Dodaj do ulubionych

HA HA HA - POLSCY NOBLISCI!

IP: *.dip.t-dialin.net 27.07.05, 22:00
Nobliści urodzeni w Polsce:

Maria Skłodowska-Cuie (1903, fizyka)
Henryk Sienkiewicz (1905, literatura)
Albert Abraham Michelson (1907, fizyka)
Maria Skłodowska-Curie (1911, chemia)
Walther Herman Nerst (1924, literatura)
Władysław S. Reymont (1924, literatura)
Tadeusz Reichstein (1950, medycyna)
Maria Goepert-Mayer (1963, fizyka)
Andrev V. Schally (1977, medycyna)
Isaac Bashevis Singer (1978, literatura)
Monachem Begin (1978, pokojowa)
Czesław Miłosz (1980, literatura)
Ronald Hoffman (1981, chemia)
Lech Wałęsa (1983, pokojowa)
Klaus von Klitzing (1985, fizyka)
Georges Charpak (1992, fizyka)
Shimon Peres (1994, pokojowa)
Joseph Rotblat (1995, pokojowa)
Wisława Szymborska (1996, literatura)

niezly ubaw, bo padne, dawno sie tak nie usmialem :)))
autor tego artykulu zapomnial o Günter Grass urodzonym w gdansku :)))

uczcie sie uczcie moze jakis nobelek dostaniecie.

zrodlo : www.recogito.pologne.net/recogito_8/sacrum2.htm
Obserwuj wątek
    • Gość: OBERSCHLESIER Re: HA HA HA - zagadka IP: *.dip.t-dialin.net 27.07.05, 22:06
      prosze wskazac wsrod powyzej wymienionych noblistow osobe bedaca "czystym"
      polakiem z krwi i kosci, nie bedaca zydem, niemcem , czy francuzem.

a.) 19
      b.) 1
      c.) 0

odpowiedz: ......
      • slezan Re: HA HA HA - zagadka 30.07.05, 02:21
        A kto to jest "czysty Polak"?
      • wiksadyba1 Re: HA HA HA - zagadka 02.08.05, 10:15
        Francuzem?

A mógłbyś wskazać wśród tych osób "Francuza" z krwi i kości tzn. osobę -
        etnicznie - pochodzenia francuskiego?
        • sss9 Re: HA HA HA - zagadka 02.08.05, 10:18
          na tej samej zasadzie można zapytać o każdego z wymienionych , tylko po co ?
          niech sobie oberszlezjer dalej imaginuje jaki jest chytry i przebiegły. : )))
          • capretta Re: HA HA HA - zagadka 04.08.05, 11:02
            No tak, Skłodowska czysta Polka, francuskie papiery dostała dzięki mężowi :)
            Jestem tylko ciekawa co by w Polsce zdziałała ???? ;)
            • Gość: Pit Re: HA HA HA - rozwiazanie zagadki IP: 150.254.85.* 04.08.05, 11:49
              capretta napisała:

> No tak, Skłodowska czysta Polka, francuskie papiery dostała dzięki mężowi :)
              > Jestem tylko ciekawa co by w Polsce zdziałała ???? ;)

Wtedy Polski nie bylo. A papiery z jej glowa, by dali jej bez pomocy meza.
              • sss9 Re: HA HA HA - rozwiazanie zagadki 04.08.05, 11:52
                tak jakby to miało jakiekolwiek znaczenie...
                ale widać idee "czystej rasy" są wciąż żywe ; )))
                • Gość: Pit Re: HA HA HA - rozwiazanie zagadki IP: 150.254.85.* 04.08.05, 11:55
                  sss9 napisał:

> tak jakby to miało jakiekolwiek znaczenie...
                  > ale widać idee "czystej rasy" są wciąż żywe ; )))

Boli ich ze byla Polka. Gdyby mogli to dowiedliby ze byla Francuzka.......
              • capretta Re: HA HA HA - rozwiazanie zagadki 04.08.05, 12:33
                Gość portalu: Pit napisał(a):

> capretta napisała:
                >
                > > No tak, Skłodowska czysta Polka, francuskie papiery dostała dzięki mężowi
                > :)
                > > Jestem tylko ciekawa co by w Polsce zdziałała ???? ;)
                >
                >
                > Wtedy Polski nie bylo. A papiery z jej glowa, by dali jej bez pomocy meza.

Wtedy Francuzi by ją wzieli, a teraz Amerykanie.
                Bez ich pieniędzy mogłaby w nosie tylko dłubać.
                Skłodowska miała po prostu polskie pochodzenie.
                • Gość: Pit Re: HA HA HA - rozwiazanie zagadki IP: 150.254.85.* 04.08.05, 12:37
                  Wtedy Francuzi by ją wzieli, a teraz Amerykanie.
                  > Bez ich pieniędzy mogłaby w nosie tylko dłubać.
                  > Skłodowska miała po prostu polskie pochodzenie.

No oczywiscie ze nie byla schlesierka i w nosie nie dlubala, tylko myslala.
                  • Gość: : )))) Re: HA HA HA - rozwiazanie zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 13:00
                    Dlatego Polki powinny wiązać się ze Ślązakami
                    a Ślązaczki z Polakami..:))
                    • capretta Re: HA HA HA - rozwiazanie zagadki 04.08.05, 13:20
                      Ale zmiana tematu
              • Gość: OBERSCHLESIER Re: HA HA HA - rozwiazanie zagadki IP: *.dip.t-dialin.net 05.08.05, 23:25
                z jej glowa? jak by miala glowe to by wiedziala, ze materialy jakimi
                sie "bawila" sa napromieniowane i rakotworcze, nie zmarla by moze przedwczesnie
                na bilalaczke.
                no ale coz przynajmniej ma nobla, a francuzi powod do dumy.

adieu
                • Gość: szmiejka :) Re: HA HA HA - rozwiazanie zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 07:58
                  Pierwiestek się nazywa ---P...O...L...O...N-
                • Gość: szmiejka:) Re: HA HA HA - rozwiazanie zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 08:00
                  Maria Skłodowska Curie kochała fizykę jak Vincent van Gogh malarstwo.
                  Wiesz cokolwiek o van Goghu?
            • Gość: : )) Re: HA HA HA - zagadka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 12:03
              Polska to jest przyroda: lasy, łąki nie instytuty naukowe. Ja chcę takiej
              Polski:)) To jest ziemia do kochania, ziemia dla artystów, poetów, romantyków.
              A jak Polacy, chcą być ludźmi nauki to jadą do Francji, czy Niemiec, bo
              tamtejsza ziemia jest do tego stworzona : // Tako odpowiem :)) Każda ziemia ma
              swój urok.
        • Gość: OBERSCHLESIER Re: HA HA HA - zagadka IP: *.dip.t-dialin.net 05.08.05, 23:21
          maria curie - obywatelstwo francuskie.
          jakie obywatelstwo, taki obywatel.
          w zachodnich lexykonach widnieje jako naukowiec francuski.

gruss
          • Gość: szmiejka:)) Re: HA HA HA - zagadka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 07:53
            de.wikipedia.org/wiki/Marie_Curie
            Jakbyś po nimicku nie zrozumiał to są po lewej też inne języki
            (twojego personalnego zapewne tam brak)
    • sloneczko1 Re: HA HA HA - POLSCY NOBLISCI! 27.07.05, 22:27
      no, którzy to są?
      • sloneczko1 Re: Oberschlesier 28.07.05, 23:17
        Ty sie niy bier za inne wątki yno mi sam odpowiydz na moje pytanie
        • Gość: OBERSCHLESIER hallo sloneczko, IP: *.dip.t-dialin.net 30.07.05, 00:01
          pytanie moje bylo podchwytne, dlatego z tego co widze nikt na nie nie potrafi
          odpowiedziec.
          ale podpowiem ci.
          w sumie bylem przekonany ze jedynym polakiem na tej liscie, jest pan walesa ale
          wlasnie ktos podpowiedzial mi ze pan walesa nazywal sie, zanim zmienil imie i
          nazwisko:
          Lista osób o zmienionych nazwiskach

Nazwiska autentyczne (rodowe) niżej wymienionych osób zostały ustalone w
          oparciu o:
          1) Dane tajne kartoteki ludności Polski przy Centralnym Biurze Adresów MSW (nr
          arch. 1/6526/1 - data archiwacji 9.07.1984, nr rejestracyjny 14750-99 - data
          rejestracji Wydz. III-2, SUSW Warszawa).
          pozycja - 173. Lech Wałęsa - Lejba Kohne.

mozna by sadzic ze pani marie curie byla polka miala ona obywatelstwo
          francuskie, wyrzekajac sie polskiego - czyli, jak sadze, nie mozna kogos
          zmuszac do bycia polakiem skoro nim byc nie chce, nawet posmiertnie.

o reszcie noblistow nie ma co wspominac bo ich nazwiska wskazuja na ich
          pochodzenie.

gruss - sonnenschein1
          • szmiejka Re:Skłodowska 100% Polka : )) 02.08.05, 08:29
            lykom.webpark.pl/strony/Polka.html
            • szmiejka Re:Sienkiewicz 100% Polak : )) 02.08.05, 08:55
              "Biada narodom, które kochają więcej wolność niż ojczyznę!"
              ........................................
              Rodowód Henryka Sienkiewicza
              ........................................
              Orszyk -herb rodowy państwa Sienkiewiczów

I:Kazimierz/ Henryk Sienkiewicz(5 V 1864)/ 4 siostry:Aniela, Helena,Zofia,Maria

II:Józef(1725-95)(syn Tekli i Józefa) + Stefania Cieciszowska

III:Anna Oborska(I żona)+ Józef Sienkiewicz(1773-1852)+Tekla Niewiadomska (II
              żona)

XVIII w.
              IV: Michał Sienkiewicz(1725-95) + Marianna Ługowska

• szmiejka Re:S.W.Rejment 100% Polak : )) 02.08.05, 09:17
                Urodził się we wsi Kobiele Wielkie. Jego ojciec (Józef Rejment) był organistą
                kościelnym, dobrze wykształconym , skromnym człowiekiem. Matka to Antonina z
                Kupczyńskich, siostrzenica księdza kanonika Kupczyńskiego, tamtejszego
                proboszcza. Władysław był wychowywany w czysto katolickiej rodzinie, gdzie
                życie ich przypominało trochę życie chłopskie.
                W 1868 przeniósł się do Tuszyna pod Łodzią, powędrowała tam wraz z nim rodzina
                Rejmentów. To miasteczko dzieciństwa i wczesnej młodości mocno zapisało się w
                pamięci Władysława.

A jak żeście trochę lektur poczytali, to wiecie, że opisywał Polskę..........
                więc zbędne jest przytaczanie całego życiorysu.
                Weźcie sobie egzemplarz "Chłopów"..
              • szmiejka Re:A. A. Michelson 02.08.05, 09:57
                "Dorothy Michelson Livingston w napisanej przez siebie biografii swojego ojca
                wspomina [...] fakt z 1920 r. Kiedy Michelson się dowiedział, że jego studentem
                jest Polak, Stanisław Chyliński, polecił go przez swego asystenta przywołać do
                siebie i podczas rozmowy wspominał o swojej matce i Strzelnie, gdzie się
                urodił. Ich spotkania odbywały się później bardzo regularnie, bo dwa razy w
                tygodniu, a podczas nich rozmawiali o kraju rodzinnym, grali w szachy.
                Chyliński wspomina, że kiedy asystent Michelsona Fred Pearson przychodził po
                niego, to prośbę Michelsona traktował jak rozkaz, rzucał wszystko i szedł, tak
                miłe były to spotkania."
                T.Kardaś, S.Kardaś - "Apostoł Światła" (o Albercie Abrahamie
                Michelsonie)

Jest raczej rzadko wymieniany wśród polskich noblistów. Niewątpliwie urodzony w
                Polsce (Strzelno) i niewątpliwie jakimś sentymentem nasz kraj darzył..
              • Gość: abcd Sienkiewicz po ojcu mial tatarska krew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 12:22
                Nie tak dawno temu mowil o tym w TV jej z jego zyjacych potomkow.

W rodzinie funkcjonują dwie wersje pochodzenia. Jedna wywodzi ród pisarza od
                Piotra Oszyka Sienkiewicza, komendanta Kamieńca Pomorskiego w 1580 r. Druga
                wskazuje jako protoplastę Michała Sienkiewicza (1725–1795), Tatara, który w
                roku 1740 przeszedł na katolicyzm, a w 1775 został uszlachcony. Tę właśnie
                wersję przyjął Julian Krzyżanowski. Podaje ją także „Encyklopedia szlachecka”
                z 1936 roku. – Mnie się podoba być potomkiem Tatarów – konstatuje Juliusz
                Sienkiewicz. Dostrzega w swoich rysach twarzy pewne ślady tego rodowodu. A
                fakt, że dziad niechętnie mówił o przodkach mieczowych, też może wskazywać,
                według niego, na te parantele. W tamtych czasach im ród był starszy, tym
                splendor większy. A dziad wykazywał skłonności snobistyczne.

• wiksadyba1 Do Ober. prośba o refleksję:) 04.08.05, 10:56
            Widzę, że Kamarade Oberschlesier zawierzył słynnej liście, za którą stał ponoć
            niejaki K. Świtoń:) albo inny gość, który miał z jej powodu problemy ze
            służbami zdrowia, a ściślej mówiąc z tą ich gałęzią, która może zastosować
            środki przymusu.

Wg tej listy nie tylko Wałęsa to Lejba Kohne, ale np. Balcerowicz to Aaron
            Bucholz, Mieczysław Wachowski - Jakub Windman (sic!), endek W. Chrzanowski -
            Szymon Knopfsztajn, bracia Kaczyńscy - Kalkstein, kardynał Macharski -
            Finkelstein, Jan Olszewski (Boże, nawet Pan Janek!!!) - Isaak Oksner, a Józef
            Oleksy - Szymon Buchwio - Łemek. Co więcej, idol tropicieli antypolskości i
            częściowy negacjonista Jedwabnego prof. Jerzy Robert Nowak to w istocie Moritz
            Neumann. Dodam, że Bolesław Tejkowski to Benio Tejkower. (Na marginesie, to
            ostatnie może być w skrajnym przypadku prawdziwe - spotkałem kiedyś -
            autentycznego polskiego Żyda - jednego z paru tysięcy w kraju wyznających
            judaizm, który zarzekał się, że zna rodzinę Tejkowskiego i to Żydzi:) Nie
            wierzę w to, chociaż podobno psychiatrzy w Stanach odnotowywali czarnych,
            którzy chcieli wstępować do Ku-klux-Klanu).

Jeżeli więc, Oberschlesierze, nie ma w elitach kraju ani jednej osoby, która
            byłaby "etnicznym" Polakiem, a są nie tylko Żydzi ale i Łemek:), czy nie kusiło
            Cię, żeby zweryfikować na jej podstawie (bo widzę że w nią wierzysz) przekonań
            nt. nacjonalizmu i etnocentryzmu współczesnego państwa polskiego.:)
    • Gość: bravo Re: HA HA HA - POLSCY NOBLISCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 09:52
      dojczslejzer miał pod górę do szkoły, latem wiatr sypał mu w oczy piasek, zimą
      śnieg zmrożony. Jesienią i wiosną grad urządzał na jego pustej głowie
      koncert.....
      • sss9 Re: HA HA HA - POLSCY NOBLISCI! 02.08.05, 09:54
        przesadzasz bravo, do jakiej szkoły ??? po prostu Mein Kampf zlasował mózg. ; )
        • Gość: bravo Re: HA HA HA - POLSCY NOBLISCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 10:06
          musiał chodzić do szkoły, tak myślę 3 klasy, bo by mein kampfu nie przyswojił,
          ale warunki miał ciężkie:)
          • sss9 Re: HA HA HA - POLSCY NOBLISCI! 02.08.05, 10:16
            może mu jakiś onkel czytou ? ; )
            • Gość: bravo Re: HA HA HA - POLSCY NOBLISCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 10:23
              onkle, to chodzieły na gorzołkę po szychcie, a jak wracały to urządzały koncert
              na pustej głowie obreszlejzera:)
              • sss9 Re: HA HA HA - POLSCY NOBLISCI! 02.08.05, 10:29
                cymbaliści ???
                • Gość: bravo Re: HA HA HA - POLSCY NOBLISCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 10:31
                  ja, tak myśla:)
            • Gość: OBERSCHLESIER Re: HA HA HA - POLSCY NOBLISCI! IP: *.dip.t-dialin.net 05.08.05, 23:41
              czytol mi onkel - Janosch.

gruss
              • sss9 Re: HA HA HA - POLSCY NOBLISCI! 06.08.05, 16:56
                Gość portalu: OBERSCHLESIER napisał(a):

> czytol mi onkel - Janosch.
                >
                > gruss

jakby to przeczytou, to by ci morda obił fajkom - ręki szkoda, matouku ! : ))))
          • Gość: Pit HA HA HA IP: 150.254.85.* 02.08.05, 11:40
            Gość portalu: bravo napisał(a):

> musiał chodzić do szkoły, tak myślę 3 klasy, bo by mein kampfu nie
            przyswojił,
            > ale warunki miał ciężkie:)

Wogole "Mein Kampf" jest ciezka ksiazka i przeznaczona dla Mnimcow. I to
            przeroslo schlesierski czerep, bo wzial sie za lekture nie przeznaczona dla
            niego. he, he,.......
            • szmiejka Re: HA HA HA 02.08.05, 12:44
              OBERSCHLESIER nie jest ani Niemcem, ani Polakiem ani Ślązakiem. Być może to co
              pisze to tylko głupia prowokacja. Właśnie takie prowokacje pomagają mi upewnić
              się w przekonaniu kim ja na prawdę jestem. Jestem Polką. Dziękuję Ci
              OBERSCHLESIERZE, że pomaogłeś mi wzbudzić w sobie prawdziwe uczucie
              patriotyzmu. Wcześniej nie miałam pojęcia, co to takiego jest. Te sprawy były
              mi zupełnie obojętne. Już nie są. Zawsze będę bronić swojej ojczyzny, choćby w
              najprostszy z możliwych sposobów. Część z Was to zapewne politycy, może
              samorządowcy. Waszym zadaniem nie jest doszukiwanie się wad i udowadnianie, że
              Polska to taka mała nic nie znacząca bidna kraina pełna nizdarnych ludzi i
              oszustów. Polska to Wy. Gdy mówicie o Polsce przedstawiacie siebie.
              OBERSCHLESIERZE jeżeli te poglądy, które wygłaszasz na tym forum na prawde są
              Twoje to dla mnie jesteś po prostu nikim.

Sorry, ale nie jest mi do śmiechu. Chyba jednak zrezygnuje z germanistyki.
              Gdybym miała spotkać tam więcej takich zakompleksionych ludzi (nie-Polaków) to
              chyba bym zwariowała. Żeby nie było niejasności Niemcy są krajem, który za
              wiele rzeczy cenie. I powtórze swoją myśl takich ludzi jak OBERSCHLESIER nie
              uwazam za obywatela jakiegokolwiek kraju!!!!

• szmiejka Re: HA HA HA 02.08.05, 12:47
                Szmiejka na prezydentkę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: Pit Re: HA HA HA IP: 150.254.85.* 02.08.05, 12:55
                Waldi, dej Ty se dziecko spokoj z tym indywiduum. Z takimi sie nie dyskutuje
                takich jak on sie "glanuje".

Serdeczne usciski.

Pit
                • sss9 Re: HA HA HA 02.08.05, 13:02
                  z powodu nielicznych głupków z .de nie ma co zaraz rezygnować z germanistyki.
                  to tragicznie śmieszne postaci, które mają problem z tożsamością. ; )
                  • Gość: Pit Re: HA HA HA IP: 150.254.85.* 02.08.05, 13:07
                    sss9 napisał:

> z powodu nielicznych głupków z .de nie ma co zaraz rezygnować z germanistyki.
                    > to tragicznie śmieszne postaci, które mają problem z tożsamością. ; )

Wlasciwie, tylko mozna wspolczuc, ale dla takich to ja go nie mam. A nauke i
                    kulture niemiecka to zawsze cenilem. A ci klienci, nie maja zadnego wkladu w
                    tych dziedzinach.
                    • sss9 Re: HA HA HA 02.08.05, 13:12
                      mosz recht Pit ! ich wkuad to ino te g...wna na polskich forach. ; )
                      • Gość: Pit Re: HA HA HA IP: 150.254.85.* 02.08.05, 13:14
                        sss9 napisał:

> mosz recht Pit ! ich wkuad to ino te g...wna na polskich forach. ; )

Wiesz co, z g...na to jest chociaz pozytek w gospodarstwach ekologicznych. A tu
                        ich g...na nawet do tego sie nie nadaja.
                  • synziemi Re: HA HA HA 02.08.05, 19:20
                    sss9 napisał:

> z powodu nielicznych głupków z .de nie ma co zaraz rezygnować z germanistyki.
                    > to tragicznie śmieszne postaci, które mają problem z tożsamością. ; )

Tylko szkoda prawdziwych Niemcow ktorzy teraz musza z nimi na co dzien obcowac!
                    :)))
              • synziemi Re: HA HA HA 02.08.05, 19:19
                szmiejka napisała:

> OBERSCHLESIER nie jest ani Niemcem, ani Polakiem ani Ślązakiem. Być może to co
                > pisze to tylko głupia prowokacja.

OBERSCHLESIER zaczyna robic za trolla jakim byl ballest. Diagnoza tez ta sama:
                facet kompensuje jakies swoje wlasne braki w zyciu osobistym (czytaj: nie lubi
                sam siebie). Dlatego nie badzcie dla niego za ostrzy! To forum to pewnie
                jedyne co ma w zyciu.
                • Gość: OBERSCHLESIER Re: HA HA HA IP: *.dip.t-dialin.net 06.08.05, 00:05
                  SYNZIEMI - slaby z ciebie psycholog, zla diagnoze postawiles.
                  ja lubie samego siebie , wrecz uwielbiam :)))

przedewszystkim, jak zona zasnie, a ja na strone :
                  www.pornqueens.net/tgp.html wejde :)))

ha ha ha, dobry jestes gosciu, dobry palant z ciebie, ha ha ha!!!

P.S. synzienmi jazeli jestes ponizej lat 18, to nie otwieraj tego powyzszego
                  linka, bo sie za bardzo polubisz i jeszcze klawisze zmoczysz ;)

to samo dotyczy wszystkich innych synow ziemi ponizej lat 18 , lepiej idzcie
                  sobie na onet czat - kamerki- tam jest akcja na zywo hahahahahahaha!!!!!

gruss

• Gość: OBERSCHLESIER Re: HA HA HA IP: *.dip.t-dialin.net 05.08.05, 23:56
                fajnie ze moglem umocnic cie w wierze w polske, bardzo chwale patriotyzm,
                gdybym byl polakiem spewnosciom bylbym twojego zdania.
                widze ze mloda jeszcze jestes, ale mam nadzieje ze i czas otworzy ci oczy i po
                ukonczeniu germanistyki wyjdziesz za jakiegos kulturalnego bogatego niemca.
                w srod moich znajomych, a jest ich paru, trzy kobiety studiowaly germanistyke i
                wszystkie wyszly jak sie to mowi "za niemca".
                co prawda byly wielkimi polskimi patrotkami, ale teraz nawet do polski nie
                jezdza bo sie boja zem im ktos mercedesa "buchnie".
                a jak sie ktoras z nich w teatrze spotka, to tylko bron borze po polsku nie
                gadaj, bo jeszcze ktos uslyszy.
                jak ci sie takiego losu odechce to polecam studia w moskwie, tez fajny jezyk a
                kraj sasiedzki, jakos bardzie z polska zwiazany.

wünsche dir, weiterhin angenehmes studieren

gruss
        • Gość: OBERSCHLESIER Re: HA HA HA - POLSCY NOBLISCI! IP: *.dip.t-dialin.net 05.08.05, 23:41
          tak na marginesie: mein kampf - to ch..owo lektura.
          polecom: Jana Pawła II pt. "Pamięć i tożsamość", abo: "Przekroczyć próg
          nadziei".

gruss
      • Gość: OBERSCHLESIER Re: HA HA HA - POLSCY NOBLISCI! IP: *.dip.t-dialin.net 05.08.05, 23:35
        jo na szkola to kamieniami ciepol :)))
        bo w ni po polsku godali, a jo ich za pierona nierozumiol.
        a tera, na starosc, to jo im za te szyby w euro zaplaciol,
        a i dobre zech po polsku nie rozumiol bo loni i tak cyganili.

naprzylad, pedzieli ze polska wojna ze hitlerem wygrala, a tera taki putin godo:
        polska szto? ja nie znaju? spasiba für die ganze welt ino nie polscha.

gruss
    • builder Re: HA HA HA - GLAB NAPISAL TEXT! 02.08.05, 20:04

> Nobliści urodzeni w Polsce:
      >
      > Maria Skłodowska-Cuie (1903, fizyka)
      > Henryk Sienkiewicz (1905, literatura)
      > Albert Abraham Michelson (1907, fizyka)
      > Maria Skłodowska-Curie (1911, chemia)
      > Walther Herman Nerst (1924, literatura)
      > Władysław S. Reymont (1924, literatura)
      > Tadeusz Reichstein (1950, medycyna)
      > Maria Goepert-Mayer (1963, fizyka)
      > Andrev V. Schally (1977, medycyna)
      > Isaac Bashevis Singer (1978, literatura)
      > Monachem Begin (1978, pokojowa)
      > Czesław Miłosz (1980, literatura)
      > Ronald Hoffman (1981, chemia)
      > Lech Wałęsa (1983, pokojowa)
      > Klaus von Klitzing (1985, fizyka)
      > Georges Charpak (1992, fizyka)
      > Shimon Peres (1994, pokojowa)
      > Joseph Rotblat (1995, pokojowa)
      > Wisława Szymborska (1996, literatura)
      >
      > niezly ubaw, bo padne, dawno sie tak nie usmialem :)))
      > autor tego artykulu zapomnial o Günter Grass urodzonym w gdansku :)))
      >
      > uczcie sie uczcie moze jakis nobelek dostaniecie.
      >
      > zrodlo : www.recogito.pologne.net/recogito_8/sacrum2.htm

przeczytaj sobie jeszcze raz co napisales` "powyz`ej" i zastano`w sie nad tym
      gleboko=bardzo gleboko=GLABIE!,
    • Gość: korn Re: HA HA HA - POLSCY NOBLISCI! IP: *.chello.pl 02.08.05, 23:34
      OBERSCHLESIER --> Wspolczuje Ci uposledzenia. Przykro mi to mowic, ale dawno
      nie spotkalem na jakimkolwiek forum osoby tak glupiej jak Ty. Sorki.

Maria Sklodowska-Curie nigdy nie zrzekla sie obywatelstwa polskiego, bo do
      pewnego momentu go nie miala. Mogla zrzec sie co najwyzej rosyjskiego. Dzis
      uwazana jest za Polke (bo nią byla i z tego co wiem, byla z tego dumna), oraz
      za francuskiego naukowca.

Lech Walesa z zydowskim nazwiskiem? Biedny czlowieku, powtarzaj dalej
      antysemickie brednie, wierz w cokolwiek Ci powiedza - tylko tak mozesz jakos
      przejsc przez zycie, bo na wlasnych myslach i wnioskach polegac za cholere nie
      mozesz. Wg mnie powinno sie roztoczyc nad Toba opieke. Szczerze jestem
      zaskoczony, ze potrafisz samodzielnie wlaczyc kompa.
      • Gość: OBERSCHLESIER Re: HA HA HA - POLSCY NOBLISCI! IP: *.dip.t-dialin.net 06.08.05, 00:09
        prost! korn! chlusniem bo usniem! ha ha ha!

1-0

gruss
        • builder Re: HA HA HA - POLSCY NOBLISCI! 06.08.05, 00:18

> prost! korn! chlusniem bo usniem! ha ha ha!
          >
          > 1-0
          >
          > gruss

nie pij tyla bo sie ubrudzisz,
          • Gość: OBERSCHLESIER Re: HA HA HA - POLSCY NOBLISCI! IP: *.dip.t-dialin.net 06.08.05, 00:24
            egal, zum wohl , builder - baumeister, es lebe das leben!

gruss nach schlesien
            • builder Re: HA HA HA - POLSCY NOBLISCI! 06.08.05, 18:39

> egal, zum wohl , builder - baumeister, es lebe das leben!
              >
              > gruss nach schlesien

zawsze jak masz cos` brzydkiego do napisania to piszesz po niemiecku?,
    • Gość: Prośląski Polak Re: HA HA HA - POLSCY NOBLISCI! IP: *.cache.iB3.rudanet.com / *.rudanet.pl 02.08.05, 23:43
      Maria Goepert-Mayer na pewno nie urodziła się w Polsce
      • Gość: OBERSCHLESIER Re: HA HA HA - POLSCY NOBLISCI! IP: *.dip.t-dialin.net 06.08.05, 00:13
        bystry jestes gosciu, cholernie bystry!

Maria, deutsch-amerikanische Physikerin, * 28. 6. 1906 Kattowitz, † 19. 2. 1972
        San Diego, Calif.; seit 1960 an der Universität von Kalifornien in La Jolla;
        Nobelpreis für Physik 1963 für ihre Arbeiten zur Schalenstruktur des Atomkerns.

1906 kattowitz - oberschlesien - deutschland :)))

gruss
        • builder Re: HA HA HA - POLSCY NOBLISCI! 06.08.05, 00:20

> bystry jestes gosciu, cholernie bystry!
          >
          > Maria, deutsch-amerikanische Physikerin, * 28. 6. 1906 Kattowitz, † 19. 2
          > . 1972
          > San Diego, Calif.; seit 1960 an der Universität von Kalifornien in La Jolla;
          > Nobelpreis für Physik 1963 für ihre Arbeiten zur Schalenstruktur des
          Atomkerns.
          >
          > 1906 kattowitz - oberschlesien - deutschland :)))
          >
          > gruss

a kiedy dostala tego nobla mistrzu?,
          • Gość: OBERSCHLESIER Re: HA HA HA - POLSCY NOBLISCI! IP: *.dip.t-dialin.net 06.08.05, 00:25
            mosz internet? to poszukej.

to zadanie domowe dlo ciebie na dzisioj.

gruss
            • builder Re: HA HA HA - POLSCY NOBLISCI! 06.08.05, 18:37

> mosz internet? to poszukej.
              >
              > to zadanie domowe dlo ciebie na dzisioj.
              >
              > gruss

po co mom szukac` skoro ty juz` to zrobiles`?,
    • waldeck1 Re: HA HA HA - POLSCY NOBLISCI! 03.08.05, 11:40
      Kurcze takiego poparcia się nie spodziewałam : ))Zastanowię się nad tą
      prezydenturą poważnie...: )) Ale bez OBERSCHLESIERA i jemu podobnych będzie
      trochę nudnawo na tym forum.
      OBERSCHLESIERZE kłuć się ze mną!!!!
      • Gość: OBERSCHLESIER cholera, waldi jaki ty bystry chlopak jestes! IP: *.dip.t-dialin.net 06.08.05, 00:21
        jako pierwszy zauwarzyles, ze jestem farbom na tym "farblosem" forum.
        bezemnie bylo by to forum, ze sobie na taka asocjacje pozwole: hip hopem, tyle
        ze akapela.

jumasz? jak nie to napisz, a poki co dostaniesz odemnie medal - oberschlesiera
        III klasy

für den frieden in der welt!
        gruss
      • builder Re: HA HA HA - POLSCY NOBLISCI! 06.08.05, 00:23
        waldeck1 napisał:

> Kurcze takiego poparcia się nie spodziewałam : ))Zastanowię się nad tą
        > prezydenturą poważnie...: )) Ale bez OBERSCHLESIERA i jemu podobnych będzie
        > trochę nudnawo na tym forum.
        > OBERSCHLESIERZE kłuć się ze mną!!!!

musisz mu dobrze dopiec w lewa piente inaczej sie nie odezwie bo on woli z
        turasami o kebabach gadac`,
        gorolo`w mo za niyeludzi,
        • Gość: OBERSCHLESIER Re: HA HA HA - POLSCY NOBLISCI! IP: *.dip.t-dialin.net 06.08.05, 00:33
          builder - baumeister, ino sam turkow nie obrazej, bo jak im powiem to jeszcze
          potop osmanski na polska zrobiom.
          wiesz, turki to narod z charakterem wierny sobie i ojczyznie, nie sprzedajacy
          sie np. amerykanom.
          oni posiadajo cechy charakteru ktorych twoim ziomalom brakuje.
          allah, narod, ojczyzna.

a lo kebabach z nimi nie godom, bo jak wyciongom moja krakauer wurszt to
          pitajom.
          gruss
          • builder Re: HA HA HA - POLSCY NOBLISCI! 06.08.05, 18:43

> builder - baumeister, ino sam turkow nie obrazej, bo jak im powiem to jeszcze
            > potop osmanski na polska zrobiom.
            > wiesz, turki to narod z charakterem wierny sobie i ojczyznie, nie sprzedajacy
            > sie np. amerykanom.
            > oni posiadajo cechy charakteru ktorych twoim ziomalom brakuje.
            > allah, narod, ojczyzna.
            >
            > a lo kebabach z nimi nie godom, bo jak wyciongom moja krakauer wurszt to
            > pitajom.
            > gruss

a ty Goroli niy ubrazyej bo jak uni cie chycom to ci wurszt niy pomozye,
            • Gość: OBERSCHLESIER Re: HA HA HA - POLSCY NOBLISCI! IP: *.dip.t-dialin.net 16.08.05, 01:21
              chcesz mi grozic?
              ino synek uwazej, po cienkim lodzie sie poruszosz!

uzywasz zdan pojedynczych nierozwiniętych majacych tylko podmiot i orzeczenie,
              sugerujesz w ten sposob swoje kalectwo intelektualne.
              idz na korepetycje jeszyka polskiego, moze nauczysz sie formulowania zdan
              pojedynczych rozwiniętych ktore oprócz pomiotu i orzeczenia zawieraja
              drugorzędne człony zdania: dopełnienie, okolicznik i przydawkę.

gruss
              Drugorzędne człony zdania, razem z podmiotem i orzeczeniem, tworzą grupę
              podmiotu i grupę orzeczenia.

Są to:
              Przydawki – przymiotna, rzeczowna, dopełniaczowa, przyimkowa.
              Dopełnienia – bliższe i dalsze.
              Okoliczniki – miejsca, czasu, przyczyny, warunku, celu, sposobu, przyzwolenia,
              stopnia i miary.

gruss

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka