Dodaj do ulubionych

Opolskie honory dla Lecha Wałęsy

IP: *.2city.net 09.03.11, 19:00
www.youtube.com/watch?v=B5EMJWMS9V8 trochę prawdy o wałęsie
Obserwuj wątek
    • Gość: janek ze wsi opole Re: Opolskie honory dla Lecha Wałęsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 21:18
      można wykrzyczeć jakieś Veto w trakcie tych śmiesznych uroczystości? toż to wstyd takie rzeczy urządzać
      • Gość: do Janka ze wsi... Re: Opolskie honory dla Lecha Wałęsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.11, 08:13
        Janku
        nie przenoś swoich pomysłow ze wsi na Uczelnię
        tutaj panują trochę inne zasady a nie tylko prawo wykrzyczenia czy prawo pięści
    • Gość: jokular Opolskie honory dla Lecha Wałęsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 22:28
      Pewno, że możesz wykrzyczeć swoją niezgodę na tę uroczystość i na wiele innych spraw. Załatwił Ci to właśnie LECH WAŁĘSA.
    • Gość: wał Re: Opolskie honory dla Lecha Wałęsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 23:33
      Jak już uroczystość ma się odbyć to gwoli szacunku dla byłego Prezydenta RP, jaki by nie był, ale przede wszystkim szacunku dla nas samych w środowisku uniwersytetu, i środowiska UO w Opolu, zachowajmy powagę miejsca i czasu. Byłoby wstydem i hańbą wykrzykiwanie i tumult. Wałesa jest symbolem epoki, tak jak my Polacy tamtego czasu, mam na myśli symbol pokojowej drogi, bez kalaszników, bez krwi, bez tysięc ofiar.
      • rilian Re: Opolskie honory dla Lecha Wałęsy 10.03.11, 07:04
        dla psycholi to, co napisałeś, jest bełkotem.

psychole i tak przebierają nóżkami, z nadzieją, że kolejny raz, niczym małe dzieci, mają szansę udowodnić sobie i światu "wielkość" swoją i swoich "idei". i marzą o krzykach, rzucaniu butami, buczeniu. psychole to psychole.
    • erka-4 Opolskie honory dla Lecha Wałęsy 10.03.11, 07:17
      Ktokolwiek chciałby o nim mówić żle to jego sprawa ale w/g mnie zasługuje na pomnik w każdej miejscowości,bo potrafił poprowadzić Polaków na bezkrwawą wojnę z komunizmem.
      • gate.of.delirium Re: Opolskie honory dla Lecha Wałęsy 10.03.11, 07:52
        erka-4 napisał:

> Ktokolwiek chciałby o nim mówić żle to jego sprawa ale w/g mnie zasługuje na po
        > mnik w każdej miejscowości,bo potrafił poprowadzić Polaków na bezkrwawą wojnę z
        > komunizmem.

Po której to wojnie wiemy tylko tyle, że plusy ujemne są lepsze od minusów dodatnich...
        • rilian Re: Opolskie honory dla Lecha Wałęsy 10.03.11, 08:55
          mamy też internet i możemy w nim pisać, co tylko chcemy.
          • erka-4 Re: zero to zero nie autorytet 10.03.11, 10:10
            ...no właśnie a plus i minus to zero a kto jest tym zerem no ten co na nie zasłużył.
            A dla Wałęsy cyfr dodatnich brakuje,który to tak prosty,najzwyklejszy pod słońcem elektryk byłby w stanie dokonać tyle co On.
            • rilian Re: zero to zero nie autorytet 10.03.11, 10:35
              bo wbrew wszystkim lemingom od teorii spiskowych, ludzkością nie da się manipulować, jakby oni sobie życzyli. gdyby ich pogląd był prawdą, wszyscy bylibyśmy ogarnięci manią szukania TW i uśpionych agentów tudzież "pajaców z pałacu". a tak, w paranoję daje się wpędzić jedynie część społeczeństwa, gorzej wykształconą lub z problemami emocjonalnymi.

wałęsa jest i pozostanie legendą. niezależnie od wielu złotych myśli, które jeszcze "walnie". czy to się komuś podoba, czy nie, zogniskował w sobie upór milionów. wytrzymał psychicznie. miał wolę i siłę. jak świat długi i szeroki on pozostaje naszym najlepszym ambasadorem. nie jan paweł II, ale właśnie wałęsa, bo znany jest niezależnie od wyznania.

fakt, że dziś dziękuje mu UO powinien być dla nas ważny. kropka.
            • gate.of.delirium Re: zero to zero nie autorytet 10.03.11, 12:33
              erka-4 napisał:

> ...no właśnie a plus i minus to zero a kto jest tym zerem no ten co na nie zas
              > łużył.
              > A dla Wałęsy cyfr dodatnich brakuje,który to tak prosty,najzwyklejszy pod słońc
              > em elektryk byłby w stanie dokonać tyle co On.
              Tylko ten, którego w sierpniu 80' MO przywiozła motorówką do Kolebki...
              • erka-4 Re: zero to zero nie autorytet 11.03.11, 09:41
                gate.of.delirium napisał:

"Tylko ten, którego w sierpniu 80' MO przywiozła motorówką do Kolebki..."

...no cóż wszystko się zdarza MO miało również motorówki nie tylko pałki.
                I mam pytanie czy Ty byłeś kierowcą tej motorówki no bo ja tam wóczas stałem na tym nabrzeżu i widziałem tylko dwóch milicjantów to pewnie Wałęsa był przebierańcem w milicyjnym mundurze i Go nie rozpoznałem a ja tak w niego wierzyłem.Zaraz jade do Gdańska aby mu napluć w gębe.Oj jakie mnie opanowało delirium.

• rilian Re: zero to zero nie autorytet 11.03.11, 09:52
                  kierowcą? przeceniasz go. śniło mu się ongiś, że jest małym stworzonkiem żyjącym w okolicy meszka włosowego jednego z tych milicjantów. i stąd te powtarzane onanistycznie brednie.
                  • erka-4 Re: wsza wie co robi 11.03.11, 15:04
                    Wydaje mi się,że należy stąd uciekać bo wszy się rozłażą,lepiej niech się żreją między sobą.
                    Rilian,ja uciekam bo już czuje,że mnie skóra świerzbi.
                    • rilian Re: wsza wie co robi 11.03.11, 15:20
                      zostań. chorobami na które one cierpią, nie sposób się zarazić.
                      • erka-4 Re: wsza wie co robi 12.03.11, 08:04
                        Posypałem się DDT i na razie poskutkowało.
                    • gate.of.delirium Re: wsza wie co robi 13.03.11, 17:57
                      erka-4 napisał:

> Rilian,ja uciekam bo już czuje,że mnie skóra świerzbi.

Nie przejmuj się Erka, to typowa przypadłość buraków świeżo od pługa dynamitem oderwanych. Zdaniem socjologów, w kolejnym pokoleniu, owo przejmujące doznanie zaczyna przechodzić - zapytaj się Wałęsy-juniora, tego od pomroczności...
                • gate.of.delirium Ale trafiłem w autorytet... 11.03.11, 10:37
                  ...nawet bym nie podejrzewał...

erka-4 napisał:

> ...no cóż wszystko się zdarza MO miało również motorówki nie tylko pałki.
                  > I mam pytanie czy Ty byłeś kierowcą tej motorówki no bo ja tam wóczas stałem na
                  > tym nabrzeżu i widziałem tylko dwóch milicjantów to pewnie Wałęsa był przebier
                  > ańcem w milicyjnym mundurze i Go nie rozpoznałem a ja tak w niego wierzyłem.

- he, he ! Kierowca motorówki - nie bolą Was główki ?
                  - czy wiesz chociaż jak stoczniowcy w swoim żargonie nazywali halę produkcyjną, w pobliżu której wyskoczył z motorówki Elektryk ?
                  - tak naprawdę była to motorówka Marynarki Wojennej, więc jako milicjant mogłeś w tym czasie co najwyżej chodniki szlifować przy "Zieleniaku" (oczywiście razem z TW "Bolkiem").

poznajmy-prawde.blog.onet.pl/Apokaliptyczny-cien-Lecha-Wale,2,ID414001510,n
                  www.youtube.com/watch?v=CYmObgwBcM8
                  • erka-4 Re: delirium i jego podniety 11.03.11, 15:20
                    gate.of.delirium proponuje poczytać:
                    "Wyrugowano Panią z szeregów „Solidarności”…

Zostałam usunięta karnie jako niegodnie reprezentująca Związek. W podtekście – za przeciwstawianie się Wałęsie. Postanowiono się mnie pozbyć z ruchu solidarnościowego, gdyż byłam niepokorna, nieprzekupna, bezkompromisowa. I uważałam, że z rządem komunistycznym należy rozmawiać z pozycji siły. Taką charakterystykę mej osoby mogłam niedawno znaleźć w dokumentach, do których dotarł Instytut Pamięci Narodowej. Dlatego podejmowały przeciw mnie działania m.in. służby specjalne.

Życie Anny Walentynowicz zagrożone…

Dziś wiemy, że zagrożone było Pani życie…"

...no widzisz panie gate.of.delirium jaką siłę ma Wałęsa najpierw wywalił panią Walentynowicz ze Solidarności póżniej wpakował ją do Tupolewa a na koniec Tupolewa rozwalił wraz z panią Walentynowicz i nie tylko o ziemie radziecką no widzisz jak tu nie wierzyć w niespotykaną moc Lecha Wałęsy.Brakiem wiary w jego moc to charakteryzują się tacy jak ty oraz inne gnidy.
    • Gość: hruszowicz@att.net Opolskie honory dla Lecha Wałęsy IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 10.03.11, 13:27
      Gratuluję cnoty chrześcijańskiej, jaką jest Solidarność. Pozdrawiam serdecznie. Regina
      • przemo_opole Re: Opolskie honory dla Lecha Wałęsy 10.03.11, 14:30
        Bo my jesteśmy katolickim krajem i miłości Ci u nas zawsze dostatek, aż do bólu... :)))
    • apriori1 Zero do zera i już jest kariera!!! 10.03.11, 20:34
      Jaki Uniwersytet, takie doktoraty!
      • rilian Re: Zero do zera i już jest kariera!!! 10.03.11, 21:35
        jaki nick, taki komentarz.
    • Gość: wiedźma Po pierwsze: nauka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.11, 15:39
      Powtarzam, powtarzam, powtarzam: uniwersytet powinien nagradzać tytułem h.c. autorytety w dziedzinie nauki. Gdyby tak wybitnego fizyka? matematyka? chemika? A niechby przyjechał do Opola, opowiedział młodym o korzyściach płynących z uprawiania nauk ścisłych, może mniej byłoby chętnych do tłuczenia plew na politologii, zarządzaniu czy historii manipulowanej na doraźne pożytki. Lech Wałęsa jest znakomitością w innej kategorii, szanuję jego zasługi dla Polski i świata, ale obserwuję tez niebezpieczne zjawisko wtrącania go do worka celebrytów, czyli ludzi-ciekawostek. Bo jego życiorys przedstawiony przez Laudatorkę znamy, to, co miał do powiedzenia, było przewidywalne. Więc co? Żarty, uśmiechy, kwiatki.
      Co utkwiło w pamięci? Znakomite wystąpienie p. Zembaczyńskiego.
      • erka-4 Re: Po pierwsze: nauka... 12.03.11, 07:58
        Czemuż z Ciebie taka wiedżma,przecież każdemu Polakowi i nie tylko jest wiadomą sprawą,że Wałęsa był i jest jedynie Wielkim Elektrykiem,który oświetlił Polakom drogę do Wolności i nigdy ani Wielkim Profesorem ani małym profesorkiem nie zostanie bo nie o to chodzi a chodzi o to,żeby uznać jego niezaprzeczalne zasługi.A więc wiedżmo jedna jeżeli Cię zazdrość gryzie to możesz zazdrościć tych zasług,których nigdy nie osiągniesz ale Profesorem lub profesorkiem to zawsze masz szanse zostać i nikt Ci w tym nie przeszkodzi jedyną przeszkodą może być Twój rozum.
        • Gość: wiedźma Re: Po pierwsze: nauka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.11, 09:45
          Nie gryzie mnie zazdrość, bo taka emocja jest mi z gruntu obca. Nie przeczę jednak, że chciałabym być profesorem.

Zasługi Lecha Wałęsy uznał cały świat. Czyżby uniwersytet do tej pory ich nie uznawał i trzeba było je dopiero teraz zadekretować tytułem, który - powtarzam za regulaminem UO -przeznaczony jest dla osób zasłużonych w jakiejś dziedzinie nauki?

Po nagrodzie Nobla (pokojowej!!! nie za odkrycie naukowe), wyróżnieniu wprowadzającym osobę do grona najwyższych autorytetów, przyznawanie Lechowi Wałęsie jakichkolwiek odznaczeń uważam za niezręczność.

Styl to człowiek. Styl twojej wypowiedzi zdradza psychikę wyjątkowo niezrównoważoną. Ponadto brak ci na tyle rozumu, by w dyskusji nie posługiwać się inwektywami. Nie jesteś zatem partnerem do rzeczowej rozmowy. Spadaj.
    • Gość: xxx Opolskie honory dla Lecha Wałęsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.11, 15:45
      Do dziennikarzy śledczych -Kto to jest LEJBA KOHNE ???
      • rilian pomidor! 11.03.11, 16:05
        n/t
      • erka-4 Re: Opolskie honory dla Lecha Wałęsy 12.03.11, 08:02
        Po co wołasz dziennikarzy na pomoc,przecież ty wiesz kim Lejba jest.
        • Gość: gość Do erka-4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.11, 15:27
          Nie nauczyli cię głąbie w domu.Nie pytany ,milczy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          Zapamiętaj to sobie do końca życia .
          • erka-4 Re: Do erka-4 13.03.11, 09:06
            A Ciebie kto pytał o zdanie,że się wtrącasz,a więc taki z ciebie głąb jak i ze mnie.Zamknij jape i słuchaj co inni mają do powiedzenia.Ja teraz Ci zadaję pytanie i jeżeli jesteś na nie w stanie odpowiedzieć to proszę o odpowiedż ale konkretną i na temat oraz zgodną z rzeczywistością:
            Kto lub co to jest ta lejba bo coś mi się wydaje,że jesteś dobrze rozeznany w tym temacie,jakby to powiedział Wałęsa a więc już nie jesteś głąbem od tej chwili bo udzieliłem Ci głosu,odpowiadaj ale rzeczowo bez zmyśleń.
            Zapamiętaj sobie raz na zawsze i do końca swego marnego życia ,że jak się kogoś chce pouczać to należy robić to z kulturą bo jeżeli kogoś wyzywasz od jakichś tam lub jeszcze inaczej to nie masz prawa do pouczania bo sam wymagasz uczenia sie kultury.
            • rilian Re: Do erka-4 13.03.11, 10:57
              rzucasz perły przed wieprze.
              • erka-4 Re: Do erka-4 13.03.11, 15:30
                Dziękuję za uznanie.
                Ślę pozdrowienia.
    • Gość: do wiedźmy Opolskie honory dla Lecha Wałęsy IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.11, 08:26
      oj wiedźmo, głupstwa mówisz, podobnie jaki i Zewmbaczyński. Ale gawiedź przecież nie moze wiedzieć , że tam nigdy "ruskich "koszarów nie było. Były pruskie, niemieckie, a nie sowieckie.
      • Gość: wiedźma Re: Opolskie honory dla Lecha Wałęsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.11, 09:23
        Sprostowanie: chodziło mi o formę wypowiedzi p. Zembaczyńskiego, zwartą, przemawiającą do wyobraźni, brzmiącą jak puenta dłuższego wywodu. Co do treści: koszary ruskie, pruskie, polskie, niemieckie, mniejsza o to, sens wypowiedzi był taki, że przekształcenia w sferze historycznej przełożyły się na przełom w sferze wartości. Tak to zrozumiałam, a jeśli masz na ten temat inne zdanie, nie nazwę tego głupstwem, tylko prawem do swobodnej interpretacji.
      • Gość: do wiedźmy II Re: Opolskie honory dla Lecha Wałęsy IP: *.xdsl.centertel.pl 12.03.11, 10:03
        Oczywiście, że w tym miejscu były kiedyś sowieckie koszary. Prezydent Zembaczyński wcale się nie pomylił. Polecam wspomnienia Henryki Wolnej - Van Daas z października 1956 r., która pisze o manifestacji do jakiej wtedy doszło pod sowieckimi koszarami przy ul. Plebiscytowej. www.indeks.uni.opole.pl/pdf/indeks-5354.pdf
        • Gość: wiedźma Re: Opolskie honory dla Lecha Wałęsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.11, 10:11
          . Nie jestem opolanką, nie znam historii miasta, więc dziękuję za informację.
    • Gość: obserwator Opolskie honory dla Lecha Wałęsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.11, 18:53
      Mam pytanioe do pomysłodawców czy w polsce nie ma już bardziej zaslużonej osoby niż ten , który chciał wyburzyć wszystkie domy postawione w czasach PRL- gdzie teraz większość by mieszkała. Wymieniony ma się dobrze.
      • rilian Re: Opolskie honory dla Lecha Wałęsy 13.03.11, 21:25
        podaj swoje pomysły, anonimie, i nie męcz już.
      • erka-4 Re: Opolskie honory dla Lecha Wałęsy 14.03.11, 10:08
        Naprawdę tego chciał ? nic nie słyszałem.Oj to bym miał się z pyszna,w takim mieszkam.
        No cóż,jade jutro do Gdańska odebrać Mu ten tytuł profesorski,chciał moją chate zburzyć.
    • Gość: gość Opolskie honory dla Lecha Wałęsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 15:24
      LEJBA KOHNE
      LEJBA KOHNE
      LEJBA KOHNE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: ciekawy Re: Opolskie honory dla Lecha Wałęsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 17:54
        o co chodzi z ta lejba kohne? kto to?
        • rilian Re: Opolskie honory dla Lecha Wałęsy 14.03.11, 18:25
          podobno tata czy tam dziadek tego gościa, który go wzywa cały czas, bo coś mu w głowie zaszwankowało. jakieś wspomnienia, trauma, psychoza, jak zwał, tak zwał...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka