Dodaj do ulubionych

Nie wrócą

20.02.25, 11:07
wiadomosci.wp.pl/hamas-przekazal-ciala-zakladnikow-wsrod-ofiar-polak-i-dwojka-dzieci-7127207369919264a
niektórzy moze sledzili. wrócili w trumnach.
A w gazie wybudowana scena, plakaty.wydrukowane, odżywione byczki z komórkami, z dziećmi zebrani na wielki show.
co trzeba mieć w glowie??

czerwony krzyż jak zwykle jako taxi.
Obserwuj wątek
    • evening.vibes Re: Nie wrócą 20.02.25, 12:30
      To nie są dzieci Palestyńskie więc na świecie i tutaj na forum mało kogo obejdą sad
      • arabelax Re: Nie wrócą 20.02.25, 12:34
        I nie zdziwię się, jak wątek poleci, tak jak moje wcześniejsze w tym temacie.
    • arabelax Re: Nie wrócą 20.02.25, 12:40
      www.rp.pl/spoleczenstwo/art41827751-polski-zakladnik-oded-lifshitz-nie-wroci-zywy-ze-strefy-gazy-wiele-lat-pomagal-palestynczykom

nie opłacało się pomagać.
    • nellamari Re: Nie wrócą 20.02.25, 12:47
      Mogłaś sobie darować transmisję foto tego obrzydliwego teatrzyku. Francuska telewizja właśnie podała info, że nie będą tego transmitować.

• arabelax Re: Nie wrócą 20.02.25, 12:53
        nie nie moglam, może komuś pomoze ocknac się.
        • nellamari Re: Nie wrócą 20.02.25, 12:56
          Jak komuś nie pomogło info o gwałtach z wbijaniem gwoździ w waginy, rozcinaniu brzuchów ciężarnych i wiązanie i palenie żywcem całych rodzin, to już mu nic nie pomoże.

Szkoda tych maluchów bardzo.
          • arabelax Re: Nie wrócą 20.02.25, 12:58
            w sumie masz rację.
            mną tak wstrząsnęło niesamowicie. mialam nadzieję, że jednak jakimś cudem są zywi i wroca.
    • azalee Re: Nie wrócą 20.02.25, 13:08
      sad
    • spirit_of_africa Re: Nie wrócą 20.02.25, 14:11
      Komóreczki, rureczki. Na zagłodzonych tez nie wyglądają.
    • celandine Re: Nie wrócą 20.02.25, 14:50
      Cały czas trzymałam kciuki, żeby przeżyli rudzi chłopcy Ariel i Kfir i ich mama, straszne po prostu.
    • arabelax Re: Nie wrócą 21.02.25, 08:00
      właśnie przeczytałam. chłopcy zamordowani, badaniem podtwierdzone, że to oni.
      A trzecie zwłoki, to nie ich matka, żaden zakaldnik, ciało jakiejś anonimowej kobiety.

• evening.vibes Re: Nie wrócą 21.02.25, 09:07
        arabelax napisał:
        > A trzecie zwłoki, to nie ich matka, żaden zakaldnik, ciało jakiejś anonimowej k
        > obiety.

Straszne sad

Swoją droga, własnych kobiet też nie szanują. Wyrzucić czyjąś córkę/siostrę/matkę jak worek kartofli sad
        • arabelax Re: Nie wrócą 21.02.25, 09:32
          bardzo w ich stylu.
      • celandine Re: Nie wrócą 21.02.25, 10:00
        a co się stało z matką? Chociaż pewnie lepiej, dla niej jeśli i tak nie żyje, inaczej by musiała się dowiedzieć o śmierci dzieci. Ojciec z tego, co zrozumiałam żyje, był torturowany, nie chcę nawet sobie wyobrażać, co on przechodzi teraz. A te bestie świętowały nad trumnami dzieci. Nie zasługują na żadne wspólczucie.
        • arabelax Re: Nie wrócą 21.02.25, 10:04
          nie wiadomo, co z nią teraz. hamas twierdzi, że zwraca jej ciało i chłopców. po badaniach chłopcy potwierdzenie, a jej nie ma.
          chłopcy wg badań zamordowani w listopadzie 2023.
          strach myslec, czy ona była przy smierci dzieci. nie jestem w stanie mentalnie tego objąć.
          ojciec wyszedł jakoś tydzień czy 2 tyg temu. był trzymany osobno.

