Dodaj do ulubionych

Ginekolog Opole NFZ!!! HORROR

01.03.11, 15:40
Chciałam tylko zwrócić uwagę na pewną sprawę o której już pewnie wiele osób mówiło ale ja się zbulwersowałam.
Chciałam iść do lekarza, a dokładniej do ginekologa ponieważ czuję ostry ból w dole brzucha i co usłyszałam? ( dodam, że dzwoniłam do trzech przychodni w Opolu które mają podpisaną umowę z NFZ) - jak zapłacę to jutro, a jak z funduszu to dopiero na koniec marca ( to są dokładnie te słowa, nawet nie ubrane w żadne subtelności - tylko prosto z mostu, konkretna informacja - masz kasę lekarz Cię przyjmie jutro , nie masz kasy czekaj miesiąc!!)
To jest bulwersujące! Straszne. To po co my ZUS płacimy?
Nie rozumiem w tym momencie jakie jest uzasadnienie dla istnienia tej instytucji? To po co ja płacę zus?
Ten świat zwariował.!!
Obserwuj wątek
    • Gość: opolani Re: Ginekolog Opole NFZ!!! HORROR IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.11, 16:58
      Mylisz pojęcia . Z zusu otrzymasz chorobowe jak Ci lekarz da L-4 . Natomiast składkę bez zgody obywateli zafundowało nam państwo i posłowie , którzy bez naszej zgody pobierają składki na fundusze zdrowotne odprowadzane na NFZ.
      Są to niebagatelne kwoty uwidocznione w PITACH . Rocznie od najniżej emerytury , renty odprowadzane są składki 1000zł, od pozostałych prac. w zależności od otrzymywanego wynagrodzenia 9% brutto.
      A więc gdyby składki przekazywane były na konto specjalne każdego pacjenta, mielibyśmy dostęp do każdego lekarza , państwowego jak i, prywatnie. A pieniąze pobierane na koncie pozostałoby na lata nastepne saldo dodatnie.
      A tak wsyzstkie pieniądze idą do wspólnego worka, którymi zarządza jakaś Rada Nadzorcza NFZ bez kontroli.
      W efekcie mamy zadłuzone szpitale, narzekanie na brak pieniędzy , a pacjent jest najbardziej poszkodowany.
      A Ci co najgorzej cierpią , prosza Caritas i ludzi dobrej wolki o wsparcie
      • przemo_opole Re: Ginekolog Opole NFZ!!! HORROR 01.03.11, 17:14
        Nie da się zorganizować opieki zdrowotnej bez zasady solidarności społecznej (choć też mi się to nie bardzo podoba) a więc wspólnego "worka". Jedni nie zużuwają z tej puli nic przez długie lata a inni wykorzystują od razu limit na 3 życia.
        Natomiast bałagan w NFZ i służbie zdrowia jest faktem a brak dostępu do natychmiastowej pomocy lekarskiej kwalifikuje się do prokuratora.
      • ariana251 Re: Ginekolog Opole NFZ!!! HORROR 01.03.11, 21:48
        Być może mylę pojęcia. W każdym razie składkę opłacam... ale po co?
        • Gość: do adriany Re: Ginekolog Opole NFZ!!! HORROR IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.11, 07:15
          Może należałoby przekazać sprawę do prokuratury jak radzi przemo.
          Jesteśmy narażani na ciągły stres oraz utratę zdrowia i zycia.
          W imię czego, że ktoś rządzi się naszymi składkami, i jeszcze nam wmawia , że służbba zdrowia jest za darmo.
          Kto się u nas leczy za darmo, a lekarstwa wszystkie płacimy 100%.
          Najwyższ Czas na zmiany w słuzbie zdrowia.
          Jesteśmy sąsiadami Niemiec, niech sie przyjrzą jak tam działa służba zdrowia.
          Tam sa również pobierane składki. Tam obowiązuje zaprzyjęta zasada . Raz na kwartał jak idziesz do lekarza opłacasz 10E , i możesz w ciągu kwartału się leczyć u różnych lekarzy. A lekarstwa przepisywane na receptę sa za jedyne 5E. Natomiast dzieci otrzymuja recepty za darmo.
      • Gość: Mal Re: Ginekolog Opole NFZ!!! HORROR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.13, 15:40
        Ginekolog i inna biała masa, na urządzeniach i przyrządach z podatków nfzowiczów pracuje najlepiej jak potrafi wygiąć kasa mózg niepotrzebnie i bez sensu. Ja nie wyposażam gabinetu z moich podatków na kurdupla, co ciągnie kasę na siebie. Ale to sprawa urzędu skarbowego niemocą tchnącego. Widzi ten urząd obieranie sreberek, a koszty. Łajza w białym fartuchu zapłaciła za prąd, urządzenie, sprzątanie pomieszczeń. Ma kwity na zysk? Nie, ja zapłaciłam na pracę durnia na oryginale.
    • Gość: mobber Re: Ginekolog Opole NFZ!!! HORROR IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.11, 16:58
      to nie dzwoń do trzech tylko do Czech
    • Gość: nomalne Re: Ginekolog Opole NFZ!!! HORROR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.11, 17:12
      do alergologa w Alergovicie terminy na grudzień, prywatnie za tydzień :D
      masz ostry ból brzucha, dostajesz skierowanie na USG... za miesiąc :D
      masz wypadek samochodowy, dostajesz skierowanie na rezonans... za pół roku!!! :D
      • Gość: gość Re: Ginekolog Opole NFZ!!! HORROR IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.11, 18:21
        spróbuj się zarejestrować do gin. w nowej przychodni na Dambonia
        tel. 77/887 21 21
        • Gość: gość Re: Ginekolog Opole NFZ!!! HORROR IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.11, 18:37
          Na marzec to i tak szybko.
          Na Krakowskiej do dr Sz. (ginekolog) zapisują na MAJ !!!
          To dopiero szczyt chamstwa.
          • Gość: Piotr Re: Ginekolog Opole NFZ!!! HORROR IP: *.punkt.opole.pl 02.03.11, 21:23
            Ale czemu od razu chamstwo?
            Skoro NFZ zakupił u dr Sz. 15 wizyt dziennie, czyli około 300 miesięcznie, chętnych do badań (często planowych, raz na pół roku czy rok) jest 700 kobiet, to tak wychodzi.
            Czy ktokolwiek lubi pracować za darmo?
            A skoro ginekolog ma wolne moce przerobowe, umowa z NFZ tego nie zabrania, to dlaczego ma nie przyjmować za pieniądze płacone przez pacjenta?
            Kobeito, utrzymujesz NFZ po to, by NFZ zapewnił Ci opiekę lekarską. I to jest ich obowiązek, a nie dochtorów.
    • Gość: zsmyszj Re: Ginekolog Opole NFZ!!! HORROR IP: 87.96.42.* 14.11.13, 10:52
      dlatego chodzę prywatnie i nie w opolu a do wrocławia, do dr Świdraka
      • Gość: mbb Re: Ginekolog Opole NFZ!!! HORROR IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.13, 15:32
        jeden pisze :
        "gdyby składki przekazywane były na konto specjalne każdego pacjenta, mielibyśmy dostęp do każdego lekarza , państwowego jak i, prywatnie. A pieniąze pobierane na koncie pozostałoby na lata nastepne saldo dodatnie. "
        drugi pisze:
        "Jesteśmy sąsiadami Niemiec, niech sie przyjrzą jak tam działa służba zdrowia. "

Obaj jesteście bez pojęcia:

ze składek odkładanych na indywidualne konto przy raku np to ci nawet na trumnę nie starczy
        no koże na waciki

taki niemiec przecietny to ma przelewy na ichni NFZ większe niz polak przecietnie zarabia

nie wiecie tego? no to co się wywnetrzacie na glupa
    • Gość: ZUS lepszy od NFZ Re: Ginekolog Opole NFZ!!! HORROR IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.13, 12:23
      Wszyscy tylko krzyczą i za wszystko obwiniają ZUS.
      A prawda jest taka , że ZUS mimo wszystko ze swych obowiązków wywiązuje się w miarę dobrze dot: wypłaty zgodnie z obowiązującymi przepisami pracownikom przebywającym na zwolnieniu lekarskim chorobowego, dla niepełnosprawnych renty , dla osób które przechodzących na emerytury po spełnieniu warunków , wypłaca comiesięcznie emerytury. Pieniądze które wpłacaliśmy na konta ZUSu nie przepadały. Nie jak to działa obecnie w NFZ Całe życie opłacał człowiek składki na fundusze zdrowotne nie korzystając z usług , a jak zdarzy się przypadek losowy kiedy człowiek zachoruje , firma upadła , jest bez pracy i nie opłacanych składek, nie ma prawa do bezpłatnego leczenia. Dawniej wpłacane środki na ZUS z puli finansował służbę zdrowia i dostęp był do lekarzy o każdej porze dnia i nocy , nawet pacjenci nie musieli chodzić na zastrzyki do przychodni, bo karetki pogotowia przyjeżdżała do domu chorego.
      Problem ze służbą zdrowia zaczął się dopiero kiedy nie pytając się pracowników podjęto uchwałę odprowadzania środków na fundusze zdrowotne odprowadzając bezpośrednio na konta NFZ.
      To ja już wolałam stary sprawdzony system ZUSOWSKI, a nie NFZ zdrowotny.
      Proszę się dokładnie się przyjrzeć jeszcze raz zastanowić dlaczego kiedyś można było bezproblemowo dostać się do każdego lekarza w tym samym dniu, a już osoby cierpiące przyjmowane były bez żadnej kolejki. Nie to co obecnie.
      • Gość: A Re: Ginekolog Opole NFZ!!! HORROR IP: *.dynamic.chello.pl 16.11.13, 13:34
        No bo dawniej lekarz siedział i mial płacone za od do a w tym czasie przyjmował kto przyszedł a teraz przychodnia musi zatrudnic lekarza od do i mu płacić ale przychodnia ma płacone za pięciu bo za tylu przychodni placi limitujące z niepełnej wyceny tzw procedurNFZ
        NFZetowska paranoja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka