braunen 14.02.06, 22:17 III DVL od 2006 roku prawdopodobnie zostania przyjmowane wnioski do pozytywnego rozpratrzenia.Wie ktos o tym wiecej ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grba Re: Bundeswervaltungamt przyznaje obywatelstwa 14.02.06, 22:35 Marne szanse z takim niemieckim (Verwaltung). Odpowiedz Link Zgłoś
herman28 BVA 15.02.06, 08:55 Na wstępie sprostowanie Bundesverwaltungsamt nie przyznaje obywatelstwa Bundesverwaltungsamt potwierdza jego posiadanie. Czy spotkałeś jakiekolwiek urzędy w Polsce, Niemczech, które przyjmują wnioski tylko do pozytywnego rozpatrzenia?. To tak jakbym złożył wniosek , o przyznanie mi odszkodowania i był pewien, że będzie pozytywnie i tylko pozytywnie rozpatrzony. Co do III grupy Volksdeutschów, można tylko powiedzieć krótko „Do trzeciej grupy kwalifikowano: osoby pochodzenia niemieckiego spolonizowane w przeszłości, lecz rokujące ze względu na postawę nadzieję na to, że będą pełnowartościowymi Niemcami; osoby pochodzenia nie niemieckiego będące współmałżonkiem osoby niemieckiej narodowości; osoby pochodzenia "niewyjaśnionego", nie przyznające się przed 09.1939 r. do niemczyzny, posługujące się językiem słowiańskim i ciążące ze względu na krew i kulturę do niemczyzny”. A więc osoby mające przodków z III grupy DVL, mają raczej mało wspólnego z niemieckością (ich przodkowie byli wpisywania na DVL z przyczyn oczywistych – brak mięsa armatniego) . Aby więc udowodnić w BVA niemieckie pochodzenie należy udowodnić w prostej linii pokrewieństwo z osobą, która kiedyś podpisała minimum II grupę DVL. Obywatelstwo danego państwa jest najwyższym dobrem jakie może Państwo zaoferować, więc jego potwierdzenie musi być zawsze poprzedzone niepowtarzalnymi dowodami wskazującymi na posiadanie owego obywatelstwa. Żadne państwo nie rozdaje obywatelstwa w sposób niezgodny z konstytucją – prawem jak świeże bułeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
erwinek_3 Re: BVA 15.02.06, 10:17 A jeżeli czyjś dziadek z III DVL walczył na froncie w uniformie koloru feldgrau jest wystarczającym dowodem niemieckości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werwolf Re: BVA IP: *.m.pppool.de 15.02.06, 10:24 3-Liste zalicza sie do Deutsche Volksgruppe (Aufwiderruf) Byli Deutsche według prawa Niemieckiego gruppa ta była przewaznie z oderwanej czesci Oberschlesien Odpowiedz Link Zgłoś
erwinek_3 Re: BVA 15.02.06, 10:34 Gość portalu: Werwolf napisał(a): > 3-Liste zalicza sie do Deutsche Volksgruppe (Aufwiderruf) > Byli Deutsche według prawa Niemieckiego gruppa ta była przewaznie z oderwanej > czesci Oberschlesien Tyle to ja też wiem. Ale ponawiam pytanie: czy walka na froncie w uniformie koloru feldgrau jest wystarczającym dowodem niemieckości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werwolf Re: BVA IP: *.m.pppool.de 15.02.06, 11:03 Jahwol! jak najbardziej ktos kto swoje zycie i krew przelewa za Deutsche Vaterland jest pełnowartosciowym Niemcem!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: BVA IP: 150.254.85.* 15.02.06, 11:07 Gość portalu: Werwolf napisał(a): > Jahwol! jak najbardziej ktos kto swoje zycie i krew przelewa za Deutsche > Vaterland jest pełnowartosciowym Niemcem!!!!!!!!!!!!!!!! ty możesz przelewć ino mnimiecki mocz z basenów w mnimieckich szpitalach kmiocie. Odpowiedz Link Zgłoś
erwinek_3 Re: BVA 15.02.06, 11:35 Gość portalu: Werwolf napisał(a): > Jahwol! jak najbardziej ktos kto swoje zycie i krew przelewa za Deutsche > Vaterland jest pełnowartosciowym Niemcem!!!!!!!!!!!!!!!! To dlaczego mój kuzyn juz pięć lat czeka na potwierdzenie obywatelstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werwolf Re: BVA IP: *.m.pppool.de 15.02.06, 11:49 Jesli nie macie w dumu zadnych dokumentow Niemieckich z tamtych czasow Jak 1-Deutsche Stammbuch,Familien Buch,Deutsche Volksliste,Przynaleznosc do Deutsche Volksbund, Arbeitsbuch Deutsche Geburtsurkunden uzw. Odpowiedz Link Zgłoś
erwinek_3 Re: BVA 15.02.06, 12:19 Gość portalu: Werwolf napisał(a): > Jesli nie macie w dumu zadnych dokumentow Niemieckich z tamtych czasow > Jak 1-Deutsche Stammbuch,Familien Buch,Deutsche Volksliste,Przynaleznosc do > Deutsche Volksbund, Arbeitsbuch Deutsche Geburtsurkunden uzw. Do konsulatu dostarczył wystarczającą ilość papierów. Kazali mu czekać, to czeka. W 1941 roku nie kazali by czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werwolf Re: BVA IP: *.m.pppool.de 15.02.06, 12:25 Ja Erwinek widzisz wszystkymu som Gorole winni tysch chcieli wyjechac do Reichu i korzystac z prziwilejow ale ino mieli papiory ze posiadali w Polsce Owczarka Niemieckiego!!!! a to jest za mało dla urzednikow Niemieckich dlatego ta długa kontrola czy przypadkiem jakis gorol polski nie chce sie zaczepic jako Niemiec musi twoj kuzyn miec cierpliwosc powtarzam winni so Gorole!! Odpowiedz Link Zgłoś
erwinek_3 Re: BVA 15.02.06, 12:31 Gość portalu: Werwolf napisał(a): > Ja Erwinek widzisz wszystkymu som Gorole winni tysch chcieli wyjechac do > Reichu i korzystac z prziwilejow ale ino mieli papiory ze posiadali w Polsce > Owczarka Niemieckiego!!!! a to jest za mało dla urzednikow Niemieckich dlatego > ta długa kontrola czy przypadkiem jakis gorol polski nie chce sie zaczepic jako > Niemiec musi twoj kuzyn miec cierpliwosc powtarzam winni so Gorole!! Ja, najlepiej zwalić na innych. Przy takiej polityce spełnią się marzenia niektórych o zdominowaniu Niemiec przez Turków. Na miejscu rządu niemieckiego dałbym obywatelstwo niemieckie nawet Polakom z kieleckiego. Oni by się zgermanizowali w ciągu trzech pokoleń. Ile pokoleń trzeba aby z Turka zrobić Niemca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Erwinku..... IP: 150.254.85.* 15.02.06, 12:41 Ja, najlepiej zwalić na innych. Przy takiej polityce spełnią się marzenia > niektórych o zdominowaniu Niemiec przez Turków. Na miejscu rządu niemieckiego > dałbym obywatelstwo niemieckie nawet Polakom z kieleckiego. Oni by się > zgermanizowali w ciągu trzech pokoleń. Ile pokoleń trzeba aby z Turka zrobić Ni > emca? Ja bym odwrócił pytanie,ile pokoleń trzeba aby z Niemca zrobić Turka. Odpowiedz Link Zgłoś
herman28 Re: BVA 15.02.06, 12:35 No jest w tym trochę racji. Pewnego czasu Staat można było kupić w Warszawie na stadionie - i to dobry falsyfikat. Były też różnego rodzaju przekłamania przy składaniu wniosku. Teraz właśnie tak długo trwają te sprawy bo trzeba na bieżąco wnioski opracowywać i jednocześnie unieważniać wydane bezprawnie (te które wydano nie sprawdzając wszystkiego dokładnie). Odpowiedz Link Zgłoś
herman28 Re: BVA 15.02.06, 11:52 Erwinek. To, że twój kuzyn czeka 5 lat, nie znaczy, że osoba (ojciec, dziadek) na którą się powołał Twój kuzyn we wniosku nie była Niemcem. Niestety nie znaczy to również, że ów człowiek był Niemcem. Obecnie w Bundesverwaltungsamt w Koln ( to urząd zajmujący się między innymi Volksdeutschami) jest około 80 tyś. Nie rozpatrzonych wniosków. Do tego BVA musi dokładnie sprawdzić w stosownych urzędach, archiwach wszystko, tak aby mieć 10000% pewność, że wnioskodawca dziedziczy niemieckie obywatelstwo. Takie sprawdzanie jest mozolne i długoterminowe, do tego urzędy i archiwa, w których BVA potwierdza wszystko tez wykazują opóźnienia. W Bundesverwaltungsamt w Giessen (to urząd który zajmuje się potwierdzeniem obywatelstwa u Reichdeutschów) również wykazuje ogromne opóźnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werwolf Re: BVA IP: *.m.pppool.de 15.02.06, 12:01 Zgadzam sie z Hermannem ze z Braku odpowiednich i originalnych dokumentow czekanie trwa troche dłuzej,natomiast ci co przechowali swoje dokumenty poprzez zawieruche wojenna i posiadaja doslownie alles nie ma problemu dla nich najwazniejszym dokumentem jest Deutsche Stammbuch lub przynaleznosc do Deutsche Volksbund, Jezeli ktos z krewnych był Beamte(urzednik) wiadomo ze był Niemcem uzw Odpowiedz Link Zgłoś
herman28 Re: BVA 15.02.06, 12:08 Zgadzam się z tobą Werwolf, te wszystkie dokumenty są niezbędne, ale musi w nich pisać jednoznacznie, że osoba na którą był wystawiony ten dokument była obywatelem niemieckim. Często np. w Familienstammbuchu urzędnicy nie pisali tego ważnego dzis zdania. Jedynym dokumentem, który mówi ewidentnie, że posiadacz był obywatelem niemiec jest paszport. Dowodem na ewidentną niemieckość było również powołanie do wojska przed i w 1939 roku - Wtedy nie podpisywano jeszcze tzw DVL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukaschek Re: BVA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 16:02 Wehrwolf ,moj Opa byl urzednikiem niemieckim,ale mialem za slaby papier. BVA mi odpisalo,ze to potwierdza ale musza doslac zaprzysiezenie. Jestem bezsilny bo z skad taki papierek zalatwic.Moja familio miala I DVL. Mialem zaswiadczenie z Archiwum Panstwo.Lecz Niemcy go nie akceptuja. Odpowiedz Link Zgłoś
willi2 Re: BVA 15.02.06, 21:48 Gość portalu: Lukaschek napisał(a): > Wehrwolf ,moj Opa byl urzednikiem niemieckim,ale mialem za slaby papier. > BVA mi odpisalo,ze to potwierdza ale musza doslac zaprzysiezenie. > Jestem bezsilny bo z skad taki papierek zalatwic.Moja familio miala I DVL. > Mialem zaswiadczenie z Archiwum Panstwo.Lecz Niemcy go nie akceptuja. Witom Cie Zdo mi sie ze sprawa mosz pewno wygrano moze ktos ci to tu wytuplikuje Odpowiedz Link Zgłoś
herman28 Re: BVA 16.02.06, 09:56 Lukaschek. Widocznie BVA uznało, że dowody które im przedstawiłeś są nie wystarczające. Niestety jak już wspominałem, przy składaniu wniosku o potwierdzenie obywatelstwa należy przedłożyć miarodajne dowody, które jednoznacznie wskazują na to, iż osoba na którą wnioskodawca się powołuje była obywatelem Niemieckim. Należy pamiętać, że obywatelstwo to nie to samo co pochodzenie. Ja sam pomagałem ludziom w kilku takich sprawach i wiem, że to nie takie proste udowodnić pochodzenie bez konkretnych dowodów. Odpowiedz Link Zgłoś
erwinek_3 Re: BVA 15.02.06, 12:15 herman28 napisał: > Erwinek. To, że twój kuzyn czeka 5 lat, nie znaczy, że osoba (ojciec, dziadek) > na którą się powołał Twój kuzyn we wniosku nie była Niemcem. Niestety nie > znaczy to również, że ów człowiek był Niemcem. Obecnie w Bundesverwaltungsamt w > > Koln ( to urząd zajmujący się między innymi Volksdeutschami) jest około 80 tyś. > > Nie rozpatrzonych wniosków. Do tego BVA musi dokładnie sprawdzić w stosownych > urzędach, archiwach wszystko, tak aby mieć 10000% pewność, że wnioskodawca > dziedziczy niemieckie obywatelstwo. Takie sprawdzanie jest mozolne i > długoterminowe, do tego urzędy i archiwa, w których BVA potwierdza wszystko tez > wykazują opóźnienia. W Bundesverwaltungsamt w Giessen (to urząd który zajmuje > się potwierdzeniem obywatelstwa u Reichdeutschów) również wykazuje ogromne > opóźnienia. Kiedy ostatnio piłem piwo z kuzynem to żartowałem z niego, że miał by większe szanse w BRD gdyby urodził się w tureckej rodzinie w Hamburgu, niż w niemieckiej w Wodzisławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
espritt Re: BVA 15.02.06, 17:01 Jak kombinuja,aby tylko na socjalu posiedziec albo kible sprzatac i chlac piwsko z aldika. Odpowiedz Link Zgłoś
herman28 Re: BVA 15.02.06, 10:48 Erwinek. Niestety nie to nie wystarcza - oto cytat ze stronki konsulatu we Breslau "W przypadku pochodzenia z terenów nalezących przed II wojną światową do Rzeczypospolitej Polskiej lub jeżeli z tych terenów pochodzą przodkowie, względnie w przypadku zamieszkiwania na tych terenach, wychodzi się z założenia, że w dniu 01.09.1939 roku rodzina posiadała obywatelstwo polskie a nie niemieckie. Wówczas w celu uzyskania obywatelstwa niemieckiego należy udokumentować, że ojciec lub dziadek zostali włączeni na tak zwaną niemiecką "Volkslistę". Należy przy tym mieć na uwadze, że sam fakt przynależności do niemieckiego Wehrmachtu nie udawadnia posiadania obywatelstwa niemieckiego. Tak samo w przypadku, gdy rodzice byli w czasie II wojny światowej w Niemczech robotnikami przymusowymi, nie można na tej podstawie uzyskać obywatelstwa niemieckiego. Fakt urodzenia się w Niemczech nie świadczy o uzyskaniu obywatelstwa niemieckiego. Również dzieci, które w tym okresie urodziły się w Niemczech, nie uzyskały w ten sposób obywatelstwa niemieckiego". konsulatniemiecki.wroclaw.pl/www/informationen.php?id=99&lk=98&lg=pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werwolf Re: BVA IP: *.m.pppool.de 15.02.06, 11:12 Hermann nie zgadzam sie z toba kto byl w Wehrmachcie był automatycznie Deutsche Staatsbürger,Deutsche z Rumunji mogli tylko byc przyjeci do Waffen SS bo nie byli obywatelami Rzeszy tylko do Wehrmachtu szli obywatelowie Niemiec Przeczytaj sobie Reichsdeutsche Gesetzbuch im Jahre 1937. Odpowiedz Link Zgłoś
herman28 Re: BVA 15.02.06, 11:31 Werholf mylisz się. Człowiek mógł urodzić się po 1000 razy na terenie Niemiec (II rzeszy - granice z przed 39) i nie był Niemcem. Sama służba np. w Wehrmachcie też nie stwierdza że człowiek był Niemcem. Wielu Polaków, Ślązaków walczących w Wehrmachcie była do służby zmuszana bo byli oni po prostu potrzebni, ponieważ już w 43 r. nie miał kto walczyć na wielu frontach. Jedynie służba w SS stwierdzała jednoznacznie obywatelstwo niemieckie, gdyż żołnierze przydzieleni do tej formacji musieli udowodnić swoją niemieckość genologicznie. Mieli obowiązek okazać się tzw. Dowodem Aryjskim w formie drzewa genologicznego, w którym musiało być stwierdzone (przynajmniej 5 pokoleń wstecz), że w rodzinie nie było żyda, a każdy z przodków ów żołnierza był obywatelem niemieckim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werwolf Re: BVA IP: *.m.pppool.de 15.02.06, 11:44 Hermann jak mie jusz mianujesz to Werwolf a nie Werhof to pierwsze Do Waffen SS brali freiwilige Deutsche i Volksdeutsche oras innych grup Narodowosciowych Waffen SS Handschar składał sie z Bosniakow muzułmanskich Estonczycy mieli swoja dywisje Waffen SS, Holendrzy swoja, Ukraincy walczyli w SS formacji "Nachtigall" ale nikt z nich nie był obywatelem Niemiec natomiast Oberschlesier wedlug prawa Niemieckiego Byli Niemcami gdyz nalezeli do Rzeschy Nawet typy Pulton Slonski co zykol po polsku był wedlog prawa Deutsche Staatsbürger. Odpowiedz Link Zgłoś
erwinek_3 Re: BVA 15.02.06, 11:44 herman28 napisał: > Erwinek. Niestety nie to nie wystarcza - oto cytat ze stronki konsulatu we > Breslau "W przypadku pochodzenia z terenów nalezących przed II wojną światową > do Rzeczypospolitej Polskiej lub jeżeli z tych terenów pochodzą przodkowie, > względnie w przypadku zamieszkiwania na tych terenach, wychodzi się z > założenia, że w dniu 01.09.1939 roku rodzina posiadała obywatelstwo polskie a > nie niemieckie. Wówczas w celu uzyskania obywatelstwa niemieckiego należy > udokumentować, że ojciec lub dziadek zostali włączeni na tak zwaną > niemiecką "Volkslistę". > > Należy przy tym mieć na uwadze, że sam fakt przynależności do niemieckiego > Wehrmachtu nie udawadnia posiadania obywatelstwa niemieckiego. Tak samo w No tak! Jeżeli ktoś przelewał krew za Niemcy, ale był z Rybnika lub Mikołowa to jest gorszym Niemcem niezasługującym na obywatelstwo. Natomiast "Niemiec" z Raciborza lub Gliwic, który po 1945 roku należał do PPR, PZPR lub innej bandy to bez problemu obywatelstwo BRD dostał. Porządny Niemiec powinien się wstydzić takiego państwa prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
herman28 Re: BVA 15.02.06, 12:00 Werwold sory za te przejęzyczenie. Co do prawa odnoszącego się do potwierdzenia obywatelstwa niemieckiego proponuje dokładnie poczytać. konsulatniemiecki.wroclaw.pl/www/informationen.php?id=99&lk=98&lg=pl Takie są realia. Takie jest prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werwolf Re: BVA IP: *.m.pppool.de 15.02.06, 12:04 Hermann OK to sa obecne kryteria w roku 1939 były inne Reichsgesetze dzisiaj obowiazuja Bundesgesetze powtarzam Kto ma Deutsche Stammbuch w pierwszej linji pokrewienstwa nie ma problemu Lub Deutsche Volksbund nachweis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Bundeswervaltungamt przyznaje obywatelstwa IP: 150.254.85.* 15.02.06, 09:27 Ciekawe czy wniosek o przyznanie obywatelstwa BRD, petenta o nicku wewolf, rozpatrzono pozytywnie?. Po tragedii w Chorzowie mógł dać wyraz swym patriotycznym uczuciom, które mogą zrobić duże wrażenie na obywatelach BRD i nie tylko. werwolf napisał: "No ja Deutsche chcieli pomoc swojom Landsleuten to jest Oberschlesier!! jak by wiedzieli ze tam lezom gorole to by wcale nie wyjezdzali z Niemiec!!" Odpowiedz Link Zgłoś
herman28 Re: Bundeswervaltungamt przyznaje obywatelstwa 15.02.06, 09:52 No tylko jeszcze pytanie, czy złożył wniosek o potwierdzenie czy o przyznanie. To dość wielka różnica. Pit .Co do cytatu – jestem zdegustowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Bundeswervaltungamt przyznaje obywatelstwa IP: 150.254.85.* 15.02.06, 10:26 herman28 napisał: > No tylko jeszcze pytanie, czy złożył wniosek o potwierdzenie czy o przyznanie. > To dość wielka różnica. Pit .Co do cytatu – jestem zdegustowany. Masz rację Hermanie, uprościłem sprawę. Ale tak czy siak, można "pogratulować" Niemcom takiego "nabytku". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werwolf Re: Bundeswervaltungamt przyznaje obywatelstwa IP: *.m.pppool.de 15.02.06, 10:05 Pit du bist nicht mehr zu Retten! Wir Reichsdeutsche aus Oberschlesien sind bei aussiedlung aus ehemaliege Deutsche Ostgebieten Automatisch Deutsche!!! Grundgesetz der BRD §116. Ps: Mozna sie tylko smiac z tego Polactwa durnowatego No ale skad kołtuniasta pała kargulowata ma to wiedziec! BUHAAAAAAAAAAAAAAAA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Bundeswervaltungamt przyznaje obywatelstwa IP: 150.254.85.* 15.02.06, 10:24 Gość portalu: Werwolf napisał(a): > Pit du bist nicht mehr zu Retten! Wir Reichsdeutsche aus Oberschlesien sind > bei aussiedlung aus ehemaliege Deutsche Ostgebieten Automatisch Deutsche!!! > Grundgesetz der BRD §116. Ps: Mozna sie tylko smiac z tego Polactwa durnowateg > o > No ale skad kołtuniasta pała kargulowata ma to wiedziec! BUHAAAAAAAAAAAAAAAA A śmiej się dalej szlyzjerski kmiocie. Odpowiedz Link Zgłoś
oberschlesier88 Wielki mniemiec : Nieuk WEHRWOLF!!! 15.02.06, 14:37 Gość portalu: Werwolf napisał(a): > Pit du bist nicht mehr zu Retten! Wir Reichsdeutsche aus Oberschlesien sind > bei aussiedlung aus ehemaliege Deutsche Ostgebieten Automatisch Deutsche!! Dwa zdania a tela błynduf!!! A tera te dwa zdania WEHRWOLFA byz błynduf!!! : Pit, Du bist nicht mehr zu Retten! Wir, Reichsdeutsche aus Oberschlesien sind bei der Aussiedlung aus ehemaligen deutschen Ostgebieten automatisch Deutsche!! Wiyelki Rajhsdojcze, uortografia i gramatyka to skanadal!!! Dojczszlezjerofski nieuk i NEONAZISTA!!! Nyi ma siem czamu dziwic!!! To zafsze idzie we parze!!! Glueck Auf!!! Oberschlesier88 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saft Re: Wielki wulc : Nieuk 88 !!! IP: *.static.qsc.de 15.02.06, 16:34 Hehehehe,das hast Du gut gefickt, mein Lieber aber selbst hehehe. Nicht die Rede wert!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ivergon Re: Bundeswervaltungamt przyznaje obywatelstwa 15.02.06, 17:48 Gość portalu: Werwolf napisał(a): > Pit du bist nicht mehr zu Retten! Wir Reichsdeutsche aus Oberschlesien sind > bei aussiedlung aus ehemaliege Deutsche Ostgebieten Automatisch Deutsche!!! > Grundgesetz der BRD §116. Pit jesteś już nie do ocalaniu! Jesteśmy językami niemieckimi państwowymi z Śląska starszego Przy aucie osady z ehemaliege języków niemieckich obszarów wschodnich automatyczne języki niemieckie!!! Podstawowe prawo RFN ps. Tłumaczenie elektroniczne:) Znajoma mojej matki wyszła jeszcze w latach 80 za Polaka z BRD, miała już dzieciaka dostała obywatelstwo, a mój kuzyn prawdziwy Gorol musiał służyć w bundoswerze oni dawali wtedy obywatelstwo wszytkim z Polski aby tylko zdrowo wyglądali pomieszkali parę lat w BRD pracowali i uczyli sie języka niemieckiego, i dobrze rokowali na przyszłość. To, że paszportów nie dają jakimś schlezjerom wynika z takiego faktu, że takich co chcą paszportu tylko po to by jeździć do roboty do Niemiec i mieszkać w Polsce to oni nie potrzebują, bo na nich tracą kapitał, który ucieka z Niemiec do Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Bundeswervaltungamt przyznaje obywatelstwa IP: 150.254.85.* 15.02.06, 18:11 ivergon napisał: > Gość portalu: Werwolf napisał(a): > > > Pit du bist nicht mehr zu Retten! Wir Reichsdeutsche aus Oberschlesien si > nd > > bei aussiedlung aus ehemaliege Deutsche Ostgebieten Automatisch Deutsche! > !! > > Grundgesetz der BRD §116. > > Pit jesteś już nie do ocalaniu! Jesteśmy językami niemieckimi państwowymi z Ślą > ska starszego > Przy aucie osady z ehemaliege języków niemieckich obszarów wschodnich automatyc > zne języki niemieckie!!! > Podstawowe prawo RFN > ps. Tłumaczenie elektroniczne:) Dobre Ivergonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit KLINICZNY OBRAZ SZLYZJERSKIEJ GŁUPOTY IP: 150.254.85.* 15.02.06, 18:23 Gość portalu: Werwolf napisał(a): > Ja Erwinek widzisz wszystkymu som Gorole winni tysch chcieli wyjechac do > Reichu i korzystac z prziwilejow ale ino mieli papiory ze posiadali w Polsce > Owczarka Niemieckiego!!!! a to jest za mało dla urzednikow Niemieckich dlatego > ta długa kontrola czy przypadkiem jakis gorol polski nie chce sie zaczepic jak > o > Niemiec musi twoj kuzyn miec cierpliwosc powtarzam winni so Gorole!! Odpowiedz Link Zgłoś
tow.stalin Re: Bundeswervaltungamt przyznaje obywatelstwa 15.02.06, 10:09 no superszlesiery: do biegu! gotowi! start!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saft Re: Bundeswervaltungamt przyznaje obywatelstwa IP: 62.159.154.* 15.02.06, 10:17 ?????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
espritt Re: Bundeswervaltungamt przyznaje obywatelstwa 15.02.06, 16:59 Watek skladajacy sie z postow w 95%z schlesierskich parobkow,ktorzy za wszelka cene chcieli zostac niemcami.W kazdym spoleczenstwie znajduje haniebny element bez zadnych wartosci,ktory z braku perspektyw na zycie stara sie zostac obywatelem innego bogatszego panstwa.Ten watek skupia cala smietanke roznej masci emigrantow zarobkowych od werwolfa do erwinka.Kazdy z nich marzy o pracy u bogatego bauera w bawarii na gospodarstwie lub oczyszczaniu ulic w hamburgu.Prawo niemieckie znaja lepiej niz paciez wieczorny,wiedza na co moga liczyc po uzyskaniu obywatelstwa,prace ktorej wstydzilby sie turek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Von Kluge Re: Bundeswervaltungamt przyznaje obywatelstwa IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.06, 17:08 Ty za to jesteś zwykłym czrnuchem nie umiącym nic i nie mającym zadnej wiuedzy Odpowiedz Link Zgłoś
espritt Re: Bundeswervaltungamt przyznaje obywatelstwa 15.02.06, 17:53 Ooooo hermanek rasista nazwal mnie czarnuchem ,pewnie niezle toba pomiataja inni emigranci,mniej przynajmniej na tyle honoru i uzywaj swego prawdziwego nicka. Odpowiedz Link Zgłoś
herman28 Re: Bundeswervaltungamt przyznaje obywatelstwa 15.02.06, 20:20 Nie nazywaj mnie rasistą gnojowy robaku. Idź się zająć pożyteczną robotą a nie bździj. Odpowiedz Link Zgłoś
espritt Re: Bundeswervaltungamt przyznaje obywatelstwa 15.02.06, 21:18 Bardziej do ciebie pasuje okreslenie, krasnal ogrodowy na ktorego psy sie zalatwiaja. Odpowiedz Link Zgłoś
herman28 Re: Bundeswervaltungamt przyznaje obywatelstwa 16.02.06, 10:01 Już ci pisałem, że krasnal ogrodowy przy tobie to dzieło sztuki,kukło stepowa odganiająca ptactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werwolf Re: Polskie Szczury pluja Jadem Szczurzym IP: *.m.pppool.de 16.02.06, 11:25 espritt ,Pit wy jestescie polskie szczury z kloaki rawy katowickiej Smierdzicie kloaka dla nas jestescie dla nas KLOAKEN DRECK ze wschodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit A TY TOŚ NAWET NIE SZCZUR, INO KAŁMUCKA GNIDA IP: 150.254.85.* 16.02.06, 11:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit TAKI WIST MOGŁA PUŚCIĆ INO NAZI-KAŁMUCKA GNIDA IP: 150.254.85.* 16.02.06, 12:00 werwolf napisał: "No ja Deutsche chcieli pomoc swojom Landsleuten to jest Oberschlesier!! jak by wiedzieli ze tam lezom gorole to by wcale nie wyjezdzali z Niemiec!!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit A TAKI WIST OZWIERCIEDLA STAN "UMYSŁU" GNIDY IP: 150.254.85.* 16.02.06, 12:02 Gość portalu: Werwolf napisał(a): > Ja Erwinek widzisz wszystkymu som Gorole winni tysch chcieli wyjechac do > Reichu i korzystac z prziwilejow ale ino mieli papiory ze posiadali w Polsce > Owczarka Niemieckiego!!!! a to jest za mało dla urzednikow Niemieckich dlatego > ta długa kontrola czy przypadkiem jakis gorol polski nie chce sie zaczepic jak > o > Niemiec musi twoj kuzyn miec cierpliwosc powtarzam winni so Gorole!! Odpowiedz Link Zgłoś
espritt Re: Polskie Szczury pluja Jadem Szczurzym 16.02.06, 16:48 herman,werwolf wy nie tylko dla mnie,ale dla wiekszosci Polakow,Niemcow,jestescie zwyklymi brudnymi,nie umiejacymi sie dobrze wyslowic w zadnym jezyku sluzalczymi kundlami.Nie ktorzy z was nie moga byc nawet kundlami i stali sie pchlami ,zwyklym robactwem na polskiej i niemieckiej ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
eichenau Re: Poprawna nazwa Bundesverwaltungsamt 16.02.06, 11:54 To Tak na marginesie!!Braun! Odpowiedz Link Zgłoś
herman28 Re: Poprawna nazwa Bundesverwaltungsamt 16.02.06, 12:16 eichenau czy możesz wyrazić się jaśniej - jaki Braun ?. Odpowiedz Link Zgłoś
hans41 Re: Poprawna nazwa Bundesverwaltungsamt 16.02.06, 14:35 Ja,ja z was takie niemcy jak i turki,kombinujecie na wszystkie sposoby zeby zdobyc papier.Nigdy nie bedziecie niemcami,jestescie dla nas polskimi sprzedawczykami takim sie nie ufa.Osobiscie widzialbym bardziej typowych polakow w niemczech niz ta sprzedajna horde ze slaska. Odpowiedz Link Zgłoś
eichenau Re: Poprawna nazwa Bundesverwaltungsamt 17.02.06, 19:23 mialo byc braunen Sorry!! Odpowiedz Link Zgłoś
tow.stalin małe pytanie odnośnie obywatelstwa niemieckiego 16.02.06, 15:17 drodzy szlesierzy, gdyby obywatelstwo niemieckie było przyznawane na zasadzie promocji razem z dajmy na to, z obywatelstwem białorusi, to czy bralibyście udział w takiej promocji? na zachętę: Antypolska kampania medialna na Białorusi Wacław Radziwinowicz 08-02-2006 , ostatnia aktualizacja 09-02-2006 10:51 Państwowe media próbują rozpalić na Białorusi szpiegomańską histerię, szczując społeczeństwo na Polskę i miejscową Polonię. Warszawa nie wie, jak na to reagować - Nasza zachodnia sąsiadka stała się swego rodzaju centrum działalności antybiałoruskiej - mówił widzom I programu telewizyjnego Jurij Prokopow, autor nadanego we wtorek wieczorem reportażu "Agent 590". Grozy tym słowom przydawać miał obraz wykrzywionego białego orła z dwiema złowróżbnymi czarnymi gwiazdami na skrzydłach. Szpiegować i szkodzić "błękitnookiej", jak lubi nazywać swój kraj prezydent Aleksander Łukaszenko uważający Białoruś za ofiarę zakusów brutalnych sąsiadów, próbują w zasadzie wszyscy Polacy. Jak przekonywał Prokopow działalnością szpiegowską zajmowali się wydaleni w dwóch ostatnich latach z Białorusi polscy dyplomaci Andrzej Olborski, Andrzej Buczak i Marek Bućko oraz attaché ambasady w Mińsku płk Kazimierz Witaszczyk. Szpiegują też polskie organizacje pozarządowe, fundacje, które pod pozorem wspomagania demokracji werbują studentów białoruskich, a kandydatów na agentów szukają gorliwie polskie służby specjalne. Widzowie obejrzeli sylwetkę młodego człowieka zapewniającego sztucznie zmienionym głosem, że jest uczącym się w Polsce studentem, którego próbował zwerbować agent ABW. - Tę robotę szczodrze finansuje strona amerykańska - zapewniał Prokopow, wyjaśniając, że to Waszyngton "przydzielił Polsce specjalną rolę w opracowanym przez USA scenariuszu obalenia białoruskiej władzy". Pod koniec reportażu telewidzowie ujrzeli też tytułowego "Agenta 590", czyli Tadeusza Gawina, znanego działacza polonijnego, a w latach 1988-2000 prezesa Związku Polaków na Białorusi. Prokopow nie przedstawił żadnych dowodów winy Gawina. Pokazał tylko jego dom i zapewnił, że gdyby nawet Gawin "ukradł wszystkie składki związkowe wpłacane na rzecz ZPB, to na taki dom nie mógłby sobie pozwolić". Wtorkowa napaść to epizod w całej serii ataków, które codziennie przypuszczają państwowe media. W poniedziałek rzecznik białoruskiego KGB Walerij Nadtoczajew zapewnił agencję Interfax, że polskie służby specjalne próbują zdestabilizować sytuację w kraju i werbują obywateli Białorusi. Z kolei w środę dziennik "Respublika" piórem Jewgienija Rostikowa zapewnił, że Polska, wykonując zlecenie Departamentu Stanu USA, próbuje "zniszczyć fundamenty ustroju Białorusi i doprowadzić do zmiany władzy w naszym kraju". Od Rostikowa dostało się i naszym dyplomatom i organizacjom pozarządowym. Oberwała też korespondentka TVP Agnieszka Romaszewska, której jesienią nie wpuszczono na Białoruś, choć (o czym "Respublika" nie napisała) miała ważną wizę i akredytację. Próba przedostania się "tej dameczki" na terytorium Białorusi to - zdaniem Jewgienija Rostikowa - prowokacja polskich służb. Paweł Dobrowolski, rzecznik MSZ określił wtorkowy reportaż I programu telewizji jako "żenujący", w stylu propagandy "dawnych czasów, które na Białorusi jeszcze się chyba nie skończyły". Jego zdaniem straszenie społeczeństwa wrogami, szpiegomania to dla władz Białorusi element kampanii przed zapowiedzianymi na 19 marca wyborami prezydenckimi. Według niego Warszawa nie jest jednak gotowa "ostro zareagować" na oskarżenia padające z Mińska. Reagują natomiast działacze Polonii białoruskiej. Andrzej Poczobut, dziennikarz polonijny z Grodna wysłał do Prokuratury Generalnej pismo z żądaniem wszczęcia postępowania karnego przeciw Prokopowowi i I programowi. Jego zdaniem dziennikarz i redakcja złamali prawo, pokazując karykaturę polskiego godła z czarnymi gwiazdami na skrzydłach. Wniesienie sprawy z powództwa cywilnego przeciw autorowi programu "Agent 590" zapowiedział też Gawin, który chce dowieść, że Prokopow dopuścił się wobec niego oszczerstwa. - Warszawa nie może zareagować i to ostro na ataki ze strony Mińska - uważa białoruski działacz opozycyjny, który prosił o anonimowość (według nowego prawa białoruskiego za wypowiedź dla zagranicznej gazety mógłby być skazany na więzienie). - To jasne, że nikt nie opublikuje sprostowań Polaków w państwowej gazecie czy telewizji. Jak najszybciej powinniście uruchomić nadające na Białoruś stacje radiowe i telewizyjne. I wtedy sami będziecie mogli powiedzieć Białorusinom, że propaganda Łukaszenki kłamie. Odpowiedz Link Zgłoś
herman28 Re: małe pytanie odnośnie obywatelstwa niemieckie 17.02.06, 07:51 Promocja to jeden ze środków, których celem jest aktywizacja sprzedaży. Potwierdzenie Niemieckiego Obywatelstwa nie ma nic wspólnego z Marketingiem. MfG Hermann Odpowiedz Link Zgłoś
tow.stalin Re: małe pytanie odnośnie obywatelstwa niemieckie 17.02.06, 11:13 herman28 napisał: > Promocja to jeden ze środków, których celem jest aktywizacja sprzedaży. > Potwierdzenie Niemieckiego Obywatelstwa nie ma nic wspólnego z Marketingiem. > MfG > Hermann a mnie się wydaje, że ma wiele wspólnego - przecież łatwiej sprzedać swoją pracę w niemczech mając "potwierdzone pochodzenie i obywatelstwo" :) Odpowiedz Link Zgłoś
herman28 Re: małe pytanie odnośnie obywatelstwa niemieckie 17.02.06, 12:22 "Promocja jest to oddziaływanie na odbiorców produktów danej firmy, polegająca na przekazaniu im informacji, które mają w odpowiednim stopniu zwiększyć wiedzę na temat produktów i/lub usług firmy i samej firmy w celu stworzenia dla nich preferencji na rynku". W świetle tej definicji, Twoje myślenie jest błędne, ponieważ, żaden z posiadaczy Niemieckiego obywatelstwa, starających się o prace w BRD nie informuje o tym całego np. landu ,że posiada w/w obywatelstwo. Promocja jak sama definicja wskazuje opiera się na przekazaniu informacji, które maja zwiększyć wiedzę na temat np. danego produktu, a nie informować o czymś co jest oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś