Dodaj do ulubionych

Linia turystyczna

IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.02, 13:05
Pomysł na linię turystyczną:
Julianów - Zgierska - Zachodnia - Legionów - Gdańska - Żeromskiego -
Wróblewskiego - Czerwona - Piotrkowska - Plac Niepodległości - Dąbrowskiego -
Kilińskiego - Narutowicza - Konstytucyjna - Pomorska - Plac Wolności -
Nowomiejska - Zgierska - Julianów.

Co wy na to?
Obserwuj wątek
    • Gość: geograf Re: Linia turystyczna IP: 10.0.219.* 03.02.02, 13:20
      ja proponuję inna, badź jak kto woli druga linię turystyczna (już niedługo bedzie więcej linii turystycznych niż normalnych;)

Doły(Strykowska)-Wojska Polskiego-Franciszkanska-Kilinskiego-Piłsudskiego-Miskiewicza-Kościuszki-Zachodnia-Ogrodowa-Północna-Franciszkanska-Woj. Polskiego-Doły

co wy na to?
      • zamek Re: Linia turystyczna 03.02.02, 15:25
        Gość portalu: geograf napisał(a):

> ja proponuję inna, badź jak kto woli druga linię turystyczna (już niedługo bedz
        > ie więcej linii turystycznych niż normalnych;)
        >
        > Doły(Strykowska)-Wojska Polskiego-Franciszkanska-Kilinskiego-Piłsudskiego-Miski
        > ewicza-Kościuszki-Zachodnia-Ogrodowa-Północna-Franciszkanska-Woj. Polskiego-Doł
        > y
        >
        > co wy na to?
        Niezłe, ale na razie mało realne - brak skrętu z Kilińskiego w prawo w
        Piłsudskiego.
        Pozdrowienia
        PS. Nie wiedziałem, ze nasz słynny jazzman Henryk MiŚkiewicz ma już w Łodzi
        ulicę ;)))
        • geograf Re: Linia turystyczna 03.02.02, 15:36
          nie Miśkiewicz tylko Mickiewicz:)) mała literówka:)

ale chyba niedługo powinni wyremontowac to skrzyżowanie w zwiazku z Cityrunnerem...ale pewnie skrętu w prawo nie zrobia...(swoja droga to myślałem, że tam już jest ten skręt...z Kilinskiego w lewo na Widzew jest skręt, a tam nie ma.... dziwne)
          pozdr.
          • Gość: Pietja Re: Linia turystyczna IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.02, 16:55
            Przynajmniej mój projekt jest realny. Hehe...
            :))
            • michal.ch Re: Linia turystyczna 05.02.02, 15:35
              Ale i tak go pewnie nie zrealizują.

Ja to potrafię ludzi pocieszać...
              • Gość: geograf Re: Linia turystyczna IP: 10.0.219.* 05.02.02, 16:25
                tak...grunt to optymizm do bólu..
                ale nie ma nawet promila szans na zrealizowanie, chociaż czasowe, pomysłu linii turystycznej?? (może na światowe spotkanie łodzian??)
                • michal.ch Re: Linia turystyczna 05.02.02, 16:41
                  Sam wiesz jakie jest stanowisko firmy w tej kwestii (dla niewtajemniczonych
                  przypominam, że brzmi ono: "NIE WOLNO").
    • Gość: SzK Re: Linia turystyczna IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 09.02.02, 19:49
      A ja mam swoją propozycję:

Zdrowie - Konstantynowska - Legionów - Plac Wolności - Nowomiejska - Zgierska -
      Julianów ( i z powrotem)
    • Gość: geograf Re: Linia turystyczna IP: 10.0.219.* 09.02.02, 22:45
      skoro niektórzy z całej Polski zamierzaja do nas zjeżdżac aby zobaczyc nasz nabytek to moze tak linia:
      Widzew-Retkinia. Oczywiście w nowym Cityrunerze;)
      kto nie wie o czym gadam, zaporaszam na watek: "Widziałem go, jest cudny"
      • Gość: SzK Re: Linia turystyczna IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 10.02.02, 17:11
        Ale póki co nasz Cityrunner stoi w zajezdni.
    • Gość: GT 6 OJ Brakuje linii turystycznej w Łodzi ! IP: 192.168.1.* 10.02.02, 11:05
      Szoka że w Łodzi nie ma prawdziwej linii turystycznej
      na której cyklicznie kursowałyby historyczne tramwaje,
      np. chociaż raz na dwa tygodnie w niedzielę - myslę iż
      mieszkańcy chętnie przejechaliby się taką linią. Raz
      kursowałaby jako miejska, za dwa tygodnie np. do
      Lutomierska itd., itp. Ps. Pozdrowienia z 3-miasta.
      • michal.ch Re: OJ Brakuje linii turystycznej w Łodzi ! 10.02.02, 14:04
        Firma robi niestety problemy w związku z brakiem np. hamulców szynowych. Od
        czasu do czasu użyczają nam te wagony na okolicznościowy przejazd, ale żeby
        włączyć je ponownie do liniowej eksploatacji raczej nie ma szans.
        • Gość: SzK Re: OJ Brakuje linii turystycznej w Łodzi ! IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 10.02.02, 17:16
          A co dotyczy wagonów historycznych to można by już pomyśleć o odnowieniu jednej
          z osiemsetrójek i pomalowaniu jej na kremowo- czerwone barwy.
          Jeszcze kilka lat i nie zostanie się żadna !
    • Gość: Tomek Re: Linia turystyczna IP: *.stenaline.com 12.02.02, 17:37
      Proponuję, żeby linia turystyczna wyruszała z Tramwajowej (czy pętla vis-a-vis
      zajezdni jeszcze istnieje? - dawno tam nie byłem) - potem Narutowicza,
      Kilińskiego, Pomorską, Legionów, Konstantynowską, Zdrowie, Konstantynowską,
      Legionów, Gdańską, Kopernika, Żeromskiego, Wróblewskiego, Czerwoną,
      Piotrkowską, Żwirki, al. Kościuszki, Zieloną, Narutowicza do Tramwajowej.
      • Gość: Pietja Re: Linia turystyczna IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.02, 18:06
        Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Proponuję, żeby linia turystyczna wyruszała z Tramwajowej (czy pętla vis-a-vis
        > zajezdni jeszcze istnieje? - dawno tam nie byłem) - potem Narutowicza,
        > Kilińskiego, Pomorską, Legionów, Konstantynowską, Zdrowie, Konstantynowską,
        > Legionów, Gdańską, Kopernika, Żeromskiego, Wróblewskiego, Czerwoną,
        > Piotrkowską, Żwirki, al. Kościuszki, Zieloną, Narutowicza do Tramwajowej.

Pętla istnieje i długo jeszce będzie istniała.
        • michal.ch Re: Linia turystyczna 13.02.02, 11:53
          Ostatnio była mowa, że MPK chce pozbyć się terenu po drugiej stronie
          Tramwajowej. To wszystko może pójść pod młotek. To zasłyszana informacja z
          ostatniego spotkania w klubie.
          • Gość: geograf Re: Linia turystyczna IP: 10.0.219.* 13.02.02, 12:03
            W końcu jakiś architekt dostał nagrode za plan rewitalizacji tamtego miejsca. Miałby by tam stac biurowce, apartamenty i takie tam... Może miasto chce się pozbyc tamtego terenu właśnie w tym celu...???
            Kto ogladał ta relacje kiedyś w ŁWD? Z pewnościa flip wie coś o tym...
    • Gość: geograf Re: Linia turystyczna-przykład (tfu!) wa-wy IP: 10.0.219.* 13.02.02, 11:48
      ech..do czego to doszło...
      w wa-wie maja linięt turystyczna i to nie tramwajowa (a może ta też maja tylko ja jej nie zobacyzłęm u nich na stronie?), tylko autobusowa łaczaca Plac Zamkowy i Starówkę z Łazienkami...
      Skoro my nie możemy ustalic trasy tramwaju z powodu torowisk, to może by się dało ustalic linie autobusowa turystycna?? Łatwiej- taniej...
      Tylko jakie pojazdy miałyby tam jeździc??/ Co jeździ po wa-wie???
      • michal.ch Re: Linia turystyczna-przykład (tfu!) wa-wy 13.02.02, 11:58
        O, ten pomysł też już kiedyś się pojawił. Niestety MPK skasowało nam wszystkie
        stare krótkie Ikarusy 260. Takie mają teraz tylko w KORO. A o "ogórach" też
        możemy sobie tylko pomarzyć. W związku z tym autobusowy tabor historyczny nie
        wchodzi w grę, bo takowego nie posiadamy. A może by tak autobusy piętrowe. Już
        nie tylko Warszawa ma coś takiego. Dlaczego by nie u nas? Jedyne, co mnie
        frapuje, to pytanie: czy zmieszczą się pod siecią trakcyjną?. Są w Łodzi
        odcinki bardzo niskie.
        • Gość: geograf Re: Linia turystyczna-przykład (tfu!) wa-wy IP: 10.0.219.* 13.02.02, 12:02
          bedziemy musieli takto zrezygnowac z Kilinskiego (przynajmniej na odcinku dw. fabryczny-Piłsudskiego).....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka