Gość: daro IP: *.punkt.opole.pl 08.06.10, 18:08 Zróbmy akcję ZZO czyli Zembaczyński Zostaw Opole !!!!!!!!!!! Zróbmy nalepki na auta, chorągiewki. Ten nieudacznik nie może zostać prezydentem na następne 4 lata !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Goska Re: Akcja ZZO Zembaczyński Zostaw Opole IP: *.dip.t-dialin.net 08.06.10, 21:04 A ja uwazam, ze wlasnie teraz powinien zastac, bo po ostatniej powodzi on najlepiej wie, co jest do zrobienia. A kazdy nastepny bedzie sie przez trzy lata zapoznawal z problemami, a w czwartym roku to juz nie warto zaczynac. No i bedziemy w punkcie wyjscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Akcja ZZO Zembaczyński Zostaw Opole IP: 87.204.111.* 08.06.10, 21:06 bb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: centurion Akcja ZZO Zembaczyński Zostaw Opole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 21:17 W Opolu mamy do czynienia z deficytem kapitału społecznego zaufania[J. Czapiński, diagnoza społeczna 2009] To minie. Ryszard Zembaczyński jest u szczytu swoich możliwości. Wygra jesienne wybory w cuglach i dokończy swego dzieła. Wystarczy mu nie przeszkadzać. On wie najlepiej, co jest dla Opola dobre, bo kocha to miasto i jego mieszkańców. Odrobinę cierpliwości. Jego dotychczasowi przeciwnicy (a tacy zawsze będą) mają hasła na sztandarach, kłamstwa w gębie i słomę w butach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieśniak Re: Akcja ZZO Zembaczyński Zostaw Opole IP: 194.29.180.* 08.06.10, 21:27 Jak na szyderę to jednak zbyt poważnie zabrzmiało. A jeśli to na poważnie... hmm... to cóż wolę mieć słomę wystającą z butów, aniżeli taką wystającą z uszu:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: Akcja ZZO Zembaczyński Zostaw Opole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 22:07 tak,tak nalezy Panu Z koniecznie dać szansę na następną kadencję. On raptem 8 lat się wprawia i to z miłości dla Opola.A żebyście wiedzieli jak da ognia w 12 roku.Ho,ho aż niektórym buty pospadają z wrażenia.Więc co to jest 12 lat? Gość lubi przecież być w ratuszu to czemu mu bronić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo Re: Akcja ZZO Zembaczyński Zostaw Opole IP: *.punkt.opole.pl 09.06.10, 22:40 hmmm. Zawsze głosowałem na Zembaczyńskiego. Chyba mi przeszło po horrorze, który ma miejsce na ulicach Opola.Pal licho objazdy, ale żeby np. na Rejtana, przed uruchomieniem objazdu nie załatać dziur w jezdni (od Ozimskiej do Drzymały, raptem z 300 metrów????. Taż to czysta nieudolność MZD nadzorowanego przez UM. Ja już temu Panu dziękuję. Ale co w zamian? A właściwie kto? Nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aS Akcja ZOMO IP: *.punkt.opole.pl 10.06.10, 11:01 Proponuję nazwę Akcja ZOMO - skrót od hasła: ZOmbieczyński Musi Odejść!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACK Opole nie zostało zalane IP: *.chello.pl 10.06.10, 23:24 O co Ci własciwie chodzi? Dlaczego tyle nienawiści jest w Tobie? Opole, jako jedyne miasto w Polsce wykorzystało czas po powodzi AD 97 i właściwie zabezpieczyło mieszkańców przed powtórnym zalaniem. Fakt, że bardzo dużo ulic się remontuje, również nie może być powodem odwoływania Prezydenta - przecież po ostatniej niezwykle długiej i ciężkiej zimie powstało też wiele zniszczeń nawierzchni, więc trzeba to naprawić, czy nie? A jak wszyscy muszą dojeżdżać jednoosobowo do pracy do centrum miasta, (zamiast korzystać ze zbiorowej komunikacji - popatrz na Londyn) to trudno, to muszą potem stać w korkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyząbek Re: Opole nie zostało zalane IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.10, 23:32 Mack a ile ty zarabiasz w tym ratuszu, ładnie to tak się sprzedawać.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACK Re: Opole nie zostało zalane IP: *.chello.pl 11.06.10, 00:57 Ja nigdy nie pracowałem i nie pracuję w ratuszu, ale co prawda, to prawda, trzeba ją przyznać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a propos Re: Opole nie zostało zalane IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.10, 03:46 "Opole, jako jedyne miasto w Polsce wykorzystało czas po powodzi AD > 97 i właściwie zabezpieczyło mieszkańców przed powtórnym zalaniem." No i kto tego dokonał przede wszystkim? Pogan i ekipa SLD w 1997- 2002, wtedy powstała cała dokumentacja i podniesiono, wybudowano cały system wałów oraz urządzenia hydrotechniczne. Za Ząbka postawiono wrota młynówki i nic poza tym. Kompletnie nie zależało mu na wałach przy Metalchemie, bo to kosztuje, a on musi przecież dotować remonty kościołów i fontann, tudzież inne projekty, wyrzucane później do kosza. "przecież po ostatniej niezwykle > długiej i ciężkiej zimie powstało też wiele zniszczeń nawierzchni, > więc trzeba to naprawić, czy nie?" To nie po ostatniej, ale po 8 z kolei zimie.Przez siedem sezonów nic nie remontowano, a jeżeli już to remont po remoncie. Odpowiedz Link Zgłoś
grubyfacio Re: Opole nie zostało zalane 12.06.10, 06:55 Obrońcy kolegów Zembańczyńskiego i Tyki ,próbują wmówić nam,że korki w miastach to rzecz normalna.Do tej pory,jako przykład pisali o Wrocławiu,czy Warszawie.No ale tego ,który tu pisze tłuściutką trzcionką.poniosła fantazja maksymalnie! LONDYN! W Londynie też są korki i jeżdża komunikacją miejską!No chłopie!Opamiętaj się!Pokaż mi w Anglii,albo nawet w Polsce stutysięczne miasto, tak sparaliżowane! I zmień dostawcę,bo niedługo zaczniesz dojeżdżać do pracy metrem,albo gondolami (o ile oczywiście pracujesz w co wątpię,a jeżeli już ,to na 100% jesteś jakimś nikomu niepotrzebnym urzędnikiem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolek Re: Opole nie zostało zalane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.10, 08:35 Szczytem "rozgarnięcia" hamulca i jego ekipy jest ostatnia rada dla opolan od urzędników ratuszowych aby: "omijać skrzyżowanie 1 Maja - Reymonta z powodu remontu". Jak kur...a zostało tylko 1 skrzyżowanie (właśnie to opisywane) to jak mam je omijać ? UROJONYMI GONDOLAMI zembaczyńskiego chyba. Chyba każdy nawet nierozgarnięty właściciel domu wie, że jak główne wejście do domu remontuje to w tym samym czasie zostawia sobie wejście przez taras lub garaż, ale nie w Opolu - tutaj chyba ograniczeni na umyśle bawią się w zarządzanie miastem. Tylko czemu my wszyscy musimy ponosić tego konsekwencje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozia Re: Opole nie zostało zalane IP: *.chello.pl 12.06.10, 21:06 Panie prezydencie!!!!czas spakować rzeczy i emerytura.Czas na nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
polnad Re: Opole nie zostało zalane 12.06.10, 21:27 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,7917500,Anachroniczny_system_przeciwpowodziowy__wyzsze_waly.html Anachroniczny system przeciwpowodziowy: wyższe wały to większe straty Mało brakowało a w maju poszłaby woda przez Zaodrze, bo pojemność przepustowa Odry i Kanłu Ulgi była za mała na taką falę powodziową. Czy myśli się o poszerzeniu Ulgi lub innym przepuscie dla wody powodziowej???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meloman Re: Akcja ZZO Zembaczyński Zostaw Opole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.10, 21:59 Czas na zmiany! TP - Teraz Pabisiak TP - Tadeusz Pabisiak TP - Twój Prezydent TP - Twoja Przyszłość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Z. Re: Akcja ZZO Zembaczyński Zostaw Opole IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.10, 14:09 Gwoli przypomnienia, pan Zembaczyński nadal zasiada w ławie sądowej jako oskarżony w procesie karnym. Co oczywiście nie będzie dla niego i "czystej" PO przeszkodą, aby ponownie zostać prezydentem tego biednego miasta. Jestem za wszelką akcją, która nie da ponownej szansy temu nieudacznikowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Akcja ZZO Zembaczyński Zostaw Opole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.10, 18:57 Podobno ten pan nawet nie jest zameldowany w Opolu. Więc jak to jest ? Może startować w wyborach czy nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: Akcja ZZO Zembaczyński Zostaw Opole IP: *.chello.pl 14.06.10, 03:14 nie było problemem dla "czystych" z PISu czy Samoobrony to nie będzie dla reszty Odpowiedz Link Zgłoś
mieszaniec-zopola Prezydent jest rocznik 1948 19.06.10, 16:12 Oczywiście nic mu nie przeszkadza pracować po 65 roku życia. Jednakże w ciągu następnej kadencji wejdzie w wiek emerytalny i mógłby zrobićmiejsce dla innych. NIe ma zbyt wielu dobrych miejsc pracy w Opolu. Odpowiedz Link Zgłoś