Gość: Ququ IP: *.toya.net.pl 17.08.09, 20:47 Świetnie, że coś się w Łodzi dzieje, ale czy to dzieło w ogóle będzie się nadawało do słuchania? Oczywiście pomijam koneserów (czy jak kto woli snobów). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fidelitka O kurdę! 17.08.09, 21:13 Ciekawe, czy ktoś będzie w stanie wydzierżyć to pitolenie, a na końcu jeszcze wyrazić naturalnie wyglądający zachwyt;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapibara Re: Penderecki pisze dla Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 21:15 Zarobimy na tym czy będzie jak zwykle? Krzysztof - noś czapkę :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Napisał na zamówienie miasta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 21:30 A był jakiś konkurs ofert na skomponowanie utworu? Bo nie słyszałem.. Znowu Kropaszenka daje zarobić swoim... Najpierw Bielecki robi projekt pomnika bez przetargu za pieniądze podatników, teraz ten specjalista od kociej muzyki robi to samo... Tym powinna zainteresować się prokuratura i NIK! Jakie były kryteria wyboru akurat tego wykonawcy? Potrzebował na gwałt większej gotówki? Czy były jakieś inne powody? Kropaszenka, wchodzisz Żydom w pupę bez mydła za nasze podatki, ale ambasadorem w Izraelu i tak nie zostaniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
dwakretki Re: Napisał na zamówienie miasta? 18.08.09, 00:56 1. penderecki jest jednym z najbardziej znanych kompozytorów polskich. 2. wykonawcy są tacy bo: są na miejscu, są tani, do nas im "po drodze", chciało im się - niepotrzebne skreślić. kto miałby potrzebować gotówki??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka Penderecki pisze dla Łodzi IP: *.4web.pl 18.08.09, 00:34 Ale na szczęście już nie Rubik!!! Ten ostatni nie potrafi wyjść ze swojej maniery synkopowania i każdy nowy utwór jest plagiatem poprzedniego. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Widziałam ostatnio 18.08.09, 00:41 migawki jakieś z jakiegoś koncertu rzeczonego Rubika (nie umiem rozróżnić, co to była za impreza, bo nie śledzę) i żałowałam, że nie dano mu cepa zamiast batuty. Istna młócka. Byłam pod wrażeniem!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka Re: Widziałam ostatnio IP: *.4web.pl 18.08.09, 08:17 Masz rację. Z machania cepem przynajmniej byłaby jakaś korzyść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeb Re: Penderecki pisze dla Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 10:57 Gość portalu: janka napisał(a): > Ale na szczęście już nie Rubik!!! Ten ostatni nie potrafi wyjść ze > swojej maniery synkopowania i każdy nowy utwór jest plagiatem > poprzedniego. Jak tak to cały jazz to plagiat:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka Re: Penderecki pisze dla Łodzi IP: *.4web.pl 18.08.09, 13:30 Jazz to wariacje na temat, a Rubik to mydło maślane. Drobna różnica, ale jednak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shalom Oratorium Św. Jerzego od 3 króli i churu przydupas IP: *.anonymouse.org 18.08.09, 07:52 ów. Z baletem a w roli głównej nadworny tancerz wielkiego czapkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Penderecki pisze dla Łodzi IP: 195.205.240.* 18.08.09, 09:02 wyjątkowo zgodne opinie na forum i w pełni sie z nimi zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianka Penderecki pisze dla Łodzi IP: *.toya.net.pl 18.08.09, 09:32 może niezależna gazeta poda kwotę, którą my podatnicy zapłaciliśmy. Dlaczego miasto nie zrobiło referendum w tej sprawie? Chcę wiedzieć na co idą moje podatki.Te huczne obchody mają znowu zatuszować szkodliwą działalność Czapczenki. Igrzyska dla wybranych za nasze pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
dwakretki Re: Penderecki pisze dla Łodzi 18.08.09, 13:40 no przecież już wiesz, na co idą twoje podatki: na koncert muzyki klasycznej, przejaw sztuki wysokiej. każdy koncert będzie dla wybranych - jeśli jest to penderecki, możesz nie być zachwycona; jeśli byłaby to doda - ja nie byłbym zachwycony. przed teatrem mają być ustawione telebimy - będzie można zobaczyć i usłyszeć coś, czego (jak mniemam) nie znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-aczor Penderecki pisze dla Łodzi 18.08.09, 09:52 Zamiast kantaty, przydałaby się papa, na pokrycie bydynków komunalnych w obszarze byłego getta. Bo za kilka lat, znikną ostatnie relikty tej dzielnicy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka Re: Penderecki pisze dla Łodzi IP: *.4web.pl 18.08.09, 13:31 Oby wcześniej zdążył zniknąć kropek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka Penderecki pisze dla Łodzi IP: *.4web.pl 18.08.09, 14:55 Skoro kropaszenka taki intelektualista i funduje nam koncert dla wtajemniczonych, to dlaczego chce zamknąć Teatr Nowy, bo ten gra repertuar dla inteligentnych? Co prawda nigdy nie podejrzewałam kropka o intelekt, ale należałoby się spodziewać jakiejś konsekwencji w działaniu. Jednak widać. że pomieszało mu się już dokładnie . Wniosek: latanie szkodzi. 450 dni spędzonych w ostatnim czasie poza Polską i w samolotach wypłukało mu resztki rozumu. Czapczenko, niedługo czeka cię Aleksandrowska albo prokurator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaudia Na miejscu starej synagogi Wólczańska 6 naprzeciwk IP: *.anonymouse.org 18.08.09, 16:24 o teatru Arlekin - menele urządzili sobie stałe mieszkanie. Leżą tam stare materace na których piją i śpią, lodówki jako stoliki do picia. Codziennie libacje, sikanie po bramach i robienie kup w krzakach. Na zgłoszenia straż miejska nie reaguje. Zatrzymują się tam autobusy z żydami i robią sobie zdjęcia w tym współczesnym śródmiejskim gettcie. A Pendercki komponuje...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianka Re: Na miejscu starej synagogi Wólczańska 6 naprz IP: *.toya.net.pl 18.08.09, 16:44 ulica 1 Maja, (kiedyś aleja), która zaczyna się od Wólczańskiej, przed wojną zamieszkiwana przez Żydów wygląda podobnie. Menele, pijaństwo, smród kup. Akademia Muzyczna, Teatr Arlekin, nieopodal Teatr Nowy i Muzeum Sztuki. Zero oddziaływania kultury. Ale skoro władza zainteresowana jest tylko spektakularnymi wydarzeniami i te nagłaśnia, bo zarabia punkty na holocauście i trzech królach, czemu się dziwić. Głos mieszkańców zainteresowanych rozwojem i porządkiem w Łodzi jest wołaniem na puszczy Odpowiedz Link Zgłoś