dokładnie, bestie!!
        • arabelax Re: Nie wrócą 21.02.25, 10:28
          A wczoraj loża honorowa była i same "osobistosci".
          • lajtova Re: Nie wrócą 21.02.25, 12:54
            Oni powinni być zasypani rakietami i bombami w tym momencie.
        • arabelax Re: Nie wrócą 21.02.25, 10:33
          www.instagram.com/reel/DGTe7OAtOS8/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==
    • koronka2012 Re: Nie wrócą 21.02.25, 13:56
      Bardzo często zastanawiałam się co się dzieje z tymi maluchami niestety miałam obawy że taki właśnie będzie finał…
      Niczego dobrego po tej dziczy nie należy się spodziewać
      • arabelax Re: Nie wrócą 21.02.25, 16:23
        dzicz totalna!! udusili tych chlopcow
        • taje Re: Nie wrócą 21.02.25, 16:55
          A skąd ta informacja - jak dzieci zginęły??

NB, nawet bez tej informacji zgadzam się, że dzicz.
          • nellamari Re: Nie wrócą 21.02.25, 16:59
            www.lefigaro.fr/international/otages-a-gaza-l-armee-israelienne-affirme-que-les-deux-petits-freres-bibas-ont-ete-tues-a-mains-nues-20250221
            • taje Re: Nie wrócą 21.02.25, 17:06
              Potworne...
              • nellamari Re: Nie wrócą 21.02.25, 17:11
                Prawdziwa odwaga palestyńskich bojowników - torturowanie niemowląt i żłobkowiczow. Wiwat Palestyna !
                • taje Re: Nie wrócą 21.02.25, 17:23
                  No właśnie. Nie mam słów. Jakkolwiek miałam wątpliwości do sposobu działania rządu Netanyahu i niedemokratycznych środków wobec mniejszości, to obecnie tylko umacniam się w przekonaniu, że Izrael ma rację (geopolitycznie i etycznie). W żaden sposób nie jestem w stanie uzasadnić porwania i morderstwa małych dzieci.
                  • nellamari Re: Nie wrócą 21.02.25, 17:36
                    Zgadzam się. Porwania, torturowania i morderstwa. Oni ich nie zastrzelili, tak po prostu, jak to na wojnie.
    • lajtova Re: Nie wrócą 21.02.25, 14:11
      Glory!
    • lauren6 Re: Nie wrócą 21.02.25, 17:19
      Co oni musieli robić mamie tych maluchów, że teraz nie mają odwagi zwrócić jej ciała (nie napiszę, że zwrócić jej ciała rodzinie, bo cała jej rodzina poza mężem została wymordowana).

Hatfu obrońcy terrorystów!
      • celandine Re: Nie wrócą 21.02.25, 17:23
        Dokładnie to samo myślę, że nie chcą zwrócić ciała, bo nosi ślady tortur i gwałtów znając ich styl. Życzę wszystkim ich obrońcom takich sąsiadów.
        • arabelax Re: Nie wrócą 21.02.25, 17:34
          mnie przeraża myśl, że oni mogli zamordować te dzieci przy niej, że wszystko widziala.
        • garmawita Re: Nie wrócą 21.02.25, 21:50
          celandine napisała:

> Dokładnie to samo myślę, że nie chcą zwrócić ciała, bo nosi ślady tortur i gwał
          > tów znając ich styl.

A to na pewno. Nie widzę innego powodu podkładania ciała innej kobiety jak tylko taki, że to właściwe nie nadaje się do pokazania, bo nosi ślady takiego bestialskiego torturowania, że nawet przed własnym narodem by się nie przyznali.
          Przestałam kiedyś wierzyć w Boga, ale czasem chciałabym uwierzyć na nowo, jednak takie sytuacje zupełnie mi na to nie pozwalają...
          • bajgla Re: Nie wrócą 24.02.25, 09:02
            I ciało zaginęło podczas nalotów, a potem się magicznie w ciągu jednego dnia odnalazło, tak tak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka