IP: *.252.23.174.internetia.net.pl 31.07.11, 01:25
ile można zapłacic za kurs nocny z dworca na ul.Pużaka? zapłaciłam 36 zł, mam wrażenie że kierowca przesadził tłumacząc to taryfą nocna, dlatego tez do nr bocznego 216 nigdy nie wsiądę, mój błąd że nie zapytałam ile będzie kurs kosztował
Obserwuj wątek
    • Gość: ormo Re: taxi IP: *.opole.hypnet.pl 31.07.11, 14:41
      Więc na przyszłość wiedz ,że pod dworcem stoją głównie taksówkarze niezrzeszeni. Emerytowani wojskowi,milicjanci i najgłupsi z ubeków. Muszą dorobić do swoich głodowych emerytur. W końcu służyli Twojej Ojczyźnie,więc teraz powinnaś się odwdzięczyć dając napiwek a nie narzekać że drogo!! Kutwa!
      • Gość: kureczka Re: taxi IP: *.252.23.174.internetia.net.pl 31.07.11, 22:15
        taaaaaaaa, te ich głodowe emerytury są większe niż moja pensja
    • przemo_opole Re: taxi 01.08.11, 12:42
      Jeżeli była to noc w dodatku w niedzielę, to jest to możliwe. Stawka jest x 3.

Zobacz na cennik jednej z opolskich firm taksówkowych:

Startowe .............................3,90 zł
      Taryfa I ...............................2,20 zł
      Taryfa II ................................3,30 zł
      Taryfa III .............................4,40 zł
      Taryfa IV ...............................6,60 zł
      1 godzina postoju ..................30,00 zł

Taryfa I -1 km w dni powszednie w godz. 6:00 - 22:00)

Taryfa II -1 km w dni powszednie w godz. 22:00 - 6:00

oraz w niedziele i święta

Taryfa III -1 km w dni powszednie w godz. 6:00 - 22:00

Taryfa IV -1 km w dni powszednie w godz. 22:00 - 6:00

oraz w niedziele i święta

• Gość: kureczka Re: taxi IP: *.252.23.174.internetia.net.pl 01.08.11, 20:10
        zazwyczaj płacę ok.12-14 zł, w dzień powszedni, kierowca na moje dlaczego tak drogo stwierdził, że 50 procent więcej w święto, no to kurna za nic mi nie wychodzi 36 zł. A za 20 minut mial jechać autobus nocny za 6.40 :). Wiem że za wygodę się płaci, zapłaciłam i nawet wydruku nie chciałam od kierowcy, ale dalej uważam że za drogo - a potem kierowcy narzekają że wiecej na postojach stoją
        • Gość: dmt Re: taxi IP: *.opera-mini.net 01.08.11, 20:35
          a ja za bardzo podobna trase zaplacilem w noc z soboty na niedziele ok 16 zl, ale taxi bylo zrzeszone, moim zdaniem przeplacilas i to ostro
          • przemo_opole Re: taxi 01.08.11, 21:20
            "Zrzeszonym" taxi spod reala na Sosnkowskiego ma Pasieczną wychodzi mi zwykle około 15 PLN. W nocy masz taryfę IV czyli razy 3. Przykładowo zamiast 2,2 za km jest 6,6. Tylko startowe takie samo.
            Jeszcze kwestia jaką taksówką jechałaś, bo są znacznie droższe niż podana przeze mnie.

• Gość: tom taxiBIS Re: taxi IP: *.play-internet.pl 15.12.16, 15:07
        nie ma czegos takiego jak 3x,1 i 2 taryfa obowiazuja w opolu a poza 3 i 4,wiec to tak 1 do 3 i 2 do 4 ineczej nie moze byc czyli jak w opolu jest 1 taryfa to poza 3 i jak w opolu jest 2 to poza 4 i tyle jak ktos nie wie
      • Gość: tom taxiBIS Re: taxi IP: *.play-internet.pl 15.12.16, 15:09
        1 pierwsza taryfa jest od 6 rano do 22 w nocy a 2 od 22 do 6 rano w swieta i niedziele cala dobe
    • Gość: gno Re: taxi IP: *.252.19.65.internetia.net.pl 01.08.11, 20:59
      16-20 zł, tyle z racji doświadczenia wyniósłby taki kurs nocą - taxi zrzeszoną

następnym razem korzystaj z taryf, które są zrzeszone, jeśli nie wiesz czy taka taryfa jest zrzeszona to po prostu zadzwoń sobie do firmy taksówkarskiej i zamów kurs, taxi pod ciebie na dworzec podjedzie, np. pod Jaskinie :-)
      • przemo_opole Re: taxi 01.08.11, 21:21
        No tak, na koguta trzeba uważać. A niektóre bywają mocno mylące...
    • Gość: tom taxi BIS Re: taxi IP: *.play-internet.pl 15.12.16, 15:02
      36zl to duzo z dworca na puzaka normalna cena kursu to do 20zl w nocy,widocznie taxi nie bylo z korporacji i dlatego tyle,taksowka z korporacj to max 20zl ale ok 17,50 kiedys mialem taki kurs i tyle wyszlo
      • Gość: behemot Re: taxi IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.16, 20:33
        sekcja archeo działa. Wykopali wątek z 2011 roku. Pewnie jakiś znudzony taksiarz z korpo go wygrzebał, co nie zmienia faktu, że problem istnieje.
        • Gość: gość Re: taxi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.16, 22:00
          Latem tego roku jechałem taxi przed drugą w nocy z Witosa \nie szpital\ do ścisłego centrum i zapłaciłem prawie 50 zł. Wciągu dnia za ten sam kurs nie zapłaciłbym więcej jak coś powyżej 16 zł.Nie jestem taksówkarzem ale takie są ceny !!!!!!!!!!!!!!!!11.
          We Wrocławiu tego roku chciałem jechać taryfą na cmentarz Osobowicki spod dworca PKP ale jak usłyszałem za ile to parskąłem śmiechem w oczy kierowcy taksówki podziwiając go za wyobraznie ,ponieważ Wrocław to moje rodzinne miasto. Za ten sam kurs kierowca taxi-ryba\najtańsza taryfa w mieście\ wziął 20 zł.
          Piszę to bo w Opolu jak w każdym mieście nie brak taksówkarzy- cwaniaków.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka