Dodaj do ulubionych

Będzie następca Bruna

IP: *.146.131.8.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.12.10, 19:44
Trzymam kciuki za wspaniałego psa i jego właściciela!Jak wrócę włączę się do pomocy tak jak tylko będę potrafiła.Myślę,że mój pomysł chwyci.
Obserwuj wątek
    • Gość: dupek Będzie następca Bruna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.10, 23:14
      Zakup psa to jedna sprawa, druga, to pilnowanie go, by znowu jakiś koziolek-matolek ze Szczedzrzika nie otruł go. Chyba, że już złapano sprawcę?
    • Gość: m Będzie następca Bruna IP: *.dip.t-dialin.net 08.12.10, 00:05
      wszystkiego dobrego dla bruna!
      • Gość: x Re: Będzie następca Bruna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.12.10, 00:23
        wpłacikiśmy tyle, ile mogliśmy na akcję Bruno, szczytny cel, pozdrawiamy Bruna i jego pana
    • jeruzalem51 do flat coated idiotow z GW 08.12.10, 04:56
      krotka siersc,/gladka siersc/, tak sie pisze po polsku
      • Gość: psi fan Re: do flat coated idiotow z GW IP: 192.168.112.* 08.12.10, 05:10
        tak brzmi pełna i oficjalna nazwa rasy używana przez kynologów również w Polsce - "Flat coated retriever". Nie wymagam jednak od "idioty" żeby to wiedział...
        • Gość: patatajmiauhau Re: do flat coated idiotow z GW IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.10, 07:55
          Coraz częściej czytam w różnych gazetach o psach rasy Podhalan i Polish Lowland, więc jednak polscy kynolodzy mają wielki problem z nazwami psich ras, a ten problem na pewno z czegoś wynika.
          Wyżeł lub terier gładkowłosy brzmi naturalnie.
          A poza tym drogi Psi Fanie chyba byłeś hodowany bezstresowo i stąd ten stres wyrażony epitetem na "i".
          Pozdrawiam
        • jeruzalem51 Re: do flat coated idiotow z GW 08.12.10, 14:14
          Gość portalu: psi fan napisał(a):

> tak brzmi pełna i oficjalna nazwa rasy używana przez kynologów również w Polsce
          > - "Flat coated retriever". Nie wymagam jednak od "idioty" żeby to wiedział...

jestes idiota, to angielska nazwa chloporobotniku
      • Gość: as Re: do flat coated idiotow z GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.10, 06:57
        hehe, nie ma takiej razy jak "gładkowłosy pies aportujący" czy jak tam purysta językowy zechciałby to widzieć...
        • jeruzalem51 Re: do flat coated idiotow z GW 08.12.10, 14:17
          Gość portalu: as napisał(a):

> hehe, nie ma takiej razy jak "gładkowłosy pies aportujący" czy jak tam purysta
          > językowy zechciałby to widzieć...

nie, nie ma takiej razy"?,ale jest polski jezyk,ktorego nie trzeba kaleczyc jak to robia niedouczeli 'redaktorzy" z GW.
      • Gość: q-ku strasznie jesteście niemili dla siebie nawzajem.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.10, 07:06
        drodzy Rodacy

po co ci "idioci" itd?
        tak mówisz także do żony albo dziecka?
        jesteś taki "odważny" bo anonimowy w internecie?

niewychowanie wychodzi tym bardziej w takich okazjach i tym bardziej nie wypada się tak zachowywać

warto ochłonąć, naprawdę

to strasznie przykre... odechciewa się czytać forum
        • yola13 Re: strasznie jesteście niemili dla siebie nawzaj 08.12.10, 07:11
          popieram przedmówcę, a swoją drogą osoba która otruła Bruna chyba ma wodę zamiast mózgu
    • asir-czarny-sznaucer-olbrzym Będzie następca Bruna 08.12.10, 09:18
      Mam nadzieję że do tego czasu właściciel i Bruno sobie poradzą.
      • Gość: JJ Re: Będzie następca Bruna IP: *.net.stream.pl 08.12.10, 12:43
        Cieszę się ze Bruno zyje i może uda się uratować ti prawe oko. Czy w tej sytuacji będzie chociaż trochę s stanie pomagać swojemu Panu?. Myśle ze nawet jego obecnośc jest psychicznym wsparciem a to też bardzo istotne.Ponieważ sama wsparłam finansowo akcję to mam prawo apelować do tych ktorzy tego nie zrobili aby z okazji Swiat dołączyli do ofiarodawcow.
    • ewaandriva Będzie następca Bruna 08.12.10, 09:34
      Tłumaczenie nazwy rasy nie jest problemem.
      Natomiast martwi mnie ten akapit:
      "W połowie grudnia w hodowli Bronks odbędzie się tzw. przegląd hodowli. To znaczy, że sędziowie ze Związku Kynologicznego będą oceniać szczeniaki i przyznawać im rodowody. Wtedy też wytypują szczeniaka, który ich zdaniem ma największe predyspozycje do bycia psem przewodnikiem."
      Trzeba wiedzieć, że osoba uprawniona do przeglądu miotu nie przyznaje rodowodów, tylko metryki, na podstawie których przyszli właściciele MOGĄ wystąpić do ZKwP o wystawienie rodowodu. Każdy pies urodzony w hodowli zarejestrowanej w ZKwP dostaje metryczkę, nawet jeżeli w miocie jest kilkanaście szczeniaków ! Jeżeli któryś maluch ma wady, to w metryce powinna być informacja o nich.
      Stwierdzenie redakcji o przyznawaniu rodowodów to woda na młyn tych, którzy wciskając ludziom psa w typie rasy opowiadają brednie o siódmym z miotu ...
      Również ocena predyspozycji siedmio - lub ośmiotygodniowego szczeniaka do bycia psem przewodnikiem jest ponad kompetencje działaczy zwiazkowych. Tutaj hodowca obserwując szczeniaki może najlepiej ocenić, który jest zrównoważony i nielękliwy a zarazem nastawiony na kontakt z człowiekiem.
      Prośba do dziennikarzy: jeżeli o czymś piszecie, najpierw postarajcie się co nieco dowiedzieć o podmiocie artykułu. W dobie internetu to łatwe!
      • Gość: b umer Re: Będzie następca Bruna IP: *.icpnet.pl 08.12.10, 09:47
        Zgadzam się w zupełności, znam szczeniaka labka gdzie wytypowany został przez
        osoby specjalistyczne i po ok.poł roku okazało sie,że ten idealny szczeniak się nie nadawał na
        przewodnika,dlatego napewno zadecyduje wpierw szkolenie wstepne.
    • Gość: ks Będzie następca Bruna IP: 217.153.224.* 08.12.10, 10:36
      Bruno!!! szybkiego powrotu do zdrowia.
      Kochany PIES!!!!
    • Gość: jaaaaaa :) Będzie następca Bruna IP: 156.17.77.* 08.12.10, 13:25
      Z radością przyłączyłam się do tej akcji. Mam nadzieję, że znajdzie się więcej ludzi wrażliwych. Najlepsze życzenia i dużo zdrowia dla Bruna i jego Właściciela
      • jeruzalem51 Re: Będzie następca Bruna 08.12.10, 14:21
        Gość portalu: jaaaaaa :) napisał(a):

> Z radością przyłączyłam się do tej akcji. Mam nadzieję, że znajdzie się więcej
        > ludzi wrażliwych. Najlepsze życzenia i dużo zdrowia dla Bruna i jego Właściciel
        > a

toi zle stwierdzenie,nikt nie powinien byc wlascicielem psa, tylko opiekunem itp.To wlasnie rodzi okrutne zachowania
    • Gość: plusk Będzie następca Bruna IP: 156.17.77.* 09.12.10, 07:56
      i czy to nie jest małostkowosc? Nie chodzi przecież a własciwą nazwe rasy czy tez sformułowania. CHODZI O POMOC DLA TEGO WSPANIAŁEGO PSA !!!! Okrutne zachowania legna sie w chorych i spaczonych głowach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka