Gość: hurrrra IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.04.06, 08:37 Witamy bezmyślnych wyznawców szołmena detektywistycznego! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
t324911 Re: Bronią zawieszonego Rutkowskiego 12.04.06, 09:13 Niech prokuratorzy jeszcze sprawdza kto bylemu zomowcowi dal koncesje . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123zly Re: Osoby karane nie mogą być dedektywem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 09:26 ALE MOGĄ ZOSTAĆ PREMIEREM - paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zatarra Re: Osoby karane nie mogą być dedektywem IP: *.pagi.pl 12.04.06, 11:59 no jaki kraj takia prokuratura. Do puki miliony polaków nie zaczną protestować to nigdy nie bedzie dobrze. Nasz bierna postawa jest dla nich pozwoleniem na samowole ocenianie słuszności prawnych przepisów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mettalica Re:pytanie-ilu ludziom on pomógł? IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.06, 09:46 ten się nie myli,kto nic nie robi.sądzę,że znajdzie się parę osób,które pójdą za nim w ogień,bo wyciągnął je z przepaści.dla mnie rutkowski to instytucja,która powinna funkcjonować zawsze,a ludzie wobec których nastąpiła pomyłka powinny przyjąc przeprosiny i wycofać swoje pretensje w imię tych,którym pan rutkowski może pomóc potencjalnie w przyszłości.proszę również osoby,którym p.rutkowski pomógł,by choc ogólnie przybliżyły internautom swoje sprawy.jestem osobą,która zna detektywa z mediów i wielokrotnie zastanawiałam się,czy mnie wystarczyłby odwagi,by działać tak niekonwencjonalnie i zdecydowanie.dla mnie ten pan zawsze będzie kimś ważnym,niezaleznie od tego,co mu wynajdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: limpopo Re:Udolny do nieudolnych IP: *.kompania.net 12.04.06, 10:22 Przy naruszonym "monopolu" nieudolne czynniki zawsze będą szukać powodów do pozbycia się nie tylko konkurencji, ale i zapewnienia sobie dalszego błogostanu. W końcu zaczęło działać prawo i sprawiedliwość, a jakże. Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re:pytanie-ilu ludziom on pomógł? 12.04.06, 10:23 Dziecko pomyśl raczej ilu jest bezimiennych policjantów, o których nigdy nie dowiesz się z mediów a którzy każdego dnia pomagają tysiącom ludzi za marne grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
deep_deep_red Re:pytanie-ilu ludziom on pomógł? 12.04.06, 10:32 przeciez nikt nikomu nie kaze byc biednym i dzielnym policjantem , kazdy z tych policjantow ma szanse zalozyc wlasną firmę, ale nie oszukujmy sie, nie ma to jak ciepla panstwowa posadka. Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re:pytanie-ilu ludziom on pomógł? 12.04.06, 11:02 No ale ja nie o tym mówię. Ja mówię o tym, że sto razy więcej robią często szeregowi policjanci. Tylko nie dowiesz się o tym w TVNie, ale to nie znaczy że ich praca jest mniej warta. Odpowiedz Link Zgłoś
yourij Re:pytanie-ilu ludziom on pomógł? 12.04.06, 10:35 przypadek napisał: > Dziecko pomyśl raczej ilu jest bezimiennych policjantów, o których nigdy nie > dowiesz się z mediów a którzy każdego dnia pomagają tysiącom ludzi za marne gro > sze. Mowisz o tym gosciu, co wzial 0.7 w lape od mojego kumpla ? Cala rozmowa zaczela sie od kwoty 300 PLN i prawie 10 punktow za parkowanie kolo smietnika, przy dworcu PKP w Katowicach... Tylko dlatego, ze kumpel mial miec za kilka dni skonczony pierwszy rok prawka i nie chcial smrodu ten twoj pseudo-policjant dalej jest bezimienny. Dla mnie to gnoje, za duzo razy sie przejechalem... sorki, ale nie pier***ol bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re:pytanie-ilu ludziom on pomógł? 12.04.06, 11:03 Nie nie mówię o tym gościu, bo ten gość jest zwykłym przestępcą. Podobnie jak (zapewne wkrótce się okaże) pan Rutkowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezły chłopcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 11:18 nie wiesz o czym mówisz, ja go znam, niegdyś kiedy jeszcze jeździł rasowanym polonezem robił to samo i tak samo ryzykował. A bałwany z pierwszych stron gazet się z niego śmiały tak jak Ty teraz. Wiesz, że jest takie przysłowie... "kto się śmieje..." itd. ? Wtedy też taki jeden bałwanek z pierwszych stron gazet musiał się zwrócić do kogoś skutecznego i chcąc niechcąc skorzystał z jego usług i jakoś zmienił zdanie. Życzę Tobie i podobnym wypowiadającym się aby nie musieli skorzystać z usług Krzysztofa lub innego świetnego detektywa aby się do nich przekonać. Nie bronię Krzysztofa lecz każdego, kto ratuje kogoś narażając swoje dupsko, życie... A że bierze za to pieniądze? to boli? chłopie, zakładaj firmę i działaj, kto Ci szkodzi? Myślisz, że on zaczynał od BMW? zaczynał od wozu-trupa, podobnie możesz zacząć i Ty - jaki problem. Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: chłopcze 12.04.06, 16:43 Jak jest przestępcą to jego przestępstwa zasługują na potępienie jak każdego przestępcy, choćby był posłem czy nawet wicemarszałkiem sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oo? Re:pytanie-ilu ludziom on pomógł? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.04.06, 11:03 Czyli to wina tego policjanta, że twój kumpel jest śmierdzącym przestępcą? Dak, synuś. Dawanie łapówek to też jest przestępstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re:pytanie-ilu ludziom on pomógł? 12.04.06, 11:23 Proste pytania: czy twój kumpel zaparkował w niedozwolonym miejscu ? Jeśli odpowiedź brzmi: "tak", to musiał się liczyć z konsekwencjami jego przyłapania na tym wykroczeniu. Mandat i wio dalej, proste. Jesli "nie", to nie popełnił wykroczenia, a więc policjant nie miał się czego czepiać i kolega mógł powiedzieć policjantowi "do widzenia". Dalej: jeśli popełnił wykroczenie polegające na nieparwidłowym parkowaniu to napewno nie groził mu mandat w wysokości 300 zl, bo za to wykroczenie grozi niższy mandat. I z całą pewnością nie "prawie 10 pkt". Wnioskuję więc, że coś naciągasz w celu podniesienia "krzywdy" kolegi. Ale skoro doszło do nałożenia mandatu, do kolega proponując łapówkę sam stał się przestępcą. No ale idźmy dalej. Wręczył łapówkę. Mógł zawiadomić policję, że policjant tę łapówke przyjął i ta dokonała by zatrzymania policjanta a kolega uniknąłby kary za wręczenie łapóki. Tak mówi teraz prawo. Sprawa jest prosta jak dymanie. Więc kto tu pier***li bez sensu...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4g63 Re:pytanie-ilu ludziom on pomógł? IP: 217.153.60.* 12.04.06, 10:55 > Dziecko pomyśl raczej ilu jest bezimiennych policjantów, o których nigdy nie > dowiesz się z mediów a którzy każdego dnia pomagają tysiącom ludzi za marne gro > sze. HA HA HA ... bezimienni dzielni policjanci broniący mnie? dziecko - za dużo bajek amerykańskich. Ci dzielni policjanci prędzej uciekają jak widzą bandytów niż ofiara. Najmocniejsi są jako patrole drogówki, stojący przy trasach. Popieram Rutkowskiego, bo to jedyny człowiek który w razie trudnej sytuacji jest w stanie cokolwiek zrobić. Co do opisywanej sprawy z Rybnika, to policja nic by nie zrobiła, wiadomo z doświadczenia, niedawno było na temat działań policji w sprawie gościa który zamordował rodzinę ... kobieta kilka lat chodziła i zgłaszała, prosiła o pomoc ... i los ją spotkał okrutny, więc, ok, może gość ma złą przeszłość, ale przynajmniej jako jeden z niewielu w tym kraju robi cokolwiek zgodnego z logiką. Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re:pytanie-ilu ludziom on pomógł? 12.04.06, 11:06 Zapewne nie możesz doczekać się chwili, gdy jakaś prywatna bojówka wyciągnie twoje dziecko ze szkoły albo zakuje cię w kajdanki, bo "coś im się pomyliło". Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re:pytanie-ilu ludziom on pomógł? IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 12.04.06, 11:15 spoko, może mnie skują ale zanim dostane cały magazynek, to raczej są pewni kim jestem, a policja nie zawsze. na szczęście nie mam czarnego samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo bledow nie popelnia ten,kto nic nie robi IP: 195.205.44.* 12.04.06, 10:25 Zgadza sie - bledow nie popelnia ten,kto nic nie robi. Owszem,mozna by ewentualnie zarzucic Rutkowskiemu sklonnosci do bycia showmanem, ale przede wszystkim nie nalezy zapominac i miec swiadomosc, ilu osobom on pomogl, ktorzy najpierw zglosili sie po pomoc do naszej kochanej policji i zostali przez policjantow odeslani z kwitkiem. Czlowiek z wyrokiem sądowym moze byc czlonkiem rzadu,ale nie moze byc detektywem. Polska to bardzo ciekawy kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odpowiedx Pomogłbym mu przenieść sie na tamen świat IP: *.CNet2.Gawex.PL 12.04.06, 10:51 gdyby to moje dziecko zostało wyprowadzone przez jego bandytów ze szkoły.To jest medialny świr wypromowany przez TVN jak i Lepper,Giertych to wytwory medialne TVNu. Odpowiedz Link Zgłoś
ascasc Zwykla zazdrosc. Skuteczny, znienawidzony 12.04.06, 10:30 a polska policja to DOWCIP Odpowiedz Link Zgłoś
tojalew Rutkowski jest potrzebny 12.04.06, 10:38 Rutkowski jest potrzebny, nawet mimo tego, że robi spektakl ze swoich akcji. W telewizji policja też miła klika programów, które były nagrywane w trakcie akcji i interwencji. Cały czas można na różnych kanałach znaleźć programy dotyczące pracy drogówki. Dlaczego więc jakiś detektyw nie może krzyczeć w trakcie swoich akcji i nagrywać ich, aby później na tym zarobić? Odpowiedz Link Zgłoś
tojalew co dalej? 12.04.06, 10:44 W moim odczuciu policja powinna się za nim wstawić, przecież od jednak kilka spraw załatwił. Takie podejście, w którym go chce się wyrzucić z obiegu, to potwierdzenie parszywej polityki obecnych władz, które eliminują przeciwników i konkurencję. Już nasz kochaniutki i niziutki jaśnie Pan Prezydent (nie naruszam niczyich dóbr, bo przeciesz jest niski i są tacy, co go kochają…) w ocenie Warszawiaków mało zrobił (delikatni mówiąc), a więc ograniczył ryzyko zrobienia błędów. Jeżeli Rutkowski popełnił błędy, to chyba ewidentnie w dobrej wierze i prokuratura powinna to zrozumieć. Podejrzewam, że wchodzą tam też jakieś niuanse osobiste. W moim odczuciu Rutkowski podnosił poprzeczkę dla tempa i jakości prac prokuratury i policji. Nie wszystkim to się podoba… Odpowiedz Link Zgłoś
sapervodicka jaki kraj taki jego "superdetektyw" 12.04.06, 11:02 tak jak wszelkie dzialania prokuratur i policji sa zalosne i najwyrazniej inspirowane serialami w HBO a nie prawem (ktore tez jest skandalem) tak rowniez dzialania detektywa rytkowskiego sa koszmarnie glupie, ani to nic wspolnego z profesjonalizmem ani ze skutecznoscia nie ma, ktos kto niby sie emocjonalnie angazuje i nie potrafi zachowac zimnej krwi i profesjonalizmu w cywilizowanym swiecie juz dawno by nie mial licencji na taka dzialalnosc, to mozliwe jest tylko w Polsce, kraju 3 swiata w centrum europy, nic tylko wywalcowac, zalac betonem i stworzyc najwiekszy parking samochodowy europy Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: co dalej? 12.04.06, 11:07 W dobrej wierze mam ochotę nasłać na twoje dziecko facetów w kominiarkach, bo takie ma życzenie mój klient. Nie musisz nic robić, już są w drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maecki Nie wam porwa kogos z rodziny i idzcie do policji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 11:29 Wtedy zatesknicie za Rutkowskim....Policja nie mialaby szans wykryc i odbic zakladnika bo sa wsrod niej wtyczki,policjanci pracuja 8 godzin i nie obchodzi ich co sie dzieje pozniej,Policja nie wpadlaby na pomysly takie ktore ma Rutkowski a w takich sprawach (porwania) trzeba myslec! najlepszy dowod to Magdalenka -policja zaplanowala akcje i co....porazka-ofiary w ludziach..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_triste Re: Nie wam porwa kogos z rodziny i idzcie do pol IP: *.polsl.pl / *.polsl.pl 12.04.06, 11:47 A ty pacanku wierzysz, że gdyby zamiast policji weszli tam chłopcy Rutkowskiego to załatwili by sprawę szybciutko i bez ofiar? Oni nawet nie mają uprawnień do noszenia broni maszynowej, popisują się plastikowymi karabinkami! Mocni są kiedy trzeba dokonać "obywatelskiego aresztowania" sąsiada, którego pies nasrał ci na wycieraczkę. Na tym się kończy ich odwaga. Przy pierwszym strzale mogą co najwyżej brać nogi za pas. Kominiarka komandosa nie czyni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: co dalej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 11:30 na złych chłopców trzeba wysłać innych złych chłopców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojciech Skrok Re: Bronią zawieszonego Rutkowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 17:28 Czy w Polsce jest możliwość tzw. "obywatelskiego zatrzymania"? czy każdy obywatel może ująć i przyprowadzić przed sąd przestępcę? Czy tylko rząd, państwo sobie taki tytuł przyznały? -------- Don't tread on me! Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: Bronią zawieszonego Rutkowskiego 13.04.06, 09:09 Art. 243. § 1. Każdy ma prawo ująć osobę na gorącym uczynku przestępstwa lub w pościgu podjętym bezpośrednio po popełnieniu przestępstwa, jeżeli zachodzi obawa ukrycia się tej osoby lub nie można ustalić jej tożsamości. § 2. Osobę ujętą należy niezwłocznie oddać w ręce Policji. Wyciąganie dziecka z ławki szkolnej przez bojówki Rutkowskiego nie mieści się z powyższym. Ponadto, osoba podejmująca się takiej akcji ponosi odpowiedzialność za ewentualną pomyłkę, tym większą gdy jest profesjonalistą. Odpowiedz Link Zgłoś