpowiedz Link Zgłoś
swiety_76 Re: Autobusy nr 57 30.07.09, 18:09 Co 5-ty autobus ? Na 57 nominalnie jeździ 13 autobusów czyli w tym przypadku na 57 jeździło 2,6 autobusu (13/5) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blanka Jazda autobusem nr 57 IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.08.09, 15:08 Mają często opóźnienia. Przyjeżdżają stadami albo co 5 kurs. A kierowcy wrażliwi jak panienki... zwrócic takiemu uwagę to od razu "tak się denerwuje że prowadzic nie może i musi wszystkich wyprosic bo musi sobie odpocząc". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jazda autobusem nr 57 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 20:21 Ciekawe jak ty byś reagowała jakby podszedł do ciebie 267 pasażer z mordą dlaczego nie było poprzednich 5 autobusów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blanka Re: Jazda autobusem nr 57 IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.08.09, 14:17 A ciekawe jak ty, Gosciu, bys sie poczul(a) jakbys co 267 raz musial sie tlumaczyc za spoznienia w pracy/domu? W koncu oplata za przejazd jest taka sama w przypadku spoznionego autobusu, a w sklepach sa wyprzedaze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magik Re: Jazda autobusem nr 57 IP: *.retsat1.com.pl 05.08.09, 20:29 > A ciekawe jak ty, Gosciu, bys sie poczul(a) jakbys co 267 raz musial sie > tlumaczyc za spoznienia w pracy/domu? Raz do roku to nawet wypada się spóźnić. Inaczej człowiek popada w rutynę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magik Re: Autobusy nr 57 IP: *.retsat1.com.pl 04.08.09, 20:06 > Takiego cyrku nie było! Jeździ co 5 autobus na tej linii ! Gratuluję MPK Łodź Taki cyrk był, jest i będzie dopóki za łódzką komunikację będą odpowiadali ci ludzie co obecnie zasiadają w ZDiT oraz MPK. Linia 57 to klasyczny przykład jak skutecznie zniechęcić łodzian do korzystania z komunikacji miejskiej. Nie dosyć że jest to linia, której trasa przebiega newralgicznymi ciągami ulic (al.Palki, Kilińskiego, Sienkiewicza) to na dodatek podróżnym funduje się 10min wycieczki po centrum miasta. Zamiast skierować tą linię Sienkiewicza, Tymienieckiego, Piotrkowską, Skorupki, Wólczańską - tak jak jeździ linia 55/55A, to ZDiT zafundowało wycieczkę Sienkiewicza, Brzeźną, Piotrkowską, al.Mickiewicza z nawrotem przy Żeromskiego, al.Mickiewicza, Wólczańską co niepotrzebnie wydłuża czas podróży o 10min. Innym kretyńskim pomysłem ZDiT przez cały lipiec były kręcone kółka po al.Waltera-Janke, Nowe sady i Elektronowej autobusów linii 55/A i 69/B. Jadąc na Retkinię 2 razy autobusy jechały Obywatelska na tym samym odcinku w tym samym kierunku. Na szczęście od soboty ktoś się opamiętał, a wcześniej pewnie dostał niezły opir*** i zmieniono czasowo organizację ruchu na Elektronowej i trasy autobusów nieco wyprostowano. Odpowiedz Link Zgłoś
swiety_76 Re: Autobusy nr 57 01.09.09, 00:34 Nie zauważyłem żeby większości pasażerów przeszkadzało to gigantyczne bezsensowne kółeczko na 57 w którym często traci się nawet kwadrans wracając praktycznie do punktu wyjścia. Większość z Sienkiewicza jedzie do Rodna Lotników lub na Paderewskiego ale nikt nigdy nie wpada na pomyłs żeby na Piotrkowskiej przesiąść się w tramwaj. Tak jak kiedyś pisałem. Pasażer to takie zwierze że woli jechać godzinę dłużej niż się przesiadać i ma pretensję że autobus spóźnił się kilka minut a nie ma pretensji że sma traci godziny w korku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Autobusy nr 57 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.09, 12:16 przesiadki.pl?miasto=lo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysia Re: Autobusy nr 57 IP: *.toya.net.pl 05.10.09, 22:58 Nie można już liczyć na ten autobus, kto za to odpowiada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Autobusy nr 57 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.10.09, 23:04 Kioskarka z Karpackiej i kilkuset członków tamtejszego kółka różańcowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: : Re: Autobusy nr 57 IP: *.opera-mini.net 05.10.09, 23:56 Nie nie, kioskarka byla na rondzie powstancow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Autobusy nr 57 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.10.09, 01:53 Wszystko jedno. Mam nadzieję, że wywieźli ją razem z kioskiem do Niemiec w ramach Miastografu :-> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: Autobusy nr 57 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.09, 16:39 Ha, ha. Pomysł z autobusem na Wólczańskiej nie jest głupi i raczej korków tam nie ma... Nie wiem tylko dlaczego nocne nie wróciły na Piotrkowską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: Autobusy nr 57 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.09, 16:41 Aha, i 57 (podobnie jak 85) stoi w korku na Palki. Marysińska nadal będzie udu*iona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: Autobusy nr 57 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.09, 00:12 Ach, idzie w zaparte :). Tylko może na brak autobusu narzekają mieszkańcy Marysińskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Autobusy nr 57 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.10.09, 01:50 No właśnie. Gdyby 57 nie stało w korkach na Wólczańskiej, Rondzie Lotników i Paderewskiego, to nieco częściej docierałoby na Marysińską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baru Re: Autobusy nr 57 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 10:13 Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jaka idea przyświecała autorom pomysłu, żeby 57 robiło to idiotyczne kółko przez Mickiewicza? Pytam najzupełniej poważnie, bo nie mogę pojąć o co chodzi z tym wygibasem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Autobusy nr 57 IP: 212.191.130.* 07.10.09, 10:25 > Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jaka idea przyświecała autorom pomysłu, żeby > 57 robiło to idiotyczne kółko przez Mickiewicza? Skończy się remont wodociągu na Radwańskiej to 57 nie będzie robiło żadnego kółka przez Mickiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafik Re: Autobusy nr 57 IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.10.09, 14:02 dojazd do szpitala od strony centrum. To jedyna linia, która podjeżdża z tego kierunku pod szpital Pirogowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magik Re: Autobusy nr 57 IP: *.retsat1.com.pl 07.10.09, 21:17 Zadziwiająca dbałość o dojazd do szpitala Pirogowa. Szkoda, że dbałość ZDiT kończy się tylko na porze dziennej. W nocy nie ma jak dojechać choćby do stacji Pogotowia Ratunkowego (Sienkiewicza 137), a dublujące się na wzajem linie N5 i N6 jeżdżą... Wólczańską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Autobusy nr 57 IP: *.lodz.msk.pl 07.10.09, 21:43 > dojazd do szpitala od strony centrum. To jedyna linia, która > podjeżdża z tego kierunku pod szpital Pirogowa Nie daj Boże, żeby jakiś kierowca na skrzyżowaniu Radwańska/Wólczańska stanął pół metra za daleko. Autobus utknie na środku skrzyżowania. Odpowiedz Link Zgłoś