Dodaj do ulubionych

Hyundai odjechał

IP: *.lodz.mm.pl 29.12.03, 18:07
A to dupki z tych koreańczyków! W ten sposób województwo łódzkie nie ma
szans na szybki rozwój nie mówiąc już o spadku bezrobocia. Ale przekonają
sie żółtki n na tym Śląsku że lepiej było postawić tą fabryke koło
Radomska...
Obserwuj wątek
    • Gość: MarcinK Re: Hyundai odjechał IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.03, 18:45
      A czy nie można było Koreańczykom przedstawić 2 lokalizacji? Odnoszę wrażenie,
      że Kobierzyce były sztucznie promowane przez Warszawę i tę inwestycję zdobędzie
      Słowacja. Co na to władze regionu?

MK
      • hubar Re: Hyundai odjechał 29.12.03, 18:59
        Ty nie bądź taki mądry. Tam w Warszawie wiedzą lepiej gdzie powinno się fabryki
        stawiać i gdzie większe bezrobocie, o dogodnej lokalizacji już nie wspominając!
        • wroclawczyk Re: Hyundai odjechał 30.12.03, 00:41
          Radomsko to najgorsza z możliwych lokalizacji więc ciesze sie ze po raz
          pierwszy Millerek nic nie zepsuł i dał inwestorowi szanse wyboru działki a nie
          nachalnego promowania Radomska.

P.S. Od kiedy to Warszawa wybiera Dolny Śląsk?
          • Gość: MarcinK Re: Hyundai odjechał IP: *.zapora / 217.96.25.* 30.12.03, 08:34
            No to bardzo się rozczarujesz gdzie zostanie zbudowana ta fabryka - poza
            Polską. Koreańczycy byli zainteresowani okolicami Piotrkowa Trybunalskiego :-(

MK
            • Gość: Rafis Re: Hyundai odjechał IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 30.12.03, 12:05
              Gość portalu: MarcinK napisał(a):

> No to bardzo się rozczarujesz gdzie zostanie zbudowana ta fabryka - poza
              > Polską. Koreańczycy byli zainteresowani okolicami Piotrkowa Trybunalskiego :-
              (
              >
              > MK

Rozczarowany to ja byłem jak sie okazało, że połowa Polski chce wyszarpnać ta
              inwestycje z Dolnego Śląska, który został wybrany przez Koreańczyków i nie
              zmienią tego faktu artykuły w prasie poznanskiej czy Rzeczpospolitej, która
              nota bene tym artykułem z chusteczką udowodniła że z obiektywizmem i prawda ma
              niewiele wspólnego. Bardzij politycznie sterowanego tekstu dawno nie widziałem.
              Trzeba jasno porównać zalety wszystkich lokalizacji: Kobierzyce sa 500 metrów
              od Wrocławia i kilkaset metrów od autostrady i linii kolejowej. W okolicach
              istnieje wielu podwykonawców z branży motoryzacyjnej.
              Kogo wybiorą okaże się w styczniu a najdalej w Lutym. Mam nadzieje, że nas
              jednak trzeba twardo stą pac po ziemii-Słowacy mają znacznie mniejsze koszty
              pracy.
              Jednak po nauczkach z wczesniejszymi inwestycjami rzad wydaje sie byc bardzo
              zdeterminowany do powstania tej inwestycji i oferuje bardzo dobre warunki.
              Jestem dobrej myśli a Łodzi i regionowi zycze powodzenia. Z takimi kadrami
              napewno napływ inwestorów będzie jeszcze większy niz w ostatnim, dobrym roku :)
              pozdrawiam
        • Gość: jacek01g Re: Hyundai odjechał IP: *.chello.pl 30.12.03, 02:23
          Wez pod uwage, ze do Kobierzyc prowadzi jakas autostrada i ze jest blisko i do
          Niemiec i do Czech i dosc blisko do Austrii i na Slowacje.

Poza tym - obok Kobierzyc zlokalizowano sporo zakladow produkujacych podzespoly
          do produkcji aut [Jelcz Laskowice, Walbrzych, Wroclaw, Polkowice i sporo tez na
          Gornym Slasku]

Gdyby Koreanczycy sugerowali sie wysokim bezrobociem to wybraliby Suwalki albo
          Olsztyn albo Koszalin.
    • Gość: rura Re: Hyundai odjechał IP: *.toya.net.pl 29.12.03, 21:02
      Hyundai odjechał z łódzkiego już dość dawno. Kiedyś miała być montownia w
      Głownie. W sprawę byli zaangażowani Pęczak i Konieczny a całość firmował
      Zasada. Może tym razem, gdy Koreańczycy zobaczyli, że Pęczak i Konieczny nadal
      przy władzy, to zwiali gdzie pieprz rośnie. Byle dalej. I tak się dziwię. że
      uciekając, nie przekroczyli granicy Polski.
    • Gość: Mariusz Re: Hyundai odjechał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.03, 08:18
      Tej marki samochodu na pewno juz nie kupię!!!
    • Gość: Ingo Re: Hyundai odjechał IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 30.12.03, 09:48
      Wiesz skoro twoja odpowiedź na sprawę polega na stwierdzeniu, że żółtki będą
      żałować to ja się nie dziwię, że chcą pójść gdzie indziej bo ja nie chciałbym
      inwestować w mejscu w którym ktoś wyraża się o mnie tak pogardliwie.
      A jeśli chcemy mieć takie inwestycje w województwie łódzkim to trzeba myśleć o
      infrastrukturze - autostrady i kolej, kolej i jeszcze raz kolej. Fabryki
      samochodów nie stawia się w szczerym polu przy drodze gminnej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka