Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Fenomen Grudziądza

IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 10.04.06, 00:17
    Zastanawiałem się długo czy utworzyć ten wątek,ale to co dzisiaj usłyszałem
    nie dało mi spokoju...Początkowo myślałem,że to spoźniony żart prima
    aprilisowy...Kibicuje od 1990 roku widziałem różne mecze,przegladałem różne
    statystyki ale czegoś takiego jeszcze w życiu nie widziałem...Pisze dlatego
    że wynik dotyczy klubu pomorskiego z naszego regionu w którym występują
    wychowankowie z Torunia i Bydgoszczy...Powiedzcie mi jak to jest możliwe żeby
    zespół naszpikowany średniakami z e-ligi dostał baty 74:16!!! Śmiem
    przypuszczać że zawodnicy z Grudziadza zatrzymali się chyba po drodze w
    Manieczkach i tam obficie polewali przed wypadem do Zielonki...Cieszy mnie
    również to że KRZYŻANIAK ZOSTAŁ LIDEREM PO TYM MECZU w końcu przywiózł jedną
    dwójkę...Takiej popeliny w historii spotkań żużlowych nie widziałem nawet
    występy Rybnika czy Ostrowa swego czasu w e-lidze to mały pryszcz na d...e:)))
    Ktoś mi to wytłumaczy,da się wogole??:)))
    Obserwuj wątek
      • kolabor86 Re: Fenomen Grudziądza 10.04.06, 09:44
        czy Krzyżaniak został liderem ? hmmm... w końcu zdobył 3 punkty, a aż 4
        oczka "wywalczył" Robacki. Niezły również występ Bajerskiego, który trzykrotnie
        pokonywał kolegów z własnej drużyny :)))

btw. tego zjawiska to chyba Chrisie wytłumaczyć się nie da. Grudziądzowi coś
        nie pykło, ale wygrana w jednym biegu z Kasprowiakiem pokazuje, ze zaspół GTŻtu
        stać na wiele w tym sezonie i na pewno jeszcze nie raz przekroczą granicę 20
        punktów :))
        • Gość: Szrek Re: Fenomen Grudziądza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 13:10
          Ktoś w Grudziądzu zrobił "kosztowne oszczędności". Zamiast ruszyć "d.." w
          poszukiwaniu kasy na kontrakty z żużlowcami działacze zakontraktowali wszystko
          co inni dawali za friko. Efekt jaki jest - widać. Ale w II lidze przynajmniej 1
          wyrównany mecz będzie - z Piłą. Chyba że w jakimś klubie zdecydują się dać
          jakieś darmowe "wzmocnienie"
          • Gość: baca Re: Fenomen Grudziądza IP: 83.238.146.* 10.04.06, 22:16
            Co to za róznica wiela psegroli. I tak dy ykstraligi nie awansujom a jak
            spadnom to i tani byndzie, bo nie tsa tela dutków na ksyzonioka wydawoć. A w ty
            drugi lidze to so madziary i inne takie to sie choc chłopoki za granica wybiero
            hej.
            • Gość: Szrek Re: Fenomen Grudziądza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 06:42
              Dobze Baco prawicie Hej! A pedzcie mi descyk jakowyś w ten łikend bedzie cy nie
              bo staro nie wie jakie mi majty na mec psygotować?
              • Gość: baca Re: Fenomen Grudziądza IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.06, 06:45
                Nie wim bo biera ta maść co w telewizorze ryklamujo ale cosik mnie sie widzi ze
                bedziecie gazdo musieli fest reformy kupić bo je pseca lany poniedziołek.
                • wujekdobrarada Re: Fenomen Grudziądza 11.04.06, 14:55
                  GTŻ Grudziadz....prawie jak druzyna

Ale tak miedzy Bogiem a prawda, to mysle, ze nie jest to zaden fenomen.
                  Grudziadz od dawna boryka sie z problemami finansowymi...wszyscy prawie
                  sponsorzy sie wycofali.
                  A tak a propos to bylem na sparingu GTŻtu z KS Torun i musze przyznac, ze Nasze
                  Aniolynie nie bez problemow wygrali spotkanie (51-39), a nie jezdzil Bajerski i
                  Fiolkowski. Poza tym Krzyzaniak zaliczyl 2 defekty bedac na prowadzniu...mysle
                  ze to swiadczy o tym jakim sprzetem dysponuje GTŻ.
                  Chociaz GTŻ to nie tylko Krzyzaniak, tylko cala druzyna i rzeczywiscie tak
                  sromotna przegrana to troche hanba
                  • Gość: Szrek Re: Fenomen Grudziądza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 18:54
                    No s tymi reformami to i moze racje Baco macie ale s tym lanym poniedziałkiem?
                    Pseca dla mnie lany poniedziałek i zwykły, "ZA"lany to ino pseca jedno. Ale te
                    chłopaki zdrowie majom o tym Grudziondzu rozprawiają. A co im ten Krzyżaniak ma
                    dobrego robić co ino nic nie robi ino kasiorke psed sezonikiem s klubu wycionga
                    i na specyjały różnorakie wydaje coby mu dupsko nie napie..ło na zmianę
                    pogody. Wsak emeryturke jakomsik trza odłożyć, a i na końserwatora zabytków
                    (cyli mechaniora innymi słowy) tes trza ociupinke wybecalować.
                    • Gość: baca Re: Fenomen Grudziądza IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.06, 22:40
                      To temu ksyzaniokowi tys jakie dutki dali? Mogli se dziepko pocekoć jak
                      łuzbiero s pietnoście punktów bez coły sezon i tedy mu doć. A wy gazdo babie
                      reformów nie zakładojta jeno zdejmujta jako i u nos na Podhalu chopy zawse
                      robio.
                      • Gość: Szrek Re: Fenomen Grudziądza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 07:27
                        Z tymi kobiecinymi reformami Baco to jus problema ni ma bo nie myślołek że je
                        baba zdjęła i dziurów narobiłek tyla ze juz ich nie wciungnie bo i po co. Tak
                        pses niuwage rozumicie. A s tym cekaniem as Ksyzaniacek te 15 punkciorków
                        uzbiera to i pewnie działace cekać nie mogli bo kontrakt to one z nim tylko na
                        1 sezon podpisały. 15 wicie to zajebiscie duzo jest
                        • Gość: baca Re: Fenomen Grudziądza IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.06, 09:42
                          No łale bez sezon nazbiero.
                          • Gość: Szrek Re: Fenomen Grudziądza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 15:49
                            15 bez sezon? To rozumicie jakiś długi byndzie on musioł być bardzo. A same z
                            sobom Grudziondzaki nie pojadom coby miał na jakich cieniasach pozdobywać, hej!
      • Gość: Spoko Re: Fenomen Grudziądza IP: *.marton.net.pl / 80.51.54.* 12.04.06, 21:56
        Spoko maja jeszcze szanse na wywalczenie punktu bonusowego z zielonka!!
      • Gość: Johny Re: Fenomen Grudziądza IP: 212.160.172.* 14.04.06, 15:02
        Bardzo rozśmieszył mnie wpis jednego z kibiców grudziądzkich na forum strony klubowej. Wpis po 6.biegu:

"Gó.. gó.. i jeszcze raz gó..". :-)))
        • Gość: Szrek Re: Fenomen Grudziądza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 15:16
          Znaczy się wyśmiewasz się że gostek ma wadę wymowy?
          • Gość: baca Re: Fenomen Grudziądza IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.06, 16:39
            Dyć sie chopie powstsymoj bo jak nic zapłacis milijona jako ta durno baba na ty
            telewizji ze słoneckiem.
            • Gość: Szrek Re: Fenomen Grudziądza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 20:06
              Durno Baco to jest ta telwizyjo ze słoneckiem co to do programu bieze babe co
              scuko zamiast coś konkretnego robić dla napsykładu. No wicie co mam na mysli bo
              baby to w sumie niewiele pozytecnych zecy robić nie umiom
              • Gość: baba Re: Fenomen Grudziądza IP: 83.238.146.* 14.04.06, 21:12
                Łoj umiom, gazdo, umiom, tylko widoć zadno wom jesce nie dogodziła jak tsa.
                • Gość: Szrek Re: Fenomen Grudziądza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 16:18
                  A wy gazdzino znów ło gotowaniu? Wiem ze Świnta przyśli ale moglibyśta
                  chwiluśkie zapsestać, Hej!
                  • Gość: baca Re: Fenomen Grudziądza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 20:12
                    Nie nerwujta sie gazdo, to mojo staro sie do komputra dorwała hej.
                    • Gość: Szrek Re: Fenomen Grudziądza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 10:33
                      A to już Baco insza sprawa. Ino uważajta coby się kobiecina w sieć jakowomś nie
                      puściła bo moze z tego być jaki kłopot
                      • Gość: baca Re: Fenomen Grudziądza IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.06, 09:01
                        Mojo staro sie nie pusco, a waso?
                        • Gość: Szrek Re: Fenomen Grudziądza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 09:05
                          Coście Baco! Cyma sie porency zeby ło glebe nie walnońć i jakiego kataklizma
                          nie wywołać. A bo to woda w strumycku wysoko i jakie tsunami by sie psyplontać
                          mogło. A po Hej łono nam?
                          • Gość: baca Re: Fenomen Grudziądza IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.06, 11:14
                            I na tym włośnie polego fenomen Grudziondzo.
                            • Gość: Szrek Re: Fenomen Grudziądza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 11:28
                              Grudziądz to natchnienie dla poetów: "I choć nie lezy koło Swarzendza - to i
                              tam i tu tako samo nendza!
                              • Gość: baca Re: Fenomen Grudziądza IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.06, 15:07
                                A wy gazdo zaś ło tym ksyzonioku.
                                • Gość: Szrek Re: Fenomen Grudziądza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 15:33
                                  Broń was Baco panie Boze! Ja tam zwłasca w Świnta jakoweś pseklinać nie lubiem
      • arius5 Re: Fenomen Grudziądza 17.04.06, 20:35
        no i nasi byli Polonisci pokazali dzisiaj, ze sa slabi nawet na 1 lige
        chociaz teraz nawet tor w Grudziadzu jest dla nich "na wyjezdzie", to juz sam
        nie wiem...
        mam nadzieje, ze sie wezma w garsc, bo przy takiej jezdzie Robackiego czarno
        widze jego powrot do Bydzi

• Gość: Chris Re: Fenomen Grudziądza IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 23.04.06, 15:31
        Znowu świetnie rozpoczeli...czekamy na kolejne rekordy 10:2 jak narazie:)
        • deltalima Re: Fenomen Grudziądza 23.04.06, 19:29
          źle się zapowiadało ale na szczęście chłopaki wzięli się w garść (serdeczne
          gratulacje ponownie dla jacka krzyżaniaka) i mają upragnioną granicę 20
          punktów. kto wie, może uda im się ją przekroczyć w którymś meczu?
      • Gość: ona Re: Fenomen Grudziądza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 21:36
        Szkoda tego Grudziądza ,ale to już chyba będzie koniec. Chyba 2 liga wita. A
        wydawało się przed sezonem ,że 3 byłych ekstraligowców zrobi swoje, a jednak
        nie. Ale to jest dopiero paranoja ,że Robak, Krzyżak, Bajer średniaki w ekstra
        są za słabi na 1 ligę, niespodziewałabym się , wydawało sie ,że będą sobie w
        niej radzić bez większych problemów, a tu takie coś. Muszą w tym Grudziądzu coś
        wymyśleć, bo to co się narazie tam dzieje to jest horror. Straszne co ich
        kibice muszą przechodzić, ja bym chyba nie wytrzymała na ich miejscu :))).
        • Gość: Jazon Re: Fenomen Grudziądza IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 23.04.06, 21:50
          A jak pomyślę ze w pewnym momencie przed tym sezonem Bajerski dopraszał sie o
          powrót do Torunia...
          To byłby mega-hit transferowy:)

A Grudziadz nadal ma szanse, tylko trzeba by u siebie nie gubic punktów i
          jakiegos bonusa złapac. Ale do tego to jednak z 20 trzeba wychodzić... Faktem
          jest ze skład na papierze powinien walczyc o czołowe lokaty w lidze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka