Dodaj do ulubionych

Sierpem hołotę - czyli Opolski Marsz Niepodległ...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.11, 15:36
hahaha jakże! wystąpili tradycyjnie wzorowy sąsiad pan eugeniusz, nastrasza na osiedlu pani janina, wzorowa matka, młody wykształcony wojtek... ups szkoda że oni nie istnieją ;(
Obserwuj wątek
    • pamejudd Sierpem hołotę - czyli Opolski Marsz Niepodległ... 02.05.11, 15:36
      Cudne...

Kiedy juz ci okropni oenerowcy nie krzyczeli "przecz z zydowska okupacja", to im sie przypomina, co krzyczeli kiedys...

A kiedy na "Krytyce Politycznej" pojawiaja sie bajania radykalnych komunistow, GWno jakos nie garnie sie do wspominania o tym przy kazdej wzmiance o KP.

No bo przeciez im nie jest wszystko jedno...
      • mad_driver Re: Sierpem hołotę - czyli Opolski Marsz Niepodle 03.05.11, 09:35
        Zajebiście jesteście (mówię do człekokształtnych sympatyków ONR) !! :-)
        Trzeba na prawdę bardzo nie lubić GW żeby tu siedzieć i pisać że to gó... hahahaha
        wiedziałem , że z was pojeby ale, że do tego stopnia to nie przypuszczałem. Normalny człowiek jak nie ma do czegoś/kogoś szacunku to tego nie tyka a wy ciągle to tej GW - a pypie...ie się do Gościa niedzielnego frajerzy.
        Frajerami jesteście do piątego pokolenia wstecz hahahahaha polaczki :-)
        • rohan_52 Re: Sierpem hołotę - czyli Opolski Marsz Niepodle 03.05.11, 18:39
          Rozumiem, że szowinistycznie nastawiony Niemiec czy Rosjanin może używać słowa "polaczki", ale że robi tak stworzenie polskojęzyczne, to jest jednak niepojęte.
          • pamejudd Spokojnie, to tylko idiota. 04.05.11, 19:44
            Pelno tego na tym forum.
        • pamejudd Znowu ty, pacanie? 04.05.11, 19:43
          > Trzeba na prawdę bardzo nie lubić GW żeby tu siedzieć i pisać że to gó...

Kurcze, bystrzacha z ciebie...

> Frajerami jesteście do piątego pokolenia wstecz hahahahaha polaczki

Twoim zdaniem wszyscy dziela z toba przodkow?
    • fonfariusz Sierpem hołotę - czyli Opolski Marsz Niepodległ... 02.05.11, 15:37
      autorka już nawet wstydzi się podpisać swoim tekstem, bo tak żałosny on jest, heh. kto wam jeszcze wierzy w tych wyimaginowanych przechodniów?
      • fonfariusz Re: Sierpem hołotę - czyli Opolski Marsz Niepodle 02.05.11, 15:38
        pod swoim tekstem*
    • fonfariusz Sierpem hołotę - czyli Opolski Marsz Niepodległ... 02.05.11, 15:38
      & pozdro: www.youtube.com/watch?v=8SOH7GuVkos
    • fonfariusz Sierpem hołotę - czyli Opolski Marsz Niepodległ... 02.05.11, 15:49
      & pozdro jeszcze raz antifaGW i.imgur.com/91iMf.png
      • Gość: Rain Re: Sierpem hołotę - czyli Opolski Marsz Niepodle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.11, 19:15
        oj słaba, bardzo słaba jest ta polskość Śląska, skoro boi się garstki ślązaków opcji niemieckiej czy śląskiej.

zastanawiam się dlaczego ta garstka rasistów czuje się zagrożona faktem, że śląsk ma też swój niemiecki pierwiastek, dlaczego im to przeszkadza? boją się, że jeżeli zbliżą się za blisko niemca/ślązaka to się automatycznie śląskością czy niemieckością zarażą?

powtarzam: słaba jest ich polska tożsamość skoro boją się inności ....
    • Gość: obserwator Sierpem hołotę - czyli Opolski Marsz Niepodległ... IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.11, 16:18
      -"Żądamy zaprzestania germanizacji Śląska Opolskiego"
      -"Góra św. Anny jest i pozostanie bastionem polskości Śląska Opolskiego "
      -"My nie chcemy autonomii"
      -"Tu jest Polska"
      -"Raz sierpem raz młotem czerwoną hołotę"
      -"Szechter przeproś Polaków za ojca i brata"

Niech te hasła staną się mottem przewodnim dla wszystkich Polaków na Opolszczyżnie!

• Gość: podopolanin Re: Sierpem hołotę - czyli Opolski Marsz Niepodle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.11, 17:59
        To ja bym sie wolal z takiej polskosci wypisac. Orangutany z ONR nauczyly sie pisac i dorwaly do kompa.
      • Gość: Postępowiec Re: Sierpem hołotę - czyli Opolski Marsz Niepodle IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.11, 19:36
        "Raz sierpem raz młotem czerwoną hołotę" ?????????????
        Niestety ONR ma braki w wykształceniu - wiersz powinien mieć inną treść, albo
        "Raz sierpem raz młotem brunatną hołotę"
        albo
        "Raz sierpem raz młotem klerykalną hołotę"
        oba hasła pasują jak ulał do obecnej sytuacji to znaczy zwalczania szlezjerstwa.
        Póki ONR nie unowocześni swej ideologii póty będzie kojarzył się z ciemnotą i zabobonem a nie z patriotyczną organizacją.
    • Gość: misty Sierpem hołotę - czyli Opolski Marsz Niepodległ... IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.11, 16:23
      ten marsz to jedna wielka zenada... mam nadzieje, ze z tym comiesiecznym lazeniem to zarty... artykul zreszta nielepszy...
    • Gość: dfsdf Sierpem hołotę - czyli Opolski Marsz Niepodległ... IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.11, 19:52
      www.youtube.com/watch?v=TARw-1VjIZo
      Prawie jak wasza gazeta
    • Gość: obserwator do NGO IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.11, 09:37
      A was nadal stać tylko na prymitywne spamowanie i swoje wklejanki-to nie są za wysokie loty dziennikarstwa i nie tędy droga.
      • Gość: NGO Re: do NGO IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.11, 11:20
        Ojojoj - kolejny zatroskany, który usiłuje bronić ładu i porządku.
        • Gość: obserwator Re: do NGO IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.11, 11:58
          Jeśli się przeciwstawiacie jakiemuś określonemu porządkowi i POprawności POlitycznej, to nie zniżajcie się do tego POziomu.
        • Gość: opolanin Re: do NGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.11, 12:02
          Typowe dla nich zachowanie. Hołota o manierach szalikowców.
          • Gość: Rain Re: do NGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.11, 14:37
            gdzie ta germanizacja????? w którym miejscu? wskażcie je to tam się przeprowadzę (ale na terenie Śląska)

dwujęzyczne tablice na drogach i urzędach???? to ma być germanizacja?
            toż to restytucja niemieckiego pierwiastka Śląska.

ja chcę szkół z wykładowym niemieckim, przynajmniej 150 (tak jak na Litwie), a nie tego pseudonauczania języka mniejszości w szkole

ja chcę nauki historii i geografii uwzględniającej historię Niemców na Śląsku

ja chcę nauki o wielokulturowości Śląska, żeby dzieci od pierwszej klasy uczyli się o mniejszości niemieckiej, skąd się wzieła i co robi, aby uczyć dzieci poszanowania wielokulturowości i otwartości. Im szybciej się tego nauczą tym lepiej poradzą sobie w zglobalizowanym świecie.

ja chcę 50 niemieckich misji kościelnych w Polsce (w Niemczech kościół polski utrzymuje 50 misji polskich)

ja chcę stacji niemieckiej stacji radiowej (Polska emituje program dla Polaków na Białorusi)

ja chcę prawdziwego realizowania polskiego prawa (ustawy o mniejszościach, strategii sejmikowej, itd ...) a nie kiczu pojednania i kiczu szacunku wobec wielokulturowości

WRocław i Katowice czerpią garściami ze swojej tradycji, bez kompleksu niższości i kompleksu wątłej polskości.

Dla tych miast nie jest ujmą nawiązanie do ich niemieckich korzeni, bo oni są pewni swojej tożsamości.

A Opole? okopało się w swojej małostkowości i w niej tkwi ...
            • Gość: Zeno Re: do Raina IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.11, 14:59
              Już sam fakt że takie pomyje mogą tu bezkarnie pisać proniemieckie bzdury świadczy o tym że to co wypisujesz jest nieprawdą! Jeśli brak ci czegoś pamiętaj - w ch.jmacie już to mają bo ukradli wcześniej! Wyjedź i się nie męcz i nie naprzykrzaj się - cierpliwość ma swoje granice!
    • Gość: vdsjfffdavj Sierpem hołotę - czyli Opolski Marsz Niepodległ... IP: 213.139.155.* 03.05.11, 16:47
      Marsz niepodleglosci ? Czego, czyjej ?
      Jesli Górnego Slaska - to jaknajbardziej, popieram.
    • Gość: polonicus Sierpem hołotę - czyli Opolski Marsz Niepodległ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.11, 18:18
      Inicjatywa godna naśladowania, wreszcie reszta kraju będzie mogła "zobaczyć", że na Sląsku nie mieszkają tylko i jedynie "Niemcy". Gratuluję! Na pewno przyjdę na kolejne marsze!
    • Gość: Kazik Re: Sierpem hołotę - czyli Opolski Marsz Niepodle IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.11, 08:49
      Tak się składa że byłem na marszu pamięci z rodziną i nie słyszałem haseł o żydach, a nie jestem chory na uszy. Coś redaktor albo tam nie był, albo od kogoś się dowiedział (od samego Michnika)
    • Gość: Hubert Hejcik Sierpem hołotę - czyli Opolski Marsz Niepodległ... IP: 213.139.155.* 04.05.11, 15:46
      Wyobrazcie/zmy sobie, ze taki agresywny, fanatyczny, grozny, brzydki przemarsz robia proniemieccy albo powiedzmy proangielscy naziole w tym sam miejscu........

Policja by ich sprzatla w pól godziny.

Dlaczego ta polacka "elita" moze bezkarnie terroryzowac okolice ?
      Bo ma polska "krew" i prowiniencje ? Bo swoje przestepstwo(sic!!),
      jakim niewatpliwie sa ich teksty, ustne i pisemne,
      wykonuje w jezyku polskim ????
    • fyrlok Sierpem hołotę - czyli Opolski Marsz Niepodległ... 04.05.11, 16:42
      I tak sie to zaczyna :
      katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,9531126,Wieniec_RAS_zrzucony_z_pomnika_Powstancow_Slaskich.html
      Nie dziwcie sie potem, "wlodarze miasta Opola",
      ze potem bedziecie miec jeszcze zupelnie inne przygody.......

Abstrahujac od utradniania zycia i zastraszania mieszkanców,
      pozwolenia na sklócanie ludnosci G.Slaska Opolskiego
      i juz za niedlugo baaaardzo zla renome Opola,
      wsród studentów, turystów, inwestorów.

Róbcie ino tak dali. Do mje to tyn skandal siedzi w ratuszu.
    • amoremio Sierpem hołotę - czyli Opolski Marsz Niepodległ... 05.05.11, 12:04
      www.silesia24.com.pl/blog/Janusz/1/boje-sie-faszystowskiej-polski/1458.html#com2924

---------------------------------------------------
      "Czuję się Ślązakiem, to moja narodowość,
      to moja religia." Horst Eckert (Janosch)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka