Dodaj do ulubionych

Całe szczęście, że nie głosowałem.

IP: *.punkt.opole.pl 23.10.11, 09:56
Nie mam wyrzutów sumienia i czuję się bardzo dobrze. Przekręty to specjalność cwaniaków. Jak to dobrze, że jestem z daleka od tych spraw. A partie ustawy o wyborach nie zmienią. Pilnują swoich brudnych interesów.
Mały przykładzik.
wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/dwaj-poslowie-zrzekli-sie-mandatow-to-brudne-zagry,1,4887933,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • rilian Re: Całe szczęście, że nie głosowałem. 23.10.11, 10:00
      bądź z daleka, na stałe. nie głosowałeś, nie komentuj. to co prawda zbyt trudna zasada dla wszelkich paranoików, zakompleksieńców, pajaców i przygłupów.
      • Gość: gość2011 Re: Całe szczęście, że nie głosowałem. IP: *.punkt.opole.pl 23.10.11, 18:57
        Zamiast tego zdania
        "Jezus był z PiSu, a wszyscy inni won! (az)"
        wolę takie prostsze "You can be good without God"
    • Gość: tao szatanski stary - o co chodzi? IP: *.nyc.res.rr.com 23.10.11, 10:22
      w poprzednim wątku napisałeś parę dobrych tekstów, fajnie mi się z toba polemizowało a teraz nie mam pojęcia o co ci chodzi, czy idzie - jak gadają u mnie na wsi. jak się sam wyałtowałeś to siedz cicho a jak ci niewygodnie z owym cicho to rzuć intelekt na stól a nie gderaj jak stara baba w ciąży.

pozdrawiam

taoszatanski
      • Gość: gość2011 Re: stary - o co chodzi? IP: *.punkt.opole.pl 23.10.11, 10:45
        Źle pan zrozumiał moje intencje. Kompletnie nie chodzi o żadne teksty, dobre czy złe. To jest tylko przykład, tak napisałem, że mam czyste sumienie nie biorąc udziału w głosowaniu. Mało tego, jestem przekonany, że przykładów będzie więcej. To są tylko przykłady brudnej polityki, przed którą każdy ma prawo się strzec.
        • Gość: PUMA Re: stary - o co chodzi? IP: *.play-internet.pl 24.10.11, 11:15
          Przyłączam się do głosów Taoszatańskiego i Riliana, wyrażę to tylko dosadniej: nie głosowałeś to morda w kubeł. Siedź sobie przed TV, wcinaj paluszki, oglądaj Ojca Mateusza, Plebanię czy M jak Miłość i nie zabieraj głosu w tej kwestii na publicznych forach. Nieobecni racji nie mają.
          • Gość: gość2011 Re: stary - o co chodzi? IP: *.punkt.opole.pl 24.10.11, 21:22
            Panie Puma, czy pan rozumie siebie samego? Nie chcę być niegrzecznym.
          • opolak Bułgaria zakazuje wydobycia gazu łupkowego 24.02.12, 20:45
            Bułgaria zakazuje wydobycia gazu łupkowego. "Może dojść do skażenia wody"

www.polskatimes.pl/artykul/495331,bulgaria-zakazuje-wydobycia-gazu-lupkowego-moze-dojsc-do,id,t.html
    • Gość: bozia Re: Całe szczęście, że nie głosowałem. IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.11, 12:22
      I czym się chwalisz ,że nie głosowałeś??A potem mamy jak mamy.
      • Gość: Jonasz Re: Całe szczęście, że nie głosowałem. IP: *.com 23.10.11, 15:07
        To bez znaczenia na kogo glosujesz i kto wygra wybory
        Wygra PO czy Pis lub ktos inny ,to i tak nic to nie zmieni.
        Na polityke i gospodarke nasz rzad ma niewielki wplyw.
        To pejsaci banksterzy mieszaja.im w wiekrzy kryzys nas wpedzaja tym wiecej z tego maja.
        • Gość: lalecznik Genialne IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.11, 15:58
          No i widzisz jakie masz proste wyjaśnienie! Po co się męczyć, analizować rynek, przeprowadzać strukturalne zmiany - wystarczy pozbyć się "pejsatych bankierów". Ty to jesteś genialny! Mam nadzieję, że nie chodzisz na wybory. Dla Ciebie to jak piszesz - bez znaczenia. Dla mnie przeciwnie, ma ogromne.
          • Gość: gość2011 Re: Genialne IP: *.punkt.opole.pl 23.10.11, 18:36
            Panie Lalecznik, przecież wiadomo, że nie o "pejsatych" chodzi. Zawsze mówiłem, że idea wyborów jest najlepsza z innych możliwych rozwiązań dla rozwoju i funkcjonowania demokracji ale to co wyprawiają partie polityczne nie ma nic wspólnego z demokracją. Przy takiej ustawie o wyborach to rzeczywiście nie ma sensu chodzić na głosowanie. Partie polityczne nic nie zmienią, bo to ich interes aby otrzymać miliony z budżetu po wyborach. Wygrało PO a jeśli PiS by wygrał to te głupoty gospodarcze z autostradami by się skończyły. Jestem przekonany, że nie. Nie wiem dlaczego tak w Polsce jest że zawsze coś jest nie tak jak należy. Albo inny przykład. Mamy olbrzymią ilość fundacji pozarządowych, które niosą pomoc różnym ludziom w nieszczęściu. Idea jest wręcz wzorcowa dla społeczeństwa. Gdyby te wszystkie Zarządy, Rady Nadzorcze i Prezesi różnych fundacji pozyskiwały fundusze z własnych źródeł np; zakładów, firm, czy nawet osób
            prywatnych wyjątkowo zamożnych to byłoby wszystko w porządku
            ale tak nie jest. Zbieranie pieniędzy od ludzi nawet tych biednych po to by wypłacać sobie wysokie apanaże to w mojej ocenie skandal. Zgodnie z literą PRAWA ta cała armia ludzi żyje z tych funduszy. Albo przykład sprzed wyborów. Aby tzw. MOPS dał pomoc dla potrzebującego 50 zł to państwo MUSI wydać 100 zł. Przecież to jest autentycznie nienormalne. Pozdrawiam.
            • Gość: tao szatanski polityka... gościu 2011 IP: *.nyc.res.rr.com 23.10.11, 19:00
              polityka z zasady jest brudna, to biznes jak każdy inny, demokracja to pojęcie encyklopedyczne, starorzytni grecy niewolnictwo uważali za normalne zjawisko. co do tzw. fundacji pozarządowych to większość z nich jest fikcją, robienie naiwnych w bambus. fundacja bono z u2 na pomoc krajom afrykanskim przekazywała 6 % dochodów.
              nie myśle żebyś o tym nie wiedział. słowem: nie zgrywaj jarząbka !!! nie bądz drugim bardonem!!!

pozdrawiam

tao szatanski
              • Gość: gość2011 Re: polityka... gościu 2011 IP: *.punkt.opole.pl 23.10.11, 19:33
                Nie jestem Bardonem a hermetyzm jest mi całkiem obcy. Interesują mnie przykłady i fakty opisujące naszą rzeczywistość, która raz jest poważna a raz wręcz śmieszna. Najbardziej bolą mnie przykłady lekceważenia ludzi, marnotrawienie publicznych pieniędzy i cwaniactwo ze szczególnym naciskiem polityki. Co do Pana uwag to mam identyczne zdanie. Pozdrawiam.
                • Gość: tao szatanski kogut... gościu 2011 IP: *.nyc.res.rr.com 23.10.11, 20:32
                  kogut nie znosi jajek, on dyma. z ludzmi jest podobnie z tą różnicą, że dajemy się dymać kokucikom. polska. historycznie, mentalnie, światopoglądowo jesteśmy bardzo skomplikowani, niedojrzali. nie miejsce i czas na elaborat, poza tym nie posiadam aż takiem wiedzy by całościowo opisać zjawisko, wyciągnąć wnioski, powiedzieć co dalej. podwórko. państwo to zbiór podwórek. chcesz zmienić państwo - zacznij od podwórka. i tak wracamy do meritum. wybory!!!
                  być otwartym, wrażliwym, wolnym, uczciwym...., to ciężka praca. z natury jesteśmy leniwi i jest jak jest. nieuchronność końca ma niesamowity wpływ na nasze czynienie, życie. wielu z nas nie ma tego świadomości, żyje nie żyjąc, ale tak jest.

i to by było na tyle

pozdrawiam

tao szatanski
            • Gość: lalecznik Do gościa_2011 IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.11, 20:53
              Mój wpis był odpowiedzią na wpis Jonasza. Szczególnie mój wpis dotyczy jego ostatniego zdania, które uważałem niezwłocznie skomentować. Cieszę się również, że Jonasz nie chodzi na wybory, bo uważam że nic dobrego by z tego nie wynikło gdyby jednak zdecydował się zmienić zdanie.
              Odnośnie pozostałych rzeczy to już raczej wyjaśniliśmy je sobie w poprzednim wątku. Podsumowując raz jeszcze. O ile z podawanymi przez Ciebie przykładami nieprawidłowego działania obecnego systemu można się zgodzić, to z proponowanym remedium czyli bojkotowaniem wyborów – absolutnie nie. Co charakterystyczne, nie podajesz również w jaki sposób przedstawiane problemy mielibyśmy rozwiązać. Twoją postawę można zdefiniować mianem tzw. wyuczonej bezradności, czyli takim myśleniu i zachowaniu, w których dominuje przekonanie o braku wpływu na sytuację w danej dziedzinie życia, i w konsekwencji, nie wykazywaniu motywacji do jej zmiany.
              Poza tym jedno chyba warto dodać. To, o czym piszesz, nie odnosi się wcale do polityki. Odnosi się do struktury naszego społeczeństwa oraz relacji międzyludzkich w nim. Tam tkwi przyczyna wszelkich patologii. Polityka jest tylko jednym z jej przejawów. Czyli, zmieniajmy siebie.
              • Gość: Jonasz Re: Do lalecznika IP: *.com 24.10.11, 17:12
                Z punktu widzenia racjonalnej ekonomii recepta na kryzys jest prosta. Wymienię główne postulaty:

1. długi państw należy anulować
                2. musi istnieć waluta narodowa i parytet kruszcu
                3. bank centralny i system bankowy muszą być państwowe (dopuszczalne banki spółdzielcze)
                4. wszelkie mechanizmy kreacji wirtualnego pieniądza (w tym giełdy papierów) są zakazane
                5. ilość pieniądza w gospodarce musi być równoważna ilości dóbr i usług
                6. nowe dobra (nie konsumpcyjne) muszą mieć pokrycie w nowym narodowym pieniądzu
                7. należy dążyć do autarkii gospodarczej, co nie wyklucza wymiany międzynarodowej
                8. długi konsumenckie nie mogą pozbawiać majątku sprzed zobowiązania (nigdy mieszkania, domu, warsztatu pracy.
                Jesli ktos chce wiecej informacjii ,wystarczy w google.pk napisac:
                swiatowy kryzys-geszeft wszechczasow
                • Gość: lalecznik Do Jonasza IP: *.dynamic.chello.pl 25.10.11, 18:24
                  Przeczytałem. Z tekstu wynika następujący wniosek. W zamierzchłych czasach kryzysy miały podłoże przyrodnicze, szczególnie odnośnie działania żywiołów. W obecnych czasach kryzysy są powodowane przez jeden naród – wiadomo o kogo chodzi. Autor tekstu po „chrześcijańsku” jest w stanie wybaczyć „winowajcom”, jeżeli dobrowolnie podzielą się z nim kasą. „Oddadzą” znaczy się. A jak nie, to cytuję „mamy obowiązek całkowitego zniszczenia zła, by nie mogło odrodzić się w przyszłości”.
                  No, wzbudzasz mój podziw. Tylko nieliczny, podobni Tobie, są w stanie tak skomplikowaną materię jak ekonomia światowa objąć w jednej prostej, jasnej, i krótkiej myśli. Pisałem już wcześniej, że jesteś genialny. Podtrzymuję. Ja niestety, nie mam takiego daru.

PS. Dotąd uważałem, że 50% frekwencja świadczy o słabości polskiej demokracji. Zaczynam jednak dostrzegać pozytywne tego aspekty.
    • Gość: gość2011 Re: Całe szczęście, że nie głosowałem. IP: *.punkt.opole.pl 24.10.11, 19:14
      Wybaczcie panowie, że tak ostro ale chyba pomyliłem się z zamieszczeniem tego postu z informacją. Piszecie bardzo mądrze i przekonująco może tylko bez podawania faktów i przykładów z naszego polskiego życie politycznego czy społecznego. Wiemy, że w większości są one negatywne ale to już nie ma znaczenia. Macie panowie świetnie opanowaną świadomość informacyjną bez świadomości tzw. wewnętrznej tj. krytycznej co mogą a co nie i dlaczego, i rzeczywistych warunków w których funkcjonujemy w społeczeństwie w tym i w polityce. Takie rozdwojenie jest, tak myślę, skutkiem wychowania w starym systemie politycznym i my już się nie zmienimy. Nawoływanie do zmieniania się i rozwijania jest trochę śmieszne i spóźnione. Możemy się tylko DOSTOSOWAĆ DO NOWYCH WARUNKÓW jakie niesie nam teraźniejszość. Jedni mają lepsze warunki inni gorsze. Są też tacy co autentycznie błądzą. Stąd różne poglądy na tematy społeczne i polityczne. Dotyczy to chyba grupy powyżej 50 roku życie czyli o nas piszących. Moje dostosowanie polega na tym aby nie "szarpać się" z młodszymi a szczególnie z tymi co mają władzę. Mam natomiast PRAWO zabierać głos w każdej sprawie, bo płacę podatki i jestem polskim obywatelem. Kto pisze inaczej ten sam nie rozumie siebie. I na koniec, jeśli piszę, że "całe szczęście, że nie głosowałem" to oznacza tylko to, że wewnątrz siebie samego nie szarpię się, nie denerwuję z powodu własnej głupoty, że głosowałem na cwaniaków(niektórych), nie mam poczucie oszukania siebie gdyż to co wokół nas się dzieje jest inne i dalekie od uczciwości i sprawiedliwości. Zobaczcie panowie jak bezwzględnie krytykowany jest prezydent Opola, starszy człowiek i z innej epoki. Jako człowieka żal mi go ale jako polityka natychmiast bym go usuną. I żeby nie było jakiś błędnych domysłów to czuję się świetnie nie mam poczucie krzywdy czy niespełnienia. Aprobuję to co jest uczciwe. A partie polityczne w Polsce rządzą dla siebie a nie dla ludzi. I tylko to obserwuję mając olbrzymią ilość przykładów. Pozdrawiam.
      • Gość: lalecznik Re: Całe szczęście, że nie głosowałem. IP: *.dynamic.chello.pl 24.10.11, 20:21
        Ależ nie mamy co wybaczać. Wprowadziłeś wspaniały wątek. Wywiązała się ciekawa dyskusja. Powinieneś wręcz zagościć na forum na stałe. Im więcej osób tym lepiej.
        Natomiast będziemy się spierać, ponieważ mamy odmienne zdanie co do postaw, przyczyn, możliwości wprowadzenia zmian. Różnimy się także sposobem rozumowania. I nie piszemy tylko dla siebie.
    • Gość: gość2011 Teraz wiem dlaczego nie głosowałem. IP: *.punkt.opole.pl 25.10.11, 22:51
      To kolejny przyczynek do tego aby nie głosować. Czy władza myśli o swoich obywatelach? Dlaczego tak jest? Gdzie leży prawda?
      Częściowa odpowiedź jest tu;
      biznes.interia.pl/finanse-osobiste/news/dramat-polska-na-drugim-miejscu-w-europie,1712750
    • Gość: gość2011 Czy ktoś o tym bolesnym problemie myśli? IP: *.punkt.opole.pl 26.10.11, 10:06
      Ciekaw jestem, czy problem ten będzie narastał czy zanikał?
      Za to bardzo podoba mi się polityka mocarstwowa Polski. Szczególnie nasze interesy w Afganistanie, które bronią nasi żołnierze. A także jestem zachwycony tym, że nasz najbliższy sojusznik w dalszym ciągu trzyma Polaków z dala od własnego kraju utrzymując wizy. Tak trzymać!
      biznes.onet.pl/bieda-zaglada-im-do-garnkow,18490,4881062,1,news-detal
      • Gość: tao szatanski no, no - gościu 2011 IP: *.nyc.res.rr.com 26.10.11, 12:04
        wiemy dlaczego nie głosowałeś, nie - dlaczego nie kandydowałeś? problemów społecznych jest bez liku: niskie zarobki przy potwornej drozyżnie, ponad dwa miliony ludzi nie ma własnego mieszkania a wybudowaliśmy 20 tysięcy kościołow. święty naród tylko nie mam pojęcia kto siedzi w przepełnionych więzieniach, sieje postrach w szkołach, stadionach czy ulicach. no tak - to te peeerdolone bezbożniki. wiemy wszystko. jesteśmy narodem, mówiąc gombrowiczem, o mentalności sług kuchennych. nie zdawałem sobie z tego sprawy dopóki dopóty nie zostałem internowany. po wyjściu z "pierdla" wycofałem się z systemu jeszcze bardziej niż przed. z tym narodem niewiele da się zrobić, najlepiej mu czyjeś dooopie, nie ma znaczenia w jakiej, sowiecka czy amerykańska, byle by była. i ta pogarda dla drugiego, chciałoby się powiedzieć chrześcijańska, człowieka. megalomania. mitomaństwo. naród wybrany. w czasie komuny, gdy byłem w stanach, znajomi w polsce często mnie pytali: co amerykanie mówią o polsce? to samo co my o gujanie francuskiej - odpowiedziałem. gdyby nie ocean to po raz drugi dostałbym w peerdol. pierwszy raz dostałem jak w czasie internowania zjadłem śniadanie w wielki piątek.
        naród misyjny.
        dwa razy na forum poruszyłem osobisty problem, który jest problemem wszystkich. zero odzewu, polemiki. zadzwoniłem do premiera, ministra zdrowia, nfz, rzecznika praw pacjenta. wszyscy mnie olali. napisałem list do prezydenta rp, który nb. opublikowałem na tutejszym forum, problem olali furmułowicze a biuro prezydenta przesłalo mi "bolszewicki" elaborat, słowem: też mnie olali. tacy jesteśmy, taka jest polska. państwo nie ma pieniędzy na leczenie mojej tarczycy i spochniętego kciuka ale ma kasę na okupacje afganistanu. państwo, nas obywateli, ma w dooopie. co nam pozostało? mieć w dooopie takie państwo.
        optowałem na forum za głosowaniem. dlaczego? bo lepsze soft gooowno niż ideologiczo-religijne.
        przed chwiłą przeczytałem w polskich serwisach o kobiecie, która wiele lat ma czekać na rechabilitacje, istnieje duże prawdopodobieństwo, że nie dożyje terminu. jest też o siostrze tuska, która po rozległym wylewie była leczona w berlińskiej klinice, nie podano ile to kosztowało i kto płacił. kogo obchodzi biedna kobita? mamy taką polske jacy sami jesteśmy. bylejaką.
        stary nie cierp za milony bo zasłabniesz jak konrad słowackiego.

jest 5.54 rano. idę spać. nie mam pojęcia po co i dla kogo to napisalem. może dlatego że kilka godzin temu wkooorwil mnie pakistańczyk z chinczykiem.

tao szatanski

• Gość: gość2011 Re: no, no - gościu 2011 IP: *.punkt.opole.pl 26.10.11, 22:05
          Smutne to co wiemy i piszemy ale człowiek ma wewnętrzną siłę do układania sobie życia bez względu gdzie żyje. Coś mi się wydaje, po szczerym pańskim wpisie, że jesteśmy z podobnej "gliny" ale chyba z różnych źródeł gdzie tą glinę wydobyto. Moja historia jest całkiem z innej "bajki" ale co to ma teraz za znaczenie kto skąd pochodzi jak problemy są dalej takie same a na naprawę świata jestem już za wiekowy. Pozostaje opis rzeczywistości, ukazywanie faktów i przykładów obłudy jaka nas otacza ale i radości, i satysfakcji z tego co człowiek osiągnął, dokąd doszedł, i jak się zachowuje. Na walkę polityczną o dobro i uczciwość już za późno, bo w pewnym wieku zdrowie okaże się ważniejsze od celów społecznych czy politycznych. Pozdrawiam.
    • Gość: gość2011 Gaz łupkowy - mity i fakty IP: *.punkt.opole.pl 26.10.11, 22:37
      Czy ktoś wie dlaczego tak się dzieje w naszym kraju?
      www.youtube.com/watch?v=LUv8Khqgea8
      • Gość: tao szatanski nie ma zmian systemowych !!! IP: *.nyc.res.rr.com 27.10.11, 10:17
        dzisiaj, zupełnie przypadkowo, byłem świadkiem rozmowy dwóch czterdziestolatków z wall street. nie ma zmian systemowych, wszystko co robi obama i unia europejska można rozbić o kant dooopy. faceci byli załamani.
        przeczytałem w internecie fragmenty książki palikota i dołączyłem do nieznajomych z wall street.
        wracam do talmudu, póżnego grotowskiego, mistycyzmu chasydów, szekiny, tańca derwiszów a za miesiąc do spacerów z mańką (mój pies) po lesie.

szalom

tao szatanski

• Gość: gość2011 Re: Gaz łupkowy - mity i fakty cz.II IP: *.punkt.opole.pl 02.11.11, 11:03
        My mamy gaz łupkowy a oni zyski! Czy to jest normalne?
        finanse.wp.pl/kat,104122,title,Z-lupkow-Polska-dostanie-grosze,wid,13949591,wiadomosc.html
    • Gość: gość2011 Ależ to mi sie podoba! IP: *.punkt.opole.pl 27.10.11, 11:22
      I całe szczęście, że nie głosowałem.
      A tutaj mamy fajny przykład, nagradzać, awansować, odznaczać. A to Polska właśnie!
      wiadomosci.onet.pl/kraj/general-dostal-order-to-zupelnie-niebywale,1,4891859,wiadomosc.html
    • Gość: gość2011 Urzędnicy to potężna grupa zawodowa! IP: *.punkt.opole.pl 01.11.11, 11:03
      Kolejny przykład jak publiczne pieniądze są ważne dla urzędników. Premie, nagrody i coś ekstra dla urzędnika należy się jak pełna miska dla psa.
      I jak tu chodzić na głosowania w takim chorym systemie. Dlaczego inni nie mogą mieć takich nagród? Wiadomo, są lepsi i gorsi co jest normalne. To dlaczego "wciskają" nam, że jest nadciągający kryzys. A to Polska właśnie!
      Przykład; 9 tysięcy drogą nie chodzi
      www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20111031/POWIAT10/360222569
    • Gość: gość2011 Stary sejm beznadziejny a nowy? IP: *.punkt.opole.pl 03.11.11, 21:37
      Opinia Polaków o sejmie ostatniej kadencji jest jednoznaczna. Beznadzieja.
      Nowy tylko zapowiada się. Zobaczymy! Mądrze zrobili ci co dali sobie spokój z wyborami. Było ich zaledwie 51% wszystkich głosujących.
      Opinia sejmu;
      wiadomosci.wp.pl/title,Nadzieje-Polakow-legly-w-gruzach-najnowszy-sondaz,wid,13955496,wiadomosc.html?ticaid=1d516
    • Gość: gość2011 To wszystko bardzomi się podoba. IP: *.punkt.opole.pl 09.11.11, 18:43
      Będziemy gaz z Rosji kupować od Niemców i Czechów. Kolejni pośrednicy. A to Polska właśnie!
      wiadomosci.onet.pl/swiat/dagens-nyheter-przez-gazociag-polnocny-polska-stra,1,4902946,wiadomosc.html
      • Gość: Jonasz Gdzie trafiają pieniądze z europejskich podatków? IP: *.com 10.11.11, 19:48
        Podczas sobotniego spotkania z zagranicznymi gośćmi w Teheranie, prezydent Iranu dr Mahmud Ahmadineżad wyraził opinię, iż pieniądze z podatków płaconych przez narody Europy płyną wprost do kieszeni syjonistów. W zamian, syjoniści wspierają i finansują kampanie wyborcze określonych, wygodnych dla siebie partii i person w krajach Zachodu.
        Więcej w linku:
        newworldorder.com.pl/artykul,3168,Gdzie-trafiaja-pieniadze-z-europejskich-podatkow
        newworldorder.com.pl/
        www.google.pl/#hl=pl&sugexp=ppwl&cp=2&gs_id=a&xhr=t&q=nwo&pf=p&sclient=psy-ab&biw=800&bih=412&source=hp&pbx=1&oq=nw&aq=0&aqi=g4&aql=&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=eea481da578ce886
        • Gość: lalecznik Ja wiem gdzie IP: *.dynamic.chello.pl 10.11.11, 22:59
          Pieniądze z podatków płaconych przez narody Europy (nie tylko) płyną wprost do kieszeni nacjonalistów.
          „…gdy Ewa przędła a Adam kopał nie było pana ani chłopa …”
          Potem ludzie zgrupowali się w plemiona, wytworzyła się kasta rządząca no i zaczęła się rzeź. Historia przedstawiona w Starym Testament jest tego dobitnym świadectwem. Z plemiennej więzi stosunkowo łatwo wyewoluowano do lepszej idei – narodu. Tak powstali nacjonaliści. Utrzymują oni całe rzesze ludzi posegregowanych na narody. Tak łatwo rządzić. Wpajają „rodakom” lęk przed innym narodami. Pokazują przykłady wrogiej działalności. Przykładowo nacjonalista z Polski straszy Rosjanami, Niemcami, Żydami. Nacjonalista Rosyjski straszy Polakami, Niemcami, Żydami. Nacjonalista niemiecki straszy Polakami, Rosjanami, Żydami. Nacjonalista żydowski straszy Niemcami, Polakami, Rosjanami.
          Rzecz typowa, że synchronizują działania. Przykładowo, nacjonalista polski maluje hasła na mogile rosyjskich żołnierzy. Opisują to nacjonalistyczne media w Rosji. To odbija się echem w polskich mediach i nacjonaliści polscy podnoszą larum. Widzicie – wtrącają się do naszych spraw – mówią – trzeba bronić polskiej racji stanu. Ludzie kiwają głowami – prawda. Tak polscy nacjonaliści uzyskują wsparcie od nacjonalistów rosyjskich. Za chwile odezwie się nacjonalistka Erica zza Odry. U nas podniesie się rejwach. Trzeba się bronić. Padają hasła i proklamacje – Erica won! Na to Erica mówi do swoich: widzicie ci Polacy to dzicz. Korzystają obie strony. Za chwilę odzywa się jakiś rabin. Itd., itp. Tak to działa. Rączka rączkę myje. A kasa idzie od zwykłego człowieka na partię, która broni „interesu kraju” lub „racji stanu”. Na armię i wszelakie służby zewnętrzno-wewnętrzne. Na martyrologię. Upamiętnienie poległych jest bardzo ważne. Kształtuje postawę przyszłych pokoleń. Nie pozwala na bunt w społeczeństwie. No bo jak kwestionować krew ofiar? Następni giną „za sprawę” – mamy nowych męczenników i bohaterów. Nie wolno zapomnieć! Koło się zamyka.
          Dekoniunkturę gospodarczą najlepiej rozwiązywać wojnami. Ci co przeżyją są szczęśliwi z samej racji bytu. A zbliża się kryzys. Uwaga. Nacjonaliści zwietrzyli żer. Zaraz będziemy bronić interesu państwa.
          - Czyli czyjego?
          - No, nas wszystkich.
          - A kto wie na czym on polega?
          - No to przecież oczywiste – nasz lider. Zresztą co to za głupie pytania, a ty skąd jesteś i kto ciebie tu przysłał.

No właśnie, Jonaszu.
      • Gość: gość2011 Re: To wszystko bardzomi się podoba cz.2 IP: *.punkt.opole.pl 12.11.11, 13:00
        Już się cieszę z tej podwyżki gazu. Bez względu na kogo bym głosował skutek będzie TAKI SAM podwyżki. Przykład;
        gielda.onet.pl/podwyzka-cen-gazu-z-pozdrowieniami-od-gazpromu,18727,4904700,1,prasa-detal
    • Gość: gość2011 Re: Całe szczęście, że nie głosowałem. IP: *.punkt.opole.pl 12.11.11, 13:26
      Nikt nie zapomina o podwyżce prądu.
      A w dyskusji jakiś przyzwoity głos. CI CO GŁOSOWALI TO TERAZ NIECH NIE NARZEKAJĄ
      Przykład:
      biznes.onet.pl/spor-o-podwyzki-cen-pradu,18567,4904707,1,prasa-detal
      • Gość: Icek Jarmułka rządzi Polską IP: *.com 15.11.11, 11:57
        Jarmułka rządzi Polską
        www.youtube.com/watch?v=DwbV1eNxFX8
        www.youtube.com/watch?v=eINHTVAgGSY&feature=related
        www.youtube.com/watch?v=-gRZC8s-Obk&feature=related
        http://www.google.pl/#sclient=psy-ab&hl=pl&source=hp&q=jarmu%C5%82ka+rz%C4%85dzi+Polsk%C4%85+&pbx=1&oq=jarmu%C5%82ka+rz%C4%85dzi+Polsk%C4%85+&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=1901l2038l1l2454l2l1l0l0l0l0l0l0ll2l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=ec441ccd5fdd179&biw=800&bih=412
    • Gość: gość2011 Re: Całe szczęście, że nie głosowałem. IP: *.punkt.opole.pl 04.12.11, 19:11
      No i doczekaliśmy się. W Polsce oficjalnie (?) ponad 2 miliony ludzi żyje w ubóstwie. Czy naprawdę o to nam chodziło? A może dalej funkcjonuje stare powiedzenie. TELEWIZJA KŁAMIE!
    • Gość: gość2011 Re: Całe szczęście, że nie głosowałem. IP: *.punkt.opole.pl 04.12.11, 19:18
      Na co czekacie. Spiepszejcie z kraju w rytmie 3x yes, yes, yes.
      czat.onet.pl/1,265,8,94551757,234232460,11761339,0,forum.html
    • Gość: lalecznik Re: Całe szczęście, że nie głosowałem. IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.11, 21:31
      A jaki masz pogląd na karę śmierci?
      • Gość: gość2011 Re: Całe szczęście, że nie głosowałem. IP: *.punkt.opole.pl 06.12.11, 10:50
        Nigdy nie miałem z tym kłopotów moralnych czy estetycznych. Jeśli u wielkiego BRATA w USA są wykonywane wyroki i w wielu innych krajach to dlaczego my mamy być ułomni i iść w odwrotna stronę. Np; Kierowca po "pijaku" zabija na drodze dziecko. Tragedia wielka dla rodziców. A kierowca zaczyna się leczyć psychicznie, po tygodniu już jest na wolności i w dodatku jeździ samochodem. Zero kary!
        W tym sporze nie wiem kto ma rację ale powszechnie wiadomo, że USA to wzór demokracji dla całego świata. A tam karzą i wykonują wyroki.
        • Gość: lalecznik Re: Całe szczęście, że nie głosowałem. IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.11, 20:32
          Widzisz, te same badania które wskazują, że w Polsce jest niewielka przewaga zwolenników kary śmierci (51%), pokazują jednocześnie, że największy odsetek zwolenników tej kary (62%) występuje wśród osób, które nie uczestniczą w wyborach. Jak Ty. To jest dla mnie interesujące ze względu na pewną wewnętrzną sprzeczność. Oddawać w ręce władzy jedno z najcięższych narzędzi karnych, przy czym nie uczestniczyć w jej wyborze. Jak to wyjaśnisz?
          • Gość: gość2011 Re: Całe szczęście, że nie głosowałem. IP: *.punkt.opole.pl 07.12.11, 13:11
            To nie o to chodzi i nie takie zestawienie jest ważne. Jeśli 51% uprawnionych obywateli nie idzie na wybory (chwała im za to!) to oznacza tylko jedno, że ludzie ci nie identyfikują się z "taką demokracją" lub autentycznie nie mają swojego wyboru. Każdy kto pełnił władzę (partie polityczne) albo obiecał i zlekceważył obietnice, albo był inny zły powód aby nie głosować. A kara śmierci mniej kojarzy się z władzą a raczej ze sprawiedliwością społeczną lub wartościami moralnymi.
            W obecnych warunkach wierzę głęboko, że PRZYZWOITY CZŁOWIEK NA WYBORY NIE IDZIE.
            Jak będzie frekwencja np;80% lub 35% to nic w Polsce się nie zmieni. I to jest pewne. Zła ustawa o wyborach i źli ludzie u władzy dają obraz w krzywym zwierciadle. Propaganda sukcesu jest niesamowita. A tak naprawdę to kto wie, czy u nas bez euro jest kryzys czy nie.
            Najlepiej wychodzi władzy STRASZENIE ludzi.
    • Gość: gość2011 Obiecanki premiera już się sypią IP: *.punkt.opole.pl 09.12.11, 11:01
      I po co te nowe obietnice premiera w Sejmie?
      Przykład pazerności urzędników.
      biznes.onet.pl/sedziowie-bez-zmian-emerytur,18512,4961810,1,news-detal
      I wiem kto za to zapłaci? EMERYCI!!!
      • Gość: gość Re: Obiecanki premiera już się sypią IP: *.ip.netia.com.pl 09.12.11, 12:28
        Gościu dobrze piszesz i dobrze myślisz. Za dużo w Polsce gadaczy po próżnicy. A ci politycy to potrafią tylko dobrze sie nachapać. No i ci młodzi gó...arze w sejmie. Parodia a do cyrku im jeszcze daleko.
        • Gość: lalecznik Ach tam dobrze pisze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.11, 22:37
          Po prostu zrzędzi. Nie sztuką jest narzekać. Pokazywanie rzeczy, które powinny się zmienić jest zaledwie zaczynkiem. Trzeba podać rozwiązanie. Przynajmniej kierunek. A nasz szanowny Gość2011 tego nie potrafi. On tylko opisuje co mu się nie podoba. Robotę zostawia innym. Co śmieszne, prawdopodobnie tym samym politykom co ich tak bardzo nie lubi. Ewentualnie tym co wykazują jakąś aktywność społeczną. To taki nasz opolski „oburzony”. Wieczny krytyk mający zawsze rację. To łatwe.
          Zadaj mu pytanie o przyczyny tego co tak krytykuje. Odpowie jakimiś zawijasami, które trzeba będzie tłumaczyć na nasze. Tudzież wyjdzie z niego rewolucjonista w stylu „aż kiedyś to wszytko pieprznie i trzeba będzie się budować od nowa”.
          • Gość: tao szatanski dajcie sobie siana !!! IP: *.nyc.res.rr.com 10.12.11, 09:54
            nie wyrzucajcie siana z pod świątecznej choinki lecz je w peerdolcie - a nóż wasze zwoje móżgowe zaczną pracować. europa się wali a lokalni słowianie jak bili tak biją piankę. genetyczni nieudacznicy!!!
            przeczytajcie wywiad z byłym kanclerzem niemiec oraz ze zrozumieniem wystąpienie sikorskiego w berlinie. jak cokolwiek z owych tekstów załapiecie to możemy, aczkolwiek nie licze na to, poważnie porozmawiać. no tak ale do tego trzeba dyćko dorosnąć. rośnijcie dziewczynki i chłopaki.

szalom

tao szatanski
            • Gość: gość2011 Re: dajcie sobie siana !!! IP: *.punkt.opole.pl 10.12.11, 12:17
              Panie Tao proszę się nie nerwować. My tu w Polsce tak naprawdę to nie wiemy czy mamy ten kryzys czy nie. Z tego co widać (TV), słychać to raczej NAS Polaków straszy się. Ale dlaczego, to nie wiem.
            • Gość: lalecznik Spokojnie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.11, 13:13
              Jeżeli moje wpisy są jakieś uszczypliwe to jest to trochę celowe :) Ja nie mam złych emocji i chętnie wpakuję balik siana pod naszą wspólna choinkę i nalepię uszek (tylko grzybów w tym roku nie ma).
              Lokalni słowianie (o ile dobrze Ciebie interpretuję) bija pianę i ich postawa jest, jak się przyjrzeć, dosyć spójna. Tyle, że ich propozycje nie stanowią w dzisiejszym świecie rozwiązania problemów. Od siebie dodam, że nigdy nie stanowiły. Ale po ostatnich wyborach można śmielej spojrzeć w przyszłość. Ludzie chyba intuicyjnie wyczuwają, że to jest kierunek pod prąd.
              Znaj proporcjom Mocium Panie! Te słowa kieruję do Gościa2011, naszego forumowego kontestatora. Wyraża tutaj pretensje do kraju i świata nie umocowując ich w pewnej rzeczywistości.
              Przecież patrząc na Polskę, relacje międzyludzkie i postawy społeczne, widać jeszcze nie tak dawne elementy struktury feudalnej (!), trudnej do określenia „demokracji” międzywojennej z brunatnymi cieniami, oraz pół wieku socjalizmu. Taki jest nasz kraj. I te elementy musza najpierw zaniknąć. My się dopiero uczymy nowego systemu, a nasz Gość2011 chwali się nam tutaj, że się dystansuje. Przy czym nie proponuje nic konstruktywnego. Nie jest to irytujące?
              Co do świata. Narzekając, nie odróżnia tego co jest zależne od nas od tego co jest niezależne. „A co tam Panie w Chinach?”- tak się mówiło jakieś 30 lat temu, kiedy chciano popolitykować na temat neutralny i dosyć abstrakcyjny. A dzisiaj? Ano z Warszawy do Pekinu 12 godzin samolotem, kontenerowiec idzie dwa tygodnie, mail natychmiast, a jak robotnik chiński dostanie 1.70 w przeliczeniu na złotówki to jest zadowolony. Nieco więcej mają Hindusi, których populacja dorównuje chińskiej a jeszcze są speak english. Te parę danych pokazuje jak zmieniło się otoczenie w którym żyjemy.
              Co zwykły obywatel naszego kraju ma zrobić, w jaki sposób myśleć, co popierać, jaką wykazywać postawę, aby uzyskać stabilny wzrost swojego bytu?

Wesołych Świąt :)

• Gość: tao szatanski świadomość !!! IP: *.nyc.res.rr.com 10.12.11, 16:32
                świadomość własnego i społecznego istnienia. zrzucenie "końskich" klapek nie jest proste ale też nie jest niemożliwe. wyjscie z własnego zadupia dla wielu może być dramatem ale, jestem przekonany, dla reszty coś co można porównać ze wschodnim wyzwoleniem. nie odpowiada nam rzeczywistość to ją zmienmy. i tu, ponownie, wracamy do nieszczęsnych wyboprów. co do polski, mentalności i prawa, niezbędna jest brzytwa ockhama. no tak. zacznijmy od siebie.

pozdrawiam

tao szatanski
                • Gość: gość2011 Re: świadomość !!! IP: *.punkt.opole.pl 10.12.11, 21:39
                  Panie Tao!
                  Naprawdę pan wierze, że ktoś to rozumie. To co pan pisze to jest tylko polityczna poezja. To jest moja opinia.
          • Gość: gość2011 Re: Ach tam dobrze pisze IP: *.punkt.opole.pl 10.12.11, 11:58
            Panie Lalecznik należy rozróżniać narzekanie czy zrzędzenie od podawania propozycji rozwiązań, czy tylko kierunków. W metodyce zarządzania procesami społeczno-politycznymi jest taka mądrze opisana zasada "chcieć a móc". Nie mam żadnego obowiązku podawania rozwiązań, bo nic nie mogę i nikt mi za to nie płaci. Są ludzie co mogą ale nie chcą, bo są uwikłani w układy polityczne. I co z tego, że podam pewne rozwiązanie problemu jak nikt tego nie uwzględni choć przesłanki będą wyjątkowo trafne, sprawiedliwe i uczciwe. Idąc pańskim tokiem myślenia podam mały przykład. Uważam, że żaden poseł czy senator nie ma prawa nigdzie pracować jak tylko w sejmie i senacie, nawet społecznie. Zero stanowisk w spółkach, zarządach, fundacjach itp. Ma otrzymywać wyłącznie pensję z miejsca pracy, czyli sejmu lub senatu. Posłowie którzy pracują w rządzie MUSZĄ mieć tylko 50% poborów z sejmu czy senatu. Takie rozwiązanie ogranicza pokusę nadużyć, korupcji czy innych złych zjawisk w polityce. Czy podane rozwiązanie jest złe czy dobre? Odpowiem krótko. Z punktu widzenia prawa i sprawiedliwości- b. dobre. Z punktu widzenia tego co się dzieje w naszym państwie - beznadziejne. Nikt z polityków nie będzie ciął gałęzi na której uwija sobie finansowe gniazdo. Nie lubię rewolucji w żadnej postaci ale lubię regulacje w kierunku sprawiedliwości i uczciwości. Przykładów na rozwiązywanie nawet trudnych problemów jest wyjątkowo dużo np; służba zdrowia w Niemczech. Tylko kogo to obchodzi? Natomiast opisywanie złych zjawisk społecznych czy politycznych jest łatwe pod warunkiem, że zna się źródła i przyczyny. A do tego trzeba mieć wiedzę i umiejętności. I od razu zaznaczam- ja tego nie mam.
    • Gość: gość2011 To mi sie podoba! IP: *.punkt.opole.pl 10.12.11, 22:05
      Jak święta to święta. Jednemu Świąteczna Paczka lub prezent od Pajacyka a drugiemu piękne oświetlenie. Każdemu według zasług.
      politykier.pl/kat,1025795,wid,14071198,wiadomosc.html?ticaid=5d88e
      • Gość: gość abc Re: To mi sie podoba! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.11, 11:06
        Teraz wiem na co idą moje podatki. Wielcy panowie a w kraju tolerują dwie prędkości w Polsce. Bogacze i biedacy. Gościu2011 dobre dajesz przykłady.
        • Gość: gość2011 Re: To mi sie podoba! IP: *.punkt.opole.pl 14.12.11, 09:20
          To w końcu mamy ten kryzys czy nie.
          Przykład, że kryzysu nie ma.
          biznes.onet.pl/i-w-kryzysie-musza-byc-nagrody-dla-urzednikow,18554,4966178,1,prasa-detal
          • Gość: gość2011 Re: To mi sie podoba! IP: *.punkt.opole.pl 29.12.11, 17:43
            Znajduję coraz więcej przykładów, że kryzysu w Polsce nie ma i nie będzie.
            Prezydent Opola zaszalał z pieniędzmi.
            www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20111229/POWIAT01/81249946
            • opolak Bułgaria zakazuje wydobycia gazu 24.02.12, 20:46
              Bułgaria zakazuje wydobycia gazu łupkowego

www.polskatimes.pl/artykul/495331,bulgaria-zakazuje-wydobycia-gazu-lupkowego-moze-dojsc-do,id,t.html
              Bułgarski parlament przyjął w środę uchwałę zakazującą poszukiwania gazu i ropy przy użyciu technologii szczelinowania hydraulicznego. Oznacza to praktyczny zakaz poszukiwań gazu łupkowego w kraju.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka