Dodaj do ulubionych

Palikot jest świnia

IP: *.252.25.88.internetia.net.pl 04.10.10, 21:35
doskonale wiedział o akcji Donka na dobijacze a mimo to zorganizował zjazd w Kongresowej. No chciał przykryć akcję szeryfa Donka. Połowa i tak była lekko naćpana jak tak się wsłuchać w głosy Kory, Sipowicza, Środy, Kalisza. A i tak olali blanciarzy, stawiając ich za lesbijkami i pederastami
Obserwuj wątek
    • Gość: @ Re: Palikot jest świnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 21:41
      Można się było spodziewać, że Palikot wykończy platformę.
      • raid.op Re: Palikot jest świnia 04.10.10, 22:16
        Jakie wykończy? Należysz do inteligentnych czy inteligentnych inaczej?
    • Gość: wieśniak ... a Gowin jest biskup IP: *.g1.citymedia.pl 04.10.10, 21:45
      Co się czepiasz. Palikot swój człowiek, wypić lubi, to może i dopalić. Nie bądź taki gowinista.
      Ja tam zamierzam dać głos na Palikotową partię, o ile powstanie. On łączy doskonale poglądy mi bliskie - coś pomiędzy Senyszynową a Korwinem. Tylko, że łączy w prawidłowych zakresach, a nie tak jak obecne tzw. "prawica" i "lewica". PiSmani i Tuskacze pomysły na gospodarkę biorą od Senyszynowej, a społeczne od Korwina. A powinno być na odwrót.
      No, dobra. Trochę mi doskwiera nadmierna afirmacja środowiska Środowo - KPH-owskiego, ale jestem w stanie to przełknąć. Zresztą - póki co nie ma czym się dławić, Palikota znamy na razie jako happenera politycznego. Z drugiej strony zdolności przy(wódcze) też musi mieć - w końcu biznesmen.
    • Gość: celownik Re: Palikot jest świnia IP: *.punkt.opole.pl 04.10.10, 22:31
      Chyba oglądałeś inny ruch Palikota. W kongresowej już dawno nie widziałem takiego politycznego spontanu. Zero przygotowań reżyserskich. A wypowiedź Kalisza o listach wyborczych to do tej pory nikt w TV nie puszcza. Palikot może i świnia (chyba, ze piszesz przez przekorę) ale wnosi coś nowego i autentycznego, coś na kształt słów Janis Joplin" nie ufajcie ludziom po 30-tce". Tutaj chyba po 50-ciu. Nie bardzo wierzę, że coś zmieni ale zamąci sporo w polityce. Może ta stara gwardia postsolidarnościowa pójdzie na zasłużony odpoczynek. A pokolenie 89 jest jeszcze za młode do rządów. Musimy czekać dalej i pośmiać się ale i płakać z wybrańców narodu.
      • Gość: behemot Re: Palikot jest świnia IP: *.252.25.88.internetia.net.pl 05.10.10, 00:04
        Palikot może i świnia (chyba, ze piszesz przez przekorę) ale wnosi coś nowego i autentycznego, coś na kształt słów Janis Joplin" nie ufajcie ludziom po 30-tce".

Co nowego? Przecież wszystkie jego punkty programu to starocie z Desy. Jaki autentyzm w cytowaniu starych kawałków o kadencyjności przywództwa, JOW,likwidacji senatu,zabraniu subwencji partiom,związkach partnerskich,rozdziale państwa od kościoła, likwidacji funduszu kościelnego, itd. plus procent na kulturę. Gdzie ten autentyzm? Gdzie parytety? Pozbierał w internecie wszystkie wypluwki, co to nie potrafią partyji założyć (Mannuela) albo ciasno im w partyjach subwencjonowanych, lubo luźni, jak niezagospodarowany elektorat i walczy o subwencje i mandaty, mogą być bez immunitetów. Była już Partia Przyjaciół Piwa, Rewińskiego - to może się uda założyć Partię Przyjaciół Palikota i nawet może się załapać do sejmu, jak ongiś Tymiński wykończył Mazowieckiego. A jak jeszcze uzyska poparcie Kononowicza,,to ho, ho...
        • Gość: tao szatanski perdolisz behemocie... IP: *.nyc.res.rr.com 05.10.10, 08:45
          ... nie wiem czy poważnie czy ino z przekory. co jest nowe? zgrywasz się na forum na mądrale to proszę nam zrobić poważny wykład polityczno-socjologiczny: dlaczego tymiński wygrał z mazowieckim? dlaczego palikot? to fundamentalne pytania żeby co nie co zrozumieć
          polski teatrzyk polityczny , łby polaków, i mówiąc skromnie całą tą paranoje z katolickim zakłamaniem. palikot to krzyk rozpaczy ludzi trzeżwo myślących. nie wiem czy coś z tego wyjdzie ale wiem, że poraz pierwszy (jak ruch przekształci się w partie) przy urnie wyborczej nie będę wybierał mniejszego zła.

tao szatanski

ps. poza tym jak jesteś taki mądry to po jakiego ciula się z ową mądrością ukrywasz, oświeć nas wiedzą i nazwiskiem.
          • Gość: cyk @ tao IP: *.chello.pl 05.10.10, 10:19
            >ps. poza tym jak jesteś taki mądry to po jakiego ciula się z ową mądrością ukrywasz, oświeć >nas wiedzą i nazwiskiem.

Tylko idioci mówią wszystko co myślą :-)
          • Gość: celownik Re: perdolisz behemocie... IP: *.punkt.opole.pl 05.10.10, 10:20
            A tak myślę, że behemot to lekki prowokator. Pisze tak aby ludzi rozbujać i sprowokować nie tylko do myślenia ale do napisania czegoś z emocjami politycznymi. Chyba mu się udaje. Ale czy to ma być cel tego wszystkiego co w polityce piszczy czy coś więcej, to nie wiem.
          • Gość: behemot Re: perdolisz behemocie... IP: *.252.25.88.internetia.net.pl 05.10.10, 11:36
            Witaj Tao uwiedziony przez Palikota na czarną sukienkę. Cnoty już nie stracisz boś stary wyga spod celi a grepsy łykasz jak grypsy. Ileś to razy nad urną przeżywał męki co wybrać, jak fredrowski osiołek, któremu w żłoby dano w jednym owies w drugim siano i to kusi i to nęci..itd.
            Ileż to razy po Twoim grzbiecie mniejsze zło właziło do sejmu, dziekując Ci za poparcie i dalszą wspólpracę? Myślałem żeś prawdziwy anarchista dysponujący nowojorską perspektywą a nie jakiś przebieraniec, co cały tydzień zasuwa w robocie a na weekend przywdziewa ciuchy hippisa i wielką pacyfę, intonując make love not war. Uwiódł Cię Burncat sekularyzacją, darmowym internetem,antykoncepcją itd. Toż to populizm dla pardon wykształciuchów. Balcerowicz musi odejść..no i nie odszedł a Lepper wszedł. Młot platformerski skutecznie i ambitnie walił w kowadło, którym raz było SLD raz PiS raz LPR i zapłaty godnej za robotę nie dostał. On nie entomolog wrzaskliwy,pukający do ZUS-u, on ambitny i rolę by jakąś odegrać trzeba, bo Abracham u drzwi a tu gościa w sile wieku, spuścić chcą, jak Jana Marię. A poza sejmem to czym będzie? Zniknie z mediów i w tydzień zapomną o chłopaku z Lublina a i Donek może prokuraturę nasłać, bo zawsze się coś może przylepić do bezimmunitetowca, no i jak wtedy mają smakować drinki na Seszelach? Ma skończyć jak Misztal? To jasne, że chodzi o koryto, choć tu swoiście pojmowane, jako ochrona przed spadnięciem w niebyt czyli odbyt. Dokonał kompilacji haseł wyborczych, by nie powiedzieć ukradł, które w swej masie robią wrażenie ale kupy się nie trzymają i może wjechac do sejmu na trzeźwych polakach, choć osobiście wolę pojęcie wykluczonych, miażdżonych brzuchami biskupów i heteryków, zakazem aborcji i zapłodnień pozaustrojowych. Zmiażdżyć SLD i oskubać PO, licząc na ich elektoraty i wejść, wejść, wejść. Toż tego z njujorku nie widać?
            • Gość: behemot P.S. IP: *.252.25.88.internetia.net.pl 05.10.10, 11:42
              No i warto zapytać za Lisem Burncata - a gdzie gospodarka (najwżniejsza w tym wszystkim) durniu?
            • Gość: celownik Re: perdolisz behemocie... IP: *.252.31.213.internetia.net.pl 05.10.10, 14:34
              Oj behemocie!
              Ha ha ha , czysta prowokacja zakamuflowana wyszukaną formą a z zerowa opinią. A tacy to chyba są najbardziej podejrzani. A Balcerowiczowi (dot. gospodarki) może kiedyś będą stawiać tablice pamiątkowe po uniwersytetach ekonomicznych w Polsce za nieludzką wizję sukcesu gospodarczego z pominięciem roku 1989 jak wprowadził swoje/nasze reformy. Skąd się wzięło nagle w Polsce ponad 10 000 nowiutkich milionerów. To też kiedyś wyjdzie jak wyszła aferka z majątkiem kościelnym. Z tego tytułu niektórzy rzucają się teraz jak żaba na szpagacie. Ale przeżyją i dobrze pożyją.
              • Gość: tao szatanski dalej perdolisz behemocie... IP: *.nyc.res.rr.com 05.10.10, 16:31
                wiele lat temu pewien bardzo znany showmem na wiecowych przedstawieniach teatralnych mówił polakom: nie bójcie się. nie bali i wychodząc z jednej doopy weszli w jego. stało się coś bardzo ważnego, coś co może być świadomą demokracją. nie bójcie się! za prawdę, za prawdę powiadam: bądz wolny głupcze.

tao szatanski
                • Gość: celownik Re: dalej perdolisz behemocie... IP: *.252.31.213.internetia.net.pl 05.10.10, 19:05
                  Tao
                  Trochę mącisz ale dobrze piszesz!
          • mieszaniec-zopola mieszaniec pozdrawia tao 05.10.10, 23:04
            wyperwoliłem tak jak Ty zagramanicę i dobrze. Trochę bliżej, zamiast za Atlantyk, wyperwoliłem za Bałtyk leję na sługusów i obrońców czarnuchów z szerokości geograficznej.
            Mam nadzieję, że Palikot pogoni kota różnej maści pedofilom, gwałcicielom kleryków, zwolennikom kary śmierci, złodziejom i chciwcom.
            Zostawiliśmy brachu Polskę na pastwę takich Behemłotów i Jarosławów i jedyna nadzieja w Januszu P. Ale mamy Polskie paszporty i pójdziemy obydwaj zagłosować jak przyjdzie pora w polskich konsulatach. Pozdr.
            • Gość: behemot Re: mieszaniec pozdrawia tao IP: *.252.25.88.internetia.net.pl 06.10.10, 01:18
              Przyczepiło się gó... do okrętu i mówi - płyniemy. Co już ci Senyszynka nie pasuje? Zawiodłeś się na SLD, czy czujesz, że łajba tonie i trzeba się przykleić do nowej? Podpinasz się pod Tało bo u nas zagramaniczny to lepszy, prawdziwszy, no i światowiec, by nie powiedzieć ojropejczyk. Tało waliło w doopę takich komuchów jak Ty w osiemdziesiątym i nawet nie myślało, że kiedyś będzie z nimi w jednym ruchu frykcyjnym palikotowym.
              > Zostawiliśmy brachu Polskę na pastwę takich Behemłotów i Jarosławów i jedyna na
              > dzieja w Januszu P. Ale mamy ...
              Jak to pięknie brzmi, jak głos Wielkiej Emigracji, rozsądku i mądrości.. Ale się porobiło.
        • Gość: wieśniak Re: Palikot jest świnia IP: *.g1.citymedia.pl 05.10.10, 20:08
          Gość portalu: behemot napisał(a):

> Co nowego? Przecież wszystkie jego punkty programu to starocie z Desy

So f*** what?

Te postulaty to wabiki - ilu ludzi głosowało za Platformą w nadziei na JOW-y? Pewnie trochę głosowało. A w tej sprawie NIGDY nie było nawet kawałka poważnej debaty.
          Już samo wywołanie dyskusji na wymienione tematy będzie sukcesem. Na razie Palikot rzucił parę haseł, poczekajmy co dalej. Jeśli będzie ferment - dobrze. Jeśli to okaże się kolejnym happeningiem - też dobrze. Ja bym się wcale nie zdziwił, gdyby za pół roku Palikot zrobił konferencję, podczas której oświadczyłby - "Ale was zrobiłem w bambuko. Daliście się nabrać dokładnie tak, jak co cztery lata dajecie się nabierać przy urnach".

Porównujesz Palikota do Tymińskiego. Znaj proporcją, mocium panie. Za czasów Tymińskiego i Mazowieckiego faceci w dresach i podkoszulkach robili bajońskie interesy na oscylatorach i kantorach. Społeczeństwo zerwało się ze smyczy i wszystko było możliwe. Kierowcy zostawali ministrami, skarpeciarze przesiadali się do merców.

Palikot nie spadł z choinki, nie wyskoczył jak Stan z pudełka. Ma szansę zrobić coś dobrego. Niech to będzie choćby wetknięcie drąga w mechanizm tej spolaryzowaną karuzeli - żeby IM nie wydawało się, że są jedyni i wieczni.
    • mieszaniec-zopola Sam jesteś świnia 05.10.10, 22:54
      zaś z tonacji wpisu wynika, że musiałeś być nieźle ożarty, albo naćpany jak to pisałeś.
      Lokalny Bielecki czy też Ziemkiewicz. Innymi słowy - największy opolski bufon. Klugscheisser i Besserwisser w jednej osobie. Wypchaj się i wystaw się na Cytrusku na sprzedaż,.
      • Gość: behemot Re: Sam jesteś świnia IP: *.252.25.88.internetia.net.pl 06.10.10, 01:50
        Ot muzyk się odezwał, co ino gra na moskiewską nutę opium dla mas. Zabałtycki chwilowo Żakowski, W.Mazowiecki albo Paradowska, nie tyle bufon, co tępak albo głupek lokalny.Tak bezgranicznie pusty, że nie ma go nawet czym wypchać. No może Palikotu się uda, co powoli widać.

P.S. Czytelnikom przywykłym do bardziej wyszukanych form językowych w dyskusji, wyjaśniam, że w potyczkach z mieszańcem chwilowo zza Bałtyku, należy używać form prostych i knajackich (cokolwiek to znaczy) stosowanych przez niego i dla niego zrozumiałych.
        • Gość: ;-) Zwierciadełko powiedz przecie ... IP: 81.219.6.* 06.10.10, 02:31
          Behemot !
          Spuść powietrze z trzewi, albo zwyczajnie ... puść bąka, bo przykro patrzeć jak rozmieniasz na drobne swój forumowy "dorobek" tarzając się w stworzonym przez siebie samego łajnie ...
          Chłopie - O CO CI CHODZI ???

;-)
          • Gość: tao szatanski ...no i z mieszańcem.... IP: *.nyc.res.rr.com 06.10.10, 09:20
            wkooorwiliśmy do tego stopnia behemota, że ujawnił swoje zwoje mózgowe, doprawdy nie wiem jak udawało mu się zgrywać mądrale, ba, lokalnego inteligęęta. ponad trzydzieści lat temu, przez przypadek, kilka miesięcy bawiłem się w dziennikarza. behemot - ile ty masz lat? może zwoje ci się tak poplątały że zatrzymałeś się w kadrze.
            mieszańcu, ja nigdzie nie wyemigrowałem, mieszkam na wsi pod opolem do nyc wpadam na kilka dygodni po pospolitą kasę, polska jest strasznie droga. w opolu prawie z nikim nie utrzymuje kontaktu, rozmawiam z psem i czytam stare księgi by życie aż tak nie bolało.
            behemota trzeba sobie odpuścić!!!!

pozdrawiam

tao szatanski
            • Gość: tao szatanski no tak! mam trzeciego! IP: *.nyc.res.rr.com 06.10.10, 10:57
              jak mnie mańka (mój pies) zaganiała w intelektualny kozi róg by dowartościować się trochę pisywałem na tym forum aż pewnego czasu określiłem osobowo opolski egzotyczny duet polityczny. do tercetu brakowało trzeciego, i oto on b e h e m o t.
              skład opolskiego politycznego tercetu egzotycznego: 1. prof szewczuk - król ubu, 2. z. bereszynski - dziejownik, 3. behemot - behemot.

i to by było na tyle

tao szatanski

• Gość: celownik Re: no tak! mam trzeciego! IP: *.252.31.213.internetia.net.pl 06.10.10, 13:51
                Ciekawa opinia o tej trójcy ale w sumie to jesteście trochę śmieszni z tymi dogryzaniami. Takie pisanie rozmydla ostrość myślenia, bo o pisaniu najmniej wiem ale nie chciałbym aby ktoś mnie czytał w takim pokręconym stylu. Czytam i myślę, żartują, kłócą się, wymieniają ostre poglądy bez argumentów, czy tylko tak po koleżeńsku "szczekają na siebie" . Czy to jest poważne czy tylko taka moda?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka