Gość: staringzboku IP: 77.223.238.* 14.12.09, 20:46 Panie Pietrucha jak nie założycie recenzenckiego filtra, to może lepiej dla Pana aby internauci nie pokazywali rzeczywistości takiej jaką widzą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: brzydkie Re: Nowa internetowa strona Opola IP: *.punkt.pl 14.12.09, 21:23 brzydkie, niefunkcjonalne i nieczytelne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAS Nowa internetowa strona Opola IP: *.chello.pl 15.12.09, 08:35 A jakiś adres ma? Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Nowa internetowa strona Opola 15.12.09, 10:49 Ja tam pierniczę jakieś wodotryski i fajerwerki, jeśli nie działa wyszukiwanie na planie miasta. A sam link do planu miasta też jest tak umieszczony, że trochę czasu trwa, zanim się go znajdzie. Rozkładu jazdy komunikacji miejskiej szukałem kilkanaście minut. Takie podstawowe praktyczne informacje powinny od razu być widoczne. W sumie pierwsze wrażenie negatywne. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Nowa internetowa strona Opola 15.12.09, 10:50 I jeszcze jakieś dymki się do myszy przyklejają, wygląda mi to na przerost formy nad treścią. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MadaMag Nowa internetowa strona Opola IP: *.ds.po.opole.pl 15.12.09, 12:09 Zgadzam się z przedmówcami. Informacje istote gubią się w formie. To co najistotniejsze jak rozkłady jazdy, mapa miasta, linki do głównych urzędów (a nie tylko ratusza) powinny być pod ręką. Nie mówiąc, że osoby ze słabszm łączem czekają 'lata' na wszystkie obrazki i flesze aż się załadują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spec Nowa internetowa strona Opola IP: *.gaja.net.pl 15.12.09, 17:54 Przynam szczerze, że spodziewałem się czegoś ciekawszego. Szata graficzna na bardzo niskim poziomie. Strona roi się od drobnych efektów, które zamiast pomóc utrudniają np. czytanie newsów - nie rozumiem po co ta animacja zdjęć do przejscia do nastepnego newsa. Bardzo dużo jest gotowych komponetów i przekierowań do innych stron. W sumie to co najciekawsze prowadzi do obcych stron, pks, pkp, bankier, pogodynka itd. Bardzo cieżko jest znaleźć to co na szybko potrzebujemy.. proponuje poszukać numeru tel do ratusza, czy biuro rady miasta... czym mniej kroków tym prościej dla użytkownika. Strona nie jest zgoda ze standardem W3C, chociaż na dole widnieje informacja że tak jest. Strona główna poprawnie działa tylko pod Firefoxa, pod IE "rozwala" się animacja flash. Nie działa adres strony bez www. (co już jest chyba standardem). Przeglądając mam wrażenie, że każdą podstroną zarządza inna osoba, kolorystyka, układ zawsze jest inny. Na koniec proszę poszukać taxi i posłuchać jak lektor (ivona.com) mówi o naszych taksówkach. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Nowa internetowa strona Opola 15.12.09, 18:40 Gość portalu: spec napisał(a): > Bardzo dużo jest gotowych komponetów i przekierowań do innych stron. > W sumie to co najciekawsze prowadzi do obcych stron, pks, pkp, > bankier, pogodynka itd. To mi jako użytkownikowi akurat nie przeszkadza. Lepiej tak, niż mieliby powielać te obce strony, no i takie linki w jednym miejscu to też wygodna sprawa. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Nowa internetowa strona Opola IP: 77.252.18.* 15.12.09, 18:21 Podoba mi się. Lepsza od starej a to już plus tego przedsięwzięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
jawor10 Oj biedne Opole 15.12.09, 21:00 że nawet nie potrafi miec porządnego adminina do strony miasta wojewódzkiego. Popatrzcie jak to robi mała mieścina np www.jawor.pl/pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojojo Oj Jawor to ma dopiero strone. Error na errorze. IP: *.internetbox.cz 15.12.09, 22:27 Tak to robi ta twoja mała mieścina. Super przykład podałeś. Gratulacje. Hehe Warning: main(engine/jezyk_error.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /www/jawor/index.php on line 55 Warning: main(engine/jezyk_error.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /www/jawor/index.php on line 55 Warning: main(engine/jezyk_error.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /www/jawor/index.php on line 55 Warning: main() [function.include]: Failed opening 'engine/jezyk_error.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /www/jawor/index.php on line 55 Warning: main(jezyk_error.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /www/jawor/engine/zapytanie_kalendarz.php on line 17 Warning: main(jezyk_error.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /www/jawor/engine/zapytanie_kalendarz.php on line 17 Warning: main(jezyk_error.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /www/jawor/engine/zapytanie_kalendarz.php on line 17 Warning: main() [function.include]: Failed opening 'jezyk_error.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /www/jawor/engine/zapytanie_kalendarz.php on line 17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spec Nowa internetowa strona Opola IP: *.gaja.net.pl 15.12.09, 21:54 ... jeszcze kilka uwag które znalazłem. Proszę zwrócić uwagę na galerię... czy tylko ja widze poucinane głowy na zdjęciach które są jak jeden wielki piksel? :) Odpowiedz Link Zgłoś
polnad Nysa ma lepsza strone od Opola 16.12.09, 13:36 i o wiele ciekawszą um.nysa.pl/_portal/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Nysa ma lepsza strone od Opola IP: 77.252.18.* 16.12.09, 16:28 strona ratusza to typowy przykład przerostu formy nad treścią treści to tam nie ma, a jeśli coś tam jest to chyba przez przypadek kompromitacja jednym słowem strony nie wykonali pracownicy ratusza, ale jakaś firma ze śląskiego, czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
jawor10 Jednak Jawor ma lepsza strone od Opola 16.12.09, 18:58 www.jawor.pl/ Popatrzcie ile ma zabytków - czy znacie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
fernando_hidalgo Re: Jednak Jawor ma lepsza strone od Opola 16.12.09, 19:35 przestań spamować z tą stroną i reklamować to miasto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Nowa internetowa strona Opola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 19:33 Ta strona to zwykły śmieć,podobnie jak forum NTO gdzie administrator\cenzor\usuwa posty kiedy mu się podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: press Re: Nowa internetowa strona Opola IP: 81.219.7.* 16.12.09, 21:23 stronę zaprojektowała firma ze śląska. Nie ma jednego redaktora strony, jest ich chyba kilkunastu. W każdym wydziale wyznaczono osobę, której "dowalono" przygotowywanie treści na tę stronę. Nie ma więc się czemu dziwić, że wygląda to jak wygląda. Powinna być redakcja z prawdziwego zdarzenia, ale to nie jest zgodne z "koncepcją" pewnej mądrej, ba najmądrzejszej pani w urzędzie, która rządzi tym wszystkim. Polecam uwadze inne strony przygotowywane i prowadzone przez ludzi specjalnie do tego przeszkolonych i robiących tylko to. Odpowiedz Link Zgłoś