Gość: opolanin Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: *.146.110.104.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.07.10, 00:02 Obiady niedzielne od lat kojarzyłem ze Starką bo to jedyne miejsce gdzie można było przez lata dobrze zjeść.Dzisiaj odwiedziłem Mandarin Duck i jestem pod wrażeniem zarówno klimatu panującego w restauracji no i jedzenia.Gtratuluje szefowi kuchni bo nie minął się z powołaniem.Na pewno tam wróce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 00:19 W Opolu brakowało dobrych, eleganckich restauracji, nie odstraszających w dodatku nieziemsko wysokimi cenami. Mandarina Duck przełamała tą regułę, bo można w niej zjeść smacznie, wykwitnie a zarazem niedrogo, przy dżwiękach rewelacyjnej muzyki granej na żywo. Chętnie wybiorę się tam jeszcze niejeden raz, by odprężyć się po pracowitym tygodniu z gronem znajomych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 06:49 No to mają pecha w Mandarinie, bo nowo otwarta Venezia na Szpitalnej jest baaaaaardzo dużą konkurencją. No ale niech rynek zdecyduje gdzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.10, 00:52 Dużo mówiło sie złego o tej Mandarin Duck. Przechodząć dziś obok skusiła mnie kaczka z wiśniami którą polecał szef kuchni.Po prostu przepyszna.Polecam bo naprawde warto A sam lokal bardzo mi się podobał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czujny Re: Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: 77.223.232.* 14.07.10, 01:13 Śmierdoli mi tu najemnikami Pasonia. Zmienilibyście stylizację i repertuar ochów to trudniej byłoby kojarzyć. Niemniej 'ekskluzywnej' restauramy nie oceniam, nie byłem. Znam tylko poprzednie wyczyny Pana Paho. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.10, 19:08 W Mandarin Duck byłem dziś na niedzielnym obiedzie z rodziną.Poleciłi mi to miejsce znajomi i rzeczywiście było warto.Jedzenie przepyszne,jedlismy kaczke i polędwiczki a dzieci fingersy z frytkami .Nasłuchałem się różnych opinii na temat tej restauracji ale moge powiedzieć ,że dla mnie to nie był ostatni obiad w tym miejscu bo zarówno jedzenie jak i miła obsługa na pewno zacheciły mnie by chodzić tam częściej.A kaczka w sosie wisniowym to naprawde pyszne połaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czujny Re: Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: 77.223.232.* 18.07.10, 19:44 Pierdu śmierdu żołnierzyku, uruchom chociaż słownik synonimów bo jeśli tak samo się przykładacie do żarcia jak pseudorekalmy na forum to macie -5 jeszcze przed samym wejściem do lokalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Re: Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: *.146.14.143.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.07.10, 01:45 A możebyś tak kiedyś wszedł do tego lokalu,moż coś zjadł albo chwile posiedział bo skoro jak piszesz nie byłeś to czemu w Tobie jest tyle jadu-rozumiem to zwykła zawiść i pewnie nie ma sie czym pochwalić w życiu.Po prostu żałosne.Ja tam przynajmniej byłem więc moge wyrazić swoją opinie,a ,że nie zgadza się ona z Twoimi pragnieniami to juz Twój problem a widać,że jakiś masz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiapysia Re: Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: 217.173.195.* 22.07.10, 08:22 polecam restaurację - pyszne jedzenie, elegancko podane, muza na żywo - fajne kawałki jazzowe, zakaz palenia i naprawdę sympatyczny klimat. Świetnie,że powstało takie miejsce w Opolu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.10, 13:34 "8 zł.za piwo??!!...a co on tam będzie lał w tej cenie?...Becksa czy co,bo chyba nie ma polskiego piwa które by na taką cenę zasługiwało...ale cóż ,kolejny przykład bezmyślnych i horrendalnych cen rodem z Krakowa czy Wrocławia i niestety złodziejskich marży miernych knajpiarzy " Na ogródkach tez jest piwo za 8 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: *.146.74.84.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.07.10, 18:32 półlitrowy Heineken kosztuje w Mandarin Duck 6,50 i na ogródku i w samej restauracji Odrobine fatygi by sprawdzić ceny zanim chłopie z czymś wypalisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariana Re: Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 23:03 na ogródkach jest piwo za 6.50! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariana Re: Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 23:03 na ogródkach jest piwo za 6.50! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawska Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: *.chello.pl 23.07.10, 21:26 Poszłam na obiadek do tej restauracji aby skonfrontować opinie wygłaszane na tym forum z rzeczywistością i moja opinia jest taka: - wystrój ok, wszystko dopracowane w szczegółach, gustownie. - jedzenie tragedia a szkoda bo fajne miejsce - z deserem już nie ryzykowałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariana Re: Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 23:04 a co było tragicznego żebym nie musiala ryzykować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szef kuchni Mandar Re: Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: *.147.173.152.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.07.10, 12:50 Witam, jeżeli Pani jest rozczarowana jedzeniem to proszę napisać jakie Pani jadła danie, i co było nie tak. Nie miałem jeszcze żadnych reklamacji jeżeli chodzi o moje dania, raczej ludzie są zachwyceni i wracają do nas, na jak to Pani napisała tragiczne jedzenie, wiem że nie podajemy schabowego, ani rolady śląskiej, ale taka moja kuchnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec Re: Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: *.dyn.optonline.net 27.07.10, 04:25 Jedzenie... To zalezy kto co lubi. Dla mnie jedzenie bylo pycha, a probowalam prawie wszystko. Desery byly warte ryzyka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szef kuchni Mandar Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: *.146.81.114.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.07.10, 14:03 Kolego to chyba już za ostro!!!!!!! Każdy ma prawo do swojego zdania. Nie wszystkim będzie smakować moja kuchnia, tyle smaków ile ludzi na świecie, dla mnie jest bardziej ważne czy były jakieś błędy techniczne i każda uwaga jest dla mnie cenna, ponieważ mogę zawsze coś poprawić, jeżeli jest co. Z miłą chęcią porozmawiałbym z Panią której nie smakowało, aby przyjąć uwagi. Ja się nie ukrywam zawsze można mnie poprosić an salę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawska Re: Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: *.chello.pl 25.07.10, 14:28 Dziękuję kiedyś wstąpię i porozmawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalka Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: *.dyn.optonline.net 27.07.10, 04:07 Radzilabym sprobowac pojsc i dobrze zjesc niz komentowac cos co sie nie zna. Pan Pason, jak kazdy, probuje nowego, a zazdroszcza Ci, ktorzy sie na niego z pazurami rzucaja i sami nie potrafia. Piekna restauracja w dobrym stylu, swietne jedzienie jakiego Starka powinna pozazroscic i w kazdy Piatek i Kazda Sobote wspaniala muzyka i mozliwosc tanca. Kucharz przechodzi samego siebie w najrozmaitszych daniach. Kluski slaskie sie chowaja przy nowsciach kluskowych owego szefa kuchni. Radze pojsc, sprobowac i pozniej osadzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: *.dyn.optonline.net 28.07.10, 15:44 Nareszce restauracja na miare EUROPY . Wspanialy klimat wspaniale inne jedzenie no i ta muzyka na zywo.Tak trzymac . nie golonkom nie bigosom . Kucharz wspanialy i pomyslowy . Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia 28.07.10, 16:58 Tak trzymac . nie golonkom nie > bigosom . PORKŁA? bo byłeś smakoszu na Costa Brava i dali ci pierwszy raz rybę i nie był to mrożony mintaj z reala? europejczyk z bożej łaski. moi goście zagraniczni bardzo chwalą sobie bigosy i golonki, bo u nich tego nie ma. a łosoś z truskawkami (niestety) jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szef kuchni Mandar Re: Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: *.147.13.24.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.07.10, 17:45 Widzę że Pan jest znawcą kuchni Polskiej, a tu niespodzianka gdyby Pan wiedział, to nasza kuchnia powstała na bazie i wpływach europejskich, a niech Pan mi wieży że połączyć smak łososia z truskawkami to już duże wyzwanie. Gościmy bardzo dużo zagranicznych gości i nie zgłaszają uwagi o braku golonki czy bigosu, a pro po prawdziwy bigos gotowano na dziczyżnie i nie wiem czy jakaś restauracja tak właśnie gotuje.Nie wiem dlaczego ludzie piszą takie opinie, jestem ciekaw czy był Pan u nas, jak nie to zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia 28.07.10, 17:52 a niech Pan mi wieży że połączyć smak łososia z truskawkami to już duże wyzwanie. === oczywiście, że Panu wieRZę. to jest tak karkołomne zadanie jak wyprodukowanie schabu z kryla w latach 1970. sztuka dla sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szef kuchni Mandar Re: Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: *.146.212.80.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.07.10, 19:50 Widzę że nie ma sensu z Panem dyskutować, jest Pan zapewne po szkole gastronomicznej i historycznej i nie rozumie Pan czym jest kuchnia. Zdaje się że lepiej prosperują kuchnie z autorską kuchnią niż ze schabowym i tego wymaga dzisiejsza kultura jedzenia w Polsce. Ale co ja tam wiem przecież dla Pana jestem zwykłym kuchcikiem. Może i mój łosoś w sosie truskawkowym, którego klienci restauracji chwalili wejdzie do klasyki Polskiej kuchni za kilkaset lat. Życzę smacznego schabowego i bigosu. Odpowiedz Link Zgłoś
ekxecutive Re: Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia 01.08.10, 01:23 Panie czy też Panowie, dyskusja jest o niczym. Czy łosoś z truskawkami czy truskawki z łososiem to czasami nie ma znaczenia liczy się czy to coś ma być składnikiem głównym czy dodatkiem. Na dzień dzisiejszy w dobie " wielkiej" rewolucji kulinarnej 'wytwarza' się dania /specjalnie użyłem tego słowa / nie bacząc na powiązania smakowe, robi to 80% obecnych kucharzy. Te 80% to młodzi kucharze, którzy coś słyszeli, ale tak naprawdę nic nie widzieli, no bo gdzie skoro ogólny poziom w szkołach gastronomicznych jest no, użyję słowa kiepski. Śledzę te forum i w końcu się włączyłem bo może popisze sobie z szefem kuchni tejże restauracji. Widzę, że jednym restauracja się podoba, drugim nie. Dania serwowane, jednym nie, drugim tak. Obsługa tak i nie i tak w kółko czyli normalne reakcje. Ilu czytelników tyle recenzji. Przypomina mi to stare powiedzenie -Tyle jest receptur na bigos, ilu jest kucharzy w Polsce. Wracając do sedna, łosoś z truskawką , dobrze jak najbardziej. Rozpatruję tu oba składniki tylko pod względem smakowym, bez ich obróbki i dodatków do nich. Jako baza smakowa, oba te smaki pasują do siebie. Może wytłumaczę tak prosto co niektórym. Łosoś to ryba, a do ryby podają cytrynę, a cytryna jest kwaskowa jak to się mówi, a truskawka również zawiera kwasy więc te składniki pasują. To tak łopatologicznie. Co do innych połączeń to jak ocenicie Państwo czekoladę i ser pleśniowy? Dziwne co? nie prawdasz? Co na to Szef Mandar ? Ciekawy jestem jego opinii i powiem, że chcę aby odpisał. Na pewno odpisze. Jeśli zobaczę ,że będzie zainteresowanie to napiszę (dla tych wytrwałych bo będzie tego dużo) krótki referacik. Nasza kuchnia czyli Polska jest bardzo i to bardzo " zakręcona". Prostym przykładem będzie moje pytanie, niech ktoś na naszym forum, zaproponuje danie główne, które jego uznaniem będzie narodowym, i przedstawi argumenty? Nie piszę tego bez znaczenia, chcę przedstawić pewien sens, popracujmy nad naszą kuchnią, poznajmy jej historię, tradycję jak i kulturę, a to będzie bardzo dobra szkoła. Potem weźmy się za kuchnię fusion. Mandarin Duck ma bardzo dobrze skonfigurowane zaplecze, które daje niesamowite możliwości techniczne i bardzo dobrze ,że jest ktoś kto pewnie wie jak się w tej kuchni poruszać i jak ją maksymalnie wykorzystać.Naprawdę wiem co piszę. Teraz do Szefa Kuchni. Myślę, że czytając moje co nieco, zgodzisz się ze mną i nie dasz się tym "normalnym " opiniom, jak pisałem na wstępie. Rób stary swoje i trzymaj poziom który wypracowałeś niezależnie od tego co inni mówią i piszą, szkol swoją załogę bo trzeba dużo czasu poświęcić dla nich aby jak odejdziesz, oni poszli za tobą jak za ojcem. To jest wtedy najlepsza wizytówka, i ty o tym wiesz, jak i ja. Jeszcze co do kuchni, to ma zawsze błyszczeć też wiesz o tym, a jest co czyścić :) co ? Pozdrawiam serdecznie całą restauracje i do zobaczenia, na pewno tam zawitam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szef kuchni Mandar Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: *.147.76.71.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.08.10, 12:29 Dzięki za słowa wsparcia. Faktycznie są proste zasady łączenia smaków, których się trzymam na kuchni, słodkie ze słonym, kwaśne ze słodkim itd. połączenie sera pleśniowego z czekoladą, według mnie jak najbardziej, czekolada słodka, ser pleśniowy ostry smak, można go załamać słodyczą czekolady np. tarta z sera pleśniowego w sosie czekoladowym, może być ciekawym połączeniem. Trendy kulinarne z Europy trafiały do naszego kraju zawsze palę lat później, ale nasza kuchnia rozwijała się i cały czas rozwija.Dużo kucharzy wyjechała, młodzi weszli na miejsca szefów kuchni z doświadczeniem i nie ma kto ich szkolić sami musimy się uczyć i czerpać wiedzę z książek czy telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
ekxecutive Re: Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia 01.08.10, 13:22 Ale mam farta, widzę że jesteś i odpisałeś, to cenię.Jeśli możesz to napisz ilu masz na zmianie bez Ciebie? i jak dają sobie radę. Piszesz , że szefowie wyjechali, nie do końca tak jest, są jeszcze, tylko się nie pokazują. Wiesz, czasami jest tak jakbyś grochem rzucał o ścianę, powinieneś mnie zrozumieć o co mi chodzi. A z tą czekoladą i serem to jest b.dobrze, gdybyś chciał coś więcej na ten temat to bardzo chętnie podzielę się z tobą wiedzą, bo to też o to chodzi aby się rozwijać a nie boksować w piachu.Pokombinuj coś z deserem, a na pewno się sprzeda. Więc weź to pod uwagę. Widzisz nie mam innej możliwości komunikacji z Tobą, więc piszę przez forum. A w gruncie rzeczy to dobrze, że ludzie sobie te wiadomości przeczytają i niech wiedzą, że środowisko kulinarne musi być zdyscyplinowane i solidarne. Klient widzi tylko to co serwuje jemu kelner natomiast nie widzi naszej ciężkiej pracy, a to szkoda, więc nie potrafi czasami jej docenić i to jest czasami przykre. Lecz tak już jest i będzie. Czekam na jakąś odpowiedź. Executive Chef Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szef kuchni Mandar Re: Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: *.147.70.89.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.08.10, 13:48 w sumie mam 6 kucharzy, czyli po 3 na zmianie. Masz rację czasami mówisz jak do ściany. Potrzeba czasu żeby wyszkolić sobie ludzi, ale najpierw trzeba mieć takich którzy chcą! a i mam świetne Panie na deserach i przystawkach są naprawdę ekstra. Może i masz rację że kucharze się pochowali, miałem okazję pracować i uczyć się5 lat w Belgi i tam widziałem jak ludzie cenią kucharzy bo wiedzą że my pracujemy w święta, sylwestra i w czasie kiedy nasi znajomi mają wolne, każdy piątek, sobota, niedziela. Marco Pieree White napisał że bycie kucharzem to nie zawód ale styl życia i zgadzam się z nim w 100% bo jeżeli chcesz być dobry w tym to musisz poświęcić więcej niż 8 godzin pracy dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
ekxecutive Re: Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia 01.08.10, 14:02 Umówmy się tak, jestem na forum do 14,15. A na grillu masz kogoś kumatego? Bo to inna bajka niż trzon chyba ,że tak skaczą w miarę potrzeb. Mówię o tym grillu na sali. A w ogóle jak chodzi ten wyciąg? czy nie masz zapachów na sali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żabcia Re: Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: *.chello.pl 02.08.10, 01:51 Ja to bym bardzo chętnie odwiedziła Mandarina, ale już z zewnątrz rzuciwszy okiem na menu okazało się, że nie ma w nim dań wegetariańskich (czyt. bez mięsa i ryb). Więc zdaje się, że bez sensu tam wchodzić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolka Re: Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.10, 08:42 Podpisuję sie pod tym apelem. Byłam, jadłam i było miło, ale brak potraw dla niemięsożerów. Wprowadźcie coś, bo grupa docelowa niemała i stale rośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szef kuchni Mandar Re: Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.10, 10:21 W naszym menu są dania dla wegetarian, jest to otwarta lazania z warzywami, sałatka mozarella, można też poprosić kelnera aby inne sałatki takie jak cesarska czy z cykorii były bez dodatku mięsnego, staram się w moim menu zawsze uwzględnić potrzeby wegetarian i dlatego pojawiają się pozycje skierowane do tego grona klientów. Zapraszam serdecznie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.10, 22:15 są, są...trzeba uważnie sprawdzić, ewentualnie spytać kelnera :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marina Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.10, 08:50 Restauracja na wysokim poziomie. Uważna obsługa, profesjonalne podejście do klienta. Wybór dań niezbyt duży , ale to na plus. Jeśli restauracja proponuję klientowi 20 dań głównych to z doświadczenia wiem, że nie będzie dobrze. Jeśli chodzi o dania wegetariańskie rzeczywiście mamy do wyboru jedynie sałatkę i lasagne ( notabene wyśmienita !) ale jako wegetarianka jestem przyzwyczajona, że w dobrych restauracjach ciężko o propozycję bezmięsne. Dania podane estetycznie, a przede wszystkim bardzo smaczne i co się rzadko zdarza smak jest bardzo selektywny. Można wyczuć dokładnie składniki. Ceny przyzwoite. Ciekawe desery. Polecam a szefostwu restauracji życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ekxecutive Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia 02.08.10, 16:41 Do Szefa kuchni Mam pytanie wzięlibyście jako lokal udział w konkursie kulinarnym. Wiele nowych obiektów pokazuje się publicznie nie zwracając uwagi na to, że i tak dobrze prosperują. Jest to dobrym guście restauracji. Jedyną przeszkodą może być to, że taki wyjazd uszczupla personel i już zaczyna się struktura zatrudnienia "walić", ale można to zorganizować. Natomiast same konkursy to możliwości na poznawanie nowych trendów i osobowości kulinarnych. Bo dlaczego nie uczestniczyć w np. najbardziej prestiżowym konkursie kulinarnym w kraju - KULINARNY PUCHAR POLSKI ???, a to już ranga, no, ale trzeba trzymać poziom. A jeszcze jedno nie mam odpowiedzi z 01.08.10 14,02. pewnie przeoczyłeś. A co do deseru, czekolada + ser pleśniowy ty piszesz o czekoladzie jako sosie, czyli dodatku( to nie o to chodziło szefie) czekolada i ser mają być produktem głównym. I tu jest cały widz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szef kuchni Mandar Re: Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: *.147.175.201.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.08.10, 16:16 Wiesz co może lepiej spotkajmy się i wymienimy się numerami telefonów, myślę że forum to jest bardziej dla klientów i rozmowa o technicznej stronie nie jest na miejscu. Na konkursy pojedziemy ja już mam coś zaliczone, a kucharze moi są na wysokim poziomie i myślę że damy rady, ale jeszcze nie teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: *.chello.pl 03.08.10, 21:33 Ciekawe czy jest ktoś tak naiwny ażeby uwierzyć w ten dialog kucharzy!Autoreklama i tyle, ale gratuluję pomysłowości w darmowej reklamie.Fakty jednak są inne jedzenie nijakie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szef kuchni Mandar Re: Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: *.147.171.157.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.08.10, 22:50 Dlaczego ludzie od razu są nastawieni negatywnie. Autoreklama człowieku ja nie muszę pisać autoreklamy moją kuchnię zweryfikują klienci których przybywa.Jeżeli nie smakuje Tobie moje jedzenie to trudno ale dla czego od razu piszesz auto reklama, może to ja sam piszę jako dwie osoby, a może ktoś widzi że gotuję bo to kocham i jest to moja pasja inaczej nie było by mnie na forum. Ja się interesuję co ludzie myślą o moim jedzeniu, ciekawe że nikt nie powie mi prosto w twarz że mu nie smakuje tylko są mądrzy dopiero na forum, anonimowo. Nie jest możliwe że wszystkim będzie smakowało, takie jest życie jak już pisałem ile ludzi tyle smaków, może Tobie odpowiadają inne smaki i to jest Twoje prawo, mnie interesuje czy moje jedzenie jest wykonywane technicznie poprawnie!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ekxecutive Re: Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia 04.08.10, 09:35 Tu Szef ma rację, nie ma tutaj żadnej auto reklamy, to po pierwsze. Po drugie, klient zapytany delikatnie przez kelnera ma prawo odpowiedzieć , że np." danie było wyborne " lub " przykro mi, ale nie smakowało " i tu czy temat zostanie rozwinięty czy też nie ????????. Jeżeli już klient WZYWA !!!!!! Szefa Kuchni o!o!o!, to po pierwsze powinien mieć kutemu powód -Pochwała lud -Skarga. Rzecz jest taka , że na to pierwsze pomimo tego że jest wszystko O,K tak naprawdę w naszym społeczeństwie nie ma co liczyć, to przychodzi bardzo trudno. Na to drugie jest wielu chętnych ( zresztą widać to po FORUM).Krytykować hm, najłatwiej,a nawet najprościej, lecz trzeba mieć podstawę. Co to znaczy, ano wiedzę. I tu oceniam że klientela tego może nie mieć, bo nie można być Α i Ω. Tak więc nie każdy wie na czym polega flambirowanie co to jest jajko poszetowe czy też krojenie np. ziemniaków w: paysanne, brunoise itd. Drogi Szefie, o technice na pewno porozmawiamy MY, natomiast INNI DRODZY UŻYTKOWNICY FORUM, odwiedzajcie restauracje lub nieee, kożystajcie z jej dobrodziejstw lub nieee, ale jak już coś krytykujecie to napiszcie dlaczego :). Będzie to informacja dla Szefa Kuchni nad którą może się zastanowi lub nieee bo np. ktoś powie że należy używać tylko lewej!!! ręki do podpalania przy flambirowaniu. I co drodzy czytelnicy??? LEWEJ? czy PRAWEJ? :):). Mam racię SZEFIE ?. Odpowiedz Link Zgłoś
kucharzopole Re: Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia 07.08.10, 22:38 no no w końcu jakiś szef kuchni z odwagą rozmowy z klientelą a co do narzekania naprawdę czemu ludziska nie mówicie tego w restauracji ??? brak odwagi ??? chyba tak albo to wirtualni klienci ,zazdrośni kucharze innych restauracji w których nie mają odwagi podać coś innego oprócz schabowego hmm..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.10, 22:19 dania wegetariańskie są, trzeba uważnie sprawdzić...ewentualnie spytać kelnera - napewno coś doradzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słuchacz Re: Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: *.punkt.opole.pl 03.08.10, 12:08 Coś się zmieniło.Gdzie muzyka na żywo??? Bo to co teraz to delikatnie mówiąc nudne. Jakieś syntezatory ,fe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rgrerg Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.10, 18:40 jedzenie przepyszne, byłam wczoraj. Polecam! polędwiczki w porach- palce lizać! atmosfera przyjemna, obsługa miła. nie znam lepszego mijesca w opolu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: *.chello.pl 09.08.10, 21:56 No, no!Polędwiczki suche jak wiór i zupełnie nie przyprawione.zero smaku.Sos z innej bajki, a kluski odsmażane na patelni.Zapewne takiego miejsca a raczej takiej kuchni nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szef kuchni Mandar Re: Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: *.147.246.203.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.08.10, 00:06 No no zdaję się że już kojarzę te negatywne oceny to nasza konkurencja, wiem kto to pisze i życzę powodzenia, jak może być sucha polędwiczka gotowana na parze, a kluski to gnocchi i są oczywiście smażone na maśle, wolę dać smaczne kluski smażone a nie okłamywać ludzi i odgrzewać kluski w mikrofalówce, u mnie na kuchni nie ma mikrofalówki, no to morze u was kucharze potrafią tak gotować ale nie na mojej kuchni, proszę pamiętać żeby pisać negatywne opinie to trzeba się znać a co najmniej przeczytać menu co się zamawia i je, jeszcze raz napiszę polędwiczka nie może być sucha bo jest gotowana na parze to jest nie możliwe, a i proszę, możemy konkurować ale dla mnie zdrowa konkurencja jest super nie podawanie się za klienta i wpisywać bzdury. Ja nie posunę sie do takich kroków, nie widzę takiej potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szef kuchni Mandar Re: Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: *.147.246.203.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.08.10, 00:08 Dziękuję za odwiedziny i wspaniałą opinię, zapraszam serdecznie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: *.146.19.55.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.08.10, 00:09 Byłam w niedziele kelnerka poleciła mi kaczke w sliwkach.Dostałam ja bardzo szybko mimo,ze restauracja była pełna ludzi.Obsługa bardzo miła a danie przepyszne.Gratuluje szefowi kuchni i na pewno tam wróce.Przejrzałam tez wpisy na forum i mysle ,ze wielu krytykantów po prostu nigdy w restauracji nie było a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szef kuchni Mandar Re: Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: *.182.182.174.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.08.10, 09:58 Dziękuję bardzo za wpis, zapraszam ponownie, co dwa tygodnie staram się zmieniać dania które są na tablicy, a pod koniec września zmiana menu.Życzę smacznego!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ekxecutive Re: Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia 10.08.10, 18:20 Do Szefa Kuchni Podaj mi proszę jakiś kontakt do Ciebie. Szukałem numeru numeru telefonu Restauracji, ale nigdzie nie ma. Pozdrawiam Szef Kuchni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szef kuchni Mandar Re: Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: *.146.176.170.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.08.10, 23:35 Numer do restauracji 775443231. Zadzwoń to podam mój prywatny. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żabcia Re: Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: *.chello.pl 03.09.10, 16:12 Proszę szefa kuchni Mandarin Duck, by przy zmianie menu, w miejsce warzywnej lazanii umieścił jakieś inne wegetariańskie danie! Z góry dziękuję i czekam z niecierpliwością:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezadowolony Mandarin Duck - totalna porażka IP: 46.112.188.* 05.11.10, 23:00 Mandarin Duck to porażka od samego początku istnienia; szwedzki bufet bardzo skąpy - bardzo mały wybór, napoje za to bardzo drogie, do tego w sokach jak i koktajlach owocowych znajduje się 90% lodu i 10% soku. Niektórzy kelnerzy/kelnerki bardzo nieuprzejmi, za to lokalizacja i wystrój na 5+. Zdecydowanie nie polecam. Opole zasługuje na coś lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szef kuchni MANDAR Re: Mandarin Duck - totalna porażka IP: *.147.117.54.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.11.10, 13:48 Przykro mi czytać takie opinie, nie wiem kiedy był Pan u nas ostatnio, z daty wpisu wynika że 5.11 a od września nie mamy już bufetu, więc nie wiem na ile ten wpis jest aktualny, wprowadziliśmy Lunch menu od poniedziałku do piątku między 12 do 16 godziny, za dobrą cenę mażna zjeść dziennie inny zestaw, jeżeli chodzi o kelnerów to nie zdarzyło się jeszcze żeby ktoś narzekał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezadowolony Re: Mandarin Duck - totalna porażka IP: 46.112.190.* 07.11.10, 15:16 No faktycznie bylo to juz jakiś czas temu (między majem i sierpniem) lecz dopiero teraz miałem okazję napisać opinię. Oczywiście popieram zmianę. Jak już wcześniej napisałem nie chodziło mi tutaj o wszystkich kelnerów. Większość była uprzejma lecz zdarzyły się wyjątki. Czemu Pan na tym miejscu nie wspomniał także o koktajlach, króre składają się z 90% z lodu (mrożonej wody). Każdy ma prawo do swojego zdania, po to jest to forum. Wyrażając na forum swoje zdanie ma na celu wprowadzenie jakiś zmian lub ulepszenie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szef kuchni MANDAR Re: Mandarin Duck - totalna porażka IP: *.182.181.59.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.11.10, 15:58 Dziękuję za sprostowanie. Zapewniam Pana że zaszły ogromne zmiany w restauracji. Ja pracuję w niej dopiero od końca maja, i staramy się obsługiwać gości jak najlepiej. Zapraszam ponownie do restauracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec Mandarin Duck IP: *.146.175.53.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.11.10, 01:16 Oczywiście,że forum ma czemuś służyć najlepiej jeśli są to wskazówki co zmienić na lepsze,ale czemu maja słuzyć opinie które nie odzwierciedlają teraźniejszości tylko opisujące coś czego juz dawno nie ma.Proponuje skonfrontować zamierzchła wiedze z rzeczywistością.To jest restauracja która próbuje cos wnieść...nie lepiej poczekac z takimi opiniami jak totalna porażka bo w moim odczuciu jest zupełnie inaczej pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek mandarynowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 20:06 między majem a sierpniem...toż to już strasznie dawno. ja mandaryne odwiedzam przynajmniej raz na dwa tygodnie i mimo, że szukam czegoś na co mozna ponarzekać to nic nie znalazłem. co prawda zawsze jem to samo czyli steka, ale to chyba nie dziwne skoro przez ostatnie 5 lat tak dobrego nie jadłem. obsługa uśmiechnięta i uprzejma, a i czasami bardzo zabawna. ja polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EL oferta LUNCH IP: *.citymedia.pl / 10.17.18.* 22.11.10, 19:55 Byłam dwa razy na lunchu i jak najbardziej pozytywne wrażenia. Za 26 zł przystawka, danie główne i deser - bardzo tanio, a przede wszystkim pysznie! Jadłam wyśmienitą zupę szpinakową oraz marchewkową, pierś z kurczaka w sosie szparagowym, polędwiczki w sosie śliwkowym... Mięso w obu przypadkach bardzo dobrze przyrządzone, miękkie, soczyste. Nie mam się do czego przyczepić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin P. Jakość, a JAKOŚĆ IP: 46.113.22.* 07.12.10, 21:31 Warzywa mrożone, odgrzewane. Ludzie nie oszczędza się na świeżych warzywach i owocach, które wykorzystuje się do gotowania!!! Do tego koktajle z samego lodu kruszonego. Takiej rastauracji nie polecam zdecydowanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mandarinduck Re: Jakość, a JAKOŚĆ IP: *.147.36.14.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.12.10, 00:25 Prosze powiedzieć jakie to niby warzywa były mrożone a pózniej odgrzewane.Forum to miejsce wymiany poglądów to prawda ale pojawiaja sie na nim wpisy zupełnie nie oddajace rzeczywistosci a wręcz kłamliwe.Każda zyczliwa krytyka jest mile widziana ale poglady wyssane z palca trudno za taka uznać poniewaz w restauracji Mandarin Duck nie uzywamy produktów o których pan pisze.Co jakis czas pojawiaja sie wpisy typu ,że bufet ubogi którego nie oferujemy od kilku miesięcy....Zapraszam do dyskusji ale merytorycznej bo pańska wypowiedź niewiele ma z nią wspólnego. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Re: Restauracja Mandarin Duck gotowa - zdjęcia IP: *.internetia.net.pl 08.12.10, 01:46 Restauracja naprawde ma klase. 3 sale. Rewelacyjne jedzenie. MandarinDuck restauracja Opole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekxecutive menu, a strona www IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.01.11, 01:49 No cóż, czas leci i jest pełen zajęć. Pozwoliłem sobie bo długiej przerwie spojrzeć w jak to się rzecze " stare śmieci " i cóż odkryłem stronę www restauracji. Jak każdy standard ma zakładki, więc co, chop do menu bo to po mojej branży, ale wcześniej czytam pobieżnie tekst umieszczony na zakładce -restauracja-. No fajny, chwalebny, jak każdy, bo jak pisać o sobie, no wiadomo, że dobrze. I to, że jest pięknie, przytulnie i nowocześnie, same przymiotniki. Super szef kuchni i to, że jest jeden i to nawet z najlepszych szefów w kraju, no nic tylko pogratulować znalezisku bo o dobre odkrycie w tej branży to jest trudno. Trzeba nieźle się nakopać aby w czarnej ziemi coś się zaświeciło. No to idę dalej, jest zakładka -nasze menu-, no to hop do środeczka. Czytam, czytam, czytam i doczytawszy do końca stwierdzam, że coś mi to przypomina, coś niby nie takie jak kiedyś, ale jakaś nuta aromatu się niesie. Nie było by w ty nic dziwnego, gdyby nie spotkanie całkiem przypadkowe pewnych osób, które coś zaczęły sugerować i pewnie może mają trochę racji. Ale cóż, takie jest życie według mnie to menu nie jest złe, ale też nie świeci. Więc nie wiem dlaczego np. łosoś jest w menu, czyż by potaniał i znalazł się raptem w karcie, a miało go nie być. Ale cóż, łososia też można przegryzać tiramisu jak ktoś lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szef kuchni MANDAR Re: menu, a strona www IP: *.147.22.9.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.01.11, 13:35 Nie rozumiem sugestii co do menu i łososia? I jak można pisać że menu nie świeci a co mam je podświetlić? Mam pytanie a czy może szanowny kolego kosztował dań z nie świecącego menu? chyba że szanowny kolega potrafi lepiej gotować i ułoży mi świecące menu. Jak na razie jestem jednym z trzech szefów kuchni który utrzymał się najdłużej i na razie nie zanosi się na zamiany. Życzę szczęśliwego nowego roku i powodzenia w świecących menu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pralnia Re: menu, a strona www IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.11, 14:59 Nie potrzebujecie czasem pralni?obrusy,ścierki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: menu, a strona www IP: *.dynamic.chello.pl 01.01.11, 18:34 Już dzisiaj jestem pewien, że szef kuchni nie ma co robić, a jego stałym zajęciem jest sledzenie forum.Śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sluchacz Muzyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.11, 18:50 A tak było fajnie...Chodzi mi o ,żywą muzykę,przyjemnie było słuchać.Od pewnego czasu zaglądam a tam nic się w tej kwestii nie dzieje.Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mandarin duck Re: Muzyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.11, 19:48 Mysle ,że po prostu nie zagląda pan w te dni ktore powinien.Od dłużzego czasu organizujemy piątki jazzowe w Mandarin Duck.Gościliśmy Alicje Kalinowską z zespołem, zespół Coctail Jazz duo z Jelniej Góry czy też duet gitarowy ze Ślaska Acustic Travel Band...Wieczorki są cykliczne ...szkoda ,że ludzie nie zadają sobie trudu żeby napisać coś rzetelnego bo co jakis czas pojawiają się wpisy na forum mające niewiele wspólnego z rzeczywistością... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sluchacz Re: Muzyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.11, 17:51 Rzeczywiście ,mnogość propozycji poraża.Zaglądam, zaglądam.A gdzie taper(ka)?.miło było posłuchać żywej a nie mechanicznej,ciągle tej samej muzy.Ale dobre i to- na bezrybiu i rak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zweistein Re: Muzyka IP: 217.173.202.* 03.01.11, 13:59 Polak potrafi głównie narzekac i się użalać.bez zrzędzenia życie byloby prostsze i milsze.a krytyka jak d..a-każdy ma swoja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: menu, a strona www IP: 46.112.137.* 07.01.11, 20:16 Od dłuższego czasu także czytam to forum i przyznaję rację, że szef kuchni owej restauracji Mandarin Duck w Opolu nie ma najwyraźniej co robic. Zważając uwagę na to, że każdy może podszyć się pod owego szefa kuchni tejże restauracji. Jednakże zdecydowanie nie przyznaję racji gościowi: "Zweistein", który uważa, że krytyka nie jest dobra. W prost przeciwnie w tym kraju krytyka jest niezbędna, wprost jest jej brak. Popatrzmy na naszych sasiadów Niemców, gdzie żaden nie obawia się krytyki i nie "obraża" się od razu. Krytyka jest najlepszą drogą do zmian na lepsze! Sam uczęszczam do Mandarin Duck i potwierdzam brak muzyki na żywo w piątki jak także w ine dni, więc bardzo proszę nie kłamać, że w owe "piatki jezzowe" można posłuchać w restauracji muzyki na żywo!!! SZKODA, ŻE "OBSADA" RESTAURACJI MANDARIN DUCK W OPOLU NIE NAPISZE NA TYM MIEJSCU CZEGOŚ RZETELNEGO I PRAWDZIWEGO, GDYŻ CO JAKIŚ CZAS POJAWIAJĄ SIĘ NA TYM FORUM WPISY ZE STRONY OWEGO "SZEFA KUCHNI LUN MANDARIN DUCK" NIE MAJĄCE NIC WSPÓLNEGO Z RZECZYWISTOŚCIĄ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mandarinduck Re: menu, a strona www IP: *.146.255.219.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.01.11, 00:56 W odpowiedzi na panską krytyke odnosnie informacji dotyczacej jazzowych piatków w Mandarin Duck chciałem przypomniec,że ostatnie dwa piatki zeszłego roku wypadły w wigilie oraz sylwestra więc siłą rzeczy nasze cykliczne imprezy nie zostały zaplanowane w powyzszych terminach.Tegoroczne jazzowe piatki rozpoczynamy począwszy od piatku 14 stycznia.Pierwszym wykonawcą bedzie Coctail Jazz Duo z Jeleniej Góry.Poczatek imprezy o godzinie 20.Serdecznie zapraszamy.Jak zawsze wstep wolny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szef kuchni Mandar Re: menu, a strona www IP: *.147.114.20.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.01.11, 19:14 Szanowny Panie, jestem szefem kuchni tym co gotuje dla Pana, pisze Pan że nas odwiedza. Ja mam co robić i nie wiem dla czego wszyscy chcą wiedzieć co robię z moim czasem, ja nie piszę i przeglądam forum bo nie mam co robić zapewniam że mam i właśnie kończę pracę nad nowym menu, sądziłem że odpisując naszym klientom pokażę moje zainteresowanie tym co klienci sądzą, ale widzę że w naszym kraju rozmowa jest nie możliwa, nie macie pojęcia ile szefowie kuchni wkładają serca i zdrowia nie mówiąc o swoim czasie dla dobra restauracji. Ale wy przecież jesteście wszyscy świetnymi krytykami kulinarnymi i macie pełne prawo pisać co się wam podoba, to jest smutne naprawdę i nie widzę sensu abym więcej zaglądał na te forum. Dziękuję za pochwały i krytykę. Życzę zdrowia i więcej radości!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mandarinduck Re: menu, a strona www IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 21:49 Zapraszamy w piątek na muzyczny wieczór w Mandarin Duck-wystąpi Alicja Kalinowska z zespołem Acoustic Trio.Początek godzina 20-ta..serdecznie zapraszamy.Wstęp wolny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Keia koncerty.... IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 00:39 A jak koncerty? Ktoś sie orientuje w tym temacie? Bo widze plakaty wiszące w oknach restauracji i tak sie zastanawiam czy warto? Choć może po prostu warto sprawdzić samemu???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: koncerty.... IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 20:10 i znowu kryptoreklama dla naiwnych!Żenada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kret opinia IP: *.opole.hypnet.pl 15.03.11, 18:16 i czym tu sie zachwycać? bezpłciowym smakiem jedzenia czy obsługą u której usmiech to jakaś abstrakcja ? Odpowiedz Link Zgłoś