Dodaj do ulubionych

Padnou kolejny polski mit!

22.12.09, 22:28
"Nasz reportaż: Dzieci ukradzione przez Hitlera

21:40 TVP Polonia wtorek, 22 grudnia 2009Stereo

reportaż, Polska, 2008

W czasie II wojny światowej blisko 200 tysięcy polskich dzieci zostało
poddanych przymusowej germanizacji. Najczęściej pochodziły one z placówek
opiekuńczych i przytułków, czasem jednak były odbierane swoim prawowitym
opiekunom. Zgodnie z zamysłem niemieckich władz młodzi Polacy mieli stać się w
przyszłości pełnoprawnymi obywatelami III Rzeszy. Część uprowadzonych dzieci
wychowywała się w niemieckich i austriackich rodzinach, co miało przyśpieszyć
proces ich asymilacji. Po wojnie pracownicy PCK odnaleźli około 30 tysięcy
ofiar tej akcji. W Barcelonie utworzono dla nich specjalny ośrodek, w którym
pomagano odzyskać im utraconą tożsamość. W grudniu 2008 roku Konsulat
Generalny RP w Barcelonie w porozumieniu z władzami Katalonii, zorganizował
spotkanie dzieci ukradzionych przez Hitlera."

Kazdy czlowiek z 2 szarymi komoreczkami przy tym reportazu sie dowiedziau, ze
nikt tych dzieci nie ukradl, te dzieci dostaly sie do dobrobytu!
Obserwuj wątek
    • ballest Re: Padnou kolejny polski mit! 22.12.09, 22:56
      I zyja w tym dobrobycie do dzisiaj!
    • Gość: Olo Re: Padnou kolejny polski mit! IP: *.dip.t-dialin.net 22.12.09, 22:57
      na tyn zynder wystarczy jedna" komorka" i to bez kartofli
      • ballest Re: Padnou kolejny polski mit! 22.12.09, 23:02
        O nie jak ten Sender zrozumiec chcesz, czytej zrozumiec to co uon nie chce
        przeslac, wtedy potrzebujesz IQ ponad 150, bo inaczy Cie otumaniomom!
        • Gość: Olo Re: Padnou kolejny polski mit! IP: *.dip.t-dialin.net 23.12.09, 00:17
          dyc tam ino otumanione kukajom i szlukujom ten patriotyczny mist
          ze"mokrymi slypiami"
          No ja ich zender ,majom prawo sie tak masturbowac!
          • ballest Re: Padnou kolejny polski mit! 23.12.09, 09:05
            ale po co te klamstwa, tym dzieciom Hitler poprawiou swoj byt, tam uech ani
            jednego niezadowolonego nie widziou

Te osoby chco ze sierocinca nie zostaly przestapcami , tak jak dzisiej w
            niemieckich i polskich sierocincach
            • cirano Re: Padnou kolejny polski mit! 23.12.09, 09:13
              Spróbuj, zaproponuj tym kedyś dzieciom, a dzisioj dorosłym i downo dziadkom,
              powrot do "utraconyj ojczyzny".
              Poplujom cie, ani chybi!
              • ballest Re: Padnou kolejny polski mit! 23.12.09, 12:23
                Cirano, dlo mnie to nie bylo nic innego jak adoptacja dzioeci ze sierocincow
                przez niemieckie Familie, ze ich wyszukiwano pod wzglyndym rasowym, to jest
                innou sprawa, ale z tych dzieci cos wyrosuo i se chwoilom swoje zycie, boroczki
                te kerych nie wybrano, te juz napewno nie zyjom albo we wiezieniach siedzom.
                Najlepi bouo, ze w Polsce podano , ze tych dzieci bouo uot 200-300 ooo;) w
                rzeczywistosci bouo ich 100 razy myni!!!!
                • Gość: Giszowjok Re: Padnou kolejny polski mit! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.09, 12:48
                  No, ja padnou nostympny gorolski, a tero walymy nostympnygo japcoka!
                  Tosz Pyrsk, kamraty!
                  • alojs Re: Padnou kolejny polski mit! 31.12.09, 23:17
                    Ty Gieschewälder! a stoi tam jeschce Willa Brachta?
                    no i Gasthaus we Parku! no i Wille Harimannow kaj byl
                    pola golfowe? no ale taki Baytel tego niepamiento spytej sie
                    Opy! Grüss Nikischschachter!!
              • Gość: ciotka Klotka Re: Padnou kolejny polski mit! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 12:53
                Szkoda,że nie widzieliście reportażu.Był jakieś 2 lata temu w którejś
                telewizji.Teraz,gdy założyli rodziny też tęsknią za krajem,ale powrót już
                niemożliwy,bo rodzina jest już "tamtejsza".Mówienie,że hitler im się
                przysłużył,to tak jakby mówić dziecku,któremu rodzice zginęli w Oświęcimiu- i
                dobrze,przynajmnniej go już nie biją.
                Pamiętam,jak moj dziadek,który był w niemieckim wojsku w 1914-1918 mówił,że
                najbardziej tępi w wojsku byli Ślązacy.Myślałam będąc dzieckiem,że ma jakieś
                uprzedzenia.Teraz widzę,że miał rację.
    • petronella.kozlowska Re: Padnou kolejny polski mit! 23.12.09, 09:19
      Odbieranie dzieci w NRD uważa się w RFN za przestępstwo. Ciekawe, że kradzież
      dzieci przez reżim hitlerowski uważasz za zjawisko pozytywne.

To dobrze, że uważasz III Rzeszę za dobrobyt.

Mam nadzieję, że redakcja pozostawi wpis pana Schikowskiego, ponieważ on
      doskonale odzwierciedla poglądy polityczne jego i redakcji.
      • cirano Re: Padnou kolejny polski mit! 23.12.09, 13:16
        Na fali ogólnego i poprawnego potympiania w czambuł wszyskigo co z czasu
        Adolfa, niy możesz bez obawy uo pobicie tfierdzić, że to właściwie RATOWANIE
        tamtych dzieci bouo korrekt. Świat chce żeby bouo to jako złe obwołane, koniec
        dyskusji!!!
        A na usprawiedliwiynie mo "świat" argumynt: "Te dzieci miały być wychowane na
        SS-mannow i inkszy kanonnenfuter"
        Co byś inkszego niy tfierdziył, pszegrosz
        Pora takich sytuacji jusz żech zaobserwowoł, skuli takich i podobnych problymow
        dużo dobrych ludzi potraciyło funkcje, stanowiska. Mo sie godać, Wszysko
        hitlerische bouo złe!
        • petronella.kozlowska Re: Padnou kolejny polski mit! 24.12.09, 09:35
          schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=lastupby&cat=0&pos=75
          jednym z dobrodziejstw hitleryzmu była eutanazja

pl.wikipedia.org/wiki/Eutanazja
          Co sądzisz na temat likwidacji fizycznej osób starszych obciążających niemiecki
          system ubezpieczeń?

• cirano Re: Padnou kolejny polski mit! 24.12.09, 10:54
            Żodyn niy tfierdzi, że Hitleryzm bou dobry
            • ballest Re: Padnou kolejny polski mit! 24.12.09, 12:07
              Tak samo jest z tym napadem na radiostacja glywickou, kerou boua podobno
              przyczynom wojny;)
              Z czasaem wszystko na jaw wyjdzie.
          • Gość: wardog1 [...] IP: *.versanet.de 28.12.09, 01:00
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • petronella.kozlowska Re: Padnou kolejny polski mit! 28.12.09, 09:12
              doktorku z Recklinghausen -

zastanów się wpierw nad tym co pisze ta prohitlerowska kreatura Theodor Schikowski.

Tu chodzi o kradzież dzieci rodzicom!

Schikowski pisał kilka lat temu, że w jego rodzinie zdarzyła się tragedia, w
              wypadku samochodowym zginęła jego krewna z mężem i dzieckiem. Zastanówcie się wy
              tępa hitlerowska hołoto nad tym, czy czasem odebranie dziecka też nie jest
              tragedią.
              • Gość: j23 Re: Padnou kolejny polski mit! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.09, 12:57
                Pan dontor zas bydzie ukarany 100 gluchych telefonow:-)
            • ballest Re: Padnou kolejny polski mit! 28.12.09, 12:21
              chodzi o dyrektywę z 18 czerwca 1941, choć w Kraju Warty nad zniemczaniem
              polskich dzieci myślano już pod koniec 1940.
              Do realizacji tego owładze przystąpiły w połowie 1941. Przeszukano wszystkie
              sierocińce i zabrano dzieci odpowiadające najwyższym kryteriom rasowym.
              Jako drugie zabierano pełnoprawnym opiekunom lub najbliższym krewnym sieroty.
              Od 1943 rozszerzono na dzieci nieślubne, których ojcem był Niemiec, półsieroty z
              małżeństw polsko-niemieckich po śmierci Niemca, dzieci rodziców aresztowanych za
              działalność konspiracyjną, dzieci rodzin odmawiających wpisana na Volkslistę,
              dzieci z rodzin które podpisały Volkslistę ale nadal pielęgnowały polskie tradycje.
              Dzieci umieszczano w przejściowo w specjanych domach wychowawczych w Bruczkowie,
              Zaniemyślu, Gnieźnie, Kaliszu, Ludwikowie, Poznaniu, Puszczykowie.
              Od tego momentu pobyt dzieci otaczano tajemnicą, nie zezwalano na utrzymywanie
              kontaktu z rodziną, nadawano im nowe imię i nazwisko."
      • bartoszcze Re: Padnou kolejny polski mit! 26.12.09, 20:13
        Nella, ale zwróć uwagę, że w logice Miszcza Ballesta (wiem, że to oksymoron),
        wysiedlenie Niemców to przecież też dobrodziejstwo - bo zamiast męczyć się w
        komunie jak biydne Polouki, pojechali do niymieckiygo dobrobytu.
        • petronella.kozlowska Re: Padnou kolejny niemiecki mit! 28.12.09, 09:06
          Z punktu widzenia stalinizmu dobrodziejstwem były też obozy w Łambinowicach, Świętochłowicach, Jaworznie itd. W końcu uwolniono lud pracujący od faszystowskich kolaborantów.

Przesiedlenia do Związku Radzieckiego też były dobrodziejstwem. Przesiedleni Ślązacy żyli tam w dobrobycie, a ich rodziny nie miały o nich żadnych informacji.

To samo dotyczy też przesiedleńców wehrmachtowych do ZSRR.
    • Gość: Byno Re: Padnou kolejny polski mit! IP: *.dip.t-dialin.net 27.12.09, 11:33
      sam facet je bezlitosny do tyj nacji"wybranyj"...tja i mo recht:
      www.tvn24.pl/1,251,8,64089038,169737882,7688643,0,forum.html
      • cirano Re: Padnou kolejny polski mit! 28.12.09, 14:51
        Wyglondałoby, że sie mo ze strony polskij z kulturalnymi do czyniynio,
        prziciśniesz - wyłazi chołota
        • Gość: Pirotechnik Re: Padnou kolejny polski mit! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.12.09, 20:21
          Uwaga , niebespieczne dla zycia. Polskie petardy sylwestrowe .....!!!
          Nabywajcie tylko sprawdzone Feuerwerki

www.youtube.com/watch?v=e0JUoYLI7K0&feature=related
          • Gość: Wasz Marjanek Re: Padnou kolejny polski mit! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.09, 21:07
            Podnou nostympny nadupcony hanys, dzisioj leszou kole familoka:-)
            • Gość: Egon Re: nie podobno ale.... IP: *.dip.t-dialin.net 28.12.09, 21:26
              napewno :zes gorol, masci pospolitej nadwislanskiej ze sklonosciami
              do zlodziejstwa(nickow to fakt)ze srogim chamskim pyskiem i z
              podkulonym ogonym bo jak ftos "tupnie" na wszelki wypadek ,juz
              schowany i przy pitaniu nie zawodzo.
              • ballest Re: nie podobno ale.... 28.12.09, 21:51
                Prouwda bardzo boli!
                Najpierw pisali ze Niemcy kradli dzieci , a teraz sie okazuje, ze to BUJDA!
                Niemcy te dzieci ze sierocinca albo rozlecanych rodzin adoptowali.
                • petronella.kozlowska Niemiecka kreaturo schikowska 29.12.09, 20:05
                  Przeczytaj dokładnie twój wpis z 28.12. godz 12.21.

chodzi o dyrektywę z 18 czerwca 1941, choć w Kraju Warty nad zniemczaniem
                  polskich dzieci myślano już pod koniec 1940.
                  Do realizacji tego władze przystąpiły w połowie 1941.
                  • ballest Re: Niemiecka kreaturo schikowska 29.12.09, 20:16
                    No i co z tego, ani jedno "DZIECKO" sie zle o Niemcach nie wypowiedzialo,
                    najlepiej bylo zawsze to:
                    a MOGE PRAWDE POWIEDZIEC ( czytaj bali sie ja powiedziec) i potym bylo, ze
                    nasz BARDZO DOBRZE TRAKTOWANO!!!!
            • pit-zeolit Re: Padnou kolejny polski mit! 29.12.09, 16:01
              Gość portalu: Wasz Marjanek napisał(a):

> Podnou nostympny nadupcony hanys, dzisioj leszou kole familoka:-)

Ciekawe czy ten szlyzjer jeszcze swiętował Boże Narodzenie czy jusz
              Sylwestra zaczął ?
              • Gość: ! Re: Padnou kolejny polski mit! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.09, 18:16
                U mje pod nocnym Hanysy majom fiesta dziyn i noc... i tak 365 dni. I
                jesce taki godo co gorole som gupie, bo na nos robiom i dejom nom
                geld, coby Slonsoki miouy na gorzoua!
              • Gość: Byno Re: Padnou kolejny polski mit! IP: *.dip.t-dialin.net 29.12.09, 18:19
                te gorole nie majom przerw i twoich dylematow:

www.mojawyspa.co.uk/artykuly/25673/Polscy-bezdomni-koczuja-w-centrum-miasta
                • Gość: Byno Re: Padnou kolejny polski mit! IP: *.dip.t-dialin.net 29.12.09, 21:08
                  i jeszcze jedyn ,co colko Europa wiedziala dociero powoli nad Wisla

wyborcza.pl/1,75475,7402810,Kto_wygral_pod_Wiedniem_.html
                  • ballest Re: Padnou kolejny polski mit! 29.12.09, 22:20
                    Beno, to juz tysz DOWNO WIEMY!
                    ale dziynki, zes im to wszystki PRZYPOMNIOU!
                    • Gość: Szejneblume Balesztajn, Bryniol i inni odkrywajom die Warchajt IP: 174.36.110.* 29.12.09, 23:07
                      I bardzo dobrze, bo istnieje jeszcze wiele niewyjasnionych do konca tajemnic
                      dziejow,ktore czekaja na rozpracowanie.Moze czolowi badacze
                      socjalistyczno-narodowi spod znaku hakenkroca - czyli po naszemu
                      folksdojcz-oberszlezjery, a po germansku wasserpolacken zbiorom swoj intelekt do
                      kupy i zorganizuja jakis np."Institut der Geschichtsdeutung im Geiste des
                      Wasserpolacken- und Volksdeutschoberschlesischen Geistes".
                      Macherzy polskojezycznej GW jak rowniez prawdem milujacy kameraden aus dojczlan
                      bendom wam z pewnoscia pomocni duchowo i finansowo.
                      Skonczcie w koncu wklejac te gupie linki i kopiowac teksty, ktore nie sa dzielem
                      waszych wybitnych umyslow - zabiercie sie do prawdziwej, rzetelnej naukowej,
                      folksdojcz-oberszlezjerko narodowo-socjalistycznej pracy naukowej,a zadziwicie
                      ganc dojczland i potem caly swiat.
                      Fil erfolg.
                      • Gość: Olo Re: Ja,ja Kazmirz... IP: *.dip.t-dialin.net 29.12.09, 23:35
                        "czyli po naszemu".....to sie nazywo:ku...mac, prawda jednak boli!
                      • ballest Re: Balesztajn, Bryniol i inni odkrywajom die War 29.12.09, 23:39
                        Tylko to co my wklejomy to FAKTY a to wos boli Gorole 1
                        • cirano Re: No, niy powiym 30.12.09, 12:45
                          Silesiana, mimo że czasym jeji jynzyk twardy i Polki ciynszko go trowiom, jest
                          dobrą szkołą historii dla ociemniałych i niepoprawnych.
                          Myślę, że te miesiące czy już nawet lata tu spędzone, przyczyniły się w moim np.
                          przypadku, do wyraznie lepszego pojęcia o naszym Ślonsku.
                          Wielu gorolom napewno tysz, abo przigniatajonco prowda, niyftorych niypoprawnych
                          poprostu z tond wygoniyła
                          • pit-zeolit Re: No, niy powiym 30.12.09, 12:49
                            cirano napisał:

> Silesiana, mimo że czasym jeji jynzyk twardy i Polki ciynszko go
                            trowiom, jest
                            > dobrą szkołą historii dla ociemniałych i niepoprawnych.
                            > Myślę, że te miesiące czy już nawet lata tu spędzone, przyczyniły
                            się w moim np
                            > .
                            > przypadku, do wyraznie lepszego pojęcia o naszym Ślonsku.
                            > Wielu gorolom napewno tysz, abo przigniatajonco prowda, niyftorych
                            niypoprawnyc
                            > h
                            > poprostu z tond wygoniyła

Wygonił ich nazistowski smród genose Cyrankiewicz.
                            • ballest Re: No, niy powiym 30.12.09, 22:20
                              Widzisz Pit, uot czasu do czasu tysz mosz recht!
                            • cirano Re: No, niy powiym 01.01.10, 10:15
                              A jakiego smrodu trzebaby na ciebie użyć żebyś sie wyniosł, pit?
                              • ballest Re: No, niy powiym 01.01.10, 23:35
                                Ludzie wyznania mojzeszowego nie zawsze lager przezyli ale Poloki prawie zawsze,
                                ciekawe czymu, czy to byli Kapo?
                                • Gość: ! Re: No, niy powiym IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.10, 12:03

Sam je trocha na tyn temat:

"Paul Schikowski znał słabo język polski, choć zapewne udawał, że zna go tak
                                  słabo. Był pierwszym więźniem w obozie, który mnie skatował. Nie zdjąłem przed
                                  nim czapki, bo wydawało mi się, że nie jest taki ważny. Przywołał mnie do
                                  siebie i uderzył mnie otwartą dłonią w ucho. Nie wiedziałem wów-czas, że po
                                  takim uderzeniu należy upaść. Bił mnie wówczas pięściami po głowie tak długo,
                                  aż upadłem, a potem jeszcze kopał mnie leżącego. Wyratował mnie od niego Otto
                                  Küssel.
                                  Schikowski bił nie tylko mnie, ale wielu innych. Szczególnie nienawidził nas –
                                  Polaków. Może przez to, że sam wyrzekł się narodu. Brał chętnie udział w
                                  egzekucjach polegających na wymierzaniu kary chłosty i innych kar. W czasie
                                  stójki po ucieczce Wiejowskiego w lipcu 1940 roku bił każdego, kto tylko
                                  poruszył się szeregu. Tłumacz obozowy, hrabia Baworowski był specjalnie przez
                                  niego szykanowany. Pamiętam, że nie mógł on wówczas wytrzymać, bo nie
                                  wypuszczano nikogo z szeregu przez ponad 24 godziny – i narobił w spodnie.
                                  Kazał mu wówczas zdjąć spodnie, wysypać zawartość na ziemię, szczekać na
                                  ekskrementy, a później je zjeść. Skatował on kilku kolegów do tego stopnia, że
                                  zmarli po jakimś czasie w szpitalu. W połowie 1942 został zwolniony i wysłany
                                  na front, gdzie rzekomo zginął."

members.shaw.ca/forum/caputa/cap11.htm
                                  • ballest Re: No, niy powiym 02.01.10, 12:18
                                    Czyli kolejny dowod, ze i autor tego tekstu przezyl, ciekawe czemu prawie
                                    wszyscy przezyli?
                                    • petronella.kozlowska Re: No, niy powiym 03.01.10, 10:27
                                      Paul Schikowski nie przeżył.

Ballest jakiego wyznania jesteś?
                                  • Gość: ! Re: No, niy powiym IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.10, 12:26
                                    Gość portalu: ! napisał(a):

>
                                    > Sam je trocha na tyn temat:
                                    >
                                    > "Paul Schikowski znał słabo język polski, choć zapewne udawał, że zna go tak
                                    > słabo. Był pierwszym więźniem w obozie, który mnie skatował. Nie zdjąłem przed
                                    > nim czapki, bo wydawało mi się, że nie jest taki ważny. Przywołał mnie do
                                    > siebie i uderzył mnie otwartą dłonią w ucho. Nie wiedziałem wów-czas, że po
                                    > takim uderzeniu należy upaść. Bił mnie wówczas pięściami po głowie tak długo,
                                    > aż upadłem, a potem jeszcze kopał mnie leżącego. Wyratował mnie od niego Otto
                                    > Küssel.
                                    > Schikowski bił nie tylko mnie, ale wielu innych. Szczególnie nienawidził nas &#
                                    > 8211;
                                    > Polaków. Może przez to, że sam wyrzekł się narodu. Brał chętnie udział w
                                    > egzekucjach polegających na wymierzaniu kary chłosty i innych kar. W czasie
                                    > stójki po ucieczce Wiejowskiego w lipcu 1940 roku bił każdego, kto tylko
                                    > poruszył się szeregu. Tłumacz obozowy, hrabia Baworowski był specjalnie przez
                                    > niego szykanowany. Pamiętam, że nie mógł on wówczas wytrzymać, bo nie
                                    > wypuszczano nikogo z szeregu przez ponad 24 godziny – i narobił w spodnie
                                    > .
                                    > Kazał mu wówczas zdjąć spodnie, wysypać zawartość na ziemię, szczekać na
                                    > ekskrementy, a później je zjeść. Skatował on kilku kolegów do tego stopnia, że
                                    > zmarli po jakimś czasie w szpitalu. W połowie 1942 został zwolniony i wysłany
                                    > na front, gdzie rzekomo zginął."
                                    >

Na ja, te miliony co ich niymce zamordowali niy poradzom
                                    pamiyntnikow pisac.

Poradzisz ty czytoc ze zrozumieniem?
                                    abo zas konika strugasz?

Jesli kapo paul bou wyslany na front w 1942 to niy mo Polok
                                    • pit-zeolit Re: No, niy powiym 02.01.10, 13:43
                                      Gość portalu: ! napisał(a):

Jesli kapo paul bou wyslany na front w 1942 to niy mo Polok

To był Polok, a jak Polok, to Niemcy za aryjskiego Gota go uznali.
    • rico-chorzow Re: Padnou kolejny polski mit! 05.01.10, 18:47
      > "Nasz reportaż: Dzieci ukradzione przez Hitlera
      >
      > 21:40 TVP Polonia wtorek, 22 grudnia 2009Stereo
      >
      > reportaż, Polska, 2008

Część uprowadzonych dzieci
      > wychowywała się w niemieckich i austriackich rodzinach, co miało przyśpieszyć
      > proces ich asymilacji. Po wojnie pracownicy PCK odnaleźli około 30 tysięcy
      > ofiar tej akcji. W Barcelonie utworzono dla nich specjalny ośrodek, w którym
      > pomagano odzyskać im utraconą tożsamość.

Tego nie rozumiem,w Barcelonie,w Katalonii Polski Czerwony Krzyż umieścił
      polskie dzieci,żeby udzyskały polską,utraconą tożsamość?,bardzo ciekawe miejsce
      dla uzyskania utraconej,polskiej tożsamości,jak i ta decyzja Polskiego
      Czerwonego Krzyża.

W grudniu 2008 roku Konsulat
      > Generalny RP w Barcelonie w porozumieniu z władzami Katalonii, zorganizował
      > spotkanie dzieci ukradzionych przez Hitlera."

Też bardzo ciekawa,sprawna i szybka reakcja Konsulatu Generalnego RP w 2008 roku.
      • ballest Re: Padnou kolejny polski mit! 05.01.10, 20:11
        "Dzieci" sie bardzo dobrze o ich niemieckich rodzinach, co ich adoptowaly,
        wypowiadaly.
        Tak wiec to nie bylo nic innego jak adoptacja sierot, a to sie dzisiaj tez robi!
        • Gość: ciotka Klotka Re: Padnou kolejny polski mit! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 23:29
          A kto ich zrobił sierotami,krasnoludki?.
          • ballest Re: Padnou kolejny polski mit! 06.01.10, 06:18
            Jak sie ciotka klotka zamiast koniki strugac, czytac ze
            zrozumieniem nauczy, to sie tysz dowie, kto ich sierotami zrobil, na
            gorze stoji jak BYK

Takie gupie wstofki do tekstu, to jest wlasnie to co noz rozni i9
            czymu my takie klotki za najwiekszych prymitywow w Europie momy.
            Te ciotki klotki som powodem, ze mocie opinia "3 promillow " w
            Europie
            • Gość: ciotka Klotka Re: Padnou kolejny polski mit! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.10, 14:06
              Ty,ballest,to powinieneś nazywać się chyba Balast,chyba wiadomo czemu.
              Po 45 roku działały 2 PCK.Ten w Polsce,jeszcze nie wiadomo jakiej i ten PCK na
              uchodźdztwie,który działał przez całą wojnę na całym świecie.Te dzieci były w
              nie najlepszej kondycji fizyczno-psychicznej.Po wiele z nich nikt się nie
              zgłosił/chyba wiadomo czemu/Te którym PCK już w PRL znalazł rodziny wróciły do
              Polski.
              Gamoniu zatracony.Znam wypadek,że kobieta /w kraju stawiła dwoje malutkich
              dzieci/przeżyła obóz Stutthof,marsz śmierci.Niemcy wsadzili je na barki i
              wypłynęły na pełne morze,,wycieńczone,bez możliwości sterowania i
              żeglowania.Wyłowili je Szwedzi.Na barce z ok. chyba 200 zostało kilkanaście
              .Były w takim stani8e,że nie nadawały się do życia.Po kilku latach ciotka
              wróciła,do dzieci,a wiele z pozostałych/uratowały się te najmłodsze/po
              prostu,założyły rodziny.Większość z nich nie miała do kogo wracać,bo nikt nie
              ocalał.
              Tęskniły do końca życia,popadały w psychiczne choroby.Im pewnie też można
              powiedzieć,że Hitler zrobił im "dobrze".
              Z mężczyznami było gorzej,bo kobiety jednak zakładając rodzinę,mając dzieci
              miały siłę napędową i te mus biologiczny do przetrwania.
              • ballest Re: Padnou kolejny polski mit! 11.01.10, 05:56
                a Ty wiesz, kto pierwszy w II Wojnie marsze smierci wykreowou,
                albo kto zaczal jako pierwszy zaczal mordowac ludnosc cywilnom!

to na marginesie !
                -----------------
                tak richtig, to sie te dzieci na tym spotkaniu te niemieckie
                rodziny chwolyly, a wszyscy sie czegos dorobili i bylio zadowoleni
                z zycia co nawet w dzisiejszej Polsce o sierotach nie mozna
                godac !
                A Gamaniow to sie szukej w Twoim otoczeniu, byo tam ich
                znejdzuiesz genug, strugaczu konikow 1
                • petronella.kozlowska Schikowski 11.01.10, 09:23
                  to napisz w końcu jaki to był polski mit i jak on padł!

Pierwsze rozstrzelania polskiej ludności cywilnej przez Wehrmacht nastąpiły już
                  1. września 1939. To tak na marginesie.

Zanim wyzwiesz kogoś od "gamaniów", to zastanów się, czy sam nim nie jesteś.

Chodzi tutaj o dzieci odebrane rodzicom, lub dzieci zabitych rodziców. Odebranie
                  dzieci rodzicom bez powodu jest zbrodnią - takie jest określenie na podobne
                  postępowanie władz NRD.

Zastanów się nad uczuciami rodziców którym odebrano dzieci na zawsze.

Wątpię też, by życie w Niemczech, szczególnie zaś w latach 1942-45 było dobrobytem.

I nie rozpaczaj tutaj na forum nad utraconym gospodarstwem w Rudzińcu, bo w
                  końcu wyjechałeś do dobrobytu i opuściłeś rodzinną wieś, podobnie jak te dzieci
                  wyrwane rodzinie.

To samo dotyczy też tzw. wypędzonych, którzy też poznali zaraz w 1945 roku
                  dobrobyt w Niemczech i też zostali wyrwani ze starych struktur socjalnych,
                  podobnie jak te dzieci wyrwane rodzicom.
                  Czyli nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.

A tak na marginesie to pisałam powyżej o eutanazji jako dobrodziejstwie III
                  Rzeszy, ale niestety nie wypowiedziałeś się na ten temat, a szkoda. Tak na
                  marginesie, to za 5 lat będziesz ballest obciążać budżet państwa niemieckiego
                  (twoja matka obciąża go od 20 lat) i tym samym stanowicie zagrożenie dla dobrobytu.

A tak na marginesie to rozpaczałeś kilka lat temu na forum, ponieważ twoja
                  kuzynka z mężem i córką zginęła w wypadku samochodowym.
                  Dlaczego ukazujesz jakiekolwiek uczucia?
                  Czy potrafisz też wczuć się w rolę rodziców którym odebrano dzieci?

• ballest Z przedszkola wyloz 11.01.10, 09:32
                    "Zanim wyzwiesz kogoś od "gamaniów", to zastanów się, czy sam nim
                    nie jesteś"

Naucz sie czytac prosze, a potem zacznij tu pisac, bo na razie to
                    potrafisz tylko koniki strugac, instrumenciku Janiela!
                    • petronella.kozlowska Re: Z przedszkola wyloz 18.01.10, 21:03
                      czytam nieraz coś tam o eutanazji, i dlatego wymieniałam to w tym temacie, ale
                      ty ballest nie podjąłeś tematu. A szkoda, ponieważ renciści obciążają budżet
                      niemiecki. Np. twoja matka nigdy nie wpłacała do niemieckiej kasy rentowej a z
                      niej korzysta od lat i zagraża dobrobytowi niemieckiemu
                  • Gość: . Re: Schikowski IP: 88.130.163.* 20.01.10, 10:25
                    ballest tym razem przegial pale.
                    Z tym nie ma co dyskutowac.

Tu sa odpowiedni partnerzy do dyskusji z ballestem na powyzszy temat:

Staatsawalaschaft Frankfurt am Main
                    60313 Frankfurt am Main
                    Konrad-Adenauer-Straße 20

Anzeige

Betr. Straftat nach § 130 Abs. 4 StGB

Kiedys sie w koncu komus skonczy cierpliwosc.....

• petronella.kozlowska Re: Schikowski 23.01.10, 11:06

Ciekawa by była reakcja jego pracodawcy na wpisy jawnie propagujące hitleryzm.
            • petronella.kozlowska Re: Padnou kolejny polski mit! 10.01.10, 23:45
              rock.junetz.de/2002/nature.html
              czy to czasem nie Sebastian Schikowski jest gitarzystą w zespole pieśni i tańca "5 pro mill"?

vocals: Miro Kania
              guitar: Martin Zimosh
              guitar: Sebastian Schikowski
              bass: Oli Ohl
              drums: Klaudius Alexa

Tematyka songów tego zespołu to alkoholizm w asocjalnym getcie jakim jest miasto Offenbach.
              No ale mieszkając przez lata w 20-sto piętrowych silosach nie pozostaje młodzieży w Offenbach nic innego jak pić.

offenbach.wikia.com/wiki/Lauterborn
              • Gość: Hihi Re: Padnou kolejny polski mit! IP: *.dip.t-dialin.net 19.01.10, 12:05
                co ci zrobiol prywatnie ten facet ze publicznie "leczysz"
                swoja "krzywda" polsko kobieto?
        • Gość: Vertriebene ballestische kwintesencja rozumienia dziejow. IP: *.wkwtor.vivi2.kapper.net 06.01.10, 00:20
          Negry i inni niewolnicy tyrz siem bardzo pozytywnie wypowiadali o swoich
          wlascicielach bo one tyrz byly adoptowane - jak slusznie twoja mondra glowa
          wydedukowala. To wszystko pasuje wie gegossen do
          wasserpolacko-folksdojcz-oberszlezjerskiej nauki o etyce i moralnosci czlowieka
          prawego.
          Gratulacje, Genosse ballest!

PS.I duzo zdrowia w Nowym Roku.

• Gość: Wallenstein Tego nie rozumiem..... IP: 89.248.169.* 05.01.10, 23:54
        Ja...
        rico-chorzow, ty to na pewno rozumiesz,tylko nie chcesz sie do tego
        przyznac.Jestes przeciez doskonale zorientowany w historii
        folksdojcz-oberszlezjerskiej i jej aspektach folksdojcz-nazistowskich dzialan na
        rzecz uszlachetniania jednostek pochodzacych z ras nizszych (w tym przypadku
        Slaven).
        Wiecnie udawaj glupka,bo to nie wypada folksdojcz-oberszlezjerowi,a
        wasserpolackom tym bardziej.
        Schlesien bleibt unser!
    • Gość: ! Re: Padnou kolejny polski mit! IP: *.dip.t-dialin.net 14.01.10, 17:22
      to mo byc "szpica" ????cienkooooooo,cieniutko z tymi pieknymi Polkami

www.dziennik.pl/foto/article520951/akpa20091122_jos_final_jw_3730a.html
      • ballest Re: Padnou kolejny polski mit! 14.01.10, 20:07
        Takie ciampy;)
        • Gość: Slonsok Re: Padnou kolejny polski mit! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.10, 14:58
          Padnou nostympny Hanys- zamarz, borok!
          • rico-chorzow Re: Padnou kolejny polski mit! 23.01.10, 15:27
            Gość portalu: Slonsok napisał(a):

> Padnou nostympny Hanys- zamarz, borok!
            Pod nostympny Hanys - zmors,boroku polski.
            • Gość: Gicza Re: Padnou kolejny polski mit! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.01.10, 16:11
              Co Poloki robiom w Niemcach
              www.youtube.com/watch?v=lc2zHpjdnUc
              • rico-chorzow Re: Padnou kolejny polski mit! 23.01.10, 16:17
                Gość portalu: Gicza napisał(a):

> Co Poloki robiom w Niemcach

www.youtube.com/watch?v=lc2zHpjdnUc
                Przedstawiają swoją polską rodzimą rosyjską muzykę i mentalność.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
  • Kategorie
  • Najnowsze wątki
  • Więcej forów
  • Więcej na tym forum
  • Tagi
  • Polecane
  • Powiązane tematy
  • Najciekawsze
  • Aktywne