ubique1 24.08.09, 13:12 a może zamiast zniczy ustawić taczkę przed gabinetem "profesora ekonomi socjalistycznej"???????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Łodzianin Europejska Stolica Kultury IP: 62.87.192.* 24.08.09, 13:25 gratulacje dla "ocalonego". może jakaś premiera o łódzkim getcie ocaliłaby posadę dyrektora. teatr jest dla urzędu a nie dla ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
ubique1 Re: Europejska Stolica Kultury 24.08.09, 14:03 A MOŻE TEN "TYTAN INTELEKTU" WŁAŚNIE JĄ NAPISAŁ A TEN "OSRANY DYRECHTÓR" NIE CHCIAŁ JEJ WYSTAWIĆ???:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka Sztuka w Nowym pogrzebana IP: *.4web.pl 24.08.09, 14:33 kropaszenka pozazdrościł pewnemu panu tytułu SKANDALISTY. Teraz zamiast "Skandalista Larry Flynt" będzie się mówiło "Skandalista Kropaszenko-Czapczenko". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slima Sztuka w Nowym pogrzebana IP: *.slnet.uu3.net 24.08.09, 15:18 Nie ma co płakać, Nowy to dno. Są w Łodzi dwa teatry: Jaracza i Studyjny. I parę naprawdę dobrych amatorskich. Poszedłem z ciekawości na kilka spektakli, żeby ocenić ten niesamowity poziom jaki tam się zrobił po objęciu stanowiska przez Pana Brzozę i jakoś tak wpuszczanie dresów (sic!) którzy przyszli w dresach (sic!) w trakcie trwania sztuki (sic!) na salę nie wydaje mi się specjalnie profesjonalne ani dobrze świadczące o teatrze... No chyba, że takie założenie ma być, żeby to nie było miejsce intelektualnych uciech. Tym bardziej nie będę bronił tego miejsca. Niech się dzieje wola nieba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albreck Re: Sztuka w Nowym pogrzebana IP: *.toya.net.pl 28.08.09, 14:59 Wiesz, uważam, że nie masz racji. Po 1- co zachwycającego było w Studyjnym w minionym sezonie? "Księżniczka na opak odwrócona?'' "Improwizacja- Letnisko''? Sądzę, że ciekawszą propozycją było "Przed śwtiem, przed zmierzchem'' albo ''Słońce w kuchni'', a już na pewno "Brygada szlifierza Karhana". Wiesz, jaki był jeden z zarzutów odwołania dyrektora Brzozy? Niedostępność teatru dla ''ludzi z ulicy'', więc zarzut o wpuszczaniu ''dresów'' na spektakl, choć logiczny, raczej nie trafiony. Odpowiedz Link Zgłoś
podpisanym Łódź to folwark rezydenta - zapamiętajcie to sobie 24.08.09, 16:10 w końcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: by Łódź to folwark,ale jeszcze nie PO rezydenta IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.09, 20:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasikonik Sztuka w Nowym pogrzebana IP: *.toya.net.pl 24.08.09, 18:42 Brawo Młodzi!!!!! Może Wy coś zdziałacie i powstrzymacie tego Szaleńca w Kiepskiej Czapce. Byłam w Teatrze w 2003 roku. Płakałam z bezsilności (drugi i oby ostatni raz w życiu) kiedy oznajmiał pracownikom, że podpisał nominację Królikiewicza. Wcześniej przez trzy godziny wsłuchwał się w prośby Zespołu Artystycznego. Nawet wyglądało jakby myślał i rozumiał. Ale świetnie blefował, a nawet kłamał. Przyszedł rozmawiać, ale decyzję podpisał kilka godzin wcześniej. Ten człowiek robi tak, ponieważ może i już. Jeśli Wam się nie uda go powstrzymać to nadal z nijakim wyrazem twarzy będzie poniżał ludzi. Kiedy myślę o jego postępowaniu z Teatrem, Paradą Wolności, Strażnikiem miejskim to uświadamiam sobie istnienie bezradności. Do niego argumenty nie docierają, on nie rozmawia, on jest.Czytam dzisiaj list syna dyr. Dejmka i cieszę się. Palenie zniczy i ten list to gesty, ale bardzo znaczące. Szkoda, że nie dostałam sms-a. Jestem całym sercem z Teatrem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tetromaniak Sztuka w Nowym pogrzebana IP: *.cust.tele2.se 24.08.09, 20:19 Dzieją się rzeczy o których filozofom sie nie śniło... Pan Prazydent Kropiwnicki prześcignął tow. "Wiesława" który chciał rządzić Kazimierzowi Dejmkowi udzielając poleceń jak powinien wyreżyserować "Dzidy". Kropiwnicki, usiłuje decydować o repertuarze jaki ma wystawiać teatr imienia legendarnego reżysera. Czyżby przeczytał dzieła Władysłąwa Gomułki i poszedł jego śladem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Sztuka w Nowym pogrzebana IP: *.dolsat.pl 24.08.09, 22:52 pewnie dyrektor zapomniał czapki ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś