Dodaj do ulubionych

Bundeswervaltungamt przyznaje obywatelstwa

14.02.06, 22:17
III DVL od 2006 roku prawdopodobnie zostania przyjmowane wnioski do
pozytywnego rozpratrzenia.Wie ktos o tym wiecej ?
Obserwuj wątek
    • grba Re: Bundeswervaltungamt przyznaje obywatelstwa 14.02.06, 22:35
      Marne szanse z takim niemieckim (Verwaltung).
    • herman28 BVA 15.02.06, 08:55
      Na wstępie sprostowanie Bundesverwaltungsamt nie przyznaje obywatelstwa
      Bundesverwaltungsamt potwierdza jego posiadanie.
      Czy spotkałeś jakiekolwiek urzędy w Polsce, Niemczech, które przyjmują wnioski
      tylko do pozytywnego rozpatrzenia?. To tak jakbym złożył wniosek , o przyznanie
      mi odszkodowania i był pewien, że będzie pozytywnie i tylko pozytywnie
      rozpatrzony.
      Co do III grupy Volksdeutschów, można tylko powiedzieć krótko „Do trzeciej
      grupy kwalifikowano: osoby pochodzenia niemieckiego spolonizowane w
      przeszłości, lecz rokujące ze względu na postawę nadzieję na to, że będą
      pełnowartościowymi Niemcami; osoby pochodzenia nie niemieckiego będące
      współmałżonkiem osoby niemieckiej narodowości; osoby
      pochodzenia "niewyjaśnionego", nie przyznające się przed 09.1939 r. do
      niemczyzny, posługujące się językiem słowiańskim i ciążące ze względu na krew i
      kulturę do niemczyzny”.
      A więc osoby mające przodków z III grupy DVL, mają raczej mało wspólnego z
      niemieckością (ich przodkowie byli wpisywania na DVL z przyczyn oczywistych –
      brak mięsa armatniego) . Aby więc udowodnić w BVA niemieckie pochodzenie
      należy udowodnić w prostej linii pokrewieństwo z osobą, która kiedyś podpisała
      minimum II grupę DVL.
      Obywatelstwo danego państwa jest najwyższym dobrem jakie może Państwo
      zaoferować, więc jego potwierdzenie musi być zawsze poprzedzone
      niepowtarzalnymi dowodami wskazującymi na posiadanie owego obywatelstwa. Żadne
      państwo nie rozdaje obywatelstwa w sposób niezgodny z konstytucją – prawem jak
      świeże bułeczki.
      • erwinek_3 Re: BVA 15.02.06, 10:17
        A jeżeli czyjś dziadek z III DVL walczył na froncie w uniformie koloru feldgrau
        jest wystarczającym dowodem niemieckości?
        • Gość: Werwolf Re: BVA IP: *.m.pppool.de 15.02.06, 10:24
          3-Liste zalicza sie do Deutsche Volksgruppe (Aufwiderruf)
          Byli Deutsche według prawa Niemieckiego gruppa ta była przewaznie z oderwanej
          czesci Oberschlesien
          • erwinek_3 Re: BVA 15.02.06, 10:34
            Gość portalu: Werwolf napisał(a):

> 3-Liste zalicza sie do Deutsche Volksgruppe (Aufwiderruf)
            > Byli Deutsche według prawa Niemieckiego gruppa ta była przewaznie z oderwanej
            > czesci Oberschlesien

Tyle to ja też wiem. Ale ponawiam pytanie:
            czy walka na froncie w uniformie koloru feldgrau jest wystarczającym dowodem
            niemieckości?
            • Gość: Werwolf Re: BVA IP: *.m.pppool.de 15.02.06, 11:03
              Jahwol! jak najbardziej ktos kto swoje zycie i krew przelewa za Deutsche
              Vaterland jest pełnowartosciowym Niemcem!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: Pit Re: BVA IP: 150.254.85.* 15.02.06, 11:07

> Jahwol! jak najbardziej ktos kto swoje zycie i krew przelewa za Deutsche
                > Vaterland jest pełnowartosciowym Niemcem!!!!!!!!!!!!!!!!

ty możesz przelewć ino mnimiecki mocz z basenów w mnimieckich szpitalach
                kmiocie.
              • erwinek_3 Re: BVA 15.02.06, 11:35

> Jahwol! jak najbardziej ktos kto swoje zycie i krew przelewa za Deutsche
                > Vaterland jest pełnowartosciowym Niemcem!!!!!!!!!!!!!!!!

To dlaczego mój kuzyn juz pięć lat czeka na potwierdzenie obywatelstwa?
                • Gość: Werwolf Re: BVA IP: *.m.pppool.de 15.02.06, 11:49
                  Jesli nie macie w dumu zadnych dokumentow Niemieckich z tamtych czasow
                  Jak 1-Deutsche Stammbuch,Familien Buch,Deutsche Volksliste,Przynaleznosc do
                  Deutsche Volksbund, Arbeitsbuch Deutsche Geburtsurkunden uzw.
                  • erwinek_3 Re: BVA 15.02.06, 12:19

> Jesli nie macie w dumu zadnych dokumentow Niemieckich z tamtych czasow
                    > Jak 1-Deutsche Stammbuch,Familien Buch,Deutsche Volksliste,Przynaleznosc do
                    > Deutsche Volksbund, Arbeitsbuch Deutsche Geburtsurkunden uzw.

Do konsulatu dostarczył wystarczającą ilość papierów. Kazali mu czekać, to
                    czeka. W 1941 roku nie kazali by czekać.
                    • Gość: Werwolf Re: BVA IP: *.m.pppool.de 15.02.06, 12:25
                      Ja Erwinek widzisz wszystkymu som Gorole winni tysch chcieli wyjechac do
                      Reichu i korzystac z prziwilejow ale ino mieli papiory ze posiadali w Polsce
                      Owczarka Niemieckiego!!!! a to jest za mało dla urzednikow Niemieckich dlatego
                      ta długa kontrola czy przypadkiem jakis gorol polski nie chce sie zaczepic jako
                      Niemiec musi twoj kuzyn miec cierpliwosc powtarzam winni so Gorole!!
                      • erwinek_3 Re: BVA 15.02.06, 12:31

> Ja Erwinek widzisz wszystkymu som Gorole winni tysch chcieli wyjechac do
                        > Reichu i korzystac z prziwilejow ale ino mieli papiory ze posiadali w Polsce
                        > Owczarka Niemieckiego!!!! a to jest za mało dla urzednikow Niemieckich dlatego
                        > ta długa kontrola czy przypadkiem jakis gorol polski nie chce sie zaczepic jako
                        > Niemiec musi twoj kuzyn miec cierpliwosc powtarzam winni so Gorole!!

Ja, najlepiej zwalić na innych. Przy takiej polityce spełnią się marzenia
                        niektórych o zdominowaniu Niemiec przez Turków. Na miejscu rządu niemieckiego
                        dałbym obywatelstwo niemieckie nawet Polakom z kieleckiego. Oni by się
                        zgermanizowali w ciągu trzech pokoleń. Ile pokoleń trzeba aby z Turka zrobić Niemca?
                        • Gość: Pit Erwinku..... IP: 150.254.85.* 15.02.06, 12:41
                          Ja, najlepiej zwalić na innych. Przy takiej polityce spełnią się marzenia
                          > niektórych o zdominowaniu Niemiec przez Turków. Na miejscu rządu niemieckiego
                          > dałbym obywatelstwo niemieckie nawet Polakom z kieleckiego. Oni by się
                          > zgermanizowali w ciągu trzech pokoleń. Ile pokoleń trzeba aby z Turka zrobić
                          Ni
                          > emca?

Ja bym odwrócił pytanie,ile pokoleń trzeba aby z Niemca zrobić Turka.
                      • herman28 Re: BVA 15.02.06, 12:35
                        No jest w tym trochę racji. Pewnego czasu Staat można było kupić w Warszawie na
                        stadionie - i to dobry falsyfikat. Były też różnego rodzaju przekłamania przy
                        składaniu wniosku. Teraz właśnie tak długo trwają te sprawy bo trzeba na
                        bieżąco wnioski opracowywać i jednocześnie unieważniać wydane bezprawnie (te
                        które wydano nie sprawdzając wszystkiego dokładnie).
                • herman28 Re: BVA 15.02.06, 11:52
                  Erwinek. To, że twój kuzyn czeka 5 lat, nie znaczy, że osoba (ojciec, dziadek)
                  na którą się powołał Twój kuzyn we wniosku nie była Niemcem. Niestety nie
                  znaczy to również, że ów człowiek był Niemcem. Obecnie w Bundesverwaltungsamt w
                  Koln ( to urząd zajmujący się między innymi Volksdeutschami) jest około 80 tyś.
                  Nie rozpatrzonych wniosków. Do tego BVA musi dokładnie sprawdzić w stosownych
                  urzędach, archiwach wszystko, tak aby mieć 10000% pewność, że wnioskodawca
                  dziedziczy niemieckie obywatelstwo. Takie sprawdzanie jest mozolne i
                  długoterminowe, do tego urzędy i archiwa, w których BVA potwierdza wszystko tez
                  wykazują opóźnienia. W Bundesverwaltungsamt w Giessen (to urząd który zajmuje
                  się potwierdzeniem obywatelstwa u Reichdeutschów) również wykazuje ogromne
                  opóźnienia.
                  • Gość: Werwolf Re: BVA IP: *.m.pppool.de 15.02.06, 12:01
                    Zgadzam sie z Hermannem ze z Braku odpowiednich i originalnych dokumentow
                    czekanie trwa troche dłuzej,natomiast ci co przechowali swoje dokumenty
                    poprzez zawieruche wojenna i posiadaja doslownie alles nie ma problemu dla nich
                    najwazniejszym dokumentem jest Deutsche Stammbuch lub przynaleznosc do Deutsche
                    Volksbund, Jezeli ktos z krewnych był Beamte(urzednik) wiadomo ze był Niemcem
                    uzw
                    • herman28 Re: BVA 15.02.06, 12:08
                      Zgadzam się z tobą Werwolf, te wszystkie dokumenty są niezbędne, ale musi w
                      nich pisać jednoznacznie, że osoba na którą był wystawiony ten dokument była
                      obywatelem niemieckim. Często np. w Familienstammbuchu urzędnicy nie pisali
                      tego ważnego dzis zdania. Jedynym dokumentem, który mówi ewidentnie, że
                      posiadacz był obywatelem niemiec jest paszport. Dowodem na ewidentną
                      niemieckość było również powołanie do wojska przed i w 1939 roku - Wtedy nie
                      podpisywano jeszcze tzw DVL.
                    • Gość: Lukaschek Re: BVA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 16:02
                      Wehrwolf ,moj Opa byl urzednikiem niemieckim,ale mialem za slaby papier.
                      BVA mi odpisalo,ze to potwierdza ale musza doslac zaprzysiezenie.
                      Jestem bezsilny bo z skad taki papierek zalatwic.Moja familio miala I DVL.
                      Mialem zaswiadczenie z Archiwum Panstwo.Lecz Niemcy go nie akceptuja.
                      • willi2 Re: BVA 15.02.06, 21:48
                        Gość portalu: Lukaschek napisał(a):

> Wehrwolf ,moj Opa byl urzednikiem niemieckim,ale mialem za slaby papier.
                        > BVA mi odpisalo,ze to potwierdza ale musza doslac zaprzysiezenie.
                        > Jestem bezsilny bo z skad taki papierek zalatwic.Moja familio miala I DVL.
                        > Mialem zaswiadczenie z Archiwum Panstwo.Lecz Niemcy go nie akceptuja.

Witom Cie

Zdo mi sie ze sprawa mosz pewno wygrano
                        moze ktos ci to tu wytuplikuje
                      • herman28 Re: BVA 16.02.06, 09:56
                        Lukaschek. Widocznie BVA uznało, że dowody które im przedstawiłeś są nie
                        wystarczające. Niestety jak już wspominałem, przy składaniu wniosku o
                        potwierdzenie obywatelstwa należy przedłożyć miarodajne dowody, które
                        jednoznacznie wskazują na to, iż osoba na którą wnioskodawca się powołuje była
                        obywatelem Niemieckim. Należy pamiętać, że obywatelstwo to nie to samo co
                        pochodzenie.
                        Ja sam pomagałem ludziom w kilku takich sprawach i wiem, że to nie takie proste
                        udowodnić pochodzenie bez konkretnych dowodów.
                  • erwinek_3 Re: BVA 15.02.06, 12:15
                    herman28 napisał:

> Erwinek. To, że twój kuzyn czeka 5 lat, nie znaczy, że osoba (ojciec, dziadek)
                    > na którą się powołał Twój kuzyn we wniosku nie była Niemcem. Niestety nie
                    > znaczy to również, że ów człowiek był Niemcem. Obecnie w Bundesverwaltungsamt w
                    >
                    > Koln ( to urząd zajmujący się między innymi Volksdeutschami) jest około 80 tyś.
                    >
                    > Nie rozpatrzonych wniosków. Do tego BVA musi dokładnie sprawdzić w stosownych
                    > urzędach, archiwach wszystko, tak aby mieć 10000% pewność, że wnioskodawca
                    > dziedziczy niemieckie obywatelstwo. Takie sprawdzanie jest mozolne i
                    > długoterminowe, do tego urzędy i archiwa, w których BVA potwierdza wszystko tez
                    > wykazują opóźnienia. W Bundesverwaltungsamt w Giessen (to urząd który zajmuje
                    > się potwierdzeniem obywatelstwa u Reichdeutschów) również wykazuje ogromne
                    > opóźnienia.

Kiedy ostatnio piłem piwo z kuzynem to żartowałem z niego, że miał by większe
                    szanse w BRD gdyby urodził się w tureckej rodzinie w Hamburgu, niż w niemieckiej
                    w Wodzisławiu.
                  • espritt Re: BVA 15.02.06, 17:01
                    Jak kombinuja,aby tylko na socjalu posiedziec albo kible sprzatac i chlac
                    piwsko z aldika.
        • herman28 Re: BVA 15.02.06, 10:48
          Erwinek. Niestety nie to nie wystarcza - oto cytat ze stronki konsulatu we
          Breslau "W przypadku pochodzenia z terenów nalezących przed II wojną światową
          do Rzeczypospolitej Polskiej lub jeżeli z tych terenów pochodzą przodkowie,
          względnie w przypadku zamieszkiwania na tych terenach, wychodzi się z
          założenia, że w dniu 01.09.1939 roku rodzina posiadała obywatelstwo polskie a
          nie niemieckie. Wówczas w celu uzyskania obywatelstwa niemieckiego należy
          udokumentować, że ojciec lub dziadek zostali włączeni na tak zwaną
          niemiecką "Volkslistę".

Należy przy tym mieć na uwadze, że sam fakt przynależności do niemieckiego
          Wehrmachtu nie udawadnia posiadania obywatelstwa niemieckiego. Tak samo w
          przypadku, gdy rodzice byli w czasie II wojny światowej w Niemczech robotnikami
          przymusowymi, nie można na tej podstawie uzyskać obywatelstwa niemieckiego.
          Fakt urodzenia się w Niemczech nie świadczy o uzyskaniu obywatelstwa
          niemieckiego. Również dzieci, które w tym okresie urodziły się w Niemczech, nie
          uzyskały w ten sposób obywatelstwa niemieckiego".

konsulatniemiecki.wroclaw.pl/www/informationen.php?id=99&lk=98&lg=pl
          • Gość: Werwolf Re: BVA IP: *.m.pppool.de 15.02.06, 11:12
            Hermann nie zgadzam sie z toba kto byl w Wehrmachcie był automatycznie
            Deutsche Staatsbürger,Deutsche z Rumunji mogli tylko byc przyjeci do Waffen SS
            bo nie byli obywatelami Rzeszy tylko do Wehrmachtu szli obywatelowie Niemiec
            Przeczytaj sobie Reichsdeutsche Gesetzbuch im Jahre 1937.
            • herman28 Re: BVA 15.02.06, 11:31
              Werholf mylisz się.
              Człowiek mógł urodzić się po 1000 razy na terenie Niemiec (II rzeszy - granice
              z przed 39) i nie był Niemcem. Sama służba np. w Wehrmachcie też nie stwierdza
              że człowiek był Niemcem. Wielu Polaków, Ślązaków walczących w Wehrmachcie była
              do służby zmuszana bo byli oni po prostu potrzebni, ponieważ już w 43 r. nie
              miał kto walczyć na wielu frontach. Jedynie służba w SS stwierdzała
              jednoznacznie obywatelstwo niemieckie, gdyż żołnierze przydzieleni do tej
              formacji musieli udowodnić swoją niemieckość genologicznie. Mieli obowiązek
              okazać się tzw. Dowodem Aryjskim w formie drzewa genologicznego, w którym
              musiało być stwierdzone (przynajmniej 5 pokoleń wstecz), że w rodzinie nie
              było żyda, a każdy z przodków ów żołnierza był obywatelem niemieckim.
              • Gość: Werwolf Re: BVA IP: *.m.pppool.de 15.02.06, 11:44
                Hermann jak mie jusz mianujesz to Werwolf a nie Werhof to pierwsze
                Do Waffen SS brali freiwilige Deutsche i Volksdeutsche oras innych grup
                Narodowosciowych Waffen SS Handschar składał sie z Bosniakow muzułmanskich
                Estonczycy mieli swoja dywisje Waffen SS, Holendrzy swoja, Ukraincy walczyli
                w SS formacji "Nachtigall" ale nikt z nich nie był obywatelem Niemiec natomiast
                Oberschlesier wedlug prawa Niemieckiego Byli Niemcami gdyz nalezeli do Rzeschy
                Nawet typy Pulton Slonski co zykol po polsku był wedlog prawa Deutsche
                Staatsbürger.
          • erwinek_3 Re: BVA 15.02.06, 11:44
            herman28 napisał:

> Erwinek. Niestety nie to nie wystarcza - oto cytat ze stronki konsulatu we
            > Breslau "W przypadku pochodzenia z terenów nalezących przed II wojną światową
            > do Rzeczypospolitej Polskiej lub jeżeli z tych terenów pochodzą przodkowie,
            > względnie w przypadku zamieszkiwania na tych terenach, wychodzi się z
            > założenia, że w dniu 01.09.1939 roku rodzina posiadała obywatelstwo polskie a
            > nie niemieckie. Wówczas w celu uzyskania obywatelstwa niemieckiego należy
            > udokumentować, że ojciec lub dziadek zostali włączeni na tak zwaną
            > niemiecką "Volkslistę".
            >
            > Należy przy tym mieć na uwadze, że sam fakt przynależności do niemieckiego
            > Wehrmachtu nie udawadnia posiadania obywatelstwa niemieckiego. Tak samo w

No tak! Jeżeli ktoś przelewał krew za Niemcy, ale był z Rybnika lub Mikołowa to
            jest gorszym Niemcem niezasługującym na obywatelstwo. Natomiast "Niemiec" z
            Raciborza lub Gliwic, który po 1945 roku należał do PPR, PZPR lub innej bandy to
            bez problemu obywatelstwo BRD dostał. Porządny Niemiec powinien się wstydzić
            takiego państwa prawa.
            • herman28 Re: BVA 15.02.06, 12:00
              Werwold sory za te przejęzyczenie.
              Co do prawa odnoszącego się do potwierdzenia obywatelstwa niemieckiego
              proponuje dokładnie poczytać.

konsulatniemiecki.wroclaw.pl/www/informationen.php?id=99&lk=98&lg=pl
              Takie są realia. Takie jest prawo.
              • Gość: Werwolf Re: BVA IP: *.m.pppool.de 15.02.06, 12:04
                Hermann OK to sa obecne kryteria w roku 1939 były inne Reichsgesetze
                dzisiaj obowiazuja Bundesgesetze powtarzam Kto ma Deutsche Stammbuch w
                pierwszej linji pokrewienstwa nie ma problemu Lub Deutsche Volksbund nachweis
    • Gość: Pit Re: Bundeswervaltungamt przyznaje obywatelstwa IP: 150.254.85.* 15.02.06, 09:27
      Ciekawe czy wniosek o przyznanie obywatelstwa BRD, petenta o nicku wewolf,
      rozpatrzono pozytywnie?. Po tragedii w Chorzowie mógł dać wyraz swym
      patriotycznym uczuciom, które mogą zrobić duże wrażenie na obywatelach BRD i
      nie tylko.

werwolf napisał:

"No ja Deutsche chcieli pomoc swojom Landsleuten to jest Oberschlesier!!
      jak by wiedzieli ze tam lezom gorole to by wcale nie wyjezdzali z Niemiec!!"
      • herman28 Re: Bundeswervaltungamt przyznaje obywatelstwa 15.02.06, 09:52
        No tylko jeszcze pytanie, czy złożył wniosek o potwierdzenie czy o przyznanie.
        To dość wielka różnica. Pit .Co do cytatu – jestem zdegustowany.
        • Gość: Pit Re: Bundeswervaltungamt przyznaje obywatelstwa IP: 150.254.85.* 15.02.06, 10:26
          herman28 napisał:

> No tylko jeszcze pytanie, czy złożył wniosek o potwierdzenie czy o
          przyznanie.
          > To dość wielka różnica. Pit .Co do cytatu – jestem zdegustowany.

Masz rację Hermanie, uprościłem sprawę. Ale tak czy siak, można "pogratulować"
          Niemcom takiego "nabytku".
      • Gość: Werwolf Re: Bundeswervaltungamt przyznaje obywatelstwa IP: *.m.pppool.de 15.02.06, 10:05
        Pit du bist nicht mehr zu Retten! Wir Reichsdeutsche aus Oberschlesien sind
        bei aussiedlung aus ehemaliege Deutsche Ostgebieten Automatisch Deutsche!!!
        Grundgesetz der BRD §116. Ps: Mozna sie tylko smiac z tego Polactwa durnowatego
        No ale skad kołtuniasta pała kargulowata ma to wiedziec! BUHAAAAAAAAAAAAAAAA
        • Gość: Pit Re: Bundeswervaltungamt przyznaje obywatelstwa IP: 150.254.85.* 15.02.06, 10:24

> Pit du bist nicht mehr zu Retten! Wir Reichsdeutsche aus Oberschlesien sind
          > bei aussiedlung aus ehemaliege Deutsche Ostgebieten Automatisch Deutsche!!!
          > Grundgesetz der BRD §116. Ps: Mozna sie tylko smiac z tego Polactwa durnowateg
          > o
          > No ale skad kołtuniasta pała kargulowata ma to wiedziec! BUHAAAAAAAAAAAAAAAA

A śmiej się dalej szlyzjerski kmiocie.
        • oberschlesier88 Wielki mniemiec : Nieuk WEHRWOLF!!! 15.02.06, 14:37

> bei aussiedlung aus ehemaliege Deutsche Ostgebieten Automatisch Deutsche!!

Dwa zdania a tela błynduf!!!

A tera te dwa zdania WEHRWOLFA byz błynduf!!! :

Pit, Du bist nicht mehr zu Retten! Wir, Reichsdeutsche aus Oberschlesien sind
          bei der Aussiedlung aus ehemaligen deutschen Ostgebieten automatisch Deutsche!!

Wiyelki Rajhsdojcze, uortografia i gramatyka to skanadal!!! Dojczszlezjerofski
          nieuk i NEONAZISTA!!! Nyi ma siem czamu dziwic!!! To zafsze idzie we parze!!!

Glueck Auf!!!
          Oberschlesier88
          • Gość: saft Re: Wielki wulc : Nieuk 88 !!! IP: *.static.qsc.de 15.02.06, 16:34
            Hehehehe,das hast Du gut gefickt, mein Lieber aber selbst hehehe.
            Nicht die Rede wert!!!!!!!!!!!!!!
        • ivergon Re: Bundeswervaltungamt przyznaje obywatelstwa 15.02.06, 17:48

> bei aussiedlung aus ehemaliege Deutsche Ostgebieten Automatisch Deutsche!!!
          > Grundgesetz der BRD §116.

Pit jesteś już nie do ocalaniu! Jesteśmy językami niemieckimi państwowymi z Śląska starszego
          Przy aucie osady z ehemaliege języków niemieckich obszarów wschodnich automatyczne języki niemieckie!!!
          Podstawowe prawo RFN
          ps. Tłumaczenie elektroniczne:)

Znajoma mojej matki wyszła jeszcze w latach 80 za Polaka z BRD, miała już dzieciaka
          dostała obywatelstwo, a mój kuzyn prawdziwy Gorol musiał służyć w bundoswerze
          oni dawali wtedy obywatelstwo wszytkim z Polski aby tylko zdrowo wyglądali pomieszkali parę lat w BRD pracowali i uczyli sie języka niemieckiego,
          i dobrze rokowali na przyszłość.
          To, że paszportów nie dają jakimś schlezjerom wynika z takiego faktu, że
          takich co chcą paszportu tylko po to by jeździć
          do roboty do Niemiec i mieszkać w Polsce
          to oni nie potrzebują, bo na nich
          tracą kapitał, który ucieka z Niemiec do Polski
          • Gość: Pit Re: Bundeswervaltungamt przyznaje obywatelstwa IP: 150.254.85.* 15.02.06, 18:11
            ivergon napisał:

> Gość portalu: Werwolf napisał(a):
            >
            > > Pit du bist nicht mehr zu Retten! Wir Reichsdeutsche aus Oberschlesien si
            > nd
            > > bei aussiedlung aus ehemaliege Deutsche Ostgebieten Automatisch Deutsche!
            > !!
            > > Grundgesetz der BRD §116.
            >
            > Pit jesteś już nie do ocalaniu! Jesteśmy językami niemieckimi państwowymi z
            Ślą
            > ska starszego
            > Przy aucie osady z ehemaliege języków niemieckich obszarów wschodnich
            automatyc
            > zne języki niemieckie!!!
            > Podstawowe prawo RFN
            > ps. Tłumaczenie elektroniczne:)

Dobre Ivergonie.
          • Gość: Pit KLINICZNY OBRAZ SZLYZJERSKIEJ GŁUPOTY IP: 150.254.85.* 15.02.06, 18:23

> Owczarka Niemieckiego!!!! a to jest za mało dla urzednikow Niemieckich dlatego
            > ta długa kontrola czy przypadkiem jakis gorol polski nie chce sie zaczepic jak
            > o
    • tow.stalin Re: Bundeswervaltungamt przyznaje obywatelstwa 15.02.06, 10:09
      no superszlesiery: do biegu! gotowi! start!!!!!!
      • Gość: saft Re: Bundeswervaltungamt przyznaje obywatelstwa IP: 62.159.154.* 15.02.06, 10:17
        ??????????????????????????????????????????????
        • espritt Re: Bundeswervaltungamt przyznaje obywatelstwa 15.02.06, 16:59
          Watek skladajacy sie z postow w 95%z schlesierskich parobkow,ktorzy za wszelka
          cene chcieli zostac niemcami.W kazdym spoleczenstwie znajduje haniebny element
          bez zadnych wartosci,ktory z braku perspektyw na zycie stara sie zostac
          obywatelem innego bogatszego panstwa.Ten watek skupia cala smietanke roznej
          masci emigrantow zarobkowych od werwolfa do erwinka.Kazdy z nich marzy o pracy
          u bogatego bauera w bawarii na gospodarstwie lub oczyszczaniu ulic w
          hamburgu.Prawo niemieckie znaja lepiej niz paciez wieczorny,wiedza na co moga
          liczyc po uzyskaniu obywatelstwa,prace ktorej wstydzilby sie turek.
          • Gość: Hans Von Kluge Re: Bundeswervaltungamt przyznaje obywatelstwa IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.06, 17:08
            Ty za to jesteś zwykłym czrnuchem nie umiącym nic i nie mającym zadnej wiuedzy
            • espritt Re: Bundeswervaltungamt przyznaje obywatelstwa 15.02.06, 17:53
              Ooooo hermanek rasista nazwal mnie czarnuchem ,pewnie niezle toba pomiataja
              inni emigranci,mniej przynajmniej na tyle honoru i uzywaj swego prawdziwego
              nicka.
              • herman28 Re: Bundeswervaltungamt przyznaje obywatelstwa 15.02.06, 20:20
                Nie nazywaj mnie rasistą gnojowy robaku. Idź się zająć pożyteczną robotą a nie
                bździj.
                • espritt Re: Bundeswervaltungamt przyznaje obywatelstwa 15.02.06, 21:18
                  Bardziej do ciebie pasuje okreslenie, krasnal ogrodowy na ktorego psy sie
                  zalatwiaja.
                  • herman28 Re: Bundeswervaltungamt przyznaje obywatelstwa 16.02.06, 10:01
                    Już ci pisałem, że krasnal ogrodowy przy tobie to dzieło sztuki,kukło stepowa
                    odganiająca ptactwo.
          • Gość: Werwolf Re: Polskie Szczury pluja Jadem Szczurzym IP: *.m.pppool.de 16.02.06, 11:25
            espritt ,Pit wy jestescie polskie szczury z kloaki rawy katowickiej
            Smierdzicie kloaka dla nas jestescie dla nas KLOAKEN DRECK ze wschodu
            • Gość: Pit A TY TOŚ NAWET NIE SZCZUR, INO KAŁMUCKA GNIDA IP: 150.254.85.* 16.02.06, 11:42
              • Gość: Pit TAKI WIST MOGŁA PUŚCIĆ INO NAZI-KAŁMUCKA GNIDA IP: 150.254.85.* 16.02.06, 12:00
                werwolf napisał:

"No ja Deutsche chcieli pomoc swojom Landsleuten to jest Oberschlesier!!
                jak by wiedzieli ze tam lezom gorole to by wcale nie wyjezdzali z Niemiec!!"

• Gość: Pit A TAKI WIST OZWIERCIEDLA STAN "UMYSŁU" GNIDY IP: 150.254.85.* 16.02.06, 12:02

> ta długa kontrola czy przypadkiem jakis gorol polski nie chce sie zaczepic jak
                  > o
            • espritt Re: Polskie Szczury pluja Jadem Szczurzym 16.02.06, 16:48
              herman,werwolf wy nie tylko dla mnie,ale dla wiekszosci
              Polakow,Niemcow,jestescie zwyklymi brudnymi,nie umiejacymi sie dobrze wyslowic
              w zadnym jezyku sluzalczymi kundlami.Nie ktorzy z was nie moga byc nawet
              kundlami i stali sie pchlami ,zwyklym robactwem na polskiej i niemieckiej ziemi.
    • eichenau Re: Poprawna nazwa Bundesverwaltungsamt 16.02.06, 11:54
      To Tak na marginesie!!Braun!
      • herman28 Re: Poprawna nazwa Bundesverwaltungsamt 16.02.06, 12:16
        eichenau czy możesz wyrazić się jaśniej - jaki Braun ?.
        • hans41 Re: Poprawna nazwa Bundesverwaltungsamt 16.02.06, 14:35
          Ja,ja z was takie niemcy jak i turki,kombinujecie na wszystkie sposoby zeby
          zdobyc papier.Nigdy nie bedziecie niemcami,jestescie dla nas polskimi
          sprzedawczykami takim sie nie ufa.Osobiscie widzialbym bardziej typowych
          polakow w niemczech niz ta sprzedajna horde ze slaska.
        • eichenau Re: Poprawna nazwa Bundesverwaltungsamt 17.02.06, 19:23
          mialo byc braunen Sorry!!
    • tow.stalin małe pytanie odnośnie obywatelstwa niemieckiego 16.02.06, 15:17

drodzy szlesierzy, gdyby obywatelstwo niemieckie było przyznawane na zasadzie
      promocji razem z dajmy na to, z obywatelstwem białorusi, to czy bralibyście
      udział w takiej promocji?

na zachętę:

Antypolska kampania medialna na Białorusi

Wacław Radziwinowicz 08-02-2006 , ostatnia aktualizacja 09-02-2006 10:51

Państwowe media próbują rozpalić na Białorusi szpiegomańską histerię, szczując
      społeczeństwo na Polskę i miejscową Polonię. Warszawa nie wie, jak na to
      reagować

- Nasza zachodnia sąsiadka stała się swego rodzaju centrum działalności
      antybiałoruskiej - mówił widzom I programu telewizyjnego Jurij Prokopow, autor
      nadanego we wtorek wieczorem reportażu "Agent 590". Grozy tym słowom przydawać
      miał obraz wykrzywionego białego orła z dwiema złowróżbnymi czarnymi gwiazdami
      na skrzydłach.

Szpiegować i szkodzić "błękitnookiej", jak lubi nazywać swój kraj prezydent
      Aleksander Łukaszenko uważający Białoruś za ofiarę zakusów brutalnych sąsiadów,
      próbują w zasadzie wszyscy Polacy. Jak przekonywał Prokopow działalnością
      szpiegowską zajmowali się wydaleni w dwóch ostatnich latach z Białorusi polscy
      dyplomaci Andrzej Olborski, Andrzej Buczak i Marek Bućko oraz attaché ambasady
      w Mińsku płk Kazimierz Witaszczyk.

Szpiegują też polskie organizacje pozarządowe, fundacje, które pod pozorem
      wspomagania demokracji werbują studentów białoruskich, a kandydatów na agentów
      szukają gorliwie polskie służby specjalne. Widzowie obejrzeli sylwetkę młodego
      człowieka zapewniającego sztucznie zmienionym głosem, że jest uczącym się w
      Polsce studentem, którego próbował zwerbować agent ABW.

- Tę robotę szczodrze finansuje strona amerykańska - zapewniał Prokopow,
      wyjaśniając, że to Waszyngton "przydzielił Polsce specjalną rolę w opracowanym
      przez USA scenariuszu obalenia białoruskiej władzy".

Pod koniec reportażu telewidzowie ujrzeli też tytułowego "Agenta 590", czyli
      Tadeusza Gawina, znanego działacza polonijnego, a w latach 1988-2000 prezesa
      Związku Polaków na Białorusi. Prokopow nie przedstawił żadnych dowodów winy
      Gawina. Pokazał tylko jego dom i zapewnił, że gdyby nawet Gawin "ukradł
      wszystkie składki związkowe wpłacane na rzecz ZPB, to na taki dom nie mógłby
      sobie pozwolić".

Wtorkowa napaść to epizod w całej serii ataków, które codziennie przypuszczają
      państwowe media. W poniedziałek rzecznik białoruskiego KGB Walerij Nadtoczajew
      zapewnił agencję Interfax, że polskie służby specjalne próbują zdestabilizować
      sytuację w kraju i werbują obywateli Białorusi.

Z kolei w środę dziennik "Respublika" piórem Jewgienija Rostikowa zapewnił, że
      Polska, wykonując zlecenie Departamentu Stanu USA, próbuje "zniszczyć
      fundamenty ustroju Białorusi i doprowadzić do zmiany władzy w naszym kraju". Od
      Rostikowa dostało się i naszym dyplomatom i organizacjom pozarządowym. Oberwała
      też korespondentka TVP Agnieszka Romaszewska, której jesienią nie wpuszczono na
      Białoruś, choć (o czym "Respublika" nie napisała) miała ważną wizę i
      akredytację. Próba przedostania się "tej dameczki" na terytorium Białorusi to -
      zdaniem Jewgienija Rostikowa - prowokacja polskich służb.

Paweł Dobrowolski, rzecznik MSZ określił wtorkowy reportaż I programu telewizji
      jako "żenujący", w stylu propagandy "dawnych czasów, które na Białorusi jeszcze
      się chyba nie skończyły". Jego zdaniem straszenie społeczeństwa wrogami,
      szpiegomania to dla władz Białorusi element kampanii przed zapowiedzianymi na
      19 marca wyborami prezydenckimi. Według niego Warszawa nie jest jednak
      gotowa "ostro zareagować" na oskarżenia padające z Mińska.

Reagują natomiast działacze Polonii białoruskiej. Andrzej Poczobut, dziennikarz
      polonijny z Grodna wysłał do Prokuratury Generalnej pismo z żądaniem wszczęcia
      postępowania karnego przeciw Prokopowowi i I programowi. Jego zdaniem
      dziennikarz i redakcja złamali prawo, pokazując karykaturę polskiego godła z
      czarnymi gwiazdami na skrzydłach.

Wniesienie sprawy z powództwa cywilnego przeciw autorowi programu "Agent 590"
      zapowiedział też Gawin, który chce dowieść, że Prokopow dopuścił się wobec
      niego oszczerstwa.

- Warszawa nie może zareagować i to ostro na ataki ze strony Mińska - uważa
      białoruski działacz opozycyjny, który prosił o anonimowość (według nowego prawa
      białoruskiego za wypowiedź dla zagranicznej gazety mógłby być skazany na
      więzienie). - To jasne, że nikt nie opublikuje sprostowań Polaków w państwowej
      gazecie czy telewizji. Jak najszybciej powinniście uruchomić nadające na
      Białoruś stacje radiowe i telewizyjne. I wtedy sami będziecie mogli powiedzieć
      Białorusinom, że propaganda Łukaszenki kłamie.
      • herman28 Re: małe pytanie odnośnie obywatelstwa niemieckie 17.02.06, 07:51
        Promocja to jeden ze środków, których celem jest aktywizacja sprzedaży.
        Potwierdzenie Niemieckiego Obywatelstwa nie ma nic wspólnego z Marketingiem.
        MfG
        Hermann
        • tow.stalin Re: małe pytanie odnośnie obywatelstwa niemieckie 17.02.06, 11:13
          herman28 napisał:

> Promocja to jeden ze środków, których celem jest aktywizacja sprzedaży.
          > Potwierdzenie Niemieckiego Obywatelstwa nie ma nic wspólnego z Marketingiem.
          > MfG
          > Hermann

a mnie się wydaje, że ma wiele wspólnego - przecież łatwiej sprzedać swoją
          pracę w niemczech mając "potwierdzone pochodzenie i obywatelstwo" :)
          • herman28 Re: małe pytanie odnośnie obywatelstwa niemieckie 17.02.06, 12:22
            "Promocja jest to oddziaływanie na odbiorców produktów danej firmy, polegająca
            na przekazaniu im informacji, które mają w odpowiednim stopniu zwiększyć wiedzę
            na temat produktów i/lub usług firmy i samej firmy w celu stworzenia dla nich
            preferencji na rynku".

W świetle tej definicji, Twoje myślenie jest błędne, ponieważ, żaden z
            posiadaczy Niemieckiego obywatelstwa, starających się o prace w BRD nie
            informuje o tym całego np. landu ,że posiada w/w obywatelstwo. Promocja jak
            sama definicja wskazuje opiera się na przekazaniu informacji, które maja
            zwiększyć wiedzę na temat np. danego produktu, a nie informować o czymś co jest
            oczywiste.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